Aihe: Diesel-harmaa
Lähettäjä: hoss
Perjantaina 08.4. 2005 klo 01:25:48

Viesti:
Pitäis ruveta kasaamaan äiteen -55 TEF-20:n Standard-dieseliä. En vaan löytänyt vanhoista jutuista, enkä muualtakaan netistä välyksiä ja momentteja, vaikka varmaan niistä on täälläkin ollut juttua. Eli oisko tietoa arvoista tai osoitteista mm:
Venttiilivarren välys?
Renkaiden päittäisvälys?
Kannenpulttien momentti, kiristysjärjestys, jälkikiristys? Pitääkö pultit uusia?
Muita kriittisiä lukemia ja hyviä vinkkejä?

Koneen kun saa nippuun niin alkaakin koko peli olla läpi käytynä.
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: hoss
Lauantaina 09.4. 2005 klo 18:13:58

Message:
Auttakee nyt onnetonta jos vaan voitte!!!!
Netistä löysin Perkinsin manuaaleja vaikka kuinka, muttei tälle Standardille ainuttakaan.
Oisko kellään manuaalia myyntiin tai kopioitavaksi?
Kertoisko joku ees Kopio-Kettusen numeron tai e-mailin, kun oon senkin hukannut?
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: RM
Lauantaina 09.4. 2005 klo 18:25:01

Message:
No jos kielet taipuu niin hae täältä:
Diesel-harmaa
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: .
Lauantaina 09.4. 2005 klo 18:28:24

Message:
kettunen

RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: hoss
Lauantaina 09.4. 2005 klo 19:04:00

Message:
RM: Tuttu linkki ja hienoja hajotuskuvia, mutten löytänyt diesel-koneen välyksiä tai momentteja, joita kaipailen. Enkö vaan osannut hakea?
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: vesa
Lauantaina 09.4. 2005 klo 21:21:20

Message:
Annan tietoa kunhan käyn verstaalla. Oletko jo purkanut koneen? Muutama juttu on tärkeä tietää, varsinkin jos haluaa käyttää vanhat männät. Kampiakselin päittäislaakerit ovat hankala löytää jos muusina. Samoin stefoja kampuralle ei yleensä tiivistesarjoissa ole. EN vaihtanut kuin katkenneen kannen pultin. Kuivat sylinterinputket pitää mennä paikalleen käsin työntämällä. Meilaan momentteja ym. huomenna.
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: vesa
Sunnuntaina 10.4. 2005 klo 12:51:48

Message:
venttiilivarren ja ohjaimen välys uutena 0.06-0.02 mm
männänrenkaiden päittäisvälys putkessa 0.2- 0.36mm
kannen pultit/mutterit 10.4- 11.1 kiloa
sitten mututietoa: kiristä ristiin vähän kerrallaan, jälkikiristys kun kone käytetty lämpimäksi js sen jälkeen kylmennyt. Tottakai uudet pultit olisi hyvä ratkaisu jos vain löydät.
Ilmoittele mikäli tarvitset kaulojen mittoja koneistamoa varten. Yksi mututieto lisää: öljypumpun rattaiden väliin ei saa mahtua yli 0.1mm rakotulkki.
15 A 4 kokoista arkkia löytyy vanhojen 20 ja 35 "massikoiden kriittisiä mittoja ja kiristystiukkuuksia koneisiin. En kopioi tietoja nettiin enkä myy pumaskaa kenellekään, kysyjille annan tietoja tämän palstan välityksellä.
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: hoss
Sunnuntaina 10.4. 2005 klo 13:35:13

Message:
Kiitokset tiedoista! Taitaa jäädä kampiakseli purkamatta kun aika on kortilla ja öljynpaineet ja kiertokangen laakerit oli kuin uudessa. Kytkinkin kun tuli vaihdettua just viime kesänä, ettei senkään takia tarttis katkasta konetta. Laakerithan kai voi vaihtaa myöhemmin yläkertaa purkamatta, mutta katkasunhan se vaatii.
Pytyt ja kaikki pakovenat on vaihtokunnossa. Huohotti niin, ettei öljytikku pysynyt paikallaan. Taitaa entisen tallin nurkissa olleet pilottipurkit olla syynä moiseen kulumiseen, kun täys remppa kuulemma on tehty just seitkytluvulla. Käyntiin fergu kyllä vielä lähti ilman pilottia tai lämmityskikkoja nollakelilläkin.
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: Arto
Maanantaina 11.4. 2005 klo 10:09:39

Message:
Jos hoss pistät sähköpostiosoitteesi voin pistää "Ferguson TE20 workshop repair manual"in tulemaan (5,2 Mt). Opuksesta on varmasti apua.
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: vesa
Maanantaina 11.4. 2005 klo 13:51:13

Message:
Se murhehan harmaan diisselin koneessa on että kiertokangen kaulat eivät mahdu sylinterin läpi ylöspäin ja putkien päällä on kaksi erillistä hehkurengasta jotka aiheuttavat harmaita hiuksia kiertokankia nostaessa mikäli kansi ei ole paikallaan tai vedetty vinkoilla lauta tms. sylinteriryhmän päälle vaakasuunnassa. Kampiakselihan tulee "laivamaisesti" etukautta vaakatasossa ulos. Mikäli ylimmät männänrenkaat eivät jumita näihin hehkurenkaisiin ja kk möllukat tulevat tarpeeksi ylös kampuran kaulojen tieltä pitäisihän sen onnistua yläpäätä purkamattakin. Kannattaisi ehkä kuitenkin mitata kun sinulla kone on nyt auki.
RE: Diesel-harmaa
Lähettäjä: hoss
Keskiviikkona 13.4. 2005 klo 17:18:24

Message:
Täytyypä vielä varmistaa toi kampurahomma kun taas pääsen verstaalle viikonloppuna.
Se manuaali olis kyllä tarpeeseen, jos Arto viitsit lähettää. Osoite on:

aki(at)vesilahtelainen.com

Kiitos jo etukäteen!