Aihe: DJ-Saarinen asiantuntijana monessa....
Lähettäjä: AK
Torstaina 23.1. 2003 klo 08:45:52

Viesti:
Nyt se jo on Taavettiasiantuntija kun vastikään oli vielä Nuffi-inssi!

Heittäkää mäkeen moinen pelle!

RE: Nopeat ajavat ojaan
Lähettäjä: DI J. Saarinen
Tiistaina 20.8. 2002 klo 13:46:56

Message:
Niin, kokemukseni Nuffieldin tekniikasta ovat Britanniassa myydyistä malleista, joissa OLI planeettapyörästö. Olin tuohon aikaan 1960-luvulla traktori-insinöörinä Britanniassa, ja niissä Nuffield yksilöissä joita näin purettuna, juuri tuon em. vian takia, oli todellakin planeettapyörästö, mutta tosiasia on että BMC tehdas valmisti useita erilaisa muunnoksia eri osiin Brittiläistä kansanyhteisöä, ja todennäköisesti Suomeen tuoduissa yksilöissä oli paljonkin eroavaisuuksia, johtuen mm. kylmästä ilmastosat, talviolosuhteista, erilaisesta polttoöljyn laadusta (setaaniluvut jne.).

Tehtaan koetilalla Walesissa ei 4/60 Nuffield onnistunut kovinkaan hyvin 3 16 tuumaisen auran vetämisessä (moottorin hyytyminen esiintyi usein), mutta ehkäpä Fiskarsin aurojen pienempi vetovastus verrattuna Skotlannissa Glasgowissa valmistettuihin Smith & Lochnersin 3* 16-auroihin (tuolloin yleiset Britanniassa) sekä erilainen maan laatu (jäykkää savea Walesissa).
Muutoin Nuffield vaikka oiva traktori olikin, ei mielestäni ollut omiaan kyntötyössä verrattuna esim. Super tai Power-Majoriin,
Countystä nyt puhumattakaan.

RE: DJ-Saarinen asiantuntijana monessa....
Lähettäjä: tekniikan mies
Torstaina 23.1. 2003 klo 12:53:31

Message:
Kai tämä palsta yhden Saarisen sietää, kun kesti taannoin yhden männänpalauttajanjousikyselijänkin. Hymyillään ite kukin vaikka sisään päin.
RE: DJ-Saarinen asiantuntijana monessa....
Lähettäjä: veke
Torstaina 23.1. 2003 klo 13:36:26

Message:
Joo mitäpä noista, vanhoja juttuja muutenkin. Eikä me aina ihan ajantasalla olla kaikki muutkaan, ainakaan kaikissa asioissa.
RE: monessa....
Lähettäjä: Ak
Torstaina 23.1. 2003 klo 13:54:21

Message:
Mutta se männänpalauttajajousen kyselijähän oli ihan vitsimies alunpitäenkin eikä yrittänytkään olla ns. virallinen tai sanojensa takana


No minun puolesta DJ vaihtakoon taas merkkiään, mutta laitoin vaan muille mielen virkistykseksi että hoksaavat!
RE: DJ-Saarinen asiantuntijana monessa....
Lähettäjä: tekniikan mies
Torstaina 23.1. 2003 klo 14:06:10

Message:
Tuo on totta. Tästä on hyötyä kaikille, kun annamme oikeaa tietoa toisillemme ja hupijutut erikseen. Saarinen tulkoon esille rehellisesti niin sopii sakkiin.
RE: DJ-Saarinen asiantuntijana monessa....
Lähettäjä: masa
Perjantaina 24.1. 2003 klo 19:37:32

Message:
Tämä DJ Saarinen, vai mikä nyt sitte olikaan, oli vähä ikävempi tapaus, kun oli niin asiantuntevana ja virallisena joka paikassa,ja taavetin sarjanumerokin oli 12345 6789, tai jotenkin niinhän se tais olla. Tuommosilla kirjoituksilla voi vaan valitettavasti aiheuttaa suurta hallaa toiselle, jos kukaan ei hoksaa, että toinen puhuu palturia. Jos vaikka on ostamassa jotain hyväkuntoista konetta ja toinen sanookin, että siinä on niitä ja näitä vikoja, että älä osta ollenkaan. Mutta onneksi näillä sivuilla näyttää oleilevan paljon laajan asiantuntemuksen omaavia henkilöitä, joten uskon, että tuollaiset ´´saariset´´ tulee äkkiä ilmi.
Tuo männänpalautusjousi hommahan oli tosi kiva kevennys, eikä se pyrkinyt mitenkään vaikuttamaan kenenkään tekemisiin ja päätöksiin. Se oli tosi huippu. (kampikammion kattovalo on myös tärkeä kapistus)
RE: DJ-Saarinen asiantuntijana monessa....
Lähettäjä: se jousen kyselijä
Perjantaina 24.1. 2003 klo 19:53:28

Message:
Mutta missähän se Saarinen luuraa?Miksei vastaa näihin ihmettelyihin? Ihan jo mielenkiinnosta olis mukava saada kaverista selko.Jos Saarinen olet linjoilla niin kerroppa käytettiinkö Nuffieldeissa sitä kuuluisaa prof. Meurerin M-menetelmää dieselprosessin hallintaan?