Aihe: Etusivulle Aihe: Tukijako Lähettäjä: Vihne Nis Etusivulle Aihe: Tukijako Lähettäjä: Vihne Nis
Lähettäjä: Etu sivulle Aihe:
Lauantaina 05.3. 2005 klo 01:24:22

Viesti:

Etusivulle


Aihe: Tukijako
Lähettäjä: Vihne Niska
Tiistaina 22.2. 2005 klo 12:18:54

Viesti:
On ihan pakko palata tukien pariin vällee vaihteeks, kun usein kuulee mainittavan , miten viljelijät elää tuilla. Niin osui netlarista tuommoinen uutinen, jossa kerrottiin viime vuoden te keskuksen jakamat avustukset eri firmoille, on meinaan aikapitkä lista yrityksiä, ja isoja summia jaettu. Eikä siinä vielä kaikki, on muitakin tukia saaneet. Ihan vaan tiedoksi näille ketkä itkee viljelijöiden tukien perään.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:59:58

Message:
Oonhan näitä yksityisille ihmisillekin suunnattuja tukia monenlaisia. Sairaanhoito, koulutus, sosiaaliturva, asumistuki, lapsilisät, äitiysrahat, työttömyysturva ja lukematon määrä muita. Joskus takavuosina kun asiaa selvitettiin, oli Suomessa tavallisen tallaajan mahdollisuus anoa 153 eri määrärahaa tai tukea.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 22.2. 2005 klo 20:24:13

Message:
Korostan taas sitä, että kannattaa jokaisen koittaa sitä viljelyn eksotiikkaa ja ihanuutta... Tietää sitten miksi niitä tukia maksetaan! "Toverit" vaihtais sen paskatalikon äkkiä kellokorttiin!
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH:lle
Tiistaina 22.2. 2005 klo 23:47:25

Message:
Joo niitä saa KAIKKI (myös peltopellet) hakea,vaan EIPÄ maataloustukia idiootti,siin on pieni ero
RE: Tukijako
Lähettäjä: Eversti evp
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 07:28:54

Message:
Vallulla taitta viirata hieman päässä. Ei maataloushommia niin vaan aloiteta. Pitää olla todellakin syntynyt kultalusikka suussa ja saada perintönä metsät ja pellotn. Kyllä halukkaita olisi, mutta se on mahdotonta Siwan myyjän palkalla esimerkiksi. Usein sisaruksistakin tuo vaihtoehto suodaan vaan sille laiskimmalle, joka ei koskaan viitsinyt ja älynnyt mennä kouluun ja töihin. Ja tuolle TH:lle pienenä vinkkinä että ei se sairaanhoito ole ollenkaan verrattavissa maataloustukiin. Ehkä vain siinä tapauksessa, jos pitää laiskoja maalaisia sairaana.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 08:31:15

Message:
Pitäis tässä jotain maataloustukea meikäläisellekin herua, vaan eipä heru. Ei tässä ole kolmen lapsen kanssa helppoa. Päivähoitopaikat on kaukana. Matkaan menee tosi paljon aikaa, eikä työmatkakorvauksista saa kaikkia kuluja pois. Asumistukikin on perseestä. Tuen takia joutuu tekemään niin pirusti selvityksiä. Ja mitä hyötyä on ateriakorvauksesta, ei niin mitään. Sitä ei saa rahana, vaan se on syötävä. Millä tässä pärjää? Tää työkin on pätkätyötä. Välillä on työttömyysrahajaksoja. Kerran työllisyyskurssin jälkeen aloin yrittäjäksi. Lopetettava sekin oli kun starttirahakausi loppui. Jäi osa naislainasta maksamatta. Nyt olis uusi ukko hakusessa. olisko ketään maajussia vapaana. Paskanhajuiset älkööt vaivautuko. Ei myöskään työhullut, joita ei kotona näy. Ukon pitäisi hoitaa osuutansa kotitöistä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Korpraali evp
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:02:27

Message:
Mitähän siellä Herra Everstin päässä sitten tapahtuu. Miksi ei aloiteta noin vain, jos tila on myynnissä. Itse olen ostanut maatilan ja rakentanut päärakennuksen ja tuotantolaitoksen ja remontoinut muita tarpeellisia tilan rakennuksia. Olin työelämässä maailmalla reilut kymmenen vuotta ja säästin asutoa varten, kunnes sain idean että lähden maalle asumaan, ja tekemään töitä. Tosin en semmoista palkkaa ole sen jälkeen saanut, kun mitä kaupungissa sain, mutta olen tyytyväinen valintaani. Onhan semmoisiakin tiloja, missä ei ole kuin yksi lapsi, joka jää jatkamaan viljelyä, kun vanhemmat lopettavat, ja hän saa (perintönä) edullisesti tilan, tosin joutuu maksamaan samat verot, kuin kaupunkilainenkin saadessaan perinnön. Ja jos on muita lapsia, niin onhan heille maksettava osuus tilasta. Ihmetyttää tuo joidenkin tyhmien kaupunkilaisten valitus näistä viljelijöiden tuista. Ollaan tietävinään viljelijöiden tuet ja tilojen hankinnat pirun tarkkaan, vaikka jutuista paistaa läpi ettei tiedetä yhtään mitään. Eivätkä vaivaudu ottamaan asioista selvää vaan jatketaan samaa p****n jauhamista. Maaseudulta löytyy paljon ihmisiä ketkä ei saa sitä Siwan myyjän palkkaakaan, maatilan töistä, ja tämä on fakta. Eihän sairaanhoito olekkaan tukea sellaiselle, jolla on hyvä terveys, eikä tarvitse terveyskeskuksen palveluja, mutta kun joskus Everstitkin sairastuu, ja voi joutua olemaan viikkojakin sairaalan petillä, niin siinä vaiheessa se on ihan hyvä tuki, kun ei tarvitse maksaa itse kuin murto-osa hoito kuluista. Ja tuo TH:kin nauttii niistä maataloustuista päivittäin vaikka ei sitä taida tietääkkään, mutta ottakoon itse selvää, on aivan fakta homma.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vihne Niska
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:11:48

Message:
Se jäi tuolla alussa sanomatta, mitä ajattelin noista te keskuksen myöntämistä tuista, että ne on firmoille, joillekkin jopa satoja tuhansia euroja ja jakaantuu sitä kautta työntekijöiden hyödyksi, vaikka eivät sitä välttämättä niin koekkaan. Näin ollen nauttivat tuista myös.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:21:03

Message:
No voi jösses! TH:lle ei oikein tajunnut asian pointtia!! Kyseessä oli JUURI ne kauan parjatut MAATALOUSTUET! Kaikenlaisia sosiaalipummitukiahan on maailma pullollaan joita monet käyttää surutta hyväkseen. Esim. opintotuki ja asumistuki. Pistetään mukulat mummonluo kirjoille ja laitetaan posti sinne, tekaistaan joku vuokrapaperi ja AVOT, johan tuet pompsahti pilviin. Silti mukulat asustaa kotona. Tälläinen huijaus ei onnistu maataloustuissa. Joka saatanan aari ja elikko pitää kirjta ylös. Tarkastajat kiertää suomea ristiin rastiin tutkimassa onko suojakaistale 55cm vai 65 cm, onko mansikin kerkit ja tissit asianmukaisia. ETTÄ NÄIN!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:26:11

Message:
Ja EVERSTI EVP: Eihä sitä maataloushommaa nykyään aloiteta ILMAN KOULUTUSTA jos OIKEASTI aikoo alkaa viljelijäksi. Osa-aikaiset on erikseen.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:38:20

Message:
Vallulla heittää pahemman kerran nupista!Noita TH:n luettelemia tukia saa hakea kuka vain, SIIS MYÖS PELTOPELLET! Mutta maataloustukia saavat VAIN !!!!!! PELTOPELLET!!!!!!! YMMÄRRÄTKÖ PEHEMEE???
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:41:42

Message:
MAAJUSSI,MAAJUSSI PUUTA NUSSI!!!!!!!!!1
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:59:50

Message:
Samat tuet ne ovat viljelijöilläkin, jopa työttömyyskorvaukset, jos tila ei työllistä ympärivuotta ja harvoinpa se tukiais ja viljanviljelyssä työllistää.Ihan sama missä korvessä asuu, niin yhteiskunnan varoilla penskat kuljetetaan kouluun ja tiet aurataan.Postimaksutkin ovat samat vaikka asuisi käsivarren nokassa.Maaseudun höperöita ja vanhuksia kuljetellaan lääkäriin ja asiolle jakamalla taksilappuja.Näiden syrjässä asuvien elintapa intiaanien vapauden ja luonnonrauhasta nauttimisen maksavat asutuskeskuksien työssä käyvät palkansaajat.Pitkin korpimaita vedettyjen sähkölinjojenkin kustannukset...jne
RE: Tukijako
Lähettäjä: nono
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 23:20:59

Message:
Nyt meni tutkija vähä liiallisuuksiin
RE: Tukijako
Lähettäjä: Pannaanpa toimeksi !
Torstaina 24.2. 2005 klo 00:31:50

Message:
Niinpä maamme huijattiin tähän EU:n tukisysteemiin. Ei siitä moni tykkää. Tai ehkä moninaiset tukibyrokraatit.

Viimeistään nyt kaikkien omilla aivoillaan ajattelevien kannattaakin aloittaa työ EU:sta irroittautumuseen ja kansallisen ruokahuollon järjestämiseen. Islannilta se onnistui, miksei muiltakin...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tuore tutkimus
Torstaina 24.2. 2005 klo 00:52:19

Message:
Tosin vuodelta 2003, sen jälkeen tilanne kiristynyt. Joka neljännellä tilalla ei työlle saatu ollenkaan korvausta. (Palkka 0 eur/v)

Keskinmäärin palkka 4,1 eur/tunnissa.

Kolmella sadasta tilasta teollisuustyöntekijän palkka.
Siis tukien maksun jälkeen.

Tietysti monikin palkkatyöläinen haluaa vaihtaa noihin itsellisiin oloihin oman työmaansa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Hese
Torstaina 24.2. 2005 klo 06:57:06

Message:
korpraali:

Ihan hyvä kirjoitus.
mukaan oli päässyt pieni asia virhe,
Tänäpäivänä ei sukupolvenvaihdoksessa makseta muita lapsia ulos, ellei sitten ole kysymys kuolinpesästä, tilakauppa on aina myyjien ja ostajien välinen asia ja luopujat voivat myydä sen ihan kelle haluavat, vaikka mustalaisille.

RE: Tukijako
Lähettäjä: mh
Torstaina 24.2. 2005 klo 07:38:27

Message:
näin on hese ja maatilan voi ostaa todella kuka vaa tässä lähellä on myyty kaksi tilaa puolenvuoden sisällä ja kummassakin ostajast on tulleet muualta ja olleet muissa hommissa ennemmin.kokeilkaa vaan kateelliset
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 24.2. 2005 klo 12:16:35

Message:
Tuo "tutkijan" kommentointi hieman hätkähdytti. Tuli Josef Stalinin suorittamat väestön pakkosiirrot elävästi mieleen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Torstaina 24.2. 2005 klo 13:28:21

Message:
tutkija team ei ole kuullutkaan Stalinista. Arvioin teamin jäsenten iäksi päälle kolmekymppisiä, tuli väärä arvio, ovat räkänokka iässä, tai sitten jääneet räkänokka ikäisten tasolle.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Eeku
Torstaina 24.2. 2005 klo 15:15:15

Message:
Tutkija ei ole selvästikään tutkinut sähköverkkojen historiaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 24.2. 2005 klo 15:38:59

Message:
Näinpä. Eipä ole kaiketikaan Stalinismilla, Fasismilla, Reaalisosialismilla, eikä muillakaan fundamentalismeilla paljoakaan eroa. Olisikohan tuo "tutkija" lähinnä edesmennyttä Kansallissosialismia opeiltaan. Ei näistä kommentoinneista ainakaan mitään Demokratiaan liittyvää ole löytynyt. Toisin sanoen kannanotoista voinen päätellä että kysymys on puolivillaisesta Kansansosialismista tahi Kansandemokratiasta. Kehoittaisinkin em. tutkijaa matkustamaan P.Koreaan tutustumaan aateveljiinsä henk.koht.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Präkylän Poeka
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:05:52

Message:
Taitaa tutkija olla nimeltään Kari Huntus, stalinisti, jyväskylän seudulta. Siellä tämä valtion palkollinen Keski-Suomen lääninhallituksesta
maksatti meillä muilla lentolehtisiä ja jakelutti ne postin välityksellä yhteikunnan piikkiin kaikkiin koteihin.
Julkaisussa oli akiteerattu teksti "Haja-asukan syö pöydässäsi".
Tämä oli minusta erittäin törkeä solvaus niitä kohtaan jotka eivät halua asua asfaltin keskellä.
Muistutan vielä, että 90% mielenterveysongelmista on kehä III sisäpuolella, vaikka västöstä on vain 25%.
Hulluja on moneen lähtöön ja parhaimpiin useampia.
Kyllä maalla on mukavaa!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:22:07

Message:
Ei tästä koskaan loppua tule. Ikuinen kissa ja hiirileikki. Kertokaas nyt sitten TH ja muut MESTARIT mikä niissä MAATALOUSTUISSA ja MAAJUSSEISSA oikein vituttaa? Vastaukseksi ei kelpaa se paskanhaju yms. vaan perusteltu JÄRKEVÄ syy moiseen inhoon????????
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:40:59

Message:
Ei nämä kaupunkilaiset vastaan maalaiset tai palkansaajat vastaan yrittäjät keskustelut mitään uusia asioita ole.Näitä on käyty vuosikymmenet,ne vaan silloin tällöin joku ottaa esille ja sitten sanat sinkoilee.Kaikki kuitenkin samassa veneessä ollaan ja joskus vaan siitä soutajasta neuvotellaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: SUOJATYÖPELLE
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:46:10

Message:
Yksi iso tukiryhmä tässä vielä on kokonaan käsittelemättä. Se on "suojatyöpaikat". Tarkoitan sellaisia työpaikkoja, jotka on perustettu työllistämistarpeista. Työllisyys on ollut valtiovallan ja miksi ei kuntienkin erityisessä suojeluksessa. Virkoja on perustettu hulvattomasti. Jos minun pitäisi omien tarpeideni mukaan päättää, kenelle virkamiehelle lähettäisin kuukausittain tililtäni rahaa, niin eipä lista pitkä olisi. Mieti, olisitko itse valmis palkkaamaan omilla rahoillasi jonkun näistä "tarpeellisista" yhteiskunnan eläteistä. Ostaistko opetuksen, vartioinnin, lääkäripalvelut ym mieluummin omavalintaisesti.

Minä käyttäisin mieluummin omat rahani.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:47:13

Message:
Allekirjoittanutkin on kaupungissa hetken asunut ja nyt taas maalaistunut palkansaaja viljelijä. Silti haluan tietää sen perimäisen syyn tuohon pahaanoloon joka sikiää noista ihmisistä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija.
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:56:08

Message:
Ei noista,vaan meistä.Se on geeneissä,eikös ne jo kivikaudella lähteny ylävirtaan nuija kädessä katsomaan,että kuka siellä lastuja veistelee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kalle 2
Torstaina 24.2. 2005 klo 17:24:29

Message:
Mahtaneeko kaikki asioista tietämättömät aavistaakaan mihin ne tuet esm. mataloudesta todella suuntautuu,montako työpaikkaa maatalouden alkutuotanto teollisuudessa mahdollistaa pitää muistaa myös kone ja rakennusinvestointien vaikutus talouselämään.Kateus ja tietämättömyys saa aikaan ikävää eripuraa, ne jotka viitsivät ja joilla on edellytyksiä hankkia asioista todellista tietoa ovat rauhallisempia ja suvaitsevaisempia ihmisiä tässä yhteiskunnassa.
Elä ja anna toistenkin elää.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:18:29

Message:
Niin.mutta mitä se maksaa kun tätä sirkusta pyöritetään verovaroilla ja niistäkin euroista suuri osa menee ulkomaille koneiden,raaka-aineiden ja öljyn ostoon.Pelloilla viljellään mitä viljellään,heinää ravihevosille ja rehuviljan kahua.Koko maassa on vain 5 mijoonaa ihmistä,vähemmän kuin yhdessä ainoassa suurkaupungissa.Kyllä varmaan tälle ihmismäärälle ruoka pystyttäisiin tuottamaan puolta pienemällä pinta-alalla, kun se tuotettaisiin tehokkaammin.Entisessä Neuvostoliitossa ruoka ihmisille kasvatettiin takapuolen kokoisilla yksityispalstoilla mökkien pihoilla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:31:34

Message:
VOI HYVÄ LUOJA!!! JUURI NOIN!!! mites sitten ne työpaikat???? Lihateollisuus, paperiteollisuus, myllyt, puuteollisuus, kaikki kotimaisten maatalouskoneiden valmistajat, sokeritehtaat ja viljelijät itse?. Kortistoon vaan kaikki ja hyvin menee.lasketaan vaan pinta-alat puoleen ja tuodaan ulkomailta! Se kannattaa!!!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: vesa
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:37:43

Message:
Siinähän olisikin hyvä ajatus: jokainen tuottaa sen minkä syö. Ei taitaisi kaikille kuitenkaan kelvata. Eikä jäisi mitään mistä voisi valittaa...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kesämies
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:55:09

Message:
Kaikella on varmaan puolensa kadehtia ei kannata kaupunkia eikä maaseutua, kuka maanviljelijä viitsisi istua melkein tunnin aamulla ja illalla työmatkalla (28km) kehä 3:n sisäpuolella se on pakko, enemmän minua edelleen ottaa nuo juopot seitsemän aikaan ensimmäistä keskiolutlastiaan ostavat(verorahoilla), todennäköisesti joku on jo aamulypsyllä samaan aikaan, ja myös sunnuntaina karja pitää hoitaa kun minä vielä aamulla nukun.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kalle 2
Torstaina 24.2. 2005 klo 20:44:16

Message:
Sinulle TUTKIJA, kirjoituksillasi osoitat kiistatta tietämättömyytesi tässäkin asiassa silti suuna päänä joka paikassa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: mualaane
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:01:41

Message:
Kalle 2 on järkiheppu!! Tutkija voi mennä tutkimaan PUNAISTA jäsenkirjaansa jonnekin ihan muualle. Voisit tunkea sen hanuriisi ja vinkua taas... Niin kuin Kalle 2 sanoi, täydellinen tietämättömyys paistaa läpi kirjoittelustasi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:09:34

Message:
No,oikeassa seurassa sitten olen.Vähän niin kuin Maaseudun Tulevaisuus lehden mielipide palstan kirjoituksia 40 vuoden ajalta.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:10:04

Message:
Siinäpä kaks viisasta(hahahahahah,vittu ko naurattaa)Kalle2 & mualaane,aitun idioottikepulaiset!
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:11:13

Message:
Piti olla VITUN IDIOOTTIKEPULAISET!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:15:55

Message:
Yhdyn kyllä Kalle2:seen ja mualaaseen!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:18:03

Message:
On sillä punakirjalla vaan suuri mahti... Kaikenlaisia änkyrästalinisteja sitä tännekkin masinisti-palstalle mahtuu ja pääsee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:21:17

Message:
Olen minäkin pari kertaa joutunut turvautumaan tukiin. Traktori pyörähti jyrkässä mäessä poikkipäin ja oli vähällä kaatua. Piti laittaa tuki jotta ei kaatunut. Toisen kerran kun kaivurin tassu upposi piti laittaa tuki alle jotta topisti. Kyllä tuet on tarpeellisia ja niistä on korvaamatonta apua. Ja eihän ne ole keltään pois.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:24:00

Message:
VALLUT ON KAIK PASKOJA hihihehe
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:24:58

Message:
Hyvä. Jos toi helppas ni OK.
RE: Tukijako
Lähettäjä: viel kerra
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:27:24

Message:
VALLUT ON KAIK PASKOJA hihihehe

RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:28:27

Message:
joojoo, uskotaan uskotaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kalle 2
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:30:56

Message:
En ole poliittisesti sitotunut,eikä minun työtäni voisi rehellisesti tehdäkään jos olisi jokin jäsenkirja taskussa.
Olen sitä mieltä että usein valtava kateus kätketään muka poliittisen verhon taakse että kehdataan pitää meteliä.
Toivotan teille kaikille hyvää ja iloista kevättalvea,tänäänkin sai nauttia melkeimpä keväisestä säästä.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:33:19

Message:
juu sitä samaa!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:38:15

Message:
Jossain näin tällaisen kyltin:

Jos sinulla ei ole mitään tekemistä, älä tee sitä täällä!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:49:44

Message:
Asiallinen nimimerkki ja asialliset jutut. Mitähän se tutija kaivelis sillä koneellans ajos ei olis piiri-ja metsäojien kaivuuta?? tieojia varmaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:50:39

Message:
Anteeksi, tutkija
RE: Tukijako
Lähettäjä: Itu Niska
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:54:43

Message:
Nykyinen maataloustukipolitiikka pitäis uudistaa, koska aiheuttaa liikaa päänsärkyä noille kaupunkilaisille. Ehdotankin tällaista mallia, jotta viljan, maidon, lihan ym. maataloustuotteiden tuottajahinnat sille tasolle, jotta niitä kannattaa kasvattaa. Tuet pois viljelijöiltä, ja samaten turha paperisota. Elintarvikkeiden hinnat nousisi tietysti siinä suhteessa, mutta kaikki kuluttajat pitäisivät kirjaa ostamistaan ruokatarvikkeista, ja kaikki täyttäisivät tukihakemukset kerta vuoteen. Jokainen saisi tukena sen saman hyödyn kuin nykyäänkin, mutta hyvä palkkaisia tarkastajia pitäis työllistää muutama tuhat lisää, jotka kiertelis tutkimassa kirjanpidot ja kuitit kaikilta. Näin saatas kaupunkilaisetkin tasa-arvoisiksi ja loppuis viljelijöiden kadehtiminen. Kannattaisko tätä asiaa viedä eteenpäin? ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:57:33

Message:
Aivan varmaan. Siinä se lääke olis. Olis oikeaa maataloustuloa eikä sitä "TUKITULOA" Mutta varmaan pitemmän päälle alkais märinä kun viljelijöiden tulot liian korkeita. Ainahan se sama jatkuu.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kaupunkilainen
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:15:00

Message:
Kaupunkilaiset ovat maalta lähteneet ja heidät korvattu traktoreilla. Ruoho on aina vihreämpää aidan takana.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:25:08

Message:
Tukipuolella kaikilla aloilla on vaan se alv-hommeli. Soon hyvä, mutta ei siitä kannata huudella tällä sivustolla kovin selväsanaisesti:-)

Jos joku ammatinharjoittaja tai muu yrittäjä ei osaa tukipeliä, niin tämä on väärä foorumi siitä valittaa, ja tämä väestönosa joka ei ole näihin tukiympyröihin oikein päässyt sisälle, voisi myös pitää hieman matalampaa profiilia. Useista kommenteista nimittäin paistaa lävitse yksinkertaisuuden lisäksi täydellinen tietämättömyys.

Tietysti näitä hörhöjen kommentteja on aina mukava lukea, mutta pitkäveteiseksi se käy kun ei koskaan synny todellista keskustelua asiasta. Asia harhautuu jonnekin mutun ja uskomusten välimaastoon, ja menee alatyylin heitoiksi.

Onhan se tietysti niinkin että ns. normaali-ihmiset eivät kommentoi tämäntyylisiä keskusteluja lainkaan ja tällöin taso laskee. Eipä kyllä itseäkään usein inspiroi näihin haistatteluketjuihin ottaa kantaa, mutta nyt on aikaa hiukan tapettavana.

Aikani käyttelen tätä nimimerkkiä; TH, ja muutan sen taas joskus toiseksi. Sen vaan haluaisin kertoa, että olen lähempänä teitä kanssakirjoittajia kuin koskaan uskottekaan:-) Noin niin kuin kuvainnollisesti.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:30:49

Message:
Ainakin tähän asti nuo tuet on sattuneet olemaan sellaisilla sellaisia ehdoilla että jos tekee homman niin kuin se on järkevää tai sitten tekee homman noiden valtion kekkuleiden mukaan ja ottaa tuet niin lopputulos on aina sama määrä rahaa. On se sentään mukavampi ottaa se vähä raha vaikka metsästä kuin jostain sosiaalikirstusta
RE: Tukijako
Lähettäjä: anteeksi
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:39:59

Message:
mutta nyt kun on katovuosi takana niin, voitteko kuvitella millä maksatte jokapäiväisen elantonne ja lainojen lyhennykset jos tukia ei olisi tullut? itsellä olisi ollut edessä mitä todennäköisimmin vieläkin vaikeammat ajat nyt jo laarinpohja paistaa. kaikki tuloni tulee maataloudesta ja 70% sadosta tuhoutui täysin ja se mitä saimme korjattua meni rehuksi. voin rehellisesti myöntää että tuilla on nyt eletty millä muullakaan
RE: Tukijako
Lähettäjä: joopa joo
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:44:23

Message:
taidat tutkija olla oikean asian jäljillä ulosantia kun hiukan hiot saat ääneni seuraavissa vaaleissa
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Torstaina 24.2. 2005 klo 23:24:04

Message:
no mutta täälläpin maajusseilla on paremmat kaivinkoneet kun urakoitsijoilla ja tekee kärryt paremmista autoista kun millä autoilijat ajaa. Ja siinä välissä vielä ajelevat uusilla tukivalmeteillaan huoltoasemalle ja sitte taas takasi megasuureen tukihalliin. Sillä aikaa yrittäjät ruuvvaa isossa hallissa(taivasalla) ja manaa huonoja tuloja ja muuta. Sitte viljeliät vielä vie niillä tuki kaivureillaan tulot urakoitsijoilta ja alkaa ajaa tukivalmeteillaan hiekkaa omasta maastaan(eivät tarvi liikennelupaa ja ajavat toki polttoöljyllä)ja polkevat hintoja. Tällä hetkellä kilpailu näillä aloilla on vääristynyttä ja kannattaa viljellä että saa tukia ja saa maatalouden varjolla hankitttua koneet joilla polkea hintoja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: just
Torstaina 24.2. 2005 klo 23:26:51

Message:
saiko velipoika talon ja sinä ostit kaivurin
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Perjantaina 25.2. 2005 klo 00:29:26

Message:
ei saanut. Ei edes ole velipoikaa. vaan lähinnä kyrpii kattoa kun naapurin isännät rasvaa uusia koneita ja ite saa ruuvata vanhoja romuja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: joojoo
Perjantaina 25.2. 2005 klo 00:48:16

Message:
kato jos et viljele et voi voittaa
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Perjantaina 25.2. 2005 klo 11:35:14

Message:
Oletteko tulleet ajatelleeksi kateudeltanne, että miksiköhän Suomessa lopettaa tiloja koko ajan? Tuotantokustannusten nousunopeus hirvittää ja tuotteen hinta senkun laskee. Ilman tukia ei täällä tuotettaisi ainoatakaan jyvää tai lihankimpaletta. Maataloustuet muuten tutkimusten mukaan palautuvat yhteiskunnalle korkojen kera ja pysyy meilläkin ruokatuotannon suhteen omavaraisuus kriisiaikojen varalle. Eihän sitä tiedä milloin väestönkasvu ja muut kriisit lamauttavat maailmalla monia alueita, silloin taas on kotimainen tuotanto arvossaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kaupunkilaiskölvi
Perjantaina 25.2. 2005 klo 12:08:46

Message:
Mun puolesta viljelijät saavat pitää tukensa. veroprosenttiini se ei kuitenkaan tulisi alentavasti vaikuttamaan, vaikka ne tuet lopetettaisiinkin. Eniten kuitenkin vituttaa tuo maalaisten vs kaupunkilaisten vastakkainasettelu. Paljon kaupunkien kapakoissa, ja maaseutujen kaljakuppiloissa pyörineenä voin todeta, että eniten tukiaisia vastustaa sellainen maaseudun väestö, jotka eivät ammatikseen viljele. Se naapurikateus se jyllää siellä maallakin, vieläpä yllättävän voimakkaanakin. Selkään puukottajia löytyy niin maalta, kuin kaupungeistakin.
Älkääkä sitten suoltako tämän perään ainoana vaihtoehtona sellaista paskaa, kuten: "ne on kaupungista maalle muuttaneita".

Kuitenkin: hyvät päivänjatkot kaikille.
RE: Tukijako
Lähettäjä: glaksi
Perjantaina 25.2. 2005 klo 15:12:48

Message:
Oikeasti ne/me kaupungeissa ovat melkein kaikki maalta sinne muuttaneita. Luulempa enimpien kaupunkilaisten suhtautuvan positiivisesti maalaisiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 16:29:30

Message:
En viljele -tyypille: MIKSIKÖHÄN NE MAAJUSSIT KAIVAA NIITÄ OJIA JA AJAA OMAA HIEKKAA OMILLA KÄRRYILLÄ JA TUKIVALMETEILLA?? NO, JOHTUISKOHAN SIITÄ ETTÄ OMAT TULOT ON TIPPUNU JA PITÄÄ JOLLAKIN KONSTILLA PYSYÄ LEIVÄNSYRJÄSSÄ KIINNI???!!! VAI?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Perjantaina 25.2. 2005 klo 20:05:17

Message:
Vallu, se on juuri noin. Pakko tehdä näitä urakkahommia. Jos kallis hinta, ei töitä!
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Perjantaina 25.2. 2005 klo 20:10:15

Message:
Tekevät monasti isännät velkakierteessä polkuhintaan urakoita. Ovat pakkoraossa kun laskut erääntyvät. Alalla kuin alalla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 20:53:41

Message:
Viljelijä: taidetaan saada kyllä ryöpytystä mutta tosiasia on että jos 6kk välein maksat 8000-12000 euron lyhennyksiä niin pakko sitä rahaa on jostain ottaa. Monta vuotta on jo mennyt persiilleen. Rupee nälkävyö kiristyy.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:10:19

Message:
Kyllä keväällä lainat on kivampi lyhentää kun tulee vaikka joku tuhat euroa lumihommista laskutettua tuloa. Aina valittavat että maajussit ei tee mitään talvella ja sitten kun tekee niin eipä sekään kelpaa, joku katsoo sen olevan pois itseltään.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:18:22

Message:
Niinpä. Viljatilalliset nukkuu puoliinpäiviin ja notkuu lopun aikaa täällä lorvimassa..... Karjapaikat herää aamulla ja huiskii 1h tunnin askareilla, siten takas nukkumaan ja päivällä on aikaa oleskella, iltapäivällä taas 1h ja sit nukkuu...... ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: kapina
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:34:17

Message:
tulispa joku kriisi et menis toi ulkomaan liikenne poikki ,olis maalaisserkku arvossaan,oliskos sulla mitään ruokaa myydä,tai mieluummin antaa kun kaupasta ei saa ja nälkä on,tai sota, pommit putoilis kaupunkiin,maalaisserkulle äkkiä suojaan,niinhän se toimi viime sotienkin aikaan .Äkkiä se unohtuu...........................
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:38:20

Message:
Et taida kapina olla mikään apina ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: kokeilja
Perjantaina 25.2. 2005 klo 22:52:02

Message:
Jos toinen näyttää paremalta kannattaa kokeilla .Eikä turhaa ulista kyllä yrittäminen kannattaa??? Ja verottaja pitää huolen etet pääse helpolla rikastuu yritetty on Huom. Maatiloja on kohtuu kivasti myynissä rikastuminen on kaikilla lähellä.Kokeilkaa ettei tarvii tyhjästä huudella.
RE: Tukijako
Lähettäjä: joo-o
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:07:40

Message:
Huonosti on kapinalla asiat kun tarvii kriisiä tai sotaa toivoa.Ja kyllä siitää sodasta jo taitaa sukupolvi aikaa olla ,ettei ihmekään josko unohtuis.Taitaa olla kaksi Vallua linjoilla kun noin paljon jutut heittelee.Koittakaa nyt maajussit pärjaillä ja pitäkää lippu korkeella.Ps.oikein säälittää tuo kurjuus:)
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:14:45

Message:
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 16:29:30

Message:
En viljele -tyypille: MIKSIKÖHÄN NE MAAJUSSIT KAIVAA NIITÄ OJIA JA AJAA OMAA HIEKKAA OMILLA KÄRRYILLÄ JA TUKIVALMETEILLA?? NO, JOHTUISKOHAN SIITÄ ETTÄ OMAT TULOT ON TIPPUNU JA PITÄÄ JOLLAKIN KONSTILLA PYSYÄ LEIVÄNSYRJÄSSÄ KIINNI???!!! VAI?

No mutta kun ne ajelee mersuilla niin sillon kyllä on siinä leivän päällä jo ja silti pitää vetää se leipä niiltä jotka yrittää sillä hommalla elää. Ja miksi ne pitää olla uudet raktorit ja kaivurit? Eipä kovin monella urakoitsijalla joka vielä 5vuoden päästä on urakoitsija ei ole uutta kaivuria tai raktoria. Mutta viljelijöillä seisoo yks kone puomi suorana ja toisella tehään naapureille ja tutuille töitä niinku hullut. Mutta onneksi tuet lasketaan 2007 vuonna järkeville tasoille ja kyllä sitte on kivaa nähdä kun leveästi eläneet viljelijät myyvät raktoreitaan ja koneitaan. ja vielä mukavempaa on nähdä kun niitä myydään vasaran kera. Kyllä sitä ruokaa suomessa riittää kun tilanne on nytkin se että jotkut polttavat kauraa. Ja onhan sitä ennenkin selvitty. Itse olen pientilojen kannalla. Paras kate viljelijällekkin syntyy kun majorilla ajellaan. Ja turha ulista ettei ne vanhat raktorit kestä. Kyllä urakoitsijoillakin on vanhoja koneita ja eivät nekään hajoa talvella ja tallissa vaan kesällä ja työmaalla.

Kyllä oli taas mukavaa sohasta muurahaispesää näin avautumisen muodossa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:19:05

Message:
Provokaatio on asianosaiselle näemmä hekkua.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:23:45

Message:
Ei mielestäni mersu oo mikään mittari rahalle, tuontiautojen aikaa kun eletään. 10-15000 irtoo jo kunnon japsikin.Käytetyt mesethän alkaa jo roikkua 5000 alapuolella. Ja jos ei aikuisella työssäkäyvällä ihmisellä ole varaa ostaa 5000 e autoa niin kyllä ne rahat on sitten mennyt jonnekin turhuuteen. Eriasia jos oikeesti on persaukinen mut sit ei kannata tänne kirjotella vaan myydä se tietokonekin pois et saa edes jostain rahaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:51:18

Message:
no tuo mersu oli lähinnä vertauskuva leveästä elämästä jonka kaikki tajuavat jotka haluavat tajuta. Ja kyllä näistä asioista on mukava välillä oikeen avautua vähän julkisemmin. Kyllähän täällä maristaan yhtälailla kalliista kaivinkonetaksoista. Mutta todellisuus on ettei jää mitään jos kuskia pitää. esim: tuntitaksa 35€ siitä pois 10€kuskin palkkaa+kaikki sotumaksut ja muut niin ollaan tilanteesa 35e-15e=20e siitä pois polttoaina 20e-7e=13e ja tolla 13 eurolla tunnissa pitää maksaa velat, vaihtaa öljyt, ostaa vaseliinit, korjata kauhat, hankkia kuljetusauto, mahollisesti jonkulainen autotalli, työvaatteet, työkalut, voi tulla isompiakin konerikkoja ja kaikkea muuta ja lisäksi eihän konetta kannata pitää jos siitä ei ite kostu mitään. Sähkömies vetää melkeen samaa tuntitaksaa ja sillä ei kulu kun ruuvimeisseli ja vasara.
RE: Tukijako
Lähettäjä: ohhoh
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:57:12

Message:
Ei kai nyt tuommosella hinnalla koneita paljon käytellä, eiköös se pitäs olla n. 50-60€
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:09:34

Message:
ei täällä enempää saa kun on viljelijät polkeneet hinnat alas. tuo hinta on aika normaali 6-15tn koneelle. Kyllä täälläpäin saa 30€ tunti koneen möyrästämään. 15-20tn koneet ottaa jo tuollaista 38€:tä. Mutta katoppas lehtiä niin noita 20 tonnin koneita saa edullisemmin kuin 6-15tonnin. Esimerkkinä olkoon vaikka 97 Hitachi EX100 josta saa maksaa kohtuukuntoisena n.35000€ kun 20tn koneita saa huomattavasti huokeammin, jopa edullisemmin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: joopajoo
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:10:53

Message:
Pitihän se tämäkii keskustelu Vallun pilata svedu jutuillaan yhtymisillään miespuol...
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:10:59

Message:
ja vielä lisäksi. Tällä ne kalliin miehen maineen omaavat jotka ovat vain kerran samalla ihmisellä töissä velottavat 40-42€/h
RE: Tukijako
Lähettäjä: enkä minäkään
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:19:49

Message:
En viljelijälle, vaihda kone lusikkahaarukkaan, ja kunnanhommiin tarjousta pukkaamaan, nii sattuu hinta oikein ja jos ei satu niin selvitä syy jos on joku pilkka hinta urakoija,miksi pystyy samaan halvemmalla jos kalusto on lähes sama ja niillä kunnan töillä tarkoitin isompia kaupunkeja, sielläon ammattimiehistä ja kunnon kalustosta pula.
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:37:02

Message:
no täällä on kunnanhommissa sama juttu, polettuja nekin vähäiset hommat. Ei kukaan yksinkertasesti maksa enempää. Liikaa kaivinkoneita. 3000 asukkaan kunta jossa on 55(liekkö luku jo noussut) ympäripyörivää konetta joista iso osa on viljelijöillä. Ja suurta kaupunkia ei ole kovin lähellä. Helsinkiin pitäs lähteä jos rahoille haluaa, mutta ei perheellinen pysty. Ja mitään muuta hommaa ei osaa ja ei yrittäjän elämästä ja vaihtelevista työajoista enää voi mennä 8-16 töihin. Raktorihommat on vielä heikompaa mutta onneks niitä ei itellä ole. Kaikki armeijasta tulleet kossit ostaa 6 pyttyset raktorit turvesoille ja maanajoon sekä lumitöihin. Tuntitaksa tollasella polttoainehirmulla on jopa heikoimmillan 25€ paraimmillaan 30€. Alkaa olla se tilanne edessä että ei tiedä mitä tekisi. Ja tästä syytän liian suurta kaivinkonemäärää/asukas. Ennen sai melkeen samoja taksoja, mutta polttoaine oli puolet halvempaa ja koneet suhteessa edullisempia. Ainoa toivo tällä hetkellä on panostaa pakollisiksi tuleviin imeytyskenttiin ja muihin erikoishommiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: enkä minäkään
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:54:02

Message:
No jopa on tilanne tiukaks viety,otappa yhteyttä kunnan elinkeinoasiamieheen ja kerro tilanne, heillä on kyllä keinoja miten kunnan omat yritykset pärjäävät, mainitse myös hinnoitttelu politiikka ottaen huomioon yritykseen" muualta" kuin yritystoiminnasta tuleva tuki, on olemassa kilpailuvirasto sitä varten että kaikkien lähtöviiva on sama, jonka olemassaolon kyllä elinkeinoasiamies tietää kun otat puheeksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: enkä minäkään
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:57:07

Message:
Niin ja vielä unohtui että ota yhteyttä alueesi TE-keskukseen ja kysy mitä heillä on tarjota ongelman ratkaisuksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 10:09:49

Message:
Kyllä toi en viljele kuulostaa jotensakin katkeralta. Intistä päässeet kossit ostaa 6-pyttysen..... Mikähän sitten estää sua myymästä pyörivääs pois ja muita koneita? Mene sitten vaikka renkipojaksi sellaiselle jolla saat sen 10e tunti jos nyt saat 13. maksat osan veloistas pois konemyyntirahoilla. Eikä tarvi ostaa vasukkaa, laakereita,letkuja tai uusia tappeja. Niin ja polttoainetta. Työvaatteetkin saa ehkä työnantajalta. Ja eikä ne työajatkaan muuttuis. Lähtis osa ressistä pois. Kysy töitä vaikka niiltä inttipojilta. Sit muuten ammatilliset koulut järjestää sähkö-tekniikka koulutusta ilta opiskeluna. Sinne ja vetelet samoja taksoja. Eikä kulu muuta ku meisseli ja vasara (minne se sähkäri sitä käyttää).
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 10:12:48

Message:
Ja kyllähän kilpailu on tervettä kunhan pidetään järki mukana. Yleensä jos toiminta on kannattamatonta niin se on vika silloin toiminnan johtajassa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: maalaiskunta
Lauantaina 26.2. 2005 klo 10:53:58

Message:
täällä tuli kaupungista kaivurimies kunnalle oli halvin ja muka paras kone no ei sen töistä ole tullut mitään naapurin isäntä on ukkomestarilla käyny siistimässä jälkiä kun kunnan inssit on pyydelly ja sama poru on tälläkin kaivuri miehellä "tukikaivurit syö hänen leipää" ainoo vaan että tämä kaupunkilais ruikuttajan kone maksaa yli 100000euroo ja naapuri myis varmaan 76 mallin ukkomestarinsa alle 10000euron ja tekee paremman työn mauserillansa kun juippi kobelcolla että mitenkäs se juttu ny oikeesti onkaan
RE: Tukijako
Lähettäjä: mitäs
Lauantaina 26.2. 2005 klo 12:31:08

Message:
Mitäs nimim. Vallu oikeen mahtaa elääkseen tehä?Ei muute mut kun aina se näkyy täälä kirjoittelevan,EI TAIDA TYÖkireitä olla.Ettei vaan olis peräti maanviljelijä?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Onnellinen mies
Lauantaina 26.2. 2005 klo 13:41:43

Message:
Eikö jokainen ole oman onnensa seppä! Meinaan että jos minä en tykkäis nykyisestä työstäni, ja kadehtisin jonkun toisen ammattia, niin mikä estäis vaihtamasta alaa? Jotkut tekee olonsa entistä vaikeammaksi miettiessään kuinka paljon paremmin toisilla on asiat. Minä keskityn omaan hyvinvointiini, ja olen onnellinen.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 14:23:01

Message:
Vallu???
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:26:14

Message:
Tuossa tulin juuri metästä. Kaatelin tukkipuita ku pitäs konehallia rakentaa. Vallu duunaa maata ja siinä sivussa linkoilee ja lanailee sekä ojan varsia niittelee. Ja on sit vielä 210 päivää vuodessa "duunarina"
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:38:35

Message:
Jaa niin, sit unohtu mainita toi paskahomma. Uus aluevaltaus on paskan ajo. 12m3 Vepi seisoo tallissa ja oottaa kevättä et pääsis haukkaa sitä ihteään. Ei maailmasta paska lopu. Vinkkinä "en viljele" kaverille. 1,8e/m3+alv.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Katos
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:40:20

Message:
Perkl... olet siis niitä maajusseja jotka vaatii 2 työtä,elikkäs taas yksi työpaikka vähemmän työttömille!Kyllä pitäis siihenki joku pykälä olla et joko maajussi tai toisella töis (ei molemmat)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:41:46

Message:
Tarkemmin oikeestaan 3.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Jees
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:45:59

Message:
Voi vee ,ei muuta paskaprunnii tommoset vallut!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:50:07

Message:
Esim. työttömydestä. "Jannu" on ollut kaksi vuotta töissä tehtaassa, tekee 8 tunnin työpäivää. Kaveri saa palkkaa 80e päivä. Lomautus iskee ja Jannu joutuu työttömäksi (osittain), Päiviltä joina hän on töissä tulee siis 80e ja HUOM! lomautuspäiviltä 65-70 e päivä. Suuri punainen AY-liitto maksaa hyvät työttömyyskorvaukset lomautuspäiviltä. Nyt herää kysymys että kannattaako sinne mennä laisinkaan kun melkein saman saa kotona syljeskellessä kattoon. Onhan se työttömyys vitsaus mutta moni ei edes viitsi hakea töitä kun saa hyvät fyrkat kun on kotona. Edellytyksenä on AKTIIVINEN työnhaku ja pakollisiin kursseihin osallistuminen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: ei ei
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:01:32

Message:
Mistäs "vallu" oot tollasii lukuja päähäs saanu,jos sais 65-70€ "liitonrahoja" (eihän nekään vain sieltä tule)niin ei varmaan kukaan töihin haluiskaan.Kyllä kait se oikea korvaus on jotain vajaa puolet palkasta.Heräs epäilys,et kai vaan kirjoita itestäs?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:08:31

Message:
Itellä ei ole kokemusta mutta "tosiduunari" tutuilla on. Kyllä se on tosi että saadaan lähes 80% rahoja verrattuna palkkaan. Nyt en puhu mistään työttämänä ikänsä olleesta. Kahtoppas kun on korotettua päivärahaa jne jne. Ja kyllä ne sieltä vaan tulee sillai. PÄhkähullu kansa maksaa itsensä kipeekisi ja saa 40-vuoden aikana muutaman tuhannen euroa jos jää työttömäksi. Valtio tukee suuria punaisia littoja suurilla korvausmäärillä. Useilla kymmenillä miljoonilla euroilla. Ja me KAIKKI yhdessä maksamme sen veroina.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TL
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:25:57

Message:
Joopa joo. Otappas vallu jostain se liitonkirja kouraas, ja kato miten sitä rahaa virtaa. Jopa karenssiajat ovat lyöneet halvanrahan perheet ylivoimaisten ongelmien kouriin. Korotetut päivärahat tulee suoritetuista A-Y maksuista.. Ansiosidonnaiset, nääs.Tutut ne muuten vittumaisimpia kusettajia on.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:27:23

Message:
En moista kirjaa voi käteen ottaa! Palaa katos näpit! Sen verran se aate sieltä kuumottaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:30:02

Message:
Työttömyyskorvauksia ei maksa punaiset eivätkä siniset ammattiliitot.Työttömyyskorvauksista valtio maksaa vähän päälle 23 euroa.Loput maksaa työttömyysvakuutus rahasto TVR työntekijöiltä ja työnantajilta kerätyillä työttömyysvakuutus maksuilla,työttömyyskassat maksavat loput 5.5 %.Työttömäksi pääsy on helppoa kun menee työvoimatoimistoon työnhakijaksi.Jos työtä ei löydy voi alkaa viettämään kissanpäiviä työttömänä.Mutta niiden korvausten saaminen on jo kokonaan eri juttu.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:31:59

Message:
voi alkaa viettämään kissanpäiviä työttömänä, totta ainakin toi
RE: Tukijako
Lähettäjä: TL
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:37:29

Message:
Tää aihe meni vituix, pelkästään kateuden vuoksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:40:40

Message:
No kuinka ihmeessä? Onhan se hyvä et on jutun juurta. Vai kuinka?
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:45:27

Message:
Mistä tuista poijat mahtaa puhua. CAP? LFA? KKT? NTT? Vai puhutaanko avustuksista, kuten investointiavustus? Tahikka pitkäaikaistyöttömän työllistämisestä, vaiko starttirahasta, vai peräti ensiasunnon hankkijan saamasta tuesta???? Toivottavasti ei sentään ARAVA:sta
Kysymys "joopa joo":lle
Lähettäjä: Tutkija
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:46:16

Message:
Imeisesti kuitenkin tarkoitat Tutkijaaisolla T:llä. Kerros kuinka kannanottoni pitäisi esittää jotta se olisi sanottu tarkoittamallasi hyvällä ulosannilla. Tästä tiedosta olisi paljon apua. Hunompi homma kun hyvät ajatukset estyvät välittymästä huonon ulosannin vuoksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:50:18

Message:
Eiköhän se keskity sinne CAP ja LFA tukiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:57:11

Message:
Hyö tahtoisivat sitten ohjata nuo meidän EU-eurot jonnekin muualle kuin Suomeen?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Suo ja kuokka
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:58:24

Message:
Minkätakia yleensä joitani yksityisiäelinkeinoja täytyy yhteiskunnan pusista rahoitaa.Jos perustaa oman ruokalan,putki tai sähköfirman tai jonkun muun pien yrityksen saa aloitamiseen tekesiltä lainaa joka on maksetava korkoen kera takaisin.Siinä on asuntokin pantina jos ei onnistu menee kaikki.Hommia ei avusteta yhteisistävaroista.Kaikki yritäminen samalle viivalle toivoo x kommari varustautuneena Maon punaisella kirjalla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 17:03:02

Message:
eli kaikille tasapuolisesti saman verran, näinhän sanoi suuri vapahtajamme, päätelläämpä sitten siitä kuka oli eka kommunisti.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 17:57:17

Message:
Tasapuolisuuvesta kun näkyy olevan puhe niin jos ne kaikki mammonat jaettaisiin tasan kaikille niin joku tärväis sen osuutensa mihinpähän tärväisikään,joku säästäisi,joku sijoittaisi.Pian olisi taas sama tilanne;eri määrät euroja lompsassa ja osan porukasta pitäisi taas ryhtyä kadehtimaan toisen euroja.Sen pituinen se.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 19:20:30

Message:
Mites olis sitten jos poistettaisiin samalla vaikka tuliikennöitsijöiden polttoaineverohyvitysjärjestelmä ja teollisuuden energiaverohyvitysjärjestelmä? Onko sitten hyvä?
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 20:21:39

Message:
Siis liikennöitsijöiden piti kirjoittamani.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 20:25:53

Message:
Lippua oopperaan tuetaan sadoilla euroilla. Olisi virallisen tiedon mukaan halvempi lennättää oopperan asiakkaat valtion kustannuksella Roomaan katsomaan oopperaesitys, kuin pyörittää kys. laitosta täällä kotosuomessa. Että sille.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 20:28:29

Message:
Entäs sitten tämä keskiluokan etelänreissutuki, jossa lentopetrooli vapautettiin kaikesta verosta jotta pääsee finskipoika etelän rannoille pari kertaa vuodessa makoilemaan. Jos olis polttoainevero lentopetroolissa jäisi yhteen reisuun per vuosi:-)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Jees
Lauantaina 26.2. 2005 klo 21:30:58

Message:
Paskaprunnii vaa vallu,kyl se nii pehemeitä puhhuu! On se jumalauta että yks saatanan peltopelle KEPULAINEN LAHTARI saa tommosta soopaa kirijoottaa noista ansiosidonnaisista soot kuule tainnu erehtyy luuleen niitä maajussien tukiaisten verosiksi.Ne työttömyyskorvaukset EI KYLÄ SAATANA RIITÄ MINKÄÄN,yleensä kuulema n,47% palkasta.SAATANAN VERENIMIJÄ! jOS SE NIIN KANNATTAVAA ON OLLA TYÖTTÖMÄNÄ,NI MIKSI HELEVETIS SITTE VIET MUILTA TYÖPAIKAN KO KERRAN OOT SAATANAN TRAKTORIPIRU.PAINU HELEVETTIIN SEN PASKAKÄRRYS KANS ,HAISEVA MAAJUSSI! Toivottavasti joku työpaikaltas lukee nääjuttus ja hommaa sulle kenkää .
RE: Tukijako
Lähettäjä: jykke
Lauantaina 26.2. 2005 klo 21:35:56

Message:
Kyllä se on monella maatilalla että
se on metsä joka ne tilat pystyssä pitää.
Jos ei ole metsää ei voi voittaa...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Setka
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:09:57

Message:
Niin no, työmarkkinatukihan se ainakin on nimeltään. Ei ole mitään työttömyyskorvausta muuta kuin pokkeustilanteissa oleva eroraha tai kultainen kädenpuristus. Työttömyysvakuutus erikseen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Treeva
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:17:30

Message:
On paljon työmarkkinatuella ihmisiä jo kolmannessa polvessa. Siinä on sukupolvenvaihdos käytännössä osunut kohilleen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:18:10

Message:
Jees miehellä keittää........
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:21:16

Message:
No niin no jokaisellahan oikeus tulle toimeen suomessa. Joku tulee toimeen paremmin ja joku huonommin. Onhan se surkiaa jos joutuu olee sillä työttömyysfyrkalla vuodesta toiseen. Mut hei, Yrittänyttä ei laiteta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:23:20

Message:
Ja kiitos ideaveli vihneniska! Laitot oiken rattosan keskusteluaiheen!! Rupee erottuu noi vihneet akanasta.......
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:27:08

Message:
tapelkaa köyhät riidelkää käräyttäkää naapurinne
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:27:46

Message:
Ja tuttua on toi ulosistuminen...... Mut hei, Pöhkö maksaa sitä liittomaksua ja viisas selvi vähemmällä.Ja mitä tulee sihen lahtarihomman niin olishan se kiva tietää miten ne 1918 hommat ois jatkunu. Ainahan puhutaan ku valkoset lahtas punasia mut kukaan ei vaivaudu kertoo miten punaset poisti valkosia.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:52:01

Message:
koko porukalle (paitsi Vallulle)

RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:55:01

Message:
No mikäs se siinä?
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:55:36

Message:
sensuuri herätys!On aika noloo ku muksut näkee tommosta jonku idiootin takia!muutenki vanha vitsi!
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:55:53

Message:
Voitta kattoa jos löytyis Punakaartin päälliköstä nimeltä Hyrsky. Hänestä lentävä lause; pannaan hyrskyn myrsky. Lahtas ennätysmäärän omia ja vihollisia.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:57:12

Message:
Ja jumalauta jos ton takia tää keskusteluaihe pyyhkästään niin tun sun nimettömän kotiin ja annan sulle selkään!!!!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: hehheh
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:02:57

Message:
No mikäs! itte valluko se siinä tirkistelee,ihan on näkönen!Vittu ku voi olla maajussi tyhmä,osaisit helevetti pitää turpas kii!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Valluko?
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:04:39

Message:
Jokos kepulaista vituttaa?vai ekkö oo enne nähny muut ko syntyes?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:06:35

Message:
Jumalaut mie en tuollast oo nähnykkää!onk se joku hankkijan uus mainos???
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:11:25

Message:
Joo, Onhan se kiva kun käyttää samaa nimimerkkiä ja mongeltaa jotain savvoo.
RE: Tukijako
Lähettäjä: no
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:16:51

Message:
Ekkö nä ossoo savvoo ?Voi hyvä?mies opettel!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kesämies
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 10:59:26

Message:
on tainnu Vallu lähteä töihin ja nää maalaistenvihaajat makaa krapuloissaan kerrostalo kaksioissaan keskustelu on rauhoittunut eilisestä sen verran
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kesämies
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 10:59:30

Message:
on tainnu Vallu lähteä töihin ja nää maalaistenvihaajat makaa krapuloissaan kerrostalo kaksioissaan keskustelu on rauhoittunut eilisestä sen verran
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 16:44:24

Message:
Juu tulin taas kattoo kannanottoja. Oli aamun ja päivän kaatamassa lisää niitä tukkeja sitä konehallia varten. Ja hyvihän täällä keskustelu on näemmä sujunut. Konehallista sen verran että pitäs pyöräyttää semmonen 600m2 suuli. Lämmintä osaa 200m2. Ja lämmitys tietysti hakkeella.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 17:29:49

Message:
No jumaliste. Nyt sensuurimaisteri pyhkäs makoisan jutun pois. Sinne meni........... Ja varmaan menee kohta tääkin aihe.
RE: Tukijako
Lähettäjä: paperityömies
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 19:41:57

Message:
Aina on suomalainen pienviljelijä ollu pahan tekijä.Ihmisten on helppo narista ja vittuilla maha täynnä tuista.Eikä suomi oo ainut maa missä viljelijät saa tukia.Kaikissa EU-maissa maksetaan EUun maataloustukia ja sakasalaiset ja ranskalaiset ,suuret valtiot saa vielä suurempia tukia mitä suomalaiset ja lisäksi euroopassa on suomea paremmat tuottajahinnat.Tuodaan vaan ulkomailta kovemmin tuettuja tuotteita ja tuetaan samalla muun maailman viljelijöitä ja yrityksiä. Tuet ei ole mikään suomalainen keksintö vaan ympäri maailmaa oleva systeemi,myös euun ulkopuolella maksetaan tukia.Pelkkien tukien varassa ei elä yksikään tila suomessa eikä muualla.Täällä keskustelu vaikutaa siltä et tapetaan kaikki viljelijät nii saadaan halvempaa ruokaa.!
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 19:57:48

Message:
Tässä ainakin on yksi tilallinen joka elää ilman maataloustukia.Viiteen vuoteen en ole yhtään tukihakemus kaavaketta täyttänyt.Eikä ole Eu-tarkastajat pelloillani mittanauhoineen laukkaileet.Mitään lakia ei ole joka pakottaa tukia hakemaan.Suomi on vapaa maa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 20:10:46

Message:
Pelle
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 20:18:17

Message:
Taitaa tutkija taas suoltaa puppua. Pinta-ala varmaan 300ha...... Oot oikeasti tyhmä jos et niitä tukia hae. Etkä niitä enää saakaan. Monimiljonääri taidat olla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 20:56:42

Message:
Harvinaisen asiallista juttua paperityömieheltä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 21:46:00

Message:
Perseennuolija tuo paperimies oli ja sinä Vallu menit sitä kehumaan.Kyllä ne paperimiehet ovat osanneet palkoistaan huolta pitää.Sinäkin Vallu saat vuoden harvennuksia tehdä että tienaat edes yhden kuukauden paperimiehen palkan.Siellä ei ole pienviljelijan hankintapuista saamaa hintaa ajateltu kun SAK:laiset paperimiehet ovat palkkoihinsa joskus kovinkin ottein korotusta vaatineet.Kuitupuun huonoina hintoina nekin paperimiesten huippupalkat on aina maksettu.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 21:57:09

Message:
Νtse sekin rahansa ansaitsee.

RE: Tukijako
Lähettäjä: utelias
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 22:51:12

Message:
No muuten vallu jokos uskallat julkistaa sen veroprosenttis,ei muistaakseni eilen tullu vastausta,vaikka nii kiivaasti väitit maajussien kovasti veroja maksavan!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Whiski
Maanantaina 28.2. 2005 klo 10:47:56

Message:
Mistä johtuu kun maanviljelijä väestö ei suostu kertomaan tukiensa määrää?

Appiukko oli pienviljelijä, joka ei saanut mitään tukia, vaan tuli toimeen omillaan. Köyhää oli elämä, ei sitä kukaan kiistä.

Maanviljelijä väestö kilpailee tukirahojen avulla urakoista, joista ei tukea saava on eriarvoisessa asemassa, joka näin johtaa vääristyneeseen kilpailuun. Jos tilanne olisi toisinpäin, niin kati siinä vaiheessa MTK ja Kepu ärähtäisi, että se on meiltä pois.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Maalaisserkku
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:24:35

Message:
Käväse viski tuolla:www.mmm.fi sivuilla.Sieltä näet kaikki mahdolliset tuet mitä on mahollista hakkee.Tuet riippuu peltopinta-alasta paljonko sitä itekullakin on.Tuet on porrastettu maantieteellisin perustein moneen luokkaan ja niitä jakoperusteita on niin paljon että niistä ei äkkinäinen ota selevää.
Sillon kun appiukkos viljeli oli myös tuotteen hintataso toinen,viljanhinta 25-27 senttiä,nyt 10 ja alle.Maeto 55-60 senttiä nyt n.30.Se ei kaapunkilaispollaan mää perille että kun ruvettiin tähä paskapuljuun,eu,niin tuotteihin hinnat LASKI ALAS tuottajalle.Ja sitä mänetystä korvataan tuilla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: minä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:31:22

Message:
no ei oo kyllä paljoa hinnat laskenu...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Maalaisserkku
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:55:54

Message:
Tuottajahinnat on laskenu keskimiärin tuon verran kun eillä selostin.Ei kuluttajahinnat.
RE: Tukijako
Lähettäjä: näin on
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:58:46

Message:
Muistaakseni maajussit on niitä tukia ja katokorvauksia saaneet jo ammoisista ajoista SIIS paljon ennen EU-aikaa.Aina nää jotkut koittaa laittaa tukia eun piikkiin,EI MEE LÄPI!On se kyllä toisaalta totta että jos tuottaja saa maidosta 30 centtiä ja kaupassa 75 centtiä,NIIN KYLLÄ VIKAA ON JOSSAIN.Tuon mukaanhan kaupastakin pitäis saada maitoa nyt puolet halvemmalla kuin ennen EU -aikaa.Ei muut ku meijerit ja kaupat selvitykseen kuka rahastaa?
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 12:23:47

Message:
Tukia saivat pientilalliset vasemmiston ylläpitämällä pinta-alalisällä aikoinaan, aikana ennen eu.ta

Abauttistarallaa 30 ha tila ei saanut mitään.

Katokorvaukset olivat korkotukiluottoja.

Syömäpalkkioita maksettiin kaupalle ohjevähittäishinnoittelun aikana, jotta tuottajahinnat saatiin seuraamaan elintasoindeksiä.


RE: Tukijako
Lähettäjä: Maalaisserkku
Maanantaina 28.2. 2005 klo 12:34:30

Message:
Viimme kuun maitotilissä oli maksettu 0,3066 euroa litralta ja se on E 1 laatuluokan hinta.Siitä ne kustanukset lähtöö juoksemaan,kuljetus on tilalta meijeriin jo n.2 senttiä.Meijeri ja kauppa tarviivat omansa.Se on joka tavarassa hintasa.Ei tämä niin herkkua oo tukiasisista huolimatta,meijän meijerin aluveelta lopetti viime vuonna joka kuukausi 10 maitotillaa ja niitä on nyt alle 1900 kpl.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 15:43:16

Message:
Ei pinta-alalisä ainut tuki ollut.Naudanlihan tuotannossa merkittävin tuki ennen EU:ta oli teurastilityksen yhteydessä maksettu tuotantopalkkio.Välitys sonnivasikoita kasvatin teuraiksi Pohjois-Savossa 20 vuotta.Kun parhaimmillaan teuraspainoltaan 300 kiloisen teuras-sonnin teurastamon maksama tilitys hinta oli 80 luvun lopulla 28 mk/kg ja tämän päälle teurastamo maksoi valtion maksaman tuotantopalkkion 10 mk/kg ,niin kilohinnaksi tuli 38 mk.Teuraspainoltaan 300 kg painavalla sonnilla sai yli 11000 mk....euroina 1850.Kun sitten liityttiin unioniin, niin tais tuo tilityshinta pudota alle 15 mk/kg.Nuortenviljelijöiden starttirahaa,kesantopalkkioita,hehtaaritukea jne maksettiin jo ennen eeuuta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kääpä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 15:48:58

Message:
Näinhän se meni:
EU-lobbauksessa luvattiin kansalle halpaa ruokaa
ja siinä samalla herroille hyväpalkkaiset ja
helpot hommat (vt. entinen neuvostoliitto) - ja hyvin puri.

Tuottajahinnat laskivat noin kolmannekseen ja tätä paikkaamaan luotiin tukijärjestelmä.
Mutta laskiko ruuan hinta, sen voi jokainen itse todeta.

Nettomaksajia ollaan eli maksamme omien maataloustukiemme lisäksi
EU:n koneiston pyörittämisestä ja tulevaisuudessa entistä enemmän myös
vähävaraisempien jäsenmaiden maataloustukea.

Puhutaan ruuan tuonnista. Aina on kysynnän ja tarjonnan laki pätenyt
eli kun tarve on suuri niin hinta on varmasti kova.
Jos maataloutemme loppuisi niin tuontihinnat nousisivat roimasti
eikä laadunkaan nyt niin kummoista tarvitsisi olla.

Ja eiköhän jokainen ole palkkansa ansainnut, tuli se sitten miltä alalta tahansa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 16:05:49

Message:
"tutkija"

Minähän kirjoitin noista syömätuista! Lueppa tarkemmin ennen kuin oiot.

Ne maksettiin mm. keskusliikkeille, jotta ovh-hinnat pystyttiin sitomaan siitä huolimatta, että alkutuotteen hinta oli sidottu indeksiin. .

Viljapuolella ei hehtaaritukia tunnettu.

Näitä palkkioina maksettuja ei lasketa tukiin, ne olivat maatalouspoliittisia tuotannonrajoitukseen liittyviä mekanismeja, ja niillä kompensoitiin näistä johtuvia tulonmenetyksiä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 16:17:20

Message:
Pyyhi takapuolesi TH tuolla liturgialla,kirjoitetaan täällä niin että kaikki ymmärtää.Teurastilitysten yhteydessä maksettu tuotantopalkkio oli maataloustukea.Teurastilityksissä eriteltiin mitä maksaa teurastamo ja mikä osa on tukea.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:28:06

Message:
Keskustelu senkun kiihtyy.
Lähettäjä: utelias
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 22:51:12

Message:
No muuten vallu jokos uskallat julkistaa sen veroprosenttis,ei muistaakseni eilen tullu vastausta,vaikka nii kiivaasti väitit maajussien kovasti veroja maksavan!
No, hommahan on niin että pääomatuloista jotka oli viimevuonna n.128000e meni 28% ja palkkatuloista jotka oli n.25000e repästiin semmonen 42% muistaakseni. En o ihan varma ku tilitoimisto pyörittää noita veroja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:33:34

Message:
Eikä menny 28% vaan 29%.Tänä vuonna 2005 pääomaveroprosentti on 28%
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:37:13

Message:Vai teurasmulleja, koijari:-))))
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:38:01

Message:
Jaa voipi olla. En rupee väittelee kun en o varma.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:43:49

Message:
Antakaa nyt jo olla tämä. Ilman tukia ei täällä kasvatettaisi jyvääkään. Eikä olisi ennen EU-aikaakaan kasvatettu. Sen tietävät kaikki jotka ylipäänsä jostakin jotain tietävät.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:56:11

Message:
Sitä tahdotaan vaan poliittisen vaikutuksen vuoksi irroittaa kontekstista asioita. Mutta lienee liian vanha asia tuo ohjevähittäishinnoittelun aika, jotta esim. tätä "tutkijaa" voisi opastaa näkemään asioitten yli. Järjestelmä oli erikoinen suljetun markkinatalouden aikana, ja on arveluttavaa syyllistää viljelijöitä silloin käytetystä talousmallista. Yhtä vähän tietysti nykypäivän suorista maatalouden tukimuodoista on järkeä syyllistää viljelijäväestöä. Minä en henkilökohtaisesti ole millään viljelijäväestön puolesta tehtävällä ristiretkellä, mutta inhoan tyhmyyttä, suvaitsemattomuutta, tietämättömyyttä ja tekoviisastelua. Ja sen lisäksi on välillä aikaa jota pitää jotenkin haaskata, niin missä sen ajan voisi sen paremmin totaalisesti pilata, kuin tällä sivustolla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:59:01

Message:
Juu kyllätää tukijako on eri mukava keskusteluaihe. Kivenkoloista tupsahtaa aina joku verenhimoinen ässlisti ja alkaa paasaamaan ja ihmettelee kun on semmosta ja tämmöstä ja miks ei meillä ole jne.jne.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:01:12

Message:
Niistä asioista on helpoin viisastella, joista ei tiedä mitään:-)
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:12:12

Message:
Kuka teistä oli mukana kun Helsingin jäähallissa ja Eduskuntatalon rappusilla 90 luvulla hilluttiin mielen osoituksessa 10000 maalaisen voimin maaseudun puolesta, kun pelättiin EU:n tuloa,joka talonpojan tappaa.Ainakin tunnelma oli korkealla ja liput liehuvat,itsekkin isoa plakaattia kannoin kun jäähallilta Eduskuntatalolle marssittiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:16:42

Message:
Faktaa:
Alle 40-vuotias nuori viljelijä voi saada aloitustukea aloittaessaan tilanpidon ensimmäistä kertaa. Nuorten viljelijöiden aloitustuen avustusosa on vähintään 25 000 euroa kaikissa maatalouden tuotantosuunnissa. Lainaan liittyvän tuen määrä on yhtä suuri kuin myönnettävä avustus.
Korkotukilainaa maatilan tai maatalousirtaimiston tai niiden molempien hankintaan voidaan myöntää yhteensä enintään 150 000 euroa. Lisäksi lainaa voidaan myöntää ensimmäisen vuoden aikana tarvittavan maatalousirtaimiston hankintaan enintään 80% hyväksyttävistä kustannuksista. Kotieläin- ja kasvihuonetiloille lainaan liittyvän tuen enimmäismäärä on 30 000 euroa ja 30 000 euroa avustuksena. Lisäksi edellä mainitulle kotieläin- ja kasvihuonetilalle voidaan myöntää 25 000 euron suuruinen lisätuki.Lisätuki myönnetään avustuksena.
Laina
(%)
Avustus
(%)
Lisäavustus (%)

nuoret
muut nuoret muut
nuoret
muut

Lypsykarjatalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Lihakarjatalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Sikatalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30
Lammastalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Vuohitalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Broilerin- ja kalkkunatuotannon rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30
Lattia- ja kerrosritiläkanaloiden
rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30
Maatalouden tuotevarastot 80 80
Puutarhatalous
- kasvihuonetuotannon investoinnit 55 70 45 30
- kasvihuonetuotantoa palvelevat
lämpökeskukset 70 70 20 20
- avomaan puutarhatuotannon varas-
tointitukea saavien tuotteiden
varastot 55 70 45 30
- avomaan puutarhakasvien sadon-
korjuukoneet 55 70 45 30
- muut avomaan puutarhatalouden
investoinnit 70 70 20 15
Viljan- ja heinänkuivurien rakentaminen 70 70 25 20
Lypsy- ja lihakarja- sekä lammas- ja vuohitaloutta palvelevien kaasutiiviiden
viljavarastojen, muiden rehuvarastojen ja rehunkäsittelytilojen, lantaloiden ja jaloittelutarhojen rakentaminen 55 70 45 30 10
15

Muuta kotieläintaloutta palvelevien
kaasutiiviiden viljavarastojen muiden rehuvarastojen ja rehunkäsittelytilojen, lantaloiden ja jaloittelutarhojen rakentaminen 55 70 45 30


Ympäristönsuojeluinvestoinnit

25 25
Eläinten hyvinvointia ja tuotanto-
hygieniaa koskevat investoinnit

- kanojen virikehäkit 55 70 45 30
- emakkosikaloiden EU-vaatimukset
ylittävien eläintilojen rakentamisen
lisäkustannukset 75 75
- turkiseläinten häkit 20 20
Investoinnit kuolleitten eläinten varas-
tointiin ja polttolaitoksiin
- raatokylmiöt 60 50
- polttolaitokset 55 70 45 30
Jalostuslampaiden hankinta 60 50
Jalostusnautojen hankinta 60
50
Maatilatalouden sadonkorjuukoneiden
hankkiminen yhteiskäyttöön 70 70
Perunan- ja sokerijuurikkaan
nostokoneet yhteiskäyttöön 55 70 45 30
Salaojitus 70 70 20 20
Hevostalouden investoinnit 55 70 45 30
Turkistarhaus
- turkistarhojen eläinhallien, varjo-
talojen, rehunsäilytystilojen, lantaloiden ja
ympärysaitojen rakentamis-
kustannukset 70 70
Turkistarhan siirtämistä vedenhankinta-alueella koskevat
rakentamiskustannukset 45 45
Mehiläistalouden investoinnit 80 80
Maatilojen lämpökeskukset 70 70 20 20
Ohjelmaperusteinen lämpökeskusten
tuki 25 25
Maatilojen sähköaggregaatit 60 50
Työympäristön parantaminen 55 70 45 30
Maan hankinta 50 50
Vaiheittainen maan hankinta, jos
aloitustukea on haettu 31.12.2003
mennessä vireille tulleella hakemuk-
sella 70 70
Perinneympäristön vaalimiseen liitty-
vät investoinnit 20 20
Kulttuurihistoriallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaan rakennuksen peruskorjaaminen yksit-
täisen maatilan hankkeena 80 80
Asuinrakennuksen rakentaminen, laa-
jentaminen tai peruskorjaaminen 70 70
Tuki maksuvalmius- ja kannattavuus-
laskelman ja kehittämissuunnitelman
hankintaan sekä niiden toteutumisen seurantaa koskevaan neuvontaan 90 90
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:27:49

Message:
Toivottavasti tosta selviää jonkulle niitä tukihommia.
RE: Tukijako
Lähettäjä: kaapo
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:33:37

Message:
kyyllä siellä etuskuntatalolla oltiin meiltäki taisit tutkija olla sinä joka pani ranttaliks koko marssin ja juovuksissakin olit tiemmä sinäkii ja paskoit alles ku meno alko mennä kovemmaks
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:59:38

Message:
Sinä kaapo taisit olla siellä työttömien meilenosoituksessa,ne oli eri aikaan Ahon hallitusta kaatamassa.Me tultiin pohjoisesta kymmenillä linja-autolla ja oltiin viljelijöiden järjestämässä mielenosoituksessa Suomen itsemääräämisoikeutta puolustamassa.Siellä oli silloin marssimassa Suomen selkäranka eivätkä mitkään paskahousut.
RE: Tukijako
Lähettäjä: KAAPO
Maanantaina 28.2. 2005 klo 21:03:47

Message:
mitäs sie tutkija siellä sitte olit paskat housussa ei siulla ainakaan selkärankaa oo et sie tiiä yhtikäs mittää puhut vaa ja piät kovvaa mölyä
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 21:05:57

Message:
Hei KAAPO, se koittaa vaan ärsyttää.
RE: Tukijako
Lähettäjä: kaapo
Maanantaina 28.2. 2005 klo 21:08:16

Message:
niihän miekii
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Maanantaina 28.2. 2005 klo 22:02:02

Message:
menkää maajussit vittuu
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kaaderi
Maanantaina 28.2. 2005 klo 23:09:09

Message:
Sitten te viis sossua jäätte tänne keskenänne nahisteleen
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Tiistaina 01.3. 2005 klo 08:13:22

Message:
Joohei. Mietin tuossa tarkemmin ja on totta että tukisivistyksessäni on aukko 80-90 luvulla.

Sehän oli aikaa jolloin Holkerin hallitus vapautti rahan, ETA:an liiyttiin, EEC:stä luovuttiin, klearingkauppa loppui, tuontisuojia alettiin purkaa ja maamme oli myllerryksen kourissa. Tuona aikana tosiaan alettiin siirtyä nykymallia muistuttavaan tukipolitiikkaan. En ole ollut maataloutta sivuavalla alaalla kys. ajanjaksona joten tietoni ovat totta puhuen tästä ajanjaksosta olemattomat.

Silloin pelattiin Casinoa:-)


RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:31:15

Message:
Rupee laantuu taas. Mut maanviljelijät on kyllä köyhiä se on fakta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:42:48

Message:
Velkasiahan nuo tahtovat olla. Vaan ovat tuolla Euroopan puolella viljelijät vielä velkasempia. Siellä tämä suuruuden ihannointi ja autuus on alkanut senverran aikaisemmin. Perheviljelmille on tässä EU-NAFTA-GAT-akselilla vihelletty loppupeli alkaneeksi, joka kyllä mielestäni on virhe.

Nopeat muutokset eri talousaloilla ovat aina tuoneet suuria heilahduksia, ja kun on kysymys maailman elintarvikevarainnosta, seuraukset voivat olla aika mullistavia.

Barbarismi alkaa kolme päivää viimeisestä ateriasta.


RE: Tukijako
Lähettäjä: Köyhä
Tiistaina 01.3. 2005 klo 18:49:42

Message:
Enpä oo ennen kuullutkaan että köyhät ostelee Audi A6:sia ja entistä muutaman vuoden ikäistä Audia ei kuulemma kannattanut antaa vaihdossa kun hyvittivät niin vähän, köyhä jätti sen kakkosautoksi. Elä Vallu puhu höpöjä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 19:27:53

Message:
Ei ne suuret tulot vaan PIENET MENOT! ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: herätkää
Tiistaina 01.3. 2005 klo 19:58:36

Message:
voipa sieltä citystä tulla kokeileen miltä maalla maistuu elämä.itse en ole maataloudessa,mutta läheisilläni on maatiloja.ja ei voi missään nimessä sanoa enää että viljelys ja karjan kasvattaminen on helppoa. ei siellä eletä tukirahoilla kyllä se on totinen paikka nykyään!
ei muuta kun voimia "maajusseille".teissä on meidän tulevaisuus edelleen jaksakaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 20:11:32

Message:
NÖYRIN KIITOS! Vielä niitä on ihmisiäkin!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 18:09:11

Message:
Sauhuun tääki kuoli.......... Vaikka kysymyksestä jonka ääni kysy, niin näyttää meitä olevan täällä ihan jeesmäärä =)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Ex lomittaja
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 18:54:30

Message:
Pistän minäkin lusikkani tähän soppaan kun näyttää noita isäntiä suurin osa kirjoittajista olevan. Olin lomittajana noin 20 vuotta, Hoidin elukat, tein peltohommat keväällä,tein säilörehut, syksyllä puin viljat ja kynnin pellot, valvoin öitäni poikimisia vahtien kun isäntäväki oli lomilla. Hoidin hommani hyvin, kukaan ei koskaan moittinut. No eräänä päivänä sitten satuin kauppaan lomituspaikan isännän kanssa samaan aikaan, jutteli naapurinsa kanssa eläinruokahyllyjen välissä, satuin kuulemaan hyllyn takaa että kyse oli lomittajista ja jäin piruuttani kuuntelemaan. Isäntä pyörittelee koiranmakkarapötköä käsissään ja kyselee että söisköhan meidän koira tätä, siihen naapuri että jos ei syö niin syötä lomittajalle, siihen isäntä innostuneena, juu, eihän niillä oo muuten varaa syödäkkään, meitin armopaloillahan ne elelee ja lisäs vielä siihen että kun siellä venäjällä tulis tarpeeks nälkä niin saatais mekin sieltä niitä ryssiä ruokapalkalla töihin. Meni kaks sekunttia kun tein päätöksen että nyt saa isäntien passaaminen riittää. Marssin kaupasta suoraan toimistolle ja sanoin itteni irti. Sitten se isäntäkin soittelee perään ja kyselee että miks lopetit hommat kun ei meillekkään enään saa lomittajaa mistään. Sanoin että syö vaan koiranmakkaraa niin jaksat painaa ilman lomiakin ja voithan hakee niitä nälkäisiä ryssiä itelles lomittajaks. Ei oo pahemmin soittoja tullu sen jälkeen. Tiesin kyllä että lomittajaa ei pahemmin isäntien keskuudessa arvosteta mutta en uskonut että porukka aivan näin typerää on. Näissäkin kirjoituksissa se sama typeryys näyttää tulevan esiin. Kaikki tuet vaan maataloudelta pois, selvitkööt paskahousut vaan omillaan, kyllä niillä rahaa on.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 19:09:24

Message:
Mikst sinäkin hyvämies perustanu omaa tilaa? Tollasella kokemuksella ja taidolla se olis ollu helppo homma. Ei olis tarvinnu juosta "renkinä" ympäri kylää. Toisaalta toi juttu kuulostaa 1918 tapahtumilta, ettei vaan olis mitään hampaankolossa??? Ja oisit ollu tyytyväinen kun saat olla töissä. Oon monta kertaa korostanu sitä että suomi on vapaa maa. Täällä saa yrittää ja tehdä töitä ketä vaan haluaa/viitsii.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 19:11:52

Message:
Forssan punikkia pännii.....
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 19:13:19

Message:
Onko vorssasta?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tukijako
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 20:58:38

Message:
Jos ihan oikeasti luulette että tila noin vain ostetaan miettikää vähän sitä mitä siihen vaaditaan. Mikään pankki ei myönnä lainaa ilman vakuuksia montaa sataa tuhatta euroa. Se kuitenkin vaaditaan jos aikoo saada elinkelpoisen tilan. Varsinkin kun myydään täyteen arvoonsa eikä sen verotusarvon mukaan jonka jatkaja yleensä (toivottavasti) sen saa.

Lomittajat ovat aliarvostettuja. Senhän näkee jo siitä että alalle ei ole kiinnostusta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:13:00

Message:
Lomitusjärjestelmä luotiin aivan toisenlaisissa olosuhteissa.Karjatilat olivat pieniä ja tilan väen tulotaso vaatimaton.Se oli sosiaalinen järjestelmä ja auttoi karjatilan emäntiä saamaan edes pienen hengähdystauon ja irtaantumaan sitovasta eläinten hoitotyöstä.Aika on muuttunut,karjatilat ovat yrityksiä eikä yhteiskunnalle enää kuulu jakaa verovaroilla kustannettua sosiaaliapua yrittäjille.Sellainen karjatalous yritys joutaa lopettaa joka ei pysty omilla varoillaan järjestämään vapaa-aikaa.

RE: Tukijako
Lähettäjä: masinistit
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:14:13

Message:
Menkää maajussit ja varsinki vallu vittuun napiks.Saatanan jyväjemmarit,menjää jonnekin maatalousfoorumiin ruikuttaa!
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:23:21

Message:
Forssan punikilla taas uusi nimimerkki.....
RE: Tukijako
Lähettäjä: äimä
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:30:59

Message:
Juu niin näkyy
RE: Tukijako
Lähettäjä: napitettavaa
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:31:44

Message:

RE: Tukijako
Lähettäjä: ohhoh
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:42:35

Message:
Kuuluko toi tänne?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Whiski
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:47:15

Message:

Tuossa yhteystiedot moiselle kusipäälle: joka noita omia kuviaan tänne lähettelee!
http
://www.omakuva.org/omakuva/albums/userpics/normal_pi5.jpg
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 22:01:40

Message:
Forssan punikki ilmottautui.....
RE: Tukijako
Lähettäjä: Whiski
Torstaina 03.3. 2005 klo 08:41:58

Message:
Hienoa, voisitko sitten lopettaa tuon paskan lähetyksen? Epäilen kyllä että et lopeta, kun kuitenkin saat noista märkiä unia, luullessasi olevasi jotenkin fiksu? Mutta olet märkäkorvainen takametsien Taavi ennemminkin, joka ei ole vielä päässyt luonnossa koittamaan ja nyt jaat noita väljähtäneitä revan kuvia tänne.


RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 03.3. 2005 klo 10:47:31

Message:
Hiukan ihmetyttää tuo "lomittajan" kyntöhommat.

Ei kuulu lain ja astetusten mukaan kyntö, eikä muu työ joka ei liity karjan hoitamiseen lomittajalle. Kasvinviljely ei kuulu lomituspalvelun piiriin ellei se suoranaisesti liity eläintalouteen; kuten tuorerehun niitto päivittäin.

On siis provo tämä "ex lomittaja"
RE: Tukijako
Lähettäjä: eläke-eetu
Torstaina 03.3. 2005 klo 11:44:17

Message:
joskus veli miefen kanssa väiteltiin samasta asiasta niin kovin että meni vedonlyönniksi veli saapasteli pankkiin ja kertoi pankin johtajalle että haluaa ostaa maatilan mikä maksaa monta miljoonaa markkaa johtaja sanoi että ei siinä mitään ostaa vaan jos haluaa.....
minä sain konjakki pullon ja velimies rupes maanviljelijäks vaikkei alunperin pitänykkää...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kokoomus
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:06:06

Message:
Kovasti ne maanviljelijät pitää itseään oikein oikeistolaisina. Kokoomus on oikeistopuolue. Kepulaisuus ei missään nimessä ole oikeistolaisuutta. Oikeistolaisuuteen kuuluu pärjätä omin nokkinensa. Tämä tukihomma ja tukien nauttijat ovat suoraan Neuvostoliitosta. Siellä tehtiin aina viisivuotissuunnitelma. Jaettiin rahat ja sillä selvä. Ei mitään väliä tuliko sitä tulosta vai ei. Usein oli parempikin, ettei tule liian hyvä "tulos" Kepulaisten hommat ei ole mitään muuta kuin toisten tekemien rahojen varastamista täysin tuottamattomaan työhön. Oikeampi ilmaisu kepulaisten oikeistolaisuudelle on selkeesti kommunismi eikä mikään muu. Tuolle eläke-eetulle sellainen kommentti, koska pankkimaailmaa tunnen hieman. Ei se velipoika tainnut saada sitä miljoona lainaa ilman takuita. Takuuna on varmaan yli miljoonan verran omaisuutta eikö vain. Onnistuuko siwan myyjältä hommata miljoona takuut miljoona lainaan ja aloittaa viljelyhommat? Kultalusikka suussa syntyneistä kommunisteista on kysymys tässä kepulaisuudessa. Ero kommunismiin on siinä, että miehet on valtion leivissä ja valtion rahat kuuluu heille. Pääoma sen kun kasvaa ja sen nautintaoikeus on vain keskustalaisilla. Ei siwan myyjillä, jotka raataa veromarkkojen eteen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: mh
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:12:37

Message:
tottakai se sivan myyjäkin saa rahaa kun on muutama takaaja ja kiinnittää ostettavan tilan
RE: Tukijako
Lähettäjä: veronmaksaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:19:18

Message:
Satunpa tietämään, että yhden pikkukunnan pikkukylässä tuore (porotilan) miniä on sillä töin, että selvittää mitä tukia porotilalle susirajan takana on saatavissa. Hakee ja nostaa ne pois ja hyvin menee. Uudet Hiacet muutaman vuoden välein ja kelkat ja mönkkärit joka syksy.
Porotilat on myönnetty jo aikapäiviä sitten. Surkutellaan poron lihan alhaista hintaa. Muutaman kisuran ostaneena tiedän, että näistä ei alveja tilitetä, vaikka hinta (6€/kg) sen sisältää. Pistoolit taskussa ajellaan poroja katsomassa ja tapetaan kaikki riistaeläimet pedoista puhumattakaan. Riista tietysti syödään kotona.
Laiduntaa saa toisten mailla vapaasti. Valtion metsiinkin näillä luteilla on lähes rajaton määräysvalta.
Eipä ainakaan poromiehillä ole valituksen paikkaa. Maanviljelijöiden tuilla on sentään joku kontrolli.
RE: Tukijako
Lähettäjä: eläke-eetu
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:26:00

Message:
ei se velipoika kauhiasti takuita tarvinnu naapurin isännän nimi ja mie ja se tila on takuu itsessään ja suurin osa maksettiin tilan metsästä melkein heti että itsestä se kiinni on eikä politiikasta se voi kyllä olla että jos ette saa pankista mitään niin pankissa katsotaan että ette ole kykeneviä hoitaan niin isoa lainaa taikka edes pientä vekseliä jos ootte jo kateudellanne sössineet omat mahdollisuutenne(äläkä ala sopottamaan mitään politiikka juttuja ja puolue paskaa)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Pankkiiri
Torstaina 03.3. 2005 klo 15:18:49

Message:
Mh:lle.
Ei muuten saa se Siwan neiti sitä lainaa. Ei kannata heittäytyä ihan tolloksi. Usein maatila hankitaan siten, että ostetaan sisarukset ulos. Osa tilasta kuuluu jo alunperin tulevalle isännälle. Mistään pankista ei saa lainaa yksistään tilaa vastaan. Muita takuita tarvitaan ja runsaasti. samahan se koskee asunnon tai talon ostoa. Talo tai huoneisto ei itsessään käy koko lainan takuuksi, jos otat koko summan lainaa. Tarvitaan alkupääomaa tai takuumiehiä. Eri asia on, jos mäihällä saa esim. puoleen hintaan todellisesta arvosta. Pankinjohtajat älyää tilojen arvon kyllä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tahvana
Torstaina 03.3. 2005 klo 15:53:30

Message:
Ostettuha ne tilat on aina, jollei ole peritty. Ei saa morkata sivan tyttöjä, kyllä hyökin tilan saa hankittua niin kuin muutkin ihmiset. Yksi naapuri on maalari, toinen duunari, ja kolmas virastopelle. Ovat ostaneet tilansa. Ei se siihen säätyyn katso, vaan se edellyttää lujaa luonnetta ja tinkimätöntä velvoitteiden noudattamista. Maanviljelijät ovatkin tunnetusti jämptiä ja rehellistä väkeä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Ex lomittaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 16:46:17

Message:
Ei kuulu kyntö lomittajan työnkuvaan ei, eikä moni muukaan työ mitä pelkkää hyvää hyvyyttäni tein, osin ilman palkkaa tai aivan nimellistä korvausta vastaan, jos joku minua auttais tiukassa paikassa samoin kun minä näitä isäntiä, (olis muuten eräs syksy jäänyt kynnöt kyntämättä jos en olis pellolle mennyt, isännän sairaalareissun ja sairasloman takia), en viittis koiranmakkaraa tarjota enkä armopaloista höpistä, enkä edes mainita venäjän halpatyövoimasta, lähes ruokapalkalla kun tein minäkin. Tarkoitukseni oli vaan valottaa vähän näiden juttujen lukijoille miten pieni ja kiittämätön ajatusmaailma joillakin viljelijöillä on. Oli lomitettavissani tosi mukavaa ja asiallista porukkaakin ja käyn vieläkin niitä auttelemassa kiireaikoina pelkästä tekemisen ilosta ja komeet kiitokset olen saanut lähtiessäni. Maksua töistäni en ole ottanut, joskus väkisin muutaman kympin on saaneet työnnettyä. Ja tietysti syödä olen saanut, mutten koiranmakkaraa kertaakaan.
Siis sinä TH taidat kuulua siihen samaan porukkaan,tuo viimeinen kirjoituksesi paljasti sen. Eipä tullut siinä tilanteessa ajateltua mikä kuuluu lomittajalle ja mikä ei. Olisko pitänyt jättää vaan kylmästi ne hommat tekemättä, jälkeenpäin ajatellen niin olis pitänytkin tehdä, kait sitten olis jonkinmoista kunnioitusta saanut. Ja en oo Forssasta, en läheltäkään, enkä punikki. Vois siihen edes nimimerkkinsä laittaa jos toisia haukkumaan alkaa, vai eikö paskahousu uskalla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TTO
Torstaina 03.3. 2005 klo 17:00:27

Message:
Hei Vallu, et sinä mikään viljeliä oo. Kattokaas noita kelloaikoja millon se kirjoittelee, arkisin neljän jälkeen alkaa ja lauantaina se on istunu putkella koko päivän, perkele duunarihan sää oot, seittämästä neljään ja viikonloput vapaalla. Ja vielä viljelijäks ilkeet heittäytyä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:18:35

Message:
No niinku oon sanonu jo aikasemmin niin olen 210 päivää vuodessa "duunarina" Siinä sivussa hoitelen muita hommia. Joku jo tuolla jossain mulkuks haukku ku vien jonkun työpaikan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:19:57

Message:
Ja työaika on muuten 6.00-14.00 tai sit sen kun kerkee olee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Lomittajasta viljeli
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:34:40

Message:
jäksi. Aika satusetä tuo ex lomittaja, uskotko itsekkään tuohon satuun minkä tekasit, viljelijöitä mollataksesi.
Ja miten maatilan ostoon ei saa pankista lainaa, maksaako joku tilasta niin paljon että tila ei riitä vakuudeksi pankille, en minä ainakaan. Tietysti selvittävät taustat tarkkaan, ja sieltä voi löytyä syy lainan eväämiseen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:42:55

Message:
On melekonen lomittaja kun ilmaseksi tekee.
Kyllä lomittajalle kuuluu kyntö hommat siinä kuin äestyskin. Sijaisapu lomittajan työkuva on aivan sama kuin olsisi viljelijänä talossa. No, emännän taitaa isäntä pääasiassa hoitaa, mutta ei sekään mahoton tehtävä olisi.
En ole lomittanut vielä tuntiakaan ilmaiseksi, eikä meillä ole tarvinnut lomittaa.
On tullut kokeiltua molempia hommia.
Huonot ja vielä huonommat puolet molemmissa.
Vaikeus on siinä, että lomittaja ei koskaan voi korvata vakituista viljelijää, eläimet eivät sopeudu työntekijän vaihdokseen aivan heti, ja kyllä esim. navetta työ on niin spesiaali hommaa, ettei se luonnistu vieraassa navetassa, olit sitten ammatti lomittaja tai viljelijä.
Aina tulee tiliin notkahdus kun joutuu lomalla olemaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Ex lomittaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 20:05:01

Message:
Mitään ei oo pakko uskoo, en minäkään usko puoliakaan niistä saduista mitä nää viljelijät tässä suoltavat ja tiedän että maataloudella pärjää hyvin jos vaan vähänkään on talousmiestä. Suotta siinä esitätte jotain köyhää, heh heh. Nää konekauppiaiden juoksupojat on asia erikseen mutta eiköhän ne siitä pikkuhiljaa tipu remmistä. Tervemenoo vaan lomittajaks, siinä sen totuus rupee vähitellen valkeneen. Vaikka kuin hyvin hoitaisit hommas, saat kuulla olevas vaan paska lomittaja.
Ja se oli "tukijako" joka kirjoitti lainan vakuuksista, niistä en tiedä mitään. Asiallinen kommentti häneltä muuten siinä lopussa.
Osaltani lopetan tään, TIEDÄN että teidän kanssa on turha yrittää puhua näistä asioista, olenhan vaan se satusetä ja lomittajien ja viljelijöiden keskinäisistä ristiriidoista ei saa puhua ääneen, niin ne sanoi aina toimistollakin, teet vaan ne hommas ja ole viisaampana hiljaa. Tämä sääntö näyttää pätevän täälläkin.
Hyvää keväänjatkoa kaikille, myös teille viljelijät.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 20:53:47

Message:
Kiitos kiitos
RE: Tukijako
Lähettäjä: Lomittaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 22:04:36

Message:
Sijaisavulla ja lomituksella on eronsa. Kasvinviljelytilalla ei ole lomitus mahdollista.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 09:23:45

Message:
Ex lomittajalle, helppoa on pahastua ja lopettaa kun ensin puhuu paskaa. Oletko vielä sitä mieltä, ettei kyntö kuulu lomittajalle. Lomittaja, karjatilallakin kynnetään ja äestetään.
RE: Tukijako
Lähettäjä: sivullinen
Perjantaina 04.3. 2005 klo 09:51:34

Message:
"vallut ja haukottelijat" kattokaa peiliin! Ex lomittaja puhuu totta!Maajussit mäkeen!
RE: Tukijako
Lähettäjä: hah
Perjantaina 04.3. 2005 klo 10:34:57

Message:
taitaa vallu olla niis maatöis,paskaa puhumas,onneksi!
RE: Tukijako
Lähettäjä: voivoi sen tähren
Perjantaina 04.3. 2005 klo 10:37:47

Message:
ex-lomittaja taitaa kuunnella jatkuvasti kappaletta "en ole katkera mutta kuitenkin" kyyneleet silmissä. akkamaista porua taidat olla aika nättinokkanen RYHRISTÄYRY MIÄS JA NIISTÄ NOKKAS JA PALLAA TÖIHIN hevosetkin nauraa tollaselle neidille meijän äireessäkin on enemmän miästä kun tommosessa porukollissa aika lyhytjännitteistä toimintaa kun 2-sekuntia miettii ja lopputiliä hakeen ei ihime ettei panista kaikille rahhaa lohkee jos kaikki on nuin perk.... lapsellisia isomiäs ny jostain puheista lopputiliä ottamaan! jos yrittäjä pillastus jostain puheesta ja lakkais tekemästä töitä nii mitäs sitte kävis KONKURSSI ennepitkää
RE: Tukijako
Lähettäjä: koirnmakkaraa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 11:01:15

Message:
Kyllä ex lomittja on ihan oikeassa,on siinä jumalauta isännällä otsaa puhua koiranmakkarasta,saatana nappi ottaan tommosille maajusseille,ja edelliselle solvaajalle kans.Olis pitäny sen lomittajan mennä enstöikseen vetään sitä kusipäätää tai niitä molempia turpaan!
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 12:03:23

Message:
koiranmakkarasta ja koiranmakkarasta haistakaa v.... jos joku loukkaa arvon neitejä niin kyllä keksitään kaiken maailman juttuja ja haukutaan kylillä väittäkää ny viä että se isäntä sekaantuu eläimiin hakka vaimoaan ja lapsiaan keittää pontikkaa viljelee hamppua ja suunnittelee vallankumousta lapsipornon ohella eiku ihan oikeesti hiljaa hyvä tulee
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 13:46:47

Message:
sivullinen haukkas paskaa, ennen mäkeen kun nälkäkuolema. Se on sivullinen pirullinen lähtö kun ruoka loppuu, ja se loppuu jos maajussit mäkeen.
Jos vastaan tulisit, niin turpaan laskisin aivan huvin vuoksi tuollaisesta lauseesta.
Ja se ottais kipeää.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 04.3. 2005 klo 16:14:02

Message:
Terve taas! Kävin siinä tienaamassa rapiat 9 tuntia vierasta rahaa. Oon muuten sopinu omistajan kans et en huoli mitään ylityökorvauksia kun en mihinkä liittoihin kuulu. Ja tänään tars vielä käydä viemässä 10 kuution lava polttopuita tohon kylälle. se on 30e/heittokuutio. Tulla sit taas kattoo mihin tää "tukijako" on kerenny.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Sami T
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:10:01

Message:
Vielä noista korkotukilainoista ja aloitustuista: Tulee myös muistaa, että aloitustukia saaneet sitoutuvat laajentamaan toimintaansa tietyn prosentin oliko se nyt kolmen vuoden kuluessa, ei ole velvoitteetonta sekään raha. Elinkelpoisuuden parentamiseen tähtääviä nämä aloitustuet ja sen velvoitteet.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:19:49

Message:
Näille nuorille viljelijöille, jotka niihin eteen työnnettyihin papereihin niitä allekirjoituksia rustaatte,niin miettikää tarkkaan mihin sitoudutte.Ei tarvitse vanhempana sitten katua nuoruuden hölmöyttä.Maksumiehiä täällä kaikki etsii.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:38:04

Message:
Paa haukotuttajakuvas tänne nii tiietää ketä pittää vettää lättyy ku nähää,samaten tota vallukoiraa
RE: Tukijako
Lähettäjä: HJK
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:53:41

Message:
Vallu sun muut

Teillä alkaa noita perskärpäsiä hörrätä aikalailla:-)
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 20:38:40

Message:
No sen verran riski ja isomies olen että nimimerkittömällä on paskat housussa jos kohdataan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 20:40:14

Message:
En aikonutkaan istumaan lähteä, totta kai ensin annan ainakin yrittää toisenkin, mutta sitten kongi kumahtaa, ja taitaa tulla nimettömällekkin pitkä uni.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tukijako
Perjantaina 04.3. 2005 klo 20:55:49

Message:
Onhan se niin että kaikki tilat ovat ostettuja. Se on vaan vähän eri asia jos vaikka oma poika ostaa tilan kun taas ihan ulkopuolinen. Jos poika ostaa silloin myydään verotusarvon mukaan joka on ihan muuta kuin todellinen arvo.
Periminen voi tulla kalliiksi jos sattuu siihen raskaimmin verotettuun luokkaan eli 48%. Voi siinä jäädä viljelemiset haaveeksi.

RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:21:45

Message:
Jaaha, Mittelöön pitäs näemmä lähtee. Vetäkää kuulkaas ihan keskenänne nekkuun. Mää lähen maate. on tullu tällepäivälle ihan riittävästi tehty hommia......
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:24:16

Message:
Laiska töitään luettelee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:26:19

Message:
joo.

RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:29:16

Message:
Se on vanha sanonta ja pitää paikkansa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: pena
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:34:14

Message:
kYLLÄ SE ON NIIN ETTÄ TÄÄLLÄ KAUHAJOELLA tuntuu että sika ja peruna jussit pärjää on uudet mersut ja aikaa istua aamusta iltaan valittamassa töiden paljoutta .Istuvat ABC baarissa ympäri vuoden vähintää 12h päivässä.en tiedä koska työt tehdään mistä kyllä jaksetaan kehuskella
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:04:51

Message:
Ja Pena on töissä ABC baarissa pitkää päivää ilmeisesti, miten muuten tietäs?
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:11:18

Message:
Viljanviljelijänä tiedän että töitä on vain muutama viikko kesällä ja loppuajan voin vetää lonkkaa uuninpankolla.Milloin tahansa voin mennä ABC:n baariin parantamaan maailmaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:42:16

Message:
Niin muut duunarit ei kerkee istuu siellä ABC:n baarissa kun n.140 vuorokautta ympäriinsä, jos vaan olis auki jatkuvasti.
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:48:35

Message:
Niin vuodessa tuo 140 vrk, tarkoitin, jos ei paljon luista remmi.

Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:56:31

Message:
No niin, nyt saa minun puolestani pistää bittiavaruuteen tämän ketjun. Tämä meni tylsäksi.

Auttaisikohan tämä:

Sosiaalidemokraatit ovat kaikki paskahousuja. Tämän sivuston sensori on kova sosialisti eikä sen pää kestä kun sossuja herjataan. Sen lisäksi se on punavihreyteen taipuva kissaihminen, joten jos tämä sosiaalidemarireppana ei poista ketjua, niin on taasen alettava murhamaan kissoja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 23:08:48

Message:
No mikä nyt lähettäjätöntä rupes kyrsimään, vai kolahtiko kohallensa?

Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 23:27:29

Message:
Kaikki lainaukset ovat Urantia-kirjasta
© 1993 URANTIA Foundation


Tämä "kissan tappaminen" onkin hyvä keino saada epämiellyttävät keskustelut käytön toimesta poistetuiksi. Tulevaisuudessa tulemme mahdollisesti näkemään kissoja käytettävän yleisemminkin tähän tarkoitukseen.

Aate-eroista on syntynyt kansojen ja kansanryhmien välille sotiakin, joiden aiheuttamat tuhot ja kärsimykset ovat olleet mittaamattomia. Jos nyt ilmikäynyt keino "murhata" kissa näppäimistöllä toimii, on ihmiskunta astunut taas pitkän askeleen kohti auvoisaa tulevaisuutta.

Voi vittu.

RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Japi P
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:17:48

Message:
Kulkukissojen hävittämiseen paras on haulikko, mutta se ei käy taajamassa. Taajama-alueella hyiksi ovat osoittautuneet jalkajousi ja loukku. Myrkkysyöttien käyttö vahinkoeläimien hävittämisessä kiellettiin takavuosina. Rakennusten sisällä myrkyttäminen on luvallista, mutta siitä ei saa eläinsuojelulain mukaan seurata turhaa kärsimystä kissalle. Aineen siis pitäisi olla tainnuttavaa. Loukusta lopettamiseen voidaan käyttää sopivaa asetta, kuten loukkupistoolia.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Nape T
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:18:42

Message:
Myrkyt joita kissa voi saada kotoaMyrkky


Myrkytysoireet


Toimenpide
Rotanmyrkky (esim. arsenikki, strykniini, tallium, varfariini) Levottomuus, vatsakivut, oksentelu, verenvuoto, ripuli. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Eräisiin myrkkyihin on vastalääkettä.

Pakkasneste Koordinaatiovaikeuksia, oksentelua, kouristuksia, lopulta tajuttomuus. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Joskus vaikutukset voi pysähdyttää ruiskeella.

Alkoholi, metanoli Apatia, oksentelu, pyörtyminen, nestehukka, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Kerro mitä ainetta kissa on syönyt.

Kipulääke (esim. aspiriini, disperiini, parasetamoli) Koordinaatiovaikeudet, tasapainohäiriöt, oksentelu. Ikenet sinertävät, jos kissa on syönyt parasetamolia. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Ihmisten kipulääkkeet ovat myrkkyä kissoille.

Desinfiointiaine, kodin puhdistusaineet (esim. fenoliyhdisteet) Voimakasta oksentelua, ripulia, hermostunut, paloissaan, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Kerro mitä ainetta kissa on syönyt.

Hyönteismyrkyt ja kasvinsuojeluaineet (esim. klooripuhd. hiilivety) Lihasten nykiminen, kuolaaminen, kouristukset (saattavat laueta käsittelemisestä) ja kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Vastamyrkkyä ei ole.

Etanamyrkyt (esim. metaldehydi) Jatkuva syljeneritys, lihasten nykiminen, oksentelu, ripuli, koordinaatiovaikeudet, kouristukset, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Heti aloitettu hoito tehoaa usein.


RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Pepe I
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:21:26

Message:
Jos kollikissa, niin peltilevy sille kohtaa mihin kissa kusee.
Johto levystä sisälle.
Kun kissa tulee, niin johdon päässä oleva pistotulppa seinään (Virta menee levyyn).
Kun kissa kusee levyyn, niin saa tällin ja ottaa sellaisen spurtin ettei ei palaa ikinä.
Kerran kokeitu.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Ykä Y
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:22:16

Message:
Kansanliike pittäis laittoo pystyyn ja hävittää nuo sudet oikein isolla porukalla, jotta saisivat linnaan pistää oikeen susikaartin.
Mihinkähän nuo elläintarhat lähettäävät karhun ja sden penikat kun luontoon eivät kuulemma laske,etteivät vaan tappaisi viattomia olioita. Ottokeepas viherpiipertäjät asiasta selvää.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Heppu hei
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:23:03

Message:
Olen kuullut, että sutta saa ruokkia seuraavan reseptin mukaa, superlonin palanen kastetaan vereen ja pannaan pieneen lasiputkiloon jäätymään ja kun lääke on valmis,niin putki rikotaan ja ruoka on valmiina tarjottavaksi. Parantaa kuulemma hyvin.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Nape T
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:25:07

Message:

Turun sanomat........lainaus

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä


Otava, Jokamiehen tietosanakirja, toinen painos.


RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Matti K
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:25:43

Message:
Susi
Liikkuu enimmäkseen öisin. Talvisin kokoontuvat parviksi ja lähestyvät ihmisasuntojakin tappaen karjaa, koiria, jopa ihmisiäkin

Risti on Mynämäellä. Asia on historiallinen fakta, eli löytyy historiankirjoista. Tosin susipulliainen väitti ilman todisteita aikanaan elukkaa koirasudeksi. Aikalaiset totesivat elukan sudeksi. Telkkarissa haastateltiin aikanaan eukkoa jonka ilm. sama susi oli vauvana vienyt pihasta. Renki oli metelöimällä ja huutamalla saanut suden pudottamaan hänet maahan vahingoittumatta.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 23:31:27

Message:
herrat vetää lonkkaa tulin just töistä vetäkää vittu päähänne ja olkaa hiljaa vitun runkkarit toivottavasti tästä aiheesta pian päästään homot ei jaksa enää teille selitellä ette ymmärrä oikeeta yrittäjää mä en jaksa enää tota saatanan kateutta

Lähettäjä:
Lauantaina 05.3. 2005 klo 01:00:21

Message:

Etusivulle


Aihe: Tukijako
Lähettäjä: Vihne Niska
Tiistaina 22.2. 2005 klo 12:18:54

Viesti:
On ihan pakko palata tukien pariin vällee vaihteeks, kun usein kuulee mainittavan , miten viljelijät elää tuilla. Niin osui netlarista tuommoinen uutinen, jossa kerrottiin viime vuoden te keskuksen jakamat avustukset eri firmoille, on meinaan aikapitkä lista yrityksiä, ja isoja summia jaettu. Eikä siinä vielä kaikki, on muitakin tukia saaneet. Ihan vaan tiedoksi näille ketkä itkee viljelijöiden tukien perään.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:59:58

Message:
Oonhan näitä yksityisille ihmisillekin suunnattuja tukia monenlaisia. Sairaanhoito, koulutus, sosiaaliturva, asumistuki, lapsilisät, äitiysrahat, työttömyysturva ja lukematon määrä muita. Joskus takavuosina kun asiaa selvitettiin, oli Suomessa tavallisen tallaajan mahdollisuus anoa 153 eri määrärahaa tai tukea.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 22.2. 2005 klo 20:24:13

Message:
Korostan taas sitä, että kannattaa jokaisen koittaa sitä viljelyn eksotiikkaa ja ihanuutta... Tietää sitten miksi niitä tukia maksetaan! "Toverit" vaihtais sen paskatalikon äkkiä kellokorttiin!
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH:lle
Tiistaina 22.2. 2005 klo 23:47:25

Message:
Joo niitä saa KAIKKI (myös peltopellet) hakea,vaan EIPÄ maataloustukia idiootti,siin on pieni ero
RE: Tukijako
Lähettäjä: Eversti evp
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 07:28:54

Message:
Vallulla taitta viirata hieman päässä. Ei maataloushommia niin vaan aloiteta. Pitää olla todellakin syntynyt kultalusikka suussa ja saada perintönä metsät ja pellotn. Kyllä halukkaita olisi, mutta se on mahdotonta Siwan myyjän palkalla esimerkiksi. Usein sisaruksistakin tuo vaihtoehto suodaan vaan sille laiskimmalle, joka ei koskaan viitsinyt ja älynnyt mennä kouluun ja töihin. Ja tuolle TH:lle pienenä vinkkinä että ei se sairaanhoito ole ollenkaan verrattavissa maataloustukiin. Ehkä vain siinä tapauksessa, jos pitää laiskoja maalaisia sairaana.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 08:31:15

Message:
Pitäis tässä jotain maataloustukea meikäläisellekin herua, vaan eipä heru. Ei tässä ole kolmen lapsen kanssa helppoa. Päivähoitopaikat on kaukana. Matkaan menee tosi paljon aikaa, eikä työmatkakorvauksista saa kaikkia kuluja pois. Asumistukikin on perseestä. Tuen takia joutuu tekemään niin pirusti selvityksiä. Ja mitä hyötyä on ateriakorvauksesta, ei niin mitään. Sitä ei saa rahana, vaan se on syötävä. Millä tässä pärjää? Tää työkin on pätkätyötä. Välillä on työttömyysrahajaksoja. Kerran työllisyyskurssin jälkeen aloin yrittäjäksi. Lopetettava sekin oli kun starttirahakausi loppui. Jäi osa naislainasta maksamatta. Nyt olis uusi ukko hakusessa. olisko ketään maajussia vapaana. Paskanhajuiset älkööt vaivautuko. Ei myöskään työhullut, joita ei kotona näy. Ukon pitäisi hoitaa osuutansa kotitöistä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Korpraali evp
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:02:27

Message:
Mitähän siellä Herra Everstin päässä sitten tapahtuu. Miksi ei aloiteta noin vain, jos tila on myynnissä. Itse olen ostanut maatilan ja rakentanut päärakennuksen ja tuotantolaitoksen ja remontoinut muita tarpeellisia tilan rakennuksia. Olin työelämässä maailmalla reilut kymmenen vuotta ja säästin asutoa varten, kunnes sain idean että lähden maalle asumaan, ja tekemään töitä. Tosin en semmoista palkkaa ole sen jälkeen saanut, kun mitä kaupungissa sain, mutta olen tyytyväinen valintaani. Onhan semmoisiakin tiloja, missä ei ole kuin yksi lapsi, joka jää jatkamaan viljelyä, kun vanhemmat lopettavat, ja hän saa (perintönä) edullisesti tilan, tosin joutuu maksamaan samat verot, kuin kaupunkilainenkin saadessaan perinnön. Ja jos on muita lapsia, niin onhan heille maksettava osuus tilasta. Ihmetyttää tuo joidenkin tyhmien kaupunkilaisten valitus näistä viljelijöiden tuista. Ollaan tietävinään viljelijöiden tuet ja tilojen hankinnat pirun tarkkaan, vaikka jutuista paistaa läpi ettei tiedetä yhtään mitään. Eivätkä vaivaudu ottamaan asioista selvää vaan jatketaan samaa p****n jauhamista. Maaseudulta löytyy paljon ihmisiä ketkä ei saa sitä Siwan myyjän palkkaakaan, maatilan töistä, ja tämä on fakta. Eihän sairaanhoito olekkaan tukea sellaiselle, jolla on hyvä terveys, eikä tarvitse terveyskeskuksen palveluja, mutta kun joskus Everstitkin sairastuu, ja voi joutua olemaan viikkojakin sairaalan petillä, niin siinä vaiheessa se on ihan hyvä tuki, kun ei tarvitse maksaa itse kuin murto-osa hoito kuluista. Ja tuo TH:kin nauttii niistä maataloustuista päivittäin vaikka ei sitä taida tietääkkään, mutta ottakoon itse selvää, on aivan fakta homma.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vihne Niska
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:11:48

Message:
Se jäi tuolla alussa sanomatta, mitä ajattelin noista te keskuksen myöntämistä tuista, että ne on firmoille, joillekkin jopa satoja tuhansia euroja ja jakaantuu sitä kautta työntekijöiden hyödyksi, vaikka eivät sitä välttämättä niin koekkaan. Näin ollen nauttivat tuista myös.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:21:03

Message:
No voi jösses! TH:lle ei oikein tajunnut asian pointtia!! Kyseessä oli JUURI ne kauan parjatut MAATALOUSTUET! Kaikenlaisia sosiaalipummitukiahan on maailma pullollaan joita monet käyttää surutta hyväkseen. Esim. opintotuki ja asumistuki. Pistetään mukulat mummonluo kirjoille ja laitetaan posti sinne, tekaistaan joku vuokrapaperi ja AVOT, johan tuet pompsahti pilviin. Silti mukulat asustaa kotona. Tälläinen huijaus ei onnistu maataloustuissa. Joka saatanan aari ja elikko pitää kirjta ylös. Tarkastajat kiertää suomea ristiin rastiin tutkimassa onko suojakaistale 55cm vai 65 cm, onko mansikin kerkit ja tissit asianmukaisia. ETTÄ NÄIN!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:26:11

Message:
Ja EVERSTI EVP: Eihä sitä maataloushommaa nykyään aloiteta ILMAN KOULUTUSTA jos OIKEASTI aikoo alkaa viljelijäksi. Osa-aikaiset on erikseen.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:38:20

Message:
Vallulla heittää pahemman kerran nupista!Noita TH:n luettelemia tukia saa hakea kuka vain, SIIS MYÖS PELTOPELLET! Mutta maataloustukia saavat VAIN !!!!!! PELTOPELLET!!!!!!! YMMÄRRÄTKÖ PEHEMEE???
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:41:42

Message:
MAAJUSSI,MAAJUSSI PUUTA NUSSI!!!!!!!!!1
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 22:59:50

Message:
Samat tuet ne ovat viljelijöilläkin, jopa työttömyyskorvaukset, jos tila ei työllistä ympärivuotta ja harvoinpa se tukiais ja viljanviljelyssä työllistää.Ihan sama missä korvessä asuu, niin yhteiskunnan varoilla penskat kuljetetaan kouluun ja tiet aurataan.Postimaksutkin ovat samat vaikka asuisi käsivarren nokassa.Maaseudun höperöita ja vanhuksia kuljetellaan lääkäriin ja asiolle jakamalla taksilappuja.Näiden syrjässä asuvien elintapa intiaanien vapauden ja luonnonrauhasta nauttimisen maksavat asutuskeskuksien työssä käyvät palkansaajat.Pitkin korpimaita vedettyjen sähkölinjojenkin kustannukset...jne
RE: Tukijako
Lähettäjä: nono
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 23:20:59

Message:
Nyt meni tutkija vähä liiallisuuksiin
RE: Tukijako
Lähettäjä: Pannaanpa toimeksi !
Torstaina 24.2. 2005 klo 00:31:50

Message:
Niinpä maamme huijattiin tähän EU:n tukisysteemiin. Ei siitä moni tykkää. Tai ehkä moninaiset tukibyrokraatit.

Viimeistään nyt kaikkien omilla aivoillaan ajattelevien kannattaakin aloittaa työ EU:sta irroittautumuseen ja kansallisen ruokahuollon järjestämiseen. Islannilta se onnistui, miksei muiltakin...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tuore tutkimus
Torstaina 24.2. 2005 klo 00:52:19

Message:
Tosin vuodelta 2003, sen jälkeen tilanne kiristynyt. Joka neljännellä tilalla ei työlle saatu ollenkaan korvausta. (Palkka 0 eur/v)

Keskinmäärin palkka 4,1 eur/tunnissa.

Kolmella sadasta tilasta teollisuustyöntekijän palkka.
Siis tukien maksun jälkeen.

Tietysti monikin palkkatyöläinen haluaa vaihtaa noihin itsellisiin oloihin oman työmaansa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Hese
Torstaina 24.2. 2005 klo 06:57:06

Message:
korpraali:

Ihan hyvä kirjoitus.
mukaan oli päässyt pieni asia virhe,
Tänäpäivänä ei sukupolvenvaihdoksessa makseta muita lapsia ulos, ellei sitten ole kysymys kuolinpesästä, tilakauppa on aina myyjien ja ostajien välinen asia ja luopujat voivat myydä sen ihan kelle haluavat, vaikka mustalaisille.

RE: Tukijako
Lähettäjä: mh
Torstaina 24.2. 2005 klo 07:38:27

Message:
näin on hese ja maatilan voi ostaa todella kuka vaa tässä lähellä on myyty kaksi tilaa puolenvuoden sisällä ja kummassakin ostajast on tulleet muualta ja olleet muissa hommissa ennemmin.kokeilkaa vaan kateelliset
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 24.2. 2005 klo 12:16:35

Message:
Tuo "tutkijan" kommentointi hieman hätkähdytti. Tuli Josef Stalinin suorittamat väestön pakkosiirrot elävästi mieleen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Torstaina 24.2. 2005 klo 13:28:21

Message:
tutkija team ei ole kuullutkaan Stalinista. Arvioin teamin jäsenten iäksi päälle kolmekymppisiä, tuli väärä arvio, ovat räkänokka iässä, tai sitten jääneet räkänokka ikäisten tasolle.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Eeku
Torstaina 24.2. 2005 klo 15:15:15

Message:
Tutkija ei ole selvästikään tutkinut sähköverkkojen historiaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 24.2. 2005 klo 15:38:59

Message:
Näinpä. Eipä ole kaiketikaan Stalinismilla, Fasismilla, Reaalisosialismilla, eikä muillakaan fundamentalismeilla paljoakaan eroa. Olisikohan tuo "tutkija" lähinnä edesmennyttä Kansallissosialismia opeiltaan. Ei näistä kommentoinneista ainakaan mitään Demokratiaan liittyvää ole löytynyt. Toisin sanoen kannanotoista voinen päätellä että kysymys on puolivillaisesta Kansansosialismista tahi Kansandemokratiasta. Kehoittaisinkin em. tutkijaa matkustamaan P.Koreaan tutustumaan aateveljiinsä henk.koht.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Präkylän Poeka
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:05:52

Message:
Taitaa tutkija olla nimeltään Kari Huntus, stalinisti, jyväskylän seudulta. Siellä tämä valtion palkollinen Keski-Suomen lääninhallituksesta
maksatti meillä muilla lentolehtisiä ja jakelutti ne postin välityksellä yhteikunnan piikkiin kaikkiin koteihin.
Julkaisussa oli akiteerattu teksti "Haja-asukan syö pöydässäsi".
Tämä oli minusta erittäin törkeä solvaus niitä kohtaan jotka eivät halua asua asfaltin keskellä.
Muistutan vielä, että 90% mielenterveysongelmista on kehä III sisäpuolella, vaikka västöstä on vain 25%.
Hulluja on moneen lähtöön ja parhaimpiin useampia.
Kyllä maalla on mukavaa!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:22:07

Message:
Ei tästä koskaan loppua tule. Ikuinen kissa ja hiirileikki. Kertokaas nyt sitten TH ja muut MESTARIT mikä niissä MAATALOUSTUISSA ja MAAJUSSEISSA oikein vituttaa? Vastaukseksi ei kelpaa se paskanhaju yms. vaan perusteltu JÄRKEVÄ syy moiseen inhoon????????
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:40:59

Message:
Ei nämä kaupunkilaiset vastaan maalaiset tai palkansaajat vastaan yrittäjät keskustelut mitään uusia asioita ole.Näitä on käyty vuosikymmenet,ne vaan silloin tällöin joku ottaa esille ja sitten sanat sinkoilee.Kaikki kuitenkin samassa veneessä ollaan ja joskus vaan siitä soutajasta neuvotellaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: SUOJATYÖPELLE
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:46:10

Message:
Yksi iso tukiryhmä tässä vielä on kokonaan käsittelemättä. Se on "suojatyöpaikat". Tarkoitan sellaisia työpaikkoja, jotka on perustettu työllistämistarpeista. Työllisyys on ollut valtiovallan ja miksi ei kuntienkin erityisessä suojeluksessa. Virkoja on perustettu hulvattomasti. Jos minun pitäisi omien tarpeideni mukaan päättää, kenelle virkamiehelle lähettäisin kuukausittain tililtäni rahaa, niin eipä lista pitkä olisi. Mieti, olisitko itse valmis palkkaamaan omilla rahoillasi jonkun näistä "tarpeellisista" yhteiskunnan eläteistä. Ostaistko opetuksen, vartioinnin, lääkäripalvelut ym mieluummin omavalintaisesti.

Minä käyttäisin mieluummin omat rahani.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:47:13

Message:
Allekirjoittanutkin on kaupungissa hetken asunut ja nyt taas maalaistunut palkansaaja viljelijä. Silti haluan tietää sen perimäisen syyn tuohon pahaanoloon joka sikiää noista ihmisistä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija.
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:56:08

Message:
Ei noista,vaan meistä.Se on geeneissä,eikös ne jo kivikaudella lähteny ylävirtaan nuija kädessä katsomaan,että kuka siellä lastuja veistelee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kalle 2
Torstaina 24.2. 2005 klo 17:24:29

Message:
Mahtaneeko kaikki asioista tietämättömät aavistaakaan mihin ne tuet esm. mataloudesta todella suuntautuu,montako työpaikkaa maatalouden alkutuotanto teollisuudessa mahdollistaa pitää muistaa myös kone ja rakennusinvestointien vaikutus talouselämään.Kateus ja tietämättömyys saa aikaan ikävää eripuraa, ne jotka viitsivät ja joilla on edellytyksiä hankkia asioista todellista tietoa ovat rauhallisempia ja suvaitsevaisempia ihmisiä tässä yhteiskunnassa.
Elä ja anna toistenkin elää.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:18:29

Message:
Niin.mutta mitä se maksaa kun tätä sirkusta pyöritetään verovaroilla ja niistäkin euroista suuri osa menee ulkomaille koneiden,raaka-aineiden ja öljyn ostoon.Pelloilla viljellään mitä viljellään,heinää ravihevosille ja rehuviljan kahua.Koko maassa on vain 5 mijoonaa ihmistä,vähemmän kuin yhdessä ainoassa suurkaupungissa.Kyllä varmaan tälle ihmismäärälle ruoka pystyttäisiin tuottamaan puolta pienemällä pinta-alalla, kun se tuotettaisiin tehokkaammin.Entisessä Neuvostoliitossa ruoka ihmisille kasvatettiin takapuolen kokoisilla yksityispalstoilla mökkien pihoilla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:31:34

Message:
VOI HYVÄ LUOJA!!! JUURI NOIN!!! mites sitten ne työpaikat???? Lihateollisuus, paperiteollisuus, myllyt, puuteollisuus, kaikki kotimaisten maatalouskoneiden valmistajat, sokeritehtaat ja viljelijät itse?. Kortistoon vaan kaikki ja hyvin menee.lasketaan vaan pinta-alat puoleen ja tuodaan ulkomailta! Se kannattaa!!!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: vesa
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:37:43

Message:
Siinähän olisikin hyvä ajatus: jokainen tuottaa sen minkä syö. Ei taitaisi kaikille kuitenkaan kelvata. Eikä jäisi mitään mistä voisi valittaa...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kesämies
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:55:09

Message:
Kaikella on varmaan puolensa kadehtia ei kannata kaupunkia eikä maaseutua, kuka maanviljelijä viitsisi istua melkein tunnin aamulla ja illalla työmatkalla (28km) kehä 3:n sisäpuolella se on pakko, enemmän minua edelleen ottaa nuo juopot seitsemän aikaan ensimmäistä keskiolutlastiaan ostavat(verorahoilla), todennäköisesti joku on jo aamulypsyllä samaan aikaan, ja myös sunnuntaina karja pitää hoitaa kun minä vielä aamulla nukun.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kalle 2
Torstaina 24.2. 2005 klo 20:44:16

Message:
Sinulle TUTKIJA, kirjoituksillasi osoitat kiistatta tietämättömyytesi tässäkin asiassa silti suuna päänä joka paikassa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: mualaane
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:01:41

Message:
Kalle 2 on järkiheppu!! Tutkija voi mennä tutkimaan PUNAISTA jäsenkirjaansa jonnekin ihan muualle. Voisit tunkea sen hanuriisi ja vinkua taas... Niin kuin Kalle 2 sanoi, täydellinen tietämättömyys paistaa läpi kirjoittelustasi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:09:34

Message:
No,oikeassa seurassa sitten olen.Vähän niin kuin Maaseudun Tulevaisuus lehden mielipide palstan kirjoituksia 40 vuoden ajalta.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:10:04

Message:
Siinäpä kaks viisasta(hahahahahah,vittu ko naurattaa)Kalle2 & mualaane,aitun idioottikepulaiset!
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:11:13

Message:
Piti olla VITUN IDIOOTTIKEPULAISET!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:15:55

Message:
Yhdyn kyllä Kalle2:seen ja mualaaseen!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:18:03

Message:
On sillä punakirjalla vaan suuri mahti... Kaikenlaisia änkyrästalinisteja sitä tännekkin masinisti-palstalle mahtuu ja pääsee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:21:17

Message:
Olen minäkin pari kertaa joutunut turvautumaan tukiin. Traktori pyörähti jyrkässä mäessä poikkipäin ja oli vähällä kaatua. Piti laittaa tuki jotta ei kaatunut. Toisen kerran kun kaivurin tassu upposi piti laittaa tuki alle jotta topisti. Kyllä tuet on tarpeellisia ja niistä on korvaamatonta apua. Ja eihän ne ole keltään pois.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:24:00

Message:
VALLUT ON KAIK PASKOJA hihihehe
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:24:58

Message:
Hyvä. Jos toi helppas ni OK.
RE: Tukijako
Lähettäjä: viel kerra
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:27:24

Message:
VALLUT ON KAIK PASKOJA hihihehe

RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:28:27

Message:
joojoo, uskotaan uskotaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kalle 2
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:30:56

Message:
En ole poliittisesti sitotunut,eikä minun työtäni voisi rehellisesti tehdäkään jos olisi jokin jäsenkirja taskussa.
Olen sitä mieltä että usein valtava kateus kätketään muka poliittisen verhon taakse että kehdataan pitää meteliä.
Toivotan teille kaikille hyvää ja iloista kevättalvea,tänäänkin sai nauttia melkeimpä keväisestä säästä.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:33:19

Message:
juu sitä samaa!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:38:15

Message:
Jossain näin tällaisen kyltin:

Jos sinulla ei ole mitään tekemistä, älä tee sitä täällä!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:49:44

Message:
Asiallinen nimimerkki ja asialliset jutut. Mitähän se tutija kaivelis sillä koneellans ajos ei olis piiri-ja metsäojien kaivuuta?? tieojia varmaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:50:39

Message:
Anteeksi, tutkija
RE: Tukijako
Lähettäjä: Itu Niska
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:54:43

Message:
Nykyinen maataloustukipolitiikka pitäis uudistaa, koska aiheuttaa liikaa päänsärkyä noille kaupunkilaisille. Ehdotankin tällaista mallia, jotta viljan, maidon, lihan ym. maataloustuotteiden tuottajahinnat sille tasolle, jotta niitä kannattaa kasvattaa. Tuet pois viljelijöiltä, ja samaten turha paperisota. Elintarvikkeiden hinnat nousisi tietysti siinä suhteessa, mutta kaikki kuluttajat pitäisivät kirjaa ostamistaan ruokatarvikkeista, ja kaikki täyttäisivät tukihakemukset kerta vuoteen. Jokainen saisi tukena sen saman hyödyn kuin nykyäänkin, mutta hyvä palkkaisia tarkastajia pitäis työllistää muutama tuhat lisää, jotka kiertelis tutkimassa kirjanpidot ja kuitit kaikilta. Näin saatas kaupunkilaisetkin tasa-arvoisiksi ja loppuis viljelijöiden kadehtiminen. Kannattaisko tätä asiaa viedä eteenpäin? ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 24.2. 2005 klo 21:57:33

Message:
Aivan varmaan. Siinä se lääke olis. Olis oikeaa maataloustuloa eikä sitä "TUKITULOA" Mutta varmaan pitemmän päälle alkais märinä kun viljelijöiden tulot liian korkeita. Ainahan se sama jatkuu.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kaupunkilainen
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:15:00

Message:
Kaupunkilaiset ovat maalta lähteneet ja heidät korvattu traktoreilla. Ruoho on aina vihreämpää aidan takana.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:25:08

Message:
Tukipuolella kaikilla aloilla on vaan se alv-hommeli. Soon hyvä, mutta ei siitä kannata huudella tällä sivustolla kovin selväsanaisesti:-)

Jos joku ammatinharjoittaja tai muu yrittäjä ei osaa tukipeliä, niin tämä on väärä foorumi siitä valittaa, ja tämä väestönosa joka ei ole näihin tukiympyröihin oikein päässyt sisälle, voisi myös pitää hieman matalampaa profiilia. Useista kommenteista nimittäin paistaa lävitse yksinkertaisuuden lisäksi täydellinen tietämättömyys.

Tietysti näitä hörhöjen kommentteja on aina mukava lukea, mutta pitkäveteiseksi se käy kun ei koskaan synny todellista keskustelua asiasta. Asia harhautuu jonnekin mutun ja uskomusten välimaastoon, ja menee alatyylin heitoiksi.

Onhan se tietysti niinkin että ns. normaali-ihmiset eivät kommentoi tämäntyylisiä keskusteluja lainkaan ja tällöin taso laskee. Eipä kyllä itseäkään usein inspiroi näihin haistatteluketjuihin ottaa kantaa, mutta nyt on aikaa hiukan tapettavana.

Aikani käyttelen tätä nimimerkkiä; TH, ja muutan sen taas joskus toiseksi. Sen vaan haluaisin kertoa, että olen lähempänä teitä kanssakirjoittajia kuin koskaan uskottekaan:-) Noin niin kuin kuvainnollisesti.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tutkija
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:30:49

Message:
Ainakin tähän asti nuo tuet on sattuneet olemaan sellaisilla sellaisia ehdoilla että jos tekee homman niin kuin se on järkevää tai sitten tekee homman noiden valtion kekkuleiden mukaan ja ottaa tuet niin lopputulos on aina sama määrä rahaa. On se sentään mukavampi ottaa se vähä raha vaikka metsästä kuin jostain sosiaalikirstusta
RE: Tukijako
Lähettäjä: anteeksi
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:39:59

Message:
mutta nyt kun on katovuosi takana niin, voitteko kuvitella millä maksatte jokapäiväisen elantonne ja lainojen lyhennykset jos tukia ei olisi tullut? itsellä olisi ollut edessä mitä todennäköisimmin vieläkin vaikeammat ajat nyt jo laarinpohja paistaa. kaikki tuloni tulee maataloudesta ja 70% sadosta tuhoutui täysin ja se mitä saimme korjattua meni rehuksi. voin rehellisesti myöntää että tuilla on nyt eletty millä muullakaan
RE: Tukijako
Lähettäjä: joopa joo
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:44:23

Message:
taidat tutkija olla oikean asian jäljillä ulosantia kun hiukan hiot saat ääneni seuraavissa vaaleissa
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Torstaina 24.2. 2005 klo 23:24:04

Message:
no mutta täälläpin maajusseilla on paremmat kaivinkoneet kun urakoitsijoilla ja tekee kärryt paremmista autoista kun millä autoilijat ajaa. Ja siinä välissä vielä ajelevat uusilla tukivalmeteillaan huoltoasemalle ja sitte taas takasi megasuureen tukihalliin. Sillä aikaa yrittäjät ruuvvaa isossa hallissa(taivasalla) ja manaa huonoja tuloja ja muuta. Sitte viljeliät vielä vie niillä tuki kaivureillaan tulot urakoitsijoilta ja alkaa ajaa tukivalmeteillaan hiekkaa omasta maastaan(eivät tarvi liikennelupaa ja ajavat toki polttoöljyllä)ja polkevat hintoja. Tällä hetkellä kilpailu näillä aloilla on vääristynyttä ja kannattaa viljellä että saa tukia ja saa maatalouden varjolla hankitttua koneet joilla polkea hintoja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: just
Torstaina 24.2. 2005 klo 23:26:51

Message:
saiko velipoika talon ja sinä ostit kaivurin
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Perjantaina 25.2. 2005 klo 00:29:26

Message:
ei saanut. Ei edes ole velipoikaa. vaan lähinnä kyrpii kattoa kun naapurin isännät rasvaa uusia koneita ja ite saa ruuvata vanhoja romuja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: joojoo
Perjantaina 25.2. 2005 klo 00:48:16

Message:
kato jos et viljele et voi voittaa
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Perjantaina 25.2. 2005 klo 11:35:14

Message:
Oletteko tulleet ajatelleeksi kateudeltanne, että miksiköhän Suomessa lopettaa tiloja koko ajan? Tuotantokustannusten nousunopeus hirvittää ja tuotteen hinta senkun laskee. Ilman tukia ei täällä tuotettaisi ainoatakaan jyvää tai lihankimpaletta. Maataloustuet muuten tutkimusten mukaan palautuvat yhteiskunnalle korkojen kera ja pysyy meilläkin ruokatuotannon suhteen omavaraisuus kriisiaikojen varalle. Eihän sitä tiedä milloin väestönkasvu ja muut kriisit lamauttavat maailmalla monia alueita, silloin taas on kotimainen tuotanto arvossaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kaupunkilaiskölvi
Perjantaina 25.2. 2005 klo 12:08:46

Message:
Mun puolesta viljelijät saavat pitää tukensa. veroprosenttiini se ei kuitenkaan tulisi alentavasti vaikuttamaan, vaikka ne tuet lopetettaisiinkin. Eniten kuitenkin vituttaa tuo maalaisten vs kaupunkilaisten vastakkainasettelu. Paljon kaupunkien kapakoissa, ja maaseutujen kaljakuppiloissa pyörineenä voin todeta, että eniten tukiaisia vastustaa sellainen maaseudun väestö, jotka eivät ammatikseen viljele. Se naapurikateus se jyllää siellä maallakin, vieläpä yllättävän voimakkaanakin. Selkään puukottajia löytyy niin maalta, kuin kaupungeistakin.
Älkääkä sitten suoltako tämän perään ainoana vaihtoehtona sellaista paskaa, kuten: "ne on kaupungista maalle muuttaneita".

Kuitenkin: hyvät päivänjatkot kaikille.
RE: Tukijako
Lähettäjä: glaksi
Perjantaina 25.2. 2005 klo 15:12:48

Message:
Oikeasti ne/me kaupungeissa ovat melkein kaikki maalta sinne muuttaneita. Luulempa enimpien kaupunkilaisten suhtautuvan positiivisesti maalaisiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 16:29:30

Message:
En viljele -tyypille: MIKSIKÖHÄN NE MAAJUSSIT KAIVAA NIITÄ OJIA JA AJAA OMAA HIEKKAA OMILLA KÄRRYILLÄ JA TUKIVALMETEILLA?? NO, JOHTUISKOHAN SIITÄ ETTÄ OMAT TULOT ON TIPPUNU JA PITÄÄ JOLLAKIN KONSTILLA PYSYÄ LEIVÄNSYRJÄSSÄ KIINNI???!!! VAI?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Perjantaina 25.2. 2005 klo 20:05:17

Message:
Vallu, se on juuri noin. Pakko tehdä näitä urakkahommia. Jos kallis hinta, ei töitä!
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Perjantaina 25.2. 2005 klo 20:10:15

Message:
Tekevät monasti isännät velkakierteessä polkuhintaan urakoita. Ovat pakkoraossa kun laskut erääntyvät. Alalla kuin alalla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 20:53:41

Message:
Viljelijä: taidetaan saada kyllä ryöpytystä mutta tosiasia on että jos 6kk välein maksat 8000-12000 euron lyhennyksiä niin pakko sitä rahaa on jostain ottaa. Monta vuotta on jo mennyt persiilleen. Rupee nälkävyö kiristyy.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:10:19

Message:
Kyllä keväällä lainat on kivampi lyhentää kun tulee vaikka joku tuhat euroa lumihommista laskutettua tuloa. Aina valittavat että maajussit ei tee mitään talvella ja sitten kun tekee niin eipä sekään kelpaa, joku katsoo sen olevan pois itseltään.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:18:22

Message:
Niinpä. Viljatilalliset nukkuu puoliinpäiviin ja notkuu lopun aikaa täällä lorvimassa..... Karjapaikat herää aamulla ja huiskii 1h tunnin askareilla, siten takas nukkumaan ja päivällä on aikaa oleskella, iltapäivällä taas 1h ja sit nukkuu...... ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: kapina
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:34:17

Message:
tulispa joku kriisi et menis toi ulkomaan liikenne poikki ,olis maalaisserkku arvossaan,oliskos sulla mitään ruokaa myydä,tai mieluummin antaa kun kaupasta ei saa ja nälkä on,tai sota, pommit putoilis kaupunkiin,maalaisserkulle äkkiä suojaan,niinhän se toimi viime sotienkin aikaan .Äkkiä se unohtuu...........................
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 21:38:20

Message:
Et taida kapina olla mikään apina ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: kokeilja
Perjantaina 25.2. 2005 klo 22:52:02

Message:
Jos toinen näyttää paremalta kannattaa kokeilla .Eikä turhaa ulista kyllä yrittäminen kannattaa??? Ja verottaja pitää huolen etet pääse helpolla rikastuu yritetty on Huom. Maatiloja on kohtuu kivasti myynissä rikastuminen on kaikilla lähellä.Kokeilkaa ettei tarvii tyhjästä huudella.
RE: Tukijako
Lähettäjä: joo-o
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:07:40

Message:
Huonosti on kapinalla asiat kun tarvii kriisiä tai sotaa toivoa.Ja kyllä siitää sodasta jo taitaa sukupolvi aikaa olla ,ettei ihmekään josko unohtuis.Taitaa olla kaksi Vallua linjoilla kun noin paljon jutut heittelee.Koittakaa nyt maajussit pärjaillä ja pitäkää lippu korkeella.Ps.oikein säälittää tuo kurjuus:)
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:14:45

Message:
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 16:29:30

Message:
En viljele -tyypille: MIKSIKÖHÄN NE MAAJUSSIT KAIVAA NIITÄ OJIA JA AJAA OMAA HIEKKAA OMILLA KÄRRYILLÄ JA TUKIVALMETEILLA?? NO, JOHTUISKOHAN SIITÄ ETTÄ OMAT TULOT ON TIPPUNU JA PITÄÄ JOLLAKIN KONSTILLA PYSYÄ LEIVÄNSYRJÄSSÄ KIINNI???!!! VAI?

No mutta kun ne ajelee mersuilla niin sillon kyllä on siinä leivän päällä jo ja silti pitää vetää se leipä niiltä jotka yrittää sillä hommalla elää. Ja miksi ne pitää olla uudet raktorit ja kaivurit? Eipä kovin monella urakoitsijalla joka vielä 5vuoden päästä on urakoitsija ei ole uutta kaivuria tai raktoria. Mutta viljelijöillä seisoo yks kone puomi suorana ja toisella tehään naapureille ja tutuille töitä niinku hullut. Mutta onneksi tuet lasketaan 2007 vuonna järkeville tasoille ja kyllä sitte on kivaa nähdä kun leveästi eläneet viljelijät myyvät raktoreitaan ja koneitaan. ja vielä mukavempaa on nähdä kun niitä myydään vasaran kera. Kyllä sitä ruokaa suomessa riittää kun tilanne on nytkin se että jotkut polttavat kauraa. Ja onhan sitä ennenkin selvitty. Itse olen pientilojen kannalla. Paras kate viljelijällekkin syntyy kun majorilla ajellaan. Ja turha ulista ettei ne vanhat raktorit kestä. Kyllä urakoitsijoillakin on vanhoja koneita ja eivät nekään hajoa talvella ja tallissa vaan kesällä ja työmaalla.

Kyllä oli taas mukavaa sohasta muurahaispesää näin avautumisen muodossa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:19:05

Message:
Provokaatio on asianosaiselle näemmä hekkua.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:23:45

Message:
Ei mielestäni mersu oo mikään mittari rahalle, tuontiautojen aikaa kun eletään. 10-15000 irtoo jo kunnon japsikin.Käytetyt mesethän alkaa jo roikkua 5000 alapuolella. Ja jos ei aikuisella työssäkäyvällä ihmisellä ole varaa ostaa 5000 e autoa niin kyllä ne rahat on sitten mennyt jonnekin turhuuteen. Eriasia jos oikeesti on persaukinen mut sit ei kannata tänne kirjotella vaan myydä se tietokonekin pois et saa edes jostain rahaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:51:18

Message:
no tuo mersu oli lähinnä vertauskuva leveästä elämästä jonka kaikki tajuavat jotka haluavat tajuta. Ja kyllä näistä asioista on mukava välillä oikeen avautua vähän julkisemmin. Kyllähän täällä maristaan yhtälailla kalliista kaivinkonetaksoista. Mutta todellisuus on ettei jää mitään jos kuskia pitää. esim: tuntitaksa 35€ siitä pois 10€kuskin palkkaa+kaikki sotumaksut ja muut niin ollaan tilanteesa 35e-15e=20e siitä pois polttoaina 20e-7e=13e ja tolla 13 eurolla tunnissa pitää maksaa velat, vaihtaa öljyt, ostaa vaseliinit, korjata kauhat, hankkia kuljetusauto, mahollisesti jonkulainen autotalli, työvaatteet, työkalut, voi tulla isompiakin konerikkoja ja kaikkea muuta ja lisäksi eihän konetta kannata pitää jos siitä ei ite kostu mitään. Sähkömies vetää melkeen samaa tuntitaksaa ja sillä ei kulu kun ruuvimeisseli ja vasara.
RE: Tukijako
Lähettäjä: ohhoh
Perjantaina 25.2. 2005 klo 23:57:12

Message:
Ei kai nyt tuommosella hinnalla koneita paljon käytellä, eiköös se pitäs olla n. 50-60€
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:09:34

Message:
ei täällä enempää saa kun on viljelijät polkeneet hinnat alas. tuo hinta on aika normaali 6-15tn koneelle. Kyllä täälläpäin saa 30€ tunti koneen möyrästämään. 15-20tn koneet ottaa jo tuollaista 38€:tä. Mutta katoppas lehtiä niin noita 20 tonnin koneita saa edullisemmin kuin 6-15tonnin. Esimerkkinä olkoon vaikka 97 Hitachi EX100 josta saa maksaa kohtuukuntoisena n.35000€ kun 20tn koneita saa huomattavasti huokeammin, jopa edullisemmin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: joopajoo
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:10:53

Message:
Pitihän se tämäkii keskustelu Vallun pilata svedu jutuillaan yhtymisillään miespuol...
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:10:59

Message:
ja vielä lisäksi. Tällä ne kalliin miehen maineen omaavat jotka ovat vain kerran samalla ihmisellä töissä velottavat 40-42€/h
RE: Tukijako
Lähettäjä: enkä minäkään
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:19:49

Message:
En viljelijälle, vaihda kone lusikkahaarukkaan, ja kunnanhommiin tarjousta pukkaamaan, nii sattuu hinta oikein ja jos ei satu niin selvitä syy jos on joku pilkka hinta urakoija,miksi pystyy samaan halvemmalla jos kalusto on lähes sama ja niillä kunnan töillä tarkoitin isompia kaupunkeja, sielläon ammattimiehistä ja kunnon kalustosta pula.
RE: Tukijako
Lähettäjä: en viljele
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:37:02

Message:
no täällä on kunnanhommissa sama juttu, polettuja nekin vähäiset hommat. Ei kukaan yksinkertasesti maksa enempää. Liikaa kaivinkoneita. 3000 asukkaan kunta jossa on 55(liekkö luku jo noussut) ympäripyörivää konetta joista iso osa on viljelijöillä. Ja suurta kaupunkia ei ole kovin lähellä. Helsinkiin pitäs lähteä jos rahoille haluaa, mutta ei perheellinen pysty. Ja mitään muuta hommaa ei osaa ja ei yrittäjän elämästä ja vaihtelevista työajoista enää voi mennä 8-16 töihin. Raktorihommat on vielä heikompaa mutta onneks niitä ei itellä ole. Kaikki armeijasta tulleet kossit ostaa 6 pyttyset raktorit turvesoille ja maanajoon sekä lumitöihin. Tuntitaksa tollasella polttoainehirmulla on jopa heikoimmillan 25€ paraimmillaan 30€. Alkaa olla se tilanne edessä että ei tiedä mitä tekisi. Ja tästä syytän liian suurta kaivinkonemäärää/asukas. Ennen sai melkeen samoja taksoja, mutta polttoaine oli puolet halvempaa ja koneet suhteessa edullisempia. Ainoa toivo tällä hetkellä on panostaa pakollisiksi tuleviin imeytyskenttiin ja muihin erikoishommiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: enkä minäkään
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:54:02

Message:
No jopa on tilanne tiukaks viety,otappa yhteyttä kunnan elinkeinoasiamieheen ja kerro tilanne, heillä on kyllä keinoja miten kunnan omat yritykset pärjäävät, mainitse myös hinnoitttelu politiikka ottaen huomioon yritykseen" muualta" kuin yritystoiminnasta tuleva tuki, on olemassa kilpailuvirasto sitä varten että kaikkien lähtöviiva on sama, jonka olemassaolon kyllä elinkeinoasiamies tietää kun otat puheeksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: enkä minäkään
Lauantaina 26.2. 2005 klo 00:57:07

Message:
Niin ja vielä unohtui että ota yhteyttä alueesi TE-keskukseen ja kysy mitä heillä on tarjota ongelman ratkaisuksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 10:09:49

Message:
Kyllä toi en viljele kuulostaa jotensakin katkeralta. Intistä päässeet kossit ostaa 6-pyttysen..... Mikähän sitten estää sua myymästä pyörivääs pois ja muita koneita? Mene sitten vaikka renkipojaksi sellaiselle jolla saat sen 10e tunti jos nyt saat 13. maksat osan veloistas pois konemyyntirahoilla. Eikä tarvi ostaa vasukkaa, laakereita,letkuja tai uusia tappeja. Niin ja polttoainetta. Työvaatteetkin saa ehkä työnantajalta. Ja eikä ne työajatkaan muuttuis. Lähtis osa ressistä pois. Kysy töitä vaikka niiltä inttipojilta. Sit muuten ammatilliset koulut järjestää sähkö-tekniikka koulutusta ilta opiskeluna. Sinne ja vetelet samoja taksoja. Eikä kulu muuta ku meisseli ja vasara (minne se sähkäri sitä käyttää).
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 10:12:48

Message:
Ja kyllähän kilpailu on tervettä kunhan pidetään järki mukana. Yleensä jos toiminta on kannattamatonta niin se on vika silloin toiminnan johtajassa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: maalaiskunta
Lauantaina 26.2. 2005 klo 10:53:58

Message:
täällä tuli kaupungista kaivurimies kunnalle oli halvin ja muka paras kone no ei sen töistä ole tullut mitään naapurin isäntä on ukkomestarilla käyny siistimässä jälkiä kun kunnan inssit on pyydelly ja sama poru on tälläkin kaivuri miehellä "tukikaivurit syö hänen leipää" ainoo vaan että tämä kaupunkilais ruikuttajan kone maksaa yli 100000euroo ja naapuri myis varmaan 76 mallin ukkomestarinsa alle 10000euron ja tekee paremman työn mauserillansa kun juippi kobelcolla että mitenkäs se juttu ny oikeesti onkaan
RE: Tukijako
Lähettäjä: mitäs
Lauantaina 26.2. 2005 klo 12:31:08

Message:
Mitäs nimim. Vallu oikeen mahtaa elääkseen tehä?Ei muute mut kun aina se näkyy täälä kirjoittelevan,EI TAIDA TYÖkireitä olla.Ettei vaan olis peräti maanviljelijä?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Onnellinen mies
Lauantaina 26.2. 2005 klo 13:41:43

Message:
Eikö jokainen ole oman onnensa seppä! Meinaan että jos minä en tykkäis nykyisestä työstäni, ja kadehtisin jonkun toisen ammattia, niin mikä estäis vaihtamasta alaa? Jotkut tekee olonsa entistä vaikeammaksi miettiessään kuinka paljon paremmin toisilla on asiat. Minä keskityn omaan hyvinvointiini, ja olen onnellinen.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 14:23:01

Message:
Vallu???
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:26:14

Message:
Tuossa tulin juuri metästä. Kaatelin tukkipuita ku pitäs konehallia rakentaa. Vallu duunaa maata ja siinä sivussa linkoilee ja lanailee sekä ojan varsia niittelee. Ja on sit vielä 210 päivää vuodessa "duunarina"
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:38:35

Message:
Jaa niin, sit unohtu mainita toi paskahomma. Uus aluevaltaus on paskan ajo. 12m3 Vepi seisoo tallissa ja oottaa kevättä et pääsis haukkaa sitä ihteään. Ei maailmasta paska lopu. Vinkkinä "en viljele" kaverille. 1,8e/m3+alv.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Katos
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:40:20

Message:
Perkl... olet siis niitä maajusseja jotka vaatii 2 työtä,elikkäs taas yksi työpaikka vähemmän työttömille!Kyllä pitäis siihenki joku pykälä olla et joko maajussi tai toisella töis (ei molemmat)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:41:46

Message:
Tarkemmin oikeestaan 3.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Jees
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:45:59

Message:
Voi vee ,ei muuta paskaprunnii tommoset vallut!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 15:50:07

Message:
Esim. työttömydestä. "Jannu" on ollut kaksi vuotta töissä tehtaassa, tekee 8 tunnin työpäivää. Kaveri saa palkkaa 80e päivä. Lomautus iskee ja Jannu joutuu työttömäksi (osittain), Päiviltä joina hän on töissä tulee siis 80e ja HUOM! lomautuspäiviltä 65-70 e päivä. Suuri punainen AY-liitto maksaa hyvät työttömyyskorvaukset lomautuspäiviltä. Nyt herää kysymys että kannattaako sinne mennä laisinkaan kun melkein saman saa kotona syljeskellessä kattoon. Onhan se työttömyys vitsaus mutta moni ei edes viitsi hakea töitä kun saa hyvät fyrkat kun on kotona. Edellytyksenä on AKTIIVINEN työnhaku ja pakollisiin kursseihin osallistuminen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: ei ei
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:01:32

Message:
Mistäs "vallu" oot tollasii lukuja päähäs saanu,jos sais 65-70€ "liitonrahoja" (eihän nekään vain sieltä tule)niin ei varmaan kukaan töihin haluiskaan.Kyllä kait se oikea korvaus on jotain vajaa puolet palkasta.Heräs epäilys,et kai vaan kirjoita itestäs?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:08:31

Message:
Itellä ei ole kokemusta mutta "tosiduunari" tutuilla on. Kyllä se on tosi että saadaan lähes 80% rahoja verrattuna palkkaan. Nyt en puhu mistään työttämänä ikänsä olleesta. Kahtoppas kun on korotettua päivärahaa jne jne. Ja kyllä ne sieltä vaan tulee sillai. PÄhkähullu kansa maksaa itsensä kipeekisi ja saa 40-vuoden aikana muutaman tuhannen euroa jos jää työttömäksi. Valtio tukee suuria punaisia littoja suurilla korvausmäärillä. Useilla kymmenillä miljoonilla euroilla. Ja me KAIKKI yhdessä maksamme sen veroina.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TL
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:25:57

Message:
Joopa joo. Otappas vallu jostain se liitonkirja kouraas, ja kato miten sitä rahaa virtaa. Jopa karenssiajat ovat lyöneet halvanrahan perheet ylivoimaisten ongelmien kouriin. Korotetut päivärahat tulee suoritetuista A-Y maksuista.. Ansiosidonnaiset, nääs.Tutut ne muuten vittumaisimpia kusettajia on.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:27:23

Message:
En moista kirjaa voi käteen ottaa! Palaa katos näpit! Sen verran se aate sieltä kuumottaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:30:02

Message:
Työttömyyskorvauksia ei maksa punaiset eivätkä siniset ammattiliitot.Työttömyyskorvauksista valtio maksaa vähän päälle 23 euroa.Loput maksaa työttömyysvakuutus rahasto TVR työntekijöiltä ja työnantajilta kerätyillä työttömyysvakuutus maksuilla,työttömyyskassat maksavat loput 5.5 %.Työttömäksi pääsy on helppoa kun menee työvoimatoimistoon työnhakijaksi.Jos työtä ei löydy voi alkaa viettämään kissanpäiviä työttömänä.Mutta niiden korvausten saaminen on jo kokonaan eri juttu.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:31:59

Message:
voi alkaa viettämään kissanpäiviä työttömänä, totta ainakin toi
RE: Tukijako
Lähettäjä: TL
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:37:29

Message:
Tää aihe meni vituix, pelkästään kateuden vuoksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:40:40

Message:
No kuinka ihmeessä? Onhan se hyvä et on jutun juurta. Vai kuinka?
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:45:27

Message:
Mistä tuista poijat mahtaa puhua. CAP? LFA? KKT? NTT? Vai puhutaanko avustuksista, kuten investointiavustus? Tahikka pitkäaikaistyöttömän työllistämisestä, vaiko starttirahasta, vai peräti ensiasunnon hankkijan saamasta tuesta???? Toivottavasti ei sentään ARAVA:sta
Kysymys "joopa joo":lle
Lähettäjä: Tutkija
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:46:16

Message:
Imeisesti kuitenkin tarkoitat Tutkijaaisolla T:llä. Kerros kuinka kannanottoni pitäisi esittää jotta se olisi sanottu tarkoittamallasi hyvällä ulosannilla. Tästä tiedosta olisi paljon apua. Hunompi homma kun hyvät ajatukset estyvät välittymästä huonon ulosannin vuoksi.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:50:18

Message:
Eiköhän se keskity sinne CAP ja LFA tukiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:57:11

Message:
Hyö tahtoisivat sitten ohjata nuo meidän EU-eurot jonnekin muualle kuin Suomeen?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Suo ja kuokka
Lauantaina 26.2. 2005 klo 16:58:24

Message:
Minkätakia yleensä joitani yksityisiäelinkeinoja täytyy yhteiskunnan pusista rahoitaa.Jos perustaa oman ruokalan,putki tai sähköfirman tai jonkun muun pien yrityksen saa aloitamiseen tekesiltä lainaa joka on maksetava korkoen kera takaisin.Siinä on asuntokin pantina jos ei onnistu menee kaikki.Hommia ei avusteta yhteisistävaroista.Kaikki yritäminen samalle viivalle toivoo x kommari varustautuneena Maon punaisella kirjalla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 17:03:02

Message:
eli kaikille tasapuolisesti saman verran, näinhän sanoi suuri vapahtajamme, päätelläämpä sitten siitä kuka oli eka kommunisti.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 17:57:17

Message:
Tasapuolisuuvesta kun näkyy olevan puhe niin jos ne kaikki mammonat jaettaisiin tasan kaikille niin joku tärväis sen osuutensa mihinpähän tärväisikään,joku säästäisi,joku sijoittaisi.Pian olisi taas sama tilanne;eri määrät euroja lompsassa ja osan porukasta pitäisi taas ryhtyä kadehtimaan toisen euroja.Sen pituinen se.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 19:20:30

Message:
Mites olis sitten jos poistettaisiin samalla vaikka tuliikennöitsijöiden polttoaineverohyvitysjärjestelmä ja teollisuuden energiaverohyvitysjärjestelmä? Onko sitten hyvä?
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 20:21:39

Message:
Siis liikennöitsijöiden piti kirjoittamani.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 20:25:53

Message:
Lippua oopperaan tuetaan sadoilla euroilla. Olisi virallisen tiedon mukaan halvempi lennättää oopperan asiakkaat valtion kustannuksella Roomaan katsomaan oopperaesitys, kuin pyörittää kys. laitosta täällä kotosuomessa. Että sille.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 20:28:29

Message:
Entäs sitten tämä keskiluokan etelänreissutuki, jossa lentopetrooli vapautettiin kaikesta verosta jotta pääsee finskipoika etelän rannoille pari kertaa vuodessa makoilemaan. Jos olis polttoainevero lentopetroolissa jäisi yhteen reisuun per vuosi:-)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Jees
Lauantaina 26.2. 2005 klo 21:30:58

Message:
Paskaprunnii vaa vallu,kyl se nii pehemeitä puhhuu! On se jumalauta että yks saatanan peltopelle KEPULAINEN LAHTARI saa tommosta soopaa kirijoottaa noista ansiosidonnaisista soot kuule tainnu erehtyy luuleen niitä maajussien tukiaisten verosiksi.Ne työttömyyskorvaukset EI KYLÄ SAATANA RIITÄ MINKÄÄN,yleensä kuulema n,47% palkasta.SAATANAN VERENIMIJÄ! jOS SE NIIN KANNATTAVAA ON OLLA TYÖTTÖMÄNÄ,NI MIKSI HELEVETIS SITTE VIET MUILTA TYÖPAIKAN KO KERRAN OOT SAATANAN TRAKTORIPIRU.PAINU HELEVETTIIN SEN PASKAKÄRRYS KANS ,HAISEVA MAAJUSSI! Toivottavasti joku työpaikaltas lukee nääjuttus ja hommaa sulle kenkää .
RE: Tukijako
Lähettäjä: jykke
Lauantaina 26.2. 2005 klo 21:35:56

Message:
Kyllä se on monella maatilalla että
se on metsä joka ne tilat pystyssä pitää.
Jos ei ole metsää ei voi voittaa...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Setka
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:09:57

Message:
Niin no, työmarkkinatukihan se ainakin on nimeltään. Ei ole mitään työttömyyskorvausta muuta kuin pokkeustilanteissa oleva eroraha tai kultainen kädenpuristus. Työttömyysvakuutus erikseen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Treeva
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:17:30

Message:
On paljon työmarkkinatuella ihmisiä jo kolmannessa polvessa. Siinä on sukupolvenvaihdos käytännössä osunut kohilleen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:18:10

Message:
Jees miehellä keittää........
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:21:16

Message:
No niin no jokaisellahan oikeus tulle toimeen suomessa. Joku tulee toimeen paremmin ja joku huonommin. Onhan se surkiaa jos joutuu olee sillä työttömyysfyrkalla vuodesta toiseen. Mut hei, Yrittänyttä ei laiteta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:23:20

Message:
Ja kiitos ideaveli vihneniska! Laitot oiken rattosan keskusteluaiheen!! Rupee erottuu noi vihneet akanasta.......
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:27:08

Message:
tapelkaa köyhät riidelkää käräyttäkää naapurinne
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:27:46

Message:
Ja tuttua on toi ulosistuminen...... Mut hei, Pöhkö maksaa sitä liittomaksua ja viisas selvi vähemmällä.Ja mitä tulee sihen lahtarihomman niin olishan se kiva tietää miten ne 1918 hommat ois jatkunu. Ainahan puhutaan ku valkoset lahtas punasia mut kukaan ei vaivaudu kertoo miten punaset poisti valkosia.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:52:01

Message:
koko porukalle (paitsi Vallulle)

RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:55:01

Message:
No mikäs se siinä?
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:55:36

Message:
sensuuri herätys!On aika noloo ku muksut näkee tommosta jonku idiootin takia!muutenki vanha vitsi!
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:55:53

Message:
Voitta kattoa jos löytyis Punakaartin päälliköstä nimeltä Hyrsky. Hänestä lentävä lause; pannaan hyrskyn myrsky. Lahtas ennätysmäärän omia ja vihollisia.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 22:57:12

Message:
Ja jumalauta jos ton takia tää keskusteluaihe pyyhkästään niin tun sun nimettömän kotiin ja annan sulle selkään!!!!!
RE: Tukijako
Lähettäjä: hehheh
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:02:57

Message:
No mikäs! itte valluko se siinä tirkistelee,ihan on näkönen!Vittu ku voi olla maajussi tyhmä,osaisit helevetti pitää turpas kii!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Valluko?
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:04:39

Message:
Jokos kepulaista vituttaa?vai ekkö oo enne nähny muut ko syntyes?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:06:35

Message:
Jumalaut mie en tuollast oo nähnykkää!onk se joku hankkijan uus mainos???
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:11:25

Message:
Joo, Onhan se kiva kun käyttää samaa nimimerkkiä ja mongeltaa jotain savvoo.
RE: Tukijako
Lähettäjä: no
Lauantaina 26.2. 2005 klo 23:16:51

Message:
Ekkö nä ossoo savvoo ?Voi hyvä?mies opettel!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kesämies
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 10:59:26

Message:
on tainnu Vallu lähteä töihin ja nää maalaistenvihaajat makaa krapuloissaan kerrostalo kaksioissaan keskustelu on rauhoittunut eilisestä sen verran
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kesämies
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 10:59:30

Message:
on tainnu Vallu lähteä töihin ja nää maalaistenvihaajat makaa krapuloissaan kerrostalo kaksioissaan keskustelu on rauhoittunut eilisestä sen verran
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 16:44:24

Message:
Juu tulin taas kattoo kannanottoja. Oli aamun ja päivän kaatamassa lisää niitä tukkeja sitä konehallia varten. Ja hyvihän täällä keskustelu on näemmä sujunut. Konehallista sen verran että pitäs pyöräyttää semmonen 600m2 suuli. Lämmintä osaa 200m2. Ja lämmitys tietysti hakkeella.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 17:29:49

Message:
No jumaliste. Nyt sensuurimaisteri pyhkäs makoisan jutun pois. Sinne meni........... Ja varmaan menee kohta tääkin aihe.
RE: Tukijako
Lähettäjä: paperityömies
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 19:41:57

Message:
Aina on suomalainen pienviljelijä ollu pahan tekijä.Ihmisten on helppo narista ja vittuilla maha täynnä tuista.Eikä suomi oo ainut maa missä viljelijät saa tukia.Kaikissa EU-maissa maksetaan EUun maataloustukia ja sakasalaiset ja ranskalaiset ,suuret valtiot saa vielä suurempia tukia mitä suomalaiset ja lisäksi euroopassa on suomea paremmat tuottajahinnat.Tuodaan vaan ulkomailta kovemmin tuettuja tuotteita ja tuetaan samalla muun maailman viljelijöitä ja yrityksiä. Tuet ei ole mikään suomalainen keksintö vaan ympäri maailmaa oleva systeemi,myös euun ulkopuolella maksetaan tukia.Pelkkien tukien varassa ei elä yksikään tila suomessa eikä muualla.Täällä keskustelu vaikutaa siltä et tapetaan kaikki viljelijät nii saadaan halvempaa ruokaa.!
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 19:57:48

Message:
Tässä ainakin on yksi tilallinen joka elää ilman maataloustukia.Viiteen vuoteen en ole yhtään tukihakemus kaavaketta täyttänyt.Eikä ole Eu-tarkastajat pelloillani mittanauhoineen laukkaileet.Mitään lakia ei ole joka pakottaa tukia hakemaan.Suomi on vapaa maa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 20:10:46

Message:
Pelle
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 20:18:17

Message:
Taitaa tutkija taas suoltaa puppua. Pinta-ala varmaan 300ha...... Oot oikeasti tyhmä jos et niitä tukia hae. Etkä niitä enää saakaan. Monimiljonääri taidat olla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 20:56:42

Message:
Harvinaisen asiallista juttua paperityömieheltä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 21:46:00

Message:
Perseennuolija tuo paperimies oli ja sinä Vallu menit sitä kehumaan.Kyllä ne paperimiehet ovat osanneet palkoistaan huolta pitää.Sinäkin Vallu saat vuoden harvennuksia tehdä että tienaat edes yhden kuukauden paperimiehen palkan.Siellä ei ole pienviljelijan hankintapuista saamaa hintaa ajateltu kun SAK:laiset paperimiehet ovat palkkoihinsa joskus kovinkin ottein korotusta vaatineet.Kuitupuun huonoina hintoina nekin paperimiesten huippupalkat on aina maksettu.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 21:57:09

Message:
Νtse sekin rahansa ansaitsee.

RE: Tukijako
Lähettäjä: utelias
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 22:51:12

Message:
No muuten vallu jokos uskallat julkistaa sen veroprosenttis,ei muistaakseni eilen tullu vastausta,vaikka nii kiivaasti väitit maajussien kovasti veroja maksavan!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Whiski
Maanantaina 28.2. 2005 klo 10:47:56

Message:
Mistä johtuu kun maanviljelijä väestö ei suostu kertomaan tukiensa määrää?

Appiukko oli pienviljelijä, joka ei saanut mitään tukia, vaan tuli toimeen omillaan. Köyhää oli elämä, ei sitä kukaan kiistä.

Maanviljelijä väestö kilpailee tukirahojen avulla urakoista, joista ei tukea saava on eriarvoisessa asemassa, joka näin johtaa vääristyneeseen kilpailuun. Jos tilanne olisi toisinpäin, niin kati siinä vaiheessa MTK ja Kepu ärähtäisi, että se on meiltä pois.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Maalaisserkku
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:24:35

Message:
Käväse viski tuolla:www.mmm.fi sivuilla.Sieltä näet kaikki mahdolliset tuet mitä on mahollista hakkee.Tuet riippuu peltopinta-alasta paljonko sitä itekullakin on.Tuet on porrastettu maantieteellisin perustein moneen luokkaan ja niitä jakoperusteita on niin paljon että niistä ei äkkinäinen ota selevää.
Sillon kun appiukkos viljeli oli myös tuotteen hintataso toinen,viljanhinta 25-27 senttiä,nyt 10 ja alle.Maeto 55-60 senttiä nyt n.30.Se ei kaapunkilaispollaan mää perille että kun ruvettiin tähä paskapuljuun,eu,niin tuotteihin hinnat LASKI ALAS tuottajalle.Ja sitä mänetystä korvataan tuilla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: minä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:31:22

Message:
no ei oo kyllä paljoa hinnat laskenu...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Maalaisserkku
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:55:54

Message:
Tuottajahinnat on laskenu keskimiärin tuon verran kun eillä selostin.Ei kuluttajahinnat.
RE: Tukijako
Lähettäjä: näin on
Maanantaina 28.2. 2005 klo 11:58:46

Message:
Muistaakseni maajussit on niitä tukia ja katokorvauksia saaneet jo ammoisista ajoista SIIS paljon ennen EU-aikaa.Aina nää jotkut koittaa laittaa tukia eun piikkiin,EI MEE LÄPI!On se kyllä toisaalta totta että jos tuottaja saa maidosta 30 centtiä ja kaupassa 75 centtiä,NIIN KYLLÄ VIKAA ON JOSSAIN.Tuon mukaanhan kaupastakin pitäis saada maitoa nyt puolet halvemmalla kuin ennen EU -aikaa.Ei muut ku meijerit ja kaupat selvitykseen kuka rahastaa?
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 12:23:47

Message:
Tukia saivat pientilalliset vasemmiston ylläpitämällä pinta-alalisällä aikoinaan, aikana ennen eu.ta

Abauttistarallaa 30 ha tila ei saanut mitään.

Katokorvaukset olivat korkotukiluottoja.

Syömäpalkkioita maksettiin kaupalle ohjevähittäishinnoittelun aikana, jotta tuottajahinnat saatiin seuraamaan elintasoindeksiä.


RE: Tukijako
Lähettäjä: Maalaisserkku
Maanantaina 28.2. 2005 klo 12:34:30

Message:
Viimme kuun maitotilissä oli maksettu 0,3066 euroa litralta ja se on E 1 laatuluokan hinta.Siitä ne kustanukset lähtöö juoksemaan,kuljetus on tilalta meijeriin jo n.2 senttiä.Meijeri ja kauppa tarviivat omansa.Se on joka tavarassa hintasa.Ei tämä niin herkkua oo tukiasisista huolimatta,meijän meijerin aluveelta lopetti viime vuonna joka kuukausi 10 maitotillaa ja niitä on nyt alle 1900 kpl.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 15:43:16

Message:
Ei pinta-alalisä ainut tuki ollut.Naudanlihan tuotannossa merkittävin tuki ennen EU:ta oli teurastilityksen yhteydessä maksettu tuotantopalkkio.Välitys sonnivasikoita kasvatin teuraiksi Pohjois-Savossa 20 vuotta.Kun parhaimmillaan teuraspainoltaan 300 kiloisen teuras-sonnin teurastamon maksama tilitys hinta oli 80 luvun lopulla 28 mk/kg ja tämän päälle teurastamo maksoi valtion maksaman tuotantopalkkion 10 mk/kg ,niin kilohinnaksi tuli 38 mk.Teuraspainoltaan 300 kg painavalla sonnilla sai yli 11000 mk....euroina 1850.Kun sitten liityttiin unioniin, niin tais tuo tilityshinta pudota alle 15 mk/kg.Nuortenviljelijöiden starttirahaa,kesantopalkkioita,hehtaaritukea jne maksettiin jo ennen eeuuta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kääpä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 15:48:58

Message:
Näinhän se meni:
EU-lobbauksessa luvattiin kansalle halpaa ruokaa
ja siinä samalla herroille hyväpalkkaiset ja
helpot hommat (vt. entinen neuvostoliitto) - ja hyvin puri.

Tuottajahinnat laskivat noin kolmannekseen ja tätä paikkaamaan luotiin tukijärjestelmä.
Mutta laskiko ruuan hinta, sen voi jokainen itse todeta.

Nettomaksajia ollaan eli maksamme omien maataloustukiemme lisäksi
EU:n koneiston pyörittämisestä ja tulevaisuudessa entistä enemmän myös
vähävaraisempien jäsenmaiden maataloustukea.

Puhutaan ruuan tuonnista. Aina on kysynnän ja tarjonnan laki pätenyt
eli kun tarve on suuri niin hinta on varmasti kova.
Jos maataloutemme loppuisi niin tuontihinnat nousisivat roimasti
eikä laadunkaan nyt niin kummoista tarvitsisi olla.

Ja eiköhän jokainen ole palkkansa ansainnut, tuli se sitten miltä alalta tahansa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 16:05:49

Message:
"tutkija"

Minähän kirjoitin noista syömätuista! Lueppa tarkemmin ennen kuin oiot.

Ne maksettiin mm. keskusliikkeille, jotta ovh-hinnat pystyttiin sitomaan siitä huolimatta, että alkutuotteen hinta oli sidottu indeksiin. .

Viljapuolella ei hehtaaritukia tunnettu.

Näitä palkkioina maksettuja ei lasketa tukiin, ne olivat maatalouspoliittisia tuotannonrajoitukseen liittyviä mekanismeja, ja niillä kompensoitiin näistä johtuvia tulonmenetyksiä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 16:17:20

Message:
Pyyhi takapuolesi TH tuolla liturgialla,kirjoitetaan täällä niin että kaikki ymmärtää.Teurastilitysten yhteydessä maksettu tuotantopalkkio oli maataloustukea.Teurastilityksissä eriteltiin mitä maksaa teurastamo ja mikä osa on tukea.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:28:06

Message:
Keskustelu senkun kiihtyy.
Lähettäjä: utelias
Sunnuntaina 27.2. 2005 klo 22:51:12

Message:
No muuten vallu jokos uskallat julkistaa sen veroprosenttis,ei muistaakseni eilen tullu vastausta,vaikka nii kiivaasti väitit maajussien kovasti veroja maksavan!
No, hommahan on niin että pääomatuloista jotka oli viimevuonna n.128000e meni 28% ja palkkatuloista jotka oli n.25000e repästiin semmonen 42% muistaakseni. En o ihan varma ku tilitoimisto pyörittää noita veroja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:33:34

Message:
Eikä menny 28% vaan 29%.Tänä vuonna 2005 pääomaveroprosentti on 28%
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:37:13

Message:Vai teurasmulleja, koijari:-))))
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:38:01

Message:
Jaa voipi olla. En rupee väittelee kun en o varma.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Viljelijä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:43:49

Message:
Antakaa nyt jo olla tämä. Ilman tukia ei täällä kasvatettaisi jyvääkään. Eikä olisi ennen EU-aikaakaan kasvatettu. Sen tietävät kaikki jotka ylipäänsä jostakin jotain tietävät.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:56:11

Message:
Sitä tahdotaan vaan poliittisen vaikutuksen vuoksi irroittaa kontekstista asioita. Mutta lienee liian vanha asia tuo ohjevähittäishinnoittelun aika, jotta esim. tätä "tutkijaa" voisi opastaa näkemään asioitten yli. Järjestelmä oli erikoinen suljetun markkinatalouden aikana, ja on arveluttavaa syyllistää viljelijöitä silloin käytetystä talousmallista. Yhtä vähän tietysti nykypäivän suorista maatalouden tukimuodoista on järkeä syyllistää viljelijäväestöä. Minä en henkilökohtaisesti ole millään viljelijäväestön puolesta tehtävällä ristiretkellä, mutta inhoan tyhmyyttä, suvaitsemattomuutta, tietämättömyyttä ja tekoviisastelua. Ja sen lisäksi on välillä aikaa jota pitää jotenkin haaskata, niin missä sen ajan voisi sen paremmin totaalisesti pilata, kuin tällä sivustolla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:59:01

Message:
Juu kyllätää tukijako on eri mukava keskusteluaihe. Kivenkoloista tupsahtaa aina joku verenhimoinen ässlisti ja alkaa paasaamaan ja ihmettelee kun on semmosta ja tämmöstä ja miks ei meillä ole jne.jne.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:01:12

Message:
Niistä asioista on helpoin viisastella, joista ei tiedä mitään:-)
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:12:12

Message:
Kuka teistä oli mukana kun Helsingin jäähallissa ja Eduskuntatalon rappusilla 90 luvulla hilluttiin mielen osoituksessa 10000 maalaisen voimin maaseudun puolesta, kun pelättiin EU:n tuloa,joka talonpojan tappaa.Ainakin tunnelma oli korkealla ja liput liehuvat,itsekkin isoa plakaattia kannoin kun jäähallilta Eduskuntatalolle marssittiin.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:16:42

Message:
Faktaa:
Alle 40-vuotias nuori viljelijä voi saada aloitustukea aloittaessaan tilanpidon ensimmäistä kertaa. Nuorten viljelijöiden aloitustuen avustusosa on vähintään 25 000 euroa kaikissa maatalouden tuotantosuunnissa. Lainaan liittyvän tuen määrä on yhtä suuri kuin myönnettävä avustus.
Korkotukilainaa maatilan tai maatalousirtaimiston tai niiden molempien hankintaan voidaan myöntää yhteensä enintään 150 000 euroa. Lisäksi lainaa voidaan myöntää ensimmäisen vuoden aikana tarvittavan maatalousirtaimiston hankintaan enintään 80% hyväksyttävistä kustannuksista. Kotieläin- ja kasvihuonetiloille lainaan liittyvän tuen enimmäismäärä on 30 000 euroa ja 30 000 euroa avustuksena. Lisäksi edellä mainitulle kotieläin- ja kasvihuonetilalle voidaan myöntää 25 000 euron suuruinen lisätuki.Lisätuki myönnetään avustuksena.
Laina
(%)
Avustus
(%)
Lisäavustus (%)

nuoret
muut nuoret muut
nuoret
muut

Lypsykarjatalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Lihakarjatalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Sikatalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30
Lammastalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Vuohitalouden rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30 10 15
Broilerin- ja kalkkunatuotannon rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30
Lattia- ja kerrosritiläkanaloiden
rakentamisinvestoinnit 55 70 45 30
Maatalouden tuotevarastot 80 80
Puutarhatalous
- kasvihuonetuotannon investoinnit 55 70 45 30
- kasvihuonetuotantoa palvelevat
lämpökeskukset 70 70 20 20
- avomaan puutarhatuotannon varas-
tointitukea saavien tuotteiden
varastot 55 70 45 30
- avomaan puutarhakasvien sadon-
korjuukoneet 55 70 45 30
- muut avomaan puutarhatalouden
investoinnit 70 70 20 15
Viljan- ja heinänkuivurien rakentaminen 70 70 25 20
Lypsy- ja lihakarja- sekä lammas- ja vuohitaloutta palvelevien kaasutiiviiden
viljavarastojen, muiden rehuvarastojen ja rehunkäsittelytilojen, lantaloiden ja jaloittelutarhojen rakentaminen 55 70 45 30 10
15

Muuta kotieläintaloutta palvelevien
kaasutiiviiden viljavarastojen muiden rehuvarastojen ja rehunkäsittelytilojen, lantaloiden ja jaloittelutarhojen rakentaminen 55 70 45 30


Ympäristönsuojeluinvestoinnit

25 25
Eläinten hyvinvointia ja tuotanto-
hygieniaa koskevat investoinnit

- kanojen virikehäkit 55 70 45 30
- emakkosikaloiden EU-vaatimukset
ylittävien eläintilojen rakentamisen
lisäkustannukset 75 75
- turkiseläinten häkit 20 20
Investoinnit kuolleitten eläinten varas-
tointiin ja polttolaitoksiin
- raatokylmiöt 60 50
- polttolaitokset 55 70 45 30
Jalostuslampaiden hankinta 60 50
Jalostusnautojen hankinta 60
50
Maatilatalouden sadonkorjuukoneiden
hankkiminen yhteiskäyttöön 70 70
Perunan- ja sokerijuurikkaan
nostokoneet yhteiskäyttöön 55 70 45 30
Salaojitus 70 70 20 20
Hevostalouden investoinnit 55 70 45 30
Turkistarhaus
- turkistarhojen eläinhallien, varjo-
talojen, rehunsäilytystilojen, lantaloiden ja
ympärysaitojen rakentamis-
kustannukset 70 70
Turkistarhan siirtämistä vedenhankinta-alueella koskevat
rakentamiskustannukset 45 45
Mehiläistalouden investoinnit 80 80
Maatilojen lämpökeskukset 70 70 20 20
Ohjelmaperusteinen lämpökeskusten
tuki 25 25
Maatilojen sähköaggregaatit 60 50
Työympäristön parantaminen 55 70 45 30
Maan hankinta 50 50
Vaiheittainen maan hankinta, jos
aloitustukea on haettu 31.12.2003
mennessä vireille tulleella hakemuk-
sella 70 70
Perinneympäristön vaalimiseen liitty-
vät investoinnit 20 20
Kulttuurihistoriallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaan rakennuksen peruskorjaaminen yksit-
täisen maatilan hankkeena 80 80
Asuinrakennuksen rakentaminen, laa-
jentaminen tai peruskorjaaminen 70 70
Tuki maksuvalmius- ja kannattavuus-
laskelman ja kehittämissuunnitelman
hankintaan sekä niiden toteutumisen seurantaa koskevaan neuvontaan 90 90
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:27:49

Message:
Toivottavasti tosta selviää jonkulle niitä tukihommia.
RE: Tukijako
Lähettäjä: kaapo
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:33:37

Message:
kyyllä siellä etuskuntatalolla oltiin meiltäki taisit tutkija olla sinä joka pani ranttaliks koko marssin ja juovuksissakin olit tiemmä sinäkii ja paskoit alles ku meno alko mennä kovemmaks
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:59:38

Message:
Sinä kaapo taisit olla siellä työttömien meilenosoituksessa,ne oli eri aikaan Ahon hallitusta kaatamassa.Me tultiin pohjoisesta kymmenillä linja-autolla ja oltiin viljelijöiden järjestämässä mielenosoituksessa Suomen itsemääräämisoikeutta puolustamassa.Siellä oli silloin marssimassa Suomen selkäranka eivätkä mitkään paskahousut.
RE: Tukijako
Lähettäjä: KAAPO
Maanantaina 28.2. 2005 klo 21:03:47

Message:
mitäs sie tutkija siellä sitte olit paskat housussa ei siulla ainakaan selkärankaa oo et sie tiiä yhtikäs mittää puhut vaa ja piät kovvaa mölyä
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 21:05:57

Message:
Hei KAAPO, se koittaa vaan ärsyttää.
RE: Tukijako
Lähettäjä: kaapo
Maanantaina 28.2. 2005 klo 21:08:16

Message:
niihän miekii
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Maanantaina 28.2. 2005 klo 22:02:02

Message:
menkää maajussit vittuu
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kaaderi
Maanantaina 28.2. 2005 klo 23:09:09

Message:
Sitten te viis sossua jäätte tänne keskenänne nahisteleen
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Tiistaina 01.3. 2005 klo 08:13:22

Message:
Joohei. Mietin tuossa tarkemmin ja on totta että tukisivistyksessäni on aukko 80-90 luvulla.

Sehän oli aikaa jolloin Holkerin hallitus vapautti rahan, ETA:an liiyttiin, EEC:stä luovuttiin, klearingkauppa loppui, tuontisuojia alettiin purkaa ja maamme oli myllerryksen kourissa. Tuona aikana tosiaan alettiin siirtyä nykymallia muistuttavaan tukipolitiikkaan. En ole ollut maataloutta sivuavalla alaalla kys. ajanjaksona joten tietoni ovat totta puhuen tästä ajanjaksosta olemattomat.

Silloin pelattiin Casinoa:-)


RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:31:15

Message:
Rupee laantuu taas. Mut maanviljelijät on kyllä köyhiä se on fakta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:42:48

Message:
Velkasiahan nuo tahtovat olla. Vaan ovat tuolla Euroopan puolella viljelijät vielä velkasempia. Siellä tämä suuruuden ihannointi ja autuus on alkanut senverran aikaisemmin. Perheviljelmille on tässä EU-NAFTA-GAT-akselilla vihelletty loppupeli alkaneeksi, joka kyllä mielestäni on virhe.

Nopeat muutokset eri talousaloilla ovat aina tuoneet suuria heilahduksia, ja kun on kysymys maailman elintarvikevarainnosta, seuraukset voivat olla aika mullistavia.

Barbarismi alkaa kolme päivää viimeisestä ateriasta.


RE: Tukijako
Lähettäjä: Köyhä
Tiistaina 01.3. 2005 klo 18:49:42

Message:
Enpä oo ennen kuullutkaan että köyhät ostelee Audi A6:sia ja entistä muutaman vuoden ikäistä Audia ei kuulemma kannattanut antaa vaihdossa kun hyvittivät niin vähän, köyhä jätti sen kakkosautoksi. Elä Vallu puhu höpöjä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 19:27:53

Message:
Ei ne suuret tulot vaan PIENET MENOT! ;)
RE: Tukijako
Lähettäjä: herätkää
Tiistaina 01.3. 2005 klo 19:58:36

Message:
voipa sieltä citystä tulla kokeileen miltä maalla maistuu elämä.itse en ole maataloudessa,mutta läheisilläni on maatiloja.ja ei voi missään nimessä sanoa enää että viljelys ja karjan kasvattaminen on helppoa. ei siellä eletä tukirahoilla kyllä se on totinen paikka nykyään!
ei muuta kun voimia "maajusseille".teissä on meidän tulevaisuus edelleen jaksakaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 20:11:32

Message:
NÖYRIN KIITOS! Vielä niitä on ihmisiäkin!
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 18:09:11

Message:
Sauhuun tääki kuoli.......... Vaikka kysymyksestä jonka ääni kysy, niin näyttää meitä olevan täällä ihan jeesmäärä =)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Ex lomittaja
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 18:54:30

Message:
Pistän minäkin lusikkani tähän soppaan kun näyttää noita isäntiä suurin osa kirjoittajista olevan. Olin lomittajana noin 20 vuotta, Hoidin elukat, tein peltohommat keväällä,tein säilörehut, syksyllä puin viljat ja kynnin pellot, valvoin öitäni poikimisia vahtien kun isäntäväki oli lomilla. Hoidin hommani hyvin, kukaan ei koskaan moittinut. No eräänä päivänä sitten satuin kauppaan lomituspaikan isännän kanssa samaan aikaan, jutteli naapurinsa kanssa eläinruokahyllyjen välissä, satuin kuulemaan hyllyn takaa että kyse oli lomittajista ja jäin piruuttani kuuntelemaan. Isäntä pyörittelee koiranmakkarapötköä käsissään ja kyselee että söisköhan meidän koira tätä, siihen naapuri että jos ei syö niin syötä lomittajalle, siihen isäntä innostuneena, juu, eihän niillä oo muuten varaa syödäkkään, meitin armopaloillahan ne elelee ja lisäs vielä siihen että kun siellä venäjällä tulis tarpeeks nälkä niin saatais mekin sieltä niitä ryssiä ruokapalkalla töihin. Meni kaks sekunttia kun tein päätöksen että nyt saa isäntien passaaminen riittää. Marssin kaupasta suoraan toimistolle ja sanoin itteni irti. Sitten se isäntäkin soittelee perään ja kyselee että miks lopetit hommat kun ei meillekkään enään saa lomittajaa mistään. Sanoin että syö vaan koiranmakkaraa niin jaksat painaa ilman lomiakin ja voithan hakee niitä nälkäisiä ryssiä itelles lomittajaks. Ei oo pahemmin soittoja tullu sen jälkeen. Tiesin kyllä että lomittajaa ei pahemmin isäntien keskuudessa arvosteta mutta en uskonut että porukka aivan näin typerää on. Näissäkin kirjoituksissa se sama typeryys näyttää tulevan esiin. Kaikki tuet vaan maataloudelta pois, selvitkööt paskahousut vaan omillaan, kyllä niillä rahaa on.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 19:09:24

Message:
Mikst sinäkin hyvämies perustanu omaa tilaa? Tollasella kokemuksella ja taidolla se olis ollu helppo homma. Ei olis tarvinnu juosta "renkinä" ympäri kylää. Toisaalta toi juttu kuulostaa 1918 tapahtumilta, ettei vaan olis mitään hampaankolossa??? Ja oisit ollu tyytyväinen kun saat olla töissä. Oon monta kertaa korostanu sitä että suomi on vapaa maa. Täällä saa yrittää ja tehdä töitä ketä vaan haluaa/viitsii.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 19:11:52

Message:
Forssan punikkia pännii.....
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 19:13:19

Message:
Onko vorssasta?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tukijako
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 20:58:38

Message:
Jos ihan oikeasti luulette että tila noin vain ostetaan miettikää vähän sitä mitä siihen vaaditaan. Mikään pankki ei myönnä lainaa ilman vakuuksia montaa sataa tuhatta euroa. Se kuitenkin vaaditaan jos aikoo saada elinkelpoisen tilan. Varsinkin kun myydään täyteen arvoonsa eikä sen verotusarvon mukaan jonka jatkaja yleensä (toivottavasti) sen saa.

Lomittajat ovat aliarvostettuja. Senhän näkee jo siitä että alalle ei ole kiinnostusta.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:13:00

Message:
Lomitusjärjestelmä luotiin aivan toisenlaisissa olosuhteissa.Karjatilat olivat pieniä ja tilan väen tulotaso vaatimaton.Se oli sosiaalinen järjestelmä ja auttoi karjatilan emäntiä saamaan edes pienen hengähdystauon ja irtaantumaan sitovasta eläinten hoitotyöstä.Aika on muuttunut,karjatilat ovat yrityksiä eikä yhteiskunnalle enää kuulu jakaa verovaroilla kustannettua sosiaaliapua yrittäjille.Sellainen karjatalous yritys joutaa lopettaa joka ei pysty omilla varoillaan järjestämään vapaa-aikaa.

RE: Tukijako
Lähettäjä: masinistit
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:14:13

Message:
Menkää maajussit ja varsinki vallu vittuun napiks.Saatanan jyväjemmarit,menjää jonnekin maatalousfoorumiin ruikuttaa!
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:23:21

Message:
Forssan punikilla taas uusi nimimerkki.....
RE: Tukijako
Lähettäjä: äimä
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:30:59

Message:
Juu niin näkyy
RE: Tukijako
Lähettäjä: napitettavaa
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:31:44

Message:

RE: Tukijako
Lähettäjä: ohhoh
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:42:35

Message:
Kuuluko toi tänne?
RE: Tukijako
Lähettäjä: Whiski
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:47:15

Message:

Tuossa yhteystiedot moiselle kusipäälle: joka noita omia kuviaan tänne lähettelee!
http
://www.omakuva.org/omakuva/albums/userpics/normal_pi5.jpg
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 22:01:40

Message:
Forssan punikki ilmottautui.....
RE: Tukijako
Lähettäjä: Whiski
Torstaina 03.3. 2005 klo 08:41:58

Message:
Hienoa, voisitko sitten lopettaa tuon paskan lähetyksen? Epäilen kyllä että et lopeta, kun kuitenkin saat noista märkiä unia, luullessasi olevasi jotenkin fiksu? Mutta olet märkäkorvainen takametsien Taavi ennemminkin, joka ei ole vielä päässyt luonnossa koittamaan ja nyt jaat noita väljähtäneitä revan kuvia tänne.


RE: Tukijako
Lähettäjä: TH
Torstaina 03.3. 2005 klo 10:47:31

Message:
Hiukan ihmetyttää tuo "lomittajan" kyntöhommat.

Ei kuulu lain ja astetusten mukaan kyntö, eikä muu työ joka ei liity karjan hoitamiseen lomittajalle. Kasvinviljely ei kuulu lomituspalvelun piiriin ellei se suoranaisesti liity eläintalouteen; kuten tuorerehun niitto päivittäin.

On siis provo tämä "ex lomittaja"
RE: Tukijako
Lähettäjä: eläke-eetu
Torstaina 03.3. 2005 klo 11:44:17

Message:
joskus veli miefen kanssa väiteltiin samasta asiasta niin kovin että meni vedonlyönniksi veli saapasteli pankkiin ja kertoi pankin johtajalle että haluaa ostaa maatilan mikä maksaa monta miljoonaa markkaa johtaja sanoi että ei siinä mitään ostaa vaan jos haluaa.....
minä sain konjakki pullon ja velimies rupes maanviljelijäks vaikkei alunperin pitänykkää...
RE: Tukijako
Lähettäjä: Kokoomus
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:06:06

Message:
Kovasti ne maanviljelijät pitää itseään oikein oikeistolaisina. Kokoomus on oikeistopuolue. Kepulaisuus ei missään nimessä ole oikeistolaisuutta. Oikeistolaisuuteen kuuluu pärjätä omin nokkinensa. Tämä tukihomma ja tukien nauttijat ovat suoraan Neuvostoliitosta. Siellä tehtiin aina viisivuotissuunnitelma. Jaettiin rahat ja sillä selvä. Ei mitään väliä tuliko sitä tulosta vai ei. Usein oli parempikin, ettei tule liian hyvä "tulos" Kepulaisten hommat ei ole mitään muuta kuin toisten tekemien rahojen varastamista täysin tuottamattomaan työhön. Oikeampi ilmaisu kepulaisten oikeistolaisuudelle on selkeesti kommunismi eikä mikään muu. Tuolle eläke-eetulle sellainen kommentti, koska pankkimaailmaa tunnen hieman. Ei se velipoika tainnut saada sitä miljoona lainaa ilman takuita. Takuuna on varmaan yli miljoonan verran omaisuutta eikö vain. Onnistuuko siwan myyjältä hommata miljoona takuut miljoona lainaan ja aloittaa viljelyhommat? Kultalusikka suussa syntyneistä kommunisteista on kysymys tässä kepulaisuudessa. Ero kommunismiin on siinä, että miehet on valtion leivissä ja valtion rahat kuuluu heille. Pääoma sen kun kasvaa ja sen nautintaoikeus on vain keskustalaisilla. Ei siwan myyjillä, jotka raataa veromarkkojen eteen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: mh
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:12:37

Message:
tottakai se sivan myyjäkin saa rahaa kun on muutama takaaja ja kiinnittää ostettavan tilan
RE: Tukijako
Lähettäjä: veronmaksaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:19:18

Message:
Satunpa tietämään, että yhden pikkukunnan pikkukylässä tuore (porotilan) miniä on sillä töin, että selvittää mitä tukia porotilalle susirajan takana on saatavissa. Hakee ja nostaa ne pois ja hyvin menee. Uudet Hiacet muutaman vuoden välein ja kelkat ja mönkkärit joka syksy.
Porotilat on myönnetty jo aikapäiviä sitten. Surkutellaan poron lihan alhaista hintaa. Muutaman kisuran ostaneena tiedän, että näistä ei alveja tilitetä, vaikka hinta (6€/kg) sen sisältää. Pistoolit taskussa ajellaan poroja katsomassa ja tapetaan kaikki riistaeläimet pedoista puhumattakaan. Riista tietysti syödään kotona.
Laiduntaa saa toisten mailla vapaasti. Valtion metsiinkin näillä luteilla on lähes rajaton määräysvalta.
Eipä ainakaan poromiehillä ole valituksen paikkaa. Maanviljelijöiden tuilla on sentään joku kontrolli.
RE: Tukijako
Lähettäjä: eläke-eetu
Torstaina 03.3. 2005 klo 12:26:00

Message:
ei se velipoika kauhiasti takuita tarvinnu naapurin isännän nimi ja mie ja se tila on takuu itsessään ja suurin osa maksettiin tilan metsästä melkein heti että itsestä se kiinni on eikä politiikasta se voi kyllä olla että jos ette saa pankista mitään niin pankissa katsotaan että ette ole kykeneviä hoitaan niin isoa lainaa taikka edes pientä vekseliä jos ootte jo kateudellanne sössineet omat mahdollisuutenne(äläkä ala sopottamaan mitään politiikka juttuja ja puolue paskaa)
RE: Tukijako
Lähettäjä: Pankkiiri
Torstaina 03.3. 2005 klo 15:18:49

Message:
Mh:lle.
Ei muuten saa se Siwan neiti sitä lainaa. Ei kannata heittäytyä ihan tolloksi. Usein maatila hankitaan siten, että ostetaan sisarukset ulos. Osa tilasta kuuluu jo alunperin tulevalle isännälle. Mistään pankista ei saa lainaa yksistään tilaa vastaan. Muita takuita tarvitaan ja runsaasti. samahan se koskee asunnon tai talon ostoa. Talo tai huoneisto ei itsessään käy koko lainan takuuksi, jos otat koko summan lainaa. Tarvitaan alkupääomaa tai takuumiehiä. Eri asia on, jos mäihällä saa esim. puoleen hintaan todellisesta arvosta. Pankinjohtajat älyää tilojen arvon kyllä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tahvana
Torstaina 03.3. 2005 klo 15:53:30

Message:
Ostettuha ne tilat on aina, jollei ole peritty. Ei saa morkata sivan tyttöjä, kyllä hyökin tilan saa hankittua niin kuin muutkin ihmiset. Yksi naapuri on maalari, toinen duunari, ja kolmas virastopelle. Ovat ostaneet tilansa. Ei se siihen säätyyn katso, vaan se edellyttää lujaa luonnetta ja tinkimätöntä velvoitteiden noudattamista. Maanviljelijät ovatkin tunnetusti jämptiä ja rehellistä väkeä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Ex lomittaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 16:46:17

Message:
Ei kuulu kyntö lomittajan työnkuvaan ei, eikä moni muukaan työ mitä pelkkää hyvää hyvyyttäni tein, osin ilman palkkaa tai aivan nimellistä korvausta vastaan, jos joku minua auttais tiukassa paikassa samoin kun minä näitä isäntiä, (olis muuten eräs syksy jäänyt kynnöt kyntämättä jos en olis pellolle mennyt, isännän sairaalareissun ja sairasloman takia), en viittis koiranmakkaraa tarjota enkä armopaloista höpistä, enkä edes mainita venäjän halpatyövoimasta, lähes ruokapalkalla kun tein minäkin. Tarkoitukseni oli vaan valottaa vähän näiden juttujen lukijoille miten pieni ja kiittämätön ajatusmaailma joillakin viljelijöillä on. Oli lomitettavissani tosi mukavaa ja asiallista porukkaakin ja käyn vieläkin niitä auttelemassa kiireaikoina pelkästä tekemisen ilosta ja komeet kiitokset olen saanut lähtiessäni. Maksua töistäni en ole ottanut, joskus väkisin muutaman kympin on saaneet työnnettyä. Ja tietysti syödä olen saanut, mutten koiranmakkaraa kertaakaan.
Siis sinä TH taidat kuulua siihen samaan porukkaan,tuo viimeinen kirjoituksesi paljasti sen. Eipä tullut siinä tilanteessa ajateltua mikä kuuluu lomittajalle ja mikä ei. Olisko pitänyt jättää vaan kylmästi ne hommat tekemättä, jälkeenpäin ajatellen niin olis pitänytkin tehdä, kait sitten olis jonkinmoista kunnioitusta saanut. Ja en oo Forssasta, en läheltäkään, enkä punikki. Vois siihen edes nimimerkkinsä laittaa jos toisia haukkumaan alkaa, vai eikö paskahousu uskalla.
RE: Tukijako
Lähettäjä: TTO
Torstaina 03.3. 2005 klo 17:00:27

Message:
Hei Vallu, et sinä mikään viljeliä oo. Kattokaas noita kelloaikoja millon se kirjoittelee, arkisin neljän jälkeen alkaa ja lauantaina se on istunu putkella koko päivän, perkele duunarihan sää oot, seittämästä neljään ja viikonloput vapaalla. Ja vielä viljelijäks ilkeet heittäytyä.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:18:35

Message:
No niinku oon sanonu jo aikasemmin niin olen 210 päivää vuodessa "duunarina" Siinä sivussa hoitelen muita hommia. Joku jo tuolla jossain mulkuks haukku ku vien jonkun työpaikan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:19:57

Message:
Ja työaika on muuten 6.00-14.00 tai sit sen kun kerkee olee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Lomittajasta viljeli
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:34:40

Message:
jäksi. Aika satusetä tuo ex lomittaja, uskotko itsekkään tuohon satuun minkä tekasit, viljelijöitä mollataksesi.
Ja miten maatilan ostoon ei saa pankista lainaa, maksaako joku tilasta niin paljon että tila ei riitä vakuudeksi pankille, en minä ainakaan. Tietysti selvittävät taustat tarkkaan, ja sieltä voi löytyä syy lainan eväämiseen.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:42:55

Message:
On melekonen lomittaja kun ilmaseksi tekee.
Kyllä lomittajalle kuuluu kyntö hommat siinä kuin äestyskin. Sijaisapu lomittajan työkuva on aivan sama kuin olsisi viljelijänä talossa. No, emännän taitaa isäntä pääasiassa hoitaa, mutta ei sekään mahoton tehtävä olisi.
En ole lomittanut vielä tuntiakaan ilmaiseksi, eikä meillä ole tarvinnut lomittaa.
On tullut kokeiltua molempia hommia.
Huonot ja vielä huonommat puolet molemmissa.
Vaikeus on siinä, että lomittaja ei koskaan voi korvata vakituista viljelijää, eläimet eivät sopeudu työntekijän vaihdokseen aivan heti, ja kyllä esim. navetta työ on niin spesiaali hommaa, ettei se luonnistu vieraassa navetassa, olit sitten ammatti lomittaja tai viljelijä.
Aina tulee tiliin notkahdus kun joutuu lomalla olemaan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Ex lomittaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 20:05:01

Message:
Mitään ei oo pakko uskoo, en minäkään usko puoliakaan niistä saduista mitä nää viljelijät tässä suoltavat ja tiedän että maataloudella pärjää hyvin jos vaan vähänkään on talousmiestä. Suotta siinä esitätte jotain köyhää, heh heh. Nää konekauppiaiden juoksupojat on asia erikseen mutta eiköhän ne siitä pikkuhiljaa tipu remmistä. Tervemenoo vaan lomittajaks, siinä sen totuus rupee vähitellen valkeneen. Vaikka kuin hyvin hoitaisit hommas, saat kuulla olevas vaan paska lomittaja.
Ja se oli "tukijako" joka kirjoitti lainan vakuuksista, niistä en tiedä mitään. Asiallinen kommentti häneltä muuten siinä lopussa.
Osaltani lopetan tään, TIEDÄN että teidän kanssa on turha yrittää puhua näistä asioista, olenhan vaan se satusetä ja lomittajien ja viljelijöiden keskinäisistä ristiriidoista ei saa puhua ääneen, niin ne sanoi aina toimistollakin, teet vaan ne hommas ja ole viisaampana hiljaa. Tämä sääntö näyttää pätevän täälläkin.
Hyvää keväänjatkoa kaikille, myös teille viljelijät.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 20:53:47

Message:
Kiitos kiitos
RE: Tukijako
Lähettäjä: Lomittaja
Torstaina 03.3. 2005 klo 22:04:36

Message:
Sijaisavulla ja lomituksella on eronsa. Kasvinviljelytilalla ei ole lomitus mahdollista.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 09:23:45

Message:
Ex lomittajalle, helppoa on pahastua ja lopettaa kun ensin puhuu paskaa. Oletko vielä sitä mieltä, ettei kyntö kuulu lomittajalle. Lomittaja, karjatilallakin kynnetään ja äestetään.
RE: Tukijako
Lähettäjä: sivullinen
Perjantaina 04.3. 2005 klo 09:51:34

Message:
"vallut ja haukottelijat" kattokaa peiliin! Ex lomittaja puhuu totta!Maajussit mäkeen!
RE: Tukijako
Lähettäjä: hah
Perjantaina 04.3. 2005 klo 10:34:57

Message:
taitaa vallu olla niis maatöis,paskaa puhumas,onneksi!
RE: Tukijako
Lähettäjä: voivoi sen tähren
Perjantaina 04.3. 2005 klo 10:37:47

Message:
ex-lomittaja taitaa kuunnella jatkuvasti kappaletta "en ole katkera mutta kuitenkin" kyyneleet silmissä. akkamaista porua taidat olla aika nättinokkanen RYHRISTÄYRY MIÄS JA NIISTÄ NOKKAS JA PALLAA TÖIHIN hevosetkin nauraa tollaselle neidille meijän äireessäkin on enemmän miästä kun tommosessa porukollissa aika lyhytjännitteistä toimintaa kun 2-sekuntia miettii ja lopputiliä hakeen ei ihime ettei panista kaikille rahhaa lohkee jos kaikki on nuin perk.... lapsellisia isomiäs ny jostain puheista lopputiliä ottamaan! jos yrittäjä pillastus jostain puheesta ja lakkais tekemästä töitä nii mitäs sitte kävis KONKURSSI ennepitkää
RE: Tukijako
Lähettäjä: koirnmakkaraa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 11:01:15

Message:
Kyllä ex lomittja on ihan oikeassa,on siinä jumalauta isännällä otsaa puhua koiranmakkarasta,saatana nappi ottaan tommosille maajusseille,ja edelliselle solvaajalle kans.Olis pitäny sen lomittajan mennä enstöikseen vetään sitä kusipäätää tai niitä molempia turpaan!
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 12:03:23

Message:
koiranmakkarasta ja koiranmakkarasta haistakaa v.... jos joku loukkaa arvon neitejä niin kyllä keksitään kaiken maailman juttuja ja haukutaan kylillä väittäkää ny viä että se isäntä sekaantuu eläimiin hakka vaimoaan ja lapsiaan keittää pontikkaa viljelee hamppua ja suunnittelee vallankumousta lapsipornon ohella eiku ihan oikeesti hiljaa hyvä tulee
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 13:46:47

Message:
sivullinen haukkas paskaa, ennen mäkeen kun nälkäkuolema. Se on sivullinen pirullinen lähtö kun ruoka loppuu, ja se loppuu jos maajussit mäkeen.
Jos vastaan tulisit, niin turpaan laskisin aivan huvin vuoksi tuollaisesta lauseesta.
Ja se ottais kipeää.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 04.3. 2005 klo 16:14:02

Message:
Terve taas! Kävin siinä tienaamassa rapiat 9 tuntia vierasta rahaa. Oon muuten sopinu omistajan kans et en huoli mitään ylityökorvauksia kun en mihinkä liittoihin kuulu. Ja tänään tars vielä käydä viemässä 10 kuution lava polttopuita tohon kylälle. se on 30e/heittokuutio. Tulla sit taas kattoo mihin tää "tukijako" on kerenny.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Sami T
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:10:01

Message:
Vielä noista korkotukilainoista ja aloitustuista: Tulee myös muistaa, että aloitustukia saaneet sitoutuvat laajentamaan toimintaansa tietyn prosentin oliko se nyt kolmen vuoden kuluessa, ei ole velvoitteetonta sekään raha. Elinkelpoisuuden parentamiseen tähtääviä nämä aloitustuet ja sen velvoitteet.
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:19:49

Message:
Näille nuorille viljelijöille, jotka niihin eteen työnnettyihin papereihin niitä allekirjoituksia rustaatte,niin miettikää tarkkaan mihin sitoudutte.Ei tarvitse vanhempana sitten katua nuoruuden hölmöyttä.Maksumiehiä täällä kaikki etsii.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:38:04

Message:
Paa haukotuttajakuvas tänne nii tiietää ketä pittää vettää lättyy ku nähää,samaten tota vallukoiraa
RE: Tukijako
Lähettäjä: HJK
Perjantaina 04.3. 2005 klo 19:53:41

Message:
Vallu sun muut

Teillä alkaa noita perskärpäsiä hörrätä aikalailla:-)
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 20:38:40

Message:
No sen verran riski ja isomies olen että nimimerkittömällä on paskat housussa jos kohdataan.
RE: Tukijako
Lähettäjä: hohhojaa
Perjantaina 04.3. 2005 klo 20:40:14

Message:
En aikonutkaan istumaan lähteä, totta kai ensin annan ainakin yrittää toisenkin, mutta sitten kongi kumahtaa, ja taitaa tulla nimettömällekkin pitkä uni.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Tukijako
Perjantaina 04.3. 2005 klo 20:55:49

Message:
Onhan se niin että kaikki tilat ovat ostettuja. Se on vaan vähän eri asia jos vaikka oma poika ostaa tilan kun taas ihan ulkopuolinen. Jos poika ostaa silloin myydään verotusarvon mukaan joka on ihan muuta kuin todellinen arvo.
Periminen voi tulla kalliiksi jos sattuu siihen raskaimmin verotettuun luokkaan eli 48%. Voi siinä jäädä viljelemiset haaveeksi.

RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:21:45

Message:
Jaaha, Mittelöön pitäs näemmä lähtee. Vetäkää kuulkaas ihan keskenänne nekkuun. Mää lähen maate. on tullu tällepäivälle ihan riittävästi tehty hommia......
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:24:16

Message:
Laiska töitään luettelee.
RE: Tukijako
Lähettäjä: Vallu
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:26:19

Message:
joo.

RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:29:16

Message:
Se on vanha sanonta ja pitää paikkansa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: pena
Perjantaina 04.3. 2005 klo 21:34:14

Message:
kYLLÄ SE ON NIIN ETTÄ TÄÄLLÄ KAUHAJOELLA tuntuu että sika ja peruna jussit pärjää on uudet mersut ja aikaa istua aamusta iltaan valittamassa töiden paljoutta .Istuvat ABC baarissa ympäri vuoden vähintää 12h päivässä.en tiedä koska työt tehdään mistä kyllä jaksetaan kehuskella
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:04:51

Message:
Ja Pena on töissä ABC baarissa pitkää päivää ilmeisesti, miten muuten tietäs?
RE: Tukijako
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:11:18

Message:
Viljanviljelijänä tiedän että töitä on vain muutama viikko kesällä ja loppuajan voin vetää lonkkaa uuninpankolla.Milloin tahansa voin mennä ABC:n baariin parantamaan maailmaa.
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:42:16

Message:
Niin muut duunarit ei kerkee istuu siellä ABC:n baarissa kun n.140 vuorokautta ympäriinsä, jos vaan olis auki jatkuvasti.
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:48:35

Message:
Niin vuodessa tuo 140 vrk, tarkoitin, jos ei paljon luista remmi.

Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 22:56:31

Message:
No niin, nyt saa minun puolestani pistää bittiavaruuteen tämän ketjun. Tämä meni tylsäksi.

Auttaisikohan tämä:

Sosiaalidemokraatit ovat kaikki paskahousuja. Tämän sivuston sensori on kova sosialisti eikä sen pää kestä kun sossuja herjataan. Sen lisäksi se on punavihreyteen taipuva kissaihminen, joten jos tämä sosiaalidemarireppana ei poista ketjua, niin on taasen alettava murhamaan kissoja.
RE: Tukijako
Lähettäjä: jussi
Perjantaina 04.3. 2005 klo 23:08:48

Message:
No mikä nyt lähettäjätöntä rupes kyrsimään, vai kolahtiko kohallensa?

Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 23:27:29

Message:
Kaikki lainaukset ovat Urantia-kirjasta
© 1993 URANTIA Foundation


Tämä "kissan tappaminen" onkin hyvä keino saada epämiellyttävät keskustelut käytön toimesta poistetuiksi. Tulevaisuudessa tulemme mahdollisesti näkemään kissoja käytettävän yleisemminkin tähän tarkoitukseen.

Aate-eroista on syntynyt kansojen ja kansanryhmien välille sotiakin, joiden aiheuttamat tuhot ja kärsimykset ovat olleet mittaamattomia. Jos nyt ilmikäynyt keino "murhata" kissa näppäimistöllä toimii, on ihmiskunta astunut taas pitkän askeleen kohti auvoisaa tulevaisuutta.

Voi vittu.

RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Japi P
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:17:48

Message:
Kulkukissojen hävittämiseen paras on haulikko, mutta se ei käy taajamassa. Taajama-alueella hyiksi ovat osoittautuneet jalkajousi ja loukku. Myrkkysyöttien käyttö vahinkoeläimien hävittämisessä kiellettiin takavuosina. Rakennusten sisällä myrkyttäminen on luvallista, mutta siitä ei saa eläinsuojelulain mukaan seurata turhaa kärsimystä kissalle. Aineen siis pitäisi olla tainnuttavaa. Loukusta lopettamiseen voidaan käyttää sopivaa asetta, kuten loukkupistoolia.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Nape T
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:18:42

Message:
Myrkyt joita kissa voi saada kotoaMyrkky


Myrkytysoireet


Toimenpide
Rotanmyrkky (esim. arsenikki, strykniini, tallium, varfariini) Levottomuus, vatsakivut, oksentelu, verenvuoto, ripuli. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Eräisiin myrkkyihin on vastalääkettä.

Pakkasneste Koordinaatiovaikeuksia, oksentelua, kouristuksia, lopulta tajuttomuus. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Joskus vaikutukset voi pysähdyttää ruiskeella.

Alkoholi, metanoli Apatia, oksentelu, pyörtyminen, nestehukka, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Kerro mitä ainetta kissa on syönyt.

Kipulääke (esim. aspiriini, disperiini, parasetamoli) Koordinaatiovaikeudet, tasapainohäiriöt, oksentelu. Ikenet sinertävät, jos kissa on syönyt parasetamolia. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Ihmisten kipulääkkeet ovat myrkkyä kissoille.

Desinfiointiaine, kodin puhdistusaineet (esim. fenoliyhdisteet) Voimakasta oksentelua, ripulia, hermostunut, paloissaan, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Kerro mitä ainetta kissa on syönyt.

Hyönteismyrkyt ja kasvinsuojeluaineet (esim. klooripuhd. hiilivety) Lihasten nykiminen, kuolaaminen, kouristukset (saattavat laueta käsittelemisestä) ja kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Vastamyrkkyä ei ole.

Etanamyrkyt (esim. metaldehydi) Jatkuva syljeneritys, lihasten nykiminen, oksentelu, ripuli, koordinaatiovaikeudet, kouristukset, kooma. Johtaa usein kuolemaan. Vie heti lääkäriin. Heti aloitettu hoito tehoaa usein.


RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Pepe I
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:21:26

Message:
Jos kollikissa, niin peltilevy sille kohtaa mihin kissa kusee.
Johto levystä sisälle.
Kun kissa tulee, niin johdon päässä oleva pistotulppa seinään (Virta menee levyyn).
Kun kissa kusee levyyn, niin saa tällin ja ottaa sellaisen spurtin ettei ei palaa ikinä.
Kerran kokeitu.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Ykä Y
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:22:16

Message:
Kansanliike pittäis laittoo pystyyn ja hävittää nuo sudet oikein isolla porukalla, jotta saisivat linnaan pistää oikeen susikaartin.
Mihinkähän nuo elläintarhat lähettäävät karhun ja sden penikat kun luontoon eivät kuulemma laske,etteivät vaan tappaisi viattomia olioita. Ottokeepas viherpiipertäjät asiasta selvää.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Heppu hei
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:23:03

Message:
Olen kuullut, että sutta saa ruokkia seuraavan reseptin mukaa, superlonin palanen kastetaan vereen ja pannaan pieneen lasiputkiloon jäätymään ja kun lääke on valmis,niin putki rikotaan ja ruoka on valmiina tarjottavaksi. Parantaa kuulemma hyvin.
RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Nape T
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:25:07

Message:

Turun sanomat........lainaus

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä


Otava, Jokamiehen tietosanakirja, toinen painos.


RE: Traktorit ja pilluralli
Lähettäjä: Matti K
Lauantaina 05.2. 2005 klo 22:25:43

Message:
Susi
Liikkuu enimmäkseen öisin. Talvisin kokoontuvat parviksi ja lähestyvät ihmisasuntojakin tappaen karjaa, koiria, jopa ihmisiäkin

Risti on Mynämäellä. Asia on historiallinen fakta, eli löytyy historiankirjoista. Tosin susipulliainen väitti ilman todisteita aikanaan elukkaa koirasudeksi. Aikalaiset totesivat elukan sudeksi. Telkkarissa haastateltiin aikanaan eukkoa jonka ilm. sama susi oli vauvana vienyt pihasta. Renki oli metelöimällä ja huutamalla saanut suden pudottamaan hänet maahan vahingoittumatta.
RE: Tukijako
Lähettäjä:
Perjantaina 04.3. 2005 klo 23:31:27

Message:
herrat vetää lonkkaa tulin just töistä vetäkää vittu päähänne ja olkaa hiljaa vitun runkkarit toivottavasti tästä aiheesta pian päästään homot ei jaksa enää teille selitellä ette ymmärrä oikeeta yrittäjää mä en jaksa enää tota saatanan kateutta

Vastauksen voit lähettää alla olevalla lomakkeella.

Nimi:
Email:
Aihe:
Viesti:


Vastauksen voit lähettää alla olevalla lomakkeella.

Nimi:
Email:
Aihe:
Viesti: