Aihe: Asiapalsta!
Lähettäjä: mika
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 08:36:58

Viesti:
Pidetään tämä traktoripalstana,ja jätetään nämä virittelykisailut sinne www.suomi24.fi ja keskustelut ja huuhaa osastolle.Harmittaa kun jokin aika sain vasta toisella kyselyllä tietoa Majorin hydrauliikasta ja nämä virittelijät vie tärkeää tietoa päivämäärärajan taakse.On hyvä että täällä on asiaa muistakin merkeistä kuin majoreista,voi vertailla ominaisuuksia.Täältä saa paljon mielenkiintoista infoa koneista.Itselläni on major vm 55.
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: fordguru
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 09:30:09

Message:
Mika puhuu TÄYTTÄ ASIAA!
Juuri tätä olisin itsekin toivonut alusta asti, ettei tuolaisia rattorilla 100 ja yli tyyppejä olisi täällä tekemässä vakavasti oettavasta Fordsonien ym. traktorien ylläpidosta ja hoidosta mitään ihan kahelien pelleilyä. Nimenomaan tekniikkaa ja toisten kokemuksia ja kantapään kauttakin koettuja virheitäkin kuten myös vinkkejä korjauksiin, osien saatavuutta, osien hinnoista, ym. ym. mitä nyt olettaisi löytävän näiltä palstoila, jos oikeasti vaalii Majuriaan, teki sillä sitten töitä tai piti koristeena. Kaikki mikä liittyy Majurien kunnossapitoon ja siihen että ne pysyvät hengissä seuraavat 50 vuotta taas eteenpäin...kannatetaan!
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Savaloja
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 13:47:34

Message:
Minkalaisessa kunnossa majurisi on? itellä on kans -55 mallin majuri ja täydessä käyttökunnossa. Taitavat olla niitä ensimmäisiä joissa ei ole valurautaiset etuvanteet(?)
onko originaali takavalo tallessa?
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: EIADKN 55
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 14:24:47

Message:
Haa, Majureita vuodelta 1955, kivaa kuulla...

Mulla on kanssa originaali Fordson Major Diesel 1955 mallinen talossa. Ostettu meille taloon Salon Automyynnistä, aikoinaan tilattu 1954 ja maksettu jo syksyllä 1954 välirahat ja vaihdossa annettu 1949 mallinen Ford N8. Majurilla on tehty aikoinaan todella valtavat määrät töitä (rahtia minkä keritty pitkin pitäjää, Majuri oli aikoinaan ISO voimakone) isäukon toimesta, ja 60-luvulla on Salon Autoomyyynnissä korjattu kone täydellisesti (kuumenemisen vuoksi, naapurin 20 v. poika äesti, eikä tajunnut että vetet oli vähissä).
Edelleen Majuri on mulla mukana töissä, on 3. traktori talossa uudempien rinnalla, ja olen sen lähivuosina maalannut ja laittanut ihan priima kuntoon, varsinkin kun 50-vuotispäivä "vanhalle rouvalle" saapuu maaliskuussa 1955. On tallella jopa alkupeäinen kauppakirja ja maksukuitti. On mullakin se pieni takavalo tallessa, mutta ei enää kiinni traktorissa, vaan lokasuojissa on 60-luvulla laitetut modernimat valot (sis vilkun), ja penkki on 60-luvulla ostettu Grammer (painon mukaan säädetävä ja jousitettu) mutta originaali on myös tallessa...eturenkaatkin on originaalit, jopa niiden sisältämä ilma on suurimmaksi osaksi Dagenhamissa sisään laitettua. Ovatten Firestonet ja pirun vahvaa kumia kun eivät edes halkeile. Originaali takarenkaat on tallella, mutta toiseen tuli 60-luvulla mettätöissä palkeenkieli ja vaihdettu Micheliniin, (originaali on Firestone), ja toinen originaali takarengas koki saman perunamaalla v. 1992, jolloin ostin tilalle vast. kokoisen Nokian renkaan.
Kone on kesäisin harvase päivä hommissa, ei nyt mitään kamalan raskasta enää, ne hommat hoituu uudemmilla isommilla nelivetovehkeillä, mutta ihan on varhaispottua ollut nostamassa affäärimielessä vuodesta 1955 asti, ja se perinne jatkuu edelleen, joka kesä, samoin jyrätään usein Majurilla (hyvä siihen, kevyt verrattuna uudempiin), sekä monenlaista kärryjen siirtelyä, kevyempiä kuormia, no joskus jopa täysiä viljakuormia pellolta pois (!!!), sekä kevyempiä takalevyhommia mm.,
kyllä Majuri on osa meidän taloa ja yksi "asukas" siinä missä ittekin, ja hyvin olen saanut kaikki tarvittavat osat ihan Ford-New Holland liikkeistä, ei ole tarvinnut harakiriosia laittaa, erityisen hyvin on ainakin Turussa paikallinen NH-liikkeen kautta saanut jopa harvinaisempia stefojakin.
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: EIADKN 55
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 14:46:30

Message:
Lisäys edelliseen,

Siis 50-vuotispäivä "vanhalle rouvalle" saapuu maaliskuussa 2005. Pannu kait tarttis pitää kuumana koko päivän, kaffetpannu sekä majurin myllykin!!!

On se vaan musta hianoo kun on sama masiina kohta ollut puali vuasisataa oikeassa rahatienestissä, ja merkkihuoltokin pelaa edelleen. Eppäilen ettei mikkään muu laite/työkone/auto ym. pysty samaan.
Itse on kasvanut ihan sylivauvasta asti siihen Majurin dieselin kehräykseen ja kyllä jos valita täytyy, ainakin hyvällä ilmalla, kevyeen työhön sopiva kone, niin tokihan sitä Majurin valitsee, ihan vaan jo ajofiiliksien vuoksi, kunnon suorahampainen loota, ja kaikki niin simppeliä ja tukevaa työtä, kone miehen makuun.

Niin, on mullakin Majurissa peltivanteet edessä, on kanssa käsittänyt että ne tuli 55-malliin, ilmanputsarin tötsä on se klassisen pyöreä, ei kantikas, mittari varustus käsittää öljynpaine-, lataus- ja lämpö-mittarin (kaikki toimii). Sivuissa on Suomessa tehdyt moottorin suojapellit (uudesta asti, siniset nekin), työkalupakki sivussa, sivupeilikin on tallessa (jälkeenpäin ostetu kait), mutta se peili on mulla ollut pois, kun oli aina tiellä.

Originaali Ford-akku kesti muuten aikoinaan jopa yli 10 vuotta, tallessa on myös sekä suomen kielinen että englannin kielinen omistajan käsikirja (uutena Salon Automyynnistä saatu), no on mulla myös sen 1949 mallisen Ford N8:n Owners Manual, sekä sen orggis suomenkieliset myyntiesitteet ym. dokua...

Ovaalia se on ollut meillä vuodesta 1949 asti, ja eikä katkea (tämän aion opettaa lapsillenikin).
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Tommi
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 18:51:02

Message:
Täällähän on asiaa tosiaan. Mukavaa luettavaa. kerron tässä vielä varsin omasta -56:sesta että siinä on omatekoinen etukuormaa ja vetokoukku ja se on varustettu lämpimällä kopilla (kerroin eräässä palstassa miten lämppäri toimii jos jotakuta kiinnostaa) ja on supermajorin moottorilla sekä edessä 18" ja takana 38" renkailla + ohj.tehostajalla. Majori on käytössä ( n.250 h/v) Tämä on rakennettu ehkä pilallekkin jossakin mielessä, mutta onhan noita varmaan alkuperäisiäkin. Kaikki alkuperäinen on tallessa, myös rekisteriote. KOneela ajettu tosipaljon!
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Savaloja
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 19:42:59

Message:
Kerrotaanpa majurista lisää. Kone taisi tulla taloon -81 isäni omistukseen kakkostraktoriksi Nuffield 4/60 rinnalle. (nuhuvi on ollut talossa uudesta asti aluksi pölliajossa ja sittenmmin maataloustöissä, laskettiin että sillä on ajettu yli 200 tkm tielläkin)

Olettaisin että Majori on joskus ollut tielaitoksen omistuksessa koska sinisen maalin alta paljastuu keltaista ja sen alta vielä sinistä. Ajotunteja on varmasti paljon koska ratti kulunut niin että raudat näkyvät. Ostin sen isältäni hiljattain ja pikkuhiljaa maalaillut/korjaillut pikkuvikoja (isoja ei olekkaan.
Nuffi ja Majori ovat nykyään eläkkeellä, työt tehdään isommilla vehkeillä mutta joka kesä ajellaan kevyttä siirtoajoa.. Majorilla on poljettu AIV:t, haravoitu ojien reunat pyöröpaalaimen edellä,istutettu pottu.
Nuffilla ajetaan sekalaista ajoa, taisi viime kesänä käväistä karhin edessäkin, apulannan kylvö jne.

Majorissa taitaa olla muuten aukaisematon kone mutta kannentiiviste piti vaihtaa, Nuffissa on kolmas kone meneillään. Viimeisin koneremontti tehtiin muutama vuosi sitten kun loki halkesi (ei jäätynyt) Remontti oli kallis mutta koneella on isälleni suuri tunnearvo.
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Tommi
Torstaina 27.2. 2003 klo 17:34:46

Message:
sammahäär! Ratista näkyy teräs ja polkimet lenkkasivat 10 senttiä sivulle ja ratissa oli kierros lappia sillon kun ostin sen. vähän kerrallaan sitä on laiteltu ja sitten käytelty. Kerran meni kone villiksi, rupes nostamaan kierroksia: alipainekalvoon oli tullut pikkuinen reikä. Muuten on pelannut hyvin, mitä öljyvuotoja olen tukkinut.Kuormaaja hommia on tehty (rakennusten pohjia) sekä kourakuormaa ja kattotooleja nosteltu (jatkoja puomissa) Että on se päässy raksallekkin tämä majuri, kaupunki maihin oikein!
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Sepu
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 20:32:35

Message:
Näinköhä vielä saa vanhan jutun takas palstalle....?
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Mr X
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 20:49:32

Message:
Mitä oli se juttu ilmanputsarin tötsästä, pyöreä vs. kantikas? Onks niissä jotain eroja mitä vuosimalleihin tulee?
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: poro
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 20:55:22

Message:
Tämä mustialan koulun Majori voi näin

[img]http://www.kolumbus.fi/marianne.aaltonen/img56.jpg[/img]
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Hannu
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 21:02:09

Message:
Hmm tuollainen major tuli ostettua työkäyttöön pari kuukautta sitten ja nyt siihen sitten etsii työvälineitä.
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: Reijo
Lauantaina 17.9. 2005 klo 20:59:03

Message:
Joo, minä ostin majurin myös. Vuosimalli 1955 saakelin kova kampe. Nostolaitteet tempaisee ilmaan suuremmankin painon. Taitaa olla majuri sen ajan paras traktori. Nyt aion asentaa alaletkuun lämmittimen, se lämmittää nesteet ja on helpompi laittaa kovemmallakin pakkasilla käyntiin. Akku on hiukan menettänyt voimiaan vuosien saatossa, mutta sekään ei enää taida olla alkuperäinen, muta eikös se piisaa joku 100 amppeerin akku, eikös se sillä pyöräytä kivasti.?

Ai niin, ja onhan siinä veivi mahdollisuus, sitä kyllä ei minun majuriin tullut kaupoissa mukaan.Joo muuten, paljonko menee öljyä vaihteistoon? Moottoriin? perään? Siinähän on 3 eri luukkua mistä otetaan öljyt pois. Etummainen eli keulasta se ensimmäinen koneen alapuolelta eikös ole moottoriöljy. Keskellä vaihteisto, ja se takimmainen roppu peräöljyt. Kuulin että nykyään on jotain uutta öljyä mikä käy kaikkiin näihin paikkoihin.

Jos joku tietää paljonko öljyä laitetaan ja mitä merkkiä mihinkin, niin laittaisitteko tietoja, ja kirjallisuuskin kelpaa kopioina vm, 1955 majuriin. Terveisin Reijo.
RE: Asiapalsta!
Lähettäjä: TompSa
Sunnuntaina 18.9. 2005 klo 12:11:05

Message:
Ostin noin kuukausi sitten 57/58 Majorin.
Siinä on 2 auton akkua, halvempia kuin 1 iso.

Vaihteistoon taisi mennä 21 litraa, perään 40.
Oisko moottoriin jotain 6 litraa?

Tuo öljy asia on ollut vähän auki, toisten mielestä
käy uudet monikäyttö-öljyt, toisten mielestä
nuo API GL4 tai jopa GL5 öljyt kuluttaa jotain
pronssiosia vaihteistosta/perästä. GL3 luokan
öljy vois olla hyvää, mutta on pirun kallista.
Ohjekirjahan sanoo että laita 80W öljyä,
jossa mieto EP lisäaineistus (=GL3)? Nämä siis
perään ja lootaan. Moottoriin SAE 10W/30.

Mulla ois alkuperäinen, mutta englanninkielinen
omistajan käsikirja.