Aihe: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: Mitä tehdä?
Perjantaina 01.4. 2005 klo 12:33:41

Viesti:
Onko kellään kokemuksia siitä, miten EU-tukisysteemistä pääsee eroon? Voiko vedota esim. sairastumiseen (on todettu allergisuutta heinille) jos ei enää halua/jaksa jatkaa heinänkasvatusta. Kyseessä on siis hieman yli 3:n hehtaarin heinäpellot joille on aiemmin haettu tukia. Ennen oma hevonen käytti heinät ravinnokseen, mutta nyt hevonen on siirtynyt autuaammille laidunmaille ja näinollen heinät jäävät käyttämättä ellei niitä saa kaupaksi. Ja kun heinän hintakin on niin alhainen ettei sillä viitsisi pisnestä tehdä.

Jos EU-tuista pääsisi eroon esim. heinäallergiaan vedoten niin olisiko se esteenä tukien hakemiselle jatkossa jos vaikka joskus tulevaisuudessa hankimme uuden humman tai haemme tukea muuhun viljelytarkoitukseen..?

Onko kokemuksia?
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: kenny
Perjantaina 01.4. 2005 klo 13:12:05

Message:
Jättää vain hakematta niitä tukia, mitään tukia et saa ilman hakemuksia. Lähinnä arveluttaa lfa ja ympäristötuki kelpoisuuden menetys, en muista tarkasti kuinka niiden sitoumuksien ja kelpoisuuksien kanssa asiat oikeen menee.
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: Mitä tehdä?
Perjantaina 01.4. 2005 klo 13:49:23

Message:
Eikös tukia haettaessa sitouduta viljelemään peltoja viiden vuoden ajan ja tukia on siis haettava viitenä vuotena. Joutuuko maksetut tuet maksamaan takaisin jos ei nyt enää haekaan tukea tälle vuodelle? Tukisysteemiin on liitytty vuonna 2001 eli tämä vuosi olisi viides vuosi. Eikös viljelyjaksoa aiottu vielä pidentää 7 vuoteen..?

Lisäyksenä vielä että itse en ole viljelijä ja kyselen tätä asiaa viljelijän puolesta (hän on tyttöystäväni). En ole siis itse tarkasti perehtynyt pykäliin yms. Maataloustoimistosta eivät osaa sanoa vastauksia kysymyyksimme.
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä:
Perjantaina 01.4. 2005 klo 19:27:30

Message:
Mee mäkeen pässi. Tää on konepuolen palsta.
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: Ite
Perjantaina 01.4. 2005 klo 19:34:01

Message:
mee ite vittuun saatanan mulkkuperse! Tommoset saatanan kusipäät sotkee aina kaikki keskustelut Vitun invakevapaskapää! Painu saatana ite helvettiin! täällä saa jumalauta keskustella viljelystä yhtähyvin kun koneistakin! Vitun persereikä! Toivottavasti suusta ei enää koskaan kuulu mitään! Mee nyt jo jumalauta vittuun!
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: timppa
Perjantaina 01.4. 2005 klo 19:36:57

Message:
Yritä viellä vuosi sinnitellä,ensi vuona on tietyin edellytyksin saada tuet vaikkei satoa korjaisikaan,riittää yksi nitto kesässä
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: eesau
Perjantaina 01.4. 2005 klo 19:41:15

Message:
eesau is back! se oli viikon joku Jack. Pimeesti eesau viinaa veti, edessä oli pääsiäisen jälkeen sairaalan peti! Ei se haittaa, ei o eka kerta ku katkasuun laittaa.
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä:
Perjantaina 01.4. 2005 klo 23:34:26

Message:
maajussit kumoon tukijussit kanssa
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: Lumimies
Lauantaina 02.4. 2005 klo 15:03:27

Message:
Luulisi, että tukien maksamisen ehtoina on jotain ainakin aikamäärään liittyen. Näin on yleensä monien yritystukien suhteen.
Julkisen rahoituksen ehdot ovat niin kankeat, että toimintaa on kannattavampaa jatkaa kuin lopettaa eli viljele heinät ja myy omakustannushinnalla tai polta ne. Kyllä jostain pitäisi saada neuvontaakin mokomaan ongelmaan.
RE: Eroon EU-tukien piiristä
Lähettäjä: Taavi
Lauantaina 02.4. 2005 klo 20:21:02

Message:
En oo varma, mutta kysyppä maaseutusihteeriltä, jos lahjoitat metsästysseuralle ne heinät eläinten ruokintaa varten pystyyn, niin tuet tuskin menee. Nimikkeenä vaikka riistapelto.