Aihe: Fordson Power Major
Lähettäjä: Juho Talonpoika
Maanantaina 20.8. 2001 klo 22:46:32

Viesti:
Haluaisin tietää mikä mahtaa olla Power Majorin vääntömomentti moottorissa ? Majorithan vääntää todella sitkeästi.
T:Juho
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fergumies
Tiistaina 21.8. 2001 klo 08:49:55

Message:
No joo. Powerin vääntömom. 22,8kpm/1200r/min
Eli vähän pienempi, kuin esim. 4/65 Nuffilla tai MF65:llä!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Juho Talonpoika
Tiistaina 21.8. 2001 klo 16:58:36

Message:
Kiitos vastauksesta,onko tuossa Nuffield 4/65 kuinka iso moottori ja kenen valmistama ?
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Nuffisti
Keskiviikkona 22.8. 2001 klo 06:43:19

Message:
Ensimmäisiä Perkinsin moottorilla varustettuja DM4-malleja lukuunottamatta Nuffieldien moottorit on valmistanut BMC (British Motor Corporation), eli traktorinvalmistaja itse.60-luvun lopulla BMC ja Leyland fuusioituivat ja syntyi BLMC (British Leyland Motor Corporation).
Esimerkiksi Leyland 384:n ja Nuffield 4/65:n moottorit ovat käytännössä samanlaiset.Iskutilavuus 3,77 litraa.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fergumies
Keskiviikkona 22.8. 2001 klo 15:32:48

Message:
Jäi vielä Juho mainitsematta noista nopeuksista, että sen matkan, kun sinä puksutat tunnissa Powerilla, menee kahdella SU-kaasarilla oleva pieni bensafergu 21:ssä minuutissa ja joku kutosnuffi n.17,5 minuutissa!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Power-mies
Torstaina 27.9. 2001 klo 09:07:51

Message:
Mutta jos fergunmies menee ferkullaan vähä kovempaa tiellä, niin kyllä sitte pellolla on jo asiat aivan toisin päin, eli majori menee eikä meinaa ja fergu jä vaan ihmettelemään. Oon ite kokeillu kolomisiipisellä vältillä niin jäi 65-fergu ku täi tervaan power majurin rinnalla!!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fergumies
Perjantaina 28.9. 2001 klo 15:07:27

Message:
Powermiehelle: Mielestäni se ei ole enää "vähä kovempaa" traktoreitten nopeuksissa, jos Fergu menee yli 60 ja Nuffi peräti 72km/h Powerin 21,2km/h sijaan!!Itselläni on kokemukset Powerin edeltäjästä ja seuraajasta Super Majorista (on itse asiassa tälläkin hetkellä vielä yksi) ja en missään nimessä valjastaisi niitä kolmisiipisten välttien eteen, jos tarkoituksena on kääntää esim. kovia savipeltoja. Yhtä järjetöntä olisi pistää vanhaa 65:sta tällaiseen työhön. Se, että Poweri vetää 3-siipisiä välttejä paremmin johtuu n.500kg suuremmasta taka-akselipainosta, koska konetehot ovat samat. Kynnössähän takavetoisilla traktoreilla taka-akselille tavalla tai toisella saatava paino on erittäin tärkeä.Vanhoista Vakolan koestusselostuksista voi itse kukin hakea virallista uskonvahvistusta. Sieltä selviää esim. sekin, että Petrooli-Nuffikin vetää enemmän, kun Poweria vahvempi Super Majori jne. Powerin kanssa samaa painoluokkaa oleva MF165 peittoaakin sitten jo tavallisen Powerin joka suhteessa. Silti esim. Scanian tai Volvon koneella oleva Majori on aina sykähdyttävä näky!!!Mutta Majorien taka-akselien vaihto on sellainen työ, joka esim. keskellä vilkasliikenteistä tietä on aika inhottavaa puuhaa, vaikka sen parissa tunnissa tekeekin!!!Se tälläkertaa Majoreista.


RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Nuffimies
Lauantaina 29.9. 2001 klo 18:03:45

Message:
Omistan myös Super-Majorin ja mielestäni ei se nyt mitenkään hirveän tunnottomasti sekään vedä,ja on se kuitenkin Poweria tehokkaampi.Jos on kova maa,niin kyllä Power Major hyytyy,jos kolmisiipisillä kynnetään esim.25cm syvyyteen.Minulla on myös Nuffield-traktoreita,ja uskoisin,että jopa vanha DM4-malli vetää kyntöauraa siinä,kuin Power-Majorkin.Mitä Fergujen vetokykyyn tulee niin,kannattaa muistaa,että niitäkin on eri kokoisia.Takavetoisia mallejakin on ollut ainakin 200hv teholuokkaan asti.65-fergu ei kolmisiipisiä vedäkkään (ilman lisäpainoja),eikä kyllä moni muukaan samanpainoinen traktori.Vältit ylhäällä 65 fergu kulkee kaikkia vakio-Majoreita lujempaa,jopa pellolla.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fordsonmies
Tiistaina 02.10. 2001 klo 14:03:29

Message:
Siihen aikaan kun Majoreita tehtiin niin mikään Ferguson ei kyllä mennyt yli 60 km/h! Ainakaan jos ei ollut viritetty. Nuffieldista en osaa sanoa (ei kai sekään silti mennyt 72 km/h vakiona). 50-luvulla useimpien traktorien huippunopeus oli korkeintaan 30 km/h. Ja kyllä kai sitä kelpaa verrata MF165:a Power Majoriin, kun 165:a alettiin tehdä vasta kun Majurien teko lopetettiin. Totta kai uudemmissa traktoreissa aina on enemmän tehoa ym. Yhtä hyvin voisi verrata vaikka Super Majoria Fordson N:ään. Muista esitetyistä vertailuista en tiedä mutta täytyy ottaa huomioon koska ko. traktori on tehty. Ainakin 50-luvulla Majuri oli tehokkaimpien traktorien luokassa.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fergumies
Keskiviikkona 03.10. 2001 klo 09:41:44

Message:
No nyt on ilmeisesti Powermies ja Fergumies puhuneet hiukan eri traktoreista. Fergumiehen mainitsema 60km/h kulkeva Fergu tarkoittaa hänen omaa n.75hv:n "harmaa-ferguaan" ja Powermiehen mainitsema "hiukan" Poweria nopeampi Fergu on hänen vertailutraktorinsa MF65, joka jäi siellä jossain? pellolla, kuin "täi tervaan" sille äkäiselle Powerille. Powermies mainitsee aivan oikein, että 50-luvulla Poweri oli yksi tehokkaimpia traktoreita meillä Suomessa, en äkkiseltään löytänyt vähäisistä omista kokoelmista, kuin kymmenkunta tehokkaampaa Vakolan testaamaa traktoria (mukana mm.petrooli Volvo, Zetori, Massey Harris, kaikki tuon ajan Nuffityypit, 3-pyttynen Bolinder Munktell jne), joista osa testattu jo ennen Powerin aikakautta 50-luvun alussa! Powermiehen seuraaja Fordsonmies pahoittelee, kun Fergumies koittaa selvittää Juholle taka-akselipainon merkitystä takavetotraktorin vetokykyyn käyttämällä vertailussa MF165:ttä. Fergumies itse ei ole lainkaan pahoillaan, kun nuo Nuffimiehet ottaa vertailuun esim.MF590:n, joka Vakolan vetokokeissa häviää 50-luvun Nuffeille!!Koneet on koneita ja kaikissa niissä on on myös heikkouksia. Mutta se ihmetyttää, että se sama jahnaus, jota Fordin omistajat kävivät jo 50-60-luvulla, että Majorit eivät olisi kömpelöitä ja hitaita jatkuu yhä vaan!!!!Pahimpia painajaisia itselle on tullut 55:sta Majorista, jota jouduin ajelemaan yleisillä teillä paljon vieläpä ilman tehostajaa muutaman sadan kilon Elinin hitsauskone nokalla, oli siinä pojalla rystyset verillä. Polkupyörillä ohi ajelleet siinä vaan huutelivat herjojaan.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fordsonmies
Keskiviikkona 03.10. 2001 klo 14:22:51

Message:
En minä ainakaan ole sanonut, että Majorit eivät olisi kömpelöitä/hitaita. Nopeudesta voin kuitenkin sanoa, että 50-luvulla traktorin ei odotettukaan kulkevan yli 20-30 km/h. Ja jos kuoppaisella maantiellä menee vaikka 30 km/h niin on se aika höykytystä. Hyvä jos pysyy istuimella. (esim. MF135:n huippunopeus on vähän alle 30 eikä sillä niin lujaa voi ajaa kaikilla teillä)
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: sivullinen
Maanantaina 15.10. 2001 klo 13:03:26

Message:
kuulostaapa olevan oikein henkeen ja vereen massikan miehiä täällä... sotkekaa tähän soppaan vielä autotki niin ei lopu juttu kesken... huh huh
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fergumies
Tiistaina 16.10. 2001 klo 09:32:15

Message:
Sivullinen tarkoittaa autoilla varmaan erään traktoripuolella kohtalaista mainetta saavuttaneen Harry Fergusonin keksimällä nelivetotekniikalla ja luistonestojärjestelmällä ym. toteutettua Jenssen FF loistoautoa. Pysytään nyt kuitenkin vaan näissä traktoreissa ja työkoneissa, joista riittää varmaan jatkossakin mielenkiintoista jutustelua.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: tyrhanpäistä keskust
Tiistaina 15.1. 2002 klo 18:07:47

Message:
Meneehän se nuffi kun on asentanut alennusvaihteen rattaat (vahingossa)väärinpäin,sattuvat sopimaan.
Fordsonin kytkin ja muuta .RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Pentti Oulusta
Keskiviikkona 13.3. 2002 klo 00:39:18

Message:
Isäni osti 1960 uuden Majorin, jota pian kutsuttiin tuttavallisesti "Majuriksi". Nyt isäni on jo mennyt pois mutta Majuri on jäljellä. Itse aloin ko. trakstosilla ajamaan ollessani paljon alle 10 kesäinen. Piti hyppiä astinlaudalta toiselle kun ei ulettunut penkiltä jarrulle ja kytkimelle.

Sanokaahan miksi Majurissa meni kovin herkästi kytkin rikki ? Olen aika monta kertaa joutunut katkaisemaan koneen poikki jotta on saanut uusituksi uudet käpälät kytkimeen.

Koneella on nyt ajettu n. 6000 tuntia eli 42 vuotias traktori on seisonut suurimman osan ajastansa ja näillä näkymillä kestää myös munun ikäni. Olen nyt 45 vuotias.

Muita vikoja oli nostolaitteen jäätyminen (kone seisoo Ylitorniolla ja siellä on kovat talvet) ja nyt on ilmentynyt että nostolaite tiputtaa hieman kuormaansa jos sitä ei aika ajoin "komenna ylös".

Olen käyttänyt perälanaa talvisin ja nyt olen harkinnut etukuormaajan laittamista. Miten se onnistuu ja onko pumppu siihen sopiva?

Vaikka kone on hytätön ja kieltämättä vanha, on se ollut uskollinen työjuhta - kaiken kaikkiaan erittäin luja ja 2arovirheitä anteeksi antava" eli ei ole ollut niin nöpön nuukaa onko joku rengas lipsahtanut ohjaan; ei ole hevillä kiinni jäänyt.

Olen viis veisannut vaikka se ei olekaan nopea tiellä ajettava - nopeus nousee kun ottaa ilmanottopeltitorven irti niin johan alkaa kone laulamaan eli kierroksia tulee aina 24oo:n asti.

Vaan se on ihan eri asia kuka sillä pysyy tiellä jos kärryssä on esimerkiksi 10000 kg tavaraa, kuten joskus on joutunut sellaistakin kuormaa vetämään. Silloin ei passaa hurjastella.
t -Pentti Rahtu
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: F-man
Keskiviikkona 13.3. 2002 klo 14:04:32

Message:
Eikösse verkusonni oo partakonemerkki...ainaki äänestä päätellen...:) Heleppohan se oli lopulta verkun Suomeen tulla aikanaan, kun oli FORDSONEILLA raivattu hyvät ja tasaaset pellot...
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fergumies
Keskiviikkona 13.3. 2002 klo 18:37:30

Message:
Mielenkiintoista luettavaa pukkaa F-manilta! Fergujen Suomeen tulon alkamisajankohtana vuoden 1948 lopussa oli n.3500 Fordsonia täällä. Maatiloja oli 465655kpl joilla hevosia 420000kpl. Viljeltyä pinta-alaa n.2,6milj.ha. Jos F-manin kova oletus vain Fordsonien osallistumisesta silloisten peltojen raivauksiin olisi totta, niin noin 750ha/Fordsoni on ollut kunnioitusta herättävä raivaustyö! Ottaen huomioon vielä senkin, että suurin osa vanhimmista Fordsoneista oli vielä ns. rautapyöräisiä moottorivetäjiä. Työtä on vaikeuttanut vielä sekin, että vasta vuodesta 1948 lähtien on Suomeen tuoduissa Fordeissa ollut nostolaitekin vakiona. Kuten Fordistit tietenkin kaikki tietävätkin,Vakolan testissä 47/1950 todetaan, että kumipyöräinen E27 pystyy piikkiketjuin vetämään 2-vaihteella keskijäykällä maalla 2X14":n auran. Koska "Mörkönkään" huippunopeus ei ole ns. nopealla vaihteistollakaan siirtymäajoissa ollut muuta kuin 14.2km/h, on siinä Fordsoneilla ollut esim. syksyisin kiirettä! Onneksi hevoset ovat saaneet olla sentään rauhassa.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Tuore Majurin mies
Perjantaina 12.4. 2002 klo 20:14:34

Message:
Ostin tammikuussa super majorin.Sen kytkin ottaa aika lyhyellä matkalla ja ääntää kun kytkintä luistattaa.Onko se majurilla normaalia vai onko jokin vika.Majorin vm.1964, onko näissä kaksoiskytkin, joka ei kuulemma ole hyvä.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: angus3333@aol.com
Tiistaina 02.7. 2002 klo 23:37:16

Message:
it is interesting to see the interest that you people in finland have in the fordson major.
sorry i cannot speak the finnish language, i have travelled thru finland, nice country nice people.
i did not realise that there were any fordsons in finland, i mostly saw the valmet tractors.
in scotland where i am from we do not have so many majors, due to the weight, which is not suitable for our poor land conditions, the most common tractor being the massey fergusson 35.
i have a question .....is old vintage tractor showing common in finland?
in scotland , also ireland , it is very common, and becoming quite competitive, but there are mostly fergusons. at the scottish national show , in edinburgh, i saw a vintage valmet, it attracted a lot of attention because it has not been seen here before. can anyone direct me to an internet site for rare finnish made tractors.
thank you.... kiittos
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: rea
Lauantaina 06.7. 2002 klo 13:15:40

Message:
jgkkjg
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: power man
Perjantaina 26.7. 2002 klo 13:26:17

Message:
itselläni on power majori johon on asennettu custom fordin iso kuutonen jota on aika vähän ja kierroksia ottaa sen verran että huippu nopeudet ovat siinä 50km/h.hevosvoimia on likellä puoltoista sataa ei ihan mutta liikaa sekin ainoa jossa sen voimia voi koitaa on jon kun isojen teli kärryjen vetäminen olen itse vetänyt sillä 18 kuution kärryt pois pellolta nokka vaan ei tahdo pysyä maassa.ja siinä on vielä fordsonin oma kytkin ja kyllä se pitää meinaan että superi miehen kytkin on loppu kaksoiskytkimestä en ole varma mutta olen kyllä ennenkin kuullut jonkun superin kytkimen luistavan mutta sen ei kuulu luistaa
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fordhomo
Lauantaina 19.10. 2002 klo 20:02:07

Message:
Lähes kaikilla 50 -60 luvun yleisimmillä traktorimerkeillä leikkineenä toteasin että jos Majorissa jotain hyvää on niin käynnistyvyys pakkasessa lienee paremmasta päästä? Fergua ,Valmetia,Natikkaa ei miinusasteilla tahdo saada käymään ilman sähköliekaa? Koskee luonnollisesti vain diesel moottoreita kai bensa Fergu lähtee vaikka siperiassa? Antoisia keskusteluja edelleen!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Masa
Sunnuntaina 20.10. 2002 klo 13:21:52

Message:
En kyllä voi millään allekirjoittaa Fordhomon väitettä kylmäkäynnistyvyydestä. Voin kokemuksella sanoa, että diesel Valmet on parhaimpia käynistyjiä. Jos ei meinaa käynnistyä, niin on koneessa tai akussa vikaa. Tää on mun mielipide... Kommentoikaa...
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Fordhomo
Sunnuntaina 20.10. 2002 klo 16:01:03

Message:
Mitä Valmetin dieseliä terkoitat mainitessasi hyvän kylmäkäynnistyvyyden? En epäile hetkeäkään 90 luvun ja tämän vuosisadan mallien käynnistyvyyttä myös Valmeteissa? Jos puhutaan 50 -60 luvun traktoreista jäykillä Toffee öljyillä ja lämpötila -20 tai jopa -25 tuskin moni Majorin ja ehkä taavetti ja Nuffi mukaanlukien enää hörähtää omin avuin käymään? Itse olen käynnistänyt Super Majorin vm 62 -25 asteesta, on myönnettävä ettei lähtenyt kuin "palmun alta" mutta käynnistyi kuitenkin! Tämä ominaisuus on minun mielestäni Majoreissa parasta muuten en voi mainostaa että ne sen ihmeellisempiä olisivat kuin muutkaan aikalaisensa? Antoisia hetkiä kaikille traktoriharrasteen parissa ,ps. ei tätä kannata niin vakavasti ottaa kuten ei muutakaan tässä elämässä!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: masa
Maanantaina 21.10. 2002 klo 18:30:08

Message:
Alkuun todettakoon, että tätä ei todellakaan kannata ottaa niin vakavasti. Se täytyy aina pitää mielessä, kun vanhoista koneista puhutaan. Uudet ovat sitä varten, että voi vertailla verisesti eri merkkejä, mutta näistä vanhoista puhuttaessa herää suuri kunnioitus jokaista traktoria ja omistajaa kohtaan. Hyvällä kylmäkäynnistyvyydellä tarkoitin esim. Valmet 309d moottoria, tai 310b. Siis näitä ensimmäisten diesel Valmettien koneita, jotka ovat 3-sylinterisiä. 4-sylinteriset Valmetit ovat jostain syystä huonompia käynistyjiä. Mielestäni esim. kunnossa oleva 565 Valmetti lähtee hyvin käyntiin kovallakin pakkasella ilman apulaitteita, ainakin nyky-öljyillä. Tosin kuka hullu enään tänä päivänä menee hangesta starttaamaan kylmää konetta kolmenkympin pakkasella, kun nykyään useinmiten on mahdollisuus lohkolämmittimen käyttöön, ym. mootoria säästäviin konsteihin. On vain jännää kuunnella vanhojen konemiesten kertovan hurjia juttuja entisajalta, kun liikkeelle on pitänyt päästä joka koneella joka säässä. Suuri kunnioitus heille!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: hebe
Perjantaina 01.11. 2002 klo 11:01:30

Message:
onko se fergumiehen huumorintaju jäänyt johonkin moottorin tai vaihdelaatikon ym.. sisään remontinteon yhteydessä... ???!!!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Arto Hellsten
Torstaina 28.11. 2002 klo 20:56:08

Message:
ONKO JOLAIN KOKEMUSTA POVERISTA JA JCB KAIVUURI YHDISTELMÄSTÄ ITSELÄNI ON ONGELMIA SEN KYTKIMEN TOIMINAN KANSA
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Arto Hellsten
Torstaina 28.11. 2002 klo 21:06:37

Message:
ONKO JOLAIN KOKEMUSTA POVERISTA JA JCB KAIVUURI YHDISTELMÄSTÄ ITSELÄNI ON ONGELMIA SEN KYTKIMEN TOIMINAN KANSA
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Varma valmet
Torstaina 28.11. 2002 klo 23:16:45

Message:
Vai meinaatte että valmet on huono lähtemään käymään pakkas säällä.Mikä ei pidä paikkansa laisinkaan.Ei riipu siitä pyttyjen määrästäkään laikaan.Kun valmet jyrähtää käymään niin muilta paskat housuun lorahtaapi.Muista merkeistä en tierä miten lähtevät käyntiin.mutta valmetista on 25 vuoden kokemus.Eikä ole muuta tehty kun löpöä tankkiin ja on toiminut kun ihmisen ajatus.Valmetissa on tunteja 15000 valmet 702 v 75 On tietoa vain valmetista nääs.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: masa
Lauantaina 30.11. 2002 klo 12:10:29

Message:
Jaahas, että 15000 tuntia. Monestiko on tarvinnut kone aukaista, entä laatikko, entä kytkin? Voin kyllä omasta kokemuksestani sanoa, että kyllä 3-sylinteriset Wallut lähtee paremmin käyntiin, kuin 702. Meillä oli 4000 tuntia ajettu 702 ja 604 Valmetti aikoinaan ja kyllä jos oli yli 15 pakkasta, niin ei 702 lähteny ilman apulaitteita(lohkolämmitin, hehku). Mutta muuten täytyy kyllä sanoa, että Valmetit ovat hyviä käynistymään. Ja 702 oli erittäin miellyttävä peli ajella. Mutta kuka järkevä laittaa traktoriaansa käyntiin ilman lohkoa, kovalla pakkasella, muuta kuin pakon edessä.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Niko S
Maanantaina 02.12. 2002 klo 12:51:58

Message:
Masa taitaa olla tosissaan valmetin miehiä. Se on hyvä se. Olen just samaa mieltä että kolmisylinteriset valmetit lähtee hyvin käyntiin ja jaksaa vetää lähes mitä vain. Kavereiden kanssa ollaan testailtu viiskuusviitosen voimia ja joka kerta joudutaan ihmettelemään sen sitkeyttä. Jopa uudet verkut (3080 ja 4270) sammuvat suhteessa nopeammin. Verkut sammuu heti, mutta vametista nousee musta savu ja kierrokset laskee. Saas nähä mitä sitten tapahtuu jos minä siihen sen turbon saan aikaseksi. Saattaa jäähä isommattii koneet toiseksi. Majurit on jo ajat sitten jääny...
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Varma Valmet
Tiistaina 03.12. 2002 klo 20:23:28

Message:
Korpi kuusen alta täytyypi pistääpi valmet aina käyntiin nääs.Tuolla korvessa kun tehdäänpi metsä töita niin ei saapi johdon päähän vehjettä.Konetta ei ole avattu kertaakaan eikä kytkintäkään.Ei ole tehty muuta kun ollut helvetin kovassa ajossa nääs.Valmet kulkeepi kahtasataapi jos uskaltaapi ajaa.Toiset jäävät nuuskimaan löpön krääsääpi,sekä kumin käryä.Ps katsokaapi valmet onpi ykkönen,muut tuleepi kaukana perässä nääs.Tämä tarina on TOSI.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Viimeinen sana
Tiistaina 03.12. 2002 klo 21:10:36

Message:
Vaan ei Valmettikaan voi mitään vanhojen Volvojen väännölle: Bolienderi vääntää vaikka rattorin poikki. Siinä saa Valmetilla turruuttaa ja turilastaa, vaan kun Volvolla päästää ei tartte vaihteita hämmetää eikä yksikiä muutakaan, vääntöä on vaikka myydä asti. Eikä hajua paikat. Vaihteistot kestää ja hytrauriika pelaa. Nyt puhutaan oikeista Volvoista, eikä niistä joihin sotkettu intikka tai perkinssiä. Niistä se Volvon alamäki alkoi; joutui Valmetin kanssa samoohin kuoriin. Nyt loppuu tyhjän kehuminen.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Tää on viimenen sana
Keskiviikkona 04.12. 2002 klo 18:32:28

Message:
Meillä on kokemusta useista Valmeteista, uutena ja käytettynä hankituista, eikä niiden kanssa voi paljon kylmäkäynnistyvyysominaisuuksista puhua. Jos Valtion Metallin erehtyy sammuttamaan talvella metsään saa oottaa kevättä, ehkä kesääkin, että se romurauta saadaan sieltä käyntiin. Traktoreista kaikkein vähiten Vallun kone kestää 15000 tuntia, se rupee huohottaan, (ja kytkin käryään, se kai "VarmaValmet" pojankin vallussa käryää eikä kumi) jo 10000 h. kohdalla ja yli kolmenkympin vauhtia Vallu kulkee vain kun se viedään kuorma-autolla romikseen.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: valmet
Keskiviikkona 04.12. 2002 klo 22:09:16

Message:
Valluhan virkistyy vasta -25 asteen jälkeen ja sittä on the road. Valmetissa on 16700 tuntia ja ei ole tarvetta koneen aukasuun ja eikä huohota.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Zimppa
Lauantaina 07.12. 2002 klo 13:38:01

Message:
Valametilla Pystyy tekemää kaekkee. Mittään ee oo mitä ee voes tehhä. Niko S puhuu totta 565 paras. Ee oo yhtään propleemoo ikinä eekä tule olemaan!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 10.12. 2002 klo 14:08:29

Message:
Joo tuo 565 on kyllä legendarinen. Täytyy kyllä ihmetellä, kuinka 60- luvun vehkeellä voi päästä niin suuriin työsaavutuksiin( ja kun vähä ruuvataan, niin voi puhua ´´työsavutuksista´´). Kyllähän se kestää, kun vaan muistaa pitää kunnon nesteet koneessa ja ei mee kylmänä revittään hulluna. Ja lämmötkin pysyy hyvin aisoissa, kovassakin vedosssa. On ketterä ja kevyt, mutta silti hyvä painojakauma, niin ei käy keveäksikään kovin helposti. Monipuolinen peli.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Niko S
Maanantaina 16.12. 2002 klo 13:31:07

Message:
Hyvä masa jatka samaan malliin!! valmet 565 on ehdottomasti paras!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Tommi
Keskiviikkona 18.12. 2002 klo 20:06:37

Message:
No on se kumma kun Valmettimiesten pittää kehua omiaan. Onko siitä johtuvaa, kun niitää ei kukkaa muu kehu? Ei täällä vortsoneita tunnuta Jumaloitavan, vaan ihan asiallisesti keskustellaan. Ihan vääränmerkkisten rattien kannattaja kehuu omiaan näillä sivuilla. Kehukaan omilla voorumeillanne, niin ei tartte täällä lukea noita ärsyttäviä lapsien meuhkaamisia. Vortsonilla on Suomen pellot raivattu!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Ei valmet fani
Torstaina 19.12. 2002 klo 16:53:53

Message:
Älkää Niko ja Masa niin kovin varmoja olko siitä viiskuusvitosesta.Jouduin Tässä kesällä ajeleen sellasella heinä hommissa,ja vaikka oli vajaa 50 paalia kuarmas ni piti valametista hakeen pienempää lovee että jakso vetää piänen mäentöppärän ylös. Itellä on
Nuffield Universal vm:1951 Ja se vetää
Tuhti M85:ta Lastattuna kukkupäileen viljaa!
Puntarista mitattiin 8500kg Vilja varastolla.
Ei joutunut kepittään kertaakaan Välillä Hämeenkyrö-Huittinen. En nuffia silti jumaloi mutta kyllä se Valmetin hakkaa
Mennen tullen,Vortosni ja Nuffi on raktoreita, 565:set on PASKOJA
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Zimppa
Torstaina 19.12. 2002 klo 20:46:48

Message:
On se ku pittää haakkua VALAMETTIA,ja vielä 565.Työntäkee ne voortinno ja nuhvinno vaekka suohon jos että muuta keksi.Niko ja Masa puhuu asioo VALAMETTI on PARAS.Jos että sua voortia ja nuhvia sinne suohon ajamalla niin ku VALAMETILLA tuuppoo,kyllä männöö voortit ja nuhvit syvälle suohon eekä tule takasi ee millonkaa.PS:USKOKEE POES JA LOPETTAKOO VALAMETIN HAAKKUMINEN 565 VALAMETTI ON KAIKKIEN AIKOJEN PARAS TRAKTORI JOLLA OON AJANA KYLLÄ EE TARVII PYKÄLTÖÖ ISOLLAKKAA KUORMALLA YLÄMÄKKEEN ETTÄS SEN TIIÄTTÄ VOORTI JA NUHVI UKOT HYI TEITÄ KU ILIKIÄTTÄ HAAKKUA.!!!!!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Ei valmet fani
Perjantaina 20.12. 2002 klo 12:03:04

Message:
Kuule 56 hv:n tehoilla paljon kehuskella Zimppa. Kuule kun lyödään 565:sen perään 8500kg tavaraa
niin kyllä 565:nen alkaa kakisteleen ja se on varma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Volvo t 430 Vetää 1000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000
Kertaa enemmän! Vaikka on 10 hv:tä pienenmpi!
Ja silti on 200 nm vääntöö,565:sesta ei isaa yhtä paljon vääntöö! Valmetit on kaikki PERSEESTÄ!!!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Majurimies
Perjantaina 20.12. 2002 klo 20:20:03

Message:
Kun mies on kerran saanut kokea ISON SINISEN, niin ei siinä kaipaa mitään valametteja eikä nuhuveja verkusoneista puhumattakaan. Onhan tosi, että ennenaikaan, kun rattorikauppiaat kiersi taloja niin turha niitten oli tulla sellaiseen taloon josa oli SININEN pihasa. Tämä on semmonen asia, että MAJURI on kaikista parhain, riskein, kaunein ja lujin ja ei se muuksi muutu vaikka kehusitta kuinka palijo muita merkkejä. Hyvvää talaven jatkuja kaikille.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Jukka
Perjantaina 20.12. 2002 klo 20:22:59

Message:
Onko tämä kenties joku pikkupoikien kinastekupalsta yai ainakin kuulostaa siltä!!
" Meijänkin isin BMW kulkee ainakin 260 kymppiä ainakin mittarissa niin on "
Aikuiset ihmiset heh heh
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Jukka
Perjantaina 20.12. 2002 klo 20:23:50

Message:
Onko tämä kenties joku pikkupoikien kinastekupalsta yai ainakin kuulostaa siltä!!
" Meijänkin isin BMW kulkee ainakin 260 kymppiä ainakin mittarissa niin on "
Aikuiset ihmiset heh heh
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Zimppa
Perjantaina 20.12. 2002 klo 20:36:25

Message:
Hee muute "Ei valmet fani" kuinka monta kertoo siinä sinun ajamassa 565:ssa oli pyöritetty kiekkaruuvia?On taettu pyörittöö ihan perhanasti ku o pitäny kepittee pieneen nyppyläänkii.Ylleesä ee VALAMETILLA tarvii kepitellä isoillakaan kuormilla PS:Työnnä se volvo t 430 vaekka suoho.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Zimppa
Perjantaina 20.12. 2002 klo 20:41:41

Message:
Kuule Majurimies voorti ee passoo mihinkään muuhun 15 VALAMETIN etupaenos,ettee nyökyttäs niin hirveesti 12kuution lietekärrin kansa.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Masa
Lauantaina 21.12. 2002 klo 22:15:21

Message:
Hetkinen, missäs täällä mennään, kun en oo viikkoon käyny kattomassa täällä. Pikkusen nyt tarkennusra tähän hommaan: elikkä 1.Minä en ole väittänyt 565 Valmettia parhaaksi tms. 2.En ole myöskään väittänyt, että se olisi parempi, kuin mitä majori, Nuffi, Volvo, tai mikään muukaan merkki. 3.565Valmetissa ei ole viittäkymmentäkuutta hevosvoimaa. Seuraavassa mallissa 500 oli 49hvDIN ja 565:ssä vähän vähemmän, koska 565;sen suurin kierrosluku oli pienempi, eli viisisataseen hepppoja lisättiin sitten vähä keinotekoisesti, vääntömomentin nousun hieman pienetessä. Tosin jos turbo asennetaan onnistunesti 2,69litran 565 Valmettiin, niin sitten päästään jo suurempiin teholukemiin. 4.En ala tässä enään selvittämään minkään merkin hyviä ja huonoja puolia, koska niitähän on loputtomasti, ja sitäpaitsi toiset pitävät toista ominaisuutta tärkeämpänä, kuin toista. Ja kun kerran vertaillaan vanhojen koneitten suorituskykyjä keskenään, täytyy huomioida, että traktorit eivät välttämättä ole läheskään siinä iskussa, kuin tehtaalta lähtiessä. Toinen kone voi olla huonommassa kunnossa, kuin toinen. Toiseen voi olla varaosat paljon kalliimmat, kuin toiseen, jne. 5.Olen pahoillani, että tuumasin täällä Fordson -harrastajien sivuilla, että 565 Valmetissa on mielestäni joitain hyviä ominaisuuksia. Kun näillä sivuilla sentään on tapana hyväksyä muihinkin merkkeihin kohdistuvat keskustelut, mikäli ne ovat asiallisia. Tämä asia on hyvä.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Laspset taas asialla
Torstaina 06.2. 2003 klo 10:55:22

Message:
Tätäkin "keskustelua" lukiessa ei voi kuin nauraa että onko tääkin palsta jonkin amisjengin ylläpitämää, vai onko täällä oikeita traktorimiehiä ja maanviljelijöitä ollenkaan joukossa. Jos alunperin kysytään Majorin vääntömomenttia, ja keskustelu menee nuffi, V 361, Vortsoni kulkee 60:piä tasoiseksi kinaamiseksi, niin ei voi kuin ihmetellä moisten "keskustelijoiden" älykkyysosamäärää...vääntöä oikeasti tarvitaan traktorissa, huippuja ei, ainakaan pienissä nuhvin kokoisissa "leikkitraktoreissa".
Liskäksi se joka esim. väitti vetävänsä 51 mallisella Nuhvilla 8500 kg painavaa viljäkärryä
välillä Hämeenkyrö-Huittinen, olisi syytä lukea tielainsäädännöstä kuinkahan painavaa jarrutonta käärryä saat tuolla alle 2000 kg painavalla nuffillasi vetää. Otapa selvää ja hämmästy! Ei se ole edes puoliakaan tuosta painosta. Saisit melkoiset sakot poliisilta. Ja ei noin pieni traktori kyllä vedä tuollasita kuormaa maantiellä ylämäessä kuin kävelyvauhtia, ja alamäessä kuorma vie nuhvin mennessään. Itse tiedän kyllä miten tuon painoinen viljakuorma tempoo helposti isompaakin traktoria alamäessä, saati sitten pientä nufffia!! Väitän että ko. kirjoittaja ei ole koskaan oikeasti ajanut mitään isoa kuormaa mihinkään, jos olisi, ei tuollaisia kirjoittelisi.
Muuten, se jos joku traktori tarvitsee vaikka kärryn vetämisessä vaihtaa pienemmälle ei ole mikään häpeä, sitä vartenhan traktoreissa on vaihteita, uusissa jopa 24 tai 32!!!! Välityssuhteet vaihtelevat eri koneissa, ja riippuu mm. renkaistakin, ei siinä ole mitään ihme leuhkimista.
Sitäpaitsi Hämeenkyrö-Huittisen väli olisi jo järkevää viedä kuormia jollain isolla modernilla traktorilla tai jopa kuorma-autolla. Niihin autoihin nimittäin menee nykyisin pelkään nuppiin jo yleensä 28-30 kuutiota viljaa (joka esim. vehnää on painossa yli 20 000 kg).
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: maajussit
Tiistaina 25.3. 2003 klo 13:28:03

Message:
miten saa massey fergusson 65:n viritettyä helpoiten. kuitenkin että vääntö säilyy.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: small talk
Tiistaina 25.3. 2003 klo 13:31:45

Message:
Haa, vauhti/virityskeskustelua taas.
No niin, lakikirjat hyllystä esiin, www.finlex.fi ruutuun, Hannu Karpon numero luettelosta jne...kohta on täys hulina taas menossa vai?
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Suikka
Tiistaina 25.3. 2003 klo 19:25:39

Message:
Kuulkaas pojat nyt hakemaan sitä kirkkoherran
lupaa traktorin virittämiseen ennenkuin jatketaan.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Kassu
Maanantaina 09.6. 2003 klo 13:19:58

Message:
sen verta pitää ottaa kantaa.. 500 Vallu on toiminu varsin hyvin. 12000 h ja laakeriremppa koneeseen. ikävä puoli on vallun taipumus vuotaa öljyä alleen. no, nyt se sai kaverikseen 4/65:n nuhvin, ja onhan se aivan eri peli, ainakin ajettavuuden ja tehojen suhteen. veneemme painaa trailerin kanssa n. 9000 - 9500 kg, ja matkalla olevissa mäissä huomaa eron. nuhvi vetää juuri ja juuri isolla vaihteella, vallussa joutuu kepittämään, no, mitäs väliä sillä on ? aiemmin veneen nostot on touhuttu järkyttävän kokoisella volvolla (BM) siis valluun verraten, jollaisen moottori veneessäkin on. ja myöntää täytyy että siinä värkissä on vääntöä todellisen paljon.. mutta yleisesti. 4/65 nuhvi on selkeästi tehokkaampi ja isompi kuin 500:n valmet, joten eipä niitä pitäis verrata keskenään.

Hyvää kesää myös foortimiehille :)
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: zafer
Perjantaina 25.7. 2003 klo 18:12:44

Message:
e are tractor spare dealer in Turkey. We can supply you all kind of parts.

We have below new products.

1) Fordson Major Fender
2) Fordson Super Major Fender
3) Fordson Grille
4) Fordson Super Major Footstep
5) Fordson Major Radiator
6) Fordson Major Light
7) Fordson Major Power Steering Kit
8) Fordson Amblem
9) Fordson Major Toolbox
10 Dexta Grille
11)Dexta Footstep
12)Dexta Radiator
13)Dexta Fender
14)Dexta Power Steering Kit
15)Fordson Dexta Toolbox
16)TE20 front Grille (at the tooling process)
17)Butler Lamp
18)Ferguson Tool Box
19)Ferguson Termostat Housing
20)RED CUSHION WITH YELLOW TRIM (FOR DAVID BROWN)
21)RED CUSHION WITH WHITE TRIM (FOR DAVID BROWN)
22)fordson blue with white trim
23)fordson blue with orange trim

If you require any of them, we can send you the photo of that products.

We are looking forward to hear from you.

Best Regards,

Zafer Arikan
ARIKAN FOREIGN TRADE LTD.
Tel: 90 212 422 66 81
Fax: 90 212 422 67 55

www.tractorpartsturkey.com
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: nuhvi mies
Keskiviikkona 24.9. 2003 klo 15:27:03

Message:
10/60 nuhvi menee 71 km/h pistäkää paremmaks 6kuutio hiekka kärri perässä ei oo tullu semmosta mäkeä et nuhvi ei ois menny mut eri juttu on mitä putkesta tuleee savun lisäks :) taitaa olla puol metriä pitkä liekkki syöttö ruuvi kierretty pois koko ajan täys syöttö päällä paikallaan tukehtuu nuhvi se pitäää olla mojorit tehkääs sama perässä
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Tero
Torstaina 25.9. 2003 klo 07:44:48

Message:
Älä huoli, nuhvi mies. Varmasti jo seuraavalla luokalla opetetaan välimerkit...
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Julle
Torstaina 25.9. 2003 klo 15:45:10

Message:
Ei kai amiksessa opeteta kirjoittamaan vielä toisella luokallakaan. Muutenkaan nuhvimiehen tarinasta ei saa kunnon tolkkua. Selvitäppä nuhvimies edes mistä kohden eri lauseet voi erottaa tuossa sepustuksessa, jotta asiasi selviää. Nyt tuon jutun mukaan nuffin pakoputkesta saattaa tulla ennen tukehtumista vaikka ruuveja ja kuusi kuutiota hiekkaa.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: tane II
Lauantaina 23.4. 2005 klo 15:03:34

Message:
Tästäkö se kaikki alkoi - palstan vanhin viesti! ;-)

paras pientalo-traktori.
Lähettäjä: 60 luku.
Lauantaina 23.4. 2005 klo 21:49:06

Message:
Valmet 565.-fordson 3000/dexta.-Massey ferguson 35/135.Mielestäniparhaat koneet harraste pien viljeliälle.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Puti
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 00:25:31

Message:
Nuffield, Simply the best !
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: oi´ö´åö´plytldp
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 00:30:06

Message:
OUH POOLSHIT" vITTU ITEHÄÄN TÄTÄ KERJÄÄSITTE"!!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: kaljupää kondori
Sunnuntaina 24.4. 2005 klo 10:56:06

Message:
voi teitä voi teitä...... opetelkaa oleen kinastelematta kuin pikkupojat, ei noissa teiti jutuissa ole mitään järkee.
p.s. valmet 565 rulettaa ;)

RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: hubbe
Keskiviikkona 29.6. 2005 klo 12:33:37

Message:
vaihdon lasikupin ja polttoainesuodatin ja nyt olisi vuorossa polttoainejerjästelmän ilmaus, antakaa hyviä neuvoja.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Major 1955
Maanantaina 26.9. 2005 klo 19:47:47

Message:
Kyllä se on asia pojjaat niin, että majuri on kaikkein paras. Katsokaapa nyt esimerkiksi majurin ohjauspuolta, eipä ole koneeseen menevät kammet väljiä kuten nuhvissa,nuhvissa tyyppivika. verkun se pyöräyttää syrjään hetkessä, zetori a 25 on kovakulkuinen, mutta kaikkein huonoin peltotöissä, tehoton ja raskas. Majurissa on oikea maavara, metsässä hyvä, 35 verku, sillä ei tee mitään, ei siinä ole edes maavaraa, lumityöt on parrein tehdä lapiolla,ei siihen massey kykene, majurin nostolaite tempaisee sellaisen kuorman ilmaan, että siinä jää verkutkin toiseksi,kytkin on ainaski minun majurissa äänetön, eikä kolise mistään,starttimoottorissa ei ole ollut mitään vikaa, traktorin näköinenkin se majuri on,verkua kun katselee sivusta on kuin se sanoisi epäonnisena laiskana renkinä että, en kai mää enää töihin joudu. Dawid brown, jokseenkin hyvä, mutta ne nostolaitteet, voi luoja paratkoon, parrein itse nostella jos kyseessä 1 siipinen vältti. Majuri käynnistyy yhdellä pyöräytyksellä, kun painaa simmssin kyljessä olevan napin pohjaan. Majurin takapyörät vm, 1955 nyt puhutaan oikeasta traktorista, siinä on jo oikeat pyöräkööt, massikka on sen rinnalla kuin tupakka aski. Massikka 35 ei voi edes kuvitella metsään maavaransa takia, ja lumityöt ei onnistu surkean kokonsa ja tehonsa vuoksi. Majuri tekee nämäkin työt. Deuz on hyvä, majurin veroinen se 25 deutz oranssi. Deutz traktorissa siinä pienemmässäkin on tasauspyörästön lukko. Majuri ei tätä urheuden ja sitkeyden vuoksi tarvi, eikä siksi ole sitä tehtaalla asennettukaan. eli ostakaa tekin majuri, tiedätte mikä on oikean miehen traktori.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: HRD
Maanantaina 26.9. 2005 klo 20:10:27

Message:
Mitäs Major 1955 jos vaikka vertailisit edes suht samassa sarjassa painivia traktoreita esim: dexta ja 35. Kyl mun ferkku paremmin metsäs menee kun puutarha traktori... Kyl sitä pienemmälläkin maavaralla pärjää. Tarviiko sitä metsien isompien kantojen ja kivien yli rallatella?
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Önnipönni
Maanantaina 26.9. 2005 klo 20:57:45

Message:
Tai miksi moisilla museokoneilla ylipäätään tarvii mennä metsään... Jos oikeasti aikoo metsähommia tehdä niin ko. koneet on parempi jättää kotiin.


RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Majuri 1955
Keskiviikkona 28.9. 2005 klo 18:15:06

Message:
No, kuulkaas nyt taaaas. Museovärkkejähän nää kaikki on, kunhan vaan pölijäilin. Kaikki traktorit on hyviä, siis kaikki vanhat. Itse ostin majurin vasta, ja olisi kelvannut kaikki merkit kunhan vaan vanha. Uusista en pidä. Joten ihan vaan höpsöillessä loruilin omiani. Kohta tulloo talvi, oletteko muistaneet tarkistaa vanhoista rakkaista antiikki traktoreista pakkasnesteet.?

Minä laitoin sellaiset, että pitäs kestää -39 astetta, tai vähän ylikin pakkasta. Kaikille veteraanitraktorimiehille ja naisille täältä nolla kasilta terkkuja.
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: ykä
Perjantaina 30.9. 2005 klo 14:56:30

Message:
Valmet 361d se olla pitää!
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: hurja
Perjantaina 30.9. 2005 klo 15:04:26

Message:
Mulla on semmonen Nuffi joka kulkee yli 400km/h! On menny rattaat väärinpäin ihan tehtaalla. Kerran ajoin 80 alueella tutkaan 327kn/h, oli siinä poliiseilla ihmettelemistä
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Valmet 500 -68
Tiistaina 01.11. 2005 klo 20:36:03

Message:
Valmet 500 is the pest
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Valmet 500 -68
Tiistaina 01.11. 2005 klo 20:36:51

Message:
Valmet 500 is the pest
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Valmet 500 -68
Tiistaina 01.11. 2005 klo 20:37:08

Message:
Valmet 500 is the pest
RE: Fordson Power Major
Lähettäjä: Thome
Tiistaina 01.11. 2005 klo 22:26:44

Message:
Onko se pest joku koiranruokamerkki?