Aihe: Belarus425
Lähettäjä: Juha Hirvonen
Lauantaina 25.1. 2003 klo 12:58:48

Viesti:
Kysymys Belarus 425
Mikä vikana ..
1. Ei starttaa ollenkaan virta avaimesta
2 Eikä katkaise virtaa pääkatkaisijasta

Ei lyö starttia päälle.
Suora napakytkentä pyörittää starttimottoria ,mutta bendix ei mene päälle

Akussa on virtaa

Onko vika..
Herätin johdossa ?
Käynnistyksen esto ?

Ulos-otto akselista
Onko kyseessä
Vain lyhyt pätkä ?
Vai jatkuuko pidemmälle?..
Miten pitkä ja onko yhdestä palasta vai useammasta.
Vaihtaminen minkälainen operaatio.

Kuinka moottorin käyntilämpötilaa pidetään yllä
Nostetaan lasketaa...
Levy puhaltimen ristikon eteenkö?

RE: Belarus425
Lähettäjä: MAJER
Tiistaina 28.1. 2003 klo 15:26:27

Message:
Vika todennäköisesti startissa .Omassa 425 Belkussa oli samoja ongelmia jotka eivät erinäisistä tempuista huolimatta loppuneet ennenkuin vaihdoin toisen startin .Voi olla että on toinenkin vika sammaan aikaan,varsinkin jos traktorissasi on alkuperäinen päävirtakytkin.Jos v
irta ei katkea tarkista päävirtakytkin.Öljynsuodattimen alla on levy mikä pitää vaihtaa toisinpäin talveksi moottorin pitäisi lämmetä nopeammin.Voimanottoakseli on ehkä kahdesta pätkästä,tulee tietysti vaihteistolta.Hanki käyttöohjekirja,esim S-mmaatalous varaosapuolelta.Kirjassa hyvät räjäytyskuvat.
RE: Belarus425
Lähettäjä: Juha Hirvonen
Tiistaina 28.1. 2003 klo 16:58:07

Message:
Kiitokset avusta.
Ja jos jollakin on jotakin muuta tietoa kyseiseen vikaan niin otan tietoja vastaan.

Juha
RE: Belarus425
Lähettäjä: MAJER
Keskiviikkona 29.1. 2003 klo 06:44:35

Message:
Tuli mieleen vielä yksi mahdollinen vika.Nimittäin käynnistysrele,varsinkin jos se on alkuperäinen venäläinen.Tosin se on avattavissa,tarkista kärjet että ne liikkuu startatessa.Sijaitsee tuulilasin alla rintapellissä , kun nostat konepellin niin se on nähtävissä pakoputken puoleisella sivulla,todennäköisesti kiiltävä rasia.
RE: Belarus425
Lähettäjä: Lucas
Keskiviikkona 29.1. 2003 klo 14:17:14

Message:
Olisikohan mainitsemasi suora napakytkentä mennyt vähän pieleen? Jos yhdistää startin isot liittimet toisiinsa, eli akulta tulevan jännitteen siihen toiseen, yleensä yhtä isoon liittimeen startissa, moottori (ehjä) kyllä pyörii, mutta voima ei siirry hammaskehälle.
Oikea tapa startata suoraan startista on yhdistää solenoidin liitin (pieni johto) akulta tulevaan paksuun johtimeen, jolloin soleidi siirtää myös startin pikkupyörän vetokehälle, ja kytkee jännitteen itse starttimoottorille. Ns, heitto-bendix startit (esim. minit ja pikkuharmaat), ovat tietysti asia erikseen, koska niissä ei solenoidia ole. En belarusta tunne, mutta tuskinpa niiden startti tälläinen olisi???
Mikäli startti toimii suorakytkennällä, on vika tietysi ennen sitä, esim. majerin mainitsemassa releessä(?), tai virtalukossa. Misään akussa ei ole käytännössä yhtään virtaa ilman kuormitusta, ainostaan jännitettä. Esim. 12V. :)