Aihe: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 18:09:36

Viesti:

Oli tuossa jossain vaiheessa juttua Bilteman laatutyökaluista! No tuossa on yksi esimerkki siitä, kuvat ja teksti puhukoon puolesta, tai vastaan!

http://www.malmilandia.fi/Vivake/Pora.htm
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: th
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 18:40:52

Message:
osta Vedevågin teriä,niin ei tarvia nysvätä. biltemasta löytyy ihan oikeastikin hyviä työkaluja,mm.paineilmakoneet ja 10v.takuu lenkit,hylsyt ym. eli ei pidä yleistää pilteemaa tms. "halapahallia"
itele ei tulisi mieleenkään ostaa poranteriä,kierretappeja/leukoja halpakaupasta, halpisräkärauta-vehkeillä teko on täyttä lottoamista.

RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: akku
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 18:43:00

Message:
bilteman akut on hyvii ja hintasuhteessa vielä parempii
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Toteamus
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 20:01:01

Message:
Biltema tai ei. Kusetusta koko juttu. Kun ei osata, niin ei osata. Kädetönkin sais terän tiukemmalle istukkaan, on meinaan terä senverran kulunut.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: TKH
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 20:14:49

Message:
Samoja teriä olen käyttänyt omassa mk3-karan pylväsporassa eikä ole katkenneet...
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 20:37:36

Message:
Herra Toteamukselle! Olet tosi oikeassa, kun pääsi terä istukassa pyörähtämään! kas kun kädet oli vähän kohmeessa, kun henkilauton peräkärryn pohjaan aloin tekemään reikiä ja terä pääsi nappamaan senverran peltiin kiinni, että huonosti kiristetty istukka tosiaan luisti noin. Kuitenkin kysyn nyt näin sinulta kun tunnut olevan "asiantuntija", niin miten kyseisen luiskahduksen ansiosta terä katkesi? Etenkin kun kyseessä on kolmetoista millinen terä, eikä mikään kolmemillinen!

Odottaisin nyt sellaista tietoa jota minulla ei ole? Kas kun en ole ihan ensimmäistä kertaa reikiä poraamassa ollut!

Terä oli ensimmäistä kertaa porassa kiinni, jonka varmaan teräpäästäkin näkee, ettei olla pahemmin porattu sillä!

TKH:lle uskon toki sinua, sillä olen minä noita muitakin teriä siitä sarjasta käyttänyt ja pylväsporakoneessa minäkin, mutta yllättävän heikkoja ovat olleet? Joten minun puolesta saa poranterät jäädä Bilteman hyllylle.

Olen toki sieltä ostanut työkalujakin, osa on kestänyt ja osa taas ihan rimpulaa paskaa, joka ei kestänyt mitään.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 20:50:04

Message:
Aivan hyvä terä tuo oli,sinä vaan toheloit sen poikki.Huonot terät taipuvat ja vielä huonommat voi oikaista.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Sami
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 20:56:24

Message:
Kyllä Bilteman akut ovat täyttä roskaa, eivät kestä pakkasta ja 2 vuotta kun kului niin ei VW enää startannut. Sitten tilalle Oldham ja siitä asti on pelannut. Työkalut joilla 10v takuu ovat pääosin tosi hyviä. Erityisesti pitkät kiiltävät kiinto-lenkkiavaimet ovat huippuvahvoja.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 20:59:07

Message:
Vai tiedät näkemättä, että toheloin! Oletkos tehnyt "Empiirisiä" tohelointi tutkimuksia, miten kolmetoista millisen poranterän saa noin poikki?
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: JT
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 21:12:00

Message:
Mulla meni 12mm terä poikki puuhun porattaessa, kun alkoi vääntää puuta porauksen aikana ja kapula siirtyi hiukan ja naps! Oma vikani kun töppäilin. Yleensä muuten on niin, että mitä kovempi(lue: kalliimpi) terä niin sen helpommin katkeaa. 99% katkeamisista on kyllä porarin munauksia.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: tutkija
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 21:13:15

Message:
Tohelo saa vaikka rautakangen poikki.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Toteamus
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 22:49:25

Message:
No jos totta puhutaan, niin on ne Bil terät Laadultaan aikalailla sekavaa tavaraa.
Ostimpa kerran yhdestä ale-ladosta 10-osaisen teräsetin halpa kun oli. Terissä esiintyi seuraavanlaisia vikoja: negatiivisia ottokulmia ts. ei porannu edes puuta, muutenkuin polttamalla. teroituksen jälkeen oikesi joistakin teristä se kierre, Jotkut katkeili niinkuin lasikepit. Onneksi nykyään työpaikka "sponsoroi" kaikki poranterät.
Eikä minunkaan teräsarjoissa ole sellaista terää, joka ei olis luistanut istukassa.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 23:23:59

Message:
Kiinnitin huomiota siihen istukanpuoleiseen päähän kovasti pora on leikannut kiinni kun on luistanut pakassa jos muutaman reijän porauksesta tulee tollaiset jäljet ei ole kaikki kohdallaan ollut poraajassakaan! Kieltämättä kaikki porat eivät aina ole laatuterissäkään samaa laatua mutta vikaa on 50% tuossa ainakin poraajassa.
Mitä tulee tuohon pellin poraukseen eniten pilataan teriä juuri ohuissa materiaaleissa ja jos siinä alla on vielä faneria pienellä sivuttaisliikkeelä tulee lävistyessä melkoinen murto joten lisäisin syyksi vielä 10% eli suurempi mahdollisuus katketa kuin pysyä eheänä!!!
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: terämies
Maanantaina 13.12. 2004 klo 08:04:32

Message:
Jokaisen poranterissä on varmasti istukan aiheuttamia pyörähdysjälkiä, ei niistä mitään voi päätellä sen enempää. Mutta, jos tavallinen turboton, siis vapaasti hengittävä AEG:n käsiporakone omienkin kokemuksieni mukaan katkaisee 13mm:n terän, on poranterässä taatusti vikaa! Joskus hiukan ennen ruuvinvääntimien ajan alkamista tehtiin torpan lastulevylattiaa ja uudella AEG:llä oli tarkoitus ajaa ruuvit sisään sen jälkeen, kun vanhalla ruskealla "Deggerillä" oli ensin porattu reiät lastulevyyn. Hommasta ei tullut niin päin mitään ja vanhalla "Deggerillä" ajettiin lopulta ruuvit sisään ja tuplasti tehokkaammalla AEG:llä porattiin vain reikiä. Ja kyllä vitutti ja sai kyllä porakonemyyjäkin palautetta. AEG:n rälläkät on muuten myös täysin perseestä!
Jos nyt mennään kuitenkin takaisin poranteriin, niin niissä, jos jossain, on laadulla suuri merkitys. Olen aika paljon toiminut nimenomaan poraajana eräässä koneistamossa ja uskoisin tietäväni, mikä on hyvä poranterä ja mitä ne todella maksavat! En oikein osaa kuvitella sellaista firmaa, jolla olisi esim. vuosisopimus poranteristä jonkun Bilteman kanssa.

RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Maanantaina 13.12. 2004 klo 09:44:00

Message:
En epäile ammattitaitoasi porauksessa mutta jotain kertoo jälki jonka istukka on jättänyt terän tyveen sillä se on luistanut kun teräs on lähtenyt mukaan ja kasautunut nystyräksi siihen.
Jos epäilet sitä että satuja kertoilen entisenä autojousiseppänä tiedän miten reikiä porataan ja kovaan materiaaliin siinä tarvitaan taitoa myös että edes terotus onnistuu niin että sillä on edes teoreettinen mahdollisuus leikata karkaistua jousenlehteä!Tuossa tapauksessa on kullä saattanut olla hieman kova terä olen havainnut että nuo terät jotka on niinsanotusti kultapassivoitu ovat ehkä juuri siksi ylikovia
sekä myös Kiinalaisissa mustissa on ollut sama ongelma kestää oikean porauksen mutta ei murtoa!
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Maanantaina 13.12. 2004 klo 12:19:33

Message:
> jotka on niinsanotusti kultapassivoitu ovat ehkä juuri siksi ylikovia

Eikös tuo "kultapassivointi" ole titaaninitriittipinnoite (siis, jos se on oikeasti se, eikä keltaisessa Miranol-purkissa käynyt), joka vaikuttaa vain kulumiseen, ei kovuuteen.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Maanantaina 13.12. 2004 klo 15:27:56

Message:
Teräsmies huomasi sen todellisen seikan, joka tuntuu kaikilta muilta unohtuneen täysin? Tavallinen AEG- porakone, ei edes mikään tehomylly ja 13 mm poranterä, on yhdistelmä jolla ei ihan hevin uskoisi saavan terää poikki!

Toki se että oli terä luiskahtanut istukassa, on vika joka oli omaa huolimattomuutta, mutta ei jumankauta se katkaise terää, kun kerran ei mitään sivuttaisvääntöä ole!

Se että porasin peltiä, niin taatusit tiedän että pelti nappaa helposti kiinni, kun terä menee läpi! Jos kyse oliskin ollut jostain runnomisesta, niin olisin visusti hiljaa ja häpeäisn omaa kyvyttömyyttä.

Terät ei ole olleet Miranol- purkissa minulla, miten lienee Bilteman tehtailla? Terän kovuus on mielestäni jo sitä luokkaa, että se vaikutti ratkaisevasti tuohon katkeamiseen ja sekä mahdollisesti terässä ollut vika? Kun katsoo ylempää kuvaa, niin tarkkanäköinen mahdollisesti huomaa keskellä olevan pienen vaaleamman alueen katkeamiskohdassa, vaikuttaa siltä että siinä on ollut mahd. syy katkeamiseen, eikä minun toheloiminen,jota en ihan vielä niele.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: ERY
Maanantaina 13.12. 2004 klo 17:02:56

Message:
Tuolla ylenpänä akku kaveri kehui bilteman akkuja,en tiedä oliko se vitsi vai halusiko hän jotain väittelyä muuten vaan.Totuus on se että se on rikos kun niitä pattereita myydään akun nimikkellä ja kehdataan vielä mainostaa.Paskenpaa tavaraa ei voi ihminen ostaa kuin bilteman akun.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: tane II
Maanantaina 13.12. 2004 klo 17:16:54

Message:
Minusta nyt ERY yleistät vähän liikaa, esim. se punakantinen 60 Ah "Volvo/Saab akku" on nähdäkseni sekä hyvä että halpa - sekä omien että muiden kokemusten perusteella (muistelen, että se oli aikanaan jossain akkutestissäkin yksi parhaista). Eikä tämä viimeksi ostettu Volvo 300:n akku, joka näytti olevan saman tehtaan tekoa, kuin edellinen Volvo-nimellä varustettu, nyt ihan p....... ole vaikuttanut. Mutta niitä akkuja tulee sinne Biltemaan varmaan niin monesta tehtaasta, että joukkoon epäilemättä mahtuu myös kelvottomia.

RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: massikka
Maanantaina 13.12. 2004 klo 17:19:46

Message:
mul on ollu massikassa 130Ah bilteman akku ja nyt viider talvi tulossa samalla akulla
kertaakaa en oo ladannu ja kuitenki seissy viis vuotta pakkasessa ja säännöllisessä käytössä...

olen minäkin kuullut niistä bilteman huonoista akuista, sellaista vain ei ole sattunut kohdalle vielä. Jos bilteman akkujen hintaa vertaa esim. hankookiin tai vartaan ni siinä menee mielellää biltemaa ostamaa sen puolet halvemman akun. Kaikilla näyttää olevan erilaisia kokemuksia, minulla pelkkiä hyviä tähän saakka.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Maanantaina 13.12. 2004 klo 23:38:07

Message:
ERY : Tässä muutama vuosi taakseppäin Bilteman 60A yleisakku oli testivoittaja. Oliko sitten ostettu tuo voitto mitä meinaat ??

RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: 12,5mm:n
Tiistaina 14.12. 2004 klo 06:33:24

Message:
Täällä näyttää olevan selvästi joukossa Bilteman omaa väkeäkin! Menkää nyt pojat kaikki Biltemaan jouluostoksille, rihkamaa on paljon enemmän, kuin esim. Hong Kong- ketjun myymälöissä!
Parhaat joulutarjoukset ovat varmasti nyt juuri meneillään, ties vaikka saisi poranteriäkin kaksi yhden hinnalla! Whiskykin, ei muuta kuin väännä ittesi sinne ja älä mullittele, vaan ostamaan niitä uusia kullanvärisiä. Eihän sun enää tarvi montaa 13mm:n reikää poratakaan, ota vaikka varoiksi vielä siitä AEG:stä toinen hiilikin pois, niin on ihme, jos ei terät kestä.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: biltema
Tiistaina 14.12. 2004 klo 07:25:14

Message:
älkääs nyt, on siellä biltemassa laatutavaraakin
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Sami
Tiistaina 14.12. 2004 klo 08:14:07

Message:
Veksi: Tuo aimmin mainitsemani Bilteman akku joka hyytyi aivan liian nuorena oli juuri tuollainen 60ah yleisakku, ja iältään aivan lähellä tätä testivoittaja-akkua. Taisi olla huono yksilö, tai sitten sen verran huonoa materiaalia, että levyt oksidoituivat nopeasti.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 14.12. 2004 klo 08:22:12

Message:
Kyllä nuo bilteman erät ovat epätasaista laatua, kuten joku jo edellä mainitsi. Iste ostin TORX sarjan kun piti saada Pösöstä takajarrulevyt vaihdettua. Sarjassa oli kymmenen vuoden takuu. Kolme TORXia hain takuuseen parin päivän sisällä. Yksi katkes kuten tämän keskustelun poranterä, yksi kiersi ittensä, niin että siittä olis saanu poranterän ja yhdestä meni kuvio ja se neljäs haettiin takuuseen, että saatiin ehjä sarja hyllyyn. Pultit avattiin naapurista haetulla Wurthin TORXilla.

Mutta on tuo poraaminen tarkka lajikin. Jo peruskoulun teknisen työn tunneilla opetettiin mm. katsomaan kuvaajista, millä kierrosnopeudella poraa piti käyttää. Nopeuteen vaikuttivat mm. terän halkaisija ja porattavan materiaalin ainesvahvuus. Kuinka moni ajattelee näitä kun porailee kotioloissa.

Ja jos meinaa ostaa hyviä poranteriä, on valmistauduttava maksamaan yhdestä terästä enemmän kuin Bilteman sarjasta. Kysykääpä joskus jostain konepajasta paljonko terä maksaa. Ehkä täälläkin joku osaa valaista. Jos on kunnollinen, riittävän iso terä, sen hinnalla voi ostaa uuden henkilöautonperävaunun, ettei tarvitse pohjaa porailla. Itselläni ei ole näihin varaa, joten haen Biltemasta uusia kunnes saan reiät kairattua.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: CM
Tiistaina 14.12. 2004 klo 09:07:31

Message:
Juu, piltemasta saa juuri kahenlaista tavaraa...hyvä ja huonoa. Huonoista mainittakoon viimeisin palautuskohde: iso sininen hylsysara 19-50mm, räikkä mureni toiseen pyöränpulttiin...haettiin rahat takasi. halapa mikä halapa.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: osaava
Tiistaina 14.12. 2004 klo 09:45:38

Message:
Opettele PORAAMAAN ennen kuin haukut teriä.Hah hah....
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Tiistaina 14.12. 2004 klo 10:39:06

Message:
Jospa vaikka osaava tulis opettamaan! Toki omalla tai papan kustannuksella, ai niin taitaa olla vähän kostea keli ajella mopolla jo, sillä tuskin ikää on vielä auton ajamiseen saakka kertynyt?


RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: osaava
Tiistaina 14.12. 2004 klo 10:52:52

Message:
Voin tulla opettamaan jos saan isiltä luvan ja kyydin.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: osaava
Tiistaina 14.12. 2004 klo 15:22:48

Message:
Ei taida nimimerkki Whiski ymmärtää, että poranterä + pora on tarkoitettu reiän tekoon eikä terän vääntämiseen.Hah hah....
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Kuusi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 15:42:24

Message:
Suomalainen peräksi antamattomuus paistaa jälleen tässäkin viestiketjussa. Joku kehtaa moittia jo alunperin surkeita/halpoja työkaluja kuten nyt tässä tapauksessa poranteriä. Niin jopa joku rupeaa ihan kiusallaan moittimaan toisen taitoja ja ylistää pilipali työkalusettiään jonka osti kun halvalla sai, vaikka tietää kyllä ettei niillä mitään tee. Sitten on olemassa ihmisiä jotka luulevat tietävänsä kaiken halvoista työkaluistaan vaikka käyttävät niitä kerran viidessä vuodessa ja yleensä se on vasara tai ruuvimeisseli ja niidenkin kyljessä lukee BILTEMA tai leijona
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 16:20:32

Message:
Sami:
En sanonut että siitä voitosta huolimatta kyse olisi parhaasta akusta, mutta huonoksi sitä ei voi sanoa, aika usein vika löytyy startista oikosulkee liiaksi jostain syystä tai laturista. Melko usein asennetaan kohteeseen liian pienitehoinen akku missä pitäisi olla teholtaan suurempi se on juuri näiden yleisakkujen huonoin pouli eli väärin valittu kohde. Nyt kun Biltema täytti 15v Se akun hinta oli myös 15 euroa pitihän niitä ostaa nytkin 2kpl
kun kerran "ilmaiseksi" sai. (Mutta jos jossain odottaisi kehitystä niin AA ja AAA paristo akkujen kohdalla sillä nehän maksavat yhtäpaljon melkein kuin nämä edellämainitut akutja ovat todella surkeita).
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Tiistaina 14.12. 2004 klo 16:39:46

Message:
Kuulehan "Osaava", luuletko tosiaan etä huvikseni vääntelisin poranteriä poikki? Mikä pirun ilo siitä minulle olisi? Rasittaisin turhaan porakoneen laakereita, sillä kyllä 13 mm poran poikki vääntäminen käy kyllä laakerienkin päälle ja kun omasta kukkarosta joutuu uudet hakemaan, eikä isukin, kuten näyt sinä tekevän!

Toki ymmärrän sinua siitä että voi saamarin faija kun pisti tekemään hommia, niin kostoksi pistelet poria poikki, ettei tarvitse tehdä töitä! Minä vaan joudun itse tuonkin ilon maksamaan.

En niin kovin korkealle noita Bilteman teriä arvostanut ennen ja vielä vähemmän nyt.

Mitä taas tulee Leijona sarjan työkaluihin, niin minulle on sitten sattunut oikein sunnuntaipäivän erikois sarja, kun en vielä ole yhtään avainta saanut rikki?

Pitäisikö valittaa jonnekin? ;-D

Olet muuten oikeassa "Kuusi" tuossa tekstissäsi näistä Bilteman kehujista, sillä en ole missään muussa "foorumissa" kyseistä tavanut?

Toki nuorimman tyttäreni kummisetä kehui että kyllä hän vie työmaille Bilteman työkalut (omistaa LVI- liikkee), ei sen takia, että niillä välttämättä töitä tehtäisi, mutta kukaan ei kehtaa varastaa niitä! Toki Biltemalta löytyy kyllä harrastekäyttöönkin työkalujakin, joilla pystyy tekemäänkin jotakin, mutta työkalujen laatu ei ole niin tasaista kuin toivoisi.RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 17:12:14

Message:
Whiski:
Voisko olla niin, että tämä käyttämäsi poranterä oli erittäi heikkolaatuinen ja sattumalta osui kohdallesi vihoittaen mielesi, mutta ymmärsin että olit saanut sillä periaatteessa työn valmiiksi (eli reijän jonka jälkeen katkesi) eikä isompaa vahinkoa siitäkään. Neuvoisinkin jättämään poranterät sinne kaupan hyllylle seuraavalla kerralla ja osta jotain muuta kokeiltavaksi jospa siitä paremmat kokemukset!!!Eihän sitä kokeilematta tiedä jospa pääsis vaikka kehumaan seuraavalla ostolla. (tuo oli yksi terä vmarmasti miljoonien joukosta eli ei anna aihetta tämän enempään keskusteluun).
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: ERY
Tiistaina 14.12. 2004 klo 17:13:27

Message:
Se pojat vaan on niin et kun halvan ostaa niin halvan saa.Joku bilteman helppoheikki tavara on just sitä mistä se on ostettukkin eikä siitä mitään senkummenpaa kannata edes odottaa.Itse olen tottunut tekemään hommia TYÖKALUILLA ja vituttaa jos jos tulee joku honkonkin paska käteen ja joutuu sen takia ryömimään vehkeenalta pois et sais homman tehtyä sillai ettei rystyset vuotais verta.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 17:48:28

Message:
Takuu työkalu.
Tuntuu että pitää kirjoittaa eräästä takutuotteesta vielä. Ostin aikoinani Hero hylsysarjan (ikuinen takuu)avasin kuorma-auton jousen ramppuja jolloin hylsy halkesi arvatkaapa kuinka kovin löin pääni runkopalkkiin oli tajun lähtö lähellä!! Otin seuraavalla kerralla hylsyn mukaani kaupunkiin ja vaihdoin varaosaliikkeessä uuteen ei siinä mitään uusi tuli kuin "apteekin hyllyltä" kaveri otti vanhan hylsyn ja heitti sen sellaiseen trukkilavan kokoiseen laatikkoon missä kilahti kivasti tulin kotiin tyytyväisenä ei muuta kuin hommiin. Nyt olin varovaisempi enkä lyönyt enää päätäni mutta hylsy meni uudelleen vaihtoon sama liike kaikki onnistui kuin aiemminkin, mutta nyt kun hän heitti rikkoutuneen hylsyn sinne laatikkoon kuului sama kilahdus kysyin et mitä sielä kun kilahtaa niin kimakasti sano kaveri ei siellä muuta kuin puolilaatikollista samoja hylsyjä lähetetään sitten kun laatikko on täysi takaisin toimittajalle.Siolloin päätin että tällä sarjalla en ala ravaamaan ja luokkaamaan itseäni enää tämän enempää ja kiikutin komistukset kirpparin hyllylle ja hinnoittelin siten et varmasti kelpaa eikä tarvii takaisin tuoda.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 18:23:06

Message:
Kysymys:
Miksi rautakanki vääntyy Insinöörin käsissä????
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Tiistaina 14.12. 2004 klo 18:25:29

Message:
Veksi, kuka on sanonut että olisin vihottanut mieleni? Toiseksi jos olisit lukenut kaikki viesit, niin jossainniissä sanoin että useampi noista on katkennut, siis ei yksi!

Sitten kehotat jättämään poranterät kaupan hyllylle? Millä sitten poran, kun tarve tulee? ;-D

Se että tämä ketju on venunut kuin kuminauha, ei liene yksin minun syyni, vaikka sen alullepaninkin, sillä täällä tuntui olevan useampikin Bilteman myyjä listalla ;-/

Työkalut maksaa, juuri tänään tilasin momenttiavaimen hintaa pikkuisen päälle 200 euroa, merkkiä nyt muista, mutta vaadittavaan 360 nm riittää. Saa nähdä hajoaako kättelyssä, kun temmon terät kiinni koneeseen?


RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: poraaja
Tiistaina 14.12. 2004 klo 18:48:32

Message:
yleensä kun porataan niin porataan ensiksi pienemmällä poralla ja sitten asteittain isommalla poralla. Näin minimoidaan katkeaminen ja pora ei kulu yhtä paljon. Mutta yhdestä asiasta olen varma että biltemasta täytyy katsoa vähän mitä ostaa. Halpoja työkaluja ei pidä edes katsoa sieltä!
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: osaava
Tiistaina 14.12. 2004 klo 18:48:46

Message:
En voinut olla Whiski valitettavasti venkoilematta näin tiistain kunniaksi. Ja eikun PORAAMAAN hah hah......
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Kuusi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 18:55:08

Message:
Miksi tilata/ostaa mitään biltemasta, noita samoja kiinanpojan tekeleitä löytää halpa marketeista paljon halvemmalla.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 19:14:32

Message:
Whiski:
Nämä on mun omia ajatuksiani tarkoitinkin et ostaisit ne terät seuraavaksi jostain muualta ihan vain kuin kokeeks. HUOM ! Itse en ole missään muussa tekemisissä kyseisen Bilteman kanssa kun vain asiakkaana joskus harvoin, ja suht hyvin onnistunut vain ostoissani ei moitteen sijaa yhdessäkään no ehkä hieman parempi olisi voinut olla vaihdelaatikkonostin tiputtelee öljyä hitusen eikä tule alas kuin painamalla käsinilman kuormaa.(Että jutustelu on venunut kuin kuminauha taas on merkki mielenkiinnosta asiaasi eli hyvä aihe)! (jatka samaan malliin) !!!!
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: minski
Tiistaina 14.12. 2004 klo 19:33:29

Message:
Biltemassa asioidessa ei kannata tosissaankaan mennä penkomaan niitä euron meisselihyllyjä. 10 v takuulla olevat esim. hylsysatsit ovat kyllä hyviä. Ootteko ikinä verrannu esim. räikkiä vaikka kamasan tai wurthin vastaavien kanssa? Ovat meinaan aika identtisiä. Joku ne tekee biltemallekkin.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Tiistaina 14.12. 2004 klo 20:13:17

Message:
Tarkoitus olisi ostaa uudet poranterät samalla kun haen tuon momenttiavaimenkin.


Kiitos Minskin tuli sitten tuo merkkikin esille, eli Kamasa ns. halpis momenttiavain, vaikka onkin certifikoitu, mutta kun tarviin 360 Nm menevän kiristyksen, eikä Facomilta löytynyt kuin 340 ja seuraava 600 Nm ja hinta nousi samalla kolmikertaiseksi.

Myyjä naureskeli että taitaa olla takki tyhjä, kiinnittämisen jälkeen, kun noita kiinitettäviä on 18 kpl. laikassa. Ennemminkin mietin kuinka tyhjä se takki on, kun joudun myös aukaisemaan ne terät? ;-D
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Insinööri
Tiistaina 14.12. 2004 klo 21:12:18

Message:
"Kysymys:
Miksi rautakanki vääntyy Insinöörin käsissä????"

Viisaampi taipuu
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Tiistaina 14.12. 2004 klo 22:42:22

Message:
Insinööri: ?
Epäilen tuota nimimerkkiä, eli ei ehkä olekkaan oikea insinööri asialla koska välkyltä näyttää
tiedon suhteen!!!
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Whiski
Keskiviikkona 15.12. 2004 klo 10:02:21

Message:
Voi olla "insinööri" vastauksesta päätellen, sillä en kyllä ymmärtänyt muuta kuin sen että rautakanki on viisaampi, kuin insinööri?

Mitä tulee tuohon seikkaan että joudun vetämään terät 360 Nm tiukkuuteen, niin senkin kait on joku "insinööri" määritellyt vaatimukseksi?

Kotona kait saisin isolla paineilma-avaimella, eli pulttipyssyllä (vanhat auki, mutta työmaalla, jos joutuu teiä vaihtamaan, niin voi mennä hien puolelle, ennen kuin vanha on auki ja uusi kiinni (toivottavasti ei sentään kaikki kerralla).


RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Insinööri
Keskiviikkona 15.12. 2004 klo 11:57:13

Message:
Kyllähän sitä oikeita innsejä ollaan. Tosin sellaiselta alalta, etteivät Newtonit ja poranterät ihan läheltä liippaa (työssä), mutta harrastuksena on tullut mm. väänneltyä ratakiskoa, rautakankien ohessa.

Eikos se aina ole niin, että kaiken mikä ei toimi, on kehittänyt insinööri ja kaiken mikä toimii, on kehittänyt insinöörin kouluttamaton kaveri. Riittävästi on saanut näitä kommentteja maistella suupielissään, joten harva pääsee enää yllättämään.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Veksi
Keskiviikkona 15.12. 2004 klo 12:32:15

Message:
Insinööri:
No samoin kuin plondi: tuntee plondivitsit parhaiten.

RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 18:38:54

Message:
Näkyy muuten Teräskonttorin Työkalukirja
olevan netissä, vielä jonkinlaisena koeversiona. Hinnat on luettelossa mukana, esim. tämä laajaa keskustelua herättänyt 13 mm vakiopora maksaa siellä 14.4, ei äkkiä katsomalla selvinnyt, onko ALV mukana.

Mutta kai joka mies nyt 13 millisen terän kuin terän poikki vääntää, vaikkei olis vipuna, kuin joku AEG! ;-)

RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: kesämies
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 23:07:51

Message:
Bilteman paremmat esim lenkkiavaimet näyttää metrin päästä Bahcon työkaluilta, mutta oma kokemukseni on, että niissä on yhteistä vain alkukirjain... Hongkongissa näytti olevan tänään tarjouksessa merkkauskone (alle 10) se jos sattuis huomenna olemaan vielä tarjouksessa niin vois merkata nämä F,B, S ja W-kirjaimilla alkavien valmistajien kunnon työkalut niin löytäis paremmin aina omansa takaisin.
RE: Bilteman laatua?
Lähettäjä: Ikuinen takuu
Tiistaina 21.12. 2004 klo 17:06:11

Message:
osta bahcon tai kamasa tai stahnville ni ei katkee ja jos katkee niin takuuseen saat uuven