Aihe: Akun vaihto
Lähettäjä: Valdo
Tiistaina 23.11. 2004 klo 20:29:29

Viesti:
Jouduin tuossa putsaamaan akun kengät. Siinä tuhratessa mietiskelin että miten tuon akun saa pois ja uuden paikalleen jos sellainen pitää joskus tehdä?
Oli mielestäni aika kaposet tilat.
Se mikä teki asian ongelmalliseksi oli etukuormaaja ja sen "pystypalkit" molemmin puolin, akkuhan on niiden välissä. Ja traktori on Valmet 802 ja vilske 1400.
Valtran sivuilla vastaavasta kuva.
http://www.valtra.com/Com/Commonfiles/ScandicExM/tracpic/358/732-XAH_1.jpg

RE: Akun vaihto
Lähettäjä: Sami
Tiistaina 23.11. 2004 klo 20:43:46

Message:
Mulla oli samanlainen traktori ja se oli aika kenkkumainen se akun vaihto. Piti muistaakseni löysätä lämmityslaitteen puhallinkotelon ruuveja jotta se "väistää akkua nostettaessa, tai sitten sen kun viitsii irroittaa kokonaan niin sitten se akku mahtuu jo aika hyvin. On tosiaan suunniteltu, että akun voi irroittaa kätevästi sivulle päin tukevasti maassa seisten, mutta kuormaaja tekee sen mahdottomaksi. Lisäki konepelti pirullinen irroittaa kun pitää nostaa pakoputken yli pois, kun kuormaaja pakottaa siirtämään pakoputken konepellin keskeltä kulkemaan. Oletko pitkäänkin omistanut kyseisen koneen?
RE: Akun vaihto
Lähettäjä: Valdo
Keskiviikkona 24.11. 2004 klo 19:15:13

Message:
Yläpuolella/ edessäpäin on vielä se polttoaineen lisätankki.
Tuli sellainen olo että täytyykö kuormaaja irroittaa, lienee jonkin moinen projekti. No hyvä jos pääsee edes hieman pienemmällä hommalla.

Viime alkukesästä hommasin, tutulta, on vieläkin tuttu. Alunperin kone on Turun seudulta, kuka tunnustaa että on konehuoneen sivupellit nurkissa? Ois tarve.

Oli mahtava olo kun ensi lumi oli maassa ja koko vuoden vaimolle perustellut traktorin hankitaa mm lumitöillä. Eikun moottorilämmitin päälle ja tupaa odottolemaan, tunnin jälkeen kajuuttaa. Eikun avaimesta käymään. Siihen se ilo sitten loppuikin. 2 tunnin jälkeen sainkin sitten koneen käymään, vaihteen päälläolon kytkin mennyt tai sitten öljy oli sen verran jähmeää ettei oikein käyntilupaa tullut.

Vaimo ei onneksi kuittaillut mitään.