Aihe: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: AMT
Maanantaina 18.4. 2005 klo 10:15:57

Viesti:
Kyselin jo aikaisemmin, mitä traktoreita ihmiset suosittelevat harrastuskäyttöön.

Nyt olisi tyrkyllä Ford 5000, joka vaikuttaa ihan kelpo peliltä. Vuosimalli on -75. Ohjauksessa on hieman klappia (n. neljänneskierros). Myyjä sanoi, että klappi on ratin akselin alapäässä. Sen kuulemma saisi kiristettyä kuntoon, mutta sen jälkeen hajoaisi koko ohjaus.

Siis mitä juupelia? Yritin kysellä lisää, mutten ymmärtänyt puoliakaan, mitä myyjä yritti selittää. Osaako joku täältä sanoa, mitä hän tarkoitti? Tuollainen klappi ei minua haittaa, mutta lähinnä pelottaa se, että onko ohjaus hajoamassa muutenkin lähiaikoina.

Toinen juttu on se, että voimanottoakseli pyörii koko ajan - vaikkei sitä olisi kytketty päälle. Kuitenkin, jos akseli on kytketty vapaalle, ja siihen laittaa työkoneen, siinä ei ole voimaa. Eli jotta siitä saa voimaa ulos, täytyy se kytkeä päälle. Vapaalla ollessaan akseli siis pyörii tyhjillään. Myyjä puhui metallipannasta, joka pitäisi kiristää tai vaihtaa riippuen siitä, onko se vielä ehjä vai rikki. Onko tuttu vika, ja onko millainen korjata?

Traktori olisi muuten houkutteleva, joten jos nuo viat eivät ole kriittisiä, saattaa kaupat syntyä. Tiedän, että kyseessä on 5000:n viimeisen vuoden malli, joten ainakin teknisten tietojen perusteella on vähän vanhentunutta tekniikka ikäisekseen. Mutta ilmeisesti lastentauteja ei ole :)

Ai niin, anteeksi jos käytän omituisia termejä. En ole vielä kovin kokenut traktoriharrastaja :)
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: SS
Maanantaina 18.4. 2005 klo 12:19:05

Message:
Siinä ohjauksessa on aina klappia jos se on tehostettu simpukka. Ensinnäkin, siinä on niin monta kierrosta (7!) ääriasennosta toiseen että uutenakin klappia oli noin 30 astetta.

Klappi vähenee kun moottori on käynnissä, koska se tehostus on rakennettu kuulamutterin yhteyteen.

Pallonivelissä on varmasti klappia, vaihda ne muutaman kymmenen eeron nivelet, niin tiivistyy kummasti. Samalla kannattaa vaihtaa olka-akselien alapään rullalaakerit ja tarkastaa onko kiila tiukalla kääntövarren runkoon ja onko olka-akselin paikallaan pitävät holkit riittävän tiukat.

Voimanottoakseli pyörii itsekseen sen takia, että siinä kytkimessä on paketti levyjä jotka puristetaan kytkettäessä tiukasti toisiaan vasten hydraulipaineella ja tällöin ne välittävät voimaa. Irrotettaessa jää koko nippu löysälle mutta koska siellä on esim öljykalvoa levyjen pinnalla, välittää tämä hienoinen kitka voimaa edelleenkin. Jos taas voima kytkemättömänä on erityisen iso, on jokin levyistä katkennut tai muuten poissa järjestyksestä.

Se voimanottoakselin jarru voi parantua ihan säätämällä. Uusimmassa viistonnisessa on panta, johon ulosottoakselin kytkimen ohjauspaine vaikuttaa moottorin käydessä. Jousi irrottanee pannan kun akseli kytketään päälle tai jos moottori pysäytetään. Eli siinä pannassa on kiristysmutteri. Jos pinta on lopussa on se panta vaihdettava. Vika tietysti voi olla jarrupannan käyttösylinterin tiivisteessäkin, sitä ei tiedä katsomatta.

Vaihtotyö - ja säätäminen - on hieman raskaahko homma, sillä se nostolaitekansi on aukaistava ja soviteltava nostaessa suodattimen putki ja suodatin sieltä hilujen välistä pois. Korjaamot käyttävät trukin haarukoihin kiinnitettyä koukkusysteemiä, jolla saa nostolaitteen kynkkäakseleiden alta kiinni ottaen nostettua kannen ylös. Kai sen kaksi miestä nostaa käsinkin.

Osat eivät paljon maksa, eikä asia ole kriittinen aikataulultaan, jos voimaa löytyy kytkettäessä. Koko vehe ei ole mitään haitekkia, ei tarvii olla mikromekaanikko tai elektroniikkaguru.

Osta pois jos muuten kaunis, jos et itse osta, annatko vinkkiä myyjästä meikäläiselle sitten ;-)

- S -

RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: zuhna
Maanantaina 18.4. 2005 klo 14:51:41

Message:
Ihan asiaa sivuten, mikä on hintapyyntö?
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: AMT
Maanantaina 18.4. 2005 klo 15:27:56

Message:
Pyynti on 5000 euroa. Traktorissa on Vilske 1500 -etukuormain omalla hydrauliikalla ja lumikauha. Mukaan tulee kahdet takarenkaat. Toiset ovat kuluneet, mutta niissä on lumiketjut paikallaan. Toisissa on pintaa n. 80 prosenttia.
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä:
Maanantaina 18.4. 2005 klo 20:06:32

Message:
kääk
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: zuhna
Tiistaina 19.4. 2005 klo 08:43:36

Message:
Yleensä tuommoiset koneet vaihtavat omistajaa siinä 3000 euron pankkisiirrolla.
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: SS
Tiistaina 19.4. 2005 klo 09:00:41

Message:
Joo kolmetonnia on itselläkin semmoinen henkinen raja, mutta hintoihinsahan se lopulta tulee kun aika usein kumminkin vaihtoon menee:
- vesipumppu
- mahd. jäähdytin
- etupyörän laakerit
- ohjauksen pallonivelet
- olka-akselien painelaakerit ja holkit
- Sivurajoittimet ja niiden korvakkeet
- jompikumpi nostovarsi ja jopa vetovarret
- kaltevuudensäätäjä
- kaikki öljyt
- peilit
- hytin joku lasi
- sähköjohtoja, lamppuja
- laturi
- akku

Tämmöseen uppoaa helposti muutama tuhat euroa lisää. Siksi pyyntihinnassa voikin olla muutaman tuhannen ero, riippuen siitä, onko vaihdot tehty ajallaan ja onko työn laatu hyvä. Ja ehdottomasti minulla menee maksuhalu jos kone kumirenkaita myöten on maalattu räikeästi uudella NewHolland lilalla värisävyllä ;-)

- S -
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: AMT
Tiistaina 19.4. 2005 klo 09:03:22

Message:
Onko traktoreissa sitten pyynti ja maksettu hinta noin paljon erossa toisistaan? Jos liikkeitä katselee, niin 5000 euron pyynneillä on kyllä paljon surkeampia tarjokkaita. Avovehkeistäkin pyydetään lähes tuota 3000 euroa. Jos jonkun 40-50-heppaisen avotraktorin hinta on 2000 euroa, niin tuntuu vaikealta kuvitella, että kymmenen vuotta uudemman 70-heppaisen koppitraktorin hinta olisi vain 1000 euroa enemmän. Eikös hyvistä takakumeistakin saa maksaa tuon tuhannen euron pintaan?

Siis nyt on kyseessä vain etukuormaajalla varustetut pelit. Mahtaako hinta vaihdella paljon eri puolilla Suomea?
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: SS
Tiistaina 19.4. 2005 klo 10:39:07

Message:
Niin, AMT on oikeassa, tilanteen mukaan tietenkin pitää maksaa. On ollut pyyntiä jopa 7000 EUR huuto.netissä viistonnisesta -72, jossa oli Stoll etukuormaaja. Oli tosi pitkään myynnissä, ja kai sen joku sitten ostikin. Itseä ei kiinostanut maksaa niin paljoa, kun on nytkin Mascuksessa esim Ford 5610 -84 etuk. kone LP ohjaamolla 6150 EUR ALV 0%
Ford 6610 3 kpl -> 6065 - 6900 EUR, yhdessä on Ford ohjaamo, -81 5600:nen Mascuksessa 5510 ja Valtralla 6000, Ford - ohjaamolla.

Eli en olisi kovin paljon yli 5000 viistonnisesta siltikään maksamassa vaikka mieli tekisikin vielä neljättä, sitä uusinta vuosikertaa kokoelmaan.

- S -

RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: Mika
Tiistaina 19.4. 2005 klo 11:42:18

Message:
Ihmettelen suuresti aina hinta-arvioita joita annetaan. Itse etsin traktoria n.4kk ja kiertelin useampia katsomassa ja testaamassa ja en kyllä tuon Fordin tasoista traktoria(siis kuvauksen perusteella) löytänyt alle 4500EUR, yksi vastaava oli myynnissä mutta se meni nenän alta kun pari päivää arvoin mitä tehdä. 3000EUR:lla ei minusta saa juuri muuta kuin esim. kohtuukuntoisen SuperMajorin etukuormaajalla ja mekaanisella kauhalla. Belarukset oma lukunsa. Ja tämä siis aloittelijan keräämä kokemus.
Minusta tuo ei kuulosta pahalta hinnalta.
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: O.H
Tiistaina 19.4. 2005 klo 21:24:09

Message:
ATM Oliko toi Foorti Vuoksen varrelta keltasen talon pihalta. Löytys siihen käyttämätön simpukka/rattiakseli"aksela" paketti.
RE: Ford 5000 - ohjauksen klappi
Lähettäjä: AMT
Keskiviikkona 20.4. 2005 klo 08:10:47

Message:
Talo taisi olla keltainen, muttei se ihan kirjaimellisesti ollut Vuoksen varrella, Tainionkoskella (tai Karhumäessä) kuitenkin. Ajelin traktorin eilen kotiin, eli se vaihtoi omistajaa sopivaksi katsomallamme hinnalla :)

Ajattelin tutustua siihen ensin kunnolla, ennen kuin teen lisäinvestointeja. Mutta jos haluat, niin laita minulle vaikka meiliä. Osoite löytyy tuosta nimeä klikkaamalla.