Aihe: 7700 napsahti
Lähettäjä: Juha
Keskiviikkona 01.12. 2004 klo 16:10:00

Viesti:
Heips!

7700:n meno loppui keskelle kyntösarkaa
ilman suurempaa meteliä.
Kone kyllä käy ja kaikki muuten toimii, vaan pyörät ei pyöri millään vaihteella.
Perä-akselikin toimii.
Eli onko kokemuksia, mikä napsahti?
Kytkin vai jokin muu härdelli?
Olis kivampi avata, kun tietäis mitä availee....


RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: Masi
Keskiviikkona 01.12. 2004 klo 16:19:59

Message:
Peräakseli..... eli siis voimanottoakseli ??
Onko traktorissa dual poveri pikavaihde vai ei...??
Voisi olla kytkin.... siis luistaa vai vastaavaa, tai jos on dual poveri niin hydr. öljyn paine ei välity dual poverin kytkinpakan kummallekaan puolelle... tai sitten vetoakseli.... Liikkuuko jos laittaa tasauspyörastön lukon päälle...???
RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: SS
Torstaina 02.12. 2004 klo 01:49:45

Message:
Yövuorossa.... siis siksi tämä kellonaika..

Eli, laita pieni vaihdevipu vapaalle. Laita iso vipu neloselle kone käynnissä. Jos alkaa rattaat suhista/kahista kytkintä nostaessa, niin kuin nelonen tekee, niin sitten vika lienee siinä kertojavaihteessa tai myöhemmin. JOs ei kuulu mitään rattaiden rahinaa, on varmaan jotakin booria mennyt kytkimen ja vaihteiston väliltä rikki.

Semmoisia akseleita on joskus nähny vaihdetun tai sitten kytkimessä ei ole enää mitään holttia. Oli kerran varaosatiskillä niiden värkkien kanssa yksi isäntä.

Voisi toisaalta ajatella, ajatella, että se holkki, jolla vaihteistosta ulostuleva akseli ja tasauspyörästöön menevä akseli on yhdistetty, on pettänyt. Onko koneessa Load Monitor. Yksi mahdollisuus silloin on, että sen boorit tai kiilat, en ole koskaan nähnyt kyseistä vehettä, on silinneet, tai se on muuten vain auennut jolloin ei veto kulje tasauspyörästöön asti.

Toi tasauspyörästön lukon testi on ihan OK varmaan jos on jompi kumpi planeetta tms. pettänyt...

- SS -
RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: 754
Torstaina 02.12. 2004 klo 09:36:14

Message:
Dualpowerin paineputki on voinut irrota, jolloin ruali luistaa ja meno lakkaa. Toinen vaihtoehto on hydrauliikan käyttöakselin boorien meno, mutta vaikuttaa epätodennäköiseltä, jos ulosotto pyörii. Tietysti se voi pyöriä vapaasti, jos ei ole mitään pyöritettävää, mutta jos sitä kuormittaa pyöriminen voi lakata.Koita kuormittaa ulosottoakselia jotenkin, jos se ei kuormittaessa pyöri, vika on siinä.Myöskään nostolaite ei nosta, jos poorit on hurtannu. Silloin epäilisin tätä vikaa, yleinen huoltokohde näissä sinisissä...

RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: Voortin poika
Torstaina 02.12. 2004 klo 22:08:56

Message:
Semmoista vaan, että meitin 7710 Dual Powerista on kerran hajonnut aluelaatikon hidas puoli, ei pelannut kuin nopia. Mutta jos sullei pelaa kumpikaan,niin voisko olla ajokytkinakselin boori kytkinlevyltä mennyt. Viime talvena kytkinremontin yhteydessä 7710iin vaihdettiin ajokytkinakseli, oli boorit siinä mallissa että olis voinut koska vaan mennä sileäksi. Kerran se oli jo kai hypännyt pykälän, joskus pamahti vedätettäessä, isäntä epäili että kytkin paukkuu kun oli aika lopussa. Et semmoisia minä epäilisin, ulosotto menee omalla akselilla kytkinakselin sisällä niin se pyörii vaikkei ajokytkinakseli saisikaan pyöritystä kytkimeltä. Koita keksiä!
RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: Juha
Perjantaina 03.12. 2004 klo 10:04:20

Message:
No nyt on voortti katkastu ja koottu.
Kytkinlevystä oliva niitit poikki.
Uusi kytkinlevy ja taas kaikki 4-pöyrää vetää....
RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: SS
Perjantaina 03.12. 2004 klo 11:27:49

Message:
Sitähän minäkin, ei se tuntunutkaan todennäköiseltä että paksumpaa rauta olisi mennyt poikki. Nyt on Mascuksessa kaksikin nelvetoa 7700 näyttävät siisteiltä, olisiko siinä meikälle konetta

- SS -
RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: AT
Lauantaina 11.12. 2004 klo 19:24:37

Message:
SS

Mikä on LOAD MONITOR. Semmoinen vipu on minullakin hytissä, muttei kukaan ole osannut vielä kertoa mitä se tekee.
RE: 7700 napsahti
Lähettäjä: SS
Sunnuntaina 12.12. 2004 klo 22:38:07

Message:
http://www.masinistit.com/keskustelu/6583.html

Tuollahan se jo sanottiin.

Eli, se pönttö on laitettu ennen tasaupyörästöä akselille, joka on siittä kohdasta poikki. Eli siinä on niinkuin kaksi levyä, joissa välissä kuulat kuulaurissa siten, että kun levyt kiertyy toisiinsa nähden siirtyvät levyt kauemmaksi toisistaan kun kuulat "kiipeää ylämäkeä". Jousi pitää levyt toisissaan kiinni, eli laite on akselin vääntömomentin mittaaja. Eli se laite välittää kyllä pyörimisen vaihteistosta perään, mutta jos vääntömomentti kasvaa, tapahtuu kiertymistä.

Takaperin ajaessa en tiedä toimiiko

Siitä möykystä on sitten vipu siihen nostolaitteen pääventtiiliin, aika samalla tavalla kuin työntövarrestakin se säätö otetaan.

En tiedä toiminnasta muuta kuin että joskus vuonna -74 kun kävin katsomassa 7000 Fortin kyntönäytöstä, niin tehtaan miehet tappelivat kovasti säätöjen kanssa että saivat aurat maahan. Sitä Load Monitoria esiteltiin mm. sillä tavalla että kynnettiin ja sitten lyötiin jarrua kiinni ja aurat nousi ilmaan sieltä maasta.

- SS -