Aihe: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Torstaina 21.4. 2005 klo 10:51:17

Viesti:
Kyseinen pumppu on varustettu käsikäyttöisellä ennakonsäätö(kylmäkäynnistys) nupilla ja epäilen että se on jäänyt jumiin päälle asentoon koska moottori räpättää kierroksilla. Kun nuppia yrittää liikuttaa se liikkuu aivan tunnottomasti joka suuntaan eikä vaikuta käyntiin mitenkään. Nuppi oli jonkin aikaa käyttämätä ja nyt kun innostuin sitä aamu pakkasella kokeilemaan niin näin kävi. Löytyykö täältä apuja mitä tehdä?
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Torstaina 21.4. 2005 klo 14:15:21

Message:
Vien suosiolla korjaamolle pumpun joten se tästä jutusta!
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leylan 262 mies
Perjantaina 22.4. 2005 klo 14:11:45

Message:
Täytyy varmistaa, kai sinä nyt olet sentään hytistä kömpinyt tutkiman että vaijeri ja pumpun ulkopuolella oleva vipu on kunnossa.

Varaosakirjassakin on kuvassa vain koko pumppu, joten siitä ei ole pajon apua. Sitten dieselin syöttälaitteille on olemassa ihan oma fooruminsakin. Kaivan linkin jos kiinnostaa.

Mitään sen enempää tietämättä, ensin tutkisin, että vika todella on itse pumpussa ja kylmän rauhallisesti ruuvaisin kannen auki miettisin voiko sitä korjata. Arvaukseni on että käyttövaijeri vain on pääsyt irti pumpun päästä, eli puppua ei tarvitse edes avata.

Kyllä tällä joku löytyy joka tuntee pumpun rakenteen, sillä puppuhan on tavattoman yleistä tyyppiä.

Tuollaiset "vie suosiolla korjaamolle" kommentit on yleisiä, itse paremmin tiedät missä kohtaa kämmentäsi peukalo sijaitsee. Se on niin henkilökohtaista ja ihminen siellä korjaamollakin sinua odottelee.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Perjantaina 22.4. 2005 klo 14:31:00

Message:
Pumppua ei ole vielä korjattu mutta pumppumestarin mukaan säätäjä on rikkoontunut pumpun sisältä. Oireet ovat tälläiset: Savua tulee vaihtelevalla paksuudella välillä hirveästi ja välillä ei ollenkaan. Moottori räpättää vedätyksessä, paikallaan ei ollenkaan.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Perjantaina 22.4. 2005 klo 14:59:16

Message:
Tässä on se diesel aiheinen foorumi, katsoin ja mielestäni ei näytä niin hyvältä kuin kuvittelin.

semidiesel.com

Tosiaan, aioka kumma jos joku ei tiedä. Minkähänlainen operaato olisi jostain purkamosta tai purkaamosta ostaa koko pumppu ja vaihtaa? Ensinhän voisi sitten yrittää vaikka korjata.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: ceep
Perjantaina 22.4. 2005 klo 15:50:29

Message:
www.traktordelar.nu sivuilta löytyy dpa-pumpun vaatimattomia kuvia volvo S830 puimurin kohdalta.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: UNIVERSAL
Perjantaina 22.4. 2005 klo 16:35:41

Message:
Suosiolla jättäisin ruiskutuspumpun ja erityisesti DPA:n availun ammattimiehelle,kun dieselkorjaamoissakin ovat sitä mieltä ettei ko. pumppu ole helpoimmasta päästä korjattavia ja säädettäviä.Pumpun korjaus ei muutenkaan ole tee-se-itse-miehen töitä kun korjaamo ammattilaisetkin jättävät sen diesel-miehille.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 18:56:40

Message:
Katsoin uteliaisuuttani miltä tuo CVA DPA jakajapumppu näyttää. Tuo kylmäkäynnistys vipu on lyhyt tappi, joka tulee ulos pumpun alta. Tappi tulee alla olevan kannen takimmaisen kannenpultin läpi. Aika herkästi tuo lyhyt tappi pitääkin heilua ja hyvin vähän sen kääntäminen käydessä vaikuttaa käyntiääneen. Alakansi on mahdollista ehkä avata. Pumpun kyljessä on pieni luukku josta voi todennäköisesti kurkata pumpun sisään. Päällyskannen avaaminen edelytää monen vivun irroitusta mutta ei ihan mahdoton tehtävä sekään.

Oletkos nimimerkki "Leukun omistaja" vielä hereillä ja kiinostunut moista remonttia tekemään? Kyselen tätä siksi, että ei sitten turhaan tällä asialla päätään vaivaa.

Ihmettelen myös sitä että vaikka täällä paltalla pohditaan kaikenlaista elämän tarkoitusta sun muuta niin kun kyse on hyvin tavallisesta syöttöpumpusta niin tulee ihan hiljaista ja kukaan ei osaa sanoa oikein mitään, korkeintaan joku arka päivittelee homman mahdottomuutta. Jos minulla olisi nurkissa joku joutilas käytöstä postettu syöttöpumppu ruuvaisin auki ja katsoisin mitä se oiken on syönyt. Ihan uteliaisuuttani.

Muistelen että olen kauna sitten jostain Tammen diesel kirjasta jakajakumpun rakenteen joskus lukenutkin koska siitä on minulla jonkinlainen käsitys.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 19:13:03

Message:
Pumpulle on varattu jo aika remonttiin joten en itse aio perehtyä siihen sen kummemmin
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Bentis
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 19:17:18

Message:
Kerrotko sitten tällä saitilla millainen homma oli, mikä oli mennyt vikaan.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 19:26:58

Message:
Joo viikon päästä noin suunnilleen arvioisin että pumppu on kunnossa. Puhuttelin viime viikolla yhtä 802 leylandin omistajaa ja se kertoi että nämä jakajapumppu ongelmat ovat tosi yleisiä uudemmissa leylandeissa en tiedä sitten mistä johtuu. Suuri vaara että on vain käyttäjästä kiinni meillä on tosin huollettu säännöllisesti.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 25.4. 2005 klo 08:02:18

Message:
Varmistin tuon mitä muistelin, syöttöpumpun säätämiseen ja huoltoon löytyy todellakin hyvät ohjeet Tammen Dieselmoottorit osa 1 kirjasta. Siinnä on mm. kuva mekaanisella säätäjällä ja tosin automattisella ruiskutusennakon säädällä varustetusta CAV DPA pumpusta. Noiden ohjeiden avulla pystyy kyllä pumpun pistämään kuntoon. Jakajapumpussa ei ole mitään öljyjä, se saa vaitelunsa dieselöljystä ja polttonesteeseen lisätystä kaksitahtiöljystä.

Jos syöttöpumpun viat olisivat yleisiä uudemmissa Leyland raktoreissa niin luulisi siitä jonkin muunkin olevan tietoinen, kuin tuo yksi Leyland 802:n omistaja. Kun ottaa huomioon että maailman öljyvarat on sentään pumpattu lähes loppuun mm.ruiskutuspumpun läpi eikä masinistit silti tiedä syöttöpumpusta juuri mitään niin on ehkä liioitelua väittää että syöttöpumpun rakennetta heikoksi.
Sensijaan mainitsemiisi oireisiin kyllä sopii kyllä paremmin siirtopumpun vika.

Voisikos hän, joka traktorisi korjaa, mahdollisesti antaa palautetta asiasta. Voisti ainakin antaa hänelle tämän linkin.

RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: UNIVERSAL
Maanantaina 25.4. 2005 klo 09:01:01

Message:
262 miehelle:jonkun aran päivittelyllä tarkoitit varmaan kommenttiani siitä etten lähtisi itse sorkkimaan ruiskutuspumppua.Oletko koskaan käynyt diesel korjaamolla?Et ole tainnut,kun niin vakaasti uskot että jokainen jolla pysyy jakoavain ja leka kädessä pystyy jossain ladon nurkassa korjaamaan ruiskutuspumpun.En yhtään epäile etteikö pumpun osia pystyisi vaihtamaann jokainen joka yleensä osaa jotain korjata,mutta haluaisinpa nähdä ja kuulla sen Leukun käyvän johon olet itse tehnyt pumppuremontin.Epäilenpä vaan ettei diesel korjaamoilla huvikseen ole kalliita erikoistyökaluja ja testipenkkejä,se pumpun säätö ei taida enää kotona onnistua.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 25.4. 2005 klo 10:06:31

Message:
Ainoa kerta kun minun on tarvinnut korjata syöttöpumppua on sellainen tapaus kun Nuffield 4/60 Sims syöttöpumppu oli ollut käyttämättömänä tuollaisen nelisen vuotta. Säätötanko oli juuttunut sammutus asentoon joten pumppu ei ruiskuttanut polttoainetta. Kun tankoa auttoi käsin se irtosi ja alkoi taas toimia. Suuttimia on kanssa pikkupoikana tullut testailtua ja avautumispaineita säädeltyä. Oli muuten aika jännää touhua kun korjaamon mies varoitteli ruiskuttamasta polttoöljyä ihon läpi.

Ruiskutuspumpun säätöohjeet ja työssä tarvittavat erikoistyökalut ja laitteet on kerrottu mm. yllämainitussa teoksessa. Tottahan on että tämänlaatuiset työt vaativat lahjakkuutta ja pohjatietoa joten harvalta ne sujuvat. Mutta aivan samoista kirjoista nämä ammattilaisetkin tietämyksensä hankkivat ja ihmisen tekemiä nämä syöttöpumput ovat.

RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Erkki
Maanantaina 25.4. 2005 klo 10:24:33

Message:
CAV:n DPA-pumppu on herkkä vedelle ja lialle.
Jos liikkuu huhuja että pumppuremontteja on tullut tehtäväksi vähän siellä ja täällä se voi olla merkki siitä, että raktoreita tankataan edelleen lämmitysöljyllä, vaikkei nyky-löpöä enää suositella käytettäväksi dieseleissä.

Pumpun uskaltaa kyllä avata ja tutkia maallikkokin, mutta säädöt kannattaa merkata niin että ne tulee suunnilleen kohdilleen sitten kokoonpannessa. Eikä kannata ryhtyä hommaan pihahietikolla. Ittellä yritti kerran vokkarin pumppu kerran jäädä siihen malliin ettei se meinannut suostua löysäämään kierroksia. Jarruilla sitä piti toppuutella siihen asti että saatiin säätöjä rukattua.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Lauantaina 30.4. 2005 klo 19:43:34

Message:
Vika on selvinnyt! Ennakon säätö vimpstaaki pumpun pohjassa oli ruostunut jumiin päälle asentoon, nyt leukku taas pelaa!
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: täh
Lauantaina 30.4. 2005 klo 19:59:21

Message:
Hauskaa vappua! Ja seittemä marakkaa
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 02.5. 2005 klo 11:41:30

Message:
Voisitkos vielä vähän kuvailla, miten se ennakonsäätö vipstaaki saadaan irroiteltua jos sattuu ruostumaan? Ilmeisesti jokin luukku avatan ja sitten sitä pääsee liikuttamaan. Uiko se systeemi polttonesteessä. Ajattelin että voitelisiko kaksitahtiöljy myös sitä systeemiä jos sitä lisää polttonesteeseen.

Kun itse testsin niin ennakonsäätö ei käydessä ainakaan kyllä vaikuttanut käyntiääneen.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Maanantaina 02.5. 2005 klo 12:52:26

Message:
Kokeileppa laittaa samalla kaasua kun väännät vipua pitäis moottorin räpättää. Pumppu korjaaja sanoi että amatöörien ei kannata missään nimessä mennä koskemaan syöttöpumpun sisälmyksiin omin sormin. Jo 1000-osa millin kuluneisuus jossakin osassa voi aiheuttaa pumpun häiriö toiminnan kuulema. En tiedä miten se napin irroitti mutta nythän tuo ainakin toimii.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 02.5. 2005 klo 13:34:51

Message:


Ei siten ollut säätäjä rikkinnoontunut pumpun sisältä niinkuin pumppumestari ensiu sanoi. Tarkkoja nuo sovitukset ovat syöttöpumpussa kun kerran männässä ei ole ollenkaan männänrenkaita. Hydrauliventtiilien karat ovat kanssa mikrometrin luokkaa. Kun talvella mittailin Leylantin nostolaiteventtiilin karaa, niin havatitsin että kuluneimmassa paikassa oli 5 mikrometrin välys. Kun karalla on mittaa tuollaisent 20 cm niin johan on suora tappi.

Kiitoksia tiedoista, kannattaa siis käyttää kylmäkäynnistystä vaikka traktori lähteekin ilman käymään jotta se saa tarvitsemaansa liikintaa ja pysyy kunnossa.

Pumppumestari sanoi,

"Pumppua ei ole vielä korjattu mutta pumppumestarin mukaan säätäjä on rikkoontunut pumpun sisältä"

"Ennakon säätö vimpstaaki pumpun pohjassa oli ruostunut jumiin päälle asentoon"

"Pumppu korjaaja sanoi että amatöörien ei kannata missään nimessä mennä koskemaan syöttöpumpun sisälmyksiin omin sormin. Jo 1000-osa millin kuluneisuus jossakin osassa voi aiheuttaa pumpun häiriö toiminnan "
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leukun omistaja
Maanantaina 02.5. 2005 klo 20:14:36

Message:
Pumppukorjaajan ennakko diagnoosi oli puhelimessa antamieni oireiden perusteella se että tod.näk säätäjä on vian aiheuttaja. Todellisuudessa vika olikin muualla ja se oli juuri siellä mitä minä itse epäilinkin. Kaksitahtiöljyä voi halutessaan silloin tällöin lisätä löpön sekaan mutta ajettaessa moottoripolttoöljyllä tämä toimenpide on turhaa kuten myös dieselillä. Itse en edes haaveilisi syöttöpumpun purkamisesta tämän remontin jälkeen mutta minun puolesta tehkööt muut mitä lystää koneilleen.
RE: Cav jakajapumppu ongelmia
Lähettäjä: Leylan 262 mies
Maanantaina 02.5. 2005 klo 20:18:56

Message:
Otettiinkos pumppu irti? Purettiinkos pumppu?