Aihe: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Repe
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 10:43:53

Viesti:
Jos omistatte traktorin ja etukuormaimen, takakauhan tai perävaunun ja ette ole maa- tai metsätalouden harjoittajia, vaihtakaa diesel tankkiin, muuten ette saa laillisesti kuljettaa niissä muuta kuin traktorin poltto ja voiteluaineita, siis omassa metsässä tai pihassakaan. Näin sanoo Suomen laki.
Toinen vaihtoehto on tietenkin maksaa 5 euron päivämaksu aina kun kuljetetaan niissä jotakin.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 10:47:20

Message:
Onko kuinka iso työ puhdistaa tankit ym.ettei löpön merkkejä löydy.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Juuso
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 11:16:03

Message:
Tyhjennä tankki ja laita muutama litra sinne dieseliä, anna pyöriä jonku aikaa ja tyhjennä sakkakuppi ja vaihda suodattimet. Laske vielä tankkiin jäänyt dieseli pois ja sitten tankki täyteen puhdasta dieseliä. Kyllä pitäs riittää.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Janne
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 14:13:04

Message:
Itse aikanaan samaa kysyessäni sain ko vastauksen AKEN lakimieheltä:

"Traktorin tankki, suodattimet ja putkistot tyhjennetään mahdollisimman hyvin. Mitään huuhtelua ei tarvitse tehdä. Polttoainenäytteestä Tullilaboratoriossa tehtävässä tutkimuksessa väri -ja merkkiaineen pitoisuuksista ilmenee kyllä, että polttoaine on vaihdettu.

Autojen kanssa on tarkemppaa. Niissähän ei saa missään olosuhteissa käyttää polttoöljyä. Jos esim. on vahingossa tankannut autoon polttoöljyä, on syytä ilmoittaa tästä AKElle, vaikka tankki olisi heti tyhjennettykin."

NN
Lakimies, VT
Rekisteröinti ja verotus -toimiala
Valvonta
Ajoneuvohallintokeskus AKE
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Mf35
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:19:44

Message:
Sain perintönä muutaman hehtaarin koivikon. Kuskaan sieltä silloin tällöin koivurankaa kotipihalle. Tankissa on aina ollut verotonta ja eikö tuo niin saane ollakin. Jos olen muille kuljettanut, olen sen 5€ maksattanut tilaajalla.
Menikö oikein?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: mf35:lle
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:23:41

Message:
ei, jos et ole maan viljeliä. Muut ei saa kuljettaa edes omaa puuta
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vielä Mf 35:lle
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:28:32

Message:
Täytätkö maatalouden, tai metsätalouden veroilmoituksen? Elikkä onko maataloutta, tai metsätaloutta? Ei auta asiassa jos omakotitontilla kasvaa jokunen pihapuu.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: mf35
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:39:47

Message:
En ole maanviljelijä, mutta siitä huolimatta omistan metsää.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Maatilatalouden harjoittajan yksityistalouteen liittyvät kuljetukset ovat vapaita polttoainemaksusta. Traktorin edellytetään olevan maatilatalouden harjoittajan tai maatilatalouden harjoittajien yhdessä hallitsema. Sillä, kuka traktoria kuljettaa, ei sinänsä ole merkitystä. Yksityistalouteen liittyvänä kuljetuksena ei pidetä korvausta vastaan tapahtuvaa kuljetusta. Kuljetus tapahtuu korvausta vastaan, jos siitä on sovittu tai tarkoitettu maksettavaksi korvaus rahassa tai muuna taloudellisena etuna, esimerkiksi työvelvoitteen muodossa. Yksityistalouteen kuuluu mm. maatalouden harjoittajan itselleen sahauttaman puutavaran kuljettaminen tilalta sahalle ja sieltä takaisin sekä rakennustarvikkeiden kuljettaminen, kun puutavara tai rakennustarvikkeet käytetään yksityistalouteen liittyvien rakennusten tai laitteiden rakentamiseen. Osa-aikaviljelijät, jotka saavat pääansiotulonsa muun ammatin harjoittamisesta, voivat käyttää yksityistalouteen liittyvissä kuljetuksissa lievemmin verotettua polttoainetta. Jos esimerkiksi tällaisen osa-aikaviljelijän omakotitalo sijaitsee muualla kuin maatilan yhteydessä, polttopuita voidaan kuljettaa varsinaiselta maa- tai metsätilalta omakotitalolle lievemmin verotettua polttoainetta käyttäen. Maatalouden harjoittajien erilaisen tuloa tavoittelemattoman yhdistystoiminnan tai talkootoiminnan (esimerkiksi maamiesseura, urheiluseura, kylätoimikunta, yhteismetsä) yhteydessä korvauksetta tapahtuvat traktorikuljetukset ovat vapaita polttoainemaksusta. Polttoainemaksusta on vapaa myös vastikkeetta suoritettava naapuri- yms. apu, esimerkiksi rikkoutuneen ajoneuvon hinaaminen sen käynnistämiseksi tai hinaaminen korjaamolle.
Pykälän 3 momentissa säädetään siitä, keitä voidaan pitää tätä pykälää sovellettaessa maa- tai metsätalouden harjoittajina. Maatilatalouden harjoittajalla tarkoitetaan sellaista verovelvollista, jota verotetaan maatilatalouden tuloverolain nojalla, vaikka tämä saisi pääasiallisen tulonsa palkkatyöstä. Maatilatalouden harjoittajalla tarkoitetaan myös sellaista verovelvollista, jota verotetaan metsätalouden tulosta tuloverolain 43 §:n nojalla. Näin ollen myös yksinomaan metsätaloutta harjoittavilla on oikeus 2 momentissa säädettyyn polttoainemaksusta vapaaseen käyttöön – esimerkiksi omaan yksityistalouteen liittyviin kuljetuksiin - riippumatta siitä, ovatko he metsätalouden osalta pinta-alaverotuksen tai myyntivoiton verotuksen alaisia.

Mitä lain 7 §:ssä säädetään maatilatalouden harjoittajan omasta tilasta, sovelletaan myös maatilatalouden harjoittajan muutoinkin kuin omistussuhteen perusteella hallitsemaan tilaan.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Kotikemisti
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:42:07

Message:
Siitä pööstä tulee ihan hyvää, kun sen valuttaa kylmää rautakankea pitkin, tai ruisleivän lävitse.Hmm.. vai mitenköhän se oli ?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Stahlwille
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:51:56

Message:
Mikähän on minimi mettäläntin koko, jotta pääsee metsätalousverotuksen piiriin?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: sh
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 15:57:02

Message:
entäs jos raktorissa ei kustaka muutaku ihmisiä tai ajaa yksin pelkällä raktorilla niin tuleeko siitä sanomista.
siis polttoöljyllä
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 16:04:51

Message:
Kyllä taitaa tulla sanomista, tuo lienee verottajan mielestä henkilöKULJETUSTA! Ei sitä kovin suoraan missään sanota, mutta tällainen esimerkki (ilmeisesti perustuu johonkin KHO ratkaisuun) on AKE:n sivulla:

"Polttoainemaksu on maksettava, kun moottorityökonetta käytetään työntekijän kodin ja työpaikan välisiin matkoihin."
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Copy-paste
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 16:23:58

Message:
Tähän juttusarjaan sopii jatkoksi: kuinka valmistan polttoöljustä helposti verollista dieseliä. No siihen kuution valkoiseen muovipyttyyn tilataan löpöä keväällä. Syksyllä siitä on haihtunut kaikki punaväri uv säteiden vaikutuksesta. Sitten vain autoa tankkaamaan. Kannattaa pitää aurinkoisessa paikassa niin prosessi nopeutuu. Huomasin kun jätin 25 litrasen pytyn vajan taakse, 3kk päästä väri oli kadonnut. Tussilla kirjoitettu TALVILÖPÖ näkyi vielä himmeästi. Se oli vain aamuisin vähän aikaa auringossa, muuten varjossa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Sakkeli
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 16:28:22

Message:
Taidat ajella autollas pihapiirissä.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 16:31:34

Message:
Aina joku jaksaa toistaa tuota samaa vanhaa pa....! Merkkiaine (siis se, mitä tulli testaa) ja väriaine on kaksi täysin eri ainetta. Ei ne sitä väriä katso! Olen jo useamman kerran tännekin lainannut sen asetuksen kohdan, missä ne aineet on kerrottu, ei enää viitsi.

RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Kotikemisti
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 17:14:38

Message:
Se mustikkamehu lirautetaan pö:n sekaan yleensä silloin, kun se siirretään varastosäiliöstä säiliöautoon. Sille näkymättömälle merkkausaineelle ei oo poistokonsteja, paitsi jos se lantrataan raakaöljyyn, ja ajetaan uudelleen jalostamon lävitse.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: löpö
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 18:27:35

Message:
jos tulee vähän puoleisesti ajoa ei minusta kannata muulla kun dieselillä ajella saa ainaki ajella rauhassa


RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Masinisti
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 19:19:57

Message:
Olen tuon löpön kanssa samaa mieltä, ei sitä polttoainetta mene
niissä mökkiajoissa niin paljon, että kannattaa läträtä eri
aineiden kanssa, taitaa se hintaero valua maahan!
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Utelias
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 19:25:39

Message:
Kuinka monella on tarkastettu tienpäällä polttoaineet?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 19:40:33

Message:
Urakoitsijalta kuultua:

Liikaa vauhtia, ylikuorma ja väärä polttoaine. Sakkoihin menee vuoden tuotto.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: löpö
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 21:15:01

Message:
olen kyllä kerran kuullut et tuttava tankkas nosturiautoon löpöa asemalta tankkiin. niin jo vähän ajan päästä pysäytettiin ja sanottiin et asemalta soitettiin. ei siinä mitenkään käyny ku oli rekisteröity työkoneeksi. ei kai muuten voi kärähtää jos ei joku katellinen ilmota.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: mf35
Torstaina 24.2. 2005 klo 07:49:32

Message:
Staalvillelle sanoisin, että mettäläntin koosta en tiedä, mutta jos veroluokkittelu sanoo sitä metsäksi, niin silloin se on myös kyseisen verotuksen piirissä. Itelläni on 5 hehtaaria järeää koivikkoa Pohjoiskarjalassa ja joka vuosi nuo on lähettäneet mt-veroilmoituskaavakkeen. Ja taas pannaan punaista tankkiin.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: MF 135 vm-67
Torstaina 24.2. 2005 klo 08:44:43

Message:
Omakohtaisesti kysyin AKE:sta syksyllä tätä veroasiaa. Kaveri sanoi heti, että riittää kun omistaa, sillä missä asuu ei ole väliä. Sen tarkemmin pinta-aloja ei tullut kyseltyä. Tietysti sitä mettää pitää olla sen verran, että sen veroilmoituksen joutuu tekemään. Sellainen tunne on että raja olisi kahdessa hehtaarissa. Joskus parikymmentä vuotta takaperin ostin tielinjauksessa eräästä tilasta jääneen peltopalan rakennustontiksi. Kauppa tehtiin määräalasta joka todellisuudessa oli yli 2 hehtaaria, mutta kauppakirjaan laitettiin 1,9 hehtaaria. Ei tarvinnut maanhankintalupaa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: MF 135 vm-67
Torstaina 24.2. 2005 klo 08:44:47

Message:
Omakohtaisesti kysyin AKE:sta syksyllä tätä veroasiaa. Kaveri sanoi heti, että riittää kun omistaa, sillä missä asuu ei ole väliä. Sen tarkemmin pinta-aloja ei tullut kyseltyä. Tietysti sitä mettää pitää olla sen verran, että sen veroilmoituksen joutuu tekemään. Sellainen tunne on että raja olisi kahdessa hehtaarissa. Joskus parikymmentä vuotta takaperin ostin tielinjauksessa eräästä tilasta jääneen peltopalan rakennustontiksi. Kauppa tehtiin määräalasta joka todellisuudessa oli yli 2 hehtaaria, mutta kauppakirjaan laitettiin 1,9 hehtaaria. Ei tarvinnut maanhankintalupaa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Metsäkone
Torstaina 24.2. 2005 klo 11:04:25

Message:
No onkos metsäkoneella laillista ajaa löpöllä puita tienvarteen, en oo ainakaan kuullut että niillä dieseliä olis tankissa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Torstaina 24.2. 2005 klo 11:53:42

Message:
Joo, niitä pykäliä pitää vaan hakea kohdasta Moottorityökoneiden polttoainemaksuvapaus, koska sellainen laite on moottorityökone, eikä traktori. Traktoreiden osaltahan AKE:lla on tällainen hieno esite: Polttoöljyn käyttö traktorissa.

RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: mh
Torstaina 24.2. 2005 klo 11:55:19

Message:
mulla on tontti kolme hehtaari ja verottaja halus väkisin laittaa metsäverotuksen piiriin koska metsän osuus on kaksi hehtaaria
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: vesa
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:47:19

Message:
Tästä kuljetusasiasta vielä sen verran että etukuormaaja tai kaivinkoneen kauha ei ole virkavallan mukaan kovinkaan suotava kuljetusväline esim. polttoainetynnyreille tai vaihtokauhoille. Kiukuttelevat jo rekkapuolellakin että umpikorissa tiukka kuorma pitää vielä olla sidottuna vaikka ei liikkumaan pystyisikään. En ole kellään kaivurimiehellä vielä nähnyt kiinni sidottua varakauhaa vaikka rapsuja kuuluvat jakavankin.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Torstaina 24.2. 2005 klo 18:57:47

Message:
Juu, kyllä sitä kaikenlaista ajattelemattomuutta näkee, tuossa yksi lauantaipäivä tuli vastaan kaksi kaivurikuormaajaa, toisessa oli kauhassa fillari ja oliko toisessa nyt betonimylly. Ei siellä kumpaakaan saisi olla, jos tankissa on veroton polttoaine.

RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: löpö
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:07:21

Message:
onkohan dieselillä ja löpöllä muuta eroa kun hinta ja väri. meinaan käytön kannalta voitelu ominaisuudet yms.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: toss
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:19:03

Message:
Ei tarvitse omistaa neliösenttiäkään maata, että voi olla maatilatalouden harjoittaja. Riittää kun menee verovorastoon ja ilmoittaa että haluais maksaa veroja. Meillä velipojan kanssa mty eikä yhtään omaa maata.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: autoilija
Torstaina 24.2. 2005 klo 23:31:51

Message:
kyllä se on hauska kahtoa kun kateelliset suomalaiset kattoo puhelin kourassa kun huoltoasemalla tankkaa pö:tä tankkiin kun on auto työkoneeksi reksiteröity. Tiedän yhen kaappiauton jossa on sorvi ja muita metallityökoneita ja se saa kyllä osakseen todella kateellisten suomalaisten kyyläämisiä kun ei näy päällepäin että on työkone. Normaalistihan työkoneissa on nosturi ja ei ole lavaa ja kyytiin saa ottaa vaan vähä tavaraa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Stahlwille
Perjantaina 25.2. 2005 klo 00:25:11

Message:
Onko tosi "toss"? Mulla on mökkitontissa mäntytaimikkoa muutama sata neliöö, mutta ei verottaja sitä metsätaloudeksi hyväksyny.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: toss
Perjantaina 25.2. 2005 klo 01:27:21

Message:
Perskules ku ei tule uni...
Kyllä tosi on. Marssittiin vaan verovirastoon maatalousosastolle ja sanottiin, että nyt perustetaan yhtymä, nimet paperiin ja saatiin y-tunnus. Vuokralla tosin on 35 ha, mutta sekin vuokrattiin muistaakseni vasta myöhemmin.
Sit vaan alkaa se veroilmoitusten täyttö.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: VSR
Perjantaina 25.2. 2005 klo 08:32:01

Message:
Löpölle sanoisin: Öljyä on kolmen sorttista.
1. Tiiseliä eli kalleimmin verotettua.
2. Liikennepolttoöljy. Samanlaiset voiteluominaisuudet, kuin tiisselissä, mutta halvemmin verotettua.
3. Mökkiöljy. Halvimmin verotettu ilman voiteluominaisuuksia. Ei pidä mennä tankkaamaan uusiin eikä vanhoihin koneisiin.
Joku voi tietää vielä tarkemmin.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: töpö
Perjantaina 25.2. 2005 klo 08:37:17

Message:
Mitenkäs tupaöljyn sais turvallisesti palamaan foordsonnissa? 100 litraan löpöä puoli litraa jäteöljyä ja voitelevuusominaisuudet kohdallaan???
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: TH
Perjantaina 25.2. 2005 klo 08:43:24

Message:
Suurin piirtein. Ehkäpä suodatin on kovilla mustilla j-öljyillä.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 25.2. 2005 klo 10:13:32

Message:
Katsoiko kukaan eilen poliisi-tvtä. Nuoriso oli kaksin liikkeellä isolla traktorilla pohjanmaalla. Poliisi puhallutti ja katsoi ilmeisesti ajokortin. AKEn ohjeen mukaan traktori ei ollut työkoneeksi varusteltu koska työkoneita ei ollut kiinni eikä kyse voinut olla maatilan kuljetuksestakaan koska mitään kuljetusvälinettä ei ollut ja tyttö oli kyydissä joten käsittääkseni henkilökuljetukseenkaan ei voisi vedota. Mitä olette mieltä?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Perjantaina 25.2. 2005 klo 10:41:22

Message:
Eikö ne olleet hakemassa tulevia tulevia maatalous työntekijöitä. Maatalousajo kyseessä. (!?)
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: TH
Perjantaina 25.2. 2005 klo 11:26:54

Message:
Siitä tulee kirjanpitoon vaan turhaa sotkua jos joudutaan tekemään korjauserä jokaisesta kylillä käynnistä. Vars. alv puolella hankala. Sekä verottajalle että velvolliselle. Asia kompensoidaan laskennallisesti muualla verotuksessa, noin niinkuin laskennallisesti. Se on kaikkien etu, joten on turha politikoida noilla satunnaisilla yksityisajoilla. Ne ovat kyllä eduskunnassa ja KHO.ssa jo punnittu mielestäni hyvinkin riittävästi.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 25.2. 2005 klo 18:45:43

Message:
EN politikoinut vaan viittasin tähän polttoaineen verottomuuteen. Ei minulla mitään ole sitä vastaan että traktorilla kylillä käydään. Olen tyttärillenikin ehdottanut että voin heidät koulusta hakea traktorilla mutta mielestään kokevat sen näin pääkaupunkiseudulla häpeällisenä. Tankissani on aina verollista tavaraa kun en harrasta viljelyä.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tosisuomalainen
Maanantaina 28.2. 2005 klo 12:47:29

Message:
arvooppa mitä minä sanon suomen laille. haistakoot p####
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Tauno
Maanantaina 28.2. 2005 klo 16:12:10

Message:
Sen kun meet virkavallalle sanomaan kun ratsaavat polttoainetta niin sakkoa tulee vielä kertoimen kanssa lisää. Laki on laki, ei tää Suomi mikään tasavalta ole, kyllä duunarinkin pitäis saada omat kuljetuksensa hoitaa verottomalla aineella. Eri asia on sitten jos korvausta vastaan ruetaan ulkopuolisille ajamaan.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: rikollinen
Maanantaina 28.2. 2005 klo 16:26:25

Message:
vuosikauet oon ajellu löpöllä ressiraktrorillani, kylillä ja pelloilla ja ajelen vastakin. kukkaa ei o koskaan tarkastellu et mitä tankkiin on laitettu. v älistä on miliisit kyllä puhalluttanu ku majurin ohjaus hiukan klappaa ja heittelehtii sillai vinkeesti, kuten varmaan kaikki tiärätte, jos joku virkaintokonstaapeli kattoo asiakseen kysellä että millä vesillä kone käy, niin on hyvä vaan ja avaa tankin korkin. ite en o saanu auki kymmeneen vuoteen... ja paskan väliä jos kattelee. maksan sen verta veroja jo muutenkin ettei muutama lisätonni siihen vitutukseen paljoo merkkaa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: samat sanat
Maanantaina 28.2. 2005 klo 17:44:52

Message:
Löpöllä ajelen ,enkä vakuutusta pidä raktoris,miks vitus pihanaurausta ja rankanajoo varten kannattaskaa!
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: HT
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:45:59

Message:
Mitäs jos kiellettäisi kokonaan maataloustraktorien kanssa ajaminen yleisllä tiellä kaikilta muilta paitsi ammatiharjoittajilta. Jonkinlainen liikennelupasysteemi veisi noita vanhoja romutraktoreita paljon pois maanteiltä. Muutama liikenteen uhri saattaisi näin pelastua.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:50:20

Message:
Kyl se muuten on järjettömyyttä jos ei niitä vakuutuksia pidä kunnossa´. Vaikka olis kuinka vanha harrastetraktori niin kyllä se vakuutus olis hyvä olla. Vaikkei sitä raha korvaa kun ajaa jonkun lapsen tai vanhemmankin kuoliaaks.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:51:52

Message:
Ja kyllä sitä tupuhupunaa ei tulis käyttää noin niinku harrastelijoiden koneissa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:53:55

Message:
Mihinkäs lakipykälään se perustuu, että suunsoitosta saa korotetun sakon? Olen kyllä kuullut, että niin on tehty joskus vuonna kivi ja kirves, mutta tänä päivänä se ei tietääkseni ole enää mahdollista. Ajat muuttuvat.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: TH
Maanantaina 28.2. 2005 klo 18:59:10

Message:
Emmämi.........

Koitas piruuttas joskus:-))))))))
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Juuso
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:45:52

Message:
Kerros HT, montako uhria on tullut kolareissa jossa on ollut harrastetraktori toisena osapuolena, ei taida montaa löytyä. Pikemminkin pitäis kieltää tuo pyöröpaalien kuljetus avonaisissa perävaunuissa, yhen kerran olen joutunut tosi tiukkaan tilanteeseen kun paali putos vastaantulevasta traktorista, vain hyvä tuuri pelasti henkeni. Isäntä siinä selittää että kyllä minä kuorman sidoin. Soitin poliisit paikalle ja aika mojovan sakkolapun sai kuulemma paalinkuljettaja.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:53:48

Message:
Kuules nyt juuso. Et sinä oikeesti ole joutunu semmoseen tilanteeseen. Harvon se pyöräpaali on tippunut kärryltä. Yleensä se painua pussahtaa tasapohjaseksi kun sen laskee kärryille ja sama on pinoamisvaiheessa. Mitenkäs se nyt sit oikeasti meni. oliko siinä mutka vai kallistuva piennar. Valotappas hiukan tyhmälle paskatalikolle.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: U.Uhmakas
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:54:29

Message:
Ajan nyt ja myös tulevaisuudessa polttoöljyllä vaikka en olekaan maanviljelijä. Jos käry käy teen valituksen EU tuomioistuimeen, koska tälläinen systeemi on syrjivä ja sitähän EU ei hyväksy, sitten maksaa kaikki tai ei kukaan, katotaan kuinka käy.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 19:59:28

Message:
Korkeaojahan sanoi juuri maaseudussa että aikoo laskea MAANVILJELIJÖIDEN polttoaineverro. (nostaa harrastelijoiden)
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Juuso
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:14:43

Message:
Velsan telikärry, vain etulaita paikoillaan, paaleja kahdessa kerroksessa, yritetty sitoa YHDELLÄ liinalla koko kuorma siinä onnistumatta em. seurauksin. Tuli mutkan takaa vastaan osin väärää kaistaa, teki väistöliikkeen omalle kaistalleen ja ylimmäisistä paaleista yksi putosi suoraan ajokaistalleni. Vain ABS-jarrut ja tosi nopea väistöliike pelastivat. Muuten siitä peräkärrystä oli teli täysin tohjona, varmaan ei ollut ensimmainen kuorma jossa kantavuus oli ylitetty roimasti. Muuten tuossa naapuripitäjässä kuoli mies kun omasta paalikuormasta putosi paali päälle. Täällä näkee niitä kuormasta tippuneita paaleja ojissa ja teidenvarsissa aina sillointällöin, että ei kuljetus ollut varmaan mitenkään ainutlaatuinen.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: aivan
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:32:58

Message:
ite kans vihaan noita paalikuljetuksia kun aina saa pelätä ja niitä on pitkin tien varsia. Toinen on paskan ajo kun tiellä on 10cm paskaa.

Muistakaa masinistit että kun ajatte toisen tavaroita niin pitää olla myös liikennelupa eli ei se pelkkä verokortti riitä
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:35:27

Message:
mikäs sen lepposampaa kun vuotava lietevaunu tai äyriänsä myöten täyteenlyöty täsmälevitin. Paskaa maailmaan mahtuu. Ja onhan sitte mahollista kipasta pikapesussa jos se haju haittaa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:39:07

Message:
TH: En varsinaisesti ole kokeillut, mutta 2 vuotta sitten vuodenvaihteessa oli vähän sellainen tilanne. Olin matkalla töihin kaupunkialueella ja jouduin ratsiaan. Nuorempi poliisi luuli autoni huomiovaloja sumuvaloiksi ja käski sammuttaa ne. Sanoin, että ne ovat huomiovalot, en sammuta niitä. Poliisi sanoi, että oli mitkä on, sammuta ne. Siihen minä, että enkä sammuta. Poliisi oli kai niin nuori, että ei tiennyt huomiovaloista mitään, joten pikaisesti esittelin autoni valot. Autostani löytyy myös sumu- ja apukaukot.

Vanhempi poliisi sekaantui keskusteluun ja hän käski sammuttaa huomiovalot ja vaihtaa ajovalot päälle. Sitten aloimme inttämään huomiovalojen käytöstä. Oli puolipilvinen talvipäivä. Juuri yläpuolellamme oli synkkä, lähes koko taivaan kattava pilvi, mutta aurinko paistoi niin matalalta, että se näkyi kuitenkin kokonaan. Sanoin, että niin kauan, kuin Suomen tieliikennelaki sallii huomiovaloilla ajamisen, niin kauan minä käytän niitä. Vanhempi poliisi sanoi, että on kuitenkin parempi ajaa ajovaloilla. Edelleenkin sanoin, että en vaihda ajovaloihin, koska ei ole mitään syytä. Poliisit eivät voineet mitään, joten menin autooni ja jatkoin matkaani. Sakkoja tms. ei tullut. Kielenkäyttöni oli siinä rajoilla, voisiko pieniä lapsia olla paikalla.

Eräs kaverini oli porukalla veneilemässä. Sattui poliisivene kohdalle. Kuski oli selvä (kaikki muut räkäkännissä), veneessä ei ollut ylikuormaa ja vene oli kunnossa. Vene oli niin suuri, että pelastusliivejä ei tarvitse pitää päällä. Eräs kavereistani kuitenkin kuulemma (en ollut itse veneessä, eräs toinen kaverini kertoi tapauksesta mulle) huuteli poliiseille kuulemma uskomattomia törkeyksiä. Poliisit menivät tarkastuksen jälkeen veneeseensä ja kaikki jatkoivat matkaa. Mitään seuraamuksia suunsoitosta ei ollut.

Eräs puolituttuni on asianajaja. Pitääpä koettaa muistaa joskus kysyä, voiko poliisi sakottaa/sakottaa ylimääräistä, jos soittaa suutaan. Se on totta, että jos ylinopeustilanteessa on lieventäviä asianhaaroja (esim. tiellä ei ole sillä hetkellä muuta liikennettä), suunsoitto saattaa lieventää näitä lieventäviä asianhaaroja.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Löpö
Maanantaina 28.2. 2005 klo 22:14:24

Message:
Ei kai siinä kovin isoa tiliä tee jos ei maksa vakuutuksia ja ajelee verottomalla. Mut jos käy huono tuuri ni siinähä makselee ja korkojen kanssa. Joutuukohan verot maksaa ennen vero valitusta, ja paljonkoha sitä veroa ja vakuutus sakkoa tulee? Ite laskin et säästäsin reilu 100 euroa vuodessa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: antsa
Maanantaina 28.2. 2005 klo 23:34:44

Message:
Olenpa tuossa jo pari kertaa tankannut harrastetraktoriini dieseliä, ja taas kun saan tankin melkein tyhjäksi, lisään dieseliä. Eiköhän se joskus laimene tarpeeksi se merkkinaine.

Mutta minua on askarruttanut viranomaismääräykset tai tulkinnat kaksitankkijärjestelmään. Käytät pihalla sirkkeliä tai linkoat lunta, käytät polttoöljyä. vaihdat hanalla hyvissä ajoin ennen kuljetustehtävää dieseltankin puolelle.

Mitähän tulkintoja löytyy. Lain hengen mukaisesti luulisi ainakin menevän oikein
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: masinisti
Maanantaina 28.2. 2005 klo 23:41:32

Message:
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Maanantaina 28.2. 2005 klo 20:35:27

Message:
mikäs sen lepposampaa kun vuotava lietevaunu tai äyriänsä myöten täyteenlyöty täsmälevitin. Paskaa maailmaan mahtuu. Ja onhan sitte mahollista kipasta pikapesussa jos se haju haittaa.

Sinäkö maksat sen pikapesun? Tuo on just sitä viljelijöiden logiikkaa. Suomen maantiet ei oo tehty ainoastaan paskan ja rehun ajoa varten. Eikös lain mukaan kuuluis puhistaa tie jos sinne paskaa rehua tai paaleja levittää.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: TH
Tiistaina 01.3. 2005 klo 08:05:41

Message:

antsa

Aikaisemmin ei saanut olla kahta tankkia ajoneuvossa. Nykylaista en mene vannomaan. En kuitenkaan usko että olisi muuttunut miksikään. Salatankkeja joskus on käytetty, aikana jolloin ei pö:llä saanut ajaa yleisellä tiellä. On laitettava tuplahanat koska paluuputki tuo ainetta takaisinpäin. Jotkut tosin laittoivat majoreista paluuputken "solmuun". Petroolikoneen tankilla käyp hyvästi. Se vaan jos naapuri käräyttää niin, "elämä on kallista".
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 01.3. 2005 klo 08:30:02

Message:
Täällä on aiemmin kerrottu, että polttoainenäytettä ei oteta tankista, vaan polttoaineputki, suodatin, tms. on avattava ja sieltä annetaan näyte, joten tuosta kaksoistankista ei ole hyötyä.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 01.3. 2005 klo 10:07:32

Message:
Eikös se näyte sentään tankista oteta, tuo suodattimen puhdistustarve tulee vaan siitä, että sieltä suodattimesta se löpö paluupuken kautta kuitenkin tulee tankkiin.

Muistelen, että noita kaksitankkisysteemejä joskus oli käytössä ihan laillisesti, mutta ei ilmeisesti enää hyväksytä. Mutta se päivämaksuhan on tarkoitettu juuri tuon 'antsan' tilanteen ratkaisuksi, vaikka taitaa harrastelijalle tulla halvemmaksi tehdä kaikki dieselillä.RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: 56kymppi
Tiistaina 01.3. 2005 klo 10:16:41

Message:
Eiku ihan reilusti kaksoistankit ja hanat, ihan kuin pikkuvallussa, paitti diiselissä ehkä ne paluuputket kans. Sitten vaan ajetaan sillä polttoaineella mitä laki määrää. Raktorit pitäis jo tehtaalla varustaa kaksoistankeilla.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Järki käteen
Tiistaina 01.3. 2005 klo 10:33:30

Message:
Kannattaa laskea mikä kannattaa, meinaan harrastelija käyttöön jos lähtee virittelemään kahta tankkia ja hanoja ja putkia ja suodattimia, niin saako ikipäivinä niiden viritysten hintaa takaisin? Ja hyvällä tuurilla käry käy just silloin kun unohtaa käydä kääntelemässä hanat toiseen asentoon. Ja mihin ne viritykset piilotat traktorissas, et mihinkään. Amatöörimäistä Puuhastelua ;)
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Niin
Tiistaina 01.3. 2005 klo 10:54:31

Message:
56kymppi ehdotti, että traktorit pitäisi varustaa jo tehtaalla kaksoistankeilla.

Eiköhän Suomi ole ainoa Euroopan maa, missä on tämä väriainejuttu dieselpolttoaineessa? Norjassa kylläkin on jotain vastaavaa, mutta yleensä muissa maissa käytetään muuta verotusmenettelyä.Tuskin traktorinvalmistajat innostuvat ko ideasta.

Jos harrastaja ostaa polttoainetta vuodessa esim. 200 litraa on hintaero karkeasti laskien 60 Euroa.
Tuskinpa tällä hinnalla kannattaa viritellä kaksoistankkeja.RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: 56kymppi
Tiistaina 01.3. 2005 klo 15:09:41

Message:
Mix ne kaksoistankit pitäisi piilottaa? Ei ne oo laittomia. Piikkilangankiristysautomaatissa on tankit hienosti sisäkkäin. Mutta mulla on selevää 95E:tä kummassakin, joskus laitan venttiilisuoja-ainetta, joskus 2-t:tä sekaan. Piikkari ei suostunut käymään löpöllä. Fordissa käytän dieseliä, säännöt on sekavia, ajot vähäisiä. 10 aaria ruista nukkuu hangen alla, 20 a laitan herneelle keväällä. 100 pölliä oottaa sahausta.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 01.3. 2005 klo 15:27:15

Message:
Eihän se petroolikoneen bensatankki sentakia ole, että sillä vaihdettaisiin verottomasta polttoaineesta verolliseen! Olen edelleen sitä mieltä, että kaksoistankki ei ole nykyään hyväksytty ratkaisu siirtyä verollisen polttoaineen käyttöön.

Tuosta petroolin käytöstä oli mielenkiintoinen juttu Valmet-kerhon sivulla, en viitsi kopioida tähän toisen kirjoitusta, käykää itse lukemassa: http://koti.mbnet.fi/bbm990/keskustelu/post.php?cat=1&fid=2&pid=87&page=1


RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 01.3. 2005 klo 15:35:30

Message:
Niin, voi muuten olla, että tuo AKE:n vastaus ei kuitenkaan päde lämmityspetroolista tehtyihin sekoituksiin, ei kai esim. valopetroolia (tietysti bensalla terästettynä) saanut aikanaan autoissa käyttää?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: PetrO
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:15:15

Message:
Valopetrooli oli puhtaampaa/kalliimpaa.
Oliko moottori- ja lämmityspetrooli samaa?
Entäs hinnat/verot?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: tane II
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:24:48

Message:
Katso tuosta vanhasta Moottoripetrooli
jutusta Ossi Kauralan vastaukset, niistä selviää paljon.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Tiistaina 01.3. 2005 klo 16:34:44

Message:
Sinne sille masinistille terveisiä että EI SE PIKAPESU KENENKÄÄN TALOUTTA KAADA.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Turvelo
Tiistaina 01.3. 2005 klo 17:06:01

Message:
Tuosta paalien kuljettamisesta vielä, täällä Kiuruvedellä on keksitty uusi tapa kuljettaa rehupaaleja yleisellä tiellä, näin tässä viikonloppuna itse kuljetuksen, olin tosin kuullut siitä aiemmin mutten oikein uskonut.
Traktorin perässä on pellon tasaamiseen tarkoitettu lana, Pelto-Runni nimeltään. Siihen sidotaan köydellä paali kiinni ja hinataan sitä pitkin tietä. Ai että ne veljekset sitten keksiikin.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: masinisti
Tiistaina 01.3. 2005 klo 23:44:03

Message:
ei vallu kaadakkaan, mutta kyse on periaatteesta. Kyllä viljelijätkin itkis tosta paskasta tiellä jos se ei olis niiden aiheuttamaa. Sama asia on kun kelkkailijat tamppaa eu-tukia varten olevia heinä peltoja ja ei heina kasva kunnolla ja tästä ne viljelijät sitte aina jaksaa marista sen lisäksi kun kituuttavat huonoista tuloistaan samalla kun hypäävät uusin autoihinsa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: TH
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 09:24:27

Message:
Tiet ovat yleisiä, pellot yksityisiä. Ei olla ihan vielä sentään DDR:n tasolla, vaikkei paljon puutu.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Kallista
Keskiviikkona 02.3. 2005 klo 21:03:44

Message:
Ei nykyään kannata tielle pahemmin paskaa mennä levittelemään se saattaa tulla pirun kalliiksi, täällä yks isäntä ajo päivän paskaa ja lotrasi joka kuormasta puolet tielle. Sattuipa virkavalta ajelemaan paikalle, soittivat paikallisen palokunnan tienpesuun ja muutama urakoitsia vielä harjakoneineen harjaamaan paskaa tiensivuun. Olis sillä laskun summalla ostanut kuulemma hyvän lietevaunun. Levittäkää vaan paskat tielle jos kukkaro kestää.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: TH
Torstaina 03.3. 2005 klo 10:51:56

Message:
Se siivoaa joka suttaa. Ainakin meillä:-)
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: vesa
Torstaina 03.3. 2005 klo 10:57:25

Message:
Olin käymässä Kainuussa vuodenvaihteessa. Ajeltiin henkilöautolla ja peräkärryllä klapeja liiteriltä talolle, matkaan kuului parisataa metriä yleistä tietä. Jouduin jättämään autoni parkkiin yleiselle tielle jolloin tietysti laitoin hätävilkut päälle vaikka tiedänkin että ei niitä sellaiseen käyttöön ole tarkoitettu. Muu porukka nauroi että ei tästä kukaan tähän aikaan ajele. Vähän ajan päästä ajoi ohitse poliisiauto joka melkein pysähtyi autoni kohdalla ja kun näkivät että olimme kuormaushommissa jatkoivat matkaa. Näkyvyys oli kelin takia huono. Mitä tästä oppivat ne äskeiset naureskelijat? Olivat sitä mieltä että "ei tyhjillä kuormilla ajeta" ja lastasivat oman kuormansa niin täyteen että oli suoranainen ihme että tielle ei pudonnut.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä:
Torstaina 03.3. 2005 klo 10:59:40

Message:
Oliko dieseliä tankissa?
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: voi vit..
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:23:43

Message:
Että voi tuo TH olla tyhymä,pellot on yksityisiä - tarkoittaa että voit omalle pudotella niitä paskojas, MUTTA YLEISET TIET on yhteisiä eli niille EI saa paskoja pudottaa! EI SAATANA VAIKKA ONKIN MAAJUSSI JA LUULEE SAAVAS TEHÄ MITÄ HALUU!
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: Vallu
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:24:19

Message:
Ei se paska kyllä edelleenkään haittaa. Haju lähtee ajan mittaan ja suola enemän ruostuttaa.
RE: Diesel tankkiin
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Torstaina 03.3. 2005 klo 19:37:50

Message:
Kyllä sillä on väli.Naapurikyllä siitä on jo pitkä aika.Sattui että TVH:n mestari sattui sotkemaa juuri pestyn autonsa lantaan en jaksa muistaa oliko se virtsaa vai sontaa.Mutta isäntä joutui maksamaan auton pesun.kyllä se tieliikenne laki määrää että kuorma on kunnolla sidottu ja peitetty ettei siitä lennä edes tyrospalaa saatikka muuta.Tiedän toisen tapausen kun tuttu hirvimies oli viemässä roskia kaatopaikalle ja tyrokappaleitalensi kuormasta .Sai siitä 200mk sakot ja alkoi vielä suuta soittamaan ja vähättelemään rikettä niin 200mk vielä lisää.