Aihe: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 08.2. 2005 klo 16:13:08

Viesti:
Katsokaahan muutkin, kun tutkija on laittanut autonsa myyntiin:

http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=200065&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php?id_vehicle_type=3@id_make=@id_model=@id_car_type=@id_fuel_type=2@pfrom=@pto=@yfrom=@yto=@search=Etsi


RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Lenin
Tiistaina 08.2. 2005 klo 16:20:30

Message:
Mites toveri tutkija nyt tollasen omistaa. Eikös kunnon kommarilla pitäis olla Lada?
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: sutenööri
Tiistaina 08.2. 2005 klo 20:35:19

Message:
On tutkijalla komea huora-ampulanssi.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 08.2. 2005 klo 21:26:01

Message:
Niin, ehkä se on kuullut, että Volkswagenin tehtaan perusti Adolf Hitler ja onkin juuri siksi sitä myymässä. Eipä silti, ihan "makeennäkönen" peli :D
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: jepa
Tiistaina 08.2. 2005 klo 21:40:57

Message:
ihanko sama tutkija mikä on suuna päänä joka paikas
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 08.2. 2005 klo 21:46:12

Message:
Ei niitä tutkijoita joka oksalla sentään tässä maassa kasva... ...kukas muukaan. Voiskos tutkija vahvistaa asian? Ja sananlaskuhan sanoo: "vaikeneminen on myöntymisen merkki..."

Vaan ompa kyllä hieno auto, ei voi muuta sanoa ;D
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: eitutk.
Tiistaina 08.2. 2005 klo 22:43:56

Message:
Tälle masa-myyrä -kyttä-juorukellolle sanoisin vaan että kirjottele vaa omasta puolestas älä toisten.Helevetin lahtari
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 00:48:47

Message:
Tutkija omistaa ton WHISKYn kanssa puokkiin... =)
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: kuukkeli
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 02:02:35

Message:
auton omistaa anoxer oy tampere/helsinki, puhelinnumerokin täsmää. mikä ihme se on? google löytää osoitteen, mutta ei muuta. siisti auto kuitenkin.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 17:13:37

Message:
eitutk.:in kielenkäyttö muistuttaa ihmeen paljon varsinaisen tutkijan kielenkäyttöä. Mutta kuten jo peruskoulussakin opitaan, täytyisi omia mielipiteitään pystyä aina jotenkin perustelemaan. Joten täsmennätkö, että mikä tekee minusta myyrän, kytän, juorukellon, tai lahtarin? Ihmiseksi minut on yleensä luokiteltu, en ole poliisi ammatiltani, enkä ketään ole lahdannut. Olenko sitten juorukello, siihen olen jäävi vastaamaan, mutta julkinen ilmoitushan sinulla tuolla on, joten kai minä saan edistää myyntityötäsi.

Joskus käynyt mielessä, että olisikohan noilla Whiskyllä ja tutkijalla muutakin yhteistä, kuin tuo LT, esimerkiksi sama persoona, joka käyttää noita nimimerkkejä?
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: pimppis
Torstaina 10.2. 2005 klo 10:35:36

Message:
Tähtiä liimattu kylkeen. On niillä toisilla nuo pelit ja vehkeet. Kelpaa nautiskella tuolla kalustolla.

Viski on ilmeisesti joku katkera urakoitsija pikupilla ja tutkija katkera eläkeläinen jolta nuoruus on karannut vitutuspäissään romujen kanssa tapellessa. Tämä on hyvä voorumi purkaa syviä sisäisiä tuntoja kärsimistään vääryyksistä elämän polulla.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Whiski
Torstaina 10.2. 2005 klo 14:29:22

Message:
Masa! en tutkijasta tiedä ja nimimerkin Whiski kannan yksin, enkä niin kuin täällä näkyy olevan tapana että vaihdetaan nimimerkkiä useammin kuin paitaa!

Muolane; Jos jätän kaiken negatiivisen kirjoittamatta, mitä sinusta ajattelen, niin tekstiä tulee tämän verran! Kun en posotiivistä sinusta löydä muuta kuin, täydellinen A- sosiaalinen yksilö.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Torstaina 10.2. 2005 klo 17:50:44

Message:
Voi viskibasso-parkaa! Se kirjoitetaan POSITIIVISTA ja sitten asosiaalinen.

Mitä nimimerkin vaihtamiseen tulee, niin kiusaan Sinua, Whiski, ja muita punikkeja tasapuolisesti tällä nimimerkillä.

Pimppis: EI viski oo mikkää katkera urakoitsija, elä viitti toista tollai. Se voi loukkaantua ja sitte Säki oot AA-sosiaali ja mitä kaikkee se sanakirjasta löytää siihen hätään.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: bussikuski
Perjantaina 11.2. 2005 klo 12:40:41

Message:
Nyt masinistit hattu päästä kun näette tuon kuuluisan tietäjän joka itseään tutkijaksi tituleeraa bussinsa kanssa maaseudulla traktoreita katselemassa.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: eitutk.
Perjantaina 11.2. 2005 klo 13:38:43

Message:
Masalle:EN ole tutkija,mut rupes vituttaan ku tietyt solvaa jatkuvasti tutkijaa.Juorukello-nimitys tulee juoruilusta"katsokaahan muutkin..."tuohan on selvää lapsellista juoruumista.Mitäs vittua toisten autonmyynti-ilmoitukset kuuluu täälä masinistisivuilla tonkia.masa-myyrä tuli vain mieleen olikohan joku sarjakuvajuttu,kyylä tuli kyttäyksestä,lahtari tais tulla tyhjästä.SORI VAAN. Mualaane on näköjään täys KEPU-PETTÄÄ-AINA -mies kun punikeista puhuu,oikeen tukiaispelle!
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Perjantaina 11.2. 2005 klo 17:09:15

Message:
Hyvä, että sanot suoraan mitä ajattelet, etkä piiloudu nimimerkkiä vaihtamalla. Kiitos palautteesta!
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Lauantaina 12.2. 2005 klo 11:26:06

Message:
Oletko "eitutk." katkera, kun saadaan tukia täällä maalla? Tulisit tänne TÖIHIN, niin näkisit, mitä se arkipäivä täällä on. Oletko koskaan havainnut, että Suomi sijaitsee Grönlannin kanssa samoilla leveysasteilla? Silti me muistaakseni syödään täällä joka ihmeen päivä - Sinäkin. Vaikka valitat tyhjästä. Mitä se Sinulta on pois, jos täällä maataloutta joutuu tukemaan olosuhteiden vuoksi? Jos saadaan EU:lta rahaa tänne, että voidaan syödä KOTIMAISTA laadukasta ja puhdasta ruokaa, niin sen luulisi olevan meidän kaikkien etu. Maaseudulla tehdään se työ meidän kaikkien eteen. Pistä mieleesi, että maatalous on jokaisen toimivan yhteiskunnan tukijalka, jota ei kenenkään pidä mennä sahaamaan. Tämä Sinunkin ajattelusi on kovin punaisista lähtökohdista; heille ja AY-liikkeelle oman oksan sahaaminen on se perusjuttu, vaikkeivat itse sitö tajua. Mietitään vaikka yrittäjää, joka yrittää työllistää kotiseutunsa ihmisiä. Se on nykyään niin pirun vaikeaa, kun et pysty sitten edes irtisanomaan työntekijääsi, vaikka siitä ei ole mihinkään. Mieluummin monet pakertaa niska limassa, kun ottaa ketään töihin, kun se on tehty niin vaikeaksi. Kenen etua se tukee?

Miettisit asioita vähän laajemmin, ennen kuin alat mouhoomaan siellä. Ota laput silmiltä ja tunnusta tosiasiat!


RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Whiski
Lauantaina 12.2. 2005 klo 12:37:06

Message:
Kuulehan mualaane! Itse olet se joka sitä oksaa sahaat poikki, enkä minä! Koko kirjoitusketjun ajan olet ajanut vain sitä että maaviljely väestön on saatava EU:lta tukea, tukea, tukea, tukea. Joka pitää kohdistaa vain ja ainoastaan maanviljelijöille! Muut saavat nuolla näppejään. Sillä siltä se tuntuu, näin ei maanviljelinä näkökulmasta lukien

En karehdi tukia, enkä maanvilejyväkeä niistä, mutta kun koko viljely pohjautuu tukien saamiseen, on jossain vikaa?

Sitten miten voi "maatalous on jokaisen toimivan yhteiskunnan tukijalka" jos se perustuu pelkästään siihen että se sama yhteiskunta joutuu elättämään sen maanviljelijän tukiaisillaan? Eikö se maanviljeliä ole juuri siloin se Eu- tantojen asiakas, joka ei muuta paperityötä teekkään kuin erilaisia tukias anomuksia! Ai niin täytyyhän niiden tehdä vuotuinen veroilmoitus tukiaisistaan!

Kun tuki on pääasia, niin muu väestö sen myös huomaa ja tulos on näin nähtävissä aina kasvavana krittikinä.


Samoin kuin tukien ohjautumisen ehtona on että on maanviljely-yrittäjä nimikkeen alla toimiminen, vaikka kyseinen "maatatalousyrittäjä" toimii pääsääntöisesti muualla, kuin pelloilla yrittäjänä.

Onko minun tavallisen yksityiyrittäjän ostettava maatila, vain sen takia, että saan sen nimissä korkotulea lainoihin, tukea kaluston hankimiseen, että voin paremmin kilpailla muiden yrittäjien kanssa urakoista? Onko se sitä tasapuolisuutta? ja oikeudenmukaista kilpailua?

Sitten kysymys! Kun sitä kokoajana valitetaan tuosta maanviljelyn kannattamuudesta, niin miksi ihmeessä jatkat sitä? Kyllä noin viisaan miehen pitäisi ymmärtää että jos kahdella eurolla ostat ja yhdellä myyt, niin loppuu se raha sinultakin, vai onko kyse siitä, että on pakka valittaa ja vinkua onnetonta tuloa, ettei kukaan hoksaisi totuutta?

Missä on sitä puhdasta viljaa, jota suomalaiset kasvattavat? Itse asustelen lähellä moottoritietä ja naapuri "luomuviljelijä" kasvattaa "luomuviljaa" moottoritien vieressä, vain oja eroittaa "luomupellon" moottoritiestä! Se siitä puhtaasta viljasta!

Ostan kanalasta munia! Maksan niistä enemmän, kuin kaupassa? Onko tämä sitä elämän tuomista maaseudulle ja kohtuulista rahastusta.

Ostan maanviljelijältä suoraan jauhoja ja totean että olisin saanut saman jauhon kaupasta halvemalla? Onko tämäkin kohtuulista rahastamista.

Maanviljelyväestö on ajautunut tilanteeseen, jossa normaali palkkatyössä käyvä väestö ei enää ymmärrä sitä! Valitetaan köyhyyttä ja ajetaan miljoona vehkeillä, se on kuule muolainen sellainen laskutehtävä, että et sitä osaa ratkaista! Miten sen selität, että köyhillä maaviljelijöillä on varaa noihin koneisiin?

RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: glaksi
Lauantaina 12.2. 2005 klo 12:43:25

Message:
Lopettakaa ne tuista puhumiset. Kaikkihan niitä kuittaa, jos ei muuten niin joka päivä syömällä.

Verottaja tukee, terveydenhuolto tukee, koulutus, kulttuuri, kuljetustuet, "suojatyöpaikat" ja mitä kaikkea muuta. Ei niistä kukaan osattomaksi jää.

EU-tukirahoja jää käyttämättä. Rahaa olisi, ei ole ottajia tarpeeksi(ei se ihan yksinkertaista silti ole). Olemme nettomaksajia. Niinhän se aina on ... siltä otetaan jolla on. Turha olla kateellinen toiselle, jos itse kulkee onnensa ohi. Vai olisiko se sitä, että kun ei kehtaa itseään kehua, on naapuria mollattava.

Tasan 86 vuotta sitten 12.2.1918 aamulla punakaatilaisia ja venäläistä varusväkeä puksuttaa höyryveturin vetämänä Tampereelta Vilppulaan päiväksi taistelemaan. Iltajuna vie sitten taas takaisin. Rintama ei etene. Mäntyharjulla Turun punakaarti joutuu lähtemään häntä koipien välissä kotiin. Viipurissa punakaarti ja venäläinen varusväki yrittää päästä eroon suojeluskuntalaisista. Rahja kuittaa Leniniltä Moskovassa ammuksia ja kuularuiskuja. Leipäkortteja on, vaan ei ole viljaa. Punakaartien esikunnat lähettävät partrulleja takavarikoimaan taloista lehmät,ja kaiken syötävän. Jos tulee sanomista, niin isännälle kuula niskaan.
No siinä kävi niinkuin kaikki tietävät, paska juttu kaikin puolin. Bolsevikkeja - Leniniläisiä meistä ei tullut. Bolsuja sitten isät pariin otteeseen myöhemminkin joutuivat hätistelemään. Lakki kädessä ja käsi sydämen päällä heille olen kiitollisena. Bolsujen keinona oli agitatsiooni. Se meilläkin puri ja jätti jälkeensä tään vihan. Miksi tekin sitä vielä elättelette. Lopettakaa jo. Suvi-Anne Siimeskin julisti ettei ole enää kommunisti.


RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: jaa, jaa
Lauantaina 12.2. 2005 klo 12:44:16

Message:
mitähän mahtaa edes tuo "tutkija" tutkia?
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Whiskille
Lauantaina 12.2. 2005 klo 13:52:11

Message:
Ei kuule kadehdita maanviljelijää!
Ensinnäkin. Nämä maanvilelijöitä kadehtivathan meidät äänesti EU:hun. Heidät manipuloitiin "ruoka halpenee" jutuilla.
Toinen. Oma kertomuksesi paljastaa, että mihin tuet menevät. Siis tuet aikaansaavat sen, että myös sinä voit ostaa jauhot ja kananmunat alle tuotantokustannusten.
Jos viljelijät yksituumaisesti pistäisivät jauhopussit kiinni, niin arvaa ostaisitko jauhoja tarjouksesta? Tiedätkö esim, että vehnän hinta nousee kuluttajalle usein kauppaan tullessa 200 kertaisesti. Yhden ihmisen kokouspalkkiolla saa vehnää traktorikuorman. Luit oikein. Traktorikuorman. Pitäisi tietää, että mikäli murkina loppuu, niin ei kiinnosta pörssikurssit ihmisellä kauan. Maha täynnä edullista ruokaa jaksaa kyllä marista.
Ja vielä. Pistä "firmaasi" pönkkä ovelle, ja ala tekemään "bisnestä" maanviljelyllä. Kerro sitten tulokset tällä palstalla.
Vasta vieraan työssä minäkin saatoin ensimmäisen kerran eläessäni ostaa mootorisahaan bensaa ilman, että tarvisi laskea homman kannattavuutta.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: eitutk.
Lauantaina 12.2. 2005 klo 15:18:20

Message:
Mualaaselle:Minä asun maalla ,käyn töissä mekaanisen metsäteollisuuden tehtaassa.Minä siis teen oikeita TÖITÄ koko vuoden.Kyllähän maanviljelystä tarvitaan Suomessakin,en sellaista oo väittäny.Whiskin puheissa paljolti perää.Kyllä se meitä työssäkäyviä vituttaa niin saatanasti kattella ja kuulla aina vaan tukiaisjuttuja,4-5 raktoria joista YHTÄ isäntä kerrallaan käyttää(ehkä joskus vaimo toista).Taitaa olla viisainta lopettaa tää vänköö osaltani tähän.KOITTAKAA PÄRJÄILLÄ niillä vähäisillä tuilla.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä:
Lauantaina 12.2. 2005 klo 17:01:51

Message:
tukiaisia Whiskille
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Lauantaina 12.2. 2005 klo 18:46:04

Message:
hyvä eitutk.

Asut maalla, se on hienoa, näet joka päivä suomalaisen maaseudun, mutta vain pinnalta. Jos Sinä käyt "ihan oikeissa" töissä metsäteollisuudessa ja ihan koko vuoden. En kehtaisi puhua työstä metsäteollisuudessa ja vaikkapa karjatilalla samana päivänäkään. Niissä eläimissä on se tilallinen kiinni 24h 7 vrk viikossa eli äkkiä laskien 365 päivää ja yötä vuodessa. JOKA aamu ja ilta käyt lypsyllä, päivällä ja illalla tarkastuskäynnillä navetassa. Siinä ei kenenkään kannata alkaa työtunteja laskemaan, menee se viimeinenkin järki siitä hommasta. Sinä et kävisi siellä metsäteollisuudessa päivääkään sillä palkalla, mitä viljelijä saa, jos lasketaan ansio tehtyä työtuntia kohden. Samalla hetkellä, kun laitat oven takanasi kiinni, kun lähdet työpaikalta, olet vapaalla. Viljelijää seuraa vastuut eläimistä aina ja kaikkialle. Jo eläinsuojelulaki velvoittaa niitä hyvin hoitamaan.
Sitten otetaan toiseksi esimerkiksi vaikkapa sukupolvenvaihdos; kuka muu maksaa työpaikastaan ja ottaa kenties elinikäisen lainan sen maksaakseen? Ei ole mitään syytä kadehtia niitä ihmisia, jotka tekevät meille kaikille työtä ruokamme eteen. Ole onnellinen, että on niitä, jotka sitä työtä tekevät. Emme me haluaisi tukia, olisi mukavaa, että voisimme toimia, kuten muutkin yrittäjät. Emme olleet viemässä meitä EU:n jäseneksi, te sen teitte. Tuotantokustannukset nousivat tai pysyivät samoina, mutta tuotteiden myyntihinnat putosivat. Mikä muu tahansa elinkeinoala olisi ollut sillä hetkellä lakossa. Me emme niin tehneet.
Jos tilalla on neljä tai viisi traktoria, niin jokaisen olemme maksaneet. Saa kai niitä autojakin olla Sinulla, palkkatyöläisellä, niin monta kuin haluat.
Haluaisin Sinun muistavan, että me kaikki syömme joka päivä. Sinäkin.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Lauantaina 12.2. 2005 klo 19:12:41

Message:
Voivoivoi! Lupasin jo itselleni ja Teille muille, etten käy Viskin kanssa keskustelua, kun hihna luistaa yläkerrassa, niin silloinhan se luistaa. Minkä sille voi? Joudun kuitenkin laittamaan taas tekstiä ruudulle, ei kestä luonto moista ajattelemattomuutta.

Aluksi: Jos et kerran kadehdi tukien saajia, niin mikä sitten nyppii pollan sisällä?

Ostapa Viski maatila, niin näkisit ihan faktoja vaihteeksi. Ei ne tuet tule sohvalla makaamalla, peltoa pitää hoitaa, kylvää ja korjata sato talteen. Ne EIVÄT OLE puhdasta tuloa, vaan lisätuloa. Niistä enemmän tuossa eitutk.:lle suunnatussa kirjoituksessa. Lukisitko sieltä?

Sieltä löytyy myös perustelua tähän, "miksi joudumme teidät elättämään?" -väitteeseen, jonka esität. Te veitte meidät vasten tahtoamme EU:hun, sieltähän tämä kaikki juontaa juurensa. Hyvin harva maanviljelijä sinne oli menossa.

Enhän minä kannattamattomuudesta ole saarnannut, mutta tukien tarpeellisuudesta. Ilman niitä voidaan laittaa lappu luukulle, niiden kanssa on juuri kärvistelty.

Sitten nuo Sinun naapurin luomuviljat. Esitätkö yksinkertaista vai etkö Sinä oikeasti tajua? Miten suuri prosentti Suomen pelloista on tien varressa ja miten pitkän matkan päähän tiellä on vaikutusta, jos ajatellaan mähdollisiä jäämiä lopputuotteessa? Ei tuolla ole muuta kuin marginaalista merkitystä, mitä satokomponenttien puhtauteen tulee.

Samoin nämä munien ja jauhojen ostot. Ostatko siis maanviljelijältä ja maksat enemmän kuin kaupassa vai oliko tämä esimerkki? Jokainen äänestää jaloillaan, eli se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se, joka maksaa. Mieti, kummassa roolissa olet eri tilanteissa.

Loppujen lopuksi, huomaisitko eron näissä kahdessa seuraavassa asiassa: a) joku valittaa köyhyyttä b) joku valittaa sitä, että valtiovalta ja yhteiskunta ajavat ahtaalle ja joutuu miettimään elinkeinonsa jatkuvuutta tosissaan. Ne ovat ERI asioita.

Tästä asiasta ei kannata keskustella, jos et pysty nielemään näitä reaaliteettejä. Olemme niin eri lähtökohdista. Ilmeisesti et ole koskaan ollut näissä hommissa, joten tätä työtä on vaikea ymmärtää. Muistuttaisin, että tämä on enemmän kuin ammatti, maanviljely on elämäntapa.

RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: pera
Lauantaina 12.2. 2005 klo 19:28:24

Message:
Näin kävi että olis ollut mahdollisuus alkaa viljelijäksi mutta noin 5min ajateltuani en moiseen hommaan ryhtynyt.Sivusta seuranneena katsellut ja ei ainakaan parempaan suuntaan ole menossa.Ei huvittanut ottaa jotain järjettömän isoa lainaa että sais työpaikan mikä vielä kaiken lisäksi todella epävarmalla pohjalla.Kun on vakituinen paikka muualla ja todellakin kun oven pistää perässään kiinni ei tarvi töistä huolehtia,ne on Johtajien huolia!Ne kellä intoa viljelys hommaan riittää täytyy hattua nostaa vaikka helpollahan se raha sieltä tulee näemmä monen mielestä.Kas kun ei nämä katkerat vaihda alaa siltikään.Haluaisimpa nähdä esimerkiksi kuinka hoitavat yhdellä traktorilla 100 hehtaaria ja vielä vanhalla.Kyllä on työmaallakin joutunut viisaille kertomaan syitä miksi tein valintani ja kukaan ei heistäkään ilmasiks siellä aikaansa viettäisi kun tuista tuli puhetta.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: eitutk.
Lauantaina 12.2. 2005 klo 19:39:22

Message:
Joo-o piti tää kyl lopettaa ,mut pakkohan tohon on jotain vastata.Ensinnäkin näen kyllä pintaakin syvemmältä,on sitä meilläkin joskus muinoin ollu pienviljelystä.Eniten täs rupes vituttaa tuo "EU jäseniks... te sen teitte".Minä kuule äänestin EI ,mut muisteles vähän tarkemmin KUKA oli hallituksessa ja pääministeri?Ettei vaan olis ollu tuo teidän kepulaisten oma ESKOpoika,niin että ole jumalauta siitä asiasta hiljaa,vai ettekö saaneet kansanedustajianne kuriin?Täytyy viel senverta korjata puheitas et eiköhän noi raktorit ole tukiaisilla maksettu,tai vähintään saatte ne verovähennyksiin,MITEN luulet meilä työssäkäyvillä ,saammeko automme hinnan vähentää veroissa? NIIN Muuten mistäs kuvittelet että meillä vapaa alkaa ovenkiinnilaitosta,kyllä sitä tahtoo kuule työt seurata kotiinkin toisinaan,nää nykyajan laitokset kun toimii kellonympäri,ihan niinkuin sun lehmäsikin
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Lauantaina 12.2. 2005 klo 20:21:44

Message:
Kylläpäs täällä on meteliä. Heitettäköön muutama sananen asiasta. Ensinnäkin en ole viljelijä, enkä sellaiseksi aiokaan, mutta seuraan maataloutta hyvinkin läheltä.

Kun tuli puhetta tuista, niin muistutettakoon asiasta, joka tuppaa monelta unohtumaan: Tukia maksetaan kaikkialla EU:n alueella ja kaikissa valtioissa. Meidän hehtaarikohtaisissa tuissa ei ole älyttömiä eroa Keski- ja Etelä-Eurooppaan verrattuna. No ne siellä etelämpänä pystyvät tietysti tuottamaan enemmän satoa, käyttäen suuria määriä torjunta-aineita ja pidemmän kasvukauden seurauksena. Mutta täytyy muistaa, että EU:lle on välttämätöntä tuottaa ruokaa myös pohjoisempana. Jos EU:ssa tuotettaisiin ruokaa vain Etelä- ja Keski-Euroopassa, kaikille ei riittäisi ruokaa. Jos viljelyn tuottavuutta mietimme, niin eihän ruokaa kannattaisi maailmassa tuottaa muuta kuin päiväntasaajalla, mutta silloin suurin osa kuolisi nälkään. Myös tehottomammat alueet ovat välttämättömiä ruokahuollon turvaamiseksi.

Mutta meillä Suomessa on pakkastalvet, jotka tuhoavat tuhohyönteiset, joten myrkkyjä ei tarvitse käyttää niin paljoa, ja tästä johtuen Suomalainen ruoka on puhtaampaa. Lisäksi Suomessa valvontajärjestelmä toimii paljon tarkemmin kuin useissa Euroopan maissa, tunnollisia kun olemme. Oletteko koskaan käyneet esim. ranskalaisen navetan maitohuoneessa? En haluaisi juoda maitoa, jota käsitellään niin paskasissa oloissa.

Useimmat viljelijät haluaisivat, että tukia ei olisi, ja että palkan saisi ruoan tuottamisesta. Kokoomuspoliitikot sanovat, että viljelijöitä pitää kohdella yrittäjinä, mutta eihän viljelijä ole itsenäinen yrittäjä, koska lähes puolet bruttotuloista tulee valtion ja EU:n maksamina tukina. Se, että joutuu ostamaan työpaikkansa, kuuluu yrittäjyyteen. Mutta se, että tulotaso riippuu täysin päättäjien lyhytnäköisistä päätöksistä, ei kuulu yrittäjyyteen. Kuka tohtii ottaa miljoonavelat maksettavakseen, kun ei tiedä, millaiseksi elinkeino muutetaan parin vuoden kuluttua? Aika moni on niin hullu, että uskaltaa sen tehdä.

Ja niistä yhteiskunnan tukijaisista. Miettikääpä, että kuinka paljon valtio on käyttänyt rahaa telakkatukiin. Siellä yhden työpaikan säilyttäminen saattoi takavuosina maksaa valtiolle satojatuhansia markkoja. Ja te, jotka olette eläneet maalla silloin, kun kahdenkymmenen hehtaarin tila elätti yhden ihmisen: Muistakaa, että satojen hehtaarien hoitamiseen ei riitä enään se 5000Ford, tai Valmet565. Kaliimmat traktorit ne ennen oli, kun niiden hinnat suhteutetaan tilan hehtaarimäärään.

Ja te, jotka tunnollisesti maksatte ammattiyhdistyksen jäsenmaksun, muistakaa, että ansiosidonnaisesta päivärahasta valtio maksaa suurimman osan. Ei ammattiliitto.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: pera
Lauantaina 12.2. 2005 klo 21:15:14

Message:
Niin toimii 24h 365 päivää vuodessa pulju muttei silti seuraa kotio kun poistuu tontilta.Kunnes seuraavan kerran oma vuoro koittaa,ihan työntekijä puolella vaan kun pysyttelee ei tarvi stessata.Tai en tunnusta töiden takia stressanneeni 20 vuoden aikana.Eipä ole penniäkään/senttiäkään kiinni siinä kompleksissa.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: jaa
Lauantaina 12.2. 2005 klo 21:31:36

Message:
no siinäpä on pera oikein mallityöläinen "ei penniikää kii", potkut tommoselle perkele.Taitais olla paree lisätä tukiaisia.että saisite kaikki maajussit vaik 5 uutta vallua,jos sitte pysysitte pois masinistisivuilta lisää tukea pyytämästä
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: koko porukalle
Lauantaina 12.2. 2005 klo 22:11:05

Message:

RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: joojoo
Lauantaina 12.2. 2005 klo 23:06:21

Message:
tukiaisista:mitähän se ruoka oikein maksaisi ilman tukiaisia vaikka ihan päätöntä on osa ruuan hinnasta veroina maksaa. ja yleensä hinnoista,ennen eu:ta jälkiuunileipä 300g maksoi 7.20 mk eli noin 21 mk kilo, viljelijä sai ruiskilosta noin 2 mk nykyään viljelijä saa ruiskilosta noin 10 senttiä (60 penniä)että kukahan se oiken vetää välistä kun kiloon leipää menee noin kilo jauhoja ja eipä juuri mitään muuta kun vähän suolaa
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Lauantaina 12.2. 2005 klo 23:20:35

Message:
Masa on perillä asioista, vaikkei tunnustaudukaan talonpojaksi. Nostan hattua.

Viimeinen kommentti nimimerkille "jaa". En ole ollut täällä lisää tukia kinuamassa, vaan puolustamassa tukien oikeutusta ja tarpeellisuutta. (Sitä paitsi kuka Valtran haluaa ostaa...? Puhuttiin traktoreista.)

Lopetan tämän täältä tähän.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Lauantaina 12.2. 2005 klo 23:52:01

Message:
> kuka muu maksaa työpaikastaan ja ottaa kenties elinikäisen lainan sen maksaakseen?

Tuo on lause, jonka kuulen ajoittain ja en voi olla puuttumatta siihen. Jokainen yrittäjä, joka omistaa itse yrityksensä, on joutunut sen ostamaan.

Ei esim. autokorjaamoyrittäjä korjaamoaan ilmaiseksi ole saanut. Jos on aluksi perustanut pienen korjaamon, jota on laajentanut pikkuhiljaa, on ostanut työpaikkansa yhtä lailla, kuin sukupolvenvaihdoksen kautta tai suoraan toimivan korjaamon ostanutkin.

Itse en ole tuohon sukupolvenvaihdokseen perehtynyt, mutta vaikka maanviljelijä ehkä joutuu ottamaan enemmän lainaa (ostamaan koko roskan kerralla), kuin korjaamoyrittäjä yrityksen ostaessaan, niin käsittääkseni yhteiskunta tukee halvoilla lainoilla maanviljelijän sukupolvenvaihdosta enemmän, kuin korjaamoyrittäjää. Puntit saattavat olla hyvinkin tasan, mitä tulee lainan lopullisiin kustannuksiin/velanmaksukykyyn.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 00:02:30

Message:
> Tukia maksetaan kaikkialla EU:n alueella ja kaikissa valtioissa.

Tietääkseni Irlanti luopui maataloustuista liittyessään EU:hun ja siellä pelättiin maanviljelyksen loppuvan. Toisin kävi, maata viljellään edelleen.

Onko kellään tarkempaa tietoa asiasta? Miten ruoan hinta käyttäytyi? Miten maanviljelijän tulotason kävi?
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: toinen akateeminen
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 08:27:22

Message:
Mutta ettei tärkeä asia joudu tukipolitiikan jalkoihin niin ostakaa toki kolleegalta auto pois.

http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=200065&PN[0]=simp_search&PL[0]=simpleSearch.php?id_vehicle_type=3@id_make=@id_model=@id_car_type=@id_fuel_type=2@pfrom=@pto=@yfrom=@yto=@search=Etsi

RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: juu-u
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 11:06:55

Message:
nostetaan vaa tukia ,jos hetkes saatas maajussit tyytyväiseks,täytys kyl varmaa lomittajiaki lisätä että tulis ne maatyöt tehtyy
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: mualaane
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 11:59:10

Message:
emmäämittääntiärä nosti minun kirjotuksesta hyvän pointin esiin, tottahan se tuokin on. Summista en esim. autokorjaamon ollessa kyseessä tiedä. Hyvä korjaus!


RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Punainen Puolikuu
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 12:02:39

Message:
Auttakaa nyt hyvät tukirahoihin hukkuvat ökyviljelijät tuota wannabe konemiestä ja tarjotkaa muutama sata euroa tuosta kaunokaisesta. Saadaan se neropatti (tutkija) takaisin kommentoimaan tänne viisauksiaan.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Masa
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 16:05:01

Message:
Emmäämitääntierä: Terävä huomio, että kaikki yrittäjät joutuvat ostamaan työpaikkansa, mutta huomioihan tuo mitä minä sanoin kirjoituksessani. Eli autokorjaamoyrittäjä ei ole kovinkaan paljon riippuvainen päättäjien lyhytnäköisestä politiikasta, toisin kuin viljelijä. Viljelijä elää suuressa ja jatkuvassa epävarmuudessa ja tietämättömyydessä. Ajatellaanpa esimerkiksi, että joku nuori tyyppi olisi ottanut vuosi sitten miljoonan tai pari velkaa, ja ostanut kotitilansa, jolla viljellään sokerijuurikasta. Se
sama tyyppi on nyt kusessa. Miljoonavelat niskassa ja nyt selviää, että juurikkaan viljelyä ei tueta enään Suomessa, mikäli asia päätetään, kuten siitä nyt alustavasti on jo sovittu. Bruttotulot putoaisivat puoleen ja nettotulo menisi heittämällä miinukselle. Tuotantosuuntaakaan ei voi yhtäkkiä vaihtaa. Sokerintuotannon koneissa on nyt satoja tuhansia euroja kiinni, eikä niitä osta enään kukaan, koska sokerin tuotanto ei enään kannata. Viljanviljelijäksi jos alkaisi, joutuisi ottamaan satojatuhansia euroja velkaa, että saisi tarvittavan kaluston ja kun niitä viljanviljelijöitäkin on jo tässä maassa.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 18:13:48

Message:
Olen huomioinut tuon, Masa ja siksi en sitä enää kommentoinutkaan. "Veit jalat suustani" tuolla aiemmalla kirjoituksellasi.
RE: Asiantuntijan käytöstä
Lähettäjä: myös tutkija
Perjantaina 25.2. 2005 klo 15:51:20

Message:
Raharötkyt!!! Auttakaa tuota akateemista kolleekaa ja ostakaa tuo rottelo pois. Saahan tuosta tehtyy vaikka peräkärryn.