Aihe: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: rape
Tiistaina 05.10. 2004 klo 22:41:26

Viesti:
On itellä moinen peli vm.70
Näistä traktoreista on kirjoiteltu aika vähän, silloin tällöin kuiteskin. tällä palstalla.


Oma näkemykseni vm65-71:
Huonoja puolia voisin luetella seuraavia:
- hydrauliikan tuotto pieni. Mettäkärryn lastaaja tai/ja halkomakone liikkuu hitaanpuoleisesti moottorin isoillakin kierroksilla.
- nostolaite nypyttää ja ei jaksa nostaa suuria, tosin todettu pumppu kuluneeksi minun yksilössä
- helekutin kallis hydrauliikkapumppu ostaa sen tuottoon nähden.
- synkronoimattomat vaihteet(ei haitta mulle, mutta pojalle on)
- melu hytässä
- tehostamaton ohjaus,lyö näpeille, kenkkumainen esim. kyntöpeltoa äestettäessä

On hyviäkin puolia, pitäähän nekin luetella tietty:
+ helekkarin sitkeävetoinen kone
+ kevyt kytkin käyttää
+ kevyet vaihteet käyttää(vaikkakin sykronoimattomat)
+ mistään riippumaton voimanottoakselin kytkentä(tämä voisi olla ykkösenäkin hyvissä puolissa)
+ Hyvät jarrut(markälevy)
+ hyvä käynnistyvyys pakkasellakin
+ erittäin mukava ja "tunnokas" ohjaus tietyissä tilanteissa mm. hyvä ajaa maantiellä, kun ohjaukseen liittyvät vermeet on kunnossa.
+ kääntyy melekeen paikallaan(jarruilla)=ketterä

Muita +/- -ominaisuuksia?
RE: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: SS
Tiistaina 05.10. 2004 klo 23:26:28

Message:
Olen nyt vuoden päivät pyöritellyt viistonnista semmoisella apusylinterillä ohjaustangon kyljessä. Keväällä peltotöitä, syksyllä kaikki kynnöt, talvella parin hallin parkkialueet. Ei enää tee mieli vääntää. On nopiampi kuin se simpukkaohjaustehostin.

Vasemmalla puolella on painelaakeri mäsänä. Mutta kun joku on hitsannut sen kääntöhaarukan olka-akselin päähän kiinni. Pitänee rälläköidä auki. Nimittäin klompsahtelee ja takertelee se vasen puoli niin että pahaa tekee. Sylinterissä kun on voimaa.

Tulee noin 550 eerolla jos yhtä lähetään hakemaan, useammalle kerralla jäisi jopa alle 300 euron.

Kuveja tuosta tehostimesta oheisessa linkissä. Muuten: tää ei ole se pyhä-voorti. Se toinen on palion siistimpi.

http://www.xpphotoalbum.com/showgallery.php?ppuser=4077&cat=500

- SS -
RE: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: SS
Tiistaina 05.10. 2004 klo 23:43:38

Message:
Niin, ja piti sanomani:

Kyllä kannattaa käyttää suuttimen kärjet vaihdattamassa dieselhuollossa, ja säädättämässä paineet oikeaksi. Ajoitus on helppo itse tarkastaa kun laittaa traktorin mäkeen ja päästää hiljakseen vaihde päällä niin näkee vauhtipyörän merkin ja sitten avaa sen pikku kannen ruiskutuspumpun takaosassa ja tähtää sopivan paksuisella vaikka poranterällä, että se akselin päässä oleva ura suuntaa siihen pieneen kraapuun pumpun rungossa.

Ajoituksen säätö on sitten vähän työläämpi kon se vesiletku on siinä edessä. Oma Ford asentaja sanoi, etä jos korkeilla kierroksilla alkaa "potkimaan" voisi olla syytä säätää pikkasen aikaisemmaksi. Tiedä tuota. Meillä se on se 19 astetta.

Mutta kyllä se suuttimien vaihto se vei savut ja toi yhden vaihteen lisää tehoa kyntöön. Ja käyntiääneen tutun kalkutuksen takaisin.

- SS -
RE: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: 5095
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 09:46:08

Message:
SS, pistäppä komiammankin viistonnisenkuva näkyviin... Tämmönen löytyy omasta tallista, ja on varustettu alkuperäisellä ohjauksen tehostimella. On yllättävän kevyt ajaa, tiellä jopa liian kevyt! http://www.farmphoto.com/photography/message.asp?mid=43807
RE: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 11:40:43

Message:
No err..kle on se kuin onkin Selectospeed. Siis kun tämä meikäläisenkin uusin hankinta on ollut SOS mutta vaihteisto on jostakin uudemmasta siirretty. Ei siinä mitään, mutta olisi se hienoo vaihdella powershiftiä. Onko kuvan voortissa vaihteistoöljynjäähdytin ?

Joo se ohjauksen reagointi on tuolla sivutehostimellakin ihan sama, nykäsee vähän aina liian paljon jolloin tulee ajosta hieman mutkittelevaa. Mutta kyllä sen sietää kun voipi ajaa kyntövaon yli ihan mihin suuntaan haluaa.

Joo, uudempi on -72 meillä alkuperäisestä ollut, uutta osaa ovat vaan apusylinteri, etupainoteline, käsinojallinen istuin ja isommat etupyörät. Työvalon umpio on vaihdettu halogeeniksi, kuuppa on alkuperäinen. Lasinpesuri on kanssa laitettu ja uusi pyyhkimenmoottori, mutta sitä ei näy pehmustekumin alta.

Tuossa "rispaantuneemmassa" lienee jotakin 13000 tuntia ja moottorilohkokin joskus vaihdettu, näkee kun on ruostuneena maannut josakin romutarhalla...Oli se koko traktori aika hakattu. Nostolaitteen osat sivurajoittimen korvakkeita myöten piti hankkia uudet ja sitten vielä kaikki tapit. Vetokoukku oli niin sökönä että hankin tuommoisen engelsmannimallin, se on nelivetoisesta 8210:sta ja ulottuu melko alas, eli haittaa hiukan maavaran puolesta. Mut kyllä sillä kärriä vetää, ja ottaa maasta asti.

Sain just Leylantista kuvat mutta siittä toisesta voortista ei ole kuvia vielä. Työtähän noilla tehdään, ja kunnossa pyritään pitämään.

- SS -
RE: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: 5095
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 12:26:18

Message:
Vaihteistoöljylauhdutin ei ole käytössä---> vuotaa ilmeisesti öljyä nesteen sekaan. Kuvasta näkyykin, että putki tekee vain lenkin kytkinkopan kyljessä. Tonnisarja ois tarkoitus kerätä kokonaisuudessaan, halpoja 2-3000:sia ei vain oikein löydy... Tallista löytyy vasta 4000 ja 5000.
RE: Ford4000 typpiviat
Lähettäjä: rape
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 20:37:25

Message:
Eipä ole näköjään meikäläisen luki-häiriö taantunut iän myötä...typpiviat.
Tyyppivikoja ei ilmeisesti ole suuremmin. Kulutusosat kuluu ja se on asia erikseen.
Tonnisarjan keruu olisi meikäläisellekkin mieluisa harrastus, mutta..