Aihe: Harmaan kannenpultit
Lähettäjä: verku
Keskiviikkona 08.12. 2004 klo 23:43:10

Viesti:
Meni yksi pinnapultti poikki kun kiristin kantta. Taisi katketa vanhuuttaan kun momentti oli oikea.
Mistäpä löytyy uudet pinnapultit vai laitetaanko jonkun toisen mallin/merkin pultit vai kävelenkö mutterialanliikkeeseen ja pyydän etsimään "vastaavat" pinnapultit?
Noissa alkuperäisissä pinnapulteissa on lohkossa harva kierre ja "mutteri"päässä tiheä joten pelkkä pultti ei käyne tilalle, koska sillon ei kiristysmomentit enää täsmää.
RE: Harmaan kannenpultit
Lähettäjä: pultti bois
Torstaina 09.12. 2004 klo 08:09:09

Message:
Ei se harmaa puristuksiltaan niin kaksinen ole, että se edes huomaa, jos sujautat vaarnaruuvien joukkoon yhden mustan vähintään 8.8-lujuutta olevan uuden tuumapultin! Voitele kierre hyvin, pistä prikka kannan alle ja tempaise momentti+ALV kireyteen, niin se on siinä.
RE: Harmaan kannenpultit
Lähettäjä: pajamies
Lauantaina 18.12. 2004 klo 13:35:31

Message:
Älä hyvä mies laita mitään räkäpulttia kansipultiksi.
Nuo tavalliset 8.8 pultit venyy melko nopeasti kun lämpötila vaihtelee ja mehut menee sekaisin ja kansi mutkalle.
Uusia ei oikein tahdo saada ja jos saakin niin hinta kauhistuttaa.
Laita mosse (huonompikin ajopeli menettelee )lämpiämään ja körmyytä sillä kone ja laiteteurastamolle, suolista joku dieselmoottori josta saat paksumpia pultteja, pulttien kanssa tutun ja OSAAVAN sorvimiehen puheille joka veistelee niistä sopivia mallin tai toiveiden mukaisia pultteja asevelihintaan.
RE: Harmaan kannenpultit
Lähettäjä: 8.8 on ihan riittävä
Lauantaina 18.12. 2004 klo 17:06:24

Message:
Ei se pojat kunnon harmaa yhdestä vieraasta kannenpultista oo moksiskaan, puristukset on tosiaan niin pieniä, ei se paksu valurautakansi minnekään vetele noitten vehkeitten matalissa lämpötiloissa.
RE: Harmaan kannenpultit
Lähettäjä: pekka n
Lauantaina 18.12. 2004 klo 18:15:57

Message:
Samaa mieltä. Ei kannata ryhtyä mihinkään sorvaushommiin. Tavallinen 8.8 on riittävä, varmaan kovempi, kuin alkuperäiset vaarnat. Kansi on jämäkkä, ei vähästä vääntyile. Olen käyttänyt ko. korjauksessa tavallista ruuvia ja hyvin on kestänyt.
RE: Harmaan kannenpultit
Lähettäjä: vesa
Lauantaina 18.12. 2004 klo 18:46:37

Message:
omassa harmaan dieselissä oli kantta avatessa yksi pultti poikki, ja varmasti oli ollut pitkään. Ei haitannut. Löysin traktoripurkamosta käytetyn tilalle. Varmasti suurin osa koneista on varustettu "YLIMITOITETUSTI" niin monella kannenpultilla, että yksittäisen pultin puuttuminen tuskin haittaa, ei kuitenkaan juuri ole tolkkua tehdä remonttia ja tietoisesti jättää pultteja pois. Keltaisessa Pörssissä on useita ilmoituksia harmaan irto-osista jos purkamoista ei löydy.