Aihe: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: Fordson-club Finland
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 11:49:37

Viesti:
Sääntökokoelma 13-14 syyskuuta 2003 "Rauta ja Petrooli 2003"-tapahtuman yhteydessä järjestettävään vanhojen traktoreiden nopeustestiin.
1. Kilpailuun saavat osallistua ennen vuotta 1965 valmistetut maataloustraktorit.
2.Traktorin osallistumiskelpoisuus tarkastetaan ennen kilpailua etu- ja taka-akseliston, pyörien, jarrujen sekä kierrosluvunsäätö- ja ohjauslaitteiden osalta. Tarkastuksen suorittaa laillistettu katsastusmies.
3. Traktorin takapyörien läpimitta ei saa olla suurempi, kuin alkuperäisinä vakio- tai valinnaisvarusteina olleiden takapyörien läpimitta.
4. Traktorin moottorin ei tarvitse olla alkuperäinen, mutta sen korkein kierrosluku ei saa ylittää traktorin valmistajan alkuperäiselle moottorille määrittelemää korkeinta kierroslukua. Kilpailutraktoreiden kierrosluvut tarkastetaan erillisellä mittauksella.
5. Traktorin voimansiirrossa saa olla sellaisia huippunopeutta lisääviä rakenteita tai varusteita, jotka ovat kuuluneet traktorin valmistajan, maahantuojan tai jälleenmyyjän virallisiin vakio- valinnais- tai lisävarustevalikoimiin.
7. Jos kilpailutraktoria ei kuljeta sen omistaja, on traktorissa oltava kaatumisen kestävä turvakaari, turvakehys tai turvaohjaamo. Kuljettajien on käytettävä nopeustestin aikana suojakypärää.
8. Kilpailu käydään yleiseltä liikenteeltä suljetulla tieosuudella ja kerrallaan ajoradalla saa olla vain yksi traktori.
9. Huippunopeus mitataan tutkalla tai muulla luotettavalla järjestelmällä.
10. Jokaisella kilpailuun osallistuvalla traktorin kuljettajalla on oltava vähintään helkilöauton kuljettamiseen oikeuttava ajokortti.
11. Ennen kilpailusuoritusta jokaisen kuljettajan ajokuntoisuus testataan alkometrillä.
12. Kilpailuun osallistuvalla kuljettajalla on oltava voimassa oleva tapaturma- ja henkivakuutus.
13. Jokainen kilpailuun osallistuva kuljettaja allekirjoittaa sitoumuksen, jossa hän ottaa omalle vastuulleen itseensä kohdistuvat henkilö- tai laitevahingot.
14. Kilpailun järjestäjä huolehtii paikalla olevan yleisön turvallisuudesta ja sitoutuu ottamaan asianmukaisen vastuuvakuutuksen.
26.02.2003 Fordson-club Finland ry.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: AK
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 11:56:59

Message:
Siinä on liki kaikki mitä tarvitaan ja luulisi tupinoitten loppuvan!

Asiaa. Vielä kun laitatte "polttoainetirektiivin"
niin ei pääse "koneen-douppinki" yllättämään...

Pitänee tulla oikein paikanpäälle katsomaan.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: kylmäkertoja
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 12:41:04

Message:
Tuo kohta 5.
"Traktorin voimansiirrossa saa olla sellaisia huippunopeutta lisääviä rakenteita tai varusteita, jotka ovat kuuluneet traktorin valmistajan, maahantuojan tai jälleenmyyjän virallisiin vakio- valinnais- tai lisävarustevalikoimiin."
Tarkoittaako tuo että kylmäkoskelainen nuffi ei sitten saapi osallistua, koska se on sitä huippua lisäävä jälkeenpäin asennettu varuste.
Voe suakeli jos näin on, en muuta sano.
Ja kun niin olis hinkua kisaan, mutta ei sitä sitten pääse kylmäkoskelaisella?
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: Isukki
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 12:44:43

Message:
Misi vaaditaan henkilöauton ajokortti?
Poika tossa haluais osallistua, mutta kun sillä (16 v) on vasta traktorikortti niin ei voi? Ikärasismia vai?
Poika haluaisi kovasti kanssa mukaan, mutta nyt täytyy sitten toppuutella. Eikä voitaisi vaatia vaan traktorikortti? Eihän siihen traktorin ajoon muutenkaan vaadita kuin se traktorikortti.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: Fordson-club Finland
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 13:01:45

Message:
Jos Nuffin on voinut ostaa uutena "Kylmäkoskelaisella" varustettuna tai jos Kesko on markkinoinut samaa varustetta tai antanut jälkiasennukselle muuten siunauksensa, niin sekaan vaan. Ymmärtääksemme ko. kertoja on ollut virallinen lisävaruste. Tuossa ikäkysymyksessä emme valitettavasti voi joustaa.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: kylmäkoskelainen
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 14:22:04

Message:
Säännöt näyttävät hyviltä. On hyvä rajata rakennemuutokset niihin, joita on saanut ostaa traktoriin kuuluvana silloin aikoinaan. Tällä systeemillä karsiintuvat pois nykyvirittäjien kyhäykset ja kilpailutilanne on se minkä perusteella ihmiset aikoinaan traktorivalintojaan tekivät. Kilpailun tuloksena saadaan tavallaan historiaa valottavaa tositietoa silloisesta tilanteesta eikä sekaannuta pieneenkään liikenneturvallisuuden vaarantamisen yllytykseen. HYVÄT SÄÄNNÖT!!
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: Rimpula
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 14:26:32

Message:
Totta maar. Kylmäkoskelainen puhuu asiaa, just näin pitää olla, että alkuperääsellä kalustolla, ei ne pellepeloton masiinat kuulukkaan tähän kisaan. Oikia meininki pojaat!!!
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: vittuuntunut
Perjantaina 28.2. 2003 klo 20:47:27

Message:
olipa reilut säännöt ei syrjintää oliko nuffilaiset tekees sääntöjö selvähän se että nuffit voittaa taas pääsi keskolaaset kostamaan
nuffit omaan sarjaan jos haluatte että palkintosijoilla nähdään muutakin kuin kuollut merkki
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: sinistä putkeen
Perjantaina 28.2. 2003 klo 20:59:07

Message:
Joo, tää on ihan selvä etä Fordson kerhoon on pesitynyt noita nuffisteja, jotka tällaisella kilpailulla haluaa vaan häpäistä kunniakkaan sinisen Fordsonin. Muuta en sano.
On itsestään selvää että em. sääännöillä voittajaksi ennen 65 valmistetuista traktoreista tulee tietenkin kylmäkoskelainen Nuffield, joka tulee laukkaamaan sen 41 - 42 km/h, missä taas esim. Majorit, Superit ym. jää tietenkin siihen 24 - 25 km/h. Tämän nyt lapsikin tietää, jos ei kerran saa lisätä kierroksia, mutta kuitenkin sallitaan vain Suomessa maahantuojan asentama viritys (ei muu), esim. tuol kylmäkosken kertoja, ilman sitä vekotinta nuffit ei kulje sen kovempaa kuin muutkaan tuon ajan vehkeet = 25.
Fordson kerho..., ja katin kontit. Muuttakaa nimeksi "Suomen viralliset Kylmäkoskelaiset Nuffit"
Ehdotus: oikiat Majuurimiehet, BOIKOTOIDAAN tuota kisaa ja annetaan nuffien kisata keskenään.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: juha
Lauantaina 01.3. 2003 klo 09:03:13

Message:
Kisatunnelmaan voi jo nyt virittäytyä tästä linkistä:

http://geocities.com/juhasuomela/kuvat/

Kuvia saa vapaasti käyttää, kopioida ja levittää.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: kylmäkoskelainen
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 08:15:14

Message:
Edelliset kirjoittajat on ymmärtäneet nopeuskokeen idean väärin. Perimmäinen tarkoitus ei ole löytää "voittajaa" vaan saada vain selville totuus, että mitä mikin merkki aikoinaan kulki ALKUPERÄISESSÄ kunnossa. Sillä ei ole koneiden paremmuuden kanssa mitään tekemistä...kaikkihan laitteet saadaan virittämällä kulkemaan lähes niin lujaa, kuin halutaan. Tällä kokeella saataisiin esim. siivet poikki siltä väärältä juorulta, jonka mukaan Nuffit kulkivat 70km/h sillä kuuluisalla kertojalla. Saataisiin nähdä, että kyllä se muutakin vaati, kuin kertojan. Samalla lailla löytyisivät taas totuudet Zetkoista ja Majureista ynnä muista..Korostan että kyseessä ei ole kilpa-ajo vaan olisiko oikeampi sana "vertailu"
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: hönö
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 11:49:31

Message:
Jos kyseessä ei kerran ole kilpailu, niin kuin edellä niinkovin väitetään ja todistellaan, miksi hitossa se on sitten nimetty "nopeuskilpailu":ksi???????
Eiköös oikia nimi olis sitten vaikka Fordson klubi vertailoo ja testaa tai vast. Ja saahan ton laskettua kun tiätää välityssuhteet ja se mitä kone tehtaan jäljiltä kietää, ei siinä mittää tarvita kun taskulaskin korkeintaan.
RE: Ensisyksyisen nopeuskilpailun säännöt
Lähettäjä: kylmäkoskelainen
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 12:10:03

Message:
En tiijä kuka sitä on kilpailuksi ryhtynyt sanomaan. En myöskään ole järjestämässä tuota tapahtumaa. Mielestäni kuitenkin joku tuollainen mittaustilaisuus on paikallaan jotta ne joilla on paineita koneensa vauhtien suhteen, saisivat ne kerrankin purettua muualla kuin tiellä. Se on totta että nopeuden selvittelyyn ei tarvi muuta, kuin laskimen mutta tätä palstaa lukiessa on selvää, ettei se kaikille ole niin selvää. Tällä mitaustapahtumalla saataisiin niille ymmärtämättömillekin tieto koneitten alkuperäisistä nopeuksista ja samalla saataisiin nuo lahopäiset virittelijärakentajaväittelijät erotettua omaan alhaiseen kastiinsa. On tapahtumalla varmaan järjestäjille oma nostalgiaviritteinen show-arvonsakin ja siihen eivät nämä viritetyt vekottimet sovi. Järjestäköön viritettyjen koneiden harrastajat oman tapahtumansa vaikka lentokonemoottoreilla ja ihan omilla säännöillään...pääasia siinäkin, että pysyvät poissa maanteiltä liikenteen seasta.