Aihe: dexta
Lähettäjä: jh
Torstaina 03.2. 2005 klo 17:10:18

Viesti:
terves masiinamiähet!

Sellaanen ropleema olis rekstas notta nostolaite kyllä pelaa mutta käyttövipu on meleko herkkä. Vipu pelaa ainoastaan melkein ylä-asennossa noin viiren sentin matkalla nostolaites nousee alahalta ylähän asti. Meleko hankala käytös, perälevyn kans esimerkiksi. mikä avuksi,sen on joskus aikaa oikeen voorttin hualtomiäs laittanu ja tuallaanen tuli.
Sitten tarttisin rapakaaret ja sen pellisen keulapalan eli mikä se on. Mistähän niitä vois kysellä ja mitä ne maksaa noin isoon piirteen?

Kiitosta vaan etukätehen tiaroosta.
RE: dexta
Lähettäjä: jagr
Torstaina 03.2. 2005 klo 18:42:21

Message:
Onko sulla se istuimen alla oikealla oleva qualitron vipu missä asennossa? Jo se on alaspäin niin nostolaitteen toiminta on kuvaamasi, jos taas vaakasuorassa niin nostolaitteen vivun säätöalue on paljon laajempi.

Peltiosia olen itsekkin kysellyt mutta ei tunnu olevan missään tarjolla. MF 35:en lokasuojat voi varmaan viritellä Dextaankin, niitä taitaa olla saatavana IKH:n kautta, muistelen jossain ilmoituksessa nähneeni.
RE: dexta
Lähettäjä: M
Torstaina 03.2. 2005 klo 19:46:49

Message:
Ei ole kauaa, kun tästä puhuttiin palstalla. Voi viellä löytyä. Saa kulemma uusia Farmilaitteelta ja jos sieltä, niin varmasti myös IKH:lta. Ja olipa viellä hyvä linkki ulkomaalaisille Dexta-sivuille.
Näitä masinistiosia on alettu tuottaa uustuotantona, kun kahelit ei enään juo rahojaan vaan laittaa ne vanhoihin traktoreihin. Näin meille kertoi IKH:n asiakas illassa helkkarin suuri äijä, nimeä en muista.
RE: dexta
Lähettäjä: Osia
Perjantaina 04.2. 2005 klo 00:05:45

Message:
Dextan osia, myös peltisiä:
http://www.agrilineproducts.com/
Tlasin kokeeksi, ainakin pienet osat tulivat perille.
RE: dexta
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 04.2. 2005 klo 11:37:10

Message:
Se qualitron? vipu saattaa vanhemmiten myös "jäädä nalkkiin" vaikka sen kääntää pois.
RE: dexta
Lähettäjä: jh
Perjantaina 04.2. 2005 klo 17:07:44

Message:
on se vipu vaakasuaras, aina ollu ei oo palio käytelty. siälä on joku tanko tms. siälä kannen alla mikä on joskus ollu vääräs ja silloon ei tahtonu nostolaites nostaa mutta nyt se kyllä jaksaa nostaa mutta sen vivun liike on vaan niin maharottoman lyhyt. sillei kovin tarkkaa tyätä voi teherä. pitää ottaa ja kattoa mitä se on syäny jokus kun kerkiää.
RE: dexta
Lähettäjä: Raimo
Perjantaina 04.2. 2005 klo 17:14:44

Message:
Siellä nostolaitteen kannessa on sellanen tappi,jonka varassa nostolaitteen käyttövivusto ikäänkuin liukuu.
Nyt se tappi on varmaan loppuunkulunut.

RE: dexta
Lähettäjä: Harri S
Sunnuntaina 06.2. 2005 klo 10:46:30

Message:
Itse tilasin uudet takalaokarit entisöitävään dextaani palstan vinkin mukaan farmilaitteelta 120 egee kpl, niitä sai ainakin viime viikolla.

Vanhat saat multa ilmaseksi, jos tuut hakeen.
Oikeanpuoleinen on paremmassa kunnossa.

Nostolaiteongelma oli sama molemmissa dextoissani. Asia ratkeaa sillä, että irroitat penkin, nostat auki koko nostolaitepaketin varsineen, heitä koko mötikkä selälleen esim. jakkaran päälle. Nyt näet nostolaitevivuston.

Jos kansi ei suosiolla aukea, tarkista että olet avannut myös hydraulilohkon läpikulkevan pinnapultin (oikeassa etukulmassa).

Vivustosta löytyy noin 5 mm paksu säätötanko jossa on lukitusmutteri. Tämä tanko liikuttaa hydrauliikan säätöventtiiliä. Löysää tätä mutteria ja kierrä tankoa pidemmäksi niin paljon, että väljäliike tangossa pienenee.

Jos vara ei riitä niikuin minulle kävi, lsää tangossa olevan nivelen kuppiin vastajousi joka osaltaan poistaa nivelen väljyyttä. vivuston liikeet voit tarkastaa kääntelemällä nostolaitteen vipua ja katsomalla milloin säätötanko alkaa avata hydrauliventtiiliä. Itselläni nostolaitteet pelittää nyt koko säätöaluella.

Öljyjä ei tässä rempassa tarvi laskea pois, jos öljy ei ole vedestä sameaa, mutta varo, ettet tiputa mitään roskia tai osia öljytilaan kun putsaat tiivistepintoja. Kun pistät paketin kasaan uusi pari O-rengasta lohkosta kanteen kulkeviin öljykanaviin (syvennykset niille tiivistepinnassa), ettei öljyt karkaa tiivistepintojen välistä väärään paikkaan. Vanhat renkaat ovat kuitenkin kovettuneet pilalle. Uutta paperitiivistettä et tartte, vaan korvaa tiiviste esim Hylomarin sinisellä.

Näppäräkätiseltä tuohon remppaan ei juuri kahta tuntia enemmän mene, mutta Ilmoittele miten homma etenee, jos vaikka tulee kysyttävää.
RE: dexta
Lähettäjä: Dexta-61
Sunnuntaina 06.2. 2005 klo 13:40:27

Message:
Harrin ohjeilla varmaan hoitunee meidänkin Dextan nostolaiteongelma.Niittokonetta käyttäessäni kone putoaa maahan alaslaskun loppuvaiheessa aika kovalla voimalla.Vielä en ole mitään silloin särkenyt, mutta aika häijyä tekee kuskin paikalla moista pudotusta katsoa.Säätötankovikaa tämäkin?
RE: dexta
Lähettäjä: jh
Sunnuntaina 06.2. 2005 klo 15:20:28

Message:
Kiitos vinkistä. otan kannen auki kunhan kelit lämpee ja kattelen vivuston läpi. Harri s Mihinä päin lokasuajat olis?
RE: dexta
Lähettäjä: Harri S
Sunnuntaina 06.2. 2005 klo 15:57:30

Message:
Lokasuojat on Siuntiossa läntisellä uudellamaalla.

Nyt kun sitten irroitat sitä säätötankoa, muista, että hydrauliikanventtiilinpuoleinen pää vastaa venttiilinkaraan ja venttiili on jousikuormitteinen. Elikkä kun otat lukitushaarukan mutterin auki, pidä kädellä vastaan tangosta ettei luisti lennä maahan ja likaannu. Lika ja roskathan ovat pahinta myrkkyä hydrauliikalle.

Vivustoa säätäessäsi jätä mielummin vivustoon liikaa väljää, jotta vivusto ei toimi liian terhakkaasti ja nostolaitteenvivun yläasennossa ollessa hydraulipumppu tekee täitä täysillä ja ylipaineventtiili laulaa.

Jos nostolaitteesi laskee hitaasti alas itsestään vaikka traktori käy, sylinteri vuotaa painetta. Männän voit nyt nimittäin samalla tarkastaa, kun kerran paketti on irti ja auki.

Nostolaitesylinterin varsi irtoaa helposti, koska sen pää lepää sylinterinmännän kolossa.
Männän saat ulos pienellä ilmanpaineella ulospullauttamalla, kun annat ilmaa hydrauliikan painepuolen poraukseen. OLE VAROVAINEN, liika paine heittää männän ja sisällä olevat öljyt naapuriin asti.

Ennenkuin nostat nostolaitepaketin paikoilleen, käännä se oikeinpäin jakkaralla ja paina nostolaitteenvipuja alaspäin. Näin notolaitesylinterin varren oikea asettuminen männässä olevaan koloon varmistuu.
RE: dexta
Lähettäjä: vesa
Keskiviikkona 09.2. 2005 klo 17:25:35

Message:
Ferkussa sama ominaisuus niittokoneen pudotuksen kanssa. Olen tuuminut sen johtuvan siitä että laite on suht. kevyt ja hydrauliikka ei oikein osaa suhtautua siihen.
RE: dexta
Lähettäjä: ES
Lauantaina 12.2. 2005 klo 15:57:51

Message:
Niittokoneen kanssa oli minullakin vaikeuksia Dextassa. Rämäytys-ominaisuus johtuu siitä, että ylätukivarsi painaa jousta kasaan ja qualitrol-säätö nostaa nostovarsia ylös (vaikka vipu ei olekaan qualitrol-asennossa). Niitto onnistui jotenkuten, kun virittelin lattaraudasta esteen jousen kasaan painumiselle. Nostolaitteessa on ilmeisesti tappi kulunut, kun nostaa vasta kun vipu on melkein yläasennossa.
RE: dexta
Lähettäjä: Harri S
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 16:58:56

Message:
Minulla olis sellainen muistikuva, että tuolle qualitrolin vivustollekin oli säätömutteri siellä paketin sisällä olevassa vivustossa. Itse en sitä säätänyt, koska teen vähemmän noita kyntöhommia.

Sitä vetovarren kiinnityspaikan paksua jousta voipi kiristää, kun irroittaa haarukantapin ja kiertää jousta tiukemmalle (jos kierteet ei ole ruostuneet jumiin).

Nostolaiteasiaan kannattaa perehtyä netissä osoitteessa:
http://fordson.freeweb.nl/manuals/hydraulics.htm

Kielenä siellä on englanti.

Tämä nostolaiteongelma tuntuu olevan aika yleinen vika Dextoissa. Qualitrolinvivulla on koetettu poistaa vivuston väljyyksiä vuosiensaatossa ja klappi on vaan kasvanut suuremmaksi lopputuloksena nostolaite, joka toimii jos toimii vivun ollessa yläasennossa.

Onko Fergussa sama systeemi käytössä? Mitä tähän sanovat Fergumiehet?
RE: dexta
Lähettäjä: HiljainenHarmaa
Sunnuntaina 13.2. 2005 klo 19:34:35

Message:
Eipä ole tuollaista ongelmaa ainakaan minulla. Joskus nostolaite jää ylös, vivun kun painaa niin alas kuin sen saa (siis ohi sen alatopparin ohjainkaaressa) niin tullaan hetken miettimisen jälkeen lujaa alas. Öljymäärästä ei ole tarkkaa tietoa kun öljyn mittatikku uupuu. Kuvittelisin oljymäärän olevan kuitenkin suht oikea. Jaa, pitäisköhän mun muuttaa nimeeni kun Harmaa tas käy eli se ei enää ole kovinkaan hiljainen.

HiljainenHarmaa=Pekka
RE: dexta
Lähettäjä: Zetor 25
Maanantaina 21.2. 2005 klo 21:40:03

Message:
nimim. "osia."
Kuinka paljon maksoi osien postituskulut kun
tilasit ulkomailta?
Olis tarvetta Dextan lokasuoja valojen laseista
tai koko valoista.
Kuinka kauan postitus kesti ja kuinka homma
pelasi?
RE: dexta
Lähettäjä: vesa
Maanantaina 21.2. 2005 klo 22:45:04

Message:
Ferkun nostolaite tuli käsittääkseni parannettuna valkoisiin foordeihin. Siinä mielessä että harmaista 20 ferkuista puuttuu tämä qualitron-vipu. Ferkun nostolaitteessa ei ole mitään ominaisuutta joka pitää sen paikallaan muualla kuin ääriasennoissa tietenkin. Oman nostolaitteeni käyttövipu toimii juuri samanlaisella "lyhyellä" välillä yläasennon tuntumassa kuin edellä on kuvailtu. Tarkoitukseni on ensi kesänä puuttua siihen oikein ajan kanssa. Tästä ferkun nostolaitteen paikallaanpysymisestä tai lähinnä sen puutteesta on paljonkin keskusteltu, pysyyhän se vähän aikaa paikallaan tuurilla mutta kyllä se on herkkä hetki.
RE: dexta
Lähettäjä: osia
Maanantaina 21.2. 2005 klo 23:07:22

Message:
Pienen paketin, 3kpl raidetangon päitä ja tankin alle tuleva hana/primer pumppu, postimaksu veroineen 10,56 puntaa, noin 15.
Osien hinnat näet täältä:http://www.agrilineproducts.com/dexta_cart.htm
Osat löytyivät postilaatikosta 10 päivää tilauksesta, maksu visalla tilattaessa.