Aihe: Auraustaksat
Lähettäjä: Trmies
Maanantaina 04.10. 2004 klo 21:55:02

Viesti:
Kun pikkuhiljaa lakaa jo talvikin kolkuttelemaan niin kyselen että miten olette hinnoitelleet aurauksia jos tie hoitokunta haluaa ns kerta taksan eli joka ajokeralla on vakio hinta.. paljonko olette veloittanaat tunti hintana. minusta nyky löpön hinnalla ei 35e plus verot ole paljoa
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 04.10. 2004 klo 22:42:49

Message:
Vähän se riippuu siitäkin tuo tuntitaksan paljous että kuinka pitkä matka siinä tunnissa tietä aukee.Kilometri vai kymmenen?
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Aloitteleva
Tiistaina 05.10. 2004 klo 11:03:44

Message:
Minusta toi 35euroo+alv. on aika paljon.
Ihmettelen miten halvalla aurausmiehet yleensäkkin liikkuu.Ei noilla hommilla rikastu.Hyvä kun saa kulut pois.
Kyseessähän on minun tapauksessa pienemmät yrittäjät/harrastelijat.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: SS
Tiistaina 05.10. 2004 klo 15:46:44

Message:
No Koneviestissä on alueellisia keskihintoja ja ne jäävät allekin 35 euron. Toisaalta on muistettava, että lumitöistä elävä maksaa kalustonsa siitä rahasta, maataloudesta elävä ei välttämättä lyhennä kuin lisävarusteiden hintaa taksoissaan.

Kolmas asia on tietenkin se kuitti. Kuititta tekevä tietenkin ottaa riskin rikoksesta kiinnijäämisestä, hinta on vastaavasti alempi, mutta yllättävän paljon sellaista "seteli rintataskuun" - kaveria liikkuu pikkukaupungin omakotialueilla...

Täällä päin on käytössä myös semmoinen lähtöhinta + tuntiliksa, ei ole järkeä käydä pikkupyryn jälkeen muutamaksi minuutiksi kylän toiselle reunalle, jos ei tuomisina saa kuin 10 minuutin liksan.

Sitten myös tuo urakointi näkyy olevan niin houkutteleva sivupisnes, mutta muista sitten sopia, mikä on kellonaika, jolloin pihoja saa aurata, kaikki ei halua ympäri vuorokauden, sitten sovi, mikä on lumen määrä esim. senteissä, ennen kuin saa lähteä auraamaan, ne on kuule kovia riitoja kun asiakas väittää että ei vielä tarvii tulla meidän rahoja kuluttamaan, ja sepelitkin vielä käyt ojiin auraamassa...

Loppujen lopuksi et kuitenkaan voi tehdä 18 tuntia vuorokaudessa tienestiä, kun varsinkin liikekiinteistöt haluavat, että piha on puhdas ennen seitsemää, eikä siellä päivällä voikaan muuta kuin vetästä autojen kulkutien auki kun joka paikassa on niitä autoja tiellä.

Eli joka paikassa pitäisi olla kuudelta ja valmis jo seitsemältä.- SS -
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: P-J
Tiistaina 05.10. 2004 klo 18:17:42

Message:
Kyllä se veroineen täytyy olla 40e kahta puolta. Jos paljon heittää, niin hommassa on matoja. Enkä nyt puhu mistään 702+kauha ja levy vehkeistä. Kohtuuyhdistelmän saa jotakuinkin 60000 e. Eikä ammattikuljettajakaan ole ilmainen.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Whiski
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 17:41:52

Message:
On metkaa, millä pirulla nuo auraajat elää, jos veloitus on alle 35 euron tunti? Jos kuvitellaan että haluan 12 euron tuntipalkan itselleni työstä, niin lailisten sosiaali/verojen ja muiden maksujen jälkeen on saldomittarissa noin 25 - 28 euroa. Tämän jälkeen pitää laskea kalustokulut, lainan lyhennykset, jne. kun tuota laskua alkaa räknäämään, niin ollaan äkkiä luokkaa min. 40 euroa tunti, joka pitää saada kokoon, jos aikomus on pitää firmaa myös pystyssä?

Pimeästi maksua ottavat ovat kyllä pohjasakkaa, mikä pitäisi ampua suohon pystyyn? Pelkästään sen vuoksi että nykyisin laillinen yritys voi tarjota kohtuuhintaista palvelua yksityiselle, kun ottaa huomioon 60% kotitalousvähennyksen, joka antaa yksityiselle kotitaloudelle mahdollisuuden laillisesti säästää ja näin tukea yksityisyrittäjyyttä ja karsia harmaata taloutta pois.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: janne
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 20:08:02

Message:

Tuo kotitalousvähennys on liianvähän käytetty juttu. Ihmisillä olisi mahdollisuus palkata siivooja(jota periaatteesta vastustan) ja teetättää lumityöt vieraalla konemiehellä täyteen hintaan, mutta jostain syystä näin ei tehdä. Ne rahat saisi jokainen käytännössä vähennyksissä takaisin.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 06.10. 2004 klo 22:38:49

Message:
Palkkasuhteisen traktorikuskin työ on aika simppeliä, jos ajattelee bruttopalkkaa, niin 10 euroa on varmaan aika yleinen alan töissä, autonkuljettajilla tms. Eli kokonaispalkkakulu on silloin 15 eeroa, jos otetaan mukaan mahdolliset sairaspoissaolot sun muut sijaiskulut voidaan arvioida 18 eur/h

Yrittäjät taas eivät maksa palkansaajien sosiaalimaksuja vaan niillä on tuloista riippumaton YEL maksu (arvioidusta vuotuisesta yrittäjätulosta, joka on minimissään noin 12000 E/v). Yrittäjilläkin on olemassa tietenkin universaali sairasvakuutusmaksu ja tapaturmamaksu mutta yrittäjien kokonaiskuorma sivukulujen osalta voi olla palkansaajaa alhaisempi. Tämä on kuitenkin vain harhaa, sillä eläkkeellä sitten yrittäjät ovat usein todella tiukoilla. Jos ei mitään maksa työssä ollessaan niin ei voi paljon saadakaan.

Urakoitsijat joilla on miehiä työsuhteessa, joutuvatkin näin ollen veloittamaan paljon kovempia tuntihintoja, silloin palkat joudutaan laskemaan vähintään 1.5 kertaa työmiehen bruttopalkka.

Maanviljelijä etenkin hakee urakoinnista lähinnä vain nopeampaa kuoletusta koneille eikä välttämättä hae omia lisätuloja ollenkaan. Eläkekin hoituu kiinteähintaisella MYEL - eläkkeellä ja mata tapaturmnavakuutuksella.

Ja on muistettava, että jo neljän tunnin urakointi kolmellakympillä tuo maanviljelijälle saman summan pankkiin kuin leipäviljatonnin tilitys on !

Jokainen laskee oman tarpeensa ja pyrkii parhaaseen mahdolliseen hintaan tietenkin. Onhan näillä lumiyrittäjillä joskus tarjouskartellejakin, kuten Jyväskylässä viime vuonna. Silloin tarjoukset olivat 40 EUR/h

- SS -
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Whiski
Torstaina 07.10. 2004 klo 08:00:49

Message:
Kerrohan millä laskukaavalla tuon 15 euroa sait? Kokonaiskuluiksi? Ei tainut olla ihan kohdallaan?
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Whiski
Torstaina 07.10. 2004 klo 08:04:16

Message:
Jäi vielä kommentoimatta tuo Juväskylän hintakartelli! On väärin että on kartelli, sitä ei kiistä kukaan, mutta kun aloin omia kuoeltuksia laskemaan, niin en kyllä koneen kanssa allekaan oikein pääse, jos on tuntikeikasta kiinni? Silloin voi vähän arvioida jonkun euron pudotusta, jos kone ja mies vuokrataan pitemmällä sopimuksella, mutta muuten ei onnistu!
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Urakoitsia Itse
Torstaina 07.10. 2004 klo 10:02:58

Message:
Kyllä se jyväjemmari ihan saman rahan tarvitsee kuin "Kiinteistöhuolto Tmi:n" jantunenkin. Ei ne vehnätonnit liity asiaan. On jantusellakin muita konehommia kuin lumenauraus. Nolla on kummallakin edessä jos alihinnoittlee. Kuulunet sosialistisiipeen ja teoriasi ovat peräisin Carl Marksilta. Niin kuin aijemmin joku, joltain kysyi: Olitko 40 v. koomassa.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: SS
Torstaina 07.10. 2004 klo 11:11:41

Message:
Kokonaispalkkakulu palkolliselle voidaan laskea karkeasti 1.5 kertaa palkan määrä. Eli jos maksat vanhaa rahaa kymppitonnin kuukaudessa työmiehelle, se on siis noin 10 euroa tunnissa, niin TEL, sairasvakuutusmaksu, työnantajan työttömyysvakuutusmaksu ja tapaturmavakuutusmaksu on noin puolet lisää siihen palkkaan, jota osaa ei siis makseta työntekijälle vaan vakuutusyhtiölle - siis sille jonka kanssa on tehty sopimus näistä työntekijän maksuista.
Esim. työntekijän ammattiliitto- ja työttömyyskassamaksu on työntekijän maksettavaksi tuleva raha, jonka monet työpaikat pidättävät työntekijän puolesta.

Työnantajan tehtävänä on lisäksi suorittaa työntekijän puolesta veroennakonpidätys, joka siis otetaan pois siitä kympistä ja hoidetaan verovirastolle. Jokainen palkollinenhan maksaa valtion- ja kunnallisveron omasta palkastaan. Milloin olet kuullut palkkaneuvotteluissa puhutun nettopalkasta, eli siittä käteen jäävästä osasta, ei, vaan aina niissä on se bruttotuntipalkka eli tässä tapauksessa se kymppi.

On verottajan- eli julkisen vallan ongelma - jos työntekijä saa 10 euron palkasta käteen lopuksi vain 7 euroa. Edelleen , sovittu palkka on se 10 euroa. Ja työnantajalle tulee laskua vähän päälle 15 euroa.

Jos aletaan halkoa hiuksia, on nykyään pidätettävä työntekijän bruttopalkasta myös työntekijän itse maksettava TEL ja mikä se toinen oli ylimääräinen kela-maksu.

On totta, että tuo 1.5 kerroin ei sisällä lomarahaa (noin puolet kuukauden palkasta KTA:lla laskettuna, ja sille taas 1.5 kertoimella laskettuna sivukulut) eli se on vielä noin 7% lisää. Mutta oikeastaan pienyrityksillä on hiukan helpotetut työnantajamaksut, eli tuo kerroin ei ole ollut ainakaan niissä työpaikoissa joissa olen työskennellyt, tasan 1.5 vaan alle. Eli tuo puolitoista kertaa bruttopalkka on aika hyvä sormisääntö.

Jos toimintasi on ympärivuotista, voit joutua kuitenkin palkkaamaan lomakuukaudeksi sijaisen, joka saa siis ylimääräisen kuukausipalkan x 1.5 , ja tämän voi ajatella lisäävän kokonaiskuluja vielä 8 %

Nyt siis siis on laskettavissa skenaario, 50% "sivukulut", 7% lomarahavaraus, ja 8% sijaiskulu loman ajaksi = 10*1,65 = 16.5 euroa tunti. 18 euroon kun laskee, saa vielä aika roimille sairaspäivillekin sijaisen palkattua. Jos kyseisen alan TES sisältää karenssisairastamisen, ei tarvii lisätä aivan niin paljon.

Sitten, onko 10 euroa riittävästi ? Katsoin esimerkiksi metsäkonealan TESistä että perusryhmän eli I:n palkka on 7,77 EUR/h ja vaativimman ryhmän eli III:n palkka on 8,99 EUR/h. Kun käytetään henkilökohtaista palkanlisää, on säännös, ettei se voi ylittää 30% peruspalkan määrästä. Eli jos sulla on täydellinen työntekijä, ja vaikein ja vaativin tehtäväluokitus niin palkka olisi 11,68 EUR/h ja taas perustehtäväluokassa täyshuolellisella se olisi 10,101 EUR/h.

Siis kyllä konekulut sut vie turmioon yhtälailla, niinhän jo itse laskitkin. Jos olet yksinyrittäjä, voit tienkin päättää itse, miten suuri osa veloituksesta menee konekaupalle ja miten suurella osalla ostat makkaraa kaupasta leivän päälle.

Muistutan siis vielä, että olen ollut normaali palkollinen kymmenen vuotta, maanviljelijä koko aikuisikäni, ja nyt täyspäiväinen yrittäjä, ja samalla itse työnantaja. En väitäkään tietäväni säännöksiä, mutta ei näitä sivukuluja voi liioitellakaan. Eri asia on jos mulla olisi sata työntekijää niin kaikki terveydenhoidot ja ruokailut ja muut palvelut pitäisi järkätä.

Tällä palstalla ehkä liikkuu liikaa semmoisia johtavassa asemassa olevia toimihenkilöitä, niin onhan siellä palkkataso vähän toista. Mut ei auratraktorin ratissa insinöörinpapereita tarvita.

- SS -
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: SS
Torstaina 07.10. 2004 klo 11:28:45

Message:
Urakoitsija itse:lle

Ei ole marksin teorioista kokemusta. En ole puoluepoliittisesti aktiivinen.

Tuotteen hinnoittelusta löytyy kirjoja, ja korkeampaa opetusta. Olet kurssisi käynyt, ja hinnoitellut oikein. En siis kiistä tietojasi.

Väitän kuitenkin, että aina ei voi hinnoitella niin, että sulla on nämä kustannukset ja nämä palkat ja tämä on kate ja tässä on hinta. Koska asiakas viis veisaa, miten paljon sulla menee polttoaineeseen tai palkkoihin tai koneisiin. Asiakas tarvii palvelua, josta hän on valmis maksamaan jonkin verran. Eli hinta määräytyy markkinoilla, ja siellä on mukana ne alihinnoittelijatkin. Silloin alihinnoittelu poistuu, kun on niin kiinteä yhteisö, että voidaan soitella toisille, et "mitä sä olet tarjonnut" ja sopia, ettei aliteta ainakaan tuota kriittistä rajaa. Siellä ne nyt on ne Lemminkäiset ja UPM:t tuollaisenlaisia kuvioita setvimässä.

Hyvää onnea lumiurakoihinne. Toivottavasti tulee taas lumitalvi.

- SS -
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: trmies
Torstaina 07.10. 2004 klo 17:09:49

Message:
Saisiko vielä mieleipiteitä itse asiaan .eli oletteko kuinka laskeneet kerta taksat jotta ei tule takkiin jos lunta tulee kovin paljon
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Teemu Myllymäki
Torstaina 07.10. 2004 klo 22:06:34

Message:
Aattelin ite tämmöstä taksaa eli 30e tunti sis alv: traktorina ih 475 ja lana,
kannattaisiko tälläisellä taksalla ja saako töitä.
tiedän kyllä ettei tämä oo mikään tehokas yhdistelmä mutta varmaan ihan näppärä pikku pihojen auraamiseen.
raktori on valmiina ketjut on siinä ja joku pikku lana pitäs vaan ostaa
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Teemu Myllymäki
Torstaina 07.10. 2004 klo 22:06:36

Message:
Aattelin ite tämmöstä taksaa eli 30e tunti sis alv: traktorina ih 475 ja lana,
kannattaisiko tälläisellä taksalla ja saako töitä.
tiedän kyllä ettei tämä oo mikään tehokas yhdistelmä mutta varmaan ihan näppärä pikku pihojen auraamiseen.
raktori on valmiina ketjut on siinä ja joku pikku lana pitäs vaan ostaa
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: tane II
Torstaina 07.10. 2004 klo 22:16:51

Message:
Vähän vaan ihmettelen voiko nyt pelkällä lanalla mitään lomihommia tehdä, kai etukuormaaja on jokseenkin välttämätön, milläs ne lumet muuten kasaat!

RE: Auraustaksat
Lähettäjä: V-702
Perjantaina 08.10. 2004 klo 00:32:18

Message:
"Vähän vaan ihmettelen voiko nyt pelkällä lanalla mitään lomihommia tehdä, kai etukuormaaja on jokseenkin välttämätön, milläs ne lumet muuten kasaat!"

Tule katsomaan jos et usko... Vanha (vm 1976) Valmet 702, ruosteinen ja moneen kertaan hitsattu takalana... Ja kyllä silläkin lunta saa pinottua...

Ja jos nyt annetaan historia sarjan koneiden olla, niin voin ihan hyvin tunnustaa, että en ole koskaan oppinut kunnolla kauhaa käyttämään, mutta siitäkin huolimatta sain aikaiseksi huomattavasti uudemmalla Casella (vm 1996) niin korkeita kasoja että varmaan oli ainakin melkein traktorin korkuisia kasoja. Pelkästään takalevyllä. Kuormaaja oli lähinnä tiellä... takalevyllä ja kuormaajalla (+ lumikauha) varustettu traktori on aika hauska yhdistelmä ahtailla pihoilla...

Onhan se tietysti niinkin, että kauhalla saa paljon jyrkempiä, ja korkeampia kasoja, mutta kyllä pelkällä lanallakin kasan saa tehtyä.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: tane II
Perjantaina 08.10. 2004 klo 11:23:57

Message:
"Tule katsomaan jos et usko... Vanha (vm 1976) Valmet 702, ruosteinen ja moneen kertaan hitsattu takalana... Ja kyllä silläkin
lunta saa pinottua... "

Onko siellä jo paljonkin lunta maassa? ;-)
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: marko
Perjantaina 08.10. 2004 klo 12:42:03

Message:
pitäsköhän ruveta vähän nostamaan ite hintoja kun lukee näitä, olen ite aurannu 25e+ vero kalustona iso traktori ja alueaura ja linko
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Normaali työläinen
Perjantaina 08.10. 2004 klo 16:10:50

Message:
Jumalauta jos jonkun nuaskan pois lykkimisestä joku maksaa 35 ekuu tunti niin ei paljo kannata ministeriks lukee.Mitä sit nykyään okein jostain työstä maksetaankaan jos tommosesta helvetin hanttihommasta tienaa vuorineuvoksen liksoja.Pakko hankkia joku helvetin kupera levy ja johonki vehkeeseen kiini ja eikun rikastuun vaan.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Kuukuna
Perjantaina 08.10. 2004 klo 16:42:11

Message:
Markolle: Sulla on liian halpa taksa, mutta hyvänä puolena on se että töitä varmaan riittää.

SS:lle: Aika oikein laskit, puuttumaan jäi vain paperibyrokratian osuus, ei ihan halpa. Veikkaisin vähintään 5% kokonaissummasta, jos käyttää hyvää kirjanpitäjää. Tai sitten -5%, jos tekee itte, eihän oma työ illalla tehtynä mitään maksa =).

Normaalille työläiselle: Miks sitte luit ittes Herraks, tyhmä. Olisit ollu ovela, ja ruvennu yrittäjäks, tai maajussiks. Ei tarttis maksaa opintolainoja, kun ei tartte mittään osatakkaan. Sen kun vaan puu puukolla vuolee €uroja nuoskalumesta, helppoa, kivaa ja saa paljon rahaa.

Oma veloitukseni on 32€ tunti verolla, mutta ei isojen koneiden töistä. Olen remonttireiska, ja kalukulungit on murto-osan maajussien kalukuluista. Oma tuntiveloitukseni on kova, mutta teenkin vain harvoille ja valituille tilaajille töitä. Paljon on kilpailijaa tunkemassa apajilleni halvemmilla hinnoilla, mutta onnekseni pääasialliset tilaajani ovat valveutunutta väkeä, eivätkä tuijota niinkään tuntitaksaan, vaan enempi kokonaistaloudellisuus on tavoite. Kokonaistaloudellisuus = Laadukas työ kohtuullisessa ajassa, ja luottamus siihen, ettei kaveri katoa heti, kun pelimerkki on tilillä.

...ja nyt syömään, on jotain occopukkoa, tai mitä lie, muija laitto. Ruokailun jälkeen sain luvan nauttia puoli litraa Renaulttia. Kiitos.

RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Whiski
Perjantaina 08.10. 2004 klo 17:09:14

Message:
SS: laskelmat olivakin lähes tulkoon tarkat, joten vedän nöyrästi sanani takaisin, kun hivenen epäilin tuota laskua! Tuossa on yksi laskelma n. 10 euron tuntipalkalla, tosin en tiedä miten se tulee näkymään kun sen lähetän, että meneekö rivit sekaisin?

Mitä tulee Normaalityöläisen mielikuvaan, niin siihen täytyy sanoa että kun hommaat kaluston ja maksat itse kaikki kulut ja lyhennykset, niin tuo 35 euroa alkaa tuntumaan pirn pieneltä, kun pitäisi elääkin vielä, muutaman kymmenen tuhannen euron velkaa lyhennellen.Maksun nimi Euroa Tilinumero
PALKKA 719.83 E tyontekijan omatilinro
JASMAKS 18.66 E PSP Tilinnumero
LEL kummankin 219.98 E kaavake pankista

VEROTOIMISTOLLE, pyyda verotoimistosta valmis kaavake

SOTU 28 E
VERO 196 E

VAKUUTUS(arvio) 66.09 E
KOKONAIS KULUT 1248.56
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Tommi
Perjantaina 08.10. 2004 klo 20:08:02

Message:
Lel -aloilla puolestaan: palkka (10e) +Lomapalkka 18.5% (1.85e)+työntekijän eläkemaksu 4.6%(0,46e)+ työttömyysvakuutumaksu 0.25% (0.23e)+ tapatumavakuutus n.2-3% (0.3e) tekee 26.35% joka on 10e/tunti=12.635e/tunti työnantajalle. Siinä timpurin tai muun kodin kunnostaja kustannukset, joista sitten tehdään edellä mainittu vähennys. Kannattaa palkata joku henkilö suoraan, eikä firmaa, vaikka firman laskusta saakin 40% "takaisin", koska firman tuntiveloitus on suoraan palkkaamiseen nähden huomattavan suuri. Sillä firman laskussahan on jo alv pelkästään 22%, jolloin ei enää 40% jää paljoa vähennettävää, jos tästä nyt ymmärtää mitä yritän sanoa! Että ei pitäs pimeäntyön teettäminen tulla halvemmaksi, korkeintaan helpommaksi.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Kuukuna
Perjantaina 08.10. 2004 klo 20:35:25

Message:
Tommi on aivan oikeassa siinä, ettei lopultakaan tule halvemmaksi, vaan helpommaksi. Kun ajattelee tavallista ruispellon tallaajaa, niin miksi sos.dem. yhteiskunnan perusrakenteeseen kuuluu se, että byrokratian konstilla asia saadaan ehkäkoskajotta mahdollisesti edulliseksi tilaajalle, mutta oikein perskutarallaa vaikeaksi käytännössä toteuttaa? Ja kun ei se byrokratia ilmaista ole, maksaa kaikkien typerien säädösten laatiminen, kontrollointi ja ylläpito maltaita. Hyvä esimerkki on TV-lupa. Juoksutetaan jukkaa pitkin poikin maakuntia penäämässä maksua tyypeiltä, jotka eivät kuitenkaan maksa. Nykyisenä IT aikakautena. Parempi panna koko tsydeemi verokulunkiin mukaan, saatais ehkä YLEkin lähettämään jotain muuta kuin svenskatalarpaska koko ajan parhaaseen katseluaikaan ilman kotomaan tekstitystä. Ja tämä ilman minkäänkäänsortin vihaa ruattinkielisiä kohtaan.

Iltapalan aika. Lihapiirakkaa ja makkaraa. Med mauste.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Sakkeli
Perjantaina 08.10. 2004 klo 22:49:19

Message:
Ei oo laskettu , kutakuinkin sama aika siinä menee.Tiehoitokunnan alueet 0,5-1h/ 50€ ,muille sopiva lasku kesäkuussa.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: tutkija
Lauantaina 09.10. 2004 klo 11:56:03

Message:
No no Tommi.Työntekijän eläkemaksu ja työttömyys vakuutusmaksu vähennetään työntekijän palkasta.Eli ne maksut sisältyvät jo tuohon 10 euron tuntipalkaan kuten myös työntekijän verot.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: tutkija
Lauantaina 09.10. 2004 klo 12:02:14

Message:
Se taas on päivänselvää että ilman muuta kannattaa palkata rakennustöihin työntekijä verokirjalla.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: Joonas
Lauantaina 09.10. 2004 klo 17:43:43

Message:
Puusepän hommat on hyviä hommia, rahaa tulee ovista ja ikkunoista
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: kkk
Maanantaina 11.10. 2004 klo 21:20:50

Message:
katselinpa tossa erään kaupungin työkonetarjouslistaa.hinnat lumitöille noin 50egee peruskoneelle ja 10 lisää reikäterälle,hinnat verottomia.
RE: Auraustaksat
Lähettäjä: snööri
Tiistaina 12.10. 2004 klo 21:54:16

Message:
Alkuperäiseen: viimetalven halvin oli 10ekua/h ja kallein taisi olla 40 €/h. Joku pyysi kyllä 45, mutta ei päässyt töihin. Mahtoiko olla jo tarpeeksi tekemistä jo muutenkin?
Näin syksyllä ajoissa kannattaa kysyä useampikin tarjous talven aurauksista, kyllä se sopiva tekijä löytyy joka kohteelle. Kymmenen kilometrin tiekunnalle ei kannata ottaa avomassikkaa ja perälevyä töihin, vaikka hinta olisikin halvin. Vai?