Aihe: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: Kasper
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:43:29

Viesti:
Terve

Nostolaite kiukuttelee, nosto on hyvin hidas, nopeutuu hieman loppua kohden. Säätämällä painonsiirron ruuvia saattaa toimia tänään normaalisti, huomenna taas ei. Öljyn lämpö ei tunnu vaikuttavan.
Säätövivuston alapää näytti olevan venttiilissä kiinni kun öljyjä vaihtaessa katsoin, se on huoltokirjan ykkösvika.

Tuo painonsiirron varsi/jousi tuntuu elävän jotenkin liikaa. Onko kokemuksia vastaavasta ongelmasta?


RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: kettu
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:39:25

Message:
Joops sama ongelma täällä, onko vielä muilla?
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: vesa
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:27:37

Message:
Kasper, painonsiirrolla tarkoittanet työntövarren kiinnityspistettä? Siitähän ei saa sitten vetää yhtään mitään, se saattaa pullahtaa. Jos oikein muistan niin esim. työkonetta nostaessa se ei liiku yhtään. Omassani hydrauliikka temppuilee sillä tavalla, että säätövarsi ei mene kokonaan alas ja liikerata on pieni. Ferkussahan ei ole position controlia eli nostovarsia ei saa kuin tuurilla pysymään tietyssä asennossa. Itse käytän SAE30W moottoriöljyä, toimii talvella hyvin.
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: Kasper
Torstaina 23.12. 2004 klo 08:34:20

Message:
En ole työntövarren kiinnikkeellä mitään vetänyt, elleivät edelliset omistajat sitten ole jotain murjoneet, vika on ollut olemassa koko ajan kun olen traktorin omistanut. Öljyt ovat uudet, Neste Farm Universal. Toivoin että öljynvaihto olisi vakuttanut tähän jotenkin, mutta ei.

Työntövarren kiinityspisteen ei pitäisi todellakaan liikkua ulos nostettaessa työkonetta mutta jotain outoa siinä on, koska painonsiirron säätö kuitenkin vaikuttaa nostamiseen. Yritin sitä tuossa vielä liikutella ja sain huomata että mekanismi on hyvin herkkäliikkeinen, pienikin liike sisäänpäin vaikuttaa vetovarsiin. Eli toimii oikein.

Yksi syy huonoon nostoon voisi olla vuosi sitten uutena ostettu työntövarsi jossa on aika suuret silmukat ja se hieman hankasi traktorinpuolen kiinnityspisteen pohjaa vasten. Olen silmukkaa jonkin verran jo ohentanut. Tapin reikä kyllä on oikean kokoinen. Nostettaessa silmukka saattaisi kammeta painonsiirtoa sisään, vaikka periaatteessa vetääkin ulospäin? Aika kaukaa haettua?

Yhtenä kokeiluna otin ohjausvivun ulos rajoitinhaarukasta ja kun nupin kääntää 2cm ohi ylärajoittimen nousee lana kuin tyhjää vaan.
Ilmeisesti on otettava öljytikun luukku irti ja tehtävä vielä uusi sisäelintähystys.
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: vesa
Torstaina 23.12. 2004 klo 18:23:25

Message:
omassani on vähän samaa vikaa, säätövivun liikerata on lyhyehkö muistaakseni on joskus ollut loogisempi. Kävin usalaisilla ferguson sivuilla ja siellä vihjailtiin tällaisen johtuvan ylipaineventtiilin tms. toimimattomuudesta, on kuulemma sytytystulpan muotoinen härveli jonka pitäisi näkyä tyhjennystulpan reiästä. Muistaakseni sivut olivat Stephen´s Ferguson. Muuta en osaa sanoa, koneremontin dieseliin olen tehnyt mutta en koskaan ole purkanut peräpuolta. Vanha kansa tietää kertoa fergun nostolaitteesta sellaista että koskaan sitä ei saisi jättää ylös koneen seistessä, eihän se siellä pysykään niinkuin esim. Valmetissa. Tämä perimätiedon mukaan saisi öljyä kulkemaan vääriin paikkoihin ja aiheuttaisi säätövivun liikeradan lyhenemisen, tiedä sitten...
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: kasper
Maanantaina 27.12. 2004 klo 15:05:16

Message:
Perhana! Siinä vivun liikerajoittimessa, "häkissä" onkin säätö. Luulenpa että nyt vika lähtee. Neljä pulttia auki ja käännetään oikeaan asentoon ,niin että vipu pääsee nousemaan ylemmäs. On se kumma että pitää olla näin tyhmä ja taistella toista talvea pikku vian kanssa! Olispa vaan tullut luettua tuo korjaamokäsikirja kunnolla läpi heti alunperin.
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: Arto
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:10:27

Message:
kasper, pikku harmaan korjaamokäsikirja kiinnostaisi. Tallissa bensa-petrooli -54 suorastaan huutaa huoltoa...
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: puntari
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:15:05

Message:
Miten paljon olette saaneet harmaan nostamaan maasta ylös? Nouseeko 1000kg nostovarren silmissä?
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: vesa
Tiistaina 28.12. 2004 klo 20:22:11

Message:
ei nouse minun dieselillä ainakaan. Jos takakauhaan laittaa puolilleen lunta ei nouse sekään, on kyllä vähän turhan iso 35ssa ollut. Minulla on Suomessa valmistettu etuperin irrottava nostolaitetakakauha sillä voi nostaa täytenä hiekkaa tai savea, paino on silkmkoiden etupuolella. Odotan mielenkiinnolla muiden vastauksia. Niin lumet saan kyllä kuormattua niin että peruutan kasaan samalla nostaen, sen kun tekee tarkasti saa melko täyteen. Ylghäällä jaksaa pitää, viheltää kyllä hiukan.
RE: Harmaan fergun nostolaite
Lähettäjä: Tullimies
Tiistaina 28.12. 2004 klo 21:46:13

Message:
Diesel harmaa nosti 140:n barin paineella 890kg nostovarsien silmissä. Vakolan koestus. 175/1955. Vanhemmissa harmoissa hydrauliikan työpaine on ilman "ruuvaamista" 100bar. Nostosylinterin halkaisija ja männän iskunpituus on vissiin kaikissa harmoissa (TE20-sarja) sama.