Aihe: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Rape
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 13:58:02

Viesti:
Mikä olis se kaikkein huonoin traktori?

Ite nostaisin ykköspaikalle kauhun nimeltä Ford 4000. Hydrauliikka on susi, ohjauksesta ei tulisi juuri raskaampi vaikka hitsaisi olkatapit kiinni, hidas maantiellä, öljyvuotoja, polttoainevuotoja, voiman ulosotto pyörii aina, hirmuinen melu kopissa ja kiduttava ajoasento, hytti ruostuu ja lasit tipuvat tielle, vaatii kesälläkin hehkua että lähtee käyntiin. Muuten hyvä peli.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: ovaalimies
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 15:14:57

Message:
Kaikkein huonoin traktori on jopa belarustakin huonompi Nuffield tenspeed, jos kylmäkoskenkertojalla, vielä huonompi. Siinä ei kestä mikään kunnossa ja keula on kevyt kuin heinähanko eli nostaa nokkaansa heti kun työkoneen maahan laskee ja veto alkaa...kone ei tarinoista huolimatta ole sitkeä vaan laiska, hydrauliika ei riitä mihinkään jne. jne...

Ford 4000 on ihan hyvä laadukas EnFo:n tuote, siinä ei ole mitää noita em. vikoja sen enempää kuin muissakaan traktoreissa, vaan päinvastoin. Kokeileppas vaikka muuten Ursusta tai Zetkaa, siinä sitä vasta murhetta on.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: konemies
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 15:24:13

Message:
Nyt tartuit Rape arkaan asiaan tällä palstalla.Varo vähän! Luin taannoin yhden mahottoman liikuttavan kirjoituksen missä joku Voortin omistaja vertasi konettaan vanahaan mummoonsa. Kuulemma mummokin myydään talosta ennen Voortia. En minä sitä väitä ettei kirjoituksesi olisi totta. Päin vastoin totta joka sana mutta en kärjistäisi ihan noin voimakkaasti. Sanoisin vaikka, että nelitonninen on lähes yhtä hyvä kuin muutkin pieniä puutteita lukuunottamatta. Mutta varoa täytyy. Jotkut Voortien omistajat näyttää vähän tosikoilta eivätkä kestä edes leikkiä koneista saati sitten tosiasioita.Se on vähän sama asia, kuin ennen Neukkulan aatteen suhteen...yrititpäs vähän laskea leikkiä asialla niin pääsit leirioloihin siperiaan.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: m54
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 16:06:04

Message:
Minusta huonoimpia traktoreita ovat ne, joihin omistajat joutuvat suhtautumaan tunneperäisimmin eli järkisyyt puuttuvat ja sitte rakastutaan rautaan vain raudan takia.Sinänsä siinä ei ole mitään pahaa eikä ihmeellistä, että ihmiset tykkää raudasta kaikessa järjettömyydessään ja jopa uskovat niissä olevan jotain henkevää. Uskoohan ihmiset jopa poliitikkoihinkin. Selaappa vähän näitä sivuja niin huomaat ne tunnetraktorit...Fordsonit, Nuffieldit, Belarus...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: pajamies
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 16:24:17

Message:
Taas löytyi (uusi? ) jupinan aihe.
Mielenkiintoista miten konemiehillä riittää jutunaiheita. Ei sillä niin se pitää ollakkin
Monelle täällä palstalla rämpiville koneet ovat enempivähempi tunneasioita Itse en tee poikkeusta. Rajana kuitenkin pidän ettei puheissa käytetä sanaa HÄN. Silloin on jo aspiriinin tai valkotakkisten vuoro. ( koirahommissa jne on jo jossain tämä raja ylitetty - sylettää ) JA NE EI KUULU TÄNNE.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Repe
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 16:25:23

Message:
Homo Erectus Corollas - ihmislaji

Toyotistithan ovat jo ihmislajina aivan eri kehityshaaraa kuin normaali ihminen. Toyotistin
elämässä on vain kolme kehitysvaihetta, kuten perhosella konsanaan.
Teinicorolla-jormacorolla-pappacorolla

Toyotalla ajaminen on tiettävästi periytyvä ominaisuus, kuten moni muukin haitta ja häiriö.
Tuleva toitsupoitsu imee kaiketi jo äidinmaidossa taipumuksensa isiensä synkkään perintöön.
"toiota korolla!" on monen peräkammariin syntyneen ensimmäiset sanat, ja varmasti myös monen katkerat viimeiset. Toyotien ja itsemurhien suuri määrä Suomessa ei voi olla vain sattumaa.

Toyotamiehen elämässä on kolme huipentumaa :
- amiksen metallilinjan päättötodistuksen saaminen
- ajokortin saaminen
- oman Toyotan saaminen

Muusta saamisesta ei sitten voida juuri puhua. Toyota-Teron Loppuelämä kuluukin pääosin saamisen yrittämisessä.

Kun tuo untuvaviiksinen Tero viimein kokee elämänsä täyttymisen -eli saa Corollan-, alkaa
armoton Teinicorollavaihe. Missä tahansa on parkkipaikkoja ja nakkikioskeja, siellä on
lippalakkipäisiä finninaamoja liimailemassa Twincam Turbo Playboy- tarroja aasialaisautojensa ruosteisiin takakontteihin.

Toyotakuskin puberteetin tiedetään puhjenneen, jos Corollaan ilmestyy ikkunoihin tummennuskalvot. Näkösuojilla on tietty tarkoituksensa. Ensisijaisesti pyritään estämään naaraita näkemästä kuinka ruma luuseri Corollassa se oikein metsästääkään. Jos pakkanen ja humalatila ovat riittävät ajamaan naaraan ansaan, niin tämän jälkeen tummennuskalvojen tarkoitus on estää muita huomaamasta että kuinka tavattoman rumaa akkaa Corollaan oikein pukkaakaan.

Ruma kottarainen kun viihtyy harvemmassakin pöntössä.

Corollaihmisen koko maailma on kovin erilainen. Mikään muun automerkin kuin Toyotan, ei tiedetä kulkevan kovempaa pelkällä ratin ja pakoputken pään vaihtamisella. Toyotateini kutsuukin vaihdekepin pään koristelemista "Tuningiksi" ja Bilteman 7000 W TriplaSubwoofereita "HiFiksi" Jatkuva basson lönkytys estääkin tehokkaasti Teron kiveksiä laskeutumasta, mistä olkaamme kiitollisia.

Corollamaailmassa kaikki on mahdollista. Koska kaikki maapallon Toyotat ovat samannäköisiä rumia ruosteisia tölkkejä, tunnistaa Corollakansa omansa vain hajun perusteella. Sen takia jokaikisessä Toyotassa on nippu erivärisiä ja -hajuisia "tuoksuvia" kuusia, joiden hajuyhdistelmän perusteella Tero löytää parkkipaikalta aina omansa. (kaikkihan ne ovat Teroja, tai ainakin näyttävät siltä)

Kun usean vuoden onanoinnin ja ringissä syljeskelyn uuvuttamat Terot viimein tulevat keski-ikäisiksi, heistä tulee Jormia. Jormat eivät ole onnistuneet elämässään missään,
vähiten autonvalinnassa. Vanhat Toyotat muuttuvat vain uudempiin Toyotoihin. Jormat kulkevat kivipestyissä farkuissaan ja mokkaliiveissään katse alas painuneina vaimonsa takana, viikset supattaen.

Vaimo on aina vaan enemmän vihainen ja kakarat muistuttavat aina vaan enemmän naapurin setää. Jormat ovat luovuttaneet, Jormat ovat harmaata seinätapettia harmaissa Corolloissaan.

Pappacorollat ovat niitä ruskeita tai sapenvihreitä vm. -68 autoja, jotka matelevat savuttamassa aina siellä missä on kiire. Niiden sisällä kituu vihaisia pulisonkipappoja liikennettä ja omaa turvallisuuttaan vaarantamassa. Corollapapat eivät näe, sen koommin kuin ymmärräkään enää mistään mitään. Eläviä ruumiita liikkuvissa ruumisautoissaan. Kumpikin loppusuoralla matkallansa maatumiseen.

2001 Prof. Repe Rääväpärstä,
karvanoppakäyttäytymistieteen laitos,
Orpa Kytsässä -osasto

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: valmet
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 19:03:03

Message:
Huonoin on ilmiselvästi David Brown, huonot kylmäkäynnistys ominaisuudet, meluava hytti, heikot nostolaitteet...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Voort
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 19:51:41

Message:
Nuffield. Siinä ei kestä mikään, ja eihän enää nuffia edes valmisteta, kait sekin jotain kertoo laadusta (=kukaan ei osta niitä).
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tommi
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 20:06:18

Message:
Joo tuli itsekkin kokeiltua toyota laatua. Ajoin -96 hiasella 20 000km, enkä kauheampaa vehettä osaa kuvitella; hirvittävä kulutus (13l/100km) Nopeusmittarin hajoaminen, lämmityslaitteen kärähtäminen, öljyvuodot+kulutus, sekä 4 v vanhassa autossa täysin pintaruosteessa ollut massaamaton pohja, sekä uskomaton sisämeteli!(iskarit meni myös vaihtoon) Että voi olla joku niin pöhölö kuin minä, että ostaa moisen kidutuslaitteen!(autolla oli ajettu n.120000km) Olen katunut syvästi sitä tapahtumaketjua, jonka johdosta kannan elinikäisiä traumoja toyota -laadusta. Kauheaa on se, on se. Repe, sie se sanoit. Traktorikysymykseen en ota kantaa
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: jp
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 20:50:32

Message:
Kyllä se hiace vaan on ainut peli joka soi on
kokemusta poijaat transporterista ja tranistorista
ja fiatista mutta ne on aina rikki ja huollossa
tienaamisesta ei tuu mitään ja niillä nälkä
pääsee yllättämään . Traktoristahan oli kyse se
varmin ja kestävin merkki on ollut kohallani
Toyotan ohella Ferguson.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Erkki
Maanantaina 03.3. 2003 klo 13:06:32

Message:
Kyllä se nelitonninen on kaikkein huonoin.
Kerrankin meinasin ostaa semmoisen mutta onneksi kaveri oli kuullut veljen kummin kaimalta että se on niin huono ettei kannata ostaa. En sitten käynyt edes katsomassa. Oli se niin huono.

En kyllä edes meinaa enää ostaa samanlaista huonoa raktoria. Kyllä sitä on kerrasta opittava.RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: oskari
Maanantaina 03.3. 2003 klo 13:51:22

Message:
kaikki ne huonoja on elämänsä ehtoo puolelle
turha noita 40 v vanhoja loppuun ajettuja
vehkeitä on arvostella.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: tommi
Maanantaina 03.3. 2003 klo 19:35:34

Message:
Eikös valmistusmaa muuttunut Fordsonin Englannista Fordin USA:han? Oisko Englantilainen ollut tarkempi?

Sähkömies tuttavalliani katkesi hiasesta se letku, josta ailipainepumppu siinä laturin takana saa voitelunsa; kaikki öljyt ylos ja kone leikkasi kiinni; koneremontti 13 000 markkaa.
Km mittarissa rapiat 200 000km. Toisella tutulla jakoremmi poikki; remontti 4500mk, Mittarissa sama 200 000km. Kolmannella tutulla vm -90 hiase, Ruostevaurioita ettei katsastuksesta läpi...

Onko ne muut todella huonoja? Onko minulle sattunut lähipiiriin vain niin kummia yksilöitä?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Jepsu
Maanantaina 03.3. 2003 klo 21:17:39

Message:
Tommille vaan,
Ei Ford traktoreita missään USA:ssa tehdä, tai tehdäänhän sielläkin joitain niiden omia, mutta nää yleismaailmallisesti pelloilla tavattavat 4000, 5000, 6000, 4600, 5600, 6600, 7700. 8200, ja 10 sarja plus MK II ja MKIII jne muut uudemmat kuin myös viimeisistä New Hollandeista osa (esim. TS sarja) tehdään Englannissa Basildonissa, joka on n. 20 km sivuun Dagenhamista, jossa Majurit kasattiin (sama paikka kuin Fordin autotehdas, siis sama kylä Lontoon alueella Thames joen mutkassa). Ja lähellä Thamesia se on tuo Basildonkin (miksiköhän???).
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tommi
Tiistaina 04.3. 2003 klo 18:12:22

Message:
Tuli vaan lueskeltua kerran sitä Olli Ojasen fordson -kirjaa, ja muistelin että siinä ois sanottu niin kuten ed. viestissä meinasin

Oisko jollakin oikeita faktoja?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: minä
Tiistaina 04.3. 2003 klo 18:37:55

Message:
Kyllä Ojasen kirjan sivulla 83 kerrotaan
vuoden 1965 alussa tuotantoon otetusta uudesta
basildonin tehtaasta.
Dagenhamin tehtaat siirtyivät autojen tuotantoon.
Ja mainitaan vielä ,että suomalaiset siirtyivät
seuraamaan dagenhamilaisia ralliautoina ei traktoreina tosi täällä hän nuo on nyttemmin
sekoitettu kun on tuo rallirattori harrastus
yleistynyt.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: työläinen
Keskiviikkona 05.3. 2003 klo 09:46:22

Message:
7745 Zetor. Ja Pelarus mallisto kaikkinensa. Surkeempia saa hakea.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Jepsu
Keskiviikkona 05.3. 2003 klo 12:27:00

Message:
Mun tiedot ON muuten faktoja, Tommille vaan tieroks, ei tarvii eppäillä. Oon näiren Fordien kanssa touhunnut koko ikäni. Majurit tuli Dagenhamista, ja samassa Dagenhamissa tehtiin Englannin Fordin autotkin (tietty eri tehtas rakennuksessa), niikun Cortinat, Zephyrit, Angliat ym...ja tehdään nykypäivän Voortautot vieläkin Dagemhamissa Britannian omille markkinoille lähinnä, ei niinkään Suomeen enää.
Traktorit siirtyivät 1965 kun ne vanhan polven Majurit loppu, uuteen paikkaan Basildoniin, jossa New Holland aikakaudesta huolimatta vielä joitakin tehdään, esimerkkinä tuo NH TS sarja, osa NH:sta tulee Italiasta, kun se Viiu siine NH:n alle silloin 1990-luvulla yhdistettiin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tommi
Torstaina 06.3. 2003 klo 18:45:09

Message:
No olen lukenut huonosti sen kirjan. Tarkotin faktalla että jos ois jotakin mistä saattas itse lueskella. Jaa, vain olivatten ne sittenkin enklantilaisia! Miten se laatu niin romahti? Vai romahtiko? Itellä ei ole kuin Majorista kokemusta ( majoreista )
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Suikka
Lauantaina 08.3. 2003 klo 09:07:58

Message:
Eise laatu ole mittään romahtanu.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: rosvot kii
Lauantaina 08.3. 2003 klo 10:34:16

Message:
Tuolla ylempänä on mainio ja paikkansapitävä tarina Toyota-miehistä.Kannattaa lukea. Tätä foorumia seuratessa tulee väkisin mieleen, että nämä Fordit/ Fordsonit on traktoreitten Tojotia. Niin tosikkoja on nuo Fordistit ja muutakin yhtäläisyyttä löytyy. Ja Nuffi on sitte traktoreitten Datsuni.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Naapuri
Lauantaina 08.3. 2003 klo 16:01:50

Message:
No naapurin tai kaverin traktori tai auto, meillä itsellän on aina paras.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: jokke
Lauantaina 08.3. 2003 klo 17:13:21

Message:
Morjens Rape

Minkäs ikänen olet?
Oletkos tehny pelto tms hommia neljätonnisella sillo ku niitä käytettiin tilojen ykköskoneina?? Kuuskytluvulla ja seitkytluvun alkupuolella?? Ettei vaan olis taas verrattu vanhaa ja kaiken kokenutta ja kaikesta selvinnyttä neljätonnista nykypäivän tietokoneohjattuihin turbo yms. nelikkoihin. Kaikkihan sen tietävät,että Fordin tonnisarja tullessaan markkinoille 1965 oli alansa ehdotonta huippua,samaa kestävää ja luotettavaa sukua kuin Majorit ja Dextat aikoinaan
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Ilkka
Maanantaina 10.3. 2003 klo 06:54:08

Message:
Mikäs Valmet on? Saappiko???
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Rape
Maanantaina 10.3. 2003 klo 11:26:28

Message:
Aikoinaan kahdeksankymmentäluvulla meillä oli Ford 4000 tilan ykköskoneena peltohommissa monta vuotta, mutta onneksi siitä on jo päästy eroon. Uusista tietokoneohjatuista turboista ei ole kokemusta.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Niko S
Tiistaina 11.3. 2003 klo 07:28:01

Message:
Joku väitti että urkki on huono. Ei muuten oo huono. Ajajasta se on kiinni. Särkyy kaisse rattori ku rattori jos ei osaa ajaa. Ja urkilla ajo se vasta taitoa vaatiikin. Moottori on tosivahva ja vaihteisto ja hydrauliikka toimii loistavasti kun vain osaa käyttää. Ja Valmettia on kans ihan turha haukkua koska se on PARAS. Mulla on legendaarinen viiskuusviitonen ja hommat hoituu siinä missä "isollakin" rattorilla. Haukkukee mieluummin belarusta, se on täys romu!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tuomo
Tiistaina 11.3. 2003 klo 08:05:03

Message:
Kyllä se huonoin rakkori löytyy meijän pihasta. Mutta ku niitäkin on kaks, ni en tiijä kumpi niistä on se huonoin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: kylmäkoskelainen
Tiistaina 11.3. 2003 klo 08:34:50

Message:
Olisi rakentavampaa ja mielenkiintoista nähdä asiallisia perusteluita noille huonousmielipiteille. Se ei paljon hyödytä esim., jos jostakin koneesta sanotaan vaikka ,että se on susi tai että hydrauliikka on surkea. Kertokaapa asiallisesti tyyliin vaikka että jonkin akselin tiiviste ei kestä koska... tai että moottori ei kestä, kun siinä on se ja se ratkaisu. Tämän tyylinen keskustelu johtaisi rakentavaan mielipiteenvaihtoon ja saattaisi tuoda esiin myös uusia parannuskonsteja. Tavoitteemmehan on kuitenkin parantaa koneita eikä pelkästään moittia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Traktorimies
Keskiviikkona 12.3. 2003 klo 15:40:47

Message:
Ovaalimiehelle: Etkö ole kuullut traktorin etupainoista kun haukut Nuffin keulaa kevyeksi kuin heinähanko? Ja miksi se kertoja Nuffin huonommaksi muka tekee. Siksikö että se tekee tenspeedistä vieläkin nopeamman?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Jaahas
Keskiviikkona 12.3. 2003 klo 23:18:43

Message:
Kai sitä hyvää ja huonoa löytyy yhdestä jos toisesta. Täällä oli Fordin voimanottoakselista huomio että se pyörii vaan eikä pysähdy. No ilman vapaakytkintä kaikki sirkkelit ja silppurit kuluttaa sen jarrukengän jonka pitäisi pysäyttää se levypakka joka pyörii öljyn kitkan vaikutuksesta itsekseen.

Jos akselissa on vetävä perävaunu kiinni niin se jarrukenkä hajoaa aivan täysin jos akseli pyörii väärinpäin (peruuttaessa , esim)

Se kenkä on halpa ja vaihtokin aika edullinen homma ongelma taitaa olla 65 - 72 4000-5000 Fordeissa. Samalla tulee vaihdettua se levysarjakin. Eli remontissa nähtävästi aukaistaan vaan se nostolaitteen kansi ja luukku työntövarren korvakkeen takana.

Myöhemmissä Fordeissa on jarrupanta ja se varmaan poistaa ongelman.

VOA itsekseen pyörimisen estämisessä tärkeä on myös alkuperäisöljyjen ja Ford 69 A lisäaineen käyttö talvella. Silloin myös hydrauliikka toimii ilman temppuilua.

terv SS
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: DT-mies
Lauantaina 22.3. 2003 klo 17:11:41

Message:
DT-14 on mielestäni surkein traktori vakolan myyntikielto jne.. joskus sen voi jopa saada käyntiinkin. mutta vanha mikä vanha.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Suikka
Sunnuntaina 23.3. 2003 klo 16:10:22

Message:
Tarinan nelitonninen voi olla huonokin,
mutta mitä noista vioista käsitän niin
täydellistä huollon puutetta,esim lasit tippuu
kun hytti ruostuu eikö toi tapahdu joka vehkeelle
jos sitä ei pestä 20 vuoteen, vaan liotetaan
aiv hapossa ja paskassa niinkuin monen traktorin
kohtaloksi on koitunut.Ohjaus kevenee paljon
kun rasvaa etuakseliston kaikki nipat ja laittaa
sinne tehostimen säiliöön öljyä sekin tuppaa
katoamaan vuosien kuluessa.
Kyllä nelitonninen on hyvä traktori
oikein kohdeltuna ja joka merkki menee pahaankuntoon huonolla pidolla eikä niillä
sitten aja Erkkikään.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Täystuho
Maanantaina 24.3. 2003 klo 20:57:48

Message:
DT-Miehelle: Olet kyllä oikeilla jäljillä, mutta luultavsti dt-14 ja dt-20 traktorit olivat Rutzehvin Neuvostoliitossa pisimmälle kehitettyä tekniikkaa heti sinkkisangon keksimisen jälkeen.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Pena
Maanantaina 24.3. 2003 klo 21:13:54

Message:
No corollasta vielä että olen ajanu sammalla corollalla 16v. ja mitään kummempia vikoja ei ole tullut. Vuodessa tulee ajettua n.10t.km.
Bensaa kyllä menee kymppi sadalle, mutta ei kertaakaan ole jättänny tien reunalle. Kyllä se auto kestää jos jaksaa pitää siitä huolta.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: jeppe
Tiistaina 25.3. 2003 klo 07:51:04

Message:
Onpa jännä jeppe tuo Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän koneelta kirjoitteleva Jukka Mäkelä! Esiintyy tällä palstalla monellakin eri salanimellä mm. M54, konemies, rosvot kii ja kylmäkoskelaisena. Ja mielipiteitä riittää. Eikö siellä työpaikalla olekaan kivaa, kun on näin runsaasti aikaa kirjoitella palstoilla?
RE: Huonoin konemies?
Lähettäjä: Ihmettelijä
Tiistaina 25.3. 2003 klo 07:57:04

Message:
Jepellä on hyvä kommentti!
Onko hönömpää nähtynä kun pitää s -postiosoitekkin laittaa jokaisen nimimerkin mukaan! Tai sitten kyseessä on provo/jäynä jollekkin oikealle henkilölle ko. osoitteessa ja silloin ollaan jo heikoilla jäillä lakiteknisesti!
Mikään ei estäne käyttämästä eri nimimerkkiä eri asioista puhuttaessa jos tilanne niin vaatii, mutta asialinjalla pitäisi pysyä kuitenkin asiassa ja hupijutut erikseen.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Niko S
Tiistaina 25.3. 2003 klo 09:35:35

Message:
Joku sano että pitäis perustella väitteensä. No perustellaan sitten. Belarus on surkee, ei siitä pääse mihinkään. Kerrankin rehukasan päällä yhtäkkiä hävis ohjauksesta öljy. Vasta oli täytetty eikä pisaraakaan tullu ulospäin. toisen kerran sitten oltiin taas rehunteossa niin katkes vasen olka-akseli. Mihinkään ei tökänny, se vaan katkes ja rengas kääntyili vapaasti. Oli vähä vaikee ajaa. Ja yks ukko tuo meille vähä väliä belaruksen hitsattavaksi kun se meinaa katketa keskeltä. Semmonen se belarus on. Jos siellä jossakin on pelarusmiehiä, kuulisin mielellään mitä niillä on puolustukseksi. (muuta kuin hinta)
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: työläinen
Tiistaina 25.3. 2003 klo 09:48:50

Message:
Belarus on entisen Neuvostoliiton hupiiuvientituote, jnka laatua ja perinne jatkuvat yhä Valko-Venäjällä. Toverimme siellä tekevät valimoissaan laadukasta rautaa ja terästä, ei se ole yhtään huonompaa kuin kapitalistien ja imperialistien taantumuksellinen teräs. Belaruksessa on ollut aikoja sitten hienouksia mitä ei länsitraktoreista löydä vieläkään, mm. kaksitoiminen nostolaite (traktori nostaa vaikka itsensä suosta!), ja jousitettu etuakseli (Belaruksella sitä 80:piä pitä trimmata, ei nuffilla).
Mikää ei pärjää kestävyydessä Belaruslaadulle, kone on lähes rikkoutumaton, yleensä ajetaan niillä 4000 - 5000 tuntia ilman mitään onkelmia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Suikka
Tiistaina 25.3. 2003 klo 19:35:23

Message:
Olkaakseli se näky katkenneen naapurin isännän
pelastuksestakin tässä parivuotta sitten.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Massisti
Tiistaina 25.3. 2003 klo 23:13:53

Message:
Valmet 15 tai 20. Ne on niin saakelin pieniä ja kaatuvatkin helposti. Eikä niitä kauaa tehtykään, isommat pelit vei silloin jo ostajat.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: jori
Lauantaina 29.3. 2003 klo 17:19:19

Message:
Kyllä se pelarus on niitä laitapuolen kulukioita
parempi pysyä erillään eikä kävele etes läheltä.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: aksila
Lauantaina 29.3. 2003 klo 17:23:04

Message:
DT on täystuho taitaa ollahuonoin
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: ei massikkafani
Tiistaina 01.4. 2003 klo 19:30:49

Message:
meillä on mf:265,390,390t.mikään ei lähde käymään yli 11 pakkasessa sensijaan fiat lahtee 25 pakkasessa käyntiin
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: leylantti
Torstaina 03.4. 2003 klo 19:00:23

Message:
Leylantti lähtee aina vakka ois 35 pakkasta se lähtee ilman mitään pilotteja!
Perkins on toinen,voin taata että
265,390,390t MF lähtee käyntiin viellä 20 asteen pakkasellakin. jos hehku vain pelaa. ja akus on virtaa.
Deutz lähtee myös aikas hyvin pakkasella ilman hehkuakin,ainakin vanhat,noista uusista en nyt niin tiedä.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Leylantti
Torstaina 03.4. 2003 klo 20:01:22

Message:
Tuo edellinen "Leylantti"-nimimerkki leuhka ei ole se sama jota itse käytin aiheessa "Leylandin hyvät ja huonot puolet". Olen siis eri henkilö

Eli ainakaan meidän Leyland ei lähtenyt alle 25 asteen vaikka pyörittääkin. Ei ole koitettu starttipilotteja. Meillä päin (Varsinais-Suomessa) on massikoita paljon ja kyllä se taitaa kumminkin niin olla että narun päähän on Perkins laitettava jo nollakelillä.

Kannattaa muuten koittaa moottoripolttoöljyä. Käynnistyksen jälkeinen savu ja papatus on paljon vähäisempää.

Valmetin kolmisylinteriset lähtee varmaan kaikista kylmimmällä, mutta onko semmoisessa edes järkeä, niin kuin on tällä palstalla jo aikaisemmin kyselty.

SS

ps. vaihdan siis nimimerkkiä jos joskus tänne vielä kirjoitan (Ei mulla oo kuin ehkä neljä kirjoitusta tämän lisäksi, voi olla että alun perin vahingossa varastin jonkun toisen ihmisen Leylantti - nimimerkin)

S
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä:
Torstaina 04.12. 2003 klo 02:22:36

Message:
jo vain se tuntuu olevan belarus helevetin huono traktori, ja jopa kaksi ihmistä pystyi perustelemaan väitteensä olan pettämisellä....

helevetin hyvä homma, on pieni ja halapa remontti belaruksessa.

Kertokaapa mitä maksaa neliveto foordissa tai massey fergusonissa.

Saatanan riistokapitalistit: ei ole mitään rajaa, kunhan vaan voi vähänkin aatetta pilkata.

Tulkaa jumalauta esiin länsi hintit ja kertokaa kokemuksia itämaiden raudasta... kokemuksen voimalla.

Nii'iin kokemuksen voimalla... tana...

voihan sitä jokainen solvata vaikkapa jaguaaria (autoa) saatana mikä romu ei päivää toimi, aina on tehostajan pumppu paskana... saatana..
kertokaapa niitä OMIA kokemuksia ja puhukaa niiden perusteella älkääkä aina puhuko ilmanaikaista paskaa mutu tuntumalla. Helevetin kapitalisti siat.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä:
Torstaina 04.12. 2003 klo 08:22:01

Message:
helpottiko?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: kenny
Lauantaina 06.12. 2003 klo 20:48:26

Message:
DT-20, Idän ihme, lännen kauhu, perästä nousee musta sauhu.

Toinen vaihtoehto lienee valto, joka aikoinaan sai myytikiellon, kun vakolan miehet eivät pystyneet suoritamaan kokeitaan loppuun. Ja kaikki tämä parhaaseen yya-sopimuksen aikaan. Piti koneen olla todella surkea!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: karri
Lauantaina 06.12. 2003 klo 21:17:25

Message:
huono on kyllä toi viiatin 580 malli. se ei lähe käymää millää talvelpit kaiken mailman lämpö puhaltimii käyttää kunnes tartti hajos, liiallises sahaukses hehkukaan ei toiminnu kunnol nytte se pitää aina navetan vinttisillalta laskee käymää nii että se kolome pyttyin on huono lähteen käyntiin noi neliä pyttyset taas lähtee paljo paremmin käyntiin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: nuffieltti
Maanantaina 08.12. 2003 klo 01:31:39

Message:
siskon mies kertoi että toyota on paras ,mutta 200tkm kohdalla levis laatikko +kansi +yms .tehoton paska .polttoaine kelpasi ,mutta savua vaan tuli.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: pörre jökötin
Perjantaina 12.12. 2003 klo 12:01:34

Message:
Leyland 472 ylivoimaisesti huonoin...ainoa mikä kestää on italialaisten tekemä Carraro etuakseli muuten täysi Sputnikki...räjäytyskuva tuosta pitäisi ottaa.


RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Fergu
Lauantaina 13.12. 2003 klo 10:03:47

Message:
Jos Carraro on kestävin osa, niin TODELLA huonolta kuullostaa!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Ölju
Lauantaina 13.12. 2003 klo 10:22:08

Message:
Joo vaikka Carraro onkin italialainen ei se mikään ihme akseli kyllä ole. Vertaa vaikka fiiatin akseleihin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Hiace
Lauantaina 27.12. 2003 klo 19:48:56

Message:
Terveisiä "Tommille"
Tässä omia kokemuksia omasta toyota hiacestani. Vuosimalli on tosin 2001 mutta silti sama kone ja muu tekniikka. Kesän ja talven yhdistetty kulutus on noin 9 litraa sadalla. Olen ajanut sillä reilut 40 000km ja mitään tavallisesta poikkeavaa ei ole tullut ilmi. Sisä melu on tosin hieman karkea, mutta konemiehen suuhan äänestä aina virneeseen vetää ja muista se, että Mies ei valita! Fiksut massauttaa pohjan...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: -59
Lauantaina 27.12. 2003 klo 21:47:43

Message:
Mitäs sanotte valmetin 502: sta
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: jussi
Lauantaina 27.12. 2003 klo 21:56:37

Message:
502 on helvetin hyvä traktori itsellä ollut jo 16-vuotta eikä koskaan ole ollut mitään isompaa vikaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tommi
Sunnuntaina 28.12. 2003 klo 07:48:35

Message:
Minäkin jumaloin ennen japseja, että eihän niitä parenpia olekkaan. Muttä näyttää sille, että yleinen mielipide on kaikessa aina väärässä. Vaan miten selitätte kaikki ihmiskunnan kokemat kauheudet? Demokratiaa ei ole...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: pete
Maanantaina 29.12. 2003 klo 20:59:48

Message:
heh heh, johan kisan kehititte :-D

Minä ajoin 60 luvulla kaks talvea Nuffilla puutavaraa ja perässä oli vetävä kärry.
Puu oli välilanssissa mutta usein kyllä metsässä ja huonon tien takana.
Nuhvista ei ole mittää pahhaa sannaa sanottavaa.
Jos joku olis ne puut sieltä ketterämmin saanut sen aikaisilla vehkeillä niin haluaisimpa kuulla.
Nuhvin ostaisin vaikka nytkin, jos vain olis saatavana. Se oli mukava ajella ainakin tiellä ja ketterä metsässä.

Mutta Fordeissa on ainakin se etu, että niiden omistajat pääsevät kuulemma suoraan taivaaseen.
Että minkäkö vuoksi?
Ne on saanut kärsiä täällä siitä Fordista jo niin paljon , että sen takia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Jussi
Maanantaina 29.12. 2003 klo 21:49:17

Message:
DT 14 on huonoin traktori joka on ollut myynnissä,eihän se edes jaksanut kulkea kuin alamäkeen....
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: 2 superin omistaja
Torstaina 01.1. 2004 klo 15:38:48

Message:
Ilkeä myöntää mutta totta se on,ei voi olla paljon surkeempaa kuin super tai power Majori,on sittä niin vittumainen vehe jos vaan joutuu töitä tekemään ja puun ajosta puhumattakaan,viisain kun antaa maatua pihan perälle niin pysyy perhe sopukin taloudessa..
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Pulasta päästäjä
Torstaina 01.1. 2004 klo 16:18:20

Message:
Täällä Itä-Suomen kehitysalueilla Majorit ovat vielä traktoreiden aatelia! Voin pelastaa sinut 2 superin omistaja pulasta, anna vain osoite niin käyn hakemassa Majorit pois pihastasi maatumasta ja jos täydellisiä osiltaan ovat, voin vielä jättää rahaakin taloon, eikä sinuakaan sitten enää vituta ja perhesopu on taattu.....
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Leylantti (1)
Perjantaina 02.1. 2004 klo 10:36:25

Message:
Oma leyland lähtee kyllä vaikka mistä pakkasesta sillä siinä on rivi pumppu/pakkosyöttö ja toimiva hehku.
Mutta kyllä olen pakkasella johtoa käyttänyt.
Se on KÄYTÖSTÄ kiinni KESTÄÄKÖ leyland vai ei! olen 13000h ajanut leylandilla enkä ole vaihdelaatikolle/perälle tehnyt vielä yhtään mitään!
Moottori remontti tehtiin 11000h savutti sen verran. mutta puristukset olivat tallella.
Venttiilit on säädetty/tarkistettu 1000 tunnin välein.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kommentti
Lauantaina 03.1. 2004 klo 21:53:01

Message:
Koneen kestäminen on ihan KÄYTTÄJÄSTÄ kiinni, niin kuin edellinenkin kertoi...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 04.1. 2004 klo 12:00:00

Message:
Aika hitaasti ne uudistukset menevät eteen päin traktoritehtailla.Esim MF traktoreiden hallintalaitteet,apinakiikku ajoasentoineen muokkasivat yhden sukupolven vartalon ja raajojen asennon sellaiseksi ettei siinä enää edes voimistelu auta.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Hentrikki
Tiistaina 06.1. 2004 klo 12:32:42

Message:
Huonoin raktori meillä on ollut nuffield 3/45 vm. 69, kelesilppuria ajaessa piti kolmensadanmetrin sarkaa kiertäessä vaihtaa kahesti kannentiiviste. Nostovarret oli poikki ehtimiseen, polttoaineputket aina tukossa, lehmiissä jatkuva utaretulehdus, soutuvene vuoti, satoi joka päivä jne...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: antsa
Tiistaina 06.1. 2004 klo 13:01:42

Message:
nyt työ suututitte fergunmiehen kun vallumiehet ei kestäny kunnon kommenttii ja palautetta 705:sest
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä:
Tiistaina 06.1. 2004 klo 16:31:07

Message:
kehutaan tuota meidän 590 verkua,on siinä riemu lahja koko ihmiskunnalle,ei paska kestä 150 m tien linkousta,ja mitenkä "nätti" on sen muotoilu,lie vesuri ollu pienin työkalu jota on käytetty.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: minä
Torstaina 12.2. 2004 klo 16:36:55

Message:
valmet565 on paras traktori ja tulee aina olemaan!!!!! nykyyään vaan ei meinaa kaikki ymmärtää hyvän päälle mitään!!!!!!!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kyrsii
Torstaina 12.2. 2004 klo 21:25:15

Message:
Kaikkein huonoin on kuitenkin Valmetti. Saatanan paska jätti taas tuonne korpeen puukuorman kanssa.
Siellä se nyt oottaa aski paskana vetoa ihmisten ilmoille. Kyllä jämpti on niin että 655 huonompaa tekelettä ei linnunrata tunne. Jos 6000h mahtuu koneremppa ja nyt kolmas vaihdelaatikko voidaan sanoa että paska,paskempi,täyspaska ja valametti.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä:
Perjantaina 13.2. 2004 klo 18:17:10

Message:
Jo on kumma,ajettiin 18500 tuntia ja ei tehty kone eikä muutakaan remonttia,säännölliset huollot ja kovaa ajoa. Taitaa KYRSII miehellä kaksi vasenta kättä huono huolto taito mutta eihän sitä lapsilta kaikkea voi vaatia!!!!!!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Minä
Perjantaina 13.2. 2004 klo 20:59:16

Message:
Nämä valmetin "säännölliset huollot" tiedetään, niitä kutsutaan muissa merkeissä korjauksiksi.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: ????
Perjantaina 13.2. 2004 klo 22:13:39

Message:
18500 tuntia?Millähän Valmetilla tuon tunti määrän olet ajanu,voin kokemuksesta sanoa että tästä maasta ei löydy yhtään Valmettia jolla tuollaiset määrät ajetaan ilman remonttia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kyrsii
Lauantaina 14.2. 2004 klo 00:26:56

Message:
No niin saatana saatiinhan se Valmetti pois korvesta eikä vielä ole aamukaan. Nyt muuten loppu Valmetin kanssa pelleily. Vaihdoin sen paskan kunnon TRAKTORIIN ostin pirulauta uuden Jontikan. Antoivat odotus ajaksi vähän ajetun esittely Jontikan ja jo Valmetin haaluureissulla huomasi mitä on ajella oikealla traktorilla entisen sahapukin sijaan. Ohjaamokin on kuin eri planeetalta ja voimaa löytyy ilman nau'uttamista.
Kyllä se Valametti on se paskista paskin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Ekku
Lauantaina 14.2. 2004 klo 08:16:30

Message:
Kyrsii on kova naama;)Yhtäkkiää tuosta vain vaihtoi traktoria ja vielä noin vain.....hmmmmm..taitaa poika vähän höpistä,kun tuntuu olevan kades naapurin vallulle;)
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Meca
Lauantaina 14.2. 2004 klo 20:19:13

Message:
Kaikki traktorit ovat huonoja M.O.T. Mikä sitten on se huonoista huonoin, se on makuasia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: nikolai
Sunnuntaina 15.2. 2004 klo 07:06:36

Message:
länsirattorit laijastaan heikkoja esityksiä.
belarus paras ja voimakkain vaikka suohommiin ja
savotoille
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä:
Sunnuntaina 15.2. 2004 klo 18:20:10

Message:
17300 tuntia 805 ja 18500 tuntia 911,ja ei moitteita!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tuntikirjuri
Sunnuntaina 15.2. 2004 klo 22:50:45

Message:
Mites oletteko Valmettimiehet huomanneet traktorinne tuntimittareissa virhettä.
Meillä työmaalla oli kuusi traktoria samanlaisessa ajossa ja kun traktorin tuntimittareita vertailtiin niin Valmetit keräsivät tunteja huomattavasti enemmän kuin Massikat tai NH:t
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 15.2. 2004 klo 23:49:35

Message:
Noista tunneista oli täälläkin joku aika sitten puhetta http://www.masinistit.com/keskustelu/2286.html , niitä kun voi mitata niin monella tapaa. Mikä sitten on oikein ja mikä väärin, moottorin kierrosten mukaan, kuten vanhemmissa, vai seinäkelloaikaa, kuten uusilla sähköisillä mittareilla, asiasta voi varmaan olla useampaakin mieltä.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Matti
Tiistaina 17.2. 2004 klo 13:48:12

Message:
meilla 455:n tuntimittari pyörii ku kello tyhjäkäynnilläkin, kun esim. caseissa se pyörii vaan yli tietyn kierrosluvun. mielenkiintoinen seikka vaihtokonetta miettiessä.. on vaa nii hyvä peli, että asian vierestä menee!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tämäpä se
Tiistaina 17.2. 2004 klo 16:29:29

Message:
Tässä päästiinkin asian ytimeen. Valmetin miehet kehuvat kun tunteja on koneessa jo 10000. Toisella merkillä tunnit jäävät sinne 5000-7000h väliin...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: SS
Tiistaina 17.2. 2004 klo 18:15:39

Message:
Ehdottomastihuonoin on Massikka. Täysi paska!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: SS
Tiistaina 17.2. 2004 klo 22:44:56

Message:
Nimimerkkikaappari liikkeellä.

Oikea SS ei ota kantaa sellaisiin traktorimerkkeihin joista ei ole omakohtaista kokemusta.

MF:t ovat naapureilla kestäneet OK, meillä taisi saman peltoaukean ympärillä olla ainoita Fordeja, muilla massikat.

Hankkijan miähiä nääs.

terv SS
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kyrsii
Tiistaina 17.2. 2004 klo 23:11:55

Message:
No niin tänään sitten poltin kaikki Valmettiin viittaavat vaatekappaleet (haalarit ja lippis).
Tämä vaan siitä syystä, että kyllä Jontikkamiehillä on kylän baarissa oikein privatti osasto. Valmettimiehille tarjotaan kaljat suoraan vessan pytystä. Se kun tuo paskan kanssa puljaaminen on niille niin tuttua, niin ompahan juomissa se traktorin maku valmiina.
Siellä ne niitä höpelönä pyörivän tuntimittarin tunteja kilvan kehuu ja korjauslaskuja vähättelee.
Joskus joku käy meiltä oikeilta traktorimiehiltä kysymässä lupaa jos sais ottaa tyypit kunnon traktrorilla. Yleensä ehto on se, ettei ole ajanut kahteen viikkoon Valmetilla niin ei paskan haju tartu koneeseen.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Nelikko
Tiistaina 17.2. 2004 klo 23:32:32

Message:
Kyllä neljään kirjaimeen on luottaminen. Tiedän Ford 4000 jolla ajettiin ensimmäisellä moottorilla 25000 tuntia.Onko monella muulla 3-sylinterisellä päästy samaan tuntimäärään, kone on vieläkin käytössä.Toinen esimerkki TW 10 takaveto Traktorilla ajettiin yli 40000tuntia kunnes vaihtoivat olis kiva tietää mitä nyt on ajettu.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Masse-Ville
Keskiviikkona 18.2. 2004 klo 13:37:22

Message:
Joo, valmetit mehii öljyä eikä väännä.
Belarukset o hirveitä käyttää!
DB-Yksinkertane kökkänä.
Deutzit aina varikolla korjauksessa...
Fiatit menettelee mut kopista et nää mittää.
Foordit!Aina hajallaa ku pitäs töitä tehä!--->
Vaihteet väärippäi, oikee kuskin kiusaamisee tarkotettu laite!
Pittää olla gladiaattori et jaksaa ruuvvailla foortil.Merkkejä riittää...
Tietyst pitää muistaa et kaikis on hyvät ja huonot puolesa.
Ja mitä pakuihi tullee ni antaa ransiittie kyntää 1-siipisillä ja transporttereitte nylpyttää tyhjillää ku hiase posottaa ohi.
Se on käyttäjästä kii et saa hiasen kestämää.
Tiijjän hiaseita millä on posoteltu yli 500tkm, ja niitä on monta.Ku vehettä pietää hyvi ni en ihmettele jos joku kurvailee vaik miljoonan.
Se on sellane juttu et muita pikku-käkättimii ei tuu ku hiase ja massikka.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Armas
Lauantaina 21.2. 2004 klo 14:15:29

Message:
Ekaksi toi pakettiauto asia. Kotona on ollu iän päivän transitteja ja 4:llä viimeisellä on ajettu yli 500 000. Tällä hetkellä vm. -95 johon laitettiin vaihtokone vähän yli 600 000 km kohdalla ihan sen takia että isä meinaa olla vaihtamatta enää autoa. siis mitään varsinaista vikaa ei vielä ollut. Edellisessä mallissa -88 oli vaihdelaatikko jatkuvasti hajalla. N. 150 000 km ja uusi laatikko. Autolla kuitenkin ajettiin 7 vaihdelaatikkoa hautaan. Moottori kylläkin alko jo syömään vähän öljyä. Sitä ennen oli -82 johon 500 000 km aikana tehtiin yksi ainut remontti. Startti moottorista kärähti ankkuri. Tuli vaan mieleen että enpä oo nähny hiacea jolla olis ajettu ilman remonttia 500 000 ja joka pärjäis esim. voimassa transitille. Itsellä ei toki ole ollut hiacea (Eikä tule!) etten sen kummemmin osaa kertoa mikä muu siinä on huonoa muutakuin moottori, vaihdelaatikko ja ohjaamo.
Sitten traktori asiaan. Ratakiskonkin saa mutkalle jos vääntää tarpeeksi lujaa. Itsellä 8045 crystal vilske kuormaajalla. Ajettu ~8000 h ja peruskunto on edelleen hyvä. Pikkuvikoja toki on mutta en usko että on olemassa sellaista TYÖkonetta (ei siis pihankoristusta) johon ei ole tuohon ikään ja tunti määrään tullut mitään vikaa. Valmettia oon kokeillu sen verran että tiedän voiman puutteen lisäksi siitä löytyvän vanhemmiten aivan yhtälailla pikkuvikaa kuin zetoristakin. Toki Zetoria ei voiman puute vaivaa ;). Fordista on kokemusta vain fordsonista ja siitä ei pahaa sanaa löydy. Toki jos saa ratakiskon palan taipumaan paljainkäsin niin kyllä fordsoninkin saa hajalle. Massikoita oli ennen tota zetoria. 185:ses ainut murhe oli nostolaitteet, mutta remontin jälkeen nekään eivät vaivanneet. Oli muuten mahdottomasti voimaa alle 3000kg traktoriin. 168 nelikko olikin sitten lusu peli. Voimaa oli kyllä siinäkin, mutta vaihdelaatikko tai oikeammin MP ei siinä kestänyt.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Otti ja Tuota
Lauantaina 21.2. 2004 klo 16:26:52

Message:
Tuo fordin pakujen kehuskelu on kyllä jo melko paksua:) Miksi on täytynyt kirjoittaa vielä noin kriittisellä tyylillä hiacea kohtaan, jos ei ole edes omistanut yhtään..säälittävää! Minä en ainakaan moiti mitään merkkiä erikseen, mutta vikansa kussakin. Ransetilla jonkin aikaa ajaneena voin sanoa että siinä jos ei vikaa ollut, niin ei missään! Syöttöpumppu aivan paska, perä huuti jo 200000:ssa, moottori oikea "öljynsuodatin".
Toyota on yksi luotettavimpia merkkejä ja tiedän monia paljon ajettuja luottopelejä. Mikähän vika muuten hiacen moottoria ja vaihdelaatikkoa vaivaa, jos saan tiedustella? Kannattaisiko hieman ottaa selvää merkin laadusta, ennen kuin rupeaa ihan puuta heinää kirjoittamaan? Miksi sitten puolustusvoimat, rajavartiosto ym suuret tahot luottavat toyotaan? Ei se toyota kuules "kuole" tekniikan pettämiseen...ruoste siihen ennemmin iskee, jos huonosti pidetään.
Ja se ransetin käyntiääni...hermo siinä menee!
Eikö se laadusta jo jotain kerro jos on seitsemän vaihteistoa kulutettu..exuseme?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: kenny
Lauantaina 21.2. 2004 klo 20:10:15

Message:
Heh... Oletko joskus kuullut puhuttavan hiasesta, jonka mittaria ei olisi pidelty? Todellisuus on usein mittarilukema x2

Monilla on kammo kaukoidän valmistajia kohtaan. Itse kunnioitan heitä, koska heillä käsite LAATU on kunnia asia, eurooppalaisilla kapitalisteilla on kunnia olla mahdollisimman KANNATTAVA. Tuotteista huomaa eron. Toinen on kertakäyttöinen, toista voi kunnostaa tarvittaessa. Jos tuote on liian kestävä, niin ei sellaista kannata tehdä, sillä tuottaja ei saa myydä uutta tuotetta vuosien kuluttua, koska vanha tuote on viel niin laadukas, että se on kestänyt.


RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: ajs
Lauantaina 21.2. 2004 klo 20:40:22

Message:
Turhaan Transitteja haukutaan,jos verrataan esim,92-mallista Hiacea ja Trasittia,Transitteja saa 3kpl yhden Hiacen hinnalla.Eikä tarvi kiivetä etupyörän päälle istumaan,eikä hehkuttaa pikku pakkasilla.Katsastuksessa painetaan kerran kaasu pohjaan Hiaces vähintään 3 kertaa.Jos joku väittää muuta,niin valehtelee,on kokemusta molemmista.Ruostetta löytyy molemmista.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: FF
Lauantaina 21.2. 2004 klo 21:04:50

Message:
Pakko vielä kerran sanoa että Massikka on täysi paska! Kun sitä tuossa kehuttiin. En tosiaankaan tiedä huonompaa traktoria. Hiaceen en ota kantaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: LTD
Lauantaina 21.2. 2004 klo 21:07:45

Message:
Tuokaa näytille -75 mallin hiace joka päiväsessä ajossa ollut avaamattomalla koneella ja VAIN parilla paikalla?Tarjoan pulla kahvit jokaiselle näyttäytyjälle samalla voidaan verrata japsien erinomaisuutta oikeaan kapitalisti tuotteeseen.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Otti ja tuota
Lauantaina 21.2. 2004 klo 21:22:27

Message:
Oikeesti..seitsemän vaihdelaatikkoa ja kaveri vannoo vielä laadun nimeen..ou nou! Kyllä japanin poika on ottanut kunniatehtäväkseen noudattaa tarkkoja toleransseja ja täydellisiä suunnitelmiaan..joka muuta väittää, niin on väärässä!
Miksi ihmeessä suurin osa huoltsikoiden ja korjaamojen pitäjistä ajelee japanin laadulla...no siksi kun ne päivät korjaa toisten vehkeitä, niin niitä ei kiinnosta omia enää illalla korjailla..heh..no leikki sikseen.
Myönnän, että ransetissa on joitakin ominaisuuksia mietitty hieman käytännöllisemmiksi kuin toyotissa, mutta kyllä henk. koht. mielipide kallistuu jaappanilaisen eduksi ihan väkisin! Luotettavuus on valttia, autoissakin!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Transeetti
Lauantaina 21.2. 2004 klo 21:33:35

Message:
Taisi mennä huonoin paku keskusteluksi mutta olkoon.
Ostin minäkin tilavan ja leviän etuveto transitin ja enpä ole mitään kauppaa sen pahemmin katunut.
Sattui ensimmäiseksi talveksi pakkastalvi ja vaihteensiirto lakkasi toimimasta aina kun pakkasta oli yli 25 astetta. Lisävarusteena myytiin uudet öljyt vaihdelaatikkoon ja tukevammat vaijerit vaihteensiirtoon. No selvittiin talvesta kun ajettiin kovimmilla pakkasilla vanhalla Hiacella. Sitten koitti kevät ja ennen kuin kukat puhkesivat puhkesi ruostevaurio transittiin. 8kk vanhaan 12000km ajettu auto kaikki saumat ja helmat ruosteessa. Korjaus oli paskaisen pellin päälle suihkutettiin lähes samanväristä maalia. No kesti kasi viikkoa niin kukkiminen jatkui entistä voimakkaammin. Ja nyt liittyi kukkimiseen takaluukun saranat ja alustan korin saumat. Oikein digikameralla sitä merkkihuollossa maahantuojalle kuvattiin. Vastaus oli uskomaton. Merkityksetöntä nastaruostetta. Voi saatana jos en neljänkymmenen autoiluvuoden aikana ole ruostetta oppinut erottamaan niin nyt joku saatanan nirppanokka akka Fordilta väittää että maalin alta kupliva ruoste on nastaruostetta. Älkää hyvät ihmiset polkeko paskaan joka on merkitty FORD tunnuksella.
Traktorit olivat aikoinaan ihan traktorin veroisia mutta autot täyttä paskaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: VW
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 19:29:47

Message:
No, eipä ole noita ongelmia kun volkkari pakulla ajaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: VW paku
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 20:15:27

Message:
Joo Hiljainen äänitasoltaan,aika tukeva ajettava.
Siihen loppukin kehut siitä merkistä.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: bz
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 20:31:57

Message:
volkkarimiähillä ei tosiaan ole pelkoo,että kilometrejä tulis edes 300000.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: majuri
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 20:55:23

Message:
se joka väitti että puolustusvoimat luottaa johonkin japskilinttaan,niin meneppä varikolle katsomaan.ransiittia suurin osa
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Otti ja Tuota
Sunnuntaina 22.2. 2004 klo 21:46:49

Message:
Kun itse aikanaan olin intissä, niin toyotat olivat silloin niitä luottopelejä. Olis siellä pari ransettiakin ja muutama uudehko volkkari, mutta ne ransetit olivat "jostakin" syystä varattuja vain toisarvoiseen ajoon. Toista miljoonaa ajetut latikat olivat luotettavampia, kuin parisataatuhatta köryytetyt ransetit..ei millään pahalla ransetteja kohtaan;)
Arvostan itse ranseteissa ainoastaan tilavampaa ohjaamoa ja tavaratilan kokoa. Tekniikkaan en pysty luottamaan, sori vaan ransetin omistajat.
Volkkaria en ole omistanut, mutta muutama huonokantinen volkkari on tuttavapiirissä ollut ja näihin yksilöihin on kansiremontti jouduttu tekemään. Muuten volkkareista ei ole kuulunut mitään sen "huonompaa" ja omistajat ovat olleet tyytyväisiä.
Sehän on tietenkin selvä asia, että tilojensa puolesta volkkarit ja toyotat ovat enempi "samaa sarjaa" ja ransetti painii ehkä hieman "väljemmässä" sarjassa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: kenny
Tiistaina 24.2. 2004 klo 11:23:07

Message:
On tainnu tulla traktorista auto? Taikka no, pitäähän sitä jonku koneen saada käyntiin, mistä saa annetua lisävirtaa, kun traktorin romussa on akku finaalissa, taikka sitte ei lataus toimi. Meillä traktorin käynnistys alkaa sillä että napautetaan nissani käyntiin, ja sen jälkeen ruvetaan hieromaan valmettia käyntiin... ja enkelin pissaa kuluu...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: VW
Tiistaina 24.2. 2004 klo 22:38:22

Message:
Niin,en aja millään autolla kuin neljä vuotta,sitten rassatkoon sitä kuka haluaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Minä
Tiistaina 24.2. 2004 klo 23:00:36

Message:
Jos minä joudun vaihtamaan jonkin vehkeen, auton tai traktorin tms. alle 5 vuoden käytön jälkeen, se on huono sijoitus. yleensä pitäis kestää ainakin 15 vuotta.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tommi
Torstaina 26.2. 2004 klo 17:42:50

Message:
Niin, kyllä se hiece alkaa olemaan kaikilla osa-alueilla vanhanaikainen muihin merkkeihin verrattuna, eikä kulutuskaan ole pienentynyt juuri uuden moottorin myötä. Ja jos kuljettaa jotakin täytyy niin silloin 2.8 hdi pösö/sitikka on kyllä suurine taravatiloineen aika peto.
Ja kestävyydessä alkaa ranskalaiset olla ykkösiä, nyt kun tämä uusin volkkarikin on heikompi kuin edeltäjänsä vai onko lastentauteja.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: HH
Torstaina 26.2. 2004 klo 18:29:29

Message:
Massikka on susi jo syntyessään. Täysi paska! Sääliksi käy omistajia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: HH
Torstaina 26.2. 2004 klo 18:30:10

Message:
Massikka on susi jo syntyessään. Täysi paska! Sääliksi käy omistajia.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: exso
Torstaina 26.2. 2004 klo 21:46:46

Message:
Meni pakusteluksi.Mul työ-autona -99 Boxer.Vai ei oo rankanpullas vikoja 103 000 km.Kahteen kertaan iskareiden yläpään kääntölevyt ja alapallonivelet.Kertaalleen vaihdettu alatukivarsien takimmaiset kumipuslat ja raidetangon päät.Kiva auto ilman vebastoo kylmä talvel ja sauna kesäl.Lämmityslaite apupuhaltimineen tehoton.Yhtä noyrä kääntymään kuin traktori asfaltilla lukko päällä.ABS(jarrutyksen estopoljin toimii)takapöyrät lukkoon ja suunnan muutos:Huolto väittää ei mitään vikaa.-90 hiace kulki 3 l/100 km vähemmällä aineella kuin pegoletto.Maalipinnasta ei voi mainita kun katsastusmies käski massata 2 vuotta vanhan auton ettei tarttis hitsata seur.katsastukseen.Toisesta boxerista oli oven alta maalit kun mittarissa oli 20 km.Tsemppiä pojaat pakusteluun
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Massikkamies !
Perjantaina 27.2. 2004 klo 08:58:05

Message:
HH kommentoi Massikkaa juuri niin
kuin sellainen poloinen, jolla ei ole ollut mahdollisuutta kuin kaukaa katsella kyseistä konetta. Ei pitäisi kateuttaan noin voimakkaasti ottaa kantaa MF:n laatuun, johon ei koskaan itse yllä.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kauppamies
Perjantaina 27.2. 2004 klo 22:34:01

Message:
Huonoudesta tai paremmuudesta en juuri tiedä, mutta jos 70-luvulla olisit ostannu kaikki ladot ja riihet täyteen saunan taakse jätettyjä toimivia majureita ja dextoja (kun isännät onnettomat ostivat peltihyttipaskoja) niin rahaa olis nyt enemmän kuin saapasfirman osakkeisiin sijoittaneilla......
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Tommi
Lauantaina 28.2. 2004 klo 15:01:23

Message:
exco nimimerkistä päätellen viestittää isin autosta, ja väittää varmaan että hiaceen mahtuu myös tavaraa kolmekertaa enämpi, kuin mihinkään muuhun. Joo on niitä satuilioita, on. Se Wepastonkin on vakiovaruste, muuten.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kaarlo
Lauantaina 28.2. 2004 klo 16:42:34

Message:
Ei oo kaikki näköjään lukenu tämänkään keskustelun alkuperäistä aihetta! vaikka eihän se citroen kaukana traktorista ole!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: nakki
Lauantaina 28.2. 2004 klo 18:06:12

Message:
kyllä se huonoin traktori on volvo bm
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: exso
Lauantaina 28.2. 2004 klo 19:38:48

Message:
Tommille terveisiä.Kyl boxer on ihan yrityksen auto jossa työskentelen,tavaratilaa pisaa jatkohytti ja avolava.-99 boxerissa vebasto oli lisävaruste.Edellinen keikka-auto oli -86 doppelihytillä oleva LT 28 volkkari ja ilman tehostinta on lysti peli pyörittää ahtailla pihoilla.Muistaakseni hiacen tavaratilan koosta en tainnu mainita ja verrata pegolettoon.EM syystä vedoten kun pösöstä puuttuu katto tavaratilasta.Oli meillä kiire-autona Ducato viime kesän.Kyl tavaratila on mukavan kokonen kun vertaa hiaceen, muttei 1,9 litranen camoon raili(Common Rail)Mikään naftapihi saman syö kun 2,5l boxeri satasella.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MA
Sunnuntaina 29.2. 2004 klo 23:50:29

Message:
Kyllä MF minun kokemuksen perusteella on huonoin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Faari
Maanantaina 01.3. 2004 klo 21:09:26

Message:
Oon ajanut kaikilla valtamerkeillä ja täytyy sanoa vuosikymmenien kokemuksella että Ford ja Valmet sekä Leyland ja Belarus on kaikista huonoimpia. Sekä laadultaan että myynti/huoltopalveluiltaan.
Esim. IH:sta, Casesta ja MF:sta paljon parempaa sanottavaa eikä juuri huonoa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: CX 100
Torstaina 04.3. 2004 klo 18:10:57

Message:
CX 100 olin maatalouskoulussa ja siellä oli uusi cx 100 joka ajo ominaisuudet olivat hyvät mutta helvetin epävarma nostolaite koulu sai edullisesti casen koska koulu järjesti asetaja koulutusta keskolle zetoria ei uskallettu ostaa se olisi ollu varma peli... keskon takuutyöt olivat pitkäpenni keskolaisille ja sama paska myydään mc cormikkina en suosittele vanhat saksalaiset ovat työkoneita parhaasta päästä
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Joopa joo
Perjantaina 05.3. 2004 klo 13:46:44

Message:
Mun mielestäni huonoin traktori on se traktori jonka vaihdelaatikko poikii ison mäen alla,kun pitäis saada heinäkuorma latoon juuri ennen kuin sade alkaa. Parashan on sillä naapurin jullella joka ajaa musta savuvana perässään ohitte. Merkillä ei ole merkitystä, koska kaikki menee ennemmin tai myöhemmin rikki.
Pelle Peloton sanoi:"Eipä ole niin viisasta keksintöä etteikö ole niin tyhmää käyttäjää joka saa sen rikki tai käyttää muuten vaan väärin"
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Insinööri
Perjantaina 05.3. 2004 klo 19:56:04

Message:
En tiedä mutta sen sanon, että NH-korjaamolla vierailessa melkein aina (lue joka päivä) joku hiivatti on telakalla vaihdelaatikko auki... mistääs lie johtuu moinen? Sama vaiva oli valumötillä aikoinaan.... liekö uusissa enää niin paha......?

Hopasta (vanhoista) vuotaa kansipahvit... hoppa ei oo koskaan osannut tehdä kunnon moottoria, voimansiirron kylläkin (jos ei ergonomiasta välitä). Kuulemma uusissa Deutzeissa on konevikoja ja Caselle nauraa naurismaan harakatkin. Ja vaivansa on jontikallakin mutta alan miehet on hiljaa.... hyvin opetettu.

Kait siinä fergussakin jotain mätää on...?

Mutta perskeles sen sanon, että oli pakettiautoissa (tai henkilöautoissa) vikoja tai ei niin japsi valmistajat huolehtivat, että takuu asiat hoidetaan kuntoon.... ei tartte tapella.

Toyotalla on kuulkaas maailman parhaiten toimiva laatusysteemi, siis laatuongelmat tms. palautteet menevät suoraan korjaamoilta tehtaalle ja ongelmaan puututaan heti. Samoin heillä on tiedossaan autot, joissa ks vialliset komponentit on kiinni. Menkääs valittaan uuden saksalaisen autonne vikoja korjaamolle.... Kokemusta näistä euromerkeistä löytyy omasta takaa, myös japskeista. Ei ikinä enää eurobiiliä!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: VW
Perjantaina 05.3. 2004 klo 20:52:42

Message:
Mie taas meinaan ajaa vain VW Golfilla, sen parempaa autoa kokoluokassaan on vaikea löytää.Vankka luotettava tekniikka ja ajo ominaisuudet jotka hakevat vertaistaan talviolosuhteissa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: ¤
Perjantaina 05.3. 2004 klo 21:07:16

Message:
Vankka ja luottettava on laaja käsite.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: db
Perjantaina 05.3. 2004 klo 21:50:41

Message:
tosi pian ne siellä japanissa huomas miten hyviä niitten pellit on.Läpimätiä hiaseja ja lantikoita vilisee joka puolella.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: hannes
Sunnuntaina 07.3. 2004 klo 16:38:46

Message:
Miksi keskustella moisesta aiheesta ? Se toinen vaihtoehto olisi hieman perustellumpi, mutta kyseenalainen sekin: Mikä paras. Käyttötarkoitus, oma tilanne, järkevyys, suhteellisuudentaju jne...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: matti
Lauantaina 14.8. 2004 klo 02:37:54

Message:
ok
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF äijjä
Lauantaina 14.8. 2004 klo 07:30:38

Message:
Näin poijjaat hirveen painajaisen,et meijjän pihhaan ois ilmestyny setori.heräsin ommaan huutooni vaiks akka oli kuulemma jo varttin tuljuttanu.Jäi kauhee kammo setkaa kohtaan mut tuskin iha ilman syytä.Vieläkin puistattaa,setori pihalla kaikkee määki ees kehtaan kertoo...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: HH
Lauantaina 14.8. 2004 klo 10:13:16

Message:
Ei sullakaan hyvin mee. Pojalla on Massikka ja näkee setorista unta... Täysiä paskoja molemmat!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: perkele
Lauantaina 14.8. 2004 klo 16:57:12

Message:
ei vaadi kummoisiakaan tietokonehakkeri taitoja että selvittää erään seikan:
täällä äijät kirjoittelee 4:n eri nimimerkin turvin!kyllä naurattaa!!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: hg
Lauantaina 14.8. 2004 klo 19:16:31

Message:
kerro miten ne saa selville?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: m.sika
Lauantaina 14.8. 2004 klo 20:27:29

Message:
Kyllä kai ne omat koneet niitä huonoimpia on. Ei niistä muista voi mitenkään oikein tietää.

Täällä nyt on tietysti vallalla alakoulun pihalla alkanut kina: Meijän rattori on isompi kuin teijän rattori ri variaatioineen.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: perkele
Lauantaina 14.8. 2004 klo 20:27:38

Message:
ammattisalaisuus...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: FM äijjä
Lauantaina 14.8. 2004 klo 22:17:12

Message:
Perkeleellä on etu, sil on lämmin paikka eikä tarvii lohkolämppärii,mut me muut ojasouvvarit tarvitaan tavellakin ees vähän esilänpöö,et saadaan se kuuluisa lavea tie auratukus sinne perkeleen kotikonnuille,ei niin ettei ehittäis mut kiiret pitää jos on yksikin setori joukos...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: setku on setku
Sunnuntaina 15.8. 2004 klo 15:49:42

Message:
ei ole ku yks raktori. setku tietennii, muut on naulatehtailijoitten toiveunia.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: massikkamies
Tiistaina 31.8. 2004 klo 13:12:07

Message:
eikös se FORD lyhenne tule sanoista Fix Or Repair Daily= kunnosta tai korjaa päivittäin
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Magnus Magnusson
Tiistaina 31.8. 2004 klo 15:47:08

Message:
Huonoin traktori on varmasti joku englesmannien tekemä kötöstys. Aivan sama mikä siellä tehty, sillä huonoja ne on kaikki takuuvarmasti ja siihen voi luottaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: KK
Tiistaina 31.8. 2004 klo 18:11:39

Message:
Massikka on huonoin. Täys paska! Oho, taas uus nimimerkki... Huomaakohan perkele?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: tutkija
Tiistaina 31.8. 2004 klo 20:02:57

Message:
Massey-Fergusonin menestys Suomessa perustui pelkästään Hankkijan laajaan asiakaskuntaan.Hakkijan myynti ja huolto organisaatio pystyi tekemään mistä tahansa traktori merkistä markkinajohtajan.Englantilais merkeistä Ford tai David Brown olisivat yltäneet Hankkijan myynnissä paljon Massey-Fergusonia suurempiin myyntilukuihin.Kerta kaikkiaan massikka oli 60-80 luvulla puukupin aikainen traktori.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF äijjä
Tiistaina 31.8. 2004 klo 20:28:01

Message:
Tutkijalle:Kaikkia se kateus teettää.Sun setoris oli varmaan dikitaali vehje jo silloin,heh heh
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Ferguvihtori
Tiistaina 16.11. 2004 klo 17:23:49

Message:
VAlmet 705 ja 805 on huonoimmat traktorit mitä on koskaan tehty!!! Mikään ei kestä ja moottorissa menee öljy ja vesi sekaisin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: igor
Tiistaina 16.11. 2004 klo 17:57:58

Message:
"mjita te sjuomipojat belarkuuniaa hjaukutta" se jos mikä on kestävä rakkori. meillä on ollunna 40 vuotta belarkuunari rakkorii, aina pommin varma rakkori vaikka ei pommin iskuu kestäiskää lähtee ku palmupuun alta liikenteesee, nuo länsi koneet huh huh mitä kakkuloit
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: M
Tiistaina 16.11. 2004 klo 21:54:03

Message:
Ei sellaista olekkaan, kuin huonoin tai paras trak
tori. Niihin vaikuttaa hyvin monta takijää, josta kuski on suurin. Ja kuka on kuullut, että jollain turvemiehellä olisi riittävän suuri traktori.
Aina ovat pieniä ja alitehoisia.
Meilläpäin oli aikoinaan isäntä, joka aina osti markkinoiden parhaan traktorin. Ja vuoden parin päästä se oli huonoin mitä kuvitella saattoi. Ja vika oli aina traktorissa tai myyntimiehessä ja liikkeessä. Ja lisäksi kaikki olivat liian pieniä!
Kyllä tälläkin isännällä traktorin huonoin kohta oli istuimen ja ratin välissä. Jota viellä tulinen luonto ja työhulluus edesauttoivat. Vai onko sekin traktorin vika, jos se ei mene ensi kerralla ojan yli ja sitten haetaan vauhtia niin kaukaa, että menee ja etupyörät jäävät ojaan.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: S T
Tiistaina 16.11. 2004 klo 23:13:49

Message:
Kyllä huonosti huollettuna mikä tahansa on huonoin traktori ja hyvin huollettuna aika moni voi olla paras traktori.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: B Z
Keskiviikkona 17.11. 2004 klo 10:23:17

Message:
Ei kannata ottaa näitä juttuja aivan vakavasti.Setori ja Pelarus on sarjasaan, oivia työ juhtia.On hajettu korvesta pelaruksella,niinsanottu hyvä kone kuormineen pois.Matkalla oli kärry kaatunu eikä pelarus kuski ollut sitä edes huomannut.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF äijjä
Keskiviikkona 17.11. 2004 klo 16:49:26

Message:
Just juu itävehkeet on tosiaan kaiken kehityksen edelläkävijöitä joskus tulee mieleen miksi suomessa on oleskaan länsi menopelejä ees myynnissä.Kuka kurja sellasilla paskoilla ees vvitsii töitä tehä kun itävehkeitäkin on ja vielä halvemmalla....
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF265
Keskiviikkona 17.11. 2004 klo 19:05:54

Message:
Ei minun aikaan, mutta joskus aikanaan meillä on ollu Valmet 565. Ei ollu pitkään, ku siitä hajos postinhakureissulla vaihteistosta joku ratas ja löi toisen takapyörän jummiin ja heitti koko raktorin kuskineen päivineen tieltä pois. Tuona aikana siitä hajos kaikenlaista issoo ja pientä. Mm. sylinteriputket syöpy rei'ille ja ne vaihettiin. Hydrauliikka on 565:ssä ihan mitätön, piti hommata lisäöljysäiliö, että sai pienen kippikärrin lavan ylös. Muute on ollu aina verkussonia ja massikoita, eikä mittää puhetta tuommosista remontista eikä pienemmistäkää. Nyt on kuitenkii Valmetti -95, siinä ei oo ollu muuta remonttia, ku kytkin...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: hohhojaa
Keskiviikkona 17.11. 2004 klo 19:30:38

Message:
Kyllä huoltoautojen käynnesitä päätellen taavetti taitaa johtaa vika tilastoa täälläpäin, jos ei sitten... Täytyypi katsella sillä silmällä, ettei vain toisella kymmenellä olevat kylän mukulat muistuta...hmm...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: hohhojaa
Keskiviikkona 17.11. 2004 klo 19:30:46

Message:
Kyllä huoltoautojen käynnesitä päätellen taavetti taitaa johtaa vika tilastoa täälläpäin, jos ei sitten... Täytyypi katsella sillä silmällä, ettei vain toisella kymmenellä olevat kylän mukulat muistuta...hmm...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 17.11. 2004 klo 22:05:11

Message:
"Maatalouden Laskentakeskuksen lahjomattomien tietokoneiden Koneviestin tiedusteluun saapuneiden vastausten perusteella laskemat luvut ovat murheellista luettavaa kaikille kotimaisen koneen lujaan laatuun luottaneille.Valmetin varosa kulut ovat vuonna 1982 olleet yli puolitoistakertaiset kaikkien selvityksessä mukana olevien traktoreiden keskiarvoon verrattuna ja vastaajien koneilleen antamien arvosanojen keskiarvo on kaikista mukana olevista merkeistä toiseksi heikoin" Lainaus lehdestä,Koneviestin lukijat selvittivät traktoreiden kunnossapitokulut vuonna 1982,eripainos Koneviesti n:on 8-12/83.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: hohhojaa
Torstaina 18.11. 2004 klo 09:08:03

Message:
Otahan tutkija joskus vähän löysemmin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: SS
Torstaina 18.11. 2004 klo 10:19:36

Message:
Niin, valtion metalli tehdas saattoi olla samassa puun ja kuoren välissä 70-luvun kuin moni muukin konetehdas Suomessa. Eho-ruiskunkin pumpun rikkoutuneet laakerit vaihtaessa ihmettelin että mikäs tämä kuvatus on ja laakereiden kyljessä lukikin sitten CCCP

Eli bilateraalikauppa teki nämä tarvikkeet edullisiksi koska piti jotakin tuotavaakin keksiä.
Krouvi työnjälki hioutuu melkein missä tahansa muussa vehkeessä, mut vierintälaakeri ei oikein saisi "hioutua" ;-)

Se on vähän niin että ennakko-odotukset ja maine määräävät numeroarvioinnin tasoa, eli huonomaineisella koneella jokainen positiivinen yllätys tuo hyviä arvioita, tyyliin "kestihän se sittenkin", taas ns. "laatukoneella" yksikin pettymys nostaa katkeruuden pintaan, "Mua on huijattu !".

Todella usein konemerkin laatua arvioidaan itse asiassa tukipalvelujen kautta. Jos huollot tapahtuvat tuulennopeasti ja takuuasiat viimesen päälle, eivät lukuisatkaan takuukorjaukset muuta käsitystä koneen laadusta. Toisaalta yksikin prakaava katkaisija kojelaudassa jos sille huollossa toistuvasti vaan viitataan kintaalla saattaa tuoda vihan pintaan.

- SS -
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kyrpä-Jooseppi
Torstaina 18.11. 2004 klo 21:09:03

Message:
Kyllä se vallu on niin maan perseestä. Aamulla lähin postin hakkuun, tai siis yritin lähtee, ku ei saatanan kyrpä häksätin suostuna käyntiin lähtemmään. Kuulemma lähtee käyntiin ku palmun alta, mutta ei se perkele lähe vaikka ois lämpimän hallin katon alla. Kyllä vitutti ku lähin polttorankoja hakemaan Ryysyrannan peräkorvesta. Pikkusennii huikkas suomipoika kallelleen, niin eikö tuo vaan jo moottorin ilmannu. Kyllä kyrpi niin että vitutti ku taas siperian pakkasissa koitettiin suaha taas valametti käyntiin. Elä osta vallua. Se on yhtä perseestä kuin sinä, lukijani.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: sorroo pitäs ajjoo
Torstaina 18.11. 2004 klo 21:17:52

Message:
Kyllä jos pitäs soran ajoon lähtii ni en missään nimessä valmetila lähtis.jos siinä on etukuormain kun ei perkele sua kun lapiollisen hiekkoo kauhaan kun perse nousoo ilmaan pittää painottoo perreen niin saatanasti. miula on 5610 fort etukuormaimela sillä kyllä sora lähtöö eikä perä pompi.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kainuun Manne
Torstaina 18.11. 2004 klo 21:20:35

Message:
Ootko kuullu siitä ford 555 kaivurista. Voi herranen aika. Voisin haukkua perseenkaivuu koneeks mutta ku ei se oo sitäkään. Voi mahotonta. Tuossa koetin vaimolle kompostia hämmentää, mutta ei, eiiiiiiiiiii!!!!!!! NYYH! Se, se suhauttin öljyt pihalle, Ajattele, minun kauniille nurmikolleni. Minä suutuin siitä niin, jotta otin puhelimen käteen ja ostin kuules kunnon kaivurin. nyt miul on on ainahi kahenkymmen...éiku kahensaan tonnin kaivuhirmu. Sillä mie hautaan sen 555:tosen suohon ja hämmennän sen äiteen multakasan. Niihän mie se3n hämmennin, mutta eukko suuttu viellää ku nuo telat ruapi piha muan. Nyt miula on 565 valmetti ja ukkomestarin kuokkakauha vipstaaki. Mien pien sitä tuolla vanhassa navetassa ja kaívan itte lapiolla ku ei nuilla vallun kaivuriloilla tie kuulemma herttasta hevon persettä.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kyrsii
Torstaina 18.11. 2004 klo 21:37:02

Message:
Kyllä se totta on, että Valametti on huonoista huonoin. Mullakin oli vielä vuosi sitten se saatanan 655 Vallun rupakko ja joka päivä elämässä oli pilvinen ja synkkä.
Mutta nyt Jontikan puikoista sitä näkee elämän ihan eri vinkkelistä. Ei tarvihe olla koko ajan varuillaan kun susi naiessa, että millon kuuluu vaihelaatikosta se viimmenen kollaus ja millon pukkovaa kone öljyt pellollen. Sankka siniharmaa savu esti tietysti koko ajan näkemästä sinisen taivaan ja elämä näytti sen öljynkatkusesta kopista tosi synkältä.
Monasti katteli kaiholla löytyskö kopinlattialta edellisen hinnuun jäleltä sen verran ehjee köyven pätkee jolla sais vejettyy ihtesä Valamettia varten kyhättyyn pukkiin viimmesen kerran. Mutta ei sen siunoomoo narun retaletta ollu suatavilla jatkuvan vetelyn jäleltä millon korvesta millon pellolta.
Tietysti ei elämä oo murheeton nyttenkään. Tietäähän sen kun ei enne joka sentti mehtärahosta ja tukiaisista mäne suoraan Valtran huoltoon, niin alakanu siunaatummaan tilillen sen verran euroja, jotta joka helekatin työpäivä soittaa joku kiero pankkivirkailija ja yrittää suaha rahat sijotetuks pois tililöiltä. Matalat korot tahtoo ottoo yöunista sen paikan joka aiemmin ol varattuna harmiloihen Valametin kanssa.
Vuan sen voip rehellisesti sannoo, että nämä harmit on ainakii helekatin paljon puhtaampia kestee kun ne harmit sen Valametin kanssa.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Anti Ford
Sunnuntaina 26.12. 2004 klo 12:45:50

Message:
Tos kun Rape kehu tota 4000:sta niin ei muuta parannusta oo tull 4600:seen mutta laitettu perä öljyn suodatin hytin alle että varmasti hajoo hytti on YLIPPILASMALLI korkee töntterö talvella lasit on huurus (jos sattuu saamaan käyntiin) äärivalot eteenpäin niin leveellä ettei meinaa mahtua mistää: kettenkejä ei saa mahtuun pirullakaa. Kytkin asetelma on vaihdettava viiden vuoden välein. Kesällä ei voi vetää sitä vähääkää mitä se juuri vetäs kun kone kiehahtaa. Etuppää on niin välijä ettei meinaa pysyä edes suoralla tiellä siinä vajaan kolomenkympin vauhdis mitä se ny juuri menee jos menee. Mämä em fordin vikojen lisäksi.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: ford ajuri
Maanantaina 27.12. 2004 klo 08:58:52

Message:
Ford 4000 ei kyllä tosiaankaan ole mikään paska
kone!!! Se on ollut mulla parisenkymmentä vuotta ja kuitenkin käytössä vähän väliä ja ei saakutti ole ollut ylimääräisiä ongelmia, perushuollot ja ajoa taas! Se jaksaa nostaa enemmän kuin se kestää ja pystyy tasapainottamaan itseään.
Suosittelen kaikille jotaka haluavat rakaa voimaa pieniin hommiin!
kaikissa on huonoja puolia
Lähettäjä: puukko junkkari
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:18:43

Message:
Kyllä david brownit ovat hyviä niissä on paljon työvaihteita, kevyt etukeulakin on parempi verrattuna majorin etukeulaan majorilla on paljon huonompi ajaa perälevyllä lunta kun siinä on painava keula yhden tutunkin major upposi kosteassa metsässä mutta eipä meidän taavetti uponnut,taavetissä on kyllä huonot nostolaitteet mutta meidän nostolaitteet korjattiin viime kesänä tiivisteet vuoti läpi ne vaihdettiin ja pumppu oli paskaa täynä nyt pelaa hyvin ei ole moittimista ja 990 david brownissa on hiljainen ääni meilläkin on taavetissä natikan hytti eikä melua niinku mf 165 hytissä. nuffieldissä ja leylandissa on sitten vaihdelaatikko vikoja aina menee vaihde pois päältä ja hammas ratas pompsahtaa paikoltaan.massey fergusonissa on taas kytkin vikoja yhellä tutulla on mf 65 ja se oli aina katkaistuna kun kytkin ei pelannu. sitten toisella tutulla meni mf 165 kun pisti nelosen päälle niin meni toinen vaihde kans päälle kaikissa traktoreissa on omat huonot puolet ja hyvät puolet!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Bäkseteri
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:30:10

Message:
Olen samaa mieltä rapen kanssa
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: 3060
Maanantaina 27.12. 2004 klo 23:00:43

Message:
3060!! Se on kans yks vitun paska! siinei pelaa mikää ja A-B vaihteisto on korjattu jo 4 kertaa ja 3. ajotietokone menos! tunti/kieppimittari ollu jo 2 vuotta paskana, lukema 7000, oikea tuntimäärä ehkä jotain 9000
Pakkasella käyntiin
Lähettäjä: kuhn
Tiistaina 28.12. 2004 klo 12:40:31

Message:
Vanhat traktorit lähtee pakkasella paremmin käyntiin meidänkään david brown 990 as implematic lähtee käyntiin ilman loki lämmitystä ja ilman pilottia pakkas säällä koska siinä on todella hyvä akku prumm! prumm! ei sano että keväämmällä keväämmällä!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Kuhn
Tiistaina 28.12. 2004 klo 12:52:19

Message:
Yhdellä tutullani oli fordson super major ja se seiso koko talven pihalla ilman käyttöä sitte ku ne rupes laittaa sitä käyntiin keväällä vettä oli menny männän pakoputken kautta päällee niin mäntä lenti traktorista kun se laitettiin käyntiin piuh sitten se joutui purkaamolle koska sitä ei viitsitty korjata koska se oli jo ikäloppu.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Vladimir Iljitsh
Tiistaina 28.12. 2004 klo 12:53:12

Message:
Kysymykseen vastatakseni, kyllähän Massey Ferguson on kaikkein huonoin traktori, sitten Valmet, Ford, John Deere. Ehkä laadukkaimpia Belarus, Ursus, Zetor. Ne sentään syntyivät aikoinaan töitä tekevien valtakunnissa huippulaaduntarkkailun alaisina.
Edellä mainittuun perustuu arvionikin, koska muuten en ole asiantuntija.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: mökkiläinen
Tiistaina 28.12. 2004 klo 14:56:42

Message:
Nuo itä traktorit on kilo tavaraa niinkuin muukin tuotanto näistä maista, jotkut käyttää näitä ja hyvä niin mutta onneksi on valinnan varaa merkeissä.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF äijjä
Tiistaina 28.12. 2004 klo 16:37:18

Message:
Turha tämmötteist asioist on kinata mitkä kaikki varsin hyvin ittekkin tietää.Setka on ihan paska kaikki ryssä vehkeet ei edes rattori nimitystä ansaitse ja muutkin itäploki koneet sais sulattaa ja myydä harkkoina mustalaisille ennenku päästetään ihmisille riasaks.Onneks länsi vehkeet on markkinaykkösiä ja itäraadot poistumassa surkean elinkaarensa historian havinaan.Jopa museot pitäisi kieltää ottamasta niitä vastaan.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Vladimir Iljitsh
Tiistaina 28.12. 2004 klo 21:23:36

Message:
No tämmöstä kannanottoa vähän kaipailinkin. On aina silloin tällöin mukava lukea paatoksellisia arviointeja ryssien romuläjistä. Kiitos massikka-äijälle! Itellänikin on MF.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: rape
Tiistaina 28.12. 2004 klo 21:34:54

Message:
Jaa, että IsoÄrrä Rape (huom.nimimerkki!) moittii F4000:sta. Saattaahan se totta ollakki loppuuajetusta, huoltamattomasta, loppuun hyödynnetystä vanhuksesta... mutta liikkuu ilmeisesti( jos sellanen sinulla on et maininnu muuta). Ei voi muista merkeistä moista mainita? Itellä on vm.70 F4000, jossa ei ainuttakkaan Isoärrän mainittemmaa vikkaa. On tosin "joskus" oma vehje huollettu. On ominaisuuksia, joista ei muissa sen aikusissa vehkeissä voinu uneksiakkaan, ja ne minun vehkeessä pelaa. Ei pyöri VO- akseli itekseen. Ja tyhmää tietämättömyyttä jos ohjaus on raskas! Kaikki muukin alkuperäisessä viestissä on muutenkin ilmeisesti "tietoista" panettelua=kateutta?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: SS
Tiistaina 28.12. 2004 klo 22:20:13

Message:
Ja eikä se nyt ole se VOA pyöriskely mikään vika, se on lähinnä vähitellen alkava kiusa, joka korjaantuu aika pienellä rahalla, muutamien kymppien osilla silloin kun muutenkin vaihtaa esim. nostolaitteen suodattimen.

Sen ohjauksen raskauteen löytyy tosiaan apua mm. siitä ,että herkistää olka-akselit, mut tosi on, että vähän tempoo pyörästä kun ajaa epätasasessa maastossa. Onneksi tehostimia saa joko hajoittamoilta tai sitten tarvikesarjoina. Sitten voipi nojata taaksepäin ja pyöritellä rennosti toinen käsi lokasuojalla ;-)

- SS -
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: rape
Tiistaina 28.12. 2004 klo 22:28:19

Message:
Nykyrattoreista ...olen nähäny kaksintaistelun vastaan Valtra/NH vetokisassa tositoimissa saman rehukasan päälle kuorman kiskonnassa. Arvatkaapa kumpi voitti. NH ja kevyesti vaikka NH:n rehukärrissä oli pienemmät pyörät mutta isommat (painavammat) kuormat.Pikavaihteet ovat poikaa.. Päälle meni NH, Valtra jäi ihimettelemään puolimäkeen. Lähti muuten Valttra-mies selitellen jotain ihimeellistä kotiappäin...!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Naapuri
Torstaina 30.12. 2004 klo 16:57:09

Message:
hohhojaa-ukon Valmet
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Juho
Torstaina 30.12. 2004 klo 16:59:56

Message:
MF on paska, siis täys paska jolla ei tee yhtään mitään. MP ei kestä, moottori on hengetön ja paljon kansi vikoja, perä ei kestä rasitusta kun boorit korkkaa, etuakselisto on perseestä ja voishan tuota jatkaa vaikka kuinka kauan...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: agronomi
Torstaina 30.12. 2004 klo 17:06:43

Message:
Ei tollaseen viitsis edes vastata. Kuinkas monta mallia MF:ää oletkaan omistanut? Ja ihan kaikki mallit täys paskoja vai? Sen takia se varmaan onkin maailman kautta aikojen myydyin traktorimerkki ja Perkins käytetyimpiä maatalouskoneiden moottoreita
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Juho
Torstaina 30.12. 2004 klo 17:11:13

Message:
Nimenomaan kaikki mallit, en ole vielä yhtään hyvää omistanut. Vi... että tuleekin aina ostettua massikka kun parempiakin olisi saatavana. Ai niin listasta unohtui vielä ohjaustehostin joka on niin huono että ois parempi ilman.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: agronomi
Torstaina 30.12. 2004 klo 17:15:12

Message:
Sulle on sitten sattunut jotain maanantai kappaleita. Turha mun kai sua on ympäri yrittää puhua, jokaisella on mielipiteensä.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF äijjä
Torstaina 30.12. 2004 klo 17:15:34

Message:
Että tuleekin aina ostettua MF....Niinpä niinpä,onhan niitä muita paljon parenpia,osta vaikka enskerralla setka niin saat kunnon pelin...
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Juho
Torstaina 30.12. 2004 klo 17:17:10

Message:
Seuraavaksi siirryn 80-luvulle ja ostan Belaruksen! Eipä tarvi hetkeen noiden romujen kanssa tapella!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: .
Tiistaina 04.1. 2005 klo 14:35:45

Message:
.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: olli
Perjantaina 07.1. 2005 klo 18:50:58

Message:
Ei taida olla monilla kokemusta 453 natikasta, siinä ei montaa kehuttavaa asiaa ole. Vaikkakin toimii jos jaksaa korjata.
Kaikki mahd. viat tulee aina uudestaan, ihan sama mitä tekee.
Melkein vois väittää huonoks, mutta varmaan löytyy vielä huonompiakin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Esko
Lauantaina 08.1. 2005 klo 13:31:54

Message:
Onko tämä palsta kuitenkaan oikea paikka keskustella näistä aiheista.Näillekin keskusteluille löytyy oikeampi linkki.

Tällä menolla tälle linkille syntyy tosi "härdelli" johon kirjoitetaan mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Sinne päin valitettavasti ollaan jo menossa ja asialliset aiheet,keskustelijat ja asiantuntijat eivät viitsi enää kirjoitella.

Mutta minä, Esko, pyrin toimimaan tämän keskustelukanavan poliisina. Oikeaksi poliisiksi eivät huolineet (kävin kuusi kertaa pääsykokeissa).

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Jussi
Lauantaina 08.1. 2005 klo 20:06:13

Message:
Mikähän mahtaa olla vikana 590 verkussa kun se saatana hyökkäilee tiellä laijasta laitaan, ei muuten tuu kylmä pakkasellakaan ajellessa, senverran kiirettä pittää. Väljää ei oo missään. Muuten ihan soiva peli.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: nävertäjä
Torstaina 13.1. 2005 klo 19:16:16

Message:
voortissa ei toimi mikkään ei edes sen ääni ole
traktorin. viimme juhannus aattona läksin saunan jäläkkeen naapuri mökille iltakahville, n.1km mehtätietä niin nuapurin akka luuli jotta
helikopteri on puonna mehtään, vonku se siihen malliin onneksi ei soitanut polliissii
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: fordeja löytyy
Perjantaina 14.1. 2005 klo 13:18:18

Message:
Luulen että ne jotka puhuvat paskaa fordeista joko ovat kateellisia fordin laadusta tai sitten kyllä omistavatkin fordin mutta silloin on kyllä kyse itsestään jos on paljo ongelmia. Otetaan esimerkiksi Rapen (huom. ISO R!)ongelmat, Kun voimanotto akseli pyörii koko ajan pitäisikö uhrata kokonaisen muutaman euron, sillä vika on tosiaan pieni! Ottakaahan niskastanne kiinni ja pitäkää koneistanne huolta hyvät masinistit ja muutkin! Ps. Fordeja löytyy paljon turvepelloilta ja ne koneet jotka ovat siellä täytyy olla kestäviä!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Traktorimies
Lauantaina 15.1. 2005 klo 19:33:56

Message:
Kokemuksesta ainakin näissä pienemmissä traktoreissa voi sanoa, että taitaa se Fordi olla sieltä parhaammasta päästä.
Oman listan mukaan sijoitukset huonoimmasta alkaen on seutaava.
1. Belarus
2. Ursus
3. Zetor
4. Same
5. Leyland
6. International
7. DB/Case
8. Valmet
9. MF
10. Ford
11. JD
Muista en osaa sanoa kun ei ole omaa kokemusta mutta noista on.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: top 11
Lauantaina 15.1. 2005 klo 19:42:04

Message:
Pieni välikysely: Mikä on Traktorimiehen ikä? Joko on "amis" loppusuoralla?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: sahuri
Lauantaina 15.1. 2005 klo 19:58:30

Message:
Kaikki on romuja silloin kun ne on rikki. Toiset ovat vaan vähän useammin kuin toiset. Ja tehtävään työhö soveltuvuus on merkki ja malli kohtaista joten toisella voi toisen työn tekeminen olla mukavampaa kuin jollain muulla merkillä mutta taasen jos tehdään jotain muuta asia on ihan päin vastoin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Traktorimies
Lauantaina 15.1. 2005 klo 20:36:29

Message:
Traktorimiehen ikä on 64 vuotta ja isot risat (merkkipäivä jälleen maaliskuussa). Amis on siinä mielessä loppusuoralla, että aion jättää nämä varsinaiset ammattihommat nuoremmille ja siirtyä kokopäiväiseksi traktorimieheksi.
Saattaa tuohon listaan tulla vielä jokunen kokemus lisää jos en nyt ihan heti kuukahda.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: just joo
Lauantaina 15.1. 2005 klo 23:41:45

Message:
Olen samaa mieltä,kun menen toyota korjaamolle!
Melkein aina siellä on joku toyota ,moottori levällään,siis en tiedä mikä niissä on?
Onko tuolla eräällä kirjoittajalla tullut mieleen että siellä korjataan tietyn merkkisten
vehkeitten vaihdelaatikoita ja muita.
========
Harvoin näiltä kesk. palstoilta mitään apua saa.
Lähinnä tyhmää viisastelua.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: JK
Sunnuntaina 16.1. 2005 klo 09:20:04

Message:
Mistä just joo on löytäny Toyota merkkisen traktorin, ostasin semmosen heti jos jostain löytyis. Vaikkakin niistä on koneet ja vaihdelaatikot myötään levällään.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Janne
Sunnuntaina 16.1. 2005 klo 09:58:36

Message:
Hyvät ihmiset näille keskusteluille löytyy
parempi ja sopivampi sivu kuin tämä masinistien sivu, pyytäisin teitä siirtämään tällaiset keskustelut muualle, kiitos!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: fiat kuski
Perjantaina 18.2. 2005 klo 21:59:11

Message:
kaikkein paras traktori on fiat kestää ja pelaa nevalla kuin maalla ja muuallakin missä lie. huonoin taas on new holland se on surkein kun laitettiin 180-90 fiattiin ja neveen palakoneet perään nevalle niin neve jäi kun pieru saharaan ja neve oli tm 190... siinä piti olla 255 hevos voimaa mut sitä en usko kaikkein huonoi on new holland. ihtellä on fiat 1300 sillä on ajettu joku 18000 tuntii eikä koneel mitään lähtee kun on puoli tuntia roikan nokas niin 35 asteen pakkasel käyntiin kuin tyhyjää. ja kokemusta on viel tm 150 ja tm 135 ei ole hyviä. kerättiin tm 135 noukin vaunulla rehua pellolta ja meni tyhyjänä joku 25 kilometrii tunnis ja siinä piti olla 170 heppaa sit se rupes nostaan lämpöjä kun tuli 400 tuntii täyteen ja keitti kun kävi pihalla tyhjä käynillä. sitten se huollettiin muka mut ei mitään sama vika sitte rupes rutisseen vaihteisto sen jälkeen ja vietiin huoltoon ja haetiin valmetti tilal 8350 hitec matala kierros onn tykänny siitä mut fiatti on ykkönen ja new hollannilla ei saa takuuseen vaikka lupaa tulee vitun isot laskut peräs et semmosii kokenuksii..

ps. ja massikast 590 on ykkönen ja 565 nillä liikku vaikka mikä kun lyö turpon :P
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: M
Tiistaina 22.2. 2005 klo 14:23:15

Message:
Maailman huonoin traktori on Belarus!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:25:26

Message:
Nimimerkistä välittämättä 502 vallu.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: pekka
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:12:25

Message:
Ei taida maajusseilla olla muuta tekemistä ku puhua paskaa traktoreista.... Aika säälittäviä tekstejä! Ja niistä Toyota solvauksista vielä, ite olen 30v autoillut ja aina japsilla eikä ole tarvinnu tienpenkalla seisoskella pelti pystyssä! Turha on amatöörien tulla veisteleen niitä paskajuttuja, olen ite autoasentaja ja nähny että japsien tekniikka on kaikkein luotettavinta(jos pysytään alle keskiluokan ja alle autoissa). nim.AMMATTILAINEN
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: allu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:37:53

Message:
Eikö autonkorjausalan ammattilaisilla ole muuta tekemistä kuin lukea läpi 188 viestiä huonoimmista traktoreista, kommentoida näitä ja kaikki tämä vielä traktoripalstalla.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: MF äijjä
Lauantaina 05.3. 2005 klo 14:49:02

Message:
Jos sinulla on ruma,lihava,paha,mäkättävä ja mustankipiä akka mutta osaa kohtalaisesti valmistaa ruskean kastikkeen niin ei se siitä akasta vielä jokamiehen unelmaa tee.Juuri sellainen on setori.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Valmet ukko
Lauantaina 05.3. 2005 klo 15:13:12

Message:
Belarus ja MF
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: k
Lauantaina 05.3. 2005 klo 22:51:19

Message:
tuossa kyseltiin yheltä autoilijalta mikä ajelee pakettiautoilla nyytiä että miks pihan perällä on vanha toyota vaikka sillä uusia mesejä ja volsuja on monta nii se sano että täytyy olla yks auto millä pääsee varmasti jos sattuu että muut hajoo nii tojota kulkee
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Nurminata
Torstaina 10.3. 2005 klo 22:19:23

Message:
Huonoin ja kauhein traktori ergonomialtaan on ehdottomasti 100-sarjan Massikat. On oikea suunnittelun kukkanen,joka poljinta painetaan eri suuntaan ja eri asennosta. Kytkintä ylhäältä hieman etuviistoon alaspäin(voi ***tana mikä keksintö sekin). Kaasua suoraan jalkatapin päältä eteenpäin. Jarrut kaiken huippu,raskaskäyttöiset ja polkimia kohtisuoraan alaspäin. Kyllä pitää olla sairas Masseymies/nainen joka 100-sarjalaista kehuu. Sulattoon saisi joka koneen laittaa.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 11.3. 2005 klo 18:19:58

Message:
"Ei taida maajusseilla olla muuta tekemistä ku puhua paskaa traktoreista"
Täytyy sanoa et sillä ammattikunnalla on rautasempi kokemus traktoreista kuin jollakin "harrastelijoilla". Joku on ostanut vanhan majorin ja heti on onnesta soikea ja tietää mikä on huono ja mikä hyvä.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Nutminata
Perjantaina 11.3. 2005 klo 18:36:28

Message:
Itte olen kyl pärjäilly 135:n polkimien kanssa. Ei mitään vikaa. Parempaa traktoria saa hakea, sen aikasista ja uusista
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Juha
Perjantaina 11.3. 2005 klo 18:37:49

Message:
Ja voimaa on riittänyt, ainakin tähän asti, painaa sitä (muka)raskasta jarrua.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Juha
Perjantaina 11.3. 2005 klo 18:39:01

Message:
Eri asia on tietysti, jos on kuin kuivan kesän orava.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Vas.
Perjantaina 11.3. 2005 klo 20:45:41

Message:
Belarus se on traktoreista paras ja Valmetti on huonoin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Vas
Perjantaina 11.3. 2005 klo 20:48:27

Message:
Ja kommunismi on RAUTAA! Ituniskat saatana kyykkyn!!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: näin on
Perjantaina 11.3. 2005 klo 23:30:44

Message:
Maajussit painukoot perseeseen(ovat muutenki paskanhajuun tottuneet,helevet... haisulit!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Pertsa
Lauantaina 12.3. 2005 klo 09:25:50

Message:
Lopputulos keskustelusta. Joka traktorista löytyy puutteita ja joku tietää joka merkistä jonkun koneen joka on ollut vuosikausia ajossa ja toiminut moitteetta.Sitten on ihmisiä jotka käyttää koneita väärin ja vika menee merkin piikkiin.Kai myyntiluvutkin kertoo jotain,tietty olihan se niinkin että tietty aate velvoitti tekemään tukioston nimeltä mainitsemattomasta itäisestä naapurista olevaan traktori/automerkkiin.
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: hä
Lauantaina 12.3. 2005 klo 10:10:13

Message:
mitä vikaa on maajusseis?
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä:
Lauantaina 12.3. 2005 klo 22:34:29

Message:
Kaikki mitä soi olla vikaa
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Ex - maajussi
Lauantaina 12.3. 2005 klo 22:39:42

Message:
Maajussien suurin vika. Saatananmoisia itkijöitä ja kaikki jota on asioista eri mieltä on kommareita.
Jos kateus saataisiin pois niin ihan kelpo hemmoja.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: justiinsa
Lauantaina 12.3. 2005 klo 23:07:27

Message:
maajussit :haisee paskalle,toiset joutuvat yleisissä paikoissa kärsimään hajusta.Ovat reheviä tärkeilijöitä nokka pystys.Sotkevat raktoreillaan yleisetkin tiet.Elävät toisten maksamilla maataloustukiaisilla.Ajavat uusilla mammuttiraktoreillaan ylpeillen ,vaika maksut revitään veronmaksajilta .MUTTA muuten ovat jotkut harvat yksilöt ihan mukaviakin!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Back
Sunnuntaina 13.3. 2005 klo 02:12:47

Message:
AINA Valmet oo niin paskaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: maanviljeliä
Sunnuntaina 13.3. 2005 klo 10:47:02

Message:
noil kaupunkilaisil ole paljoo varaa sanoo missä se paska haisee, tehtaat löyhkää ym ym.....
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Taavetti
Sunnuntaina 13.3. 2005 klo 21:45:49

Message:
Nuffista puheehollen.Kotitilallani oli 4 nuhffi
ykköstraktorina.vuosimallia 1962.Sillä tehtiin kaikki pienen tilan työt pohjoiskarjalassa 20 vuotta.Sekä pienet metsäajot.Eikä siinä ollut muuta kuin oljyn vaihdot.Pyörimään ei lähtenut yli 10 asteen pakkasesta uutenakaan.Eikä siihen aikaan tainnut olla näitä synteettisiä öljyjä
Monesti vanhoilla koneilla ajetaan ilman huoltoa.
Ostin vanhan Daavid Brownin 996 mökkitraktoriksi
halvalla siitä on poltettu kampiaksuli.Otin öljypohjan irti.Ja vaihdoin kirtokagnen laakerit
Mutta ei ne kauan kestä.Täytyy irroittaa ja hioa akseli.Vai liekö huonoin traktori.30 vuotta vanha.

RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: M
Maanantaina 14.3. 2005 klo 12:37:57

Message:
Kuules Taavetti. On varsin normaali ilmiö tuo kampiakselivika noissa Taaveteissa. Ja syynä on kiero lohko. On vain 3 peti laakeria, eivät kestä
kovaa käyttöä. Serkkupojan Tässä oli laakeripukit sivussa lähes 2 milliä. Hommaa ehjä lohko ja uusi kampiakseli, niia ajat taas lukemattomia tunteja.
Voi tuntua uskomattomalta, että lohko antaa periksi, mutta niin se vain on. Vanhoista viestiketjuista etsimällä löytyy osien ostopaikat ja voin minäkin kysyä serkulta mistä hän osat osti. Ota yhteyttä, jos haluat.