Aihe: Husku 242 oli palasina
Lähettäjä: Veksi
Sunnuntaina 10.10. 2004 klo 19:40:11

Viesti:
Varasahani, Husqvarna 242, oli käyntihäiriöinen. Kuumana tuli bensansaantiongelmia ja kylmänä sai liikaa. Kaasuttimen kalvosarjan vaihtaminen ei auttanut.
Arvelin, että kampikammion paineet karkaavat jonnekin ja pumppukalvo ei siis saa energiaa. Ostin perjantaina osat: runkolaakerin magneeton puolelle, stefalaakerin kytkimen puolelle, tiivistesarjan, stefan magneeton puolelle ja männänrenkaan. Hinnaksi tuli 60 + rommipullo korjaussarjaksi 10 .

Kovin homma purkamisessa oli vanhojen laakerien poistaminen akselilta. Myös runkolohkojen irrottaminen ehyenä oli tarkkaa ja vaivalloistakin. Vaimo oli hurjana, kun tiskialtaassa pesin Fairilla jokaisen osan. Lepyttelyssä menikin sitten se perjantain loppuilta...
Lauantaina heti aamusta alkoi kasaaminen. Sormia paleli ja rommi maistui hyvälle. Alkuillasta otin vanhasta palvelijasta savut (huom! siis Husqvarnasta).
Lopputulos oli odotettu: saha on nyt varsinaista sahaani, joka on 351 G, parempi. Parempi ainakin pienehkölle kuusikolle.
Se, miksi kaikki sujui, kuin elokuvissa, johtuu siitä, että naapurin mies oli koko viikonlopun mökillä ja minä sain työrauhan. Myös Rommia jäi vielä seuraavaankin projektiin, joka taitaa lopultakin olla se halkaisusylinterin rakentaminen.

Veksi