Aihe: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Antti-poika
Lauantaina 22.2. 2003 klo 22:00:44

Viesti:
Onko kukaan nopeutanut Ford 5000:ta? Olisi tarkoitus kuljettaa sellaista yli 50 km/h. Mitä kokemuksia on?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 00:19:55

Message:
Tyypillinen teini kysymys taas. Ihan 15-vuotiaan ajatusmaailmasta tuo kysymys.
Mitä hemmettiä joku 5000 Frd pitäisi kulkea muka 60? Ei pysy tiellä ja lakikin kieltää yleisellä tiellä ajon tuolaisella vauhdilla ei-liikennetraktorilta.....Ei uskoisi Fordsn-klubilaisten olevan kiinnostuneita moisesta, jos ovat eivät kyllä ole sitten ainakaan mitään traktrimiehiä, vaan pelkkiä "marjanpoimijoita" näissä tosimiesten traktorijutuissa...joo, lumityöt hoituis paremmin kun sais Fordin kulkeen 120 km/h....
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Jyvis
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 00:37:28

Message:
se on pakko myöntää tää asia että nykypäivänä jos jotain vähän "ammatillisempaa" hommaa tekee traktorilla kuin traktorilla niin kunnon huippunopeus on a ja o. ja lukiko että tuon ks.fordin pitäisi kulkea 60? ei,siinä luki yli 50km/h. itsellä löytyy Mf 135 puoliomistuksesta joka kulkee 52-53km/h. käytän sitä juuri pitkillä matkoilla kovan nopeuden vuoksi ja valitettavasti tämä yksilö pysyy tiellä,ellei sitä sitten aja suoraan tieltä ulos. luulisi 5000 fordin olevan hieman vakaampi tiellä jos paikat vaan ovat kunnossa. en ymmärrä mistä jotkut saavat päähänsä että jos jollain vanhalla nuffilla ajaa yli 30km/h ni se on samantien henki pois? minä olen ajanut Mf135:lla tuhansia kilometrejä yli 50km/h eikä koskaan ole ollut edes lähelläkään ulosajo ja perässä on painanut mm. 9ton. telituhti apulantakuormalla. Ja muistatko,että järjen käyttö on sallittua? Juu ja kyllä ainaki mun lumiurakoinnit hoituis paremmin/nopeammin jos saisin omat traktorit kulkemaan 120km/h sillä siirtoajoa on paljon! mutta en sitä kuitenkaan tee koska kuten sanoin että järjen käyttö on sallittua.

nim.itsellä 1 kone nopeutusta odottamassa..
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Fordguru
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 00:50:41

Message:
Taitaa olla taas teinien löpinää.
Ja MF 135:llä 9 tonnin kärryä ja yli 50 vauhtia...joopa joo. Ei tarvii tätä edes kommentoida lisää. Ja miksi ei saisi vanha nuhvi kulke muka kuin 30 vaan siksi kun:
SUOMEN LAKI EI SALLI SEN NUHVIN KULKEMISTA YLEISELLÄ TIELLÄ mitään yli 50 km/h tai yli...40 on maksimi. Yllytätkö siis liikennerikokseen muita tällä palstalla vai???? Sekin on jo rikos.

Lisäksi "vakavampaa" työtä tekevien jotka tarvii oikeasti 50 ja yli kulkevia liikennetraktoriksi rekisteröityjä vehkeitä, koneet ovat kyllä aina jotain muuta kuin MF 135:sia...olisko tollanne Valtran 8400 malli melko yleinen (miksiköhän ei kalkinlevityskone tai metsäkärry kulje MF135:lla??)
Lisäksi se joka on kokeillut ajaa jollain Majorilla tai Nuhvilla esim. soratiellä 30 tuntumassa tietää miten paljon downforssia ym. F1-jännää siinä kokemuksessa oppii...ja kuten moneen kertaan todettu, traktori on tehty peltotöihin, alunperin, tarkoituksena VETOTEHO, ei huippunopeus, ja vetotehoa tarvitaan esim. aurojen vetämiseen, äestykseen ym.
Ihmettelen tämänkin palstan tasoa, ja sääliksi käy Fordsonklubia jos jengi vaan on kiinnostunut jostain huippunopeuksista...tarvii kait perustaa toinen vakavammin otettava Fordsonkerho Suomeen, jossa keskitytään kaikeen muuhun mutta ei huippunopeuteen (ja nuhveihin).
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Finnish LAW
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 01:11:30

Message:
Mielenkiintoisia kuljetuksia jollain.

MF 135 ja 9tn kärryt ja ilmeisesti muka täys kuorma apulantaa...hmm, jarruttomalla peräkärryllä ei muuten saa lain mukaan olla noin kevyt traktori vetämässä, vaatii MF 135:n tapauksessa muuten jarrullisen kärryn tai on muuten taas tieliikennerikkomus....muutenkin harva meistä traktorimiehistä on traktorillaan sentään tuhansia ja taas tuhansia kilometrejä maanteillä ajanut (vie muuten pirusti aikaakin tuolllainen ajosuorite)ja varsinkaan yli 50:piä alle 2000 kg painavalla pikkuferkulla 9tn apulanta kuorma perässä..eikös silloin pitäisi ostaa jo kuorma-auto jos alkaa kuskata noin kiireellä isoja määriä apulantaa..ja muuten, jos ajat traktorilla muuta kuin esim. omaan maatalouteesi liittyviä siirtoajaoja (apulanta kuormia) tai jos et siirrä konetta työmaalta toisella tai vast., eli jos kuskaisit niitä 9tn kärryjä ihan kuorman kuljetusmielessä muiden tavaroita (vaikka naapurin), eli teet kuljetusbisnestä (liikennöintiä siis), pitää tankissa olla verollista DIESELIÄ, löpöllä ajosta kun siinä jää kiinni menee paljon enemmä sakkoihin kuin mitä yksi vanha MF135 maksaa (2000 eur)
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Hessu
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 09:51:08

Message:
Järkee tai ei, niin kyllä toi lainvalvonta suomessa kuuluu poliisille. Näin taitaa se laki myös sanoa?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 10:01:02

Message:
Lainvalvonta ja asioista valistaminen on kaksi eri asiaa. Eihän sitten saisi edes kertoa lain vaatimuksista ja tieliikennelain edellyttämistä asioista tuolla Hessun asenteella.
Kyllä juttu vaan on niin että ns. liikenne traktoriksi rekisteröimättömän (eli tavallisen normaaalitraktorin) suurin salittu nopeus kun tuolla yleisellä tiellä nyt on VAAN SE 40 km/h, ei enempää...ja jarruttomalle peräkärrylle on tietty maksimi paino (on myös jarrullisellakin) riippuen vetävän traktorin koosta.
Mitä tulee edellä olleeseen peräkärrylle tuhansia kilometrejä ajelemiseen isojen kuormien kanssa, on hyvä muistaa että jos kyseiset valtavat ajomäärät eivät ole ns. omaa ajoa, vaan ajoa esim. naapurille tai muille (vaikka ilmaiseksi), on siellä tankissa oltava DIESELIÄ ei löpöä...se on kanssa taivahan tosi, minkä on joskus joku maamieskin saanut kokea nahoissaan kalliisti. Ei näistä asioista tiedoittaminen ole mitään kiellettyä, vaan on ihan paikallaan kertoa noin yleisesti vaan tiedoksi, jos joku saa vaikka sen kuvan että ajellaan isoja kuormia pitkin Suomea, niin harvalla sitä omia kuskauksia noin paljoa löytyy....ja niitä ratsioitakin on jskus ihan tienpäällä, uskokaa pois.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Fortsoni
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 10:14:54

Message:
No kerro ny Fordguru ku oot asioosta niin perillä
jotta kuinka sen Ford 5000:n saa kulkemaan sita sun haluamaaa 40km/h ? (ps. en oo teini-ikäinen)
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 10:26:35

Message:
Oikeilla välityssuhteilla ja kierrosluvuilla. Eli esim. rengaskokoa muuttamalla (reksiteriotteessa on tosin lueteltu tiettyjä kokoja, mutta siinä lukee myös useimmiten että koko saattaa vaihdella, joten kokoa voi muuttaa hieman vapaammin kuin esim. autoissa)
eli lasket millä eri rengaskoko vaihtoehdoilla, joita kyllä löytyy useita, kuten 14-30, 16.9-34 13.6-36 jne...riippuen hiukan siitä mikä 5000 menee vielä paikalleen, mutta tuo 16.9-34 muistaakseni menisi, 18.4-34 voi olla jo vaikeaa...ja millä kierrosluvuilla (tähän tarvii tietoa esim. vaihdelaatikon välityssuhteista, siis suurimman vaihteen välityksestä) huippunopeudeksi tulee 40km/h...kierroslukua voi tarvittaessa tietty säätää ruiskupumpusta, mutta tietty ylikierrokset alkuperäisistä asetuksista ei taas tee koneelle pidemmän päälle hyvää.
Traktorin huippunopeus (näissä nopeuksissa ei aerodynamiikka tee vielä juurikaan vaikutusta) on lähinnä riippuvainen välityksistä ja moottorin kierroksista. Pelkkää matematiikkaa. Ei muuta.
Ford 5000 on ollut erilaisilla vaihdelaatikoilla , mikään vakiolaatikko ei kuitenkaan tuo tehtaan ruiskupumpun asetuksilla nopeudeksi kuin siinä 30, joten rengastusta pitäisi suurentaa aika paljon ettei kierroksia tarvitsisi nostaa älyttömästi (oikeastaan ei niin paljoa se mylly edes kestä ilamn rengastuksen suurentamista)
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Jyvis
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 11:34:51

Message:
sanoinko että mulla oli täys kuorma päällä? ei,mulla on yleensä 3-4 lavaa. Ei luulis olevan 135:en mahdoton vetää,tai ei oo ainakaan vielä siltä vaikuttanut.Ja jos ette usko niin tervetuloa kehä3:lle katsomaan keväisin kun haen kuorman.ja mä tarkotin tolla 9.ton luvulla kärryn kokoa=kantavuutta. kuka hullu laittais 9ton. 135 perään kun mun 8ton. painava täryjyrä jo meinaa viedä tota mun 5ton. painavaa veturia,tai kyllä se vie jos pahasti käy.Ja kyllä sitä tulee tuhansia kilometrejä äkkiä jos vuosikausia tekee kaikennäkösii reissuja.Ja tuskin se on kiellettyä ajaa sirkkeli perässä löpöllä vai vaaditaanko siihenkin nykyään dieseliä? Ja mikäköhän noita tehtaita vaivaa kun ne ei osaa tehdä noite tollasia 39-40km/h kulkevii traktoreita vaan ne kulkevat järjestään 42-44km/h aivan vakiona,tehtaan säädöillä.Tuohan luku menee laittoman puolelle,miksette haastaisi tehtaita samantien oikeuteen jos se noin pumpun päälle ottaa että suomessa on niin paljon laittomia traktoreita.Siksi juuri nopeutan toisen koneen että ei urakat/hommat kusis niin pahasti kun nyt kaikki vähänkin pidemmät ajohommat siirtyy ton toisen koneen harteille eikä se aina kerkee joka paikkaan hommiin.Tää on vähän kaks piippunen juttu.kaikilla on omia mielipiteitä että taitaa olla parasta että asia on loppuun käsitelty kun riitelya tästä vaan tulee. kaikki tekee omat asiansa miten parhaimmaksi näkee,piste.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Antti-poika
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 22:35:28

Message:
Nyt on tainnut traktorimiehiltä mennä puurot ja vellit sekaisin. Täällä saa näköjään hirveän polemiikin aikaan laittomuuksista, vaikka teknistä tietämystä kysyin. Gurulle tiedoksi, että 30 tuuman renkaiden vaihto 38 tuuman kummeihin, joita molempia 5000:ssa on, vaikuttaa nopeuteen n. 3,3 km/h. Peruskysymykseni koski lähinnä vaihdelaatikon ja perän välityksen muutoksia. Jos oikeaa tietoa traktorimiehiltä löytyy, voisivat he nyt astua kehään. Jos aihe ärsyttää, voi jättää tämän keskustelun väliin.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Hessu
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 22:55:11

Message:
Oon samaa mieltä. Antti-pojan kysymys oli ihan asiallinen. Nää lainoppineet ei vaan ymmärrä että tekniseen kysymykseen ois kiva saada tekninen vastaus. Kyllä sekin tiedetään ettei autolla saa suomessa missään ajaa kuin max 120km/h, vaikka lähes kaikki autot kulkevat paljon kovempaa. Eli laillinen max nopeus saavutetaan pienemmillä kierroksilla, mikä lienee uusien nopeampien traktorienkin idea. Vaan onko nopeusmittari traktorissa pakollinen?
Toivottavasti saat Antti tietoa.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Fortsoni
Sunnuntaina 23.2. 2003 klo 23:27:25

Message:
Joo kyllä on rasittavaa lukea yhden gurun
asiantuntemusta jonka jokainen lapsikin tietää!
Kyllä asias pitää pysyä, eikä ruveta vaahtoamaan
suomen lakipykälistä täälä asiallisella
tekniikkapalstalla.
Niille lakikysymyksille löytyy varmaan ihan omat
sivut jostain aivan muualta! Ja jos ei löydy,
niin kannattaas panna hakukones kattelemahan!!!
TSEMPPIÄ ANTILLE MUUTOKSIIN.

RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Maanantaina 24.2. 2003 klo 00:38:25

Message:
ASIAT JÄRJESTYKSEEN:
Alkuperäisessä kysymyksessä kun se Antti-poika vaan ilmoitti "että olis tarkoitus kuljettaa sellaista vehjettä yli 50 km/h" eli jos tuo ei nyt tapahdu omalla pellolla (ei realistista ajella pellolla yli 50 km/h traktorilla) vaan ajetaan yleisellä tiellä, ollaankin laittomilla teillä. Ei se 5000 Ford saa vaan laukata siellä tiellä sitä 50km/h. Tokihan sitä voipi viritellä, mutta kyllä se traktori on verrattavissa mopediin siinä että sen rakenteellinen nopeus ei saa edes olla yli 40 km/h, sillä erolla että mopoilla tuo nopeus on nykyisin nostettu 45km/h tai jotain ...eli traktoreissa siis suurimman tehon kierroksilla vastaa max 40km/h...ottaahan ne koneet usein 200 - 300 rpm yli tuon max tehon vakioasetuksilla eli siksi joku uusi traktori voi laukata kaasu täysin pohjassa vaikka 43 km/h, mutta sillä ei kyllä saisi silti ajaa kuin se 40km/h...niissä on aina kyllä selvä taulukko nopeuksista kojelaudassa tai ikkunassa uutena että mistä näkee k.o. traktorin nopeudet eri kierroksilla...
Lakipykälät löytää webistä ihan hyvin osoitteesta www.finlex.fi ei tarvitse sitten ihmetellä ja olla luulojen varassa. Suomen laissa kun on se hauska piirre etä sen mukaan on vaan toimittava tiesit pykälän tai et...ei se ole lieventävä asianhaara että en oo kuullu tota mistään...
...joo, oli se ennen muuten Moposportin mopojen viritysosaluettelossakin mainittu heti kannessa että viritetyllä mopedilla saa ajaa vain suljetulla alueella, ei yleisellä tiellä, noudatti sitten kuka noudatti...
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Hessu
Maanantaina 24.2. 2003 klo 10:09:56

Message:
Joo kyllähän ne pitäs tuomita kuolemaan ainakin kolmeen kertaan ketä ajaa raktorilla 42km/h. Pahempaa rikosta ei voi kuvitella. Vaan onnex on sellanenkin kuin yksityistie olemassa.
Nää "saarnamiehet" kuolee sitte tylsään tuvannurkkaan lakikirja kuorassa...
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Maanantaina 24.2. 2003 klo 10:16:32

Message:
Onko siinä sitten muka jotain väärin että ilmoittaa vaan asiaan liittyvät lain vaatimukset?

Selvästi joillakin ihmisillä vaikuttaa palstan juttujen perusteella olevan aukko tiedoissa siinä mitä traktorilla saa ajaa ja mitä traktori saa oikeasti olla laitettu kulkemaan. Voihan joku silti hurjastella, mutta on syytä ainakin selvästi ilmoittaa heti kättelyssä ettei tarvitse ihmetellä jälkiviisaana, ...niinhän ne viime syksynä kotikemistit palstallakin olivat ihmeissään kun joku nim. Eisntein oli menny pamauttamaan Myrmannissa pommin, "ei me uskottu että se oikeesti tekis noin"..... kyllä se tuo Nuffieldillä 70:piä hurjastelu yleisellä tiellä olisi yhden sortin "pommi" sekin. Sivulliset siinä on vaarassa kun Nuffieldin "erinomaiset" ajo-ominaisuudet eivät riitäkään noissa nopeuksissa
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: virkamies
Maanantaina 24.2. 2003 klo 11:51:38

Message:
Antti-pojalle kommentti:
Millä luulet saavasi sen 5000 Fordin pysähtymään 50-60:n vauhdista? Vakiojarruilla, jotka on useimmissa traktoreissa vanhemmiten varsin kuluneet ja saa painaa jo peltotyössäkin ihan tarpeeksi poljinta läpi lattian että pysähtyy.
Ihan sama minusta pysähtyykö sinun Fordisi vaikka mihin, mutta ajattelisit muita tiellä liikkujia ja tuntisit vastuusi siitä millä se likemmäs 3 tonnia painava metallikasa pysäytetään 50:n vauhdista.
Et ole nimittäin maantiellä yksin.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Seppo-Poika
Maanantaina 24.2. 2003 klo 15:14:21

Message:
Onko kukaan nopeuttanut Ford 5000:ta????
Mitä KOKEMUKSIA on???
TUNNEN TIELIIKENNELAIN! EN kaipaa konsultointia siitä!!!
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Juke
Maanantaina 24.2. 2003 klo 15:23:04

Message:
yks serkku nopeutti Ford 5000:sta vähän. Se kulki kait 38- 39 km/h. Siinnä oli kertoja vaihdettu jostain muusta mutta en muista mistä. Pitäsii sen onnistua periaatteessa.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Erkki
Tiistaina 25.2. 2003 klo 19:06:27

Message:
Ainakin mun naapuri ajoo poliisin tutkaan 50 aluella ylinopeutta 165 Multipoveri verkulla. Sai rikesakon ylinopeudesta muttei poliisit sitä raktoria muuten moittinu. Se on uuresta asti ajanu sillä verkulla yhtä kovaa eikä sille mitään onnettomuuksia oo tullu.

Onhan siinä kiertokangen laakerit tietysti vähä lujilla jos ottaa kierroksia kovin kauhiasti ulos mutta kyllä mun mielestä raktorinkin moottorin
pitäis tyhyjiltään maantiellä kestää semmosta 3000 kierrosta pyörittää. Taavettia ainakin on usiasti sillä konstilla nopiennettu kun se on muuten niin hiras tiellä. 600 kierrosta lisää kampiakselille tekee vauhtia semmoset 7... 8 km/ tunnissa eli esim. 5000 voortiin huiput vähät vaille 40.

Kyllä minä ainakin oon pitemmillä matkoolla lykkööttäny perävetokärryllä maantiellä että on matka joutunu. Samalle päivälle taitaa olla 300 kilometriä pisin reisu.

Sehän om jokaasen oma ongelma että alkaako ruuvaamaan pumppua. Saa ne vehkeet rikkikin sillä konstilla.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Seppo-Poika
Tiistaina 25.2. 2003 klo 21:44:05

Message:
Kiitos Juke ja Erkki varsinkin asiallisista vastauksista.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Antti-poika
Keskiviikkona 26.2. 2003 klo 23:23:45

Message:
No nyt se selkis! Fordguru olikin vasta hevosenpään kokoinen, kun me muut olemme jo tehneet tosimiehen töitä Majoreillamme. Kattokaa vaikka keskustelusta: "Oletko oikeasti tehnyt Majorillasi työtä??" Ei ihme, jos ei osaa teknisiä neuvoja antaa!

Ei maar, ihan oikeat neuvot fordin nopeuttamiseksi olisivat edelleen tervetulleita. Todettakoon, että aina ei ehkä ole kysymyksessä kovan vauhdin saaminen vaan leppoisien kierrosten löytäminen vanhasta vehkeestä, olipa keskustelun aloituslause mikä tahansa. Juke on kysymkseni kannalta oikeilla jäljillä, kunhan vain yksityiskohtia löytyisi.


RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Torstaina 27.2. 2003 klo 09:33:39

Message:
Antti-poijaalle vaan, että jos ikää on 30 ja risat, niin miksiköhän ei siihen ikään opi muka traktoreiden tekniikasta mitään? Täytyykö ihmisen olla muka 60 vuotias että vasta avautuu miten sen kytkimen saa Valmettiin laitettua, tai miten vaihdan hydrauliikkapumpun 5000 Fordiin selviää vasta kun täyttää 80 v???? Pliis, älä naurata tuolla ikärasisismillasi meitä muita. Sitä paitsi ei tällä palstalla tarvitsesi mennä mihinkään henkilökohtaisiin haukkumisiin, korkeintaan asiat riidelkööt, eivät ihmiset.
Kyllä minä olen usean vanhan Fordin purkanut osiin ja jopa koonnut ne takaisin toimiviksi traktoreiksi, ja eikä niitä osiakaan yleensä jää tähteiksi kovin montaa tuosta kasausoperaatiosta...:) Että näin.
Montako kertaa olet itse pätkäissyt traktorin poikki, tai avannut koneen esim????? Kerro nyt meille.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Martti Blomberg
Torstaina 27.2. 2003 klo 09:41:39

Message:
Kyllä jeti on niin että traktorilla kuin traktorilla voi ajaa esim 100 kmh helposti! Itse ole virittänyt valmettini viimeisimpien pulling moottorioppien pohjalta ja ohjaus simpukan väljyyksien poiston jälkeen on ihan helppo päästää satasta.Kunnon rengaspaineilla ei vetele ja on helppo mm tempasta ohi ihan reippaasti ja urheillullista ajotapaa noudattaen!
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: rajansa kaikella
Torstaina 27.2. 2003 klo 10:05:59

Message:
Mitä ihmeen merkitystä pulling-traktorien virityksellä on maantiellä ajettavan ja kenties JOPA pelto ja metsätöissä käytettävien traktorien kanssa???????
Herlevin Valmetit pulling kisoissa puskee jotain 2000 hv kait irti Valmetin kuutosista, mutta ei niiden myllyjen tarvii kestää kuin muutama hassu hetki että vaunu on vedetty koko matka, ns. full-pull....Eihän tässäkään komentissa ole mitään järkeä....ja 100 km/h tunnissa on taas hauskaa kuulla, ja laki sanoo että 40km/h...ja vissiin tässäkin on se vakioselitys että pitää keritä viljelemään peltoja pitkin maakuntaa ellei peräti toisessa läänissä vai? Muutoin ei suur/pienviljelijän leipä irtoa...seuraavaksi kait joku ajelee jo moottoritiellä Mondeoista ja Vectroista ohi ohituskaistalla?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: 7610
Torstaina 27.2. 2003 klo 10:22:00

Message:
Kyllä ford 5000 on ihan hyvä ajaa 130km/h asti
140 alkaa vähän ravistaa, kun eivät saa tuolla
vianorissa takarenkaita tasapainoon.Eikä se
nopeuttaminen tarvi muuta kun kierroksia lisää.
7610 fordikin kulkee 120 kun kierroksia 8400 r/min
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: maukkis
Torstaina 27.2. 2003 klo 11:34:13

Message:
Ja Fordin 7610:n myylyssähän on tunnetusti tota virityspotentiaalia aina 10 000 - 11 000 rpm:ään asti, joten nopeutta saadaan vielä roimasti lisää tuosta 120km/h:sta. Ja spoileria vaan lissää ja helmalevikettä, että pyssyy tiellä,jee jee. Ainakin amiksessa joku kertoi mulle näin.
Ja tarina päättyy kuin Rautavaaran (ja Cashin) laulu korttipakka.....
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: kylmäkoskelainen
Torstaina 27.2. 2003 klo 12:41:02

Message:
Yhden selvityksen mukaan keskimäärin maataloudessa traktoriin kertyy vuodessa noin 500 tuntia.Siitä siirtoajojen osuus eli se, jossa nopeudella on merkitystä, on noin 20% eli n. 100h. Jos 40km/h kulkevan traktorin nopeutta nostaa siihen viiteenkymppiin lyhenee vuodessa siirtoajoon käytetty aika 80 tuntiin eli säästyy vuodessa 20 tuntia. Maataloudessa väitetään tehtävän työtä 365 päivää vuodessa(ainakin itse väitän kaupunkilaisille niin.;-) tulee säästöksi pikkuisen reilu KOLME MINUUTTIA päivässä. No jos nuo ajot keskitetään sesonkiaikaan eli vaikka sadalle päivälle vuodessa, on päivittäinen ajansäästö traktorin nopeudessa hurjat 12 minuuttia. Kuitenkin useimmissa taloissa (niin meilläkin) traktoreilla on kuitenkin aikaa lojua suurin osa ajasta käyttämättä. Useimmissa taloissa ei ole edes kuskia kaikkiin koneisiin, että ne olisivat niin liikkeellä, että ajansäästöllä olisi jotain merkitystä. Mitä merkitystä on noilla muutamilla minuuteilla. Kuitenkin samoilla "ajoajansäästäjillä" on aina moninkertaisesti noita minuutteja ihan joutavuuksiin...esim.kirjoittamiseen tälle palstalle näistä nopeusasioista.Tärkein syy tähän nopeusvillitykseen on mielestäni se, että useimmat näistä virittäjistä on turhan vouhkoja hätäisiä hermokimppuja, jotka eivät vaan jaksa hoitaa työtään vaikkapa traktorin pukilla asiallisilla vauhdeilla ja ovat siten tavallaan väärällä alalla. Naapureitani seuratessa olen huomannut, että traktorin virittämisellä saatuun nopeuteen liittyy myös tietyllä lailla repivä ajotyylikin ja sen seurauksena näyttää hyvin olevan aikaa remontintekoon ja koneen huonon keston ihmettelyyn. Jostain syystä meillä ehditään työt tehdä laillisilla nopeuksilla, koneet kestää ja ylläpito on siten halpaa ja tila tuottaa taatusti paremmin kuin "naapurin kaahareilla".
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: airpilot
Torstaina 27.2. 2003 klo 12:42:29

Message:
Mulla on pikkuserkulla tallissa 5000 Fordin lisäksi toimiva Fouga-Magister suihkuhävittäjän suihkumoottori (en tiedä mistä ylijäämävarastosta se on sen ostanut). Jos ehottais sille että pannaan se kiinni sen 5000:een Foordiin ja eikun kokeilemaan järven jäälle....vaikka Fougan moottori varsin pieni onkin , mutta kun panoo Fordin alle sukset, meniskö vaikka 500 km/h rikki? Siinä ei enää noi 70:km/h & nuffit & kylmäkoskelaiset oo mittään tän idean rinnalla!
Nyt siirryttiin kuulkaas ihan omille kertaluvuille tässä aiheessa...
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: fordguru
Torstaina 27.2. 2003 klo 12:45:35

Message:
kylmäkoskeaiselle kiitos TODELLA JÄRKEVÄSTÄ ja täyttä asiaa sisältäneestä kommentista.
Olen täysin samaa mieltä. Oliskohan syytä panna piste koko vauhtilässytykselle. Keskitytään konemiesten juttuihin tästä lähin. Piste.
RE:Tiesitkö että....
Lähettäjä: Pulling-fani
Torstaina 27.2. 2003 klo 13:01:14

Message:
Kun vetokisoissa kone saa kunnon lähdön niin taka renkaitten kehänopeus on yli 100 km/h eli sutii aika villisti lähdössä!

Kyllä nämä nopeustouhot kuolaa kun ne miettii miten sen oman "rihvelin" sais moiseen menoon edes märissä unissa!
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Super Four
Perjantaina 28.2. 2003 klo 00:29:07

Message:
Tilanne on sama kuin Saddamilla hirveyksiä hirveyksien peittämiseksi.Jos asiassa pysytään niin olisi hyvä saada jokin asiallinen ehdotus siitä että miten 5000 Ford saadaan kulkemaan edes 40 km/h sopukierroksilla. Itselläni on 5610 farmari(ihan sama kuin 5000). 18,4-34 renkailla ja n.3000 kierroksella kulkee n. 40 km/h mutta kuulostaa aika huimalta tuo koneen sirinä. Olisko mahdollista rakentaa alennusvaihteen tilalle lievä ylennysvaihde tai asentaa ylentävä pikavaihde esim. Valmetista (05 sarja).Muuten Ford 5000 on varmasti maailman paras traktori, silloin v.-65 kaikki muut oli teknisesti vuosikymmeniä jäljessä (hydr.VOA,öljykylpyjarrut,Moottori osana runkorakennetta ja ennen kaikkea korkealaatuiset teräsvalut. Joten ystävät ASIAA eikä höpinää ja moraalisaarnoja jos joku osaa rakentaa Traktorin kulkemaan kovaa,niin äly riittää varmasti myös pitämään sen tiellä.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Super Four
Perjantaina 28.2. 2003 klo 00:37:32

Message:
Tilanne on sama kuin Saddamilla hirveyksiä hirveyksien peittämiseksi.Jos asiassa pysytään niin olisi hyvä saada jokin asiallinen ehdotus siitä että miten 5000 Ford saadaan kulkemaan edes 40 km/h sopukierroksilla. Itselläni on 5610 farmari(ihan sama kuin 5000). 18,4-34 renkailla ja n.3000 kierroksella kulkee n. 40 km/h mutta kuulostaa aika huimalta tuo koneen sirinä. Olisko mahdollista rakentaa alennusvaihteen tilalle lievä ylennysvaihde tai asentaa ylentävä pikavaihde esim. Valmetista (05 sarja).Muuten Ford 5000 on varmasti maailman paras traktori, silloin v.-65 kaikki muut oli teknisesti vuosikymmeniä jäljessä (hydr.VOA,öljykylpyjarrut,Moottori osana runkorakennetta ja ennen kaikkea korkealaatuiset teräsvalut. Joten ystävät ASIAA eikä höpinää ja moraalisaarnoja jos joku osaa rakentaa Traktorin kulkemaan kovaa,niin äly riittää varmasti myös pitämään sen tiellä.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Super Four
Perjantaina 28.2. 2003 klo 00:38:48

Message:
Tilanne on sama kuin Saddamilla hirveyksiä hirveyksien peittämiseksi.Jos asiassa pysytään niin olisi hyvä saada jokin asiallinen ehdotus siitä että miten 5000 Ford saadaan kulkemaan edes 40 km/h sopukierroksilla. Itselläni on 5610 farmari(ihan sama kuin 5000). 18,4-34 renkailla ja n.3000 kierroksella kulkee n. 40 km/h mutta kuulostaa aika huimalta tuo koneen sirinä. Olisko mahdollista rakentaa alennusvaihteen tilalle lievä ylennysvaihde tai asentaa ylentävä pikavaihde esim. Valmetista (05 sarja).Muuten Ford 5000 on varmasti maailman paras traktori, silloin v.-65 kaikki muut oli teknisesti vuosikymmeniä jäljessä (hydr.VOA,öljykylpyjarrut,Moottori osana runkorakennetta ja ennen kaikkea korkealaatuiset teräsvalut. Joten ystävät ASIAA eikä höpinää ja moraalisaarnoja jos joku osaa rakentaa Traktorin kulkemaan kovaa,niin äly riittää varmasti myös pitämään sen tiellä.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Zuhna
Perjantaina 28.2. 2003 klo 10:16:13

Message:
Näitä palstoja kun lukee, niin alkaa ymmärtää miksi maaseudulla on niin paljon poikamiehiä.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: nopee
Tiistaina 04.3. 2003 klo 12:23:16

Message:
Teho lastu on helpoin ja edullisin
nykyaikaisen diesel moottorin viritys.

RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Pälli-Erkki
Tiistaina 04.3. 2003 klo 20:26:21

Message:
Kuules nopee, milläs 5000 Fordiin vaihdetaan teholastu? Aika fakiiri olet jos sen onnistut tekemään, en muuta sano. Eikä se 5000 Fordin kanssa ole kyse vaan kierrosten lisäämisestä jos halutaan saada se kulkemaan vaikka nyt tuo 40 km/h...saisi vakiovälityksillä kiertää mahottomasti, ei kyllä siinä tosiaan tarvitaan tuolaast nopiampaa kertojaa tilalle, vähän niin kuin niissä kylmäkoskelaisissa Nuffeissa.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Antti-poika
Perjantaina 07.3. 2003 klo 21:25:20

Message:
No, nyt se on, pojat, tehty! Tykkäsittepä tai ette, niin meidän talon Ford 5000 on nyt muutettu nopeampikulkuiseksi. Ford kulkee nyt 2100 R/min 40,7 km/h. Jos kierroksia lisätään 2.600 R/min, vauhtia löytyy 50 km/h. Tämähän on vain matematiikkaa. Se, millä nopeudella Fordilla tämän jälkeen ajetaan, onkin sitten kaasukahvan pitelijän asia.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Loistavaa!
Lauantaina 08.3. 2003 klo 08:26:37

Message:
Kun traktorin suurin sallittu nopeus on 40km/hmittaustoleransiilla +/-5%. Kun vielä lasketaan samoilla malleilla, kuin Ferrari-talli noita männävuotisia siivekkeitä. Tarkoittaa toi +/- 5% niiku yhteensä 10%, eli voit huoletta ajella 44km/h.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Jyvis
Lauantaina 08.3. 2003 klo 12:50:23

Message:
mitäs teit voortilles Antti-Poika?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: 754
Tiistaina 08.2. 2005 klo 17:56:12

Message:
Niin millä ilveellä sen nopeuden muutoksen toteutit? Kerro jo!
fiattietoa
Lähettäjä: fiat on laatua
Tiistaina 08.2. 2005 klo 19:45:15

Message:
Paljonko kannattaisi maksaa Fiat 80-90 nelivedosta vm.1984 jossa on turbo.Paljonko tämmöisestä saa revittyä tehoja irti?
fiattietoa
Lähettäjä: fiat on laatua
Tiistaina 08.2. 2005 klo 19:45:35

Message:
Paljonko kannattaisi maksaa Fiat 80-90 nelivedosta vm.1984 jossa on turbo.Paljonko tämmöisestä saa revittyä tehoja irti?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Antti-Poika
Tiistaina 08.2. 2005 klo 21:44:20

Message:
Miten kummassa tämä vanha asia on noussut esille? Kaksi vuottako olette jaksaneet ihmetellä ja odotella? Jo on kärsivällisyys!
No, joka tapauksessa korvasin alkuperäisen perän 5,27:1 uudellä perällä 3,5:1, joka myös on Fordin alkuperäisosa. Tämän jälkimmäisen perän hankinnassa kärsivällisyyttä ja sitkeyttä vasta tarvittiinkin! Aikaa peränvaihtoon meni melkein yksi pilvinen päivä. Se oli siinä, koko juttu!
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: ööh
Tiistaina 08.2. 2005 klo 22:04:52

Message:
mitäs se nyt sitte kulekee, en jaksa laskea
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: 754
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 09:04:11

Message:
Siis ilmeisesti vaihdoit lautaspyöräparin murikka-akseleineen päivineen, mutta mistä voortin traktorista tämä välitys löytyy? hommasitko osat uutena vai löytykö purkaamolta?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: BMC
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 10:32:45

Message:
Ei kai se raktorien nopeus oo ollu ongelma.Toisaalla kyseltiin kinka moni on saanu raktorilla,ylinopeus sakot.Eipä juuri tullu vastauksia.Onkohan nyt käyny niin,että lauhan talaven räntäsatteesa,on jolla kulla pipo kastunu,ja nyt se on käyny tiukaksi.
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: UTELIAS
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 11:40:42

Message:
NIIN MISTÄ LÖYSIT PERÄN JA MITÄ KUSTANSI?
RE: Ford 5000:n nopeuttaminen
Lähettäjä: Ei tartte huutaa
Sunnuntaina 24.7. 2005 klo 13:43:08

Message:
Caps lock riippuvuutta havaittavissa.