Aihe: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: TAPSA
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 18:04:00

Viesti:
KUNNOSTAN KYSEISTÄ KONETTA NUFFIIN. KONE ON PERÄISIN MORRIS (AUSTIN)J2 KUORMAAUTOSTA. vm 59 -60. PÄÄLLISINPUOLIN KONE ON SAMA KUIN TRAKTORISSA, VAIN PUMPUN JA JAKOPÄÄN VÄLISSÄ ON KOMPURA JARRUILLE. KYSYMYS KUULUU, MISTÄ ON OTETTU TEHONLISÄYS KUN AUTOSSA ON 68hv. 2600r.min JA NUFFISSA ON 45hv. 2000r.min?
RE: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: m54
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 18:25:08

Message:
Vastaat kysymykseesi lähes itse. Pyörivän moottorin teho on suoraan kierrosnopeus kertaa vääntömomentti sillä kierrosluvulla. Teho tulee suoraan näiden tulona, kun hiukan ymmärtää yksiköiden pääälle ja käyttää kierrosnopeutena esim. absoluuttisina kulman yksiköinä laskettua kulmanopeutta. Antamistasi luvuista voi päätellä, että moottori on traktorissa rajoitettu vääntömomenttikäyrän nousevalle osalle tai lähelle sen lakipistettä. Tuolla alueella teho on noussut lähes suoraan kierroksia nostamalla. Jos kierroksia tuosta vielä paljon nostettaisiin alkaisi momenttikäyrä jo laskea eli teho ei enää nousisi kierrosten myötä.
RE: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: kone-matti
Tiistaina 25.2. 2003 klo 10:14:53

Message:
"Pyörivän moottorin teho on suoraan kierrosnopeus kertaa vääntömomentti sillä kierrosluvulla. Teho tulee suoraan näiden tulona,"
kertoilee nim. m54....joo, paksua juttua taitaa olla, minittäin esim. traktorin diesel moottorin tyypillinen teho ja vääntökäyrästö kun vaan on sellainen että väännön huippu (Newtonmetreinä) esiintyy siinä 1100 - 1300 rpm josta arvosta se putoaa huippukierroksille tultaessa useimmissa moottoreissa siinä 15 - 20 % (itse asiassa toisinpäin asiaa korostettaessa puhutaankin ns. vääntömomentin kasvusta, eli huippukierroksilta vääntö kasvaa vaikkapa 20 % max väännön esiintymiseen asti = kone ei sammu helpolla raskaassakaan työssä).
Suurin teho taas nousee lähes lineaarisesti tiettyyn kierroslukuun asti, joka useimmilla traktorin moottoreilla on kaksi kertaa suurempi pyörimisnopeus (2200 - 2600 rpm) kuin missä esiintyy maksimi väännön huippuarvo (usein auton moottoreissakin sama suhde).
Suurin teho putoaa moottorissa useimmiten siksi tietyn kierrosluvun jälkeen palo ja imukaasujen vaihto ei pysty vastaamaan syntynyttä suurempaa tarvetta poltettavalle ilmalle (siis sen sis. hapelle) ja palokaasujen poistolle, ts. moottorin virtausominaisuudet, tarkemmin sanottuna sylinterin kannen virtausominaisuudet yhdessä nokka-akselin ajoitusten ja venttiilikoneiston (venttiilien koko ja auki-olo) kanssa eivät pysty tekemään suurempaa täytöstä, vaan kone tavallaan tukehtuu, suurempi teho vaatisi lisää ilmaa (esim. ahdin) polttaakseen suuremman määrän polttoainetta, ja palokaasut pitäisi saada entistä tehokkaammin pois palotilasta.
RE: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: koulun penkille vaan
Tiistaina 25.2. 2003 klo 10:27:48

Message:
m54:lle kanssa ja muille asiasta kiinnostuneille tehosta ja vääntömomentista koko totuus, lyhyesti ja selkokielellä, ettei tarvitse uskoa mitään "DI Saarisia":

http://sivut.koti.soon.fi/luumu/corsa/sanasto.html


Ei se teho tule minään väännön ja kierrosluvun tulona. Teho kuvaa puolestaan sen työn määrää, johon moottori pystyy tietyssä aikayksikössä. Lukekaa itse em. linkistä faktat.
Tämä löytyy kyllä ihan kirjastostakin tekniikan kohdalla olevista ammattikoulutasoisista kirjoistakin.
RE: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: m54
Tiistaina 25.2. 2003 klo 11:48:19

Message:
Jopa siellä ammattikoulutasoisissakin kirjoissa löytyy tuo perustotuus, että pyörivän liikkeen teho on tuo VÄÄNTÖ kertaa KIERROSNOPEUS. Lukekaapa tarkasti, mitä kirjoitin tuolla alussa niistä yksiköistä. Asian ymmärtää kyllä, kun miettii. Esimerkki: Jos kone pyörii esim. kierrosnopeudella 3500kierr./min ja juuri tuolla kierrosluvulla vääntömomentti on 200Nm( esimerkki otettu erään Volkswagen moottorin käyrästöstä) tulee teho tuolla kierrosluvulla suoraan moottorin kierrosluvun ja momentin tulona, kun kierrosnopeus ilmoitetaan absoluuttisina kulman yksiköinä seuraavasti TEHO=200Nm*3500*2*3.14/60s=73266Nm/s=73.266W=73.3kW.Tuon samaisen moottorin muuten tehdas ilmoittaa tuottavan 3500 kierroksella 75kW:n tehon eli näyttää täsmäävän hyvin. Tällä samalla naurettavan helposti ymmärrettävällä tavalla voi laskea minkä tahansa koneen tehon millä tahansa kierrosluvulla kunhan vain on käytettävissä koneen vääntömomenttikäyrä. Kun laskee muutamia pisteitä tuntemansa moottorin momenttikäyrän varrelta, ymmärtää pian tuon momentti ja tehokäyrien yhteyden ja mitä eri muotoiset momenttikäyrät asiaan vaikuttavat ja korostan, että itse ymmärtäen eikä mistään ammattikoulukirjasta katsoen. On kiinnostavaa tietää oliko selostukseni ymmärrettävä vai pitääkö tuota absoluuttisen eli radiaaneina ilmoitettavan kierrosnopeuden tarkoitusta vielä vääntää rautalangasta. En viitsisi sitä tehdä, koska se löytyy sieltä niistä ammattikoulukirjoistakin :-)
RE: Kaikki tavallaan oikeassa!
Lähettäjä: Hönö
Tiistaina 25.2. 2003 klo 12:22:30

Message:
Edellä olevat tehopohdiskelut ovat tavallaan kaikki oikeassa, m54:n laskukaava ja väite pitää paikkaansa, noin se teho määräytyy, eli siis se kuinka paljon tuota vääntöä löytyy teityiltä pyörimisnopeuksilta, siitä se moottorin tekemä työ tietyssä ajassa muodostuu.
Mutta toiset kirjoittajat taas puhuivat omalla alueellaan asiaa, eli se miksi tuota tehoa, eli siis oikeastaan vääntöä ts. kampiakselin kammen pituus kerrottuna palamisen aiheuttaman kaasunpaineen voimalla, on vain rajallinen määrä tiettyyn kierroslukuun asti johtuu taas em. kirjoittajien mainitsemista moottorin hengityksen eli tehokkaan palamisen rajoittamista tekijöistä.
Ihan mukavaa nähdä vaihteeksi asiaakin näillä sivuilla.
RE: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: m54
Tiistaina 25.2. 2003 klo 12:30:22

Message:
Jatkanpa kuitenkin vielä tuolla rautalankamallilla. Teho=työ/ aikayksikkö. Työ =voima kertaa matka. Pyörivän liikkeen työ =momenttivarren päässä vaikuttava voima kertaa matka. Tässä matka on kiertoympyrän pituus eli 2 kertaa 3.14(pii) kertaa säde kertaa kierrosnopeus kierroksina aikayksikössä.Silloin, kun momentti ilmoitetaan newtonmetreinä, säteenä käytetään 1 metriä.Kun momenttivarren pituutena käytetään yhtä metriä, on momenttivarren päässä vaikuttava voima se ilmoitettu vääntömomentin Newton-arvo. Tästä seuraa suoraan, että pyörivän liikkeen teho on MOMENTTI(Nm)kertaa kierrosnopeus/s kertaa 2 kertaa 3.14. Eli mitä ensimmäisessä kirjoituksessani sanoin teho on suoraan kertomieni tekijöiden tulo pienellä yksiköiden ja perusasioiden ymmärryksellä. Joka ei tätä ymmärrä niin sitten "koulun penkille vaan" kuten edellinen nimimerkki ehdottelikin.
RE: BMC 3.4 L TEHOT ?
Lähettäjä: kaitsu
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 13:24:43

Message:
mulla on nuhvista otettu BMC:n 3.8 L kone ja mä oon tällä palstalla kyselly sen tehoja mut oon saanu vähän erillaisia kannanottoja eli kysymys mistä löydän mustaa valkoisella kyseisestä koneesta ?
Teho vai vääntö
Lähettäjä: mekaanikko
Maanantaina 23.5. 2005 klo 19:25:29

Message:
>Message:
>m54:lle kanssa ja muille asiasta kiinnostuneille >tehosta ja vääntömomentista koko totuus, lyhyesti >ja selkokielellä, ettei tarvitse uskoa mitään "DI >Saarisia":

>http://sivut.koti.soon.fi/luumu/corsa/sanasto.html

Ei kannata uskoa kaikkien nettisivujen juttuja. Netissä on myös hyvin paljon ihmisten omia mielipiteitä.

Kyllä nuo kaavat ovat oikein mitä m54 lähetti.

Ovat tarkastettavissa mistä tahansa vähänkin tieteellisestä lähteestä tai esimerkiksi autotehtailta.