Aihe: Belarus 425 jarruremppa
Lähettäjä: Belu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 22:49:02

Viesti:
Onko kellä kokemusta miten tehdään.Pienen luukun kauttakoa ..vai pitääkö purkaa kuin vaikuttaisi ..enemmänkin..??
RE: Belarus 425 jarruremppa
Lähettäjä: timppa
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 20:32:53

Message:
Moi.
Vastaus on kyllä. Jos kysymyksessä on vanha 425:nen, siinä on ns. ulkopuolinen pantajarru. Koko viritys irroitetaan siitä pikku luukusta. Ensin löysätään ja poistetaan jarrupannan kannatuspultti jarrukotelon alapuolelta. sitten vain jarruvipu pois ja sen jälkeen löysätään jarrun säätömutterit ja kiristimen pultti. Tämä vapauttaa kiristinvivun akselin jolloin se voidaan työntää pois kotelosta. Pikku luukku on juuri sen kokoinen että jarrupanta mahtuu siitä ulos pulttipää edellä. Ja sitten sama käännetyssä järjestyksessä: Uusi panta luukusta paikoilleen, akseli ja vivut kiinni. Kun jarrutangot ovat paikoillaan niiden pituus säädetään niin, että vasen vipu on n.8 astetta ja oikea n.10 astetta taaksepäin. Ero johtuu jotenkin vipujen ja tankojen paljoudesta traktorin eri puolilla. Tämän jälkeen pantojen kiristysmutterit säädetään niin, että polkimiin jää 6...7cm:n liikevara. Lopuksi säädetään pannan tukipultti jarrukotelon alta: ensin löysät pois ja sitten kolme varttia auki ja mutteri lukkoon. Tämän pitäisi estää pannan yläosan turha kuluminen. Muuten, jarrulla on sellainen ominaisuus, että se pyrkii menemään hieman päälle takaperin ajettaessa. Kyllä koneessa voima riittää tähänkin mutta ilmiö saattaa tehdä jarrun säädön epämääräiseksi. Säätö on siis tehtävä vain pyörää eteenpäin pyörittäen.
Edellisestä hurlumheistä sää hyvän käsityksen kun tutustuu käyttöohjekirjan koneenpiirustuksiin ja sujuviin "mutteri-aluslaatta-akseli-pultti-tanko" kuvatekstikäännöksiin. Onnea remontille! Tein vastaavan homman 400:een vm.-72. Voi olla että uudemmissa malleissa pääasia on haudattu paksumman tilpehöörin alle. Vielä pikku vinkki. Pyörien alennusvaihteet ovat samanlaisia. Jos sivurajoittimen kiinnityskorvat ovat vuosien saatossa repeytyneen irti, alennusvaiteet keskenään vaihtamalla tulevat uudet kiinnikkeet kotelon yläosista käyttöön.
tv. timppa
RE: Belarus 425 jarruremppa
Lähettäjä: pela
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 20:36:35

Message:
miten alennusvaihteet lähtevät irti olen joskus yrittänyt ei onnistunut suosiolla?
RE: Belarus 425 jarruremppa
Lähettäjä: veeti
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 22:57:50

Message:
Samanlaisen jarrurempan tein myös Belarus 400:seen joku vuosi sitten samoilla ohjeilla ja niistä pienistä luukuista. Onnea remontille.
RE: Belarus 425 jarruremppa
Lähettäjä: Belu
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 23:39:13

Message:
Kiitoksia tiedoistanne ja vaivannäöstänne.