Aihe: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: jamppa
Tiistaina 22.2. 2005 klo 16:25:05

Viesti:
tässä on nyt kyseltynä hulluimpia hinauksia yms. mutta mites nämä suomalaisen omakotiasumisen tukipylväät, kevyet peräkärryt? joita ei tarvi katsastaa, ei talvirenkaita. kunhan jätetään nurkalle ja siitä taas nykäistään ajoon kun seuraavan kerran tarvitaan. tai kun naapuri/sukulainen tarvitsee. kulkee klapit, huonekalut, kodinkoneet...painorajoista tai lastin kiinnityksistä viis. mutta mikä on hulluinta mitä olet kärryyn lastannu?
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: 1 akselinen 125*265
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:10:28

Message:
Isä oli iskenyt mun kärppään n 50 kpl kipsilevyja taitaa painaa lasti jotain 1000 kg. Haukku mun takatuuppari carinaa laiskaksi ja tuuliherkäksi ;-)
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Muuli
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:36:00

Message:
Kipsilevy 13 millinen painaa 9 kiloa neliö joten jos levyt on ollut 1,2x2,6 kokoa niin kuormaa on ollut 1400 kiloa.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:40:11

Message:
Metsäkuormaajat Cranabin tehtaalta tulevat erikoisesti tehdyllä trukkilavalla. Eräs työntekijä jemmasi niitä aitavärkeiksi, olivathan ne noin 5 m pitkiä kakkosnelosia. Lastasi sitten pari sellaista pieneen itäsaksan peräkärryyn. Kun kuorma oli valmis, kokeilin painaa lankkuja takapäästä. Golfin takapyörät nousi ilmaan.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Raimo
Tiistaina 22.2. 2005 klo 18:43:52

Message:
Claas 62:n tekemiä pyöröpaaleja olen vienyt telikärryllä 2kpl kerralla.
Kuorma on muuten laillinen,mutta virkavaltaa kovasti kiinnostava.
Typerin kuormani oli 6,5 metriä pitkät liittolevyt.Painoa n.500 kg,mutta pitkä nippu vaaputti yhdistelmää koko ajan.
Kyllä vitsitti ajaa kovassa liikenteessä 40 km matka.
En vaan viittiny ottaa Scaniaa alle naftansäästö vimmassani.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Autoilija
Tiistaina 22.2. 2005 klo 19:39:03

Message:
Näin edessäni ajavan henkilöauton, mikä oli lastattu pitkillä 50*100mm soiroilla. Kuorma oli niin takapainoinen, että tiessä olevan kuopan kohdalla kuorma alkio heijaamaan sillä seurauksella, että auton takapyörät nousivat irti maasta, kuljettaja teki paniikkijarrutuksen sillä seurauksella, jotta yhdistelmä meni klinkkuun silmän räpäyksessä. Edestä vastaan tuli 22m rekka täyttä vauhtia. Siinä oli itsellänikin otsanahka hiessä, mitenkä käy? törmääkö kuormuri täydessä vauhdissa tähän onnettomaan yhdistelmään? Onneksi tässä tapauksessa oli onnea onnettomuudessa, auton peräkärry heilahti tuona kriittisenä hetkenä toiseen suuntaan klinkkuun ja kuorma-auto vain hipaisi peräkärryä. Henkilöauton kuljettajalta meni pitkä tovi, ennen kuin hän sai peräkärryn vaappumisen loppumaan. Auto pysähtyi tien partaalle. Aikomuksenani oli antaa kuljettajalle isällisiä neuvoja, mutta nähdessäni kuoleman pelästyttämät kasvot jätin viisauteni omaksi tiedokseni ja jatkoin matkaani.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: eikehtaaomalnimel
Tiistaina 22.2. 2005 klo 23:35:23

Message:
Kärrynä vanha lainattu muuli 500 jossa ne pienet 145x10 pyörät. Kuorma 2 täyttä tynnyriä löpöä, 6x20 litraa hydrauliöljyä, 10 litraa moottoriöljyä ja kaivinkoneen vetomoottorit.
Ja tällä ei kun työmaalle Kouvolasta Loviisaan pikkuteitä noin kolmeakymppiä. Painoa äkkiä arvioituna 800-850 kg (kantavuus 500)
Perillä alotin tankkaamisen ja hyppäsin kärryn laidalle laittaakseni letkun tynnyriin niin muulin rengas räjähti.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: mh
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 00:05:16

Message:
tutulla fiat uno litrasella koneella vetää 1akselista kärryä joka painaa arviolta 1500-2000 kiloa niin ja kärry on muuten jarruton,kirtää sillä suomea ja ruotsia ristiin rastiin.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: hogi
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 09:35:04

Message:
Tapahtunutta kerran Lohjalla:

Eräällä omakotirakentajalla oli sokkkelin valutalkoot. Hän oli luvannut eräälle kaverilleen palkaksi ylimääräiset kurat mitä autosta jäi yli. Kaveri ei viitsinyt maksaa autokuskille ylimääräistä ja päätti kuskata mokon auton peräkärryllä. Jotta saatais kaikki kerralla mahtumaan, niin tietysti täytyi tehdä vesivanerista pienet korokelaidat. Mokot kyytiin ja menoks. Lohjan keskustassa oli sitten toinen pyörän navoista pettänyt ja vasen vanne taittunut kärryn alle. Kuskilla naama melkoisessa ilmeessä kun mokkoa valuu jakajalle ja ajoradalle.

Mitä tästä opimme: Mokko painaa 2300kg/m^3
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Roope
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 11:27:37

Message:
Naapuri toi kerran Vectralla pihaansa lankkukuorman 500 Muulilla, aika takapainoisen näkönen oli kuorma, valitti että ei kestänyt ajaa kun viittäkymppiä. Rupes irrottamaan kärryä perästä, kärry hyppäs pystyyn eikä kahesta miehin saatu aisaa alas. No tuurillahan ne laivatkin seilaa, sanotaan.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: 30v rekkaa
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 12:45:12

Message:
Yksi akselisessa peräkärryssä aisapaino riippuu aisan korkeudesta ja se kannattaa säätää oikeaksi sillä aisakorkeudella mikä on vaunun aisan korkeus silloin kun se on kytketty vetoautoon.

Yleinen virhe jonka perävaunua vetävät tekevät on 80 km nopeuden ylittäminen. Tähän näkee sortuvan monet ammatikseenkin ajavat. Esimerkiksi se Konginkankaan kaahari lähti talla pohjassa laskemaan täysi kuorma päällä liukasta mäkeä sillä seurauksella että kuorma meni vastaantulijan lasista sisään. Lisäksi jotkut vielä virittelevät tappajarekkoja asentelemalle niihin kytkimiä jolla vaadittavat nopeuden säätimet ohitetaan.

Perävaunun fysiikka on sellainen että se muuttuu jyrkästi epävakaaksi mitä suurempi nopeus on. Lisäksi epävakaus kasvattaa epävakautta . Jos yhdistelmä muuttuu epävakaaksi tilanteelle ei oikein voi suuria korjauksia enää tehdä. Paras vain ajella järjellisillä nopeuksilla jos meinaa saada kuorman perille.

RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 14:55:10

Message:
Tässäpä yksi tapaus huonoksi esimerkiksi.Otin lainaksi vanhan h-auton peräkärryn. mennessäni hakemaan lankkuja jo menomatkalla tyhjäperäkärry irtosi lukosta ja lähti omille teilleen.Onneksi suunta vähitellen tieltä pois.Paluumatkalla kuormasin 2x4 kohtalaisen kasan. Eräässä mäessä poika joka oli takapenkillä karjaisi että peräkärry irti.No tietenkin säikähdin siitä ja tein äkkijarrutuksen. No kärryhän tuli takakontin luukkn ja teki hirveän luntun.Kyllähän siitä kuormasta kitui kuluja että olisin saanut sahalta lähes samanlaisen kuorman pinemmällä vaivalla.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Niksu
Keskiviikkona 23.2. 2005 klo 19:56:37

Message:
Pohjois-Dakotassa ollessa ja siellä on ihan yleistä siirtää työkoneita ja muuta raskasta pakuilla. Itse siirtelin nelivetoisella Chevyn scotdalella 1000 gallonan ja kun korkkiin täyttää, niin on varmasti 4000 litraa vettä pelloille kasvinsuojeluruiskun käyttöön. Kärry oli jarruton ja kytketty puolen tuuman rautatapilla takapuskuriin tehtyyn reikään.Chevyn jarrut olivat varsin kevyet.Ja olihan sekin , kun F250 neliveto Fortilla teki maantieajoa 12 ja 15m:n äkeitä vetäen.Muistui tämäkin mieleeni,isäntä oli ostanut 150 km:n päästä pyöreän saumattoman viljasiilon.Halkaisija n.3.5m ja korkeus reilu neljä metriä. Tämä siirrettiin omatekoisella ja koottavalla akselisto virityksellä.Eli nostettiin siilo ilmaan,kasattiin akselisto siilon sisään,sidottiin siilo akselistoon kiinni ja aisa siilon alitse F 250 nelikko Fortin puskuriin ja ajo kotiin.Isäntä kertoi sen olevan silleen laillinen , kunhan ei vahinkoa aiheuteta.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Masa
Torstaina 24.2. 2005 klo 10:21:00

Message:
KYllähän sitä ihmiset nuukuuksissaan säästävät mielenkiintoisissa paikoissa. Isäni osti romuliikkeestä vanhan öljysäiliön, joka taisi olla kooltaan jotain 2-3m3. No kalliiksihan se tulisi kuormuria tuollaisen takia tilata, joten Muuli 500 1,6ls Opel Kadettin perään. No isä toi säiliön kadettilla kolmenkymmen kilometrin päästä. Oli muuten aika huikean näköinen yhdistelmä, kun se säiliö oli halkaisijaltaan melko suuri ja kuorma oli siksi hyvin korkea. Ja taisipa pikkumuulin kantavuuskin ylittyä reilusti. Ei siinä mitään, kuorma tuli onnellisesti perille ja se säiliö on vieläkin AIV-siilon vieressä maahan upotettuna puristenestesäiliönä.

No tuo edellinen tapaushan ei ollut kadettille vielä mitään. Tämä sattui aiemmin, kun meillä ei vielä ollut tuota pikkumuulia. Isä rakensi pihaan erillisen lämpökeskuksen ja osti savupiipun romuliikkeestä, johon tuli peltikuori päälle. No se piippu taitaa olla jotain 5-6 metriä pitkä ja oisko lähempänä neljääkymmentä senttiä halkaisijaltaan, eikä ainevahvuuskaan ihan mitätön ole. No rahti oli silloinkin kallista, eikä peräkärryä ollut. No mutta onneksi perheen yhteisen hiihtoharastuksen vuoksi Kadettin katolle oli kuitenkin investoitu suksitelineet... ...aivan, totta se on, suksitelineissä se toi sen putken kotiin. Onneksi en itse ollut näkemässä tätä tapausta, ois voinut olla aika paha henkinen järkytys.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Kesämies
Torstaina 24.2. 2005 klo 10:46:21

Message:
Ihan laillisellakin kuormalla voi sattua kaikenlaista. Pari kymmentä vuotta sitten isä hankki valmettiin etukuormaajan, ja henkilöauton peräkärryllä ostosta hakemaan. Kuorma oli painonsa puolesta laillinen, ja vauhtiakaan ei hiekkatiellä ollut 1,3 E-kadetille mitenkään huimasti, jyrkässä alamäessä hirvi päätti lähteä ylittämään tietä. Jarrutusmatkaa oli, mutta yhdistelmä ei vaan pysähtynyt, hirvi kaatui munakadetin keulalle joten tuulilasia myöten kaikki uusiksi. Hirveltä jalat poikki, kadettiakaan ei ole enää näkynyt mutta kuormaaja toimii valmetissa edellen.

Muiden möhläilyjä ei tarvi kaukaa hakea viime viikolla ajelin kotiin ja yhtäkkiä luulin joutuneeni pujotteluradalle, edellä ajava paku pudotteli villapaalit peräkärrystä. Onneksi olivat punavalkoisia. Kuskin selitys oli että ei ennenkään tällä matkalla tarvinnut kiinnittää kuormaa.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: pekka
Torstaina 24.2. 2005 klo 16:34:15

Message:
Orivedellä joskus vuonna yks ja kaks Kangasalan suuntaan lähdettäessä pitkässä mäessä oli puutavaraliike. Lauantaiaamuna vanha mies teki Warre 353 wattisen perään pikkukärryyn lankkukuormaa, joku pihassa ukkorukalta kysyi tietääkö se koukkupainosta mitään. ukko siihen suhisi että "on näitäennenkin ajettu kyllä hän tietää mitä tekee" ja lähti iloisena koko kuormalla kohti kylää, alamäkeen. Vauhtia oli jo noin 60 kun kärri potkas Warpusen takafillarit ilmaan ja sitten Waaria vietiin, kaidetta meni jonniinlainen pätkä, Warpusesta kylki ja kärristä aisa surulliseks ja kaiken kukkuraks lasti totta ihmeessä levis tielle...
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: Autoilija
Torstaina 24.2. 2005 klo 19:39:29

Message:
30v rekkaa,
Perustelit rekan rajanopeudeksi 80km/h, jos perässä on peräkärry. Tätä suuremmalla nopeudella yhdistelmä muuttuu ratkaisevasti epävakaaksi.
Mihinkähän ilmiöön tuo näkemyksesi perustuu?
Tällä palstalla käytiin kiivasta sananvaihtoa em. yhdistelmän jarrutusmatkasta ym. fysiikasta. Muistaako kukaan, minkälaiseen lopputulemaan tuossa sanailussa päädyttiin? Taisi olla Empiirikko niminen henkilö, joka esitteli kaavojaan po. asiasta, mutta toisenlaisiakin näkemyksiä tuli esiin.

Muistaako kukaan, minkälaiseen lopputulemaan tuossa sanailussa päädyttiin? Vaikuttaako rekan paino jarrutusmatkaan jne.?
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: 30v rekkaa
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:16:57

Message:
Nyt täytyisi olla joku tekniikan professori laskemassa. Minulla se perustuu kyllä pelkkään pitkään kokemukseen. Olen aina selvittänyt nuo onnettomuus tilanteet itselleni kun on ollut pakko lähteä liikenteeseen ja on mieli selvitä hommista elävänä.
Muutama pikku haveri on tullut mutta kukaan ei ole loukkaantunut.

Ainakin kiihtyvyys laskee jyrkästi ilman vastuksesta ja vierintävastuksesta johtuen. Mitä suurempi nopeus sitä pienempi kiihtyvyys. Ja suoraanhan se menee ensimmäisessä mutkassa jo sitä hullunlailla menee.

Liike-energia kasvaa nopeuden toiseen potenssiin, mitä pienempi nopeus sitä lyhemmällä matkalla ajoneuvon voi pysäyttää.

Heijausliikkeen todennäköisyys kasvaa toisessa potenssissa nopeuden kasvaessa. Vetoauto ja perävaunu on fysiikan näkökulmasta heiluri, ei se sen ihmeellisempää ole.

Sitten nuo nopeusrajoitukset, 80 km/t sitä liikkuu muiden mukana ja 100 km alueella ohitukset ovat mahdollisia kun nopeuseroa on tuo 20 km/t.

Mitäs siinnä, töissähän tässä olaan eikä rikollisissa puuhissa. Jos sitä rikoksella itsensä elättäisi niin miksi sitä sitten rekkaa tarvitsisi ajaa. Mennään niin kuin maassa on parhaaksi säädetty. Itse olen tosin nyt sairaseläkkeellä kun selkä ei enää kestä ajamista.

RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: mjk
Torstaina 24.2. 2005 klo 22:28:07

Message:
Eräässä romuliikkeessä oli asiakkaana ehkä tunisialainen mies, joka osti noin 40 senttistä ilmastointiputkea noin viiden metrin pätkän.
Mies kantoi putken henkilöautonsa perälle, avasi
takaluukun ja pisti putken poikittain sinne.
Takaluukku narulla kiinni että kuorma pysyy kyydissä ja sitten matkaan. Siitä vaan valtatielle ajelemaan. Saattoi päästä perillekin,
ainakaan suurempia otsikoita ei näkynyt.
RE: henkilöauton peräkärry
Lähettäjä: minä
Torstaina 24.2. 2005 klo 23:40:54

Message:
muistappas "30v rekkaa" että sisut kulkee täysiä vaan kytkinpolkimen napsuttelulla. Tai en uusista ole varma mutta ainaki vanhemmat. Ja kyllä se kärry menee miten sattuu oli sitä vauhtia 80 tai 90. Olis voinu luistaa kuorman kans vaikka 20km/h vauhdissa. On meinaan liukkaassa mäessä auto aika avuton kärryn kans jos ei ketjuja oo päällä.

Ja aihetta sivuavaa. Naapurin isännältä kävi 50km päästä joku mies illalla ostamassa raktorinkärryn opelilla. Ja niinhän ne nostatti sen kärryn koukkuun ja lähti päästelemään kotiinsa. Ei ollut mitenkään lukittu. Liekkö pääsi kotiin kun ei lehdissä ollu mitään.