Aihe: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: tehoa lisää
Sunnuntaina 28.11. 2004 klo 21:15:49

Viesti:
Miten saisi hydrauliikkaan lisää nopeutta ja tehoa 4000 fordissa käykö jonkun muun mallin hydrauli pumppu esim. Onko kellään tietoa olisko ulosotelle jonkinlaista pumppua olemassa ????

Auttakaa tietämätöntä
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: hente
Maanantaina 29.11. 2004 klo 10:44:31

Message:
Terve!
En osaa auttaa, kun olen itsekin avun tarpeessa.

Samat värkit taitaa löytyä myös 4600:sta. Pumppu voi olla hieman suurempituottoinen, mutta mielestäni sekin tarvitsisi piristystä. Löytyykö suurempitehoisia vakiopumpun sovitteilla?

Onko kenelläkään kokemuksia nokkapumpun asentamisesta 4600:een? Mulla olisi ylimääräinen uudehko Kockumsin pumppu ja olen sunnitellu asentavani sellaisen keulalle. Olisiko vinkkejä?
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: rape
Maanantaina 29.11. 2004 klo 21:57:19

Message:
Ei sitten mitenkään saa nopeutta(lisätuottoa) vakiopumpun paikalle. Tehon sensijaan pitäisi olla kunnossa olevalla pumpulla OK.
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: hente
Tiistaina 30.11. 2004 klo 08:55:48

Message:
OK! Teho taitaa olla noissa hydrauliikka hommissa paine*virtaus. Paine häviöitä ei mun pumpussa vielä ole, mutta virtaus on mielestäni hieman alakanttiin. Joutuu huudattamaan kuormaajan kanssa.

Pitänee alkaa kattelemaan miten se nokkapumppu asettuisi tuonne nokalle. 4600:ssa on hankala laittaa suoraan VOA:lle koska koukun ja akselin välimatka on vain kymmenisen senttiä. Kärryn paaka voi särkeä pumpun jos kone keulii.
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: tehoa lisää
Tiistaina 30.11. 2004 klo 09:21:59

Message:
vaihdoin juuri punpun kun entinen hajosi tämä, "uusi pumppu pitäisi olla ok" mutta nostolaitteen ja ulos oton nopeus putosi kolmannekseen, entisistä jo heikosta tehosta. Paljonko on muuten tuotto tuolla 4000 pumpulla?

Kerrohan Rape kun tunnut tietävän onko mahdollista ettäjokin venttilii tai suodati olisi tukossa tms. joku puhui aiemmin palstalla että fordissa olisi jokin paluupuolen suodatin joka voisi olla tukossa ja vaikutta asiaaan mutta missä moinen mahtaa sijaita , miten putsattavissa. apua kun lunta tulee taivaan täydelta eikä etukourmaajalla meinaa tehä oikein mitään kun on nii verkkanen.
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: Hz
Tiistaina 30.11. 2004 klo 19:27:05

Message:
Se paluu puolen suodatin löytyy nostolaitekannen alta, pumpulta tulevan putken päästä. sen saa vihdettua kun nostaa nostolaitekannen pois, näin ainakin dextassa. en tiedä pääseekö muualta esim. jonkin luukun kautta käsiksi tuohon suodattimeen. kertokoon joku joka on tehnyt 4000:seen tuon homman.
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: rape
Tiistaina 30.11. 2004 klo 20:49:58

Message:
"tehoa lisää": empä osaa paljon auttaa. Tässä kuitenkin kokemuksiani: Omaa 4-tonnistani vaivaa hydrauliikkapumpun tehottomuus varsinkin kun öljyt ovat lämmenneet. Ongelmaa ei ole kun ölkyt ovat kylmät. Eli suodatin ei ole tukossa. Semmonen kun näyttää löytyvän räjäytyskuvan perusteella perämurikan kätköistä. Samoten löytynee kuvien perusteella paineensäätöventtiili, on pumpun kyljestä.Virtaus näissä vehkeissä on korkeintaan alle 20 L/min (Käyttäjän käsikirja ei kerro). Paine kunnossaolevalla pumpulla on 175kg /neliösentti eli n 175 baaria. Hydraulipumppu(hammasratassellainen)on vaan kulunut ja ei kykene tuottamaan painetta, mutta virtaus saattaa olla ok. jos ei ole vastusta. Mittasin paineet oman ulosotosta ja ne olivat "kylmillä" öljyillä 150 bar ja n.100-50 lämpimillä. Taitaa olla pumpun uusinta lähiaikoina tiedossa. Mistä saa edullisimmin. Merkkiliike möi uutta n. 750 + ALV!

RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: hente
Keskiviikkona 01.12. 2004 klo 08:26:19

Message:
Jos pumppu menettää tehoja lämpimänä, tarkoittaa se että ohivirtaus kasvaa, koska öljyn muuttuu lämpimänä "ohuemmaksi". Jäykemmän viskositeetin öljyt auttavat joissain tapauksissa. Hirvaan metsäkonekoulun opettaja muistaakseni juuri painotti, että hydrauliikkaöljyn pitää olla mieluummin hieman "jäykkää". Esim 10w-30 universa öljyt ovat hydrauliikassa liian "ohuita".

Sorry, että käytän viskositeetista tuollaisia termejä, mutta menen sekaisin jos yritän puhua matala tai korkean viskositettin öljyistä.
RE: fordin hydruliikaan
Lähettäjä: Masi
Keskiviikkona 01.12. 2004 klo 16:28:04

Message:
Aika "klassinen" oire, hydrauliikka "laiskistuu" kun öljyt lämpenevät. Johtuu väljästä pumpusta, "kylmillä" oljyillä vielä jaksaa toimia (niin kuin hente kertoo), lämmetessään kun öljy notkistuu, niin pumpun "tuotto" karkaa väljässä pumpussa kaikkialle muualle, mutta ei "paineputkeen".