Aihe: CAV-startti
Lähettäjä: vm
Tiistaina 23.11. 2004 klo 20:41:18

Viesti:
Tyyppi CA45C12-50 (CAV).Mitä "tyyppivikoja" siinä mahtaa olla?Ongelmana on kun se ei pyöritä,vain naksahtelee.Joskus toimii,joskus vaan naksuu.solenoidin kärjet on rempattu.Startti on sellanen suora pötkylä.Tiedoista etukäteen kiitoksia!
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Keke
Tiistaina 23.11. 2004 klo 21:01:56

Message:
Kosketushäiriöthän ne on yleisimpiä.Puhdista joka johdon liittimet,myös maadoitusjohdin,vaikka hiomapaperilla tai teräsharjalla.Hiilet voi olla lopussa ja puslat kuivat ja kuluneet.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Luukasi
Tiistaina 23.11. 2004 klo 21:14:30

Message:
Olisit nyt kertonut, mikä traktori, vai jatkuuko Nuffin starttiketju nyt uudella nimellä?
RE: CAV-startti
Lähettäjä: vm
Tiistaina 23.11. 2004 klo 21:29:12

Message:
Traktori on MF25 (hävettää sanoa).Hiilet ok,liitokset ok.Mahtaako olla tarkka puslista,kun välystä on pikkasen,vaan onko liikaa?
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Purkaja
Tiistaina 23.11. 2004 klo 21:44:38

Message:
Yhden tuollaisen olen purkanut ja syyksi paljastui viallinen ankkuri (vai mikä se murikka akselilla onkaan).

Ankkurissa oli tina liitoksia, jotka olivat aikaa myöten sulaneet ja sähkö ei näin kulkenut.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: mh
Tiistaina 23.11. 2004 klo 21:57:41

Message:
onko akku tarkastettu? jos akku huono tartti ei tuimi
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Velu
Tiistaina 23.11. 2004 klo 22:50:04

Message:
Se startti on todella luja, mutta tuo naksahtelutaipumus kuuluu sen luonteeseen. Jos startti ei pyöritä, vaan naksahtaa, avainta ei missään nimessä saa pitää käynistysasennossa. Se polttaa sartista vastuksen. Muutenkin sen purkaminen ja kasaaminen on lähes taidetta, enkä sitä suosittele.

jos startin hammasratas ei pääse hammaskosketukseen (hampaat osuvat kohdakkain), ei myöskään startti kytkeydy, vaan kuuluu se naksahdus. Silloin ei auta kuin pyöräyttää moottoriä käsin eri asentoon. Se vastuksen palaminen aiheuttaa myös samaa. Oma startti purettiin melkein kymmenen vuotta sitten omassa tallissa ja kasattiin valmet-huollossa. Tuli kuitenkin kuntoon. :)
RE: CAV-startti
Lähettäjä:
Tiistaina 23.11. 2004 klo 23:32:52

Message:

RE: CAV-startti
Lähettäjä: vm
Tiistaina 23.11. 2004 klo 23:52:55

Message:
Velu tuntuu puhuvan asiaa.Olen taistellut startin kanssa aika lailla,johtopäätöksenä juuri tuo ettei mene ratas paikalleen,ja kun ei mene niin solenoidin toinen käki ei yhdistä,tuolloin virta kulkee vain vastuksen kautta.On sitten varsinainen insinöörin taidonnäyte tuo startti.Tosi v-mäinen jo purkaa saati kasata oikein.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: RM
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 00:14:58

Message:
Asia on juuri kuin Vellu sanoi, siihen kun vielä lisätään, että jos tälle startille tarjotaan liian heikkotehoista akkua, niin ei starttaa, mutta hyvällä akulla toimii täysin.
CAV CA 45D

RE: CAV-startti
Lähettäjä: Paris Rohne
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 08:17:39

Message:
Mikähän tämän Cavin starttimoottorin nyt niin erikoisen vaikeaksi mahtaisi tehdä purkaa ja uudelleenkasata? Mielestäni on paljon pahempiakin saatu korjattua, eikä sen poistaminen ja takaisin laittaminenkaan MF 25:een myöskään kovin paha homma ole!
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Heh heh
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 08:29:55

Message:
Parempaa ei ole "Luuukaksen liukuankkuri"
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Janne
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 09:12:14

Message:
On kyllä totta, että kyseessä on huomattavan monimutkainen startti vaikkapa nyky Boscheihin verrattuna.

Sanoisin kuitenkin, että kyllä niitä voi korjata ja kannattaakin. Ei sovi provosoitua muiden kirjoituksista, vaan ottaa reippaasti haasteita vastaan. Itse tein näin ja nyt on hyvävoimainen CAV massikan lokin kyljessä. IKH:n myymälästä lähtien naurettiin tämän startin korjausyrityksille.

Kannattaa sen solenoidin liipaisinmekanismit puhdistaa ja tarkistaa hyvin ja tarkistaa/säätää, että bendix -pyörä ankkurilla siirtyessään pääsee liipaisemaan sen "kakkosen" päälle. Solenoidi (on muuten kahta tyyppiä ainakin olemassa) on hämmästyttävän voimaton siirtämään bendix ratasta. Omassani oli juuri tässäkin vikaa. Jotkut jättää niitä hauleja pois sieltä bendixin ja ankkurin akselin kehältä kokoamista helpottaakseen. Ne on tarkoitettu sitä varten, että solenoidi vetäneenä bendix ei pääsisi kiertymään takaisin ankkurin akselille, vaan vasta kun solenoidi löysää. Itse en niitä jättäisi pois (ajatelkaapa juuri käynnistymässä olevan koneen saattamista startilla...)

Kannattaa myöskin huolella tarkistaa kollektori (herkkä kulumaan), sen liuskojen välit ja se peltinen takapääty. Se sujuu liian tiukkaan kirittäessä ja vääntää hiiliä huonoon asentoon ja siten, että ne jopa jumittavat ja startti menettää voimansa. Samoin ne lapselliset peltihäkkyrät mihin hiilet pyydystetään voivat olla mutkalla ja jumittaa hiilien liikettä. Itse tinasin (voi olla huono ratkaisu jos lämpöä kehittyy jossain vaiheessa) kaikki nämä hiilitelineet tukevammaksi ja ne maissa olevat tinasin maihin, että ei käynnistysvirran tarvi yrittää niitten niittien läpi kulkea. Samoin kannattaa asentaa akun maajohto sinne startin takapäätyyn (tai erillinen maajohto päädyn ja lohkon väliin), niin ei tarvi yrittää niin kireälle kiriä niitä startin pinnapultteja.

Kuusi kertaa aivan atomeista kokosin startin ja oppini otin. Kyllä siitä selviää :) Sen vielä vihjeeksi kerron, että irrallaan starttia testaillessa bendixsiä pitää jarruttaa vaikkapa laudalla, että se kakonen menee päälle. Liikaa ei saa jarruttaa, koska sitten bendix ei jaksa liikkua ankkurilla.

Pari viallisena käytöstä poistettua CAV45:sta aihionakin löytyy. MF65:ssa ollut ja MF175:ssa ollut, sekä yksi osiksi purettuna jonka alkuperää en tiedä.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: vm
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 21:40:56

Message:
No nyt tuli asiaa Jannelta.Olen myöskin kasannut tuon startin atomeista (kenttäkäämien eristyksiä myöten)ja tekstistä uskon myös jannen niin tehneen.Jäin vähän kummeksumaan tuota hiilenpitimen tinailuasi,käytitkö tosiaan tinaa,sehän on kuin paperilla yrittäis tukea ,on niin pehmeää.Varsinaista uutta tietoo jutussa ei mulle ollu,olen starttia avannu/kasannu nyt 4 kertaa.Pendixin ja roottorin-akselin väli tuntuis aika väljältä ,mahtaisko jumittaa.Niin ja muuten se solenoidin laukaisin-mekanismi on kyllä ihan P..stä,tässä mallissa ilmeisesti se huonompi versio.Sain tänään siihen sentään uudet puslat/laakerit ,kunhan viä viittis laittaa paikalleen (ties vaikka alkais pelaan kuin enkeli,heh).Vanhoissa puslissa hiukkasen kulumaa,muttei oikeen jaksa uskoo että niistäkään olis kiinni.Vinkeistä kiitoksia joka tapaukses.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Velu
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 22:35:44

Message:
Sen verran vielä täydennän, että se startti on kyllä luja toimiessaan. Nykyiset mallit eivät todellakaan kestä edes puolta siitä, mitä tämä monimutkainen ja oikukas lucas kestää. Toinen puoli on, ettei startti välttämättä lyö päälle jos akku on huono, hammaskehä huono, tai startilla on vain huono päivä. Meillä se on kahdessa valmetissa tuo startti ja sen kanssa on tullut opittua elämään. 40 vuoden aikana, kaikista tempuiluista huolimatta, varaosia ei ole mennyt kuin se yksi vastus. Senkin rikoin minä tyhmyttäni.

Purkamista harjoittelemille rahanarvoinen vihje: Ne kuulat (4kpl), joista ylempänä oli puhetta, tippuvat sieltä startista, kun sen purkaa. Ensikertalaiselle suosittelen sellaista purkamispaikkaa etteivät ne häviäisi.
RE: CAV-startti
Lähettäjä:
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 22:48:21

Message:

RE: CAV-startti
Lähettäjä:
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 23:38:58

Message:
up
RE: CAV-startti
Lähettäjä:
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 23:40:20

Message:

RE: CAV-startti
Lähettäjä: vm
Torstaina 25.11. 2004 klo 00:12:39

Message:
Niin eihän startti ole kestänyt kuin 42 v.Heh.Tiedä silti paljonko ovat edelliset omistajat rempanneet.Kuulista vielä vinkiks että sitkeellä vaseliinilla ne saa hyvin pysymään paikallaan kootessa.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: Janne
Torstaina 25.11. 2004 klo 08:35:14

Message:
Joo, en kokoamisen tiimellyksessä muuta korjausta niille hiilenpitimille keksinyt, kuin tukkia kuparisia johdon pätkiä (MMJ:stä, eli ei kerrattuja) sinne niitattuun päähän hiilen pitimen väliin niin paljon kuin mahtuu ja tinata sen paketin sitten yhdeksi. Näytti siltä, että uusilla pitkillä hiilillä hiilen jouset vääntivät pitimiä mutkalle, niin että hiilet jumitti. Tällä se eläminen ainakin loppui. Samoin näin parhaaksi tinata ne runkoa vasten olevat hiilenpitimet siihen päätyyn tukevasti kiinni. Niittauksiakin koitin parannella, mutta niistä oli jo huono maku kunnon työkalujen puutteen takia sen solenoidin jäljiltä...

Kuulien asennuksen ratkaisin siten, että pidin starttia (startin päätyä) pystyasennossa pöydällä asentaessani ankkuria bendix rattaan sisään. Bendixin osat pitää olla paikoillaan, mutta sokka irtonaisena. Ankkurin ollessa hollilla laitoin kuulat paikoilleen ilman isompi rasvoja ja sitten kokosin sinne ahtaaseen väliin bendixin päähän tulevat osat sillä sokalla. Kannattaa sitten testata toimiiko se kuulahökötys. Sen ainakin minun tapauksessa pystyi kokamaan vääriin uriinkin. Tällöin auttaa jos pyöräyttää ankkurin yhden pykälän eri kohtaan bendixin sisällä. Joissain bendixeissä näytti olevan kahdeksan reikää tämän estämiseksi, mutta nepä ei näyttäneet kovinkaan moni ristikkäin sopivan eri ankkurille kierteensä osalta. Pariksi koneistettujako lie... Se prikka, joka liipaisee sen kakkosen oli minun tapauksessa pyörivä (sisäosaltaan pyöreä), mutta näin sellaisenkin bendix rattaan, jossa oli kuusiohammastus estämässä pyörimistä. Prikassa oli uloke, jolla sokan pystyi kiristämään siten, että prikkakaan ei enään pyörinyt bendixin päällä. Päädyin kokoamaan paremman tiedon puutteessa sen näin, että varmasti saisin solenoidille liikettä.

Kenttäkäämien osalta alitin riman ja otin varaosastartista (ilmeisesti uudempi) kenttäkäämityksen kokonaisuudessaan. Se oli teipattu ja liitokset solenoidille ja hiilille oli metalliliuskoilla ei johdoilla, kuten alkuperäisessä käämityksessä. Samoin se käämitys oli jollain paperilla kiritty kasaan ja ne olisi pitänyt korjata ja hiilipäästä tinata katkos kuntoon.

Minulla solenoidi oli sellaisella viistovivulla varustettu. (toisessa mallissa vipu on kohtisuorassa bendixiä vasten, tällainen tuntuis vängälläkin luotettavammalta) Vivun nokassa on olemattoman pieni viiste, jota vasten se bendixin rikka osuu ja kääntää vipua ja liipaisee kakkosen. Tämän kosketuspinnan säätäminen oli tosi työlästä. Solenoidi on niin väljä joka suuntaan, että pakettia saa tovin taivutella sekä viilailla ja testilipsutella välykset eripaikkoihin keräten. Nämä varmaan tekee sitä epäluotettavuutta starttiin. Joskus starttaa kakosella, jos sattuu solenoidin sisukset olemaan optimikohdassa välyksiään ja toisten sitten taas ei. Onnistuin kerran kokoamaan ja paikalleen saakka asentamaan startin siten, että se vipu kolmannella käynnistyksellä lipsahti väärälle puolelle prikkaa ja koko sartti meni jumiin, solenoidi sujui, kuulat tippui sisälle ja se vastus melkein paloi ennenkuin sain akunkengän irti. Olin jo vähällä silloin heittää sen mööpelin ja kauas. Sinni ei antanut periksi. Ihminen sen on suunnitellut ja koonnut, miksi minä en sitä voisi korjata!

Osihin meni kyllä rahaa ja aikaa paloi aivan poskettoman paljon. Tuntipalkan jos laskisi, niin se IKH:n startti olis paljon edukkaampi. Tämän takiahan tätä terapiatraktoria pidetään. Oppii uusia asioita ja kun ne vastustaa oikein kunnolla, niin voittajana selvyitynyt onkin jo aika pätevä harrasterappariksi :) Tsemppiä kaikille CAV starttien kanssa.
RE: CAV-startti
Lähettäjä: vm
Perjantaina 26.11. 2004 klo 18:28:08

Message:
YES!Startti kasas ja TOIMII (toistaiseks).Etupuslan kans sai tapella,oli liian tiukka sisäreikä,hiomalla sen sain sopimaan.Myyjä väitti että vanhat puslat ennen täytyi aina "krotsata",uskoisko tota vai ei.Olis voinu vaan sanoa siitä jo puslaa ostaessa,olis säästänyt kiroilua.