Aihe: DB:n nostolaite
Lähettäjä: Sami
Torstaina 25.11. 2004 klo 08:30:28

Viesti:
DB 950:n Implematic-nostolaite ei pysy ylhäällä, kun pumppu pysähtyy. Mistä voisi aloittaa vian etsinnän? Kaveri sanoi että takaiskuventtiili vuotaa, onko mahdollista? Nostovoimaa vuodosta huolimatta jonkin verran jäljellä. Auttaako muu kuin merkin vaihto?
RE: DB:n nostolaite
Lähettäjä: Erkki
Torstaina 25.11. 2004 klo 09:42:13

Message:
Voi vuotaa takaiskuventtiili tai mäntään on aika vaihtaa o-rengas.
On mahdollista myös, että putkistoon on tullut vuoto, kupariputki saattaa vanhemmuuttaan säröillä. Korjaaminen on tuskin kovin ihmeellinen homma.
RE: DB:n nostolaite
Lähettäjä: Erkki
Perjantaina 26.11. 2004 klo 09:36:52

Message:
Semmoinen juttu kannattaa tarkistaa kuitenkin ihan ensin, että ohjausventtiilin vipu naksahtaa pitoasentoon kun nostolaite nousee ylös. Ne vipuset näkyy sen luukun takana joka on nostoakselin oikeassa päässä. Pitoasennossa vipu pitäisi pyörähtää taaksepäin sen verran, että vivun kantapää ottaa kiinni runkovaluun. Tehtaan ohje neuvoo, että oikea säätö tehdään niin, että kun nostolaite on lukittuna ylös ja vivun kantapää vastaa valuun, kiristetään ohjausvivulta tulevan tangon mutteria kunnes vivun kantapää alkaa tehdä rakoa valuun nähden. Siitä kohdasta lukien avataan mutteria täysi neljä kierrosta ja se on siinä.

Minulla on asiasta englanninkielinen selostuskin, otan kopiot jos tarvit.
RE: DB:n nostolaite
Lähettäjä: JaVa
Maanantaina 29.11. 2004 klo 12:16:27

Message:
Vikaa voi koittaa paikallistaa, kun sammuttaa moottorin nostolaitteen ollessa ylhäällä kuormattuna ja kuuntelee mistä päin kuuluu suhinaa. Itsellä vuoti kupariputki (DB 880) ja suhina kuului erittäin selvästi. Jos luukun kannen (oikealla) ottaa pois ennen kuin koittaa se voi helpottaa kuuntelua.
RE: DB:n nostolaite
Lähettäjä: Sami
Tiistaina 30.11. 2004 klo 21:15:39

Message:
Kiitokset vinkeistä. Tutkitaan nämä asiat.