Aihe: Etukuormaaja
Lähettäjä: Tirehtööri
Maanantaina 04.4. 2005 klo 22:27:07

Viesti:
Mistäs ottais IH685XL etukuormaimen hydraulilohkon öljyn kierron? Voi olla samanlainen useissa natikoissa, ehdottakaa.
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: Peltsi
Maanantaina 04.4. 2005 klo 23:17:33

Message:
Jossain siellä kopin alla kai, toivottavasti täällä on fiksuja muita jotka osaa auttaa
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: Tirehtööri
Tiistaina 05.4. 2005 klo 10:56:09

Message:
antakaan ny apua...etukuormajan hydraulilohko on kädessä
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: Risto
Tiistaina 05.4. 2005 klo 13:59:10

Message:
Jos nyt on yhtään samanlainen kuin vanhemassa 74-sarjan Natikassa, niin oikealla sivulla kopin alla on 2 ulkoista ventiiliä. Omassa on otettu sieltä (ns. kipin venttiilistä) ja paluu suoraan säiliön täyttöaukkoon. Haittana tässä on mahdollinen öljyn vaahtoutuminen. Toisaalta ei tarvii kierrättää turhaan öljyä venttiilipöydässä, kun sen voi sulkea tarvittaessa. Usein kopista pois noustessa tulee kantapäällä potkaistua kierto päälle. Siksi mulla on letkut yhdistetty toisiinsa kun venttiilipöytä ei ole kiinni.
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: Tirehtööri
Tiistaina 05.4. 2005 klo 17:12:06

Message:
Joo kopin alla oikealla puolella on kaksi kaksitoimista lähtöä kipin sylintereille (eli perässä 4 liitäntää mitä ohjataan kahella vivulla). Lohkon ulkorunassa on kaksi tulpaa onkohan nämä öljykierrolle, mitä tarkoitat
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: Tirehtööri
Tiistaina 05.4. 2005 klo 18:03:19

Message:
niin ja vielä voisi joku kertoa yleisesti mitä pitää ottaa huomioon noissa traktorin hydrauliikka muutoksissa. (Etenkin mistä ottaa noi kierrot)
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: JH78
Tiistaina 05.4. 2005 klo 20:52:22

Message:
Ainakin vanhemmassa 74-sarjassa on yleensä omia ulkopuolisia venttiileitä 1-2 kpl joko 1 tai 2-toimisia. Minä järjestin lisäventtiilit siten että ne ovat sarjassa alkuperäisen ulkop.venttiilin kanssa.

Käytännössä alkup. venttiiliin tulee paine nostolaitekotelon kyljestä ja paluuputki lähtee päältä ja menee nostolaitekotelon yli toiselle puolelle MCV-lohkon kylkeen suodattimelle (ainakin jos alkup. on 1-toiminen). Alkup. venttiilin päältä otetaan paluuputki irti ja liitetään siihen paineputki uusille lisäventtiileille, vaikkapa kuormaimelle. Uusien venttiilien paluuputki liitetään alkuperäiseen paluuputkeen, jota joutuu hieman taivuttamaan.

Tällaisen järjestelyn edut ovat että kaikki toiminnot ovat aina käytettävissä ilman erillistä kytkentää, kukin toiminto tarvitsee vain oman venttiilinsä, alkup venttiilit ovat edelleen käytössä eikä niiden kautta turhaan kierrätetä öljyä, sekä paluuöljy kulkee aina alkuperäistä reittiä suodattimen kautta.

Uudemmissa saattaa olla eri tavalla. Periatteessa kuitenkin jostain löytyy se hydrauliikan paluuputki johon voi suoraan liittää lisäventtiilit. Toisaalta jos traktorissa jo on 2-toiminen venttiili voi tietysti kuormaajan liittää siihen, mutta sitten se on poissa muusta käytöstä ja siinä on oltava kierto päällä kun kuormaajaa käytetään.

Lisäksi Natikan etu on se että nostolaite ottaa aina tarvitsemansa öljyn riippumatta siitä että ulkop. kierto on päällä, joka ei ole itsestäänselvyys. Esim. 05-sarjan Valmeteissa ei sitä ominaisuutta ole. Olen käyttänyt 7000 Foorttia kuormaajalla jossa on vastapaino nostolaitteissa. Joutuu seuraamaan että milloin se paino raahaa maata ja käyttämään valintaventtiiliä välillä nostolaitteen puolella.
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: SS
Tiistaina 05.4. 2005 klo 22:10:09

Message:
Voisiko vastapainoissa käyttää jotakin tukea joka pitää varret ylhäällä. Ei se muutenkaan tee nostolaitteille hyvää kun paino ryskää siinä takana.

Itselläni on nokkapumppu kuormaajassa, ei ole tuommoista onkelmaa.

- S -
RE: Etukuormaaja
Lähettäjä: Tirehtööri
Tiistaina 05.4. 2005 klo 22:19:18

Message:
Nyt mulla on otettuna perästä kärryn hydrauliikan liitännöistä etukuormaimelle. Tossa 685XL on paikka kopissa kolmannelle hydrauliikan ohjausvivulle. Tällähetkellä ulommaisessa lohkossa on pari tulppaa (Nämä nykyiset lohkot rinnakkain kiinni toisissaan). Ajattelin että noista vois saada kierron. Per**leen kiva vaan availla satunnaisesti noita roppuja...yleensä ne alkaa sit kivasti tihkua. Täytyy tutkia noita JH78 ohjeita..kiitoksia....Lisäää kyllä kaivataan.

JA JOS JOLLAIN ON 80 LUVUN NATIKASSA ETUKUORMAAJA NIIN VOIS KÄYDÄ KATTOON MISTÄ ON HYDRAULIIKAT OTETTU....ERITTÄIN PALJON KIITOKSIA JO NYT!!!