Aihe: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Pelästynyt
Perjantaina 04.2. 2005 klo 15:54:43

Viesti:
Minulla on ollut huonoja kokemuksia Galix-lohkolämmittimistä. On ollut useita tapauksia, joissa vastuselementti käytössä oltuaan on aiheuttanut suoranaisia vaaratilanteita niin hengen- kuin palovaarankin osalta. Vaaratilanteet ovat syntyneet , kun lohkolämmittintä on kytketty normaaliin suojamaadoitettuun pistorasiaan, joissa ei ole vikavirtakytkintä. Heti kytkennän jälkeen on lohkolämmittimen rungon ja moottorin rungon liitoskohdasta kuulunut kova pamaus voimakkaan kipinöinnin saattelemana ja pistorasian virtapiirin sulakkeen palaminen. Kipinöinti on sitä luokkaa, että ympäristön ollessa öljyinen tai polttoaineinen on koneen syttymisvaara. Paukauksen jälkeen vastuselementtiä mitattaessa havaitaan itse lämmitysvastuksen olevan kunnossa ja vastusarvon lämmitystehoaan vastaavassa arvossa. Sitä vastoin lämmityselementin rungon vastusarvot ovat pudonneet vaarallisen pieneksi alle kilo-ohmin. Toisin sanoen vastuslementti "vuotaa" verkkojännitteen lähes suoraan vastuselementin runkoon ja siitä edelleen traktorin runkoon. Jos tälläinen lohkolämmitin kytkettäisiin maadoittamattomaan pistorasiaan tai suojajohdin olisi jostain kohdin viallinen jouduttaisiin todella hengenvaaralliseen tilanteeseen. Lämmitin lämmittäisi normaalisti ja traktorin runkoon olisi kytkeytynyt 220V.Kyseessä näyttäisi olevan valmistusvika, jonka seurauksena neste pääsee lämmityselementtiin?
Onko muilla kokemuksia pamahtavista Galix:eista
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Tarkka poika
Perjantaina 04.2. 2005 klo 16:06:17

Message:
> 220V

Missä on käytössä 220 v? Meillä ainakin on 230 v.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Mauri
Perjantaina 04.2. 2005 klo 16:56:55

Message:
Moottoreiden sähkölämmityksestä minulla on kokemusta runsaan 30 vuoden ajalta. Vastailen näin sähkömiehen näkökulmasta ongelmaasi.

Ajoneuvon verkkosähköllä toimiva lämmitin on aina kytkettävä maadoitettuun pistorasiaan (nykyisin tehtävissä lämmityspistorasioiden asennuksissa on tuo vikavirtasuojakin oltava). Oikein asennettu "blokilämmitin" on kytketty siten, että lämmittimen sisään, sen runkoon, menee lämmittimen liitäntäjohdossa oleva maajohdin ja lisäksi ajoneuvon runkoon kytketään siitä johdosta haarautuva maajohdin, tällöin on kuvailemasi tapaus mahdoton, eli runkoon vuotava lämmityselementti polttaa sulakkeen ilman mitään kipinöintiä.

Kuvailemassasi tapauksessa on siis väärä kytkentä (lämmityselementtiin menevä maajohto on poikki?), maajohto puuttuu ja vuotovirta hakee maita traktorin rungosta.

Lopuksi vielä, lämmityssähköä syöttävänä pistorasiana on käytettävä tätä tarkoitusta varten ulkona olevaa maadoitettua (ja mielellään vikavirtasuojalla varustettua) pistorasiaa (jos traktori siis on ulkona, eikä mitään ikkunan raosta sisältä maadoittamattomasta olohuoneen rasiasta otettua. Lisäksi määräykset sanovat, ettei kyseiseen tarkoitukseen saa käyttää jatkojohtoa, vaan ajoneuvon sähköverkkoon liittävän johdon on itsessään oltava riittävän pitkä. Tätä määräystä rikotaan jatkuvasti ja vaarannetaan oma ja muiden turvallisuus epämääräisillä sisäkäyttöön tarkoitetuilla ja pahimmassa tapauksessa maadoittamattomilla roikilla.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Pelästynyt
Perjantaina 04.2. 2005 klo 18:13:36

Message:
Edellisen viestini peruskysymys oli, onko muilla esiintynyt paukahtaen vioittuneita Galix-lohkolämmitimiä ?
Epäilyni valmistusvirheen aiheuttamasta nesteen pääsystä lämmitysvastukseen perustuu siihen , että vuoden päästä edellä mainitulla tavalla vioittuneen käytöstä poistetun lämmityselementin eristysvastusarvo on palannut jälleen megaohmien luokkaan.
Kuvaamassani tapauksessa kaikki suojajohtimet olivat kunnossa ja paikallaan sekä liitäntärasia oli asennettu asennusohjeen mukaisesti rasian metallikorvien kautta koneen runkoon maadoittaen. Lämmityselementin eristysvastuksen viasta aiheutunut oikosulku näytti kyllä riittävän niin kipinöintiin , paukahdukseen kuin lohkolämmittimen muovisen liitäntäkappaleen murtumiseen muovin alla olevan maadoituskytkennän kohdalta.
Olen täysin tietoinen oikean maadoitetun pistorasian tarpeellisuudesta lohkolämmittimen kytkentään ja näin myös oli kuvaamissani tapauksissa. Totesinkin, että JOS kytketään maadoittamattomaan pistorasiaan... Tämä osuus ymmärrettäköön varoituksena siitä , mitä voi seurata märäysten vastaisesta sähköliitännästä tämän tyyppisten lohkolämmittimen vian tapauksessa.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Ville
Perjantaina 04.2. 2005 klo 18:28:24

Message:
Viime talvena laitoin valmettia ensimmäistä kertaa lämmitykseen ja silloin tapahtui juuri tuo edellä kuvailtu tapahtuma...
Tämä lämmitin oli ilmeisesti aivan alkuperäinen varuste valmetissa koska se oli jo niin vanhan näköinen ja siitä puuttui kokonaan tuo runkoon menevä maadoitusjohto.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Jusi
Perjantaina 04.2. 2005 klo 21:19:40

Message:
Poikien peltoauto vanha Saab 99 teki juuri samaisen pamauksen ja poltti sulakkeen. Lämmitin oli Calix, meni jokunen sulake ennenkuin uskoin lämmittimen olevan rikki.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Keke
Perjantaina 04.2. 2005 klo 21:43:26

Message:
Calixin lämmittimet tosiaan paukkuu.Itselläni on myös pamahtanut Calixin lämmitin ja sulake poks.Johdot saa olla kunnossa mutta siihen ei auta muu kuin vaihtaa Defan vastus.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: pelle
Perjantaina 04.2. 2005 klo 21:58:00

Message:
kaasu käytöinen se on paras ja nopein niin minulla on ja ostin ikhlta ei ongelmia
muuten calix on kyllä hyvä mutta norjalainen defa on kyllä hieman parempi laadussa!
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Paukkuu
Perjantaina 04.2. 2005 klo 22:13:20

Message:
10 vuotta ja 4kpl samalla tavalla pamahtaneita Calixeja Valmetin vesipumppuun kierteellä kiinnittyviä. Toisessa Valmetissa ollut samanlainen jo 20v ja ei ongelmia. Olisko maajohto-juttu mullakin?
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Jokke
Perjantaina 04.2. 2005 klo 22:40:36

Message:
Valameettiin on iät ja ajat laitettu galix lohkolämmittimet.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: lumimies
Perjantaina 04.2. 2005 klo 23:18:39

Message:
Mulle kävi viime talvena kun laitoin foordin (auton) lämmite niin hetken päästä pamahti, iski kunnon tulet siitä (ei siis kipinöinyt pitempään) ja poltti sulakkeen. Sen jälkeen kun olen yrittänyt laittaa lämmite polttaa välittömästi sulakkeen.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Lauantaina 05.2. 2005 klo 07:48:08

Message:
Rikkoutuneet vastukset pitää lähettää Sähköturvakeskukseen.Mielestäni kaikki tuollaiset sähkölaitteet pitää poistaa käytöstä.Ja varoittaa muitakin käyttäjiä.Itse llä on ainakin 2 tuollaista lämmitintä käytössä.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Dexta
Lauantaina 05.2. 2005 klo 09:16:59

Message:
meillä on vm.73 oleva valmet ja siinä on alkuperäinen Calix lämmitin ja hyvin pelittää.
Naapurissa samoin on saman ikäinen traktori ja alkuperäinen Calix lämmitin,
että yksilöerojakin on. Tai taitaa vaan olla ne vanhemmat laadukkaampia.
RE: GALIX-lohkolämmitin
Lähettäjä: Markku
Lauantaina 05.2. 2005 klo 10:26:11

Message:
Sinulle nimim.PELÄSTYNYT ja muillekin jotka olette kokeneet vaaratilanteita sähkölaitteiden taholta.
Ottakaa yhteyttä TURVATEKNIIKANKESKUKSEEN ja kertokaa havainnoistanne p. 09 61671