Aihe: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkki
Maanantaina 27.12. 2004 klo 10:30:20

Viesti:
Kun täällä nykyään kysellään kaikkea joutavaa ja kun näyttää, että joutavien kysely keskittyy kouluaikoihin, laitanpa vielä yhden KALLUPIN liikkeelle.
Moniko täällä huuhaata kirjoittavista tunnustaa olevansa "amis"? Itse en ole.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: elkeläismetsuri
Maanantaina 27.12. 2004 klo 10:45:59

Message:
Tarkoittaako tämä tämänhetkistä tilaa vai joskus 30-40 vuotta sitten.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: amis=vitun homo
Maanantaina 27.12. 2004 klo 10:59:24

Message:
..saatanan vitun homo kusipäät, painukaa ny saatanan vittuhun..

Eikös se noista teksteistä jo aika hyvin paista läpi! Vain nykyamisten kehittymätön kyky kommunikoida muitten kanssa on juuri tota!
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Esko
Maanantaina 27.12. 2004 klo 11:55:57

Message:
Lasketaanko peruskoulu tuohon samaan ryhmään?
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkki
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:21:52

Message:
En tarkoita tuolla käsitteellä "amis" ketään rautaisia ammattimiehiä vaan niitä surkeita rääväsuita, joilla henkiset kyvyt eivät riitä edes sinne ammattikouluun ja ...sanavarasto on korkeintaan tuo viisi sanaa ja auto on yhtäkuin karvanoppa...Tarkoittamani amikset eivät asennoidu asiallisesti edes ammattikouluun ja se valitettavasti näkyy jopa työttömyystilastoissa.
Esko kysyi, että lasketaanko peruskoulu samaan ryhmään. Ei lasketa, koska peruskoulun käyneillä on vielä toivoa samassa mielessä, kuin vaikkapa vastasyntyneillä..siis elämä on edessä. Amiksisuus on ihan oma eläinlajinsa.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: kesämies
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:41:54

Message:
Näitä mainittuja amiksia taitaa olla liian paljon nykyään, sana asennevammainen kuvaa heitä täydellisesti, näkevät vain itsensä, ovat saaneet varmaan liian paljon liian helpolla, ja ongelman ratkaisuksi kaikkeen käsitykseni mukaan he helpoimmin ehdottavat turpaanvetoa...
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Super-Amish
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:53:32

Message:
Miten lie, mutta olemmehan todellakin ylivoimaisen kehittyneitä tojotakuskeja. taitoa piisaa vaikka muille jakaa. Heti kun kortti on kädessä, olemme paljon parempia ajajia kuin 30-50v. kortin omistaneet. Harvoin poliisit saavat kiinni ruuhkassa ja kaupunkien keskustoissa, kun vaan polkee hanaa.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: 40v ajokortti
Maanantaina 27.12. 2004 klo 16:31:01

Message:
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Super-Amish
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:53:32
Message:
Miten lie, mutta olemmehan todellakin ylivoimaisen kehittyneitä tojotakuskeja. taitoa piisaa vaikka muille jakaa. Heti kun kortti on kädessä, olemme paljon parempia ajajia kuin 30-50v. kortin omistaneet....

Tässäpä juuri ennen Joulua sai yksi teikäläinen ykkösvaiheen "kaahausluvan" ja taisi olla jo peräti kolmantena päivänä siitä, kun ajokki lähti pienessä kaarteessa 60:n alueella kovalla ylinopeudella käsistä ja muutaman voltin jälkeen kuljettaja-amis olikin sitten jo vainaa! Kyydissä kartanalukijana ollut heimoveli taistelee vielä koomassa elämästään ja tuskin koskaan tulee tarvitsemaan enää omaa ajolisenssiä.
Kylällä odottivat kuljettajalle jotain tapahtuvan jo mopoilla annettujen näyttöjenkin perusteella mutta ei nyt sentään ihan näin pian.
Otamme osaa omaisten suureen suruun Joulun muututtua heillä surujuhlaksi.


RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Repen juttu on hyvä:
Maanantaina 27.12. 2004 klo 16:46:39

Message:
RE: Huonoin traktori?
Lähettäjä: Repe
Sunnuntaina 02.3. 2003 klo 16:25:23

Message:
Homo Erectus Corollas - ihmislaji

Toyotistithan ovat jo ihmislajina aivan eri kehityshaaraa kuin normaali ihminen. Toyotistin
elämässä on vain kolme kehitysvaihetta, kuten perhosella konsanaan.
Teinicorolla-jormacorolla-pappacorolla

Toyotalla ajaminen on tiettävästi periytyvä ominaisuus, kuten moni muukin haitta ja häiriö.
Tuleva toitsupoitsu imee kaiketi jo äidinmaidossa taipumuksensa isiensä synkkään perintöön.
"toiota korolla!" on monen peräkammariin syntyneen ensimmäiset sanat, ja varmasti myös monen katkerat viimeiset. Toyotien ja itsemurhien suuri määrä Suomessa ei voi olla vain sattumaa.

Toyotamiehen elämässä on kolme huipentumaa :
- amiksen metallilinjan päättötodistuksen saaminen
- ajokortin saaminen
- oman Toyotan saaminen

Muusta saamisesta ei sitten voida juuri puhua. Toyota-Teron Loppuelämä kuluukin pääosin saamisen yrittämisessä.

Kun tuo untuvaviiksinen Tero viimein kokee elämänsä täyttymisen -eli saa Corollan-, alkaa
armoton Teinicorollavaihe. Missä tahansa on parkkipaikkoja ja nakkikioskeja, siellä on
lippalakkipäisiä finninaamoja liimailemassa Twincam Turbo Playboy- tarroja aasialaisautojensa ruosteisiin takakontteihin.

Toyotakuskin puberteetin tiedetään puhjenneen, jos Corollaan ilmestyy ikkunoihin tummennuskalvot. Näkösuojilla on tietty tarkoituksensa. Ensisijaisesti pyritään estämään naaraita näkemästä kuinka ruma luuseri Corollassa se oikein metsästääkään. Jos pakkanen ja humalatila ovat riittävät ajamaan naaraan ansaan, niin tämän jälkeen tummennuskalvojen tarkoitus on estää muita huomaamasta että kuinka tavattoman rumaa akkaa Corollaan oikein pukkaakaan.

Ruma kottarainen kun viihtyy harvemmassakin pöntössä.

Corollaihmisen koko maailma on kovin erilainen. Mikään muun automerkin kuin Toyotan, ei tiedetä kulkevan kovempaa pelkällä ratin ja pakoputken pään vaihtamisella. Toyotateini kutsuukin vaihdekepin pään koristelemista "Tuningiksi" ja Bilteman 7000 W TriplaSubwoofereita "HiFiksi" Jatkuva basson lönkytys estääkin tehokkaasti Teron kiveksiä laskeutumasta, mistä olkaamme kiitollisia.

Corollamaailmassa kaikki on mahdollista. Koska kaikki maapallon Toyotat ovat samannäköisiä rumia ruosteisia tölkkejä, tunnistaa Corollakansa omansa vain hajun perusteella. Sen takia jokaikisessä Toyotassa on nippu erivärisiä ja -hajuisia "tuoksuvia" kuusia, joiden hajuyhdistelmän perusteella Tero löytää parkkipaikalta aina omansa. (kaikkihan ne ovat Teroja, tai ainakin näyttävät siltä)

Kun usean vuoden onanoinnin ja ringissä syljeskelyn uuvuttamat Terot viimein tulevat keski-ikäisiksi, heistä tulee Jormia. Jormat eivät ole onnistuneet elämässään missään,
vähiten autonvalinnassa. Vanhat Toyotat muuttuvat vain uudempiin Toyotoihin. Jormat kulkevat kivipestyissä farkuissaan ja mokkaliiveissään katse alas painuneina vaimonsa takana, viikset supattaen.

Vaimo on aina vaan enemmän vihainen ja kakarat muistuttavat aina vaan enemmän naapurin setää. Jormat ovat luovuttaneet, Jormat ovat harmaata seinätapettia harmaissa Corolloissaan.

Pappacorollat ovat niitä ruskeita tai sapenvihreitä vm. -68 autoja, jotka matelevat savuttamassa aina siellä missä on kiire. Niiden sisällä kituu vihaisia pulisonkipappoja liikennettä ja omaa turvallisuuttaan vaarantamassa. Corollapapat eivät näe, sen koommin kuin ymmärräkään enää mistään mitään. Eläviä ruumiita liikkuvissa ruumisautoissaan. Kumpikin loppusuoralla matkallansa maatumiseen.

2001 Prof. Repe Rääväpärstä,
karvanoppakäyttäytymistieteen laitos,
Orpa Kytsässä -osasto

Valtavan taitava kuljetuspiällikkö
Lähettäjä: Kuukuna
Maanantaina 27.12. 2004 klo 17:01:17

Message:
Minen ajelehdi lujaa, kunnei ole tarvis. Luulisin, jotta vaan köyhillä tuppaa kiire olemaan toisaalle, josta ehkä saa enämpi pelimerkkiä. Ja kun huomataan, jot ei, nin tasen on visu äkkiämenopakko eri paikkaan kun äskön, kon siellä varmaan sitä taaleria o.

Paitsi jotta valhettelin Teille. Muistin juur, että männäsuvena mullekkin tuli kova kiirus, kon muija sanos, et ne talkookaljat on sulla ostamati, ja maalaussakki tulee, ja alko menee kines, ja sulla on net talkoissa tarvittavat kuperkeikkalimsat hommaamati. Alta kahren minnuutin oli tellkkari kiinne, lompuukin sijainti perstaskussa tarkistettu ynnä sedelisaldo, majori käynnis, ja lähettäjä ite menos täysillä ( HUOM!! TÄYSILLÄ ) Raisijjoon pitkäripaseen jottei haukuttas huanoks isännäks, ja jottei tarttis kaivaa piilossa olevaa kotiviinijemmaa esille. Kon olin menny kappaleen matkaa kauneinta suamenmaata etiäppäin, muija soittaa, jotta tuu rauhas takasi, hän hoiti assijan kauppareissulla ollessaan. Arvakkaa kaks kertaa, (saa arvata usiammankin kerra jos kaks ei riitä, mut si mennee kluu hukkaa) kui mää olen nimpal kerrassaan rakastunu viälki eukkossein. Mut takas tultin tupla ajan, kon ei ollu enää mihinkän kiiru. Linnunki näin paluumatkalla, mut laulua en kuullu, kais Majorin pörinän tiätte. Ai kui mää sit kännykän kuulin? No värinäst kuis si. Se o mul ain vasemmas pöksyn etutaskus. Syy on.

Eväitä napostelemaan välillä.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkki
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:18:33

Message:
Palataanko aiheeseen? Kysyin, että kuinka moni tunnustaa olevansa eo. juttujen kuvaama "amis"
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Haaveilija
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:29:29

Message:
Toivoisin olevani todellinen amis; ammattikouluun en tosin ole vielä päässyt, ajokorttia ei ole myönnetty eikä autoakaan ole kukaan suostunut mulle myymään. 40 vuotispäivä lähenee kiihtyvällä vauhdilla kuin haaveideni corolla, mutta en aio vielä antaa periksi ja heittää unelmiani roskiin... Kyllä minä vielä...
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: hetero
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:30:46

Message:
Jos noita mainittuja "vitun homo" kirjoittajia tarkoitat, niin yhden käden sormissa lienevät.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Jake
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 09:04:35

Message:
Ehän amikset nyt ole linjoolla. Niillon nyt loma ja tojota umpijäässä. Sillon ne on kotona äitin riesana.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Maybach-man
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 10:21:08

Message:
Joo ja piereskelevät kinkun ja kaljan löyhkää joululomallaan väljähtyneisiin Wunterbaumeihinsa, että saavat kevätkaudella nuuhkia niistä ahaa-juttuja korollan korjauksiinsa. Onneksi mun auto haisee rahalle...
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Kenny
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 11:47:22

Message:
Autohaaveeni on toyota carina, saksalaisiin en koske, sillä jos haluat pitää vanhan sakun ajokunnossa, sinulla pitää olla kolme varaosa autoa. Autopuolen töistä oli noin 70 prossaa eurooppalaisia, loput itäblokkiautoja, jenkkejä ja japsei. Rekisteröinti tilasojen mukaan tuo tilanne on vähintäänkin erikummallinen, kertoo omaa tarinaansa. Lisäksi korjauskohteet ovat myös erilaiset, kun japsiin vaihdelölaan jarrosia, jakoremmejä, ja muuta kulutusosaa, sakemanniin tehdään kansiremonttia. Oli vierekkäin auki ooppelin ja corollan koneet, ero oli selkeä, toisessa oli sen verran käytön jälkiä, ettei uuteen aiva sekoittanut, toinen oli ihan loppu nokkaakselissa about 5mm urat. Lienee turha kysyä kumpiko oli ooppelista. Lisäksi kilometrimäärä, 220 tkm vastaan 450 tkm. Nii, sen piti viel mainita, että corollassa säädettiin venttiilinvälyksiä, et sen takia ventiilikoppa oli auki.

Väitetään, että vain suunnitelmatalouden tuotteet eivät kehity, samoja virheitä toistetaan. Mitä on volsun dieselit sitten, samaa rakennetta noin 15 vuotta, riittäneekö? Samoja öljynkierto ongelmia, samat suunnitteluvirheet jakopäässä, vuodeta toiseen. Hyvä.

Uusi auto on kuin uusi tietokone, erittäin pätevä keino hukata liiat rahansa. Oikein ihmetyttää nuo pienyrittäjät, jotka ajelevat uusilla autoilla, eikö ole niinku parempia kohteita sijoittaa pääomaa? Lisäksi nuo hienot autot on vielä hankittu velkapääomalla, miksi ei sijoittaisi rahojaan vaikkapa tuottavien työvälineidensä peruskunostukseen, tai välirahaan parempiin koneisiin? Toisaalta, silloin pitäisi tulojen kasvaa, ja sitten kasvaa myös ennakoverot...

Tässä lyhyt avautuminen, huomio japanilaisten kykyyn tehdä LAADUKKAITA tuotteita. Asia, jota eurooppalaiset kadehtivat. Muutoin tämä keskustelu palstaa häiriköivistä idiooteista on oikein asiallista.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Rudolf Hess
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 13:59:22

Message:
Voi Kenny, kun sä hiukan tietäisit taustoja, miten japanilaisten autotuotanto alkoi vanhoja eurooppalaisia malleja kopioimalla.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: kenny
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 15:18:34

Message:
Hess, kuka kopioi ja ketä, siinä onkin mielenkiintoista salapoliisityötä, tilaisuus ns. nollatutkimukselle. Lopputulos, tuote, on se millä on merkitystä kuluttajalle.

Jos jotkut olivat kovia kopioimaan, niin jenkit toisen maailmansodan jälkeen, kun liittoutuneilla oli käytettävissään kolmannen valtakunnan tietotaito. Velivenäläisen plaginointikyvyistä sitä vasta tarinaa riittäisi, concorden kopiointi on yksi parhaista tarinoista.

Japsien suorittama kopiointi, hmm, miksi siis pitäisi keksiä pyörä uudestaan? Useat japsivalmistajat käyttivät mm. 90 luvun taitteen malleissaan boshin L-jetronicin lisenssiversiota. Ainakin mazda. Toyotan käyttämä efi lienee amerikkalaista perua, joskun denson omalla nimellä valmistama, sama juttu nissanilla nimenä tosin egi, ja valmistaja muistaakseni hitachi. Uudemmista ei ole harmainta hajua. Kuulemma uudesta avensista pitäisi löytyä antiikkinen virranjakaja, jossa on teksti bosh, kuulostaa uskomattomalta.

Japsikeksintöjä on ainakin muuttuva venttiiliajoitus ja bensiinin suorasuihkutus. hondan v-tech tuli markkinoille joskus -93, ja mitsun gdi -98. Toyota toi ensimmäisenä valmistajana common rail dieselin massakulutus autoihin neljä vuotta sitten.

Mutta nyt kyllä vähän hävettää tällaisen tekstin kirjoitus tälle palstalle, jossa yleensäottaen on asiallista juttua vanhoista hyvistä koneista. Suomi24 keskusteluihin tämmöset paremmin sopis.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Julle
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 15:32:44

Message:
Kun luettelette noita ns. keksintöjä, käykääpä tutustumassa vaikka Tikkakosken ilmailumuseon moottoreihin. Ei nuo bensan ruiskutukset ja venttiilinajoitukset ole mitään uusia asioita. Tai lukekaapa autotekniikan käsikirjaa vuodelta 1971. Siellä mainitaan MAN moottorivalmistajana, joka on ensimmäisenä luopumassa( ! ) turboahtimien käytöstä moottoreissa. Monenlaisia keksintöjä on vain kaivettu historiasta uudelleen kehitettäväksi.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Juhani
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 15:33:45

Message:
Enpä ylensä vaivaudu ottamaan kantaa näihin huhaa juttuihin, mutta tuo Kennyn kannanotto oli niin osuva.

Japanissa on kai laadunvalvonta eri tavalla järjestetty, koska jenkitkin joutuivat aikanaan oppinsa hakemaan japanista tulleilta johtajilta omissa tehtaissaan. Luulen myös, että työn arvostus on japanissa erilainen kuin täällä meilläpäin. Otetaan nyt vaikka tuo Valmetin touhu malliksi täällä suomessa. Firmaan hankittiin aikanaan Valmetin vehkeitä, mutta niissä oli silkasta välinpitämättömyydestä johtuvia ongelmia. Huollossa oli sama peli, eli piti vieressä vahtia jonkun, jotta takuukorjaus tehtiin asianmukaisesti. Sellainen työmoraali pilaa paljon. Vaikka tuosta nyt jo onkin aikaa, niin ei uskalla ajatellakkaan ostavansa sellaista merkkiä jonka kanssa on ollut liikaa turhia ongelmia.

Eikös amis tarkoita ammattikoululaista? Onko tekulainen sitten tekus, ja ammattikorkeakoululainen amkkos? Olen sitten itse tekus emeritus.

Täällä on muuten paljon liikkeellä itseään viisaampia asiantuntijoita. Ei ole väliä miten typeriä kysyy, niin voi kuitenkin olla varma että saa vielä typerämmän vastauksen. Niin kuin nyt tämäkin lannoitus. Nii että haistakaa te pojat varpaanväli:)
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: HH
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 23:12:30

Message:
Suomen ensimmäinen traktorikerho aloitti toimintansa syksyllä 1997 otsikon mukaisessa hengessä. Vanhojen koneiden entisöinnissä tarvitaan paljon nippelitietoa ja sen tiedon saaminen saattaa joskus olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Niinpä haluttiin koota kaikki tietäjät yhdeksi suureksi veljeskunnaksi, joka antaa yhdistetyn tietotaitonsa kaikkien Fordson-harrastajien käyttöön.

Fordson-club Finland on tähän mennessä ollut mukana neljän suurehkon ja yhden erittäin suuren tapahtuman järjestelyissä hyvin ratkaisevalla panoksella ja jatkoa on luvassa.

Retkeilyt ovat kuuluneet toimenkuvaan kokoajan, vuonna 2000 kohteena oli ”Cheffin´s Tractor Millennium” Englannissa, vuonna 2001 ”IHF” Hollannissa, 2002 ”Traktorama” Saksassa ja 2003 "Viksta Veteranmarknad" Ruotsissa.

Julkaisutoimintaan kuuluu tarvittaessa ilmestyvä jäsentiedote, sekä ”Fordson-Farming”-erikoislehti. Viimeksi mainittuja on tähän mennessä ilmestynyt kaksi, vanhasta Fordson Majorista kertova 32-sivuinen ”Mörkö-Special”, vuosien 1929-45 Fordson N-mallia käsittelevä 40-sivuinen ”Ännä-Special” ja viimeisimpänä Amerikan Fordsonista kertova "Äffä"-Special.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: landelta
Perjantaina 31.12. 2004 klo 16:34:41

Message:
Joo autoista vielä. Sakasalaiset ovat uutena tykkyjä ja laadukkaan olisia autoja joita on mukava ajaa. Taas japanilaiset tyylikkäitä ja laaduntuntu sisätiloissakin todella laadukas. ajo-ominaisuudet ei aina riitä saksalaisten tasolle. Mutta JAPSEISSA laatu-ajattelu on viety niin pitkälle että se itse varsinainen tuotteen laatu on listalla kolmentna/neljäntenä. No mikä on ykkösenä. Se on tuotteen kokonaisuus ja toimivuus. Eli toisin sanoen tuote on komponenteiltaan suunniteltu oikein ja niin laadukas että siinä ei ole kehitettävää tai katsovat ettei tasoa voi tältäosin nostaa. No hyvänä esimerkkinä aikoinaan toyotalla ja opelilla oli sama jakoremmin alihankkija. Opelilla kesti/vaihtoväli ehkä 60 tkm ja Toyotalla 105-120 tkm. Kaikkihan ei tätä miellä, mikä on ymmärrettävää johtuen tiedon ja kokemuksen puutteesta. No hyvä että maailmassa on muita autonvalmistajia kuin aasialaiset. Toinen juttu on kun uusi automalli lanseerataan, niin yllätys esim toyotalla ei LASTENTAUTEJA esiinny. Tuote testataan japanissa kuluttajilla niin hyvin ennen kuin se pääsee levitykseen. Esimerkkinä jokainen voi verrata jonkun mallisarjan varaosia, kuten audi 80 ja toyota carina2 90-luvun molemmin puolin. Audilla osat vaihtuvat erilaisiksi puolenvuoden välein, mutta toyotalla osa käy mallisarjan alusta loppuun. Tästä päästäänkin seuraavaan juttuun, ettei saksalaiset pysty tekemään samaan rahaan normaalia perheautoa kuin aasialaiset. Se ettei saksassa ole koneenrakennustaitoa ja tietoa, mutta kustannus on aina yksi tekiä laadussakin. Taasen kalliimissa autoissa taso kaventuu, koska työn hinnalla ei ole enään niin suurta vaikutusta tuotteen lopulliseen hintaan. Näin ollen mercedeksellä, bmwllä ja porchella menee hyvin. Näin ollen esim lexus ei euroopassa ole niin menestynyt kuin usassa. Se etteikö lexus ole laadultaan laadukkaampi kuin kalliimmat muut merkit vaan siihen vaikuttavat status ym arvot. No tulipa toyota ym mutta näinhän se menee. Kuten pakuvertailussa hiace jäi viimeseksi, mutta katotaan 300-400 tkm jälkeen mikä on haluttu vaihtorivistössä. Myöskään japanilaiset ei ruotsu kuin aikoinaan. Mutta silti vanhaa sunnya, corollaa ja carinaa näkyy liikenteessä paljon enemmän kuin escorttia, sierraa ym vaikka myyntimäärät suomess olleet suurinpiirtein samat. No eiköhän joku muu saa jatkaa.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Aapo
Perjantaina 31.12. 2004 klo 16:44:12

Message:
Näinhän se menee.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: kenny
Lauantaina 01.1. 2005 klo 15:00:42

Message:
Japsien innovaatioihin pitää viel lisätä prius, hybridiauto, joka on ollut punainen vaate monelle hallitukselle, paha joka vähentää polttoneste verotuloja.


RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Ex-valmet
Lauantaina 01.1. 2005 klo 15:46:45

Message:
Olin amis vajaa 30 vuotta sitten. Tojotaa ei koskaan ollutkaan, vain rautainen Cortina.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Japsiautoista
Lauantaina 01.1. 2005 klo 16:10:26

Message:
Muutaman kaverin kertomuksia Overdriven saitilta:

Mulla on eläissäni ollut kaks japaninkeksintöä eli nuorena kollina tietysti Corolla (vuosimallia -69 ja se oli oikeastaan ihan hyvä peli) ja sitten joskus vajaat kymmenen vuotta sitten yks Honda Accordi (vm-86). Sinänsä ihan hauska peli, jossa siinäkin pahin vika oli se että se lahos käsiin. Toinen epäohta oli sen alusta. Tollasessa Accordissa on aika namun sporttinen kone/loota -yhdistelmä, joten sitä olis ollut kiva vähän kierrättää, mut vakioalustalla se onneton yritti vielä selvitä edllisestä mutkasta kun mentiin jo seuraavaan. Auto tuli mulle vaihdossa enkä sitten viitsinytkään sitä pitää sen pidempään.

Kerran harrastusmielessä kokeilimme miten
pieneksi saa Tercelin lokasuojan taiteltua
ilman konevoimaa. Siitä tuli serlapalan
kokoinen, kompakti paketti.

työkaveri on tehny jonkun verran hitsaushommia ja niinpä naapurinsa oli vienyt hiacen hitsattavaks.
Noh, mistäs aletaan, kaveri kysyi.
Oisko se tuo perämurikka ekaks laitettava, että öljyt pysyis, sano naapuri. Eli näin kaveri väittää, että on hitsannu perän ruostevaurion. Vitsinä piti ensiks, eikä uskonu, ennen ku naapuri oli tuonu auton pihaan. Puhki mikä puhki.

Olen hitsannut vuosien varrella kymmeniä japseja, en ole omistanut tosin yhtään ja kaiketi käännyn kyydin tarpeessa ennemmin inhoamani bussin tai taksin puoleen kuin ostan japanilaisen henkilöauton. Siitä huolimatta tahdon hiukan puolustaa niitä.

Mahtaako Nousevan Auringon Maan tuotteiden pelleissä olla rikkiä tai jotain, mikä kyllä ruostuttaa pellin pian ilmestyttyään puhki. Pelti on myös todella ohutta. Hyvään lopputulokseen kyllä pääsee, kun leikkaa KAIKKI pintaruosteisetkin kohdat pois ja korvaa uudella pellillä. On toinen asia kannattaako moinen. Hitsattavuus on kyllä ihan hyvä. Totta kai eri vuosimalleissa ja merkeissä on suuriakin eroja.

Hauskimpia hitsattavia on ollut isäni "Late Great" Suzuki Samurai tai jotain- pieni maasturi, josta repäisin kohtuu voimalla jotain pellin läpi pultattua muovilervaketta ja kauhukseni revin pultin mukana useita neliösenttejä täysin ruosteetonta peltiä. Ihan kuin olisi oluttölkkiä repinyt!

itselläni on 3 vuotta vanha japanilainen käyttöauto(Honda) ja jo kukkii.ruostesuojattukin vuonna 2000.saas nähä onko ens talven jälkeen jo reikiä

Uskon japsiautojen itsetuhoon tai muuten kelvottomaan peltiin 100% Itselläni oli joskus aikoinaan kolmekin nippon kakkia. Mutta ei ikinä enää!!! Kaikki ruostuivat kuin heteka merivedessä; teki mitä teki. BMW:n kanssa oli sitten aivan toista! Hyvät pellit ja maalipinta. Nyt ostin Pontiac Grand Prix vm. 88:n monestakin hyvästä syystä. Yksi tärkeimmistä oli, että siinä ei ole pistettäkään ruostetta maalipinnoissa. Kova, musta lakkapinta oli kuin uudessa autossa. Ihmettelen sitä vieläkin päivittäin n. kuukauden jälkeen!

Kauan sitten, oisko ollut VeeKasissa kun mainittiin että japanilaisten keskiverto pellin paksuun 0.4mm...

Pää syy noihin japsien kestävyyteen/kestämättömyyteen on ilman muuta niiden suunniteltu käyttöikä. Kertakäyttöisyys näkyy jo siinäkin, että niiden korjaaminen on pirun vaivalloista. Esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa mittariston tai kojelaudan polttimot. On melkoinen savotta, ja kiinalaisen kädet pitäis olla että mahtuu jotain tekemään. Monesti esim. laturi on tosi hankala irrottaa hiilien vaihtoa varten, mutta eihän niillä ole tarkoitus ajaakaan niin kauan että hiilet menee...

noista datsuneista kun on kokemusta nii..n

takatukivarren ns.lattaraudan (2mm?) ja korin välissä on tuuman rako johon kaiki skeida kerääntyy ja 10v liotusta avot
johan on tukivarret irti

siks toisekseen japanissa auton käyttöikä on 3v jonka jälkeen vakuutukset ja (käyttömaksut?) on semmoset että uusi tulee
halvemmaks tämä siis maassa jossa on auto tehtaita toisin kun täällä euroopan jaappanissa missä ei ole mitään
ps. datsunin pickupissa oli kori rungosta irti JOKA kohasta

Idioottimaista hommaa vain tuo auton "kertakäyttöiseksi" suunnittelu; Japanissa tietysti autotehtailla on melkoinen sananvalta...
Mutta kansantaloudellisesti, ja huom. Ympäristöllisesti melkoista tuhlausta. (Oxf. yliopiston taannoinen tutkimus: 3 miljoonan kilometrin ajo aiheuttaa saman ympäristökuormituksen kuin mitä uuden auton valmistus ja romutus...)
Ja kuka prkl haluuaa joka 3. vuosi panna ison rahan autoon kun muutenkin on kallista puuhaa, eikä nuo mallit juuri ainakaan tunnu paranevan uudempaan mentäessä...


RE: Amikset hoi
Lähettäjä: V8-Poweria
Lauantaina 01.1. 2005 klo 16:18:30

Message:
Eiköhän meitin jenkkiukkojen pitäisi myöntää, että vähemmistöön on jääty. Aamuruuhkassa istuu kymmeniätuhansia virtasia koistisia jahnukaisia ja määttäsiä peräkkäin onnellisina corolloissa ja microissa. He kuuntelevat kiss fm:ää ja muotoilevat mielissään kirjoituksia pahimmista ongelmistaan: naapurin koira on sanonut "hau" klo 23.35 ja tarjousleikkele oli loppunut kaupasta kesken. -- Mulla ja monella kaverilla jenkillä ajo on osa hiukan erilaista maailmankatsomusta. Eräs tapa muiden joukossa ottaa osa maailmaa haltuun. Ei ole tarvetta olla niin päevänkakkaramaisen hyväksytty ja poliittisesti korrekti. Tietoisuus siitä, että uudessa Toyotassa on edistyksellisempi venttiilikoneisto ei suoraan sanoen juuri hetkauta, vaikka epäilemättä totta onkin. Eivät naapurien nissanit minua häiritse, paitsi ne öljyä käryttävät micrat joskus. (Savuttaa ne jotkut jenkitkin.)Eipä minun onneni ole siitä kiinni millä muut ajavat, aika monen rauhaa tuntuu riipivän mun bensalaskuni vaikken ole ikinä avustusta pyytänyt. Eiköhän tuonne tielle kaikki sovi. Vaan hauskahan näitä on syssyllä lueskella, pysyy mieli tirheänä.
Hyvää Uutta Vuotta kaikille!
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Kesämies
Lauantaina 01.1. 2005 klo 16:41:18

Message:
Vuodesta -99 liki 300TKM ranskalaisilla ajaneena kokemus "kiinalaisiinautoihin" rajoittuu 3kk vm -02 Accordiin, olipahan kokemus suorastaan shokki HDI-citikan jälkeen... auto ei kulkenut mielestäni mihinkään vaikka oli kuulemma joku hieno vtec-moottori, tai alkoihan se kulkemaan kun painoi kaasua, kierroksia ihan mielettömästi, mutta esim kiihdytyksissä tästä autosta loppui ajo-ominaisuudet, melkoinen tempoilu puolelta toiselle, kamala kokemus. Ei ranskalaisia voi toisaalta kehua myöskään tuntuvat olevan yksilöitä, ja huonon yksilön saatuaan on todella liemessä, ko merkkien huolto-organisaatiot ovat minulle painajaisia ja olisivatkin jo oman keskustelun aihe, joka tosin sopisi paremmin jollekin muulle palstalle... Sen verran kuitenkin että käsittääkseni toyotan huolto-organisaatio on kai paras/toimivin? on ilmeisesti osattu ajatella niitä ihmisiä jotka itse maksavat autoilunsa?
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: hiake
Lauantaina 01.1. 2005 klo 17:04:56

Message:
hiake on paras, sano mustalaisämmäkin autokaupassa.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: kenny
Lauantaina 01.1. 2005 klo 23:25:28

Message:
Ykski kuskireissu kaverin rellulla oli kuin mikäkin koettelemus, kun ei sitten minkäänlaista tuntumaa tiehen, ei saakeli. Jousitus imi kaiken, kun tottunut hieman kovempaan autoon...

Nii, v-tec, muuttuva venttiiliajoitus. Lisäksi kyseessä on ottomoottori, jota ei oikeen voi verrata dieseliin. Ottomoottori vaatii vähä jenkaa kiukaaseen, että se herää, diesel taasen vetää koko kierrosrekisterillä.

Väitteet japsien kertakäyttöisyydestä ovat käsittämättömiä. Valtaosa vaihto ja korjauskohteista on hyvin tarjolla. Ja joku valitti laturin irroituksen vaikeutta, niin otappa se fiiatin ducatosta irti, saa melki koko moottorin irroittaa.


RE: Amikset hoi
Lähettäjä: miks
Lauantaina 01.1. 2005 klo 23:52:11

Message:
Miksi ottas ehjää laturia dukatosta? kenny
Ei kyl ole kotona kaikki tollakaan jätkällä, mennä irrottaa nyt ehjää ja vahvaa laturia autosta?
Jaa se tais olla leikii . no HAH HAH vaan itelles.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: motoristi
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 10:48:41

Message:
Kun viitisentoista vuotta sitten alkoi vanhojen pakettiautojen ralli Tallinan suuntaan, tekivät virolaiset peltisepät yllättävän havainnon. Ennakkoasenteita ja -tietoja kun erimaalaisista autoista ei juuri ollut. Hiacea hitsaillut totesi, että onpa japsi nerokas, vääntää pellit, maalaa kahta puolta ja vetää sitten sen pellin pois uudelleen käytettäväksi, ja hitsarin pilli hapuilee pelkän maalin seassa. Sen sijaan jos tähtäilee Transitin kylkeä niin kyllä puikko palaa tasasesti ja saumaa syntyy. Se oli silloin, mutta nyt....
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: höpö
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 15:17:07

Message:
höpö.Kyllä sitä nyt mollataan japsiautoja.Toyoasta kokemuksia löytyy.1988 mallin corolla 1,6 on meillä vieläkin käytössä.Hitsailtu sitä toki jo on helmoista mutta muuten on pelannut.Koneelle ei ole normaalihuoltojen lisäksi tarvinnu tehdä mitään,mittaris 350000km.Itselläni on nyt Opel ja REHELLISESTI täytyy sanoa että voi jum....ta ,sellaisia vikoja tullu eteen ettei Toyotas ole vieläkään,ja Opel on muuten 1998.Ei ole tarvinnu vaihtaa raidetangonpäitä,pyöränlaakereita,laturinsiivoja yms.En jaksa ny luetella enempää.Kaikenkaikkiaan Toyota on ennenkaikkea paljon luotettavampi ollut kuin tämä Opeliksi
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: ei savua ilman tul
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 15:30:54

Message:
Joo jos japsikoneelle ei ole tehty 350000 mitään kyllä sen perässäajaja haistaa. Kaikki vanhat japsiautot haisevat samoin kuin viimeisiään vetelevät riisselimersut.

RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Opelisti
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 18:49:23

Message:
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: höpö
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 15:17:07

Message:
höpö.Kyllä sitä nyt mollataan japsiautoja.Toyoasta kokemuksia löytyy.1988 mallin corolla 1,6 on meillä vieläkin käytössä.Hitsailtu sitä toki jo on helmoista mutta muuten on pelannut.Koneelle ei ole normaalihuoltojen lisäksi tarvinnu tehdä mitään,mittaris 350000km.Itselläni on nyt Opel ja REHELLISESTI täytyy sanoa että voi jum....ta ,sellaisia vikoja tullu eteen ettei Toyotas ole vieläkään,ja Opel on muuten 1998.Ei ole tarvinnu vaihtaa raidetangonpäitä,pyöränlaakereita,laturinsiivoja yms.En jaksa ny luetella enempää.Kaikenkaikkiaan Toyota on ennenkaikkea paljon luotettavampi ollut kuin tämä Opeliksi

Onneksi sanoit autostasi tämä Opeliksi! Tossa on pihalla 1983:n Opeli, jolla ajettu sama määrä, kuin autuaaksi tekevällä Tojollasi ja pakoputki ja jarrupaloja on siihen kyllä vaihdettu mutta koneremonttia ei ole vielä tarvinnut tehdä ja eiköhän sieltä pellin alta Boschin Jetronikista löydy vieläkin sen verran ruutia, että 1.6:n Tojo kesytetään niin valoissa, kuin suorallakin! Jos Tojo-mies (amis?) huomasi, niin tämä Opeliksi on jo vuodelta 1983, eikä ole vieläkään mitään aihetta, eikä tarvetta vaihtaa sitä pois, eikä varusteissakaan turvapusseja ja Wunterbaumeja lukuunottamatta häviä Tojollesi!
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkki
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 19:49:39

Message:
Oletteko Opelisti ja höpö molemmat "amiksia" ?
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Höpö
Sunnuntaina 02.1. 2005 klo 23:17:40

Message:
Me poka vetää rekee.Ympyrä ja nuoli siitä alkaa huoli!Turha tuputtaa paskapuheita opelista.Kuten kirjoitin mulla on TOISTAISEKSI ittellä opel joten tiedän mistä puhun.PASKA MIKÄ PASKA
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkki
Maanantaina 03.1. 2005 klo 16:45:26

Message:
Tunnistaako muut "amiksen"? Höpö on sellainen. Lukekaapa edellinen viesti. Tuntomerkit täsmäävät.
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkkipörkki-Amispoju
Maanantaina 03.1. 2005 klo 17:18:23

Message:
Mikä helevetin pelle se tää Örkki mahtaa olla?taitaa noista Amis-ikä ajoista olla parikytä vuotta.Että pidä vaan nimimerkkis ittelläs
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Örkki
Maanantaina 03.1. 2005 klo 18:20:24

Message:
Ja niin ilmottautuu amiksia lisääkin
RE: Amikset hoi
Lähettäjä: Anustappi
Maanantaina 03.1. 2005 klo 19:50:28

Message:
Eiköhän nuo nykyamikset aika helpolla erotu jo noista teksteistään. On heillä niin pahuksen suppea tuo sanavarastokin, joita sitten yhdistellään muutamalla "HIENOLLA" sidesanalla, kuten: vittu, homo, tojo, perse ja tuunaus.