Aihe: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Erkki
Tiistaina 26.4. 2005 klo 18:58:05

Viesti:
Onkos kellään kokemusta diiselmoottorista mikroautossa ?
Olisi ajaminen paljon halvempaa. Kertokaa kokemuksia.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: hopo
Tiistaina 26.4. 2005 klo 21:31:43

Message:
Ei kai siinä muuta mutta esim. joku 14-litrainen Cumminssi vaatii jo painonkin takia kunnon pyörät rakkineeseen.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: lasatka
Tiistaina 26.4. 2005 klo 22:01:11

Message:
Ei ole mikroautoihin varmaankaan kovin paljon dieseleitä viritelty, joten kokemukset ovat varmaan kiven takana. Kiinanpoika tekee ihan kohtuuhintaisia dieselpaikallismoottoreita, että eikun kokeilemaan. Kone-Glansilta löytyy. http://www.glanspower.fi/products.php?g1=d462b6

Kannattaa kuitankin laskea, tuleeko mikroautolla ajettua niin paljon, että dieselmoottorin kovempi hinta kannattaa maksaa.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Stahlwille
Tiistaina 26.4. 2005 klo 23:08:03

Message:
Dieselin kierrosalue on niin kapia ettei se auto kulje mihinkään. Tarvittais vaihdelaatikko. Sama se on tavallisella bensakoneellakin, esim. ruohonleikkurin moottorit. Kyllä paras on oikia mikron moottori. Esim minun m-auton moottori ottaa 12 000 r/min.
Käytettyjä huollettuja satakuutioisia Vortexeja saapi jo 500 pintoihin.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Autoinsinööri
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 08:48:21

Message:
Niin mutta dieselissä on vääntöä ihan eri lailla kuin bensakoneissa. Eipä tarvisi huudattaa mikronmoottoria täysillä kun kone vääntäisi hyvin.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Zetorman
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 10:44:37

Message:
Eipä taida paljon olla järkeä kun ajattelee mitä ton kokoset koneet kuluttaa. Dieselin ja bensan hintaero ei ole kuin 25 sentin luokkaa. polttoöljyähän ei laitteessa saa laillisesti käyttää.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Stahlwille
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 12:50:14

Message:
Ei siinä väännöt paljon auta kun kierrosalue on niin pieni eikä ole vaihteistoa ja välityssyhdetta ei pysty ajon aikana vaihtamaan. Jos ei ole vaihteistoa ajetaan samalla moottorin ja vetoakselin rattaalla kokoajan. Vääntäähän se paremmin, mutta kun nopeus jää neljäänkymppiin niin ei pysy edes muiden perässä. Sillä autollahan koitetaan päästä mahdollisimman lujaa.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 13:42:21

Message:
Joo, noin yleisesti Zetorman on ihan oikeassa, ei polttoöljyä autoon, mutta mitä lainsäätäjä mahtaa olla ajatellut Polttainemaksulain 6:n 6 momentin kohdalla:

"6
Polttoainemaksusta vapaat ajoneuvot

Polttoainemaksusta ovat vapaat:
...
...
6) ajoneuvot, joita käytetään asianomaisen järjestön kilpailukalenteriin merkityssä kilpailutapahtumassa tai siihen valmistauduttaessa."

Löpöllä nyt ei yleensä kilpailla, lentobensiiniä saa myydä vain lentokoneiden käyttöön, siis mitä?

RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: riisseli RR
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 14:41:40

Message:
Mitäs mahtaa kilpakuormurit polttaa?

RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Autoinsinööri
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 17:16:56

Message:
Miten mahtaisi variaattori pelittää mikroautossa diisselin jatkona ? Diisselin väännöt pääsis oikeuksiinsa ja nopeutta hallittasiin Esim. käytetyllä Sampon variaattorilla. Onnistuisiko ?
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: Stahlwille
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 19:26:06

Message:
Vielä moottorin täysillä huudattamisesta: Sillä moottorillahan yritetään päästä mahdollisimman kovaa, joten se moottori värkätään siten että sitä huudatetaan täysillä ja mahdollisimman suurella kierrosluvulla, silloin se antaa myös suurimman tehonsakin. "Kilpamoottoreita" käytetään ja viritetään eri periaatteela kuin ns. siviilimoottoreita. Sama pätee yleensäkin kilvanajomoottoreihin, vai ootteko nähneet "Kimien" ajelevan körökyytiä puolilla kierroksilla makustellen ja hyvistä vääntöominaisuuksista nauttien?

Mitä tulee variaattoreihin, ja varsinkin esim. Sampon (puimurin?)variaattoreihin ne painavat paljon, ja jokainen kilo autossa pitää jarruttaa ja varsinkin kiihdyttää jokaisessa mutkassa. No se taas vaatii suurempitehoista moottoria ja myös painaa enemmän jne. Sitten ollaankin jo autossa joka ei olekkaan enää mikään mikroauto.

Homman voit tosittaa ottamalla tavan mikroautoon lisäpainoa mukaan vaikkapa 30 kg, ja verrata kierrosaikoja ilman lisäpainoa ajettuihin kierrosaikoihin.
RE: Dieselmoottori mikroautoon
Lähettäjä: mini
Keskiviikkona 27.4. 2005 klo 21:06:37

Message:
saman tehoiset ja vääntöiset bensa että diesel moottorit vie mikroo ihan yhtä kovaa kierroksista
riippumatta,tarvii vaan laittaa ketjuratas välitykset kohdilleen. eli vähemmän kierroksia moottorissa niin laitetaan kulkevampi välitys.
ei se ketju ratas tiedä mistä voima tulee bensa vai diesel jos vaan voimat on samat.