Aihe: Eskon MF-135
Lähettäjä: massikka
Lauantaina 04.12. 2004 klo 20:50:00

Viesti:
Kotisivuiltasi huomasin, että olit laittanut vanhaan "ystävääsi" uuden hytin. Onko se tehdas tekoinen vai itse rakennettu? Huomasin myös traktorin oikealla puolella sellaisen suojuksen, tuliko se uusi laturi niin hankalaan paikkaan, että se jouduttiin suojaamaan sadevedeltä? Omaan MF-135 on edellinen omistaja myös uusinut laturin, se vain sijaitsee sen verran huonossa paikassa, kun ajat eturenkaan johonkin korkeampaan kohtaan niin "ohjaustanko" pääsee koskettamaan laturia. Tuuletussiivet ovat laturista hieman"kärsinnnet" täytyy kohta alkaa parantelemaan laturin sijoitusta.
RE: Eskon MF-135
Lähettäjä: MF 135 vm-67
Lauantaina 04.12. 2004 klo 21:43:16

Message:
Se hytti on Palmun valmistama hytti joka on peräisin 165:sta. Omat lokasuojat piti ottaa kokonaan pois. Sitten hytti lokasuojineen kiinni taka-akseliin. Takapään kiinnitys kävi hyvin paikoilleen. Etupään kiinnitykseen piti pultinreiät tehdä uusiin paikkoihin.
Hiukan se tuntuu ylikorkealta. Saa sitten nähdä, käykö ketjut, on nimittäin pyörän sisäsivuilla ahtaat paikat. Jos sisäpuolen sivuketjut ei sovi pyörimään, täytyy hyttiä madaltaa jotta saa tilaa sivuille.
Sa laturin paikka on melko ahdas. Aikaisemmin kun siinä oli oma laturi ja sitten oli etuakselin laakerointi kulunut väljäksi niin ohjaustanko otti laturin hihnapyörään kiinni. Sitten holkitettiin etukehto ja uusi akselitappi paikoilleen, niin taukosi ottamasta kiinni.
Siinä tasavirtalaturin paikalla ei kyllä ole tilaa yhtään pulleammalle laturille. Tämä mykyinen laturisovellus on eräänä syksyisenä sunnuntaina laitettu paikoilleen käyttäen sillä hetkellä saatavilla olleita hihnaa ja laturia. Laturin kiinnityspala oli tehtävä uudestaan, kun ei soveltunut käytettävissä olleelle hihnalle. Oikealta puolelta konepellistä on otettu se alempi paneeli pois ja sitten sadesuoja vaan laturille.
Viritys on toiminut hyvin. Yksi keikka on tehty (100 km/sivu), vielä olisi pari keikkaa. Nyt on työn alla rankakärryn muokkaaminen mökinkuljetusalustaksi, tulee teli ja pitkä vetopuomi.

RE: Eskon MF-135
Lähettäjä: Jukka
Maanantaina 06.12. 2004 klo 10:07:07

Message:

Laitettiin tossa keväällä 165 vaihtovirtalaturi ja hyvin pelittää se ei käy sen tasavirtalaturin paikalle suoraan vaan piti muuttaa niitä kiinnikkeitä jotka tulivat laturin mukana ja hihna piti vaihtaa pitemmäksi.