Aihe: dexta
Lähettäjä: Jarno
Keskiviikkona 27.11. 2002 klo 10:27:48

Viesti:
Mistä johtuu dextan aaltoileva tyhjäkäynti vai kuuluuko ollakkin näin?
oiskos kellään myydä omistajan käsikirjaa? suomenkielistä tietty.
0400-486519

dexta
Lähettäjä: jarno
Keskiviikkona 27.11. 2002 klo 14:37:20

Message:
ja miks nostolaitteet ei toimi ku kytkinpoljin on pohjassa?

RE: dexta
Lähettäjä: dexta
Torstaina 28.11. 2002 klo 10:47:00

Message:
Nostolaitteet ei toimi koska ne saavat käyttövoimansa kytkimestä. Kun kytkimen painaa pohjaan niin veto katkeaa sekä pyörille että nostolaitteen öljypumpulle ja ulosotolle. Jos traktorissa on kaksoiskytkin niin polkimen puoliksi pohjaan painamalla saa vedon katkaistua pyörille jolloin nostolaite ja ulosotto toimivat vielä. Nekin pysähtyvät kun polkimen painaa pohjaan asti.

Aaltoilevasta tyhjäkäynnistä en osaa sanoa mitään varmaa mutta ilmeisesti polttoaineen syöttöpumpussa on vaimennusventtiili jota säädetään ruuvilla. Vaimennuksen määrä vaikuttaa kuinka nopeasti säädin yrittää korjata kierroslukua yrittäessään pitää sen tasaisena. Jos säädin yrittää korjata jo pieniäkin muutoksia (vaimennus pieni) niin käynti aaltoilee. Jos vaimennus on suuri niin säädin antaa kierrosluvun vaihdella hieman laajemmissa rajoissa jolloin käynti kuulostaa tasaisemmalta. Vai oliko se toisin päin? Joka tapauksessa sitä säätöruuvia säätämällä voi yrittää löytää sellaisen kohdan jossa moottori käy tasaisimmin. En tiedä missä se on Dextassa jos sellaista edes on. Ehkä joku muu tietää...
RE: dexta
Lähettäjä: pekka n
Torstaina 28.11. 2002 klo 21:39:09

Message:
Ostin aikoinaan Dextan, jonka tyhjäkäynti aaltoili, eli niinkuin täälläpäin sanotaan, kone "ryysti". Ryystäminen loppui, kun puhdistin alipainesäätäjän ilmanputsarin. Se oli aivan tukossa.
Alipainesäätimellä varustettu Dexta käy kylmänä aaltoilemalla vähän aikaa käynnistyksen jälkeen, mutta käynti tasoittuu hyvin nopeasti.