Aihe: Dextaa ostamassa
Lähettäjä: Dextaaja
Maanantaina 21.3. 2005 klo 21:30:03

Viesti:
Mitä pitäisi katsoa erityisesti jos on dextaa ostamassa. onko jotain tyyppivokoja. eikö lie aika perustekniikkaa?
RE: Dextaa ostamassa
Lähettäjä: jagr
Maanantaina 21.3. 2005 klo 22:08:16

Message:
Perustekniikkaa on.

Etuakselissa voi olla olka-akseleissa väljää mutta NH kauppiaalta saa uudet puslat. Jarrut on kuivat rumpujarrut ja teho on sitten sen mukainen. Ohjauksessa on usein väljää mutta simpukkaan saa korjaussarjan ja nivelet voipi kanssa helposti uusia. Käynnistyvyys on hyvä tarkistaa, jos on pilottia reilummin tuhauteltu niin männänrengasurat voi olla väljät ja kone on hankala saada kylmänä käyntiin.

Nostolaitteen käyttövivusto voi olla melkoisen kulunut jolloin liikkeet on tarkkoja vaan vivun yläasennon lähellä. Sama oire on myös jos quallitron vipu (penkin alla oikealla) on ala-asennossa. Se kannattaa pitää alhaalla vaan kyntäessä tai muun maan sisällä kulkevan työkoneen kanssa (vaikuttaa painonsiirron toimintaan).

Peräöljyt tuppaa keräämään vettä itseensä (sama vaiva monessa muussa koneessa kun kosteus tiivistyy perämurikan sisälle). Vedensekainen öljy ei tee hyvää hydrauliikalle joten semmmoinen harmaa litku kannattaa vaihtaa pois.

Yleisesti noita vuotoja kannattaa seurailla. Kytkinkopan saumasta jos vuotaa niin koiranpaskatiiviste kampiakselin päässä falskaa moottoriöljyä kytkinoppaan. Korjaus vaatii katkaisuhoitoa.

Uutta syyläriä siihen ei saa rahallakaan mutta vanhan kennottaminen ei ole ylivoimaisen kallista. Sähköt on melkoisen varmasti ns. omatekoiset joten niitä kanssa kannattaa katsella. Jos on vaihdettu vaihtovirtalaturi niin vehkeet on käännetty - maadotteisiksi, uutena siinä on ollut + rungossa.

Simppeli pikku rakvaattori jota korjailee perustyökaluilla (kunhan ovat tuumamittaisia). Näppärä pikkuharrasteluun mutta isompiin hommiin sitten tarvitaan karummat vehkeet.

Itsellä on 61-mallinen johon kaipaisi tasaupyörästön lukkoa, muuten ihan OK vempele.