Aihe: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: pera
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 10:16:54

Viesti:
Mitä mieltä olette,kannattaako käyttää dieselin poltoaineen seassa jäänesto aineita.
Säilytän ferkkuani kylmässä tallissa,tankki on aina lähes täynnä.
Itse olen käyttänyt dieselin jäänestoo,joka on denaturoitua etanoolia.Tuoteseloste lupaa parempaa kylmäkäynistävyytä ja korroosion estoo ,miten lie.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Olli
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 12:37:07

Message:
Jäänestoaineesta en tiedä, mut mulle neuvottiin joskus käyttämään paineilmajarrujen jäänestoainetta. Onkos muilla kokemusta tämmöisestä?
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Jope
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 12:52:40

Message:
Paineilmajarrujen jäänestoaine on tavallista tenua, johon on lisätty hiukan voiteluainetta. On muuten mitä mainiointa ja ennenkaikkea halpaa lukkosulaa.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Veksi
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 13:34:34

Message:
Jos käytät pö talvilaatua ja tankki aina lähes täynnä etkä itse kaada (astioista) sinne vettä, niin MIKSI sun pitäis sinne jäänestoa laittaa ???

RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 17:59:22

Message:
Ei jäänestolla polttoaineen hyytymistä estetä, vaan tankissa mahdollisesti olevan veden jäätymistä.

Minä tapaan käyttää traktorissa, mutta polttoaineen kulutukseni on 1-2 tankillista vuodessa, joten kustannus ei ole omalla kohdallani suuri.

Autossa myös käytän talvisaikaan jatkuvasti. Auto on muutaman kerran jäätynyt 20 vuoden aikana, kun olen yrittänyt hieman fuskata. Olen tullut siihen tulokseen, että sisätilanlämmittimen käyttö nostaa ja laskee tankin lämpötilaa niin paljon, että vettä kondesoituu oman autoni tankkiin. Eräällä tuttavallani oli täsmälleen samanlainen auto kuin mulla 9,5 vuoden ajan, säilytti autoaan aina ulkona, kuin minäkin, ajoi samanlaisia matkoja, kuin minä, ei kuitenkaan koskaan käyttänyt jäänestoa, mutta ei jäätynytkään. Ainoa ero oli, että hänellä ei ollut sisätilanlämmitintä, mutta mulla (pienehkössä japsissa) on 1800 wattinen, jolloin autossa oli liikkeelle lähdettäessä parhaimmillaan niin kuuma, että piti muutaman sekunnin ajan pitää ovea auki, että autoon viitsi mennä. Jos takaluukun kannen avasi, tavaratilan lattia oli puoliksi veden peitossa ja takaluukun kannesta tippui lisää vettä. Tästä päättelin, että sisätilanlämppärin käytön takia vettä kondensoituu tankkiinkin. Lämmitin on kuitenkin niin mukava, että en siitä ole halunnut luopua, mutta säätelen nykyään lämmitystehoja enemmän ulkoilman lämpötilan mukaan kuin ennen.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Veksi
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 18:19:09

Message:
Emmäämitääntierä:?


Asutko siinä autossa kun niin hehkutat??
Jos autoa ei tarvita esim, sillä päivällä, miks se lämmitin, onko perstaskussa paineita liiaksi? Kyllä kylmä rauta siel pärjää ja paras paikka autolle on just siel ulkona eihän auto ehdi kauan seisoa vai ehtiikö? Huom ....Diesel:iin ei tee pahaa jos jäänestoa käytät kun muistat lirauttaa tankkiin myös desi /pari öljyä ja vaikka käyttäisit sitä koko talven suuttimetkin tarvii hitusen voitelua.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Maanantaina 20.12. 2004 klo 02:40:03

Message:
Sanoinko jossain, miten pitkään lämmitän autoa? En. No nyt sanon.

Taloyhtiömme ja työpaikkani lämpötolpan kello sallii max 2 h lämmityksen kerrallaan, joten sen pitempään en lämmitä. Tuo 2 h kuitenkin riittää nostamaan lämmön korkealle, koska auto on (20 vuotta vanha) pienehkö 4-ovinen perussedan. 1800 watilla sen saa helposti 5 asteen pakkasella + 30 asteiseksi. Jos itse olen täysissä talvitamineissa, 30 astetta on vähän liikaa. Illalla töistä kotiin tullessa ei välttämättä tiedä, millainen keli on aamulla (tapanani ei ole suuremmin seurailla säätiedotuksia), joten on helpompaa pelata varman päälle ja kääntää lämmitystehon pykälän isommalle, kuin mitä keli kotiin saapuessa edellyttäisi (illalla kotiin tullessa voi lämpötila olla nollassa, aamulla voi olla 10 astetta pakkasta).

Ja mitä tulee tuohon ulkona seisomiseen, niin työaikana auto seisoo ulkona ajamatta täydet 8 tuntia. Illalla kotiin saapumisen ja aamulla uudelleen töihin lähtemisen välillä menee 10-15 tuntia. 8 tunnissa jäähtyy auto kuin auto, eli kyllä uudelleen lämmittäminen on paikallaan.

Dieseliin voi laittaa jäänestoa, mutta luuletkos, että vain dieselin joukossa oleva vesi jäätyy? Kyllä pensan joukossakin oleva vesi jäätyy. Koetapa laittaa lasipulloon pensaa ja toiseen (talvilaatu)dieseliä. Sitten lorautat joukkoon hieman vettä ja laitat pullot vaikka pakastimeen. Tulet huomaamaan, miksi pensankin joukkoon on syytä laittaa jäänestoa.

PS. Meillä muuten sallitaan sekä taloyhtiössä ja työpaikalla sisätilanlämmittimen käyttö.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: tyhymä
Maanantaina 20.12. 2004 klo 05:58:43

Message:
Tuo on minulle uutta, öljyä tankkiin desi/pari? Nyt pitää myöntää että en tiedä vedätetäänkö minua vai onko tuossa perää? En ole tähän asti käyttänyt jäänestoja enkä öljyjä polttoaineen seassa. Pitäisikö?
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: lämmitin
Maanantaina 20.12. 2004 klo 07:21:15

Message:
Emmämitääntierä kokeile PTC vastuksella olevaa sisätilalämmitintä ei lämpene liikaa
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: mökkiläinen
Maanantaina 20.12. 2004 klo 07:37:12

Message:
Tämänpäivän liikennepolttoaineisiin ei tarvitse mennä lisäilemään öljyä , turhahomma.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Maanantaina 20.12. 2004 klo 08:21:01

Message:
Joo, minä olen aiemmin ihmetellyt, miksi sisätilanlämmittimissä ei ole termostaattia. Pitää laittaa nuo PTC-lämmittimet "korvan taakse". En ole muutamaan vuoteen ostanut sisätilanlämmitintä (nykyinen Defa on kestänyt jo 19 vuotta), joten en ole sattunut huomaamaan, että noita vastuksia on alettu laittaa sisätilanlämmittimiin (ei varmaan halvoissa ole vieläkään(?), mutta köyhällähän ei olekaan varaa ostaa halpaa). Meillä oli jo 70-luvulla peltinen sisätilanlämmittimen näköinen 2000 wattinen puhallinlämmitin rakennuskäyttöön, jossa oli termostaatti.

Tuon nykyisen lämmittimen käytän kyllä ensin "loppuun", ennen kuin hankin uuden. Koetan iltaisin arvailla aamun ulkolämpötilaa ja säätää lämmitystehoa sen mukaan.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Veksi
Maanantaina 20.12. 2004 klo 11:56:12

Message:
Mökkiläinen:
En käskenyt sinun laittaa siihen lämmitysöljyyn mitään, sellainen suutin ei ollut kyseessä nyt. Sinullehan en tätä edes tarkoittanut!!!! Mutta jos Diesel:issä tenua käyttää on ehdottamasti käytettävä myös öljyä siinähän suositellaan käyttämään Diesel:lille tarkoitettua jäänestoa jossa on mukaan lisäättynä jo öljy.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Voi voi
Maanantaina 20.12. 2004 klo 13:25:20

Message:
Miten joku voi olla noin lukihäiriöinen, kuin Veksi? Mökkiläinenhän ei puhunut sanallakaan lämmitysöljystä, vaan liikennepolttoaineista. Ylempänä taas Emmämitääntierä ei aluksi sanallakaan kommentoinut autonsa lämmitysaikaa, mutta silti olit ymmärtävinäsi, että autoa lämmitetään 24 h/vrk.

Ja ei kai kukaan pensakoneille tarkoitettua jäänestoa ole edes aikonut käyttää dieselissä, joten tuo kommenttisi öljyn lisäyksestä tenuun, mutta ei dieselille tarkoitettuun jäänestoon, on todella outo.

Muutenkin: Puhut tenusta, mutta eihän sellaista missään edes myydä. En ole ikinä nähnyt minkään pullon kyljessä sanaa "tenu". On vain jäänestoaineita, omansa pensakoneille ja omansa dieseleille. Mitä se tenu on, johon täytyy öljyä lisätä? Määrittele käsitteet, että muutkin ymmärtävät, mitä koetat selittää.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Kille
Maanantaina 20.12. 2004 klo 15:15:47

Message:
Onko jotkut nykyihmiset tosiaan tietämättömiä, mitä on "tenu". Tenu on kansanomaistus sanasta denaturoitu. Eli tenulla tarkoitetaan sitä ennenvanhasta denaturoitua spriitä eli etyylialkoholia...liiankin monelle masinistille tuttua ainetta. Jotkut puhuu myös tentusta.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Exmajuri
Maanantaina 20.12. 2004 klo 15:31:45

Message:
Palataanpas takaisin alkuperäiseen kysymykseen.

Mitä mieltä olette,kannattaako käyttää dieselin poltoaineen seassa jäänesto aineita.
Säilytän ferkkuani kylmässä tallissa,tankki on aina lähes täynnä.
Itse olen käyttänyt dieselin jäänestoo,joka on denaturoitua etanoolia.Tuoteseloste lupaa parempaa kylmäkäynistävyytä ja korroosion estoo ,miten lie.

Jos tankissa on vähintään puolet talvilaatua, ja varsinkin dieseliä, kokemukseni mukaan ei tarvita mitään jäänestoa. Edellytyksenä on että tankki tyhjennetään vähintään joka toinen vuosi ja polttoainesuodattimet vaihdetaan kerran vuodessa.

RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: foordisti
Maanantaina 20.12. 2004 klo 16:00:28

Message:
Kyllähän asia on näin että jos auto/traktori jäätyy talvella ja jäätyminen "korjataan" jäänestolla joutuu tuota jäänestoa myös käyttämään niin kauan että tyhjentää sen veden sieltä polttoainejärjestelmästä pois eli ei kannata käyttää joss ei koko talvea meinaa sitä sinne loruuttaa. Niin ja tuosta öljystä kyllä sitä vanhoihin koneisiin kannattaa laittaa niin pysyy suuttimet kunnossa mutta uusiin vehkeisiin ei pidä sotkea kun nykyvehkeissä on noita antureita ja tunnistimia joka välissä saattavat tykätä kyttyrää. ja öljyhän pitää olla 2 tahtia
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Jaa
Maanantaina 20.12. 2004 klo 16:07:34

Message:
N.10 vuotta ajettu löpöllä.Ajetaan joskus ja jouluna eli hyvin harvoin .Ei ole käytetty mitään litkuja sekaan ,eikä milloinkaan ollut polttoaineesta ongelmia.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Pekka
Maanantaina 20.12. 2004 klo 17:25:17

Message:
> jäätyminen "korjataan" jäänestolla joutuu tuota jäänestoa myös käyttämään niin kauan että tyhjentää sen veden sieltä polttoainejärjestelmästä pois

Eihän se jäänesto sieltä mihinkään haihdu, eli jos vettä ei tule lisää, niin ei tarvitse lisätä jäänestoakaan.

> Mitä mieltä olette,kannattaako käyttää dieselin poltoaineen seassa jäänesto aineita.

Varmuuden vuoksi olisi hyvä käyttää, koska siitä ei ole haittaakaan ja harrasteajossa kulutus on pientä, mutta jos jäätyy pahassa paikassa, niin harmittaa, jos pitää hakea kaukaa apua/odotella apua pitkään.

> Jos tankissa on vähintään puolet talvilaatua, ja varsinkin dieseliä, kokemukseni mukaan ei tarvita mitään jäänestoa.

Eihän jäänesto polttoaineen hyytymistä estä. Se estää vain tankissa mahdollisesti olevan veden jäätymisen. Ne ovat kaksi eri asiaa.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Voi voi
Maanantaina 20.12. 2004 klo 17:36:48

Message:
Jos tuollaista "oikeaa" tenttua on jostakin saatavilla, niin miksi ihmeessä sitä pitäisi käyttää, koska oikeaakin jäänestoainetta on saatavilla? Tuota tenttua kun pitää "parannella" öljyllä, ettei riko konetta ja se tuo virittelykin tuntuu olevan epämääräistä hommaa. Yksi käskee laittaa öljyä ja toinen 2T-öljyä. Määrästä/sekoitussuhteesta ei tunnu olevan kenelläkään hajua.

Pysytään vain oikeissa "tehtaan" tekemissä jäänestoaineissa, eikä yritetä leikkiä kotikemistiä, jos kemistin taidot pohjautuvat MUTU-tietoon.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Bosh
Tiistaina 21.12. 2004 klo 02:35:36

Message:
Kyllä nimimerkki: Voi voi .. on jänkä jänkkääjä.
Otas ne lasit sieltä otaltas alemmas.
Ja lueppa uusiks edelliset sulla se vasta lukihäiriö on tuntuu kuin vain joka toisen rivin olisit lukenut.Ensinnäkin öljyä on 2tahti öljykin
1/2dl tankkiin lukee siellä ei tietenkään sovi ehkä sulle kun tankkailet 10 eurolla per kerta. Ja vielä, kyllä suuttimet ja syöttöpummppu on todella mielissään siitä öljystä ja tää on faktaa.

Itse kysymys alla>
Viesti:
Mitä mieltä olette,kannattaako käyttää dieselin poltoaineen seassa jäänesto aineita.
Säilytän ferkkuani kylmässä tallissa,tankki on aina lähes täynnä.
Itse olen käyttänyt dieselin jäänestoo,joka on denaturoitua etanoolia.Tuoteseloste lupaa parempaa kylmäkäynistävyytä ja korroosion estoo ,miten lie.
Huom !!!!!!!!
Itse olen käyttänyt dieselin jäänestoo,joka on denaturoitua etanoolia..Huom,(Joka on tenua )..

Myös kun pidät tankin täynnä polttoainetta ei voi syntyä silloin tankkiin vettä koska vesi syntyy ilmasta, siinä tankin seinämässä ilman lämmittäessä tankkia. Siksi ei silloin jäänestoa tarvita.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Bosh
Tiistaina 21.12. 2004 klo 03:06:28

Message:
Korjaus: öljymäämrä olikin 1-2dl ei siis 1/2dlHuom 1-2dl
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Bosh
Tiistaina 21.12. 2004 klo 03:06:37

Message:
Korjaus: öljymäämrä olikin 1-2dl ei siis 1/2dlHuom 1-2dl
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Voi voi
Tiistaina 21.12. 2004 klo 06:12:34

Message:
> Ensinnäkin öljyä on 2tahti öljykin

Totta, mutta tuo 2T-öljy maininta tuli vasta myöhemmin. Foordisti puhui 2T-öljyästä, mutta Veksi sanoi vain että öljyä. Veksi ei ole ottanut kantaa, mitä öljyä hän tarkoitti.

> 1/2dl tankkiin lukee

Siellä lukee 1-2 desiä (desi/pari), tuo sun merkintäsi tarkoittaa 0,5 desiä.

> öljymäämrä olikin 1-2dl ei siis 1/2dl

Epäselvyyttä määrästä näyttää olevan sullakin. Olisit osannut kirjoittaa heti oikein, jos olisit tiennyt "oikean" määrän.

Mistä tiedät, että tuo 0,5 dl on oikea määrä? Oletko kysynyt Nesteeltä, Shelliltä, Teboililta vai Essolta? Koska olet sen kysynyt? Silloin, kun isoisä lampun osti? Polttoaineet ovat hieman muuttuneet sen jälkeen. Vai onko tieto hevosmiesten tietotoimistosta? En luottaisi....

> Ja vielä, kyllä suuttimet ja syöttöpummppu on todella mielissään siitä öljystä ja tää on faktaa.

Oletko kysynyt niiltä? Puolueettomiin tutkimustuloksiin linkkejä?

Samaa voisi sanoa, että venttiilikoneisto tykkää vuorivillasta. Eräs tuttuni kertoi, että joskus on autoa myytäessä laitettu venttiilikopan alle vuorivillaa, että venttiilien ääni vaimenee. Joku voisi olla sitä mieltä, että venttiilit hiljenevät, koska tykkäävät villasta.

> Itse olen käyttänyt dieselin jäänestoo,joka on denaturoitua etanoolia..Huom,(Joka on tenua )..

Hei hei... mutta... tuolla yllähän nimenomaan sanottiin, että pitää käyttää öljyä, jos käyttää tenttua, mutta jos käyttää dieselin jäänestoa (kuten siis sinä), ei tarvitse käyttää öljyä, koska se EI ole tenttua ja siinä on öljy jo mukana. Sinä taas väität, että dieselin jäänesto ON tenttua. Miten näin pieni joukko voi olla tästä asiasta näin montaa eri mieltä? Keneen luottaa?

> Myös kun pidät tankin täynnä polttoainetta ei voi syntyä silloin tankkiin vettä

Ei tietenkään, mutta sillä ei sitten voi ajaa. Tankkihan tyhjenee ajaessa. Ainakaan mun ajoneuvoni tankki ei mene lommolle, vaan sinne menee ilmaa.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: tutkittu on
Tiistaina 21.12. 2004 klo 07:51:52

Message:
Nesteen toimittamassa diesel polttoaine opas vuodelta-94 kertoo mm."jäänesto aineiden teho on kuitenkin varsin vähäinen,kun on kyse dieselpolttoaineesta,bensa moottoreissa toimii paremmin".
Mikäli jäänestoaineita halutaan käyttää,on käytettävä nimenomaan dieselmoottoreihin tarkoitettuja alkohoolipohjaisia aineita,joissa on voitelua parantavia ja korroosiota estäviä aineita.
Voiteluöljyn käyttöä ei suositella koska mahdollinen vesi muodostaa voiteluöljyn kanssa vaaleata maitomaista sakkaa ja karstottaa.
Vanhoissa ruiskutuslaitteissa voi olla mm.lämmpöjännitysten tai ruuvien epätasaisen kiristyksen aiheuttamia liian pieniä välyksiä,jotka aiheuttaa takertelua.Tällöin öljy saattaa auttaa.
Nykyiset polttoaineet on parempia kuin entiset niissä on lisäaineita ,parantavat mm.. voitelua.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Q 8
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:33:24

Message:
VOI voi

Voi voi !! ?? ( + #) x (< 0-0 >)= 0 ?
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: 500:nen
Tiistaina 21.12. 2004 klo 12:01:34

Message:
DIESELIIN EI LAITETA JÄÄNESTOO! EI SE KADOTA VETTÄ JÄRJESTELMÄSTÄ MIHINKÄÄN VAAN MUUTTAA SEN HIENOJAKOISEMAKSI JA SE MENEE SUODATTIMEN LÄPI PUMPPUUN JA SUUTTIMIIN. VARSINKIN JAKAJAPUMPUISSA JOISSA EI OLE MUUTA VOITELUA KUN LÖPÖN LISÄ AINEET EI VESI TEE HYVÄÄ.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Q 8
Tiistaina 21.12. 2004 klo 12:07:25

Message:
500:nenÄlä huuda, julki asioita jotka ovat täyttä p....a.


RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Exmajuri
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:11:15

Message:
Joo ei huudeta tällä palstalla.
Tosiaan jäänestoaine vie veden ruiskutuspumppuun, ja se ei tykkää siitä hyvää.
Jos traktori hyytyy, odota noin viisi minuuttia, saat sen luultavasti käyntiin uudelleen.
Ja sanon vielä kerran, tyhjennä tankki ennen talvea ja vaihda suodattimet, laita heti talvilaatua syksyllä kun sitä on saatavissa ja pidä tankki mahdollisimman täynnä.
Kokemusta on tullut vuosien mittaan, jos näitä ohjeita noudattaa, ei tule talvella murheita eikä tarvita jääestoa jos ei ajeta -30 asteessa pitkiä matkoja.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Voi voi
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:06:24

Message:
> DIESELIIN EI LAITETA JÄÄNESTOO!

Miksi sitä sitten valmistetaan?

> EI SE KADOTA VETTÄ JÄRJESTELMÄSTÄ MIHINKÄÄN VAAN MUUTTAA SEN HIENOJAKOISEMAKSI JA SE MENEE SUODATTIMEN LÄPI PUMPPUUN JA SUUTTIMIIN.

Sehän on juuri sen tarkoitus. Sellaiseksi se on kehitetty. Siten se veden "kadottaa" järjestelmästä, eli suuttimien kautta sylinteriin ja vesihöyryksi. Itse väität, ettei se kadota, mutta kuinkin myönnät, että se joutuu moottoriin, eli "kadottaa" veden. Etkö osaa päättää, mitä mieltä olet?

> VARSINKIN JAKAJAPUMPUISSA JOISSA EI OLE MUUTA VOITELUA KUN LÖPÖN LISÄ AINEET EI VESI TEE HYVÄÄ

Muutama pisara vettä vuodessa ei riko mitään.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: vesa
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:17:28

Message:
Rekkamies tarvitsee dieselin lisäainetta, ajoviimalla on jäädyttävä vaikutus. Traktorilla ei pääse kovin lujaa, talvilaatua vain tankkiin ja syksyllä pa suodattimet vaihtoon ja muutaman vuoden välein koko järjestelmä tyhjäksi. Lisäksi vanhemmassa pelissä voisi käyttää nokkapeittoja ym. aikakauden " lämmittimiä". Ajoviimahan vaikuttaa sillä tavalla, että ilmanlämpötila viimapisteessä on toki sama kuin ympäröivässä ilmassa, ei siis enemmän mutta kylmettävää vaikutusta esim. metalliputkeen tulee.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:38:45

Message:
No nyt alkoi muakin tämä keskustelu kiinnostaa, nimittäin tuo kylmettävä vaikutus.

Mihin se perustuu? Ilmanpaineen muutokseen, kun ilma puristuu putkea vasten ja paine nousee (lämpökin tietääkseni nousee silloin) ja putken toisella puolelle syntyy alipainetta, kun virtaus on ohittanut putken, jolloin lämpötila laskee. Jos kyse on tästä, niin eikö ne kompensoi toisensa?

Olen pohtinut tätä monesti, mutta en tiedä, onko tuo kylmettävä vaikutus aistiharhaa, koska esim. ihmisen lämpimälle iholle kylmää ilmaa puhallettaessa tuntuu kylmältä, mutta tyynessä ilmassa samassa lämpötilassa ei tunnu ihan niin kylmältä.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Jokke
Tiistaina 21.12. 2004 klo 17:04:27

Message:
voi jesus mitä jänkkäämistä. tommosesta mitään tule
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: hjg
Tiistaina 21.12. 2004 klo 17:28:06

Message:
emmämitääntierän ongelman ratkaisemiseen tarvitaan varmaan punnitsijan vipeltäminen verstaan ja tuvan väli lämpimällä ja sateella aikaa ottaen ja vertaamalla tulokset.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: hehe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 01:03:27

Message:
Kuse tankkiin se auttaa.Ainaskin kusihätään
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: kopone
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 01:38:35

Message:
Jos pakkasta 30 ja ilma paikallaan ja mittari paikallaan niin mittari näyttää -30.Jos mittari liikkuu samassa ilman alassa 100km/h siten että "ajoviima" käy siihen mittari näyttää edelleen -30.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Q 8
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 01:42:18

Message:
Kyllähän ihminen saa olla hullu, jos kerran on, mutta yllytyshullu, se vasta on hullu voi vi..u!
Ootteko huomanneet, vähän kun sorkaisee kusiais pesään välittömästi alkaa kuhina käymään ja kyllä kusiaisia riittää ei loppua näy. Kunnon kännit täs varmaan on otettava, ei kylläkään tenusta ei tästä muuten selviä, paremmat lääkkeetkin on olemasa (Zolotoi Lev Brädy)saahan tätäkin arvostella. tai älkää sentään jos palsta poksahtaa H......ah....h..haa .
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: kopone
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 02:50:57

Message:
Ei olla huomattu mitään!Mitä se kuu kasi oikeen sekoilee?
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 04:22:21

Message:
Minäkin olen "kopone":n kanssa samaa mieltä, että mittari näyttää molemmissa tilanteissa -30, mutta silti pieni epävarmuus välillä kaivelee mieltä, koska usein puhutaan ajoviiman jäähdyttävästä vaikutuksesta ja olen siksi pohtinut, että onko kyseessä jokin todellinen tapahtuma, vai vain ajatusvirhe, koska ympäristöään lämpimämpi kappale kyllä jäähtyy nopeammin viimassa, kuin tyvenessa, sehän on selvä, mutta jäähtyykö jo valmiiksi ympäristönsä kanssa samanlämpöinen kappale vielä kylmemmäksi? En ymmärrä sitä, että mikä ilmiö jäähdyttäisi liikkuvaa lämpömittaria ja siksi olen ajatellut sen liittyvän jollakin tavalla ilmanpaineen muutokseen mittarin ympärillä. Mittarin liikkuessa mittarin etupuolella ilmanpaineen kasvu saa kosteuden tiivistymään mittarin pintaan, kosteuden valuessa (-30 asteen pakkasessakin?) mittarin takapinnalle ja haihtuessa jäähdyttää mittaria? Tai jokin muu ilmiö saa jäähtymisen aikaan? Tai sitten jäähtyminen on vain "oppimattomien" höpinää, kuten "jos autoon kerran laittaa jäänestoa, se alkaa sitten vaatimaan sitä jatkuvasti"?
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: haihtuminen
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 06:26:21

Message:
Haihtuminen viilentää esineen ilmaa kylmemmäksi.
Kuiva esine ei mene ympäröivää ilmaa kylmemmäksi, märkä esine haihtuessaan kylmenee ympäröivää ilmaa viimassa kylmemmäksi.


Q8 ja muut kaltaisensa pölvästit menköön kusiaispesiä kepillä hämmentämään,eikä sotkeutuis asioihin joihin ymmärrys ei yllä.

RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Juba
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 07:42:47

Message:
Jäänestoainee kanssa mielestäni kannattaa olla siinä mielessä harkitsevainen, että se myös periaatteessa kerää kosteutta. Eli tenua kannattanee käyttää kuuriluonteisesti. Itse tyhjennän tankit kuin tankit suksyisin.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Bosh
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 12:47:38

Message:
Lakatkaa vain miettimästä ja milläs edes miettisitte ? Tuo on yleinen sananparsi ei siitä kannata ainakaan parrikaadille lähteä.
Mahtaakohan metalli enää kylmetä viimasta ei ainakaan lämpömittari autossa laske vaikka on kosketuksissa viimaan. Iholla viima tuntuu kylmältä koska irroittaa lämpöä ihoa ohittaessaan koska lämpötilaero ero on suuri ja siksi tunne iholla on kylmemmpi viimalla kuin tyynellä.
Hyvä joulumieli jo Q8 ! ja kopone +muut ettekö huumoria ymmärrä?
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: vesa
Torstaina 23.12. 2004 klo 18:35:57

Message:
Hyvää Joulua kaikille ja keskustellan sitten joulun jälkeen aiheesta mitä CRC llä tekee.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: KV
Torstaina 23.12. 2004 klo 19:56:14

Message:
Itsellä on hyllyssä saman valmistajan jäänestoaineet sekä dieselille että bensiinille. Diesel-jäänesto sisältää teollisuusbensiiniä > estää suodattimen hyhmettymistä varsinkin kesädieseliä käytettäessä. Ei muuten poista vettä järjestelmästä.

Bensiini-jäänesto sisältää etanolia joka liukenee veteen ja myöskin bensaan jolloin vesi palaa bensan mukana pois.

Yhdyn edellisiin jotka neuvoivat ettei käytetä tenua dieseleissä koska kuluttaa pumppua/suuttimia. Tämän vuoksi sitä ei diesel-jäänestossakaan ole.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Gustav II
Torstaina 23.12. 2004 klo 20:24:01

Message:
Vai kylmenee märkä pinta viimassa ulkolämpötilaa kylmemmäksi. Heh heh... Se ehkä viilenee huomattavasti nopeammin kuin kuiva muttei todellakaan ympäristön lämpötilaa kylmemmäksi!
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: JH78
Torstaina 23.12. 2004 klo 21:09:30

Message:
Tuota.. meikäläinen on varmaan jäänyt nyt jostain paitsi. Meinaan vaan että en ole ikinä käyttänyt missään vehkeessä mitään jäänestoainetta.
Tälläkin hetkellä on Natikan tankki melko täysi ja vielä samaa kesälaatuista ainetta 30l kanisteri tallin nurkassa. Kyllä sillä talven yli pääsee, kuten jo monena muunakin vuonna. Yli 20 asteen voi olla vähän vaikeaa muuten kyllä muuten pärjää.

Jos joutuisi joka päivä käynnistämään ilmasta riippumatta, varmaan joutuisi kyseisten aineiden kanssa tekemisiin. En kyllä niitä mielellään tankkiin pistä.

Se on muuten se jakajapumppu joka kestää paremmin epäpuhtauksia. Mutta mikään pumppu ei kestä vettä.

Veden kondensoituminen tankkiin on hyvin kone/autokohtaista. Riippuu siitä miten isoja lämpötilan vaihtelut ovat. Vaikkapa traktorin runkoon, hytin alle ja moottorin/kytkinkopan päälle sijoitetun tankin lämmönvaihtelut voivat olla suuria. Omassa Natikassa tankki on hytin takaosassa kiinni eikä ole kosketuksissa moottoriin tai vaihteistoon joten lämmön vaihtelut ovat vähäisiä. Lisäksi kone on kylmässä säilytyksessä. Tämä vaikuttaa siihen että ongelmia polttaineen kanssa ei ole esiintynyt.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: rape
Torstaina 23.12. 2004 klo 21:13:02

Message:
Olen ajanut tiisselivehkeillä yli kaksikymmentä vuotta/500000km=1miljoona kilometriä. En ole ikä kuuna päivänä pannu tankkiin mitään "jäänestoaineita". Tai kerran, ja olen katunut sitä päivää. Perkele oli pakko vaihtaa suodatin, ei alkanu auto pelittään muuten.
Aivan tyhjää rahanhukkaa lotrata jotakin paska litkua tankkiin. nimimerkillä: kokemusta on!
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 23.12. 2004 klo 21:55:22

Message:
Kyllä muuten kostea pinta jäähtyy ympäristöään kylmemmäksi. Pari esimerkkiä.

Välimeren maissa säilytetään juomavettä lasittamattomassa saviruukussa, koska kun kosteus tihkuu ruukun seinämän läpi, se haihtuakseen tarvitsee lämpöä, eli imee lämpöä ruukun pinnasta. Vesi ruukussa pysyy viileän raikkaana. Jos ruukun menee lasittamaan, veden lämpötila tulee olemaan sama, kuin ympäristön lämpötila, koska haihtuminen loppuu.

Jos käyt uimassa, kehoitetaan kuivaamaan iho, ennen kuin menee ottamaan aurinkoa, muuten vilustuu. Veden haihtuessa vesi ottaa lämpöä ihmisen iholta ja ihminen voi vilustua. Vilustumisen riski kasvaa auringossa, koska veden haihtuminen auringossa on nopeampaa, kuin varjossa.

Jos pakkasjakson jälkeen tulee nopeasti lämmintä, routa menee syvälle. Lämmin ilma haihduttaa lunta, jolloin jäljelle jäävä lumi alkaa jäähtyä. Lämpötilaero ympäristön kanssa pyrkii tasaantumaan, jolloin osa kylmyydestä menee maahan ja niin routa menee nopeasti syvemmälle.

Jotta näin.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: kyllä kylmenee
Torstaina 23.12. 2004 klo 22:01:27

Message:
Tais olla aikoinaan myytävänä pullo teline johon laitettiin märkään rättiin limsapullo ajoviimaan,jolloin sai helteellä kylmää juotavaa.
Rekoissa käyttivät.
Kylmeni huomattavasti ympäröivää ilmaa kylmemmäksi haihtumisen ansiosta,että silleen.
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: rape
Torstaina 23.12. 2004 klo 22:24:12

Message:
Jaa että näin lämpötilaerojen kanssa. Enpä tosiaan mietiskele niitä olleskaan. Mie vaan tankkaan dieseliä (en löpöä) aina täyden tankin. Eikä ole tosiaankaan ollu onkelmia jäätymisen suhteen. Pa- suodattimenkin vaihdan vain varmuuen vuoksi joka toinen vuosi. Ja suodatinta silmäilemällä se ei olis ollu tarpeen!
Saati jotku "höpöhöpö jäänestoaineet"
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: Huju
Torstaina 23.12. 2004 klo 22:55:59

Message:
Eipä ole tullut rattoriin laitettua mitään ylimääräistä tankkiin, tosin ajotkaan ei ole suuria. Autona on ollut nykyinen 740 Volvo 15 vuotta eikä se ole lisäaineita nähnytkään, hyvin pelannut, vaikka muuan talvi sitten vähän arvelutti, kun oli pakkasta 39 astetta täällä perämeren pohjukassa.
Tässä olisi sitten hyvä vinkki etelän lomille: Otetaan muovipussi ja vuorataan se sisältä kastetulla pyyhkeellä. Laitetaan oluet keskelle pussia. Tämän ottaa mukaan rannalle ja avaa pussia hiukan, jotta pääsee hiukan haihtumaan. Ovat kylmiä muuten aika pitkään, on testattu!
RE: dieselin jäänesto aine
Lähettäjä: kopone
Sunnuntaina 26.12. 2004 klo 16:21:16

Message:
Laittakaa kesällä lämpimät kaljat märän pyyhkeen sisään jä viekää paketti auringon paisteeseen niin alkaa kaljat jäähtyä.Ja muistelkaapas vesiputkien jäätymistä...ne karahtavat jäähän kun sää lauhtuu pakkasjakson jälkeen.