Aihe: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Mökkiläinen
Tiistaina 18.1. 2005 klo 18:06:38

Viesti:
Olisko kellään järkätä liito oravan paskoja mulle, naapuri nääs meinaa myyvä minun tontin ympäriltä kuusikon, hehtaarisotalla aukeeta sen jälkeen joka puolelle. Jos kylväs liito oravan paskaa mettään ja soittais viherpiipertäjät paikalle niin......
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: TED20
Tiistaina 18.1. 2005 klo 18:14:20

Message:
Älä ny...sehän pitää tätä Suomenmaata jaloillaan!
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: niin
Tiistaina 18.1. 2005 klo 18:16:23

Message:
Osta sen mettä.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Jobbari
Tiistaina 18.1. 2005 klo 19:00:42

Message:
Mitäs ostit niin pienen mökkitontin että naapurin hakkuut häiritsevät. Kun metsä tulee uudistuskypsäksi niin se hakataan. Ei tarvitse odotella kuin 20 vuotta niin olet taas suojassa tuulilta.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Tiistaina 18.1. 2005 klo 19:28:45

Message:
Osta pois. JA hakkaa itse. Saat hyvät metsärahat.
Revi kannot saat kantorahaa päälle.50 vuoden kuluttua taas harvennuksista lisää .
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Make
Tiistaina 18.1. 2005 klo 19:35:51

Message:
Ole tyytyväinen,kun tuulee kesällä ei ole itikoita.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: jouko
Tiistaina 18.1. 2005 klo 19:38:02

Message:
on kai sitä Keltaisessa pörssissä myynnissä tuota liito-oravan paskaa, ainakin joskus ollut...
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 19.1. 2005 klo 12:18:14

Message:
Eikö naapurin kanssa voi sopia että jättäisivät siihen rajalle suojametsää.Ympäristönkin kannalta on parempi ettei metsän keskellä oleva asumus,kaikkine hökkeleineen ja romukasoineen loista hakkuun jälkeen kuin huutomerkki keskellä aukeaa.Hyötyisivät niistä jättöpuista metsän elävätkin.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: sauli a
Keskiviikkona 19.1. 2005 klo 12:40:14

Message:
Saispa meidänkin mökin tontin ympärillä metsää omistava isäntä jostain rahareikää niin paljon että kelpais hakata yli-ikäinen kuusikko varjostamasta.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: juu-.u
Keskiviikkona 19.1. 2005 klo 21:01:36

Message:
Joo ja sit tuuli kaataa ne suojapuut kuitenkin
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: eläkeläismetsuri
Keskiviikkona 19.1. 2005 klo 21:16:44

Message:
Kyllähän siinä vaara on jos jätetään vain pieni saareke mökin ympärille.Riippuu paikasta, aina mökin läheltä on syytä kaataa isot puut pois koska nuo myrskyt näyttää lisääntyvän.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 19.1. 2005 klo 21:45:27

Message:
Ei välttämättä kaada.Riippuu miltä ilman suunnalta kaadetaan.Koska mökkien ympärillä on puita jotka ovat vuosikymmeniä ottaneet vastaan rajujakin tuulia.Vallitseva tuulen suunta on yleensä lännestä tai lounaasta joten mökin itä ja pohjois puolella olevien puiden juuristo on kasvanut ja kehittynyt pitämään suurenkin turilaan pystyssä.Hurrikaanin iskiessä tontille tuskin millään on enää mitään väliä,metsää kaatuu että ryrisee.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Keskiviikkona 19.1. 2005 klo 23:12:58

Message:
Tietääkseni tiheä metsä kaatuu helpommin myrskyllä, kuin tiheä. Tiheä metsä muodostaa seinän, jota tuuli ei pysty läpäisemään, joten puut kaatuvat. Harvan metsän läpi tuuli pääsee suht' vapaasti ja puut pysyvät pystyssä.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 20.1. 2005 klo 00:21:57

Message:
> Tietääkseni tiheä metsä kaatuu helpommin myrskyllä, kuin tiheä.

Kirjoitusvirhe. Pitää olla:

Tietääkseni tiheä metsä kaatuu helpommin myrskyllä, kuin harva.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Johan on!
Torstaina 20.1. 2005 klo 09:14:16

Message:
Vastaavia juttuja saa lukea aina silloin tällöin. Kyllä täytyy sanoa että on ihmisillä pokkaa. Sä omistat sen tonttis ja joku muu sen mettän. Ei pitäis olla epäselvää siinä mikä on sun moraalinen oikeutes vastustaa hakkuita.

Olisit ostanut riittävän ison tontin!
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: urabus
Torstaina 20.1. 2005 klo 10:41:59

Message:

©Urantia-säätiö


ESITE

Urantia-kirja

Kirja

Urantia-säätiö

Historiaa

Säätiön ohjelmat

URANTIA-KIRJAN ESITTELY

I osa
Keskusuniversumi ja
superuniversumit

II osa
Paikallisuniversumi

III osa
Urantian historia

IV osa
Jeesuksen elämä ja
opetukset


ESITE

URANTIA-KIRJA

Pienintäkään epäilystä ei ole siitä, että Urantia-kirjalla on mahdollisuudet lisätä valtavasti uusia aineksia kaikkien kansojen uskonnolliseen ja filosofiseen ajatteluun.

Eri puolilla maailmaa ihmiset ovat kerran toisensa jälkeen todenneet, miten syvällisesti kirja on vaikuttanut ja muuttanut heidän elämäänsä -- innoittanut ja kannustanut heitä yltämään uusille hengellisen kasvun ja kohentuneen elämän tasoille. Kun muistetaan, että lähes jokainen sukupolvi tuottaa joukon ihmisiä, jotka esiintyvät "uuden ilmoituksen" tuojina, on yllättävää, että Urantia-kirja ei puhu uuden järjestäytyneen uskonnon perustamisen puolesta. Sen näkemys rakentuu menneisyyden ja nykyisyyden uskonnolliselle perinnölle, ja se rohkaisee uskoon ja kanssaihmisten palvelemiseen pohjautuvaa omakohtaista ja elävää uskontoa.

KIRJA

Urantia-kirja, jonka ensimmäisen painoksen Urantia-säätiö julkaisi vuonna 1955, on taivaallisten olentojen laatima, planeetallemme Urantia tarkoitettu erityisilmoitus.

Kirjan sanoma on, että kaikki ihmisolennot ovat yhtä perhettä, yhden Jumalan, Universaalisen Isän, poikia ja tyttäriä. Kirja kertoo ihmiskunnan syntyhistoriasta, menneisyydestä ja sitä odottavasta tulevaisuudesta sekä suhteestamme Jumalaan. Se piirtää myös ainutlaatuisen ja vavahduttavan kuvan Jeesuksen elämästä ja opetuksista ja avaa uusia näkymiä ajallisuuteen ja ikuisuuteen. Se tuo esille uusia näkemyksiä ihmistä iäti yhä korkeammalle johdattavasta tutkimusmatkasta Universaalisen Isän löytämiseksi tässä ystävällisessä ja huolellisesti hallinnoidussa universumissamme.

Urantia-kirjan näkemys tieteestä, filosofiasta ja uskonnosta on kenties selkein ja olennaiseen keskittyvin nykyihmisen saatavilla oleva näiden aiheiden yhteistarkastelu. Sillä on toden totta potentiaalia muovata maailman tulevaisuutta.

URANTIA-SÄÄTIÖ

Urantia-säätiö perustettiin vuonna 1950 Urantia-kirjan väärentämättömän tekstin varjelijaksi ja huolehtimaan siitä, että kirjan opetukset lukijoiden ja veljesjärjestöjen avulla leviävät kaikkien kansojen saataville. Säätiön perimmäisenä tehtävänä on sellaista uskontoa, filosofiaa ja kosmologiaa vaalimalla, jotka vastaavat ihmisen älyllistä ja sivistyksellistä kehitystä, lisätä ja enentää ihmisen huojentuneisuutta, onnellisuutta ja hyvinvointia sekä yksilönä että yhteiskunnan jäsenenä.

Urantia-säätiö on ei-kaupallinen, sivistystyötä tekevä säätiö, jonka toimintaa ohjaa säätiöjulistus. Se on painattanut englanninkielistä kirjaa vuodesta 1955, ja viime vuodet se on käännättänyt kirjaa maailman monille kielille.

Urantia-säätiön koti osoitteessa 533 Diversey Parkway, Chicago, Illinois, Yhdysvallat, rakennettiin vuonna 1905; rakennus on arkkitehtuurin historian kannalta merkittävä. Ennen Urantia-kirjan julkaisemista rakennusta käytettiin kirjan puhtaaksikirjoitettuja lukuja tutkivien lukijoiden säännöllisenä kokoontumispaikkana. Vuonna 1969 kiinteistö testamentattiin kokonaisuudessaan Urantia-säätiölle. Rakennuksessa on nykyisin toimistoja, varasto- ja postitustiloja, "Foorumin huone" kokouksia ja opintoryhmiä varten sekä kaksi asuntoa.

HISTORIAA

1900-luvun alkupuolella eräästä Chicagossa praktikoivasta lääkäristä tuli kontaktikomissiona tunnetun ryhmän johtaja. Mainitulla pienellä ryhmällä oli keskeinen asema Urantia-kirjan lopullisen tekstin tuottamisessa ja sen ensivaiheen varjelemisessa. Heidän tuli vannoa, etteivät he paljasta ilmoituksen antamiseen liittyviä yksityiskohtia, jotteivät tulevat sukupolvet ryhdy palvomaan siinä mukana olleita. Pidettiin tärkeänä, ettei kukaan yksilö nouse jalustalle siksi, että hän oli tekemisissä Urantia-kirjan kanssa. Ilmoituksellisesta luonteestaan johtuen kirja menestyy omien ansioidensa, luonteensa ja sisältönsä varassa.

Sitä mukaa kun Urantia-kirjan sisältöä kirjoitettiin puhtaaksi, Urantia-lukuja luettiin "Foorumille", jota myös pyydettiin esittämään kysymyksiä. Foorumi oli ryhmä, joka oli kokoontunut säännöllisiin keskustelutilaisuuksiin tohtorin kotona. Kysymyksiin annetut vastaukset liitettiin sittemmin kirjan lukuihin. Näistä ensimmäisistä lukijoista muodostui ilmoitukseen uskovien ensimmäinen ydinryhmä, ja he omaksuivat tehtäväkseen saattaa Urantia-kirjan opetukset koko ihmiskunnan tietoisuuteen.

SÄÄTIÖN OHJELMAT

Käännökset

Urantia-säätiö on ottanut tehtäväkseen tuottaa korkealaatuisia Urantia-kirjan käännöksiä, jotka siirtävät englanninkielisen tekstin tarkasti kaikille merkittäville kielille. Monet antaumukselliset ja monikieliset lukijat ovat työskennelleet säätiön kanssa kääntäen kirjan ranskaksi, suomeksi, espanjaksi, venäjäksi ja hollanniksi, ja käännöksiä levitetään maissa, joissa kyseisiä kieliä puhutaan. Monta muuta käännöstä on valmistumassa.

Maailmanlaajuinen jakelu ja kansainvälistyminen

Tarkoituksenaan saattaa kirja laajan yleisön ja kirjakauppa-alan tietoisuuteen Urantia-säätiö pitää sitä esillä suurimmilla kirja-alan messuilla kaikkialla maailmassa. Sitä mukaa kun käännöksiä valmistuu ja kirjaa luetaan muissa maissa, myös Urantia-säätiöltä odotetaan yhä enemmän palveluja. Tästä johtuen Urantia-säätiö ylläpitää monissa maissa toimistoja, jotka palvelevat sijaintimaataan ja naapurialueita.

Opintoryhmät

Urantia-säätiö rohkaisee lukijoita perustamaan opintoryhmiä omalla alueellaan, sillä monet lukijat ovat sitä mieltä, että opintoryhmä on paras paikka harjoitella ryhmätyötä ja edistää hengellistä kasvua; vuorovaikutus auttaa Urantia-kirjan opetusten omaksumisessa ja muuttumisessa käytännön elämäksi. Opintoryhmä on lisäksi todettu ensisijaiseksi yhteisömuotoiseksi välineeksi opetusten levittämisessä. Opetusten muuttuminen osaksi yksilön elämää on tulosta siitä, että maailmassa on tuhansittain opintoryhmiä, jotka omistautuvat Urantia-kirjan opiskelemiseen.

Kansainvälinen Urantia-yhdistys (IUA)

IUA on kansallisista ja paikallisista yhdistyksistä koostuva lukijajärjestö, johon kuuluvat antaumukselliset miehet ja naiset ovat lukeneet Urantia-kirjan kokonaisuudessaan ja jotka tukevat Urantia-säätiön tehtävää. He edistävät Urantia-kirjan syvällistä opiskelua ja levittävät kirjan opetuksia monin erilaisin tavoin, kuten seminaarein, alueellisin kokoontumisin ja konferenssein.

Lukijapalvelut

Menneisyys on osoittanut, että monien Urantia-kirjan opetukset omaksuneiden elämä muuttuu syvällisesti niin, että tuloksena on luonnollinen halu jakaa tämä hyvä muiden kanssa, halu antaa ja palvella. Lukijat etsivät usein säätiön ja IUA:n tukea. Säätiö pitää yllä lukijaluetteloa ja palvelee auttamalla Urantia-kirjan opiskelijoita löytämään toisensa. Urantia-säätiö palvelee lukijakuntaa myös toimittamalla informaatiota Urantia-kirjasta, säätiöstä ja sen liitännäisjärjestöistä.

Julkaisut ja oheisteokset

Urantia-kirjan ja sen käännösten lisäksi säätiön julkaisuihin kuuluvat 1) monella kielellä julkaistu tietokoneversio hakutoimintoineen, 2) hakemisto, 3) The Urantia Bookin englanninkielinen ääniteversio, 4) tiedotuslehtisiä, opetusaineistoa ja uutiskirjeitä, joilla tuotteista ja palveluista tiedotetaan kirjakaupoille ja suurelle yleisölle. Soita tai kirjoita ja pyydä luettelo.

Kirjalahjoitukset

Jottei keneltäkään evättäisi mahdollisuutta tutustua Urantia-kirjaan, yksi Urantia-säätiön toimintatavoista on lahjoittaa kirjoja varattomille henkilöille ja kirjastoille maailman eri puolilla.

Tekijänoikeudet ja tavaramerkit

Säätiöjulistuksessa Urantia-säätiön tehtäväksi määritellään Urantia-kirjan tekstin säilyttäminen koskemattomana. Täyttääkseen tämän luottamustehtävän Urantia-säätiö omistaa kirjaan kohdistuvat tekijänoikeudet kaikilla kielillä. Säätiö omistaa lisäksi yleismaailmallisesti tavaramerkeiksi rekisteröidyt sanat "Urantia" ja "Urantian" sekä samankeskisten ympyräin muodostaman tunnuksen.

Tulevaisuuden haasteet

Urantia-kirjassa sanotaan:

Kuluvan aikakauden uskonnollinen haaste kohdistuu niihin kaukonäköisiin ja eteenpäin katsoviin miehiin ja naisiin, jotka omaavat hengellistä ymmärrystä ja uskaltavat rakentaa uuden ja kiehtovan elämisen filosofian laajentuneista ja erinomaisen yhdentyneistä, nykyaikaisista kosmisen totuuden, universumin kauneuden ja jumalallisen hyvyyden käsityksistä. [43:3]

Kun ihmiset sydämessään ja mielessään omaksuvat Urantia-kirjan opetukset, niillä on voima muuttaa todellisuudeksi Mestarin ylivertainen sanoma: Rauha maan päällä ja hyvä tahto ihmisten kesken.

Haasteenamme on toimittaa tämä ilmoitus hengellistä sanomaa kaipaaville sieluille ilman tyrkyttävää mainontaa, ilman kirkkoutumista ja evankelioimista. Suunnitelmissa on lisätä käännösten määrä kuuteenkymmeneen vuoteen 2030 mennessä ja luoda tarvittavat jakelukanavat. Silloin planeetan asukkaista noin kahdeksallakymmenelläneljällä prosentilla on mahdollisuus lukea Urantia-kirja äidinkielellään.

Tästä kunnianhimoisesta ohjelmasta suoriutuakseen Urantia-säätiö tarvitsee kaltaistesi ihmisten tukea ja apua. Jos haluaisit osallistua työhön Urantia-kirjan opetusten levittämiseksi kaikkialle maailmaan tai jos yksinkertaisesti vain kaipaat enemmän tietoa, älä epäröi ottaa yhteyttä verkkosivumme www.urantia.org kautta tai soittamalla toimistoomme.

URANTIA-KIRJAN ESITTELY

Urantia-kirja on ainutlaatuinen julkaisu, jonka merkitys planeettamme Urantian asukkaille on käänteentekevä. Kirja kertoo Jumaluudesta, universumien rakenteesta ja hallinnosta sekä asuttamamme planeetan suhteesta maailmankaikkeuteen. Se kertoo, mistä ihminen on peräisin, minne hän päätyy ja mikä on hänen suhteensa Jumalaan. Kirja kertoo Jeesuksen opetuksista. Se koskettaa ihmisen syvimpiä hengellisiä kaipauksia, samalla kun se on älyllisesti kiehtova saattaessaan uskonnon, filosofian ja nykytieteen sopusointuun tukemalla yksilökohtaista hengellistä kasvua ja maailmankaikkeuden ymmärtämistä tavalla, joka vastaa ihmisen älyllisen ja kulttuurisen kehityksen tasoa. Se avaa kokonaan uusia näkymiä ajallisuuteen ja ikuisuuteen ja tarjoaa uusia käsityksiä ihmisen alati korkeammalle yltävistä ponnistuksista Jumala Isän löytämiseksi. Tämä 196 lukua sisältävä kirja antaa kattavan ja selkeän selvityksen ihmisen alkuperästä, menneisyydestä ja kohtalosta.

I OSA
KESKUSUNIVERSUMI JA SUPERUNIVERSUMIT

Tämän osan 31 lukua käsittelevät Jumaluuden olemusta, Paratiisin todellisuutta, keskusuniversumin ja superuniversumien rakennetta ja toimintaa, suuruniversumin persoonallisuuksia ja kehittyvien kuolevaisten ylevää päämäärää. Lukujen toimitustyöstä ja kääntämisestä englannin kielelle vastasi 24-jäseninen hallinnollisissa tehtävissä toimivien henkiolentojen ryhmä, jonka korkeat jumaluutta edustavat persoonallisuudet, Päivien Ikuiset, olivat valtuuttaneet suorittamaan tämän tehtävän Urantialla vuonna 1934.

II OSA
PAIKALLISUNIVERSUMIT

Kukin paikallisuniversumi on Paratiisista lähtöisin olevan, Mikaeliksi kutsutun Luoja-Pojan kätten työtä. Se käsittää sata konstellaatiota, joista jokaiseen kuuluu sata asutuista maailmoista koostuvaa paikallisjärjestelmää. Meidän maailmamme, Urantia, kuuluu paikallisuniversumiin, jonka hallitsija on Mikael, Jumalan Poika ja Ihmisen Poika. Tämä maailma tuntee hänet Jeesus Nasaretilaisena. Keskusuniversumissa Universaalinen Isä (Jumala) on läsnä henkilökohtaisesti; avaruuden universumeissa ja planeetoilla Isämme edustajina toimivat hänen Hallitsija-Poikansa, samalla kun hän on mitä läheisimmin läsnä kuolevaislastensa mielessä näissä asustavan hengen eli Ajatuksensuuntaajan kautta. Toisen osan muodostavat 25 lukua kertovat ihmisen ylösnousemuksellisesta elämänurasta sen jälkeen kun tämä ensimmäinen, evolutionaarisella planeetalla vietetty elämä on päättynyt.

III OSA
URANTIAN HISTORIA

Noin miljardi vuotta sitten Urantia oli saavuttanut jokseenkin nykyisen kokonsa. Suunnilleen tuohon aikaan se merkittiin paikallisuniversumimme, Nebadonin, rekistereihin ja sille annettiin nimi Urantia. (s. 660:3). Tämän osan muodostavat 63 lukua kertovat planeettamme historiasta, sen geologisesta kehityksestä, elämän tänne tuomisesta sekä ihmisen evoluutiosta ja historiasta, hänen kehittyvästä sivilisaatiostaan, ihmisen luomista instituutioista ja hallitusjärjestelmistä. Luvussa käsitellään myös kolminaisuuskäsitettä, uskonnon kehitystä, kerrotaan ihmisessä asuvasta Jumalan hengestä (Ajatuksensuuntaaja), persoonallisuuden eloonjäämisestä sekä Kristus Mikaelin lahjoittautumisista. Urantia on koko Nebadonin tunteisiin vetoava pyhäkkö, kymmenestämiljoonasta asutusta maailmasta ensimmäinen, Kristus Mikaelin maanpäällinen koti.. Ja kirjanne kertoo totuuden sanoessaan, että tämä sama Jeesus on luvannut joskus vielä palata maailmaan, jossa hän suoritti viimeisen lahjoittautumisensa, eli Ristin Maailmaan. (s. 1319:1).

IV OSA
JEESUKSEN ELÄMÄ JA OPETUKSET

Tähän osaan kuuluvissa 77 luvussa kerrotaan vuodesta toiseen edeten Ihmisen Pojan elämästä ja opetuksista, hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan, kuvataan hänen matkojaan, hänen henkilökohtaista ja julkista toimintaansa, kerrotaan kahdentoista apostolin valitsemisesta ja kouluttamisesta, hänen oikeudenkäynnistään, kuolemastaan sekä kuolleistaheräämisestään. Jeesuksen elämäkerta kattaa kirjan viimeisen kolmanneksen. Kirjan kolme ensimmäistä osaa ovat runsaasti tietoa tarjoava johdanto, universumitaustan selvitys, kertomukselle Jeesuksen jumalallis-inhimillisestä elämästä planeetallamme. Niinpä kuvaus hänen verrattomasta elämästään näissä kosmisissa kehyksissä onkin mitä soveliain Urantia-ilmoituksen loppuhuipennus. Jeesuksen elämä ja opetukset ovat tässä perinteen ja opinkappaleiden painolastista vapaassa muodossaan ihmisen verrattomasti paras apu hänen ajasta aikaan jatkuvassa kilvoittelussaan kohti Paratiisia. Urantian suuri toivo on siinä mahdollisuudessa, että uusi ilmoitus Jeesuksesta uusin ja entistä laajemmin esityksin hänen pelastavasta sanomastaan hengellisesti yhdistäisi rakastavan palvelun puitteissa hänen nykyisten tunnustuksellisten seuraajiensa monilukuiset perheet. (s. 2086:2). Aika on kypsä näkemään ihmis-Jeesuksen kuvaannollinen kuolleistanousu hautakammiostaan keskelle yhdeksän-toista vuosisadan aikana kertyneitä teologisia perinteitä ja uskonnollisia dogmeja.. Mikä ylimaallinen palvelus se olisikaan, josIhmisen Poika tämän ilmoituksen välityksellä mahdollisesti taas löydettäisiin perinteisen teologian hautakammioista ja esiteltäisiin elävänä Jeesuksena hänen nimeään kantavalle kirkolle ja kaikillemuille uskonnoille! (s. 2090:3)

Tekstilainaukset ovat Urantia-kirjasta © 1993 Urantia Foundation

URANTIA-KIRJAN OTTEITA

Kahdennenkymmenennen vuosisadan psykologisesti epävakaisina aikoina, keskellä tieteen aikakauden pyörremyrskyn kaltaisten siirtymävaiheiden aiheuttamia taloudellisia mullistuksia, moraalin akanvirtoja ja sosiologisia ristiaallokoita ovat tuhannet ja taas tuhannet miehet ja naiset joutuneet hämmennyksiin, niin kuin ihminen vain voi joutua. He ovat huolestuneita, levottomia, pelokkaita ja epävarmoja, eivätkä he osaa asettua aloilleen. Enemmän kuin koskaan ennen maailman historiassa he tarvitsevat terveen uskonnon suomaa lohdutusta ja tasapainottavaa vaikutusta. Ennennäkemättömistä tieteellisistä saavutuksista ja mekaanisesta kehityksestä huolimatta vallalla on hengellinen pysähtyneisyys ja filosofinen kaaos. [1090:2]

Nykyajan mekanisti on epäjohdonmukainen, sillä jos universumimme olisi pelkästään ainetta ja ihminen olisi vain kone, tällainen ihminen ei mitenkään kykenisi tunnistamaan itseään sanotunkaltaiseksi koneeksi, ja tällainen koneihminen olisi niin ikään täysin tietämätön tuollaisen aineellisen maailmankaikkeuden olemassaolon tosiasiasta. Materialistista kauhua ja epätoivoa edustava mekanistinen tiede ei ole kyennyt tiedostamaan sitä tosiasiaa, että tiedemiehellä, jonka nimenomaan aineellisen ylittävä ymmärrys laatii näitä erheellisiä ja itsensä kanssa ristiriidassa olevia käsityksiä materialistisesta maailmankaikkeudesta, on hengen asuttama mieli. [2078:6]

Jo yksistään materialismiväitteen olemassaolo tuo epäsuorasti julki, että se mieli, joka ottaa vapauden esittää tällaisia dogmeja, edustaa aineellisuuden ylittävää tietoisuutta. Mekanismi voisi vain rappeutua, mutta koskaan se ei kykenisi edistymään. Koneet eivät ajattele, luo, unelmoi, kaipaa, ihannoi, isoa totuutta tai janoa vanhurskautta. Ne eivät motivoi elämäänsä pitämällä intohimonaan toisten koneiden palvelemista, eivätkä ne ota ikuista edistymistä merkitseväksi päämääräkseen sitä ylevää tehtävää, että ne löytäisivät Jumalan ja pyrkisivät olemaan hänen kaltaisensa. Koneet eivät koskaan ole älykkäitä, emotionaalisia, esteettisiä, eettisiä, moraalisia eivätkä hengellisiä. [2079:9]

Tiedonhalu -- selvilleottamisen henki, keksimisen tarve, tietämisen pakko -- kuuluu avaruuden kehittyvien luotujen syntymässään saamiin ja jumalallisiin avuihin. Ei näitä luonnollisia yllykkeitä annettu teille, jotta te ne tukahduttaisitte tai torjuisitte. Näitä suurisuuntaisia haluja täytyy lyhyen maisen elämänne kuluessa toki tavan takaa hillitä; pettymykseltä ei voi useinkaan välttyä, mutta niiden pitkien aikakausien kuluessa, jotka ovat tulossa, ne muuttuvat täysimääräiseksi reaalisuudeksi ja saavuttavat loistavan täyttymyksen. [160:1]

Tieteessä Jumala on Ensimmäinen Aiheuttaja; uskonnossa hän on universaalinen ja rakastava Isä; filosofiassa hän on se ainoa olento, joka on olemassa itsestään -- joka olemassaolonsa osalta ei ole riippuvainen mistään muusta olennosta, mutta joka auliisti antaa olemassaolon todellisuuden kaikille olevaisille ja kaikille muille olennoille. Mutta tarvitaan ilmoitus osoittamaan, että tieteen Ensimmäinen Aiheuttaja ja filosofian tarkoittama itsestään olemassa oleva Ykseys ovat sama kuin uskonnon Jumala, jonka täyttävät armo ja hyvyys ja joka on sitoutunut toteuttamaan maan päällä elävien lastensa ikuisen eloonjäämisen. [59:3]

Kuluvan aikakauden uskonnollinen haaste kohdistuu niihin kaukonäköisiin ja eteenpäin katsoviin miehiin ja naisiin, jotka omaavat hengellistä ymmärrystä ja uskaltavat rakentaa uuden ja kiehtovan elämisen filosofian laajentuneista ja erinomaisen yhdentyneistä, nykyaikaisista kosmisen totuuden, universumin kauneuden ja jumalallisen hyvyyden käsityksistä. Sellainen uusi ja oikeamielinen moraalinäkemys on vetoava kaikkeen siihen, mikä ihmismielessä on hyvää, ja on oleva haasteena sille, mikä ihmissielussa on parasta. Totuus, kauneus ja hyvyys ovat jumalallisia realiteetteja, ja kun ihminen nousee ylemmäs hengellisen elämän portaikkoa, nämä Iankaikkisen ylivertaiset ominaisuudet käyvät yhä koordinoidummiksi ja yhtenäisemmiksi Jumalassa, joka on rakkaus.[43:3]

Ihmiskunnan jokaisella rodulla on oma mentaalinen näkemyksensä inhimillisestä olemassaolosta. Mieleen pohjautuvan uskonnon täytyy sen vuoksi aina vastata näitä erilaisia rotukohtaisia näkemyksiä. Auktoriteettiuskonnot eivät voi milloinkaan päästä yhtenäisyyteen. Ihmiskunnan yhdistyneisyys ja kuolevaisten veljeys voidaan saavuttaa vain hengen uskonnon superantimien avulla ja kautta. Rotujen ajatusmaailmat saattavat erota toisistaan, mutta koko ihmiskunnan sisimmässä on sama jumalallinen ja ikuinen henki. Toive ihmisten veljeydestä voi toteutua, kun, ja niin kuin, yhdistävä ja jalostava hengen uskonto -- henkilökohtaiseen hengelliseen kokemukseen perustuva uskonto -- kyllästää ja peittää varjoonsa toisistaan poikkeavat, arvovaltaan perustuvat mielen uskonnot.[1732:1]

Terveydestä ja mielenterveydestä ihmisellä on paljon ymmärrystä, mutta onnellisuudesta hän ei ole itse asiassa oivaltanut paljonkaan. Syvin onnellisuus kytkeytyy erottamattomasti hengelliseen edistymiseen. Hengellinen kasvu tuottaa kestävää iloa; rauhaa, joka käy kaiken ymmärryksen yli.[1098:0]

Täysimääräinen yhteenveto ihmiselämästä on tieto siitä, että ihmistä opettaa tosiasiatieto, että häntä jalontaa viisaus ja että hänet pelastaa -- vanhurskauttaa -- uskonnollinen usko.[2094:3] Uskonnonharjoittajat näyttävät elävän ikään kuin he olisivat tosiasiallisesti vapautuneet häiritsevästä kiireestä ja tuskallisesta paineesta, jotka johtuvat ajallisuuden maallisiin kehityskulkuihin luonnostaan kuuluvista hankaluuksista. Heissä on näkyvillä sellaista persoonallisuuden tasapainottumista ja luonteen tyyneyttä, että sitä eivät fysiologian, psykologian eivätkä sosiologian lait selitä.[1120:0]

Uskonto innoittaa ihmistä elämään maan päällä rohkeasti ja riemullisesti. Kiihkeyteen se liittää kärsivällisyyden, innostukseen se yhdistää ymmärryksen, vallankäyttöön se kytkee myötätuntoisuuden ja tarmokkuuteen se tuo ihanteita. [1093:1] Ajallisia kysymyksiä ihminen ei voi koskaan ratkaista viisaasti eikä päästä henkilökohtaisena eduntavoitteluna ilmenevän itsekkyyden yli, ellei hän mietiskele asioita Jumalan kaikkivaltiuden edessä ja ota laskuissaan huomioon jumalallisten merkitysten ja hengellisten arvojen realiteetteja. [1093:2]

Universumien kulkuun avaruuden läpi sisältyy suuri ja ylevä tarkoitus. Mikään ei ole turhaa siinä kamppailussa, jota te kuolevaisina käytte. Olemme kaikki osa valtavaa suunnitelmaa, jättiläismäistä hanketta, ja juuri hankkeen suunnattomuus estää meitä siitä yhden ainoan hetken tai yhden ainoan elämän kuluessa näkemästä kovinkaan paljon. Olemme kaikki osa ikuista projektia, jota Jumalat valvovat ja toteuttavat. Koko ihmeellinen ja universaalinen mekanismi etenee majesteettisesti avaruuden halki Ensimmäisen Suuren Lähteen ja Keskuksen infiniittisen ajatuksen ja ikuisen tarkoituksen sävelten poljennossa.[364:3]

Ikuinen Jumala on äärettömän paljon enemmän kuin ideaksi tehty todellisuus tai persoonaksi käsitetty universumi. Jumala ei ole yksinkertaisesti vain ihmisen korkeimmasta korkein kaipaus, kuolevaisen etsintäkohde. Ei Jumala myöskään ole pelkkä käsite, vanhurskautta edustava voimapotentiaali. Universaalinen Isä ei ole luonnon synonyymi, eikä hän myöskään ole luonnonlakien personoituma. Jumala on transsendenttinen reaalisubjekti, ei pelkkä ihmisen perinnäinen käsitys korkeimmista arvoista. Jumala ei ole hengellisten merkitysten psykologinen kohdentuma, hän ei liioin ole "ihmisen jaloin luomus". Jumala saattaa ihmisten mielessä olla mikä tahansa mainituista käsityksistä tai ne kaikki, mutta hän on paljon enemmän. Hän on pelastava persoona ja rakastava Isä kaikille, jotka maan päällä nauttivat hengellisestä rauhasta ja jotka halajavat kuolemassa kokea persoonallisuuden eloonjäämisen. [23:5]

Ilman sangen aktiivista persoonallisuutta mitään todellista uskontoa ei ole olemassa... Aito uskonto on kuitenkin elävää. [1120:4] Persoonallisuus on se kosminen varustus, se universaalisen todellisuuden osa-alue, joka voi ilmetä rinnan loputtoman muuttumisen kanssa ja samalla säilyttää identiteettinsä kaikkien näiden muutosten keskellä ja ainiaan jälkeenkinpäin.[1434:5] Persoonallisuus on pohjimmiltaan muuttumaton. Mikä muuttuu kasvaa , on moraalinen luonne. [1572:7] Ihmispersoonallisuus on jumalallisen Luoja-persoonallisuuden ajallis-avaruudellinen varjokuva. [29:7] Persoonallisuus noudattaa tyyppejä, mutta se on aina ainutlaatuista.[1220:5] Harvassapa ovat kuolevaiset, jotka rohkenevat koskaan laatia minkäänlaista yhteenvedon tapaista luonnon ja armon yhteisen huolenpidon tuottamista persoonallisuuden ansioista. Useimmat köyhinä itseään pitävät sielut ovat tosiasiassa rikkaita, mutta he eivät suostu sitä uskomaan. [556:6]

Henkeen perustuva uskonto merkitsee ponnistelua, kamppailua, ristiriitaa, uskoa, päättäväisyyttä, rakkautta, lojaalisuutta ja edistymistä. Mieleen perustuva uskonto, auktoriteettiin perustuva teologia, vaatii muodollisilta uskoviltaan näitä ponnistuksia joko vain vähän tai ei ollenkaan. Perinne on turvallinen pakopaikka ja helppo tie niille pelokkaille ja puolisydämisille sieluille, jotka vaistomaisesti karttelevat uskaliaan löytöretken muodossa uskon merillä, tutkimattoman totuuden aavoilla ulapoilla tehtäviin matkoihin liittyviä hengen kilvoitteluja ja mentaalisia epävarmuuksia, jotka tulevat vastaan etsittäessä yhä kaukaisempia hengellisten realiteettien rantoja sellaisina kuin ne ovat edistyvän ihmismielen löydettävissä ja kehittyvän ihmissielun koettavissa. [1729:6]

Miltei kaikki, jolla sivilisaatiossa on kestävää arvoa, juontuu perimmältään perheestä.[765:5] Perhe on ihmisen suurin puhtaasti inhimillinen aikaansaannos, sillä siinä yhdistyy miehen ja naisen biologisten suhteiden evoluutio aviomiehen ja aviovaimon välisiin sosiaalisiin suhteisiin. [939:3] Isät eivät ole tuomarien, vihamiesten eivätkä velkojien kaltaisia. Todelliset perheet rakentuvat suvaitsevuudelle, kärsivällisyydelle ja anteeksiantamukselle. [1604:6] Yhden sukupolven kodit, kirkot ja koulut määräävät ennakolta, mihin suuntaan seuraavan sukupolven luonne kehittyy. [909:7] Ihmiselle ei totisesti ole hyväksi olla yksin. [1775:7]

Kun inhimillisen nurjamielisyyden, itsekkyyden, julmuuden, vihan, häijyyden ja kateuden vuoksiaallot takovat kuolevaisen ihmisen sielun ympärillä, voit olla levollisin mielin ja luottaa siihen, että yksi sellainen sisäinen vallitus on olemassa, jonka kimppuun ehdottomasti kukaan ei voi käydä, nimittäin hengen linnoitus; näin voidaan sanoa ainakin jokaisesta sellaisesta ihmisestä, joka on jättänyt huolenpidon sielustaan omassa sisimmässään asuvan hengen, ikuisen Jumalan hengen, haltuun. [1096:4]

Älkää koskaan unohtako, että on vain yksi suuri löytöretki, joka suo suuremman tyydytyksen ja joka on järisyttävämpi kuin pyrkimys saada selville elävän Jumalan tahto, ja se on ylittämätön kokemus siitä, että rehellisesti yrittää toteuttaa tuota jumalallista tahtoa. Ja muistakaa, että Jumalan tahtoa voi toteuttaa missä hyvänsä maisessa tehtävässä. Ei ole niin, että jotkin toimet ovat pyhiä ja toiset maallisia. Kaikki on pyhää niiden elämässä, joita henki johdattaa; toisin sanoen, jotka ovat totuudelle alamaisia, joita rakkaus jalontaa, joita armeliaisuus hallitsee ja joita hillitsee oikeamielisyys -- oikeudenmukaisuus. [1732:4]

Henkilökohtainen, hengellinen uskonnollinen kokemus on tehokas ratkaisu useimpiin kuolevaisen kohtaamiin vaikeuksiin. Se on kaikkien inhimillisten ongelmien tehokas lajittelija, arvioija ja muokkaaja. Uskonto ei poista tai hävitä inhimillisiä vaikeuksia, mutta se kylläkin hälventää, suodattaa ja valottaa niitä ja nousee niiden yläpuolelle. [2093:6]

Lyhyt oleskelusi Urantialla, tällä kuolevaisen ihmisen lapsuudensfäärillä, on vain yksi rengas, heti ensimmäinen pitkässä ketjussa, joka on ulottuva universumien yli ja ikuisten aikakausien läpi. Tärkeätä ei niinkään paljon ole se, mitä opit tässä ensimmäisessä elämässä, vaan tärkeätä on tämän elämän elämisen kokemus. Edes tässä maailmassa tehtävä työ, niin tuiki tärkeää kuin se onkin, ei ole läheskään yhtä tärkeää kuin on se tapa, jolla tämän työn teet. Mitään aineellista palkkiota ei vanhurskaasta elämisestä saa, mutta siitä saa syvällisen tyydytyksen -- tietoisuuden saavutuksesta -- ja tämä ylittää minkä tahansa ajateltavissa olevan aineellisen palkinnon. [435:6]

Älä ole niin veltto, että pyydät Jumalaa ratkaisemaan ongelmasi, mutta älä toisaalta milloinkaan epäröi pyytää häneltä viisautta ja hengellistä voimaa opastamaan ja tukemaan itseäsi samalla, kun itse päättäväisesti ja rohkeasti käyt käsillä olevien pulmien kimppuun.[999:8]

Älkää salliko Jumalan suuruuden, hänen infiniittisyytensä hämärtää tai pimentää hänen persoonallisuuttaan. "Hänkö, joka suunnitteli korvan, ei kuulisi? Hänkö, joka muovasi silmän, ei näkisi?" Universaalinen Isä on jumalallisen persoonallisuuden korkein taso. Koko luomakunnan puitteissa hän on persoonallisuuden alkulähde ja määränpää. Jumala on sekä infiniittinen että persoonallinen; hän on infiniittinen persoonallisuus. Jumala on eittämätön persoonallisuus, siitäkin huolimatta, että hänen henkilönsä infiniittisyys sijoittaa hänet ikuisiksi ajoiksi aineellisten ja finiittisten olentojen täyden ymmärryksen tuolle puolen. [27:3]

Jumala ei ole vain kohtalon määrääjä, vaan hän on ihmisen ikuinen määränpää. Kaikki ihmisen ei-uskonnolliset toiminnot pyrkivät taivuttamaan universumin kierouttavaan minän palvelemiseen; aidosti uskonnollinen yksilö pyrkii samastamaan minuutensa maailmankaikkeuden kanssa ja sitten omistamaan tämän yhdistyneen minänsä toiminnan kanssaolentojensa -- ihmisten ja ihmisten yläpuolella olevien olentojen -- muodostaman universumiperheen palvelemiseen.[67:1]

Henki ei milloinkaan pakota, ainoastaan johdattaa. Jos olet halukas oppimaan, jos tahdot saavuttaa henkitasot ja päästä jumalallisiin korkeuksiin, jos vilpittömästi haluat saavuttaa ikuisen päämäärän, jumalallinen Henki on hellästi ja lempeästi johdattava sinua Jumalan poikauden ja hengellisen edistymisen polkua. Jokainen astumasi askel on astuttava halullisesti, älyllistä ja riemullista yhteistyötä osoittaen. Hengen herruus ei ole milloinkaan pakon tahraamaa eikä painostuksen likaamaa. [381:5]

Kun aikanne päättyy siellä, missä nyt olette; kun tilapäisessä hahmossanne tapahtuva mainen matkanne on kuljettu loppuun; kun lihallinen koettelemusten täyttämä vaelluksenne päättyy; kun tomu, josta rakentuu kuolevaisen tomumaja, "muuttuu jälleen maaksi, josta se on tullut", silloin paljastuu, että sen sisimmässä asunut "Henki palaa Jumalan luokse, joka sen antoi". Tämän planeetan jokaisessa moraalisessa olennossa on Jumalan osanen, hitunen jumalallisuutta. Vielä se ei omistusoikeuden nojalla ole teidän, mutta se on nimenomaisesti tarkoitettu olemaan yhtä kanssanne, jos selviätte kuolevaisen olemassaolosta tuonpuoleiseen. [26:5]

Uskonto tosiaankin tarvitsee uusia johtajia, hengellisiä miehiä ja naisia, jotka rohkenevat panna luottamuksensa yksinomaan Jeesukseen ja hänen verrattomiin opetuksiinsa. Jos kristinusko yhä jatkaa hengellisen tehtävänsä laiminlyömistä ja jatkuvasti touhuaa vain sosiaalisten ja aineellisten ongelmien parissa, niin hengellisen renessanssin on odotettava äsken mainittujen Jeesuksen uskonnon uusien opettajien tulemista, opettajien, jotka omistautuvat vain ja ainoastaan ihmisten hengelliseen uudelleenvirittämiseen. Ja silloin tulevat nämä hengestä syntyneet sielut oitis tarjoamaan sen johtajuuden ja inspiraation, joka maailman sosiaaliseen, moraaliseen, taloudelliseen ja poliittiseen uudelleenjärjestämiseen tarvitaan.[2082:9]

Jeesus opetti: Älkää välittäkö opettajastanne kuvaa surujen miehenä. Tulevien sukupolvien tulee tietää myös, miten ilomme oli sädehtivää, miten hyvä tahtomme oli ylitsevuotavaa, miten hyväntuulisuutemme oli innoittavaa. Julistamme ilosanomasta kertovaa viestiä, jonka muuntava vaikutus on tarttuvaa. Uskontomme sykkii uutta elämää ja uusia merkityksiä. Ilo täyttää tämän opetuksen vastaan ottavat, ja sydämessään heillä on pakottava tarve iloita iäti ja aina. Lisääntyvä onnellisuus on aina kaikkien niiden kokemuksena, jotka ovat varmoja Jumalasta. [1766:6]

Uusi ja täydempi ilmoitus Jeesuksen uskonnosta tulee vääjäämättä valloittamaan materialistista sekularismia edustavan imperiumin ja kumoamaan mekanistista naturalismia edustavan maailmanvallan. Urantia huojuu nyt erään hämmästyttävimmän ja kiehtovimman, sosiaalista uudelleensuuntautumista, moraalista elpymistä ja hengellistä valaistumista merkitsevän käännekohtansa partaalla.[2082:7]

Läpikotaisen itsekäs sielu ei edes kykene rukoilemaan siinä merkityksessä, mitä tämä sana todellisuudessa tarkoittaa. [1639:4] Mutta aito rukoileminen tavoittaa kyllä todellisuuden. Edes ilmavirtojen suuntautuessa ylöspäin yksikään lintu ei kykene liitelemään muutoin kuin levittämällä siipensä. Rukoilu kohottaa ihmistä, sillä se on menetelmä, jonka avulla mennään eteenpäin käyttämällä hyväksi universumin nousevia hengellisiä virtoja. [1002:1] Sanat ovat rukouksen kannalta epäoleellisia... Jumala vastaa siihen, miten sielu suhtautuu, ei sanoihin, jotka lausutaan.[1002:4]

Taivaassa oleva Isä on antanut sinulle anteeksi jo ennen kuin olet edes ajatellut sellaista häneltä pyytää, mutta tällainen anteeksianto ei ole henkilökohtaisessa uskonnollisessa kokemuksessasi tarjolla ennen kuin itse annat anteeksi kanssaihmisillesi. Jos asiaa ajatellaan faktana, ei se, että annat anteeksi lähimmäisillesi, ole Jumalan anteeksiannon ehto, mutta jos asiaa ajatellaan kokemuksena, se nimenomaan on Jumalan anteeksiannon ehto.[1638:4]

On totta, että te kuolevaiset olette maallista, eläimellistä alkuperää; ulkokuorenne on toden totta pelkkää tomua. Mutta jos tosissanne tahdotte, jos todella sitä haluatte, niin aikakausien perintöosa on varmasti teidän, ja jonakin päivänä tulette palvelemaan kaikkialla universumeissa siinä ominaisuudessa, mitä te todella olette: kokemuksen Korkeimman Jumalan lapsia ja kaikkien persoonallisuuksien Paratiisin-Isän jumalallisia poikia.[1240:1]

Jumalalla on mielessään suunnitelma, joka kattaa hänen suunnattomien valtakuntiensa jokaisen luodun, ja tämä suunnitelma on ikuinen tarkoitus, joka edustaa rajatonta mahdollisuutta, rajoittamatonta edistymistä ja loputonta elämää. Ja tällaisen verrattoman elämänuran loputtomat aarteet ovat teidän kilvoiteltavinanne![365:3] Ikuisuutta oleva määränpää on edessäpäin! Jumalallisuuden saavuttamisen uskalias yritys on edessänne! Kilpajuoksu täydellisyyteen on meneillään! Jokainen halukas voi tulla mukaan, ja varma voitto on kruunaava jokaisen ihmisen ponnistukset, kunhan hän juoksee uskon ja luottamuksen kilpajuoksun luottamalla matkan joka askeleella sisäisen Suuntaajan johdatukseen ja Universumin Pojan hyvän hengen opastukseen, hengen, joka on niin auliisti vuodatettu kaiken lihan ylle. [365:4]

Kerran ikuisen elämän tielle astuttuasi, tämän tehtävän vastaanotettuasi ja etenemiskäskyn saatuasi, älä pelkää inhimillisen unohtavaisuuden ja kuolevaiselle ominaisen epävakaisuuden vaaroja, älä anna epäonnistumisen pelon tai hätäännyttävän hämmennyksen vaivata itseäsi, älä horju äläkä epäile asemaasi ja arvoasi, sillä aina, kun näyttää pimeältä, aina kun eteenpäin ponnistellessasi tulet tienhaaraan, aina on Totuuden Henki puhuva sinulle sanoen: "Tämä on se tie." [383:2]

Kaikkiin universumikokemuksiin verrattuna meillä on oikeus olla kaikkein varmimpia Jumalasta, onhan hän kaikista läsnäolevista väistämättömin, kaikista tosiasioista todellisin, kaikista totuuksista elävin, kaikista ystävistä rakastavin ja kaikista arvoista jumalallisin. [1127:4]

Kaikki lainaukset ovat Urantia-kirjasta
© 1993 URANTIA Foundation
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Roskaa
Torstaina 20.1. 2005 klo 11:31:29

Message:
Niin miksi tuo edellä oleva roska sallitaan? Miksi se edes tänne on laitettu.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: MÖKKILÄINEN
Lauantaina 22.1. 2005 klo 00:22:51

Message:
Saastanan urologi mitä se täällä pakisee, ja mökkiläiselle huomautus että tämä nimi merkki on jo käytössä.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Test
Lauantaina 22.1. 2005 klo 11:41:22

Message:
Sivusto on suunniteltu XHTML&CSS-yhteensopiville selaimille. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Siirry sisällön alkuun >

Ei ostettua lukuaikaa.
Näet vain rajoitetut tiedot ilmoituksista.

Onko sinulla käyttäjätunnukseen kytkettyä lukuaikaa?


kaikista ilmoituksista myynti-ilmoituksista ostoilmoituksista vaihtoilmoituksista vuokrataan-ilmoituksista vuokrata halutaan -ilmoituksista muista ilmoituksista Kaikki osastot Autot, vaunut ja peräkärryt Henkilöautot Alfa Romeo Audi BMW Buick Cadillac Chevrolet Citroen Chrysler Datsun Daihatsu Dodge Fiat Ford Honda Hyundai Jaguar Lancia Lada Mazda MB Mitsubishi Nissan Oldsmobile Opel Peugeot Pontiac Porsche Renault Rover Saab Seat Skoda Subaru Suzuki Talbot Toyota Volvo VW Muut autot Tax-free-autot Maastoautot Autot yli 20 v ja tarvikkeet Matkailuautot Asuntovaunut ja tarvikkeet Pakettiautot Kuorma-autot ja tarvikkeet Linja-autot, pikkubussit ja tarvikkeet Kilpa-autot ja tarvikkeet Muut autot Peräkärryt Vuokralle tarjotaan Vuokrata halutaan Autovaraosat ja tarvikkeet Renkaat Vanteet Renkaat vanteineen Autovaraosat Autotarvikkeet ja lisävarusteet Varaosa- ja kolariautot Autostereot ja tarvikkeet Ajoneuvokirjallisuus Koti ja sisustus Huonekalut Kylpyhuonetarvikkeet Valaisimet ja peilit Kodin tekstiilit Antiikki Taulut, taideteokset ja ikonit Lasi, posliini ja astiat Piha ja viherkasvit Kodin sekalaista Kiinteistöt ja tontit Omakoti-, rivi- ja paritalot Huoneistot Vapaa-ajan asunnot Ulkomaan kohteet Tontit Maatilat ja maa-alueet Autotallit ja varastot Vuokralle tarjotaan Vuokrata halutaan Kodinkoneet Jääkaapit ja pakastimet Liedet ja uunit Keittiökoneet ja -tarvikkeet Pesukoneet ja mankelit Ompelu- ja neulekoneet Siivoustarvikkeet Viihde-elektroniikka Kotiteatteri- ja stereolaitteet Televisiot ja tarvikkeet Pelikonsolit ja pelit Videolaitteet ja -kamerat DVD-laitteet Muu elektroniikka ATK Tietokoneet Oheislaitteet ja tarvikkeet Ohjelmistot ja ATK-kirjallisuus Tietokonepelit Puhelimet Puhelimet ja puhelinvastaajat Puhelinosakkeet ja -luettelot Radiopuhelimet Matkapuhelimet ja tarvikkeet Lasten Pörssi Lasten vaatteet ja kengät Lastentarvikkeet Lastenvaunut ja -rattaat Leikkikalut Vaatetus Miesten vaatteet Naisten vaatteet Miesten kengät Naisten kengät Laukut, vyöt ja lompakot Hyvinvointi Kauneudenhoito Terveydenhoito Kellot ja korut Harrastus Kesä- ja sisäurheilu Talviurheilu Seurapelit Retkeily ja matkailu Kalastus Aseet ja metsästystarvikkeet Valokuvaus Käsityö- ja askartelutarvikkeet Pienoismallit ja radio-ohjattavat Kirjat ja opintomateriaalit Lehdet Postimerkit, postikortit ja rahat Keräilykortit Sijoitus ja keräily Musiikki ja elokuvat Soittimet Musiikkitarvikkeet Videokasetit Äänikasetit ja -levyt CD-levyt DVD-levyt Eläimet Koirat Kissat Muut lemmikkieläimet Lemmikkieläintarvikkeet Hevoset ja ponit Ravi- ja ratsastusvälineet Pyörät ja kelkat Moottoripyörät Tax-free-pyörät Moottoripyörien varaosat Kevytmoottoripyörät Kevytmoottoripyörien varaosat Mopot Mopojen varaosat Moottorikelkkailu Mönkijät Ajovarusteet Polkupyöräily Veneily Moottoriveneet Purjeveneet Soutuveneet Muut vesikulkuneuvot Venemoottorit ja varaosat Veneilyvarusteet Maatalous Traktorit ja lisälaitteet Maatalouskoneet ja -laitteet Muut tarvikkeet Maataloustuotteet ja elintarvikkeet Karjaeläimet Rakentaminen Rakennustarvikkeet LVI-tarvikkeet Sähkötarvikkeet Lämmityslaitteet Työmaakopit Rauta, metalli ja romu Rakennus- ja työpiirustukset Koneet Rakennuskoneet Metallintyöstökoneet Puuntyöstökoneet Maanrakennuskoneet Metsätyökoneet Työkalut ja laitteet Työkalut Autonkorjauslaitteet Sähkölaitteet Paineilmatyökalut ja -laitteet Nostokoneet ja -laitteet Muut koneet ja laitteet Toimisto Toimistokalusteet Toimistotarvikkeet Liiketilat ja -tarvikkeet Liike-, toimisto- ja teollisuustilat Liikeyritykset ja -yhteydet Liike- ja yritystarvikkeet Markkinat Tapahtumat Huutokaupat ja myyjäiset Lahjoitetaan Vuokralle tarjotaan Vuokrata halutaan Työmarkkinat Työtä haetaan Työsuoritukset ja palvelut Vapaat työpaikat Verkostomarkkinointi Henkilökohtaista Viestit
Autot Asuminen Elektroniikka Perhe ja terveys Vapaa-aika Pyörät ja kelkat Veneily Maatalous Rakentaminen Liiketoiminta Huvit&kontaktit Aakkosellinen hakemisto Sisällysluettelo Ilmoitusvahti Palaute Ohjeet Yhteystiedot Mediatiedot Tilaa lehti Aktivointisivu
PEUGEOT 306 2.0 HDI DSL BREAK DSL -99/00:
huoltokirja, vakionopeudensäädin, sadetunnistin, aluvanteet ym.
Lue lisää
BMW 523 I -98:
148 tkm, nahkapenkit, nopeussäädin, m-ratti, huoltokirja ym.
Lue lisää
FASTER 555 KESKIPULPETTIVENE:
-04. Takuu 5 vuotta. Mariner 90hv, Optimax -04, takuu 2 vuotta.
Lue lisää


Tuoteryhmissä tällä hetkellä yhteensä 69503 ilmoitusta!
Autot
Autot, vaunut ja peräkärryt
Autovaraosat ja tarvikkeet
Asuminen
Koti ja sisustus
Kiinteistöt ja tontit
Elektroniikka
Kodinkoneet
Viihde-elektroniikka
ATK
Puhelimet

Perhe ja terveys
Lasten Pörssi
Vaatetus
Hyvinvointi
Vapaa-aika
Harrastus
Musiikki ja elokuvat
Eläimet
Pyörät ja kelkat
Pyörät ja kelkat

Veneily
Veneily
Maatalous
Maatalous
Rakentaminen
Rakentaminen
Koneet
Työkalut ja laitteet

Liiketoiminta
Toimisto
Liiketilat ja -tarvikkeet
Huvit&kontaktit
Markkinat
Työmarkkinat
Henkilökohtaista

Copyright © 1996-2005. Ilta-Sanomat Oy. All rights reserved.

RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Visakoivu
Lauantaina 22.1. 2005 klo 11:47:21

Message:
Tee vastahyökkäys; Myy/lahjoita mökkis.
RE: Apua, naapuri myy mettän
Lähettäjä: Ville
Lauantaina 22.1. 2005 klo 20:15:03

Message:
Aurinko tuli ainakin meidän mökille, kun metsä kaadettiin vierestä. Olis vaan enemmän kaatanut, että perunamaa sais enemmän valoa!! Ja iltaaurinkokin paistais pisempään!