Aihe: hehkun rakenne?
Lähettäjä: MF 25
Torstaina 17.2. 2005 klo 15:41:43

Viesti:
eli minkälainen on hehkun rakenne. meinaan kun "lyö" hehkun päälle niin mistä se saa painetta että se tussahtaa? vaan riittääkö se vaan että se on alempana tankkia? --->lappoperiaate... ja toinen et oliko niin että kaikis 35 ei ole tasauspyörästön lukkoa?
itsellä kyllä on tossa 25:ssa. sais vain hehkun toimiin ja kytkimen loput osat tehtyy ja paikoilleen niin hyvä tulis :)
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: joku
Torstaina 17.2. 2005 klo 16:02:55

Message:
Ainakin 3-pyttyisissä mf-35:ssa on tasauspyörästön lukko. Vanhemmista 4-sylinterisistä ei ole minulla tietoa.
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: Riku
Torstaina 17.2. 2005 klo 17:08:59

Message:
Mf-35 kolmipyttyisissä ei kaikissa tasauspyörästön lukkoa. Mf-35 X lukollinen malli ja siitä uudemmat.
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: hehkuttaja
Torstaina 17.2. 2005 klo 17:25:57

Message:
ilmeisesti kyselit imusarjahehkusta? Niin jos tankki on ylempänä kuin hehku niin kikkoja ei tarvita ja jos taas on alempana kuten esim x02 valmetit niin on pieni säiliö venttiilikopan päällä jonne polttoaineen nostopumppu eli siirtopumppu pumppaa polttoainetta koneen pyöriessä ja sieltä hehku saa löpöä. Hehku taas tupsahtaa lämpötilan noustessa. Eli vähän kuin termostaatti
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: Velu
Torstaina 17.2. 2005 klo 17:42:24

Message:
Sen verran vielä lisään, että sen säiliön pitää olla vähintään 10 senttiä tulpan yläpuolella, että tulppa toimii tehokkaasti. Se nimittäin vaatii tietyn paineen polttoaineelle.
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: vm
Perjantaina 18.2. 2005 klo 03:08:22

Message:
On täälä näköjään joku muukin joka saa kärsiä "ihanasta" ranskalaistraktorista osanottoni hehe.No ei vaiskaan,mielestäni se thermostart hehku päästää sit polttoainetta kun hehku lämpee ja samantien tussahtaa,eli tavallaan kuin termari
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: Eki
Perjantaina 18.2. 2005 klo 08:46:35

Message:
Kyllä, siel hehkussa oleva vastus lämpenee ja tarvittavan lämmön saavutettua aukaisee haulen putken päästä jolloin löpö valuu punaisen vastuksen päälle ja leimahtaa (näis malleissa missä tankki on hehkun päällä tahtoo olla vanhemmuuttaan ongelmana polttoaineen vuoto ajon aikana hehkunläpi imusarjaan joka sitte saa aikaan "pikku"kilinää!!) Joten se pieni säiliö paluu putkessa löytyy yleensä myös näistä malleista? Mut tosi pätevä hehku, lähtee hyvin käyntiin "paukku" pakkasellaki.
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: MF 25
Perjantaina 18.2. 2005 klo 12:10:03

Message:
aha...kiitoksia vain.. tosiaan kun muistelee niin tankin perässä on joku tötterö... pitääki vissiin käydä noi putket ja tötterö läpi ja tankin puhdistus ja muut... se kyll on tosi että vähän haastava vehjehä toi on mut onpahan tekemistä ja mielestäni se on kyllä ihan näppärä toimiessaan! vieläkun sais jonkun karhin perään ni hyvä! ---> mikähän muuten olisi hyvä? noin kun pitäis vähän ensin kyntää ja sit karhii...? aurakin kyllä vaatisi hieman remonttia ku ei oikein saa säädettyä kun paikat jumis :)
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: vm
Perjantaina 18.2. 2005 klo 18:40:19

Message:
On se näppärä oikeesti,mut voi sitä rempan määrää.Jarruihin meni peräöljyt -stefat vaihtoon,syyläriä paikkailtu kahdesti(taas tarttis),planeettavaihteesta meni boorit(korjattu versio romikselta n2000mk),etuvanne kääntyi selälleen(korjattiin hitsaamalla kasaan),Pakosarjasta lohkes pala(hitsaus),nostolaite tilttas(männäntiiviste,venttiili jumis,alasihti rikki,yläsuodatinta ei ollut,vivuston tappi vinos),starttimoottori kronas(solenoidin "kärjet,puslat,käämien eristeet,vittu mut kyllä teetti).Sitte se suurin bropleema tuli ilmi kun veten joukos rupes oleen öljyy liikaa,menin pöllö avaan koneen ja sen jälkeen ei oo fergu liikkunu.Lohko oli halki putkien välistä,3 putkea murteimes,no lohkon löysin puimurihajottamosta 3kertaa piti käydä eka oli rikki samoin(näki vasta kun putket pois ja ruosteet veks)toinen lohko oli erilainen (putket),kolmannella kertaa otin vanhan malliks mukaan ,samanlainen (noin) löyty mutta siinäkin on murtuma 3ja4 putkien välissä,luovutin ja varmistin murtumakohdan tiivisteaineella.No nyt on moottori kasas ja pyöritetty startilla,öljynpaineet ok.Nyt olis vielä sähköjen,polttoainetankin ja -putkien kiinitys ja sit se syylärin paikkaus ja paikoilleenlaitto,niin sit voiskin koitaa räjähtääkö tulille.(toivossa on hyvä elää)Kyllähän noita remppoja on ollu enemmänkin.Oletkos muuten onnistunu vetään sillä 2-siipistä välttiä?
RE: hehkun rakenne?
Lähettäjä: MF 25
Perjantaina 18.2. 2005 klo 19:05:11

Message:
enpä ole ku ei oo muutakuin toi yks siipinen... se kyllä kulkee ja tulee välillä jopa ihan hyvä kynnös :) pitäis vaan pistellä se kuntoon! olen kyllä meinannut et vois hommata vähän isompikokoisen traktorin tietäs vain et mikä ois semmonen kohtuu kunnossa pidettävä ja mihin osia sais... riippuu tieten käyttäjästäkin. siis hintaluokassa 2000-4000 ekee :)