Aihe: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Puimurikuski
Maanantaina 17.1. 2005 klo 09:02:10

Viesti:
Mikä mahtaisi olla huonoin puimuri masinistien kokemusten mukaan? Ja miksi juuri tämä kone on sitten niin huono?
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: kupe
Maanantaina 17.1. 2005 klo 09:48:42

Message:
Se englantilainen NIAE:n suunnittelema traktorin eteen tuleva puimuri oli kaikenpuolin liian heppoinen kertovat vanhat parrat vieläkin. Ensinnäkin jo näkyvyys oli puimurille kovin huonoa takaa traktorin pukilta ja helpolla sen tökkäsi rikki jonnekin kiveen.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Field
Maanantaina 17.1. 2005 klo 19:06:08

Message:
Pikku Sampot ja muutkin sen aikuiset oli aikamoisia "syyskylvökoneita"
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Ex-valamet
Maanantaina 17.1. 2005 klo 19:29:20

Message:
Sampo 500, oli aika himmeli, 186 Massikkakin jätti karvaat muistot. Mutta varmaan ne vanhemmat pienet puimurit ei ainakaan parempia olleet.


RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: 600
Tiistaina 18.1. 2005 klo 16:29:21

Message:
sampo 600,puidessa pelko perseenalla että mistä nyt hajoaa.Liian ohuista värkeistä tehty ja se kone söi öljyä ja lopuksi öljyt ja vedet sekaisin.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: jone
Torstaina 20.1. 2005 klo 21:36:51

Message:
mitä kokemuksia on 10 ,20ja 30 Samposta???
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: hogi
Torstaina 20.1. 2005 klo 23:34:52

Message:
Ja sampoa kun korjaa niin saa olla karvalakki päässä. Täynnä s..tanan teräviä kulmiä.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: mikko
Perjantaina 21.1. 2005 klo 17:23:18

Message:
Onko Sampo 20 tai 30 valmistettu yhtään Perkinsiä vai on kaikki Valmetin moottorilla?
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: SS
Perjantaina 21.1. 2005 klo 19:59:15

Message:
Sampo kymppi oli hyvä pienen tilan puimuri. Kunniakas ura päättyi 310/360:een, jonka käyttöominaisuudet olivat jo ihan mukiinmenevät.

Kun säätää seuloille riittävästi ilmaa, käyttää isoa yläseulan aukkoa eikä liian isoa jatkeen aukkoa niin Sampo tekee varsin puhdasta sekä ei hukkaa peltoon tavaraa, jos ei ole paljon surkastuneita jyviä. Mitäpä niitä kahuja enää kauppaan tarjoamaankaan. On osoitettu, että kuskien erot selittävät puintitappioita enemmän kuin koneet. Lisäksi, suurimmat tappiot tulevat pöydällä, eikä Sampon pöytä ole mitenkään erikoinen verrattuna muun merkkisiin.

Kestävyydestä, no jaa. Eniten olen nähnyt rutattuja Sampoja , perä rutattu, moottorin koppa rutattu , pöytä rutattu, kohlimet rutattu (= kuuro kuski). Kertoo siis aika paljon kuskeista. Isoissa taloissa käydään puimurikurssit ja on mahdollisesti itse agronoomi ratissa, eli kyllä 'Layssonit ja 'Laasit saavat mahdollisesti paremman hoidonkin kuin köyhällä pikkutilalla Sampo aikoinaan, eikä ole kartanolla kiviä pellossa, torpparien pellot taas olivat siellä moreeniharjun pohjoissivun louhikossa...;-)

Sanonta, että missä sorsa ui, siellä Sampo pui, pitää paikkansa. 14.9-24 renkaat ja omapaino ilman silppuria 2700 kiloa: -70 - luvun alussa kun satoi ja satoi ja pellot olivat aivan velliä niin meidän kymppi kelpasi ilman tuhahteluja taloon kuin taloon, samanlainen oli vuosi -81. Sitten tuli EU, ja isäntä toivorikkaana katsoo mustia pilviä, että ei tarviisi lähteä nevhollandia likaamaan. Ja puimattomat alat satoja hehtaareja kerrallaan.

Nykyiset parikymmentätonnia painavat jättiläiset puivat kyllä sen mitä kymmenen Sampo Kymppiä tunnissa. Ei niitä voi edes verrata.

Jos Sampon ohuet pellit pitää rasvassa ja välillä voitelee laakereitakin, käypi Sampokin vallan hyvin rahtipuimurin varakoneeksi, ei siinä Sampossa ole semmoista paikkaa mitä esmes meikäläinen, vähän hitaammaalla järjenjuoksulla varustettu mettäläinen saisi fiksattua. Kun koneen mukana tuli varaosakirjakin, jossa on hyvät kuvat.

- SS -
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: kenny
Sunnuntaina 23.1. 2005 klo 14:09:25

Message:
Kuka haukkuin 186 verkkua? Kestävä kones, ja tekee oikein hyvän jäljen, helppo säätää, ja menee kohtuu pahasta paikasta. Tosin leikkuupöytä saisi kyllä nousta korkeammalle.

Kokemuksia tosin ei ole noista satasarjan verkuista, mutta 87, 206 ja 307 on kokemuksia. Sellaisen havainnon olen tehnyt, että tuota kasiseiskaa ei yleensä pruukata korjata. Muttamia remmejä olen vaihtanut, mutta muuten huollon ja tarkastusten jälkeen saa huoletta lähteä puimaan.

Fahr mdl, siinä sen sortin tappuri että jappa jee. Jää kiinni kynnösvakoon, lakoviljan puinti suht kinkkistä, 100 hehtoa päivässä, jos oikeen sitkeästi istut puimurin suittissa.

RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: 100 hehtoa?
Sunnuntaina 23.1. 2005 klo 20:21:45

Message:
Meinaakko 100 hehtaaria? Näytä mies joka pui sen 100 hehtaaria päivässä, on kyllä kunnianosoitukset ansainnu
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: joku
Sunnuntaina 23.1. 2005 klo 20:31:08

Message:
eiköhän toi kenny tarkottanu ihan niinku kirjottiki eli 100 hehtoo eli 10 kuutioo
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 23.1. 2005 klo 20:40:35

Message:
Kun maailmanennätys kynnössäkin on 251 ha vuorokaudessa, niin ei kai se sadan hehtaarin puintikaan päivässä mikään temppu ole.Ihan vaan tuolle meinaakko juntille tiedoksi.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: pelästynyt
Maanantaina 24.1. 2005 klo 16:43:36

Message:
Huonoin ikinä =Sampo 360, meinasin sellaisen ostaa. viikon koeajossa meni kolakuljettimen ketju, elevaattorin ketju, terä sekä terälaite, takapyörä sekä vesipumppu joka löi viel propelin syyläriin. Viikossa puitiin vajaa neljä hehtaaria, lopun aikaa korjattiin
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: kenny
Maanantaina 24.1. 2005 klo 17:05:54

Message:
mdl faarilla 100 hehtaarin puinnissa menisi noin 5 syksyä. Ei taida poika tietää, millanen kone on kyseessä. 2 metriä leveä leikkuupöytä, ja jonku 190 mersun dieselmoottori on voimaa antamassa.

Jäljen se kyllä tekee, jos saa pystyä ajaa. Perusideat samat ku noissa uudemmissakin koneissa. puintikelat, viettopinnat, seulastot, olkikelat, elevaattori systeemit, kohlimet, kaikki toimii samalla periaatteella. Koko on vain noin 10 kertainen.....
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: SS
Maanantaina 24.1. 2005 klo 21:23:21

Message:
No, tämä seuraava on vain Sampo - ihmisille, älkääs muut alkako nälvimään. Pidetään me kolmekuuskymppisemme semmoisessa kunnossa, ettei käy niin kuin pelästyneelle...

Juuri usein on ongelmana kun hankkii vieraan puimurin, siellä on niitä pommeja joita ei pitkään pidetyssä ole, eikä ole kokemusta esim. kympistä -> 30 - > 360

Kolakuljetin on samaa Ewarttia jota on muillakin valmistajilla. Jos rasvaa kunnolla ja kireys on oikea ettei ala lärpättää ja hakata, niin se on pitkäikäinen se kettinki.

Elevaattorinketju on ihan sitä samaa yleismallia kuin muissakin vanhemmissa puimureissa.

Pöydän teränkäyttö on oma lukunsa:
Kaikki klappi alkaa hakata , ja jos terä ei kulje kunnolla ja on tylsä siis että ei ole lähellekään kääntökohta oikeata ja terälaput sojottaa irti kynnen vastaterästä, niin ei juuriheinäisesttä viljassa kauan ajeta ennen kuin se hakkaa rikki paikat. Tylsä, huonosti leikkaava terä on kuskin, ei puimurin häpeä.

Toistan edelleen sanomani, se on niin yksinkertainen peli et pari kesäpäivää kun käyttää uusiakseen
1) teränkäytön akselin laakeri
2) Terän pallonivelet ja putsaa kunnolla ohjainlaatan väliin kovettuneesta moskasta. Moskan pakkautumista laatan väliin voi estää laittamalla jousiteräsohjaimen pöydän vasempaan etukulmaan jotta korret ei pakkaudu sinne käyttölaitteen päähän.
3) tiivistää teränohjaimet ja oikasee sormet. Yksikin ylös taipunut sormi (laonnostimet taivuttaa helposti) estää leikkaamnisen pitkältä matkalta.
4) Uusii seulaston kiertokanken yläpään laakerin
5) Katto et kohlijat ei keiku sivuttain, sitten uusi ne puupalat joita puolikkaita on siis 12 kpl
6) Tarkastaa moottorin kummityynyjen kunnon, se on varsin simppeli vaihtaa yks kerrallaan.Moottorin pitää olla oikeassa asennossa, muuten menee kulmavaihteelta lähtevästä poikkiakselista jotakin rikki ja vääntää vasemman puolen laakeria.
7) Laittaa elevaattorien ketjun sen verran kireelle, että klappia voi käsin laittaa alapyörältä. Rasvata saa , jos on kaveri kiertämässä, yläpäästä helppoo.
8) Uusii rajaiselevaattorin ruuvin oikean puolen puulaakerin ja rasvaa hyvin (Palikan pystyy tekeen itse koivusta)
9) Uusii seulaston poikkiakselin kumilaakerit ajoissa.
10) Uusii puhaltimen akselilta ristiin menevän kohlimien käyttöhihnan säännöllisesti. Vanha rispaantunut hihna hyppää pois päältä kun mälli tulee läpitte, jolloin kelat pakkaa kohlimen etupäiden päälle pahnapaalin.
11) Avaa silppurin laakerien päätylaipat ja uusii sinne pien tilalle puhtaat rasvat. Eipä vongu enää silppuri iltojen iloksi...

Ja lisäksi kaikkea muutakin pientä fiksausta kun tekee niin voi taas rauhassa ne pikkutilan puinnit tehä. Rasvaa saa laittaa säästämäti ja usein, eikä koskaan pidä unohtaa niitä hankalia nippoja, mm. ajonopeuden muuttimessa (pitää äheltää puimurin alle) , poikkiakselin booreissa, ja pöydän vasemmalla puolella. Jos rasva ei mene, korjataan ongelma avaamalla tukkeutunut nippa, ei saa antaa kulua pilalle.

Niitä nippoja Sampossa on paljon, eli kannattaa tutustua tarkkaan, siellä on takuuvarmasti monta putumömmön seassa joita ei huomaa helpolla.

Tämäpä tuli tässä mieleen, no, mitäpä tässä harmittelemaan. Varmaan huonoja Sampoja löytyy paljon kun niitä on myytykin paljon.

- SS -
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Reijo
Tiistaina 25.1. 2005 klo 20:10:42

Message:
Mitä olette maksaneet vanhoista puimureista?
Olisko 30 Samposta 800 liikaa ,mutta se on ihan hyvässä kunnossa.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: SS
Tiistaina 25.1. 2005 klo 21:10:34

Message:
Kokeile kytkin, että irrottaa hyvin
Tarkasta että muuttaja pysyy isolla nopeudella useita minuutteja. Jos tiiviste vuotaa niin nopeus laskee hiljalleen.
Tsekkaa terälaitteisto että ei ole klappia ja et terälaput ei sojota ylöspäin, irti kynnestä
Katso seulaston poikkiakselin laakeri kangella onko nailonlaakerissa väljää
Sitten tsekkaa vaikka poranterällä paljonko isompi on varstasillan välys keskellä verrattuna reunaan. Jos on ihan siliät varstakelan varstat niin puintitulos huononee
Kato ettei kohlimet ole hitsatut, ei taho kestää murtumatta kauan.
Moottori tietenkin kannattaa tsekata huolella. Samoin kulmavaihteen öljy, jos ei ole paljon ja jos se on semmoista harmaata puuroa, voi olla rattaat ja laakerit huonossa kunnossa.

Aja kone lämpimäksi ja tsekkaa et hydrauliikka jaksaa nostaa kunnolla ettei tule semmoista naukuvaa ääntä.

Jos on sisällä pidetty, tiivisteet ei rotansyömät, varstasilta vielä paksua peltiä sekä ei ole paljon kolhittu,sekä renkaat halkeilemattomat, maksa ihmeessä hyvästä mutta tinkiäkin voi yrittää.

- SS -
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: SS
Tiistaina 25.1. 2005 klo 21:22:31

Message:
Siis, korjaan tuossa lopuksi, oli "varstasilta vielä paksua peltiä" pitää olla: "viettopinta vielä paksua peltiä"

Nyt nukkumaan.

- S -
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: hörhö
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 10:16:27

Message:
On se pieni pelko aina perseen alla et mikä paikka seuraavaksi hajoo, kun koneella ikää reilut 40 vuotta, olkoon sampo tahi massikka.

RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Reijo
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 20:45:49

Message:
öljyt ja vedet ei ole vielä sekaisin , mutta mitä se homma tulee maksaan jos se tulee eteen.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: kenny
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 21:07:35

Message:
jos vika on putkissa, nii puimurin ollessa kyseessä, pelkkä putkien vaihto riittänee. Kasaan vanhoilla männillä. Tietysti mittailla niitten kulumat ensin. Jos taasen vesi kiertää lohkon kautta, niin se siitä lohkosta.... oliskohan 30-40 euroo per putki.

Jos moottoriin laitetaan kaikki kuluvat osat, ilman kammen koneistuksia, osat maksaa noin 190 ecua per reikä. Jos kone on märkäputki. kuivaputket ovat taasen oma tarinansa.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Kesämies
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 21:27:47

Message:
Mistäköhän on jäänyt muistikuva, että sampo 10, 20 tai siis pieni vanha säkkikone jollainen meillä oli, niin siinä olisi ollut VW:n joku teollisuusmoottori?
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: agronomi
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 22:07:28

Message:
Juu en asiaa kovin hyvin tunne mutta ainakin kympissä oli VW:n "teollisuuskone". Moottorihan oli pitkälti sama kuin kuplavolkkarissa, en tiedä mitä eroja moottoreiden välillä oli. Ihan ekaksi tulee mieleen, että taisi olla aika palovaarallinen tuollainen bensakone, varsinkin kun se ilmajäähdytteisenä käy erittäin kuumana. Olen ainakin kuullut juttua että vanhoissa Massey-Harriksissa nuo koneet suorastaan "hehkuivat" kovan kuormituksen alla. Tulikuumiin jäähdytys ripoihin kun yhdistyy puimisen pöly ja muut roskat niin...
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: tutkija
Keskiviikkona 26.1. 2005 klo 22:37:37

Message:
Ei Sampo kympissä ollut pensamoottoria.Agronomilla on tainu opinnot jäädä kesken.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: agrologi
Torstaina 27.1. 2005 klo 01:27:18

Message:
Meillä taitaa olla tämän ns. tutkijan kanssa yhteistä. Minä en ole nähnytkään agrologin tutkintoa ja vahvasti epäilen ettei tutkijakaan ole ollut päivääkään oikeasti tutkijana. Vaatisi akateemisen loppututkinnon tuon tittelin käyttäminen.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: SS
Torstaina 27.1. 2005 klo 09:58:27

Message:
Sampo 10 :ssä oli alusta saakka neljäsylinterinen Perkins. Sampo 20-30 alkoi tulla Valmettia. Punaisissa on Valmet.

Se VW moottori oli varmaan Sampo 657:ssä joka oli ihan pieni kone. Esim. Ukko-Sampossa oli taasen Perkins siinä kuskin oikealla puolella.

- SS -
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: freku
Torstaina 27.1. 2005 klo 10:09:11

Message:
Mulla on MF 206:nen joka nyt on varaosapuimuri, siinä hajos joka vuosi jotain.. lietso, sisäänsyöttöruuvin laakeri, vaihdelaatikko (1.Ös vaihde) ajovariaattori, ajovariaattorin sylinteri.jarrut... Nyt Massikka 86. Makso 10000 mummoa, hyvin toiminut 3 syksyä, viime syksy vastaa varmaan 3 normaalia syksyä.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: sepi
Torstaina 27.1. 2005 klo 14:53:29

Message:
Sampo 657 ja MF 630 olivat volkkarin moottorilla MF 630:stä sai myös dieselinä
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: agronomi
Torstaina 27.1. 2005 klo 15:16:26

Message:
Juu, hyvä että korjasitte. Asiantuntemukseni vanhoista Sampoista on hiukan ohutta. Tuon MF:än mallin muistinkin, kun se on vähän tutumpi merkki minulle.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Volvomies
Perjantaina 28.1. 2005 klo 12:58:47

Message:
Entä mitä tuumitte volvo bm 830:stä? sain sukulaiselta semmosen tässä talvella, olkikelan akseli oli poikki mutta sain korjattua. Kaikki vinkit, kehut ja kritiikit otetaan vastaan. Pitäis saada sillä 30ha syksyssä ettei tarvi urakoitsijalle kantaa kaikkia rahoja... kuulemma 15 ha vuodessa puitu eikä urakoitu ollenkaan.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Kesämies
Perjantaina 28.1. 2005 klo 13:06:49

Message:
vaikka käyttämäni lähettäjänimi viittaa vajavaiseen koulutukseen väitän silti tämän sampo-puimurin VW-moottori asian olevan totta, tapahtui vaan niin että kun ko puimuria ei enää tarvittu, se vaihdettiin johonkin tois arvoiseen naapurin kanssa, ja ensimmäisenä syksynä uusi omistaja särki puimurin, no kun kevät tulee ja maalle taas pääsee niin varmistetaan asia.Ja kyllä se Sampo 10 oli ja yksi on varmaa väri oli keltainen.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: SS
Perjantaina 28.1. 2005 klo 13:46:26

Message:
No voihan se olla, mutta oli 657 :änkin rungolla keltaisia. Sitten oli 792 ja 892 keltasia. Vain 657 alkusarjan koneet oli harmaalla vasaralakalla maalattuja (nin kuin meillä)

Sampo 10 tehty suunnilleen -67 alkaen. Kantikas puimuri, säiliö pyörien päällä, säkityslava - jos on - on sijoitettu vasemmalle puolelle. Moottori kympissä on oikean etupyörän takana alhaalla. Moottori on pitkittäin "takaperin" eli voima menee ihan etupyörän vieressä olevasta kulmavaihteesta poikkiakselille, joka kulkee ajomuuttimen sylinterin läpi vasemmalle puolelle, jossa on puintikoneiston käyttöhihna. Syyläri on moottorikopan takaosassa, ja ilmanottoverkko on sen kopan takaosassa ylhäällä.

Eli jos muistat moottorin sijainnin ja että se oli varmasti VW niin silloin se varmaan oli volkkarilla varustettu kymppi. En ole koskaan nähnyt ja tieto on silloin tosi kiinnostava. Olisiko ollut omavalmiste se moottorin asennus?

Ukko - Sampossa (keltainen) on Perkins-moottori kuskin vieressä oikealla puolella, poikittain. Pienemmissä se oli semmoinen punanen peltikoppa samassa paikassa.

Sampo 100 (vai oliko se 110, en nyt muista ihan tarkkaan) on valmistukseltaan International Harvester, eli semmoinenkin Sampo siis on ollut. Sen tunnistaa siittä että melkein kaikki puintikoneiston akselit käytetään ketjulla.

On täällä nuorta porukkaa kun ei noita ole pelloilla käyny itte kattomassa.. ;-)

- SS -
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Sami T
Perjantaina 28.1. 2005 klo 17:49:43

Message:
Sampo 10 Perkins 4-syl (kylmässä käynnistymättömällä) dieselillä, ei kyllä pitäisi olla VW:n konetta tehtaalta tullut.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: agronomi
Perjantaina 28.1. 2005 klo 18:40:59

Message:
Hmm.. SS on ihan oikeassa aika nuoria tässä ollaan. Ei joku asiasta tietävä viitsisi laittaa tähän lyhyttä historiikkia SR:n leikkuupuimureista tohon kymppiin saakka. Siis ihan malli, moottori ja sen teho, myös leikkuuleveys olisi hyvä.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: M
Perjantaina 28.1. 2005 klo 20:26:38

Message:
Ne Sampo 100 ja 110 oli kumpikin Koormikkeja. Olivat suuria koneita aikoinaan, kaikki toimi mekaanisesti. Mottori oli joku saksan IH, taisi olla päälle 70 hv, ellei 80. Olen sellaisella puinut joskus hehtaarin tai pari.Tuolla naapurustossa voi olla semmosen raato metässä viellä, selvitän jos tarvitsette.
Ja tänne JKLn seudulle ne tuotiin ajamalla ainakin Tampereelta, kun niitä ei sopinut autolla tuomaan.
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: mikko
Sunnuntaina 30.1. 2005 klo 18:38:19

Message:
Olisko ajonopeus mittari Esim polkupyörän helppo laittaa puimuriin jos sitä ei alun perin ole ja onko siitä hyötyä??
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: tessu
Sunnuntaina 30.1. 2005 klo 20:22:05

Message:
Joo samaa oon suunnitellu ruisku traktoriin onko kellään kokekemuksia?
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: xxx
Sunnuntaina 30.1. 2005 klo 21:35:52

Message:
osta gps navigaattori,ulkoisella antennilla,on yksinkertainen käyttää ja pelaa...
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: M.H
Sunnuntaina 30.1. 2005 klo 22:52:47

Message:

Joo.. mulla on kolmessa traktorissa ja myös puimurissa polkupyörän ajotietokoneet matkamittareina. Vanhin on ollut jo 12 vuotta käytössä, pattereita on tarvinnut vain vaihtaa ja joitain kosketushäiriöitä korjata..
Mittarit ovat Cyclematen (toi vanhin) VDO:n, Sigman BC1600 (paras/monipuolisin ja uusin näistä) ja pari biilteeman mittaria..

Noita voi käyttää joko käsikatkaisijalla tai "automaattilla" eli erillinen katkaisija esim. nostolaitevipuun, lannoitteenlevittimen/ruiskun käyttövipuun yms.
Ne mittarien mukana tulleet magneettianturit ei ole hyviä vaan elektroniikkaliikkestä löytyy parempia..

GPS kelpaa nopeuden näyttöön, mutta siitä ei helposti saa mitattua varsinaista "työmatkaa" ja sitä myöten pinta-alaa mitattua, siis päisteajotkin tulee mukaan...


RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: Mikko
Perjantaina 04.2. 2005 klo 20:31:49

Message:
Mihinkä olette laittaneet anturin kiinni traktorissa?
RE: Huonoin puimuri
Lähettäjä: M.H
Perjantaina 04.2. 2005 klo 21:34:56

Message:

Anturin runkona toimii sopivan mittainen kulmarauta (lattarauta ei käy, väpättää), joka laitetaan traktorissa kiinni taka-akselin yläpuolelle sopivaan paikkaan esim. ohjaamon kinnityspultteihin (mulla massikoissa näin) tai etukuormaajan rungon taka-akselin kiinnityspulttehin.
Mutta jos taka-akselin valussa on "kynnys" voi siihen lattaraudan ja pultin avulla puristaa em. kulmarauta kiinni..(tällä viisiin on pikkujonnessa), tässä versiossa saapi helposti toteutettua anturin etäisyyssäädön ja anturi liimataan suoraan kulmaraudan päähän..

Noissa muissa versioissa on anturi liimattu ison pultin päähän ja mutteri hitsattu kulmarautaan ja näin saadaan kierrettävä anturin etäisyyssäätö...

Magneetit liimataan sopivaan paikkaan vannekeskiöön. mittari tarvii 3-4 magneettia jotta saa pyörähdysmatkan mahtumaan pp-mittarin asetuksiin (yleensä pp-mittareissa kierrosmatka 0-2m) ja näyttää tarkemmin hitaita nopeuksia..