Aihe: dexta
Lähettäjä: ostoa suunnitteleva
Maanantaina 18.11. 2002 klo 11:56:55

Viesti:
vm.-62 hyvin käynnistyy ja kulkee. Mikähän paikka vuotaa kun öljyä tippasee moottorin ja vaihteiston yhtymäkohdasta. Siinä on selvä reikä jonka tyvestä valuu, tietysti hyvä näin ettei mene vaihteiston puolelle?? Nostolaite yläasennossa pukkaa vaaleata "mössöä" säätölaitteen juurelta, toimii muuten hyvin, mutta onko muuta kuin vanhat öljyt koneessa?
Ps.hintakaan ei paha kun alle 2000e pääsee??????
Mutta tarkoitus löytää toimiva kone jota ei aivan heti tarvitsisi alkaa korjata.
RE: dexta
Lähettäjä: Peter Truedsson
Tiistaina 19.11. 2002 klo 05:59:59

Message:
Vaalea mössö on todennäköisesti hyvin vesi pitoista öljyä ! kannattaa katsoa millaista öljyä on perässä !
RE: dexta
Lähettäjä: TH
Tiistaina 19.11. 2002 klo 11:19:48

Message:
Siinä moottorin ja vaihteiston välissä kuuluu olla reikä, että mahdollisesti vuotava öljy ei pilaa kytkinlevyä vaan valuu pois. Siinä reiässä pitäisi vielä olla semmoinen sokka joka heiluessaan pitää reiän auki. Todennäköisesti moottorin öljytiiviste vuotaa. Voi se tietysti tulla vaihteiston puoleltakin. Käsittääkseni pieni vuoto (muutama tippa silloin tällöin) ei vaadi välitöntä korjausta. Öljyn määrää täytyy tietysti silloin valvoa tarkemmin. Jos öljyä alkaa tulemaan ihan solkenaan niin kannattaa korjata. Jo lisääntyneen öljynkulutuksen vuoksi.

Jos moottorin huohotin ei toimi kunnolla niin kampikammioon pääsee muodostumaan painetta ja öljyä voi pursuta ulos. Sama tietysti pätee vaihteistoonkin. Dextasta en tiedä mutta Majorissa on eräässä vaihteistoon kiinnittyvässä pultissa reikä joka toimii huohottimena. Se reikä olisi hyvä pitää auki. Jos jotakuta kiinnostaa niin se on muistaakseni toinen (vai oliko niitä enemmän?) pulteista joilla polttoainetankin etummainen jalusta on kiinni. Se missä on kiinni kaihtimien käyttövipu toisella puolella. Pultin kanta on pitempi kuin normaalisti.