Aihe: harmaan vinssi
Lähettäjä: vesa
Perjantaina 28.1. 2005 klo 13:42:19

Viesti:
Olisi tarvetta kehitellä toimiva kohtuutehoinen ja HALPA vinssi harmaaseen ferkkuun. Lähinnä käyttö tulisi olemaan puiden kaadossa (hankalat paikat) köyden kiristäjänä. Onko kukaan tehnyt vastaavaa. Lähinnä askarruttaa voinko käyttää hihnapyörää joko suoraan tai voiman välittäjänä? Tai sitten joku takavetoauton akselin käyttö voimanottoakselilta? Takalana voisi toimia ankkurina jos mahtuu (työntövarren kiinnitys kiinteään pisteeseen takabanjossa).
RE: harmaan vinssi
Lähettäjä: xxx
Perjantaina 28.1. 2005 klo 21:55:31

Message:
osta valmis tukinjuontovinnssi jostain, vaikka käytetty saat valmiin pelin kaikilla herkuilla
RE: harmaan vinssi
Lähettäjä: vesa
Lauantaina 29.1. 2005 klo 16:31:51

Message:
Se varmaan on paras ratkaisu. On vaan täällä etelässä kiven alla... Kuulin tarinaa että joskus on tehty autonrenkas nostovarsien väliin ja nostamalla varsia tämä on ottanut hihnapyörästä kierroksia. Vaijeri laitetaan pyörän akseliin pienempikehäisenä. Voi olla enempi jopa vaarallinen vehje...
RE: harmaan vinssi
Lähettäjä: M
Lauantaina 29.1. 2005 klo 17:50:42

Message:
Älä vesa leiki hengelläsi. Pistä ainakin vaimosi puhelinnumero tänne, niin voimme leskeä lohduttaa.Vinssejä saa uusiakin ja se kestää harmaassa fergussa määrättömän ajan. Tai ostoilmoitus Maaseudun Tulevaisuuteen tai Koneviestiin. Ja oman paikkakunnan lehteen voi tuoda pihan täyteen vinssejä.Harmaan fergun voimanottoakselin koko ei vaan ole nykystandartin mukainen siihen joudut laittamaan adapterin, mutta niitä saa. Ja vetovarren päiden 22 milliset pallot kannatta muuttaa 28 millisiksi, niin jopa alkoi pöllit kulkemaan.
RE: harmaan vinssi
Lähettäjä: vesa
Sunnuntaina 30.1. 2005 klo 12:01:50

Message:
En käytä vinssiä pöllin siirtoon. Köysikäyttöinen riittää. Enkä halua pihaani täyteen härveleitä. Eihän näillä vehkeillä töitä tehdä, enemmänkin kevyttä harrastelua. Totta on tämä vaarallisuusaste, nurinhan sellainen vetää ilman kunnon tukijalkoja pitkälle taakse.
RE: harmaan vinssi
Lähettäjä: vesa
Tiistaina 01.2. 2005 klo 13:09:15

Message:
Asiaa pohtiessani päädyin katselemaan edullista käytettyä. Osia joista voisi tehdä on kyllä nurkissa mutta todennäköisesti valmiin käytetyn saa edullisemmin!