Aihe: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Liejussa kii
Perjantaina 03.9. 2004 klo 09:12:29

Viesti:
Arvoisat asiantuntijat! Olen piakkoin ostamassa 4 veto lava-auton. Tällä hetkellä on sellainen kutina että Hilux olisi kestävin, mutta kenties olen saanut väärää tietoa.Niitähän on montaa merkkiä, kaikki japsit ja Ford ainakin.
Onko kokemuksia, hyviä ja huonoja. Kestävyys, ajettavuus, käytännöllisyys ym.
Diesel sen tietysti olla pitää.
Onko Hilux jotenkin vanhanaikainen, sen etunavoistahan pitää väännellä jotain lukkoja.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: jagr
Perjantaina 03.9. 2004 klo 09:37:10

Message:
HiLuxista en osaa sanoa mutta Ford Ranger on tismalleen sama auto kuin Mazda jotain. Kannattaa ostaa noista kahdesta se halvempi kun niissä ei ole mitään eroa.

Ford/Mazda on siedettävä ajaa ja ei tarvitse kuulosuojaimia. Vanha Nissan neliveto oli niin meluisa että radio oli ihan turha varuste muuten kuin paikallaan seisoessa. Muuten sillä Nissanilla kyllä pärjäsi ja eikä siinä mitään mullistavia vikojakaan esiintynyt (työnantajan kosla). Nyt on käytössä sellainen Ford ja kyllähän tuolla öljytynnyreitä kuskailee.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: nissan
Perjantaina 03.9. 2004 klo 12:53:00

Message:
Hilux on varmaankin luotettava kärry mutta ainakin markkinoilla olevat käytetyt ovat minun mielestä ylihintaisia. Muita merkkejä saa huomattavasti halvemmalla. Kyllä nuo pick-upit taitaa olla aika tasavertaisia jos vertaillaan samanikäisiä malleja keskenään. En tiedä minkä ikäisissä Hiluxeissa on vielä mekaaniset napalukot mutta aikakin King Capissa -88 on jo automaattiset (toinen tarina on toimiiko ne). VW Tarohan on sama auto Hilux. Sillon kun tarvitsee maasto-ominaisuuksia 4WD pick-up on hyvä mutta ainakin vanhemmat (esim. -88) ovat aika epämukavia ajo-ominaisuuksiltaan varsinkin jos ei ole lastia -alustat ovat aika kovia. Mukavuus on tietysti makuasia ja mihin vertaa -menee se Nissan pehmeämmin kuin Fordson Dexta -59.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Valdo
Perjantaina 03.9. 2004 klo 12:56:36

Message:
Itellä on vanhasta hiluxista kyllä tosi huonot kokemukset. Pelti on ohutta ja jarrut huonot. Toisaalta eipä ole kokemuksia muista lavaautoista.
"VW Tarohan on sama auto Hilux" onko tosiaan näin?
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Faggu
Perjantaina 03.9. 2004 klo 15:09:04

Message:
No on se Hiluxi ehkä vahvin ja luotettavin,mutta TOSI vanhanaikainen ja ylihintainen,ei oo kärry sisätiloiltaan muuttunu siten 80-luku juuri yhtään,ja laiska kun mikä. Voortti ja Mazda on ihan perseestä kun lavan kiinnitykset on siiretty ja lavaa pidennetty (=varmoja ruostepesiä) Nissan tai Mitsu ovat voittajia molemmat!!!! Mutta Jenkki rules!
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: KooKoo
Perjantaina 03.9. 2004 klo 16:44:40

Message:
No ainakin uusi Nissan on hyvä ajaa tienpäällä.Siinä on myös hyvin, matalilta vääntävä moottori.Ford on enemmän kierroskone.Nissaniin on myös suhteellisen!! helppo rakentaa hydrauliikka, ja aurausvarustus
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: tojo
Perjantaina 03.9. 2004 klo 17:50:44

Message:
Jos sen pitää olla neliveto niin se on sitten toyota. Mitä yksinkertaisempi sen parempi, eli ei mitää tomaattisia napalukkoja => vanhempi parempi. Jos ei kehtaa niitä käydä vääntelemässä, ei tartte nelivetoakaan. Jenkeistä ei kokemuksia mutta saahan ne painonsa puolesta upotettua syvempää kuin todelliset nelivedot.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: kenny
Perjantaina 03.9. 2004 klo 18:36:06

Message:
Mitätuota olis joku jenkkiläinen lava-auto neliveto alustalla? Mukava automaatti, moottorissa voimaa ku pienes kylässä, maavaraa löytyy. Tosin masto-ominaisuuksia heikentää tuo automaatiloota, mutta saa siihen korkiat karkiakuviooset renkahat! Nii, ja ne on viel suhtkoht halpoja.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: JH78
Perjantaina 03.9. 2004 klo 20:26:52

Message:
Yhdellä tutulla on ollut Chevrolet avolava-auto vajaat kymmenisen vuotta. Ensimmäiset vuodet kuluivat kuulemma enimmäkseen korjaamolla. Lähinnä sähkövikojen takia.

Kolmisen vuotta sitten olin töissä kyseisellä henkilöllä ja siinä kerran jos toisenkin jouduin työntöhommiin. Kerran auto haettiin hinausautolla korjaamolle ja siellä todettiin että mitään vikaa ei ole. Kuitenkin kolmen miehen voimin sitä silloin yritettiin käyntiin.

Toteamus tästä on että amerikkalaisissa luvattoman paljon sähkövikoja, joita ei pystytä edes selvittämään.

Jos meinaa hankkia jonkun vanhan auton, kannattaa valita mahdollisimman yksinkertainen. Uudella ei ole väliä silloin jos saa hyvän takuun, että voi takuun puitteissa sitä korjata. Itse valitsisin varmaan jonkun Mitsun. Onhan se Pajerokin melko hyvä ja on muutenkin hyviä kokemuksia merkistä. Luotettavuus ainakin on kohdallaan.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Chevy
Perjantaina 03.9. 2004 klo 21:04:35

Message:
Ei taatusti heikennä maasto ominaisuuksia automaatti ja saa tojotalla lava letukan kanssa ottaa etenemis kisaa niin näkee sen tosi menijän.Ja se ei ole se tojota.Monesti niitä henkselin repijöitä on ollu ja kaikki on hinattu sillä huonolla maasturilla pois.Kova alusta siinä se syy huonoon menevyyteen.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: JURO
Perjantaina 03.9. 2004 klo 21:17:56

Message:
Jos ostat käytettyä japsia ruostavauriot saattavat olla yllättäviä, varsinkin rungossa. Kolistele vasaralla kunnolla varsinkin rungon sisäsivua hytistä taaksepäin
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Kari
Perjantaina 03.9. 2004 klo 21:40:37

Message:
No niin, taas päästiin tähän toyotan haukkumiseen!

Tottakai yleis vaikutelma on että ne ovat kaikki ruosteessa, koska niitä on liikenteessä eniten. Toiseksi, hiluxin omistajat yleensä käyttävät sitä työkaluna ja käyttö on sen mukaista. Koska olet nähnyt jonkun pesevän tai vahaavan lava-autoa/pakua "kirkossa" käymistä varten. Hiluxissa on sama 2,4 litrainen jakaja pumpulla varustettu moottori kuin hiaceissakin vuoteen 2001. Tosin laatikko ja perä tietysti ovat eri. Uusissa taas potkua uuden d4d moottorin ansiosta niin pakuissa kuin lava-autoissakin...
Se on ihan omistajasta kiinni miten "riisi kuppi" kukkii!!!
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: db
Perjantaina 03.9. 2004 klo 21:42:03

Message:
täytyy osata itse hitsata, tulee muuten pirun kallis japskilintta
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Oululainen
Perjantaina 03.9. 2004 klo 23:12:22

Message:
Vanhoissa Toyotoissa runko tosiaan ruostuu poikki hytin ja lavan välistä. Mutta tarvinneeko sitä niin vanhaa ostaa. Uudemmissakin keula painaa sen verran paljon, että keskiverto M+S-renkailla on varmasti myös jatkossakin liejussa kiinni.
Ja jenkit on sen verran vasemmalla kädellä tehtyjä, että saa olla hylsysatsi(tuumainen) aina penkin takana jemmassa.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: jagr
Lauantaina 04.9. 2004 klo 01:43:26

Message:
Kerran jenkin omistaneena sanoisin: Älä osta. Iso maa, isot toleranssit.

Omassa vehkeessä renkkasi sähköt jatkuvasti. Milloin pimeni mittarivalot, milloin kaikki muut valot. Automaattilaatikko oli oikeastaan ainoa joka pelasi kunnolla. Koneessa oli ongelmia: nokka-akselin laakerit leikkasi kiinni onneksi takuuaikana, vesipumppu alkoi kusta alleen alle 30 tuhatta kilometriä ajetussa autossa, sen sain GM:n huollolta vänkäämisen jälkeen takuuseen. Jatkuvasti oli ongelmia sähköjen kanssa, vilkut toimi tai sitten ei, valonvaihdin saattoi pimentää koko ohjaamon ja silleen. Karmein yllätys oli kun alkuperäisvarusteena ollut varashälyytin alkoi huutaa aina kun koetti avata ovia kaukosäätimellä. Huollon kommentti oli: on niitä ongelmia muillakin ollut mutta sinä alat valittamaan...

Vaimon käytössä oleva vanha mersun romu kuitenkin onneksi kulkee ja Chevroletista on päästy eroon. Ei ole kuitenkaan Japanilaista tilalla. Ajattelin hommata tuon jenkkivehkeen tilalle vaikka Transitin, ei se voi huonompikaan olla.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: jagr
Lauantaina 04.9. 2004 klo 01:47:04

Message:
Omat ja työnantajan auto pitää erottaa: työnantajalla on Ford Ranger (joka toimii hyvin, ei mitään vikaa toistaiseksi) ja oma auto joka oli tuo GM tuote jota kuvasin toisessa viestissä. Chevy oli aika huono kokemus mutta Mazda/Ford on ihan hyvä työkalu.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: TKH
Lauantaina 04.9. 2004 klo 03:54:09

Message:
Omistin 90-96 4wd hiluxin,ei ollut ruosteessa pellit lopussa 235000km mittarissa,runkopalkeissa hieman pintaruostetta.Kun viitsii hiemankin pestä autoaan niin ei ruostuminen ole minkään yksittäisen mallin ongelma.Esim rungollisten japsilavaautojen ongelma on että runkopalkkien sisään pääsee hiekka ja suola.Sitten kun on todellisia tekovikoja kuten nyt on ilmennyt eräissä saksalaismerkeissä niin ei voi mitään.Välissä oli lyhyt pajero-89 96-00,siihen jouduin lopussa hitsaamaan sisälokasuojaan yhden paikan(138000->318000km).Nyt on ollut 2000 alkaen hilux,laiskempihan se on kuin muut lavaautot vaikka on turbokoneella.Nämä uudet d4d koneet on hieman ripeämpiä.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Chevy
Lauantaina 04.9. 2004 klo 06:27:51

Message:
Ei mitään haukkumista vaan tosi asia.En tiedä kuinka huonoja mahtaa 90 luvun jenkit olla kun uusin on ollut 85 mallinen enkä aio uudempaa hankkia.Ajakoon kukakin millä lystää mut minä ajan Chevyllä.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Tiisseli
Lauantaina 04.9. 2004 klo 08:14:01

Message:
Tuolla ylempänä "Valdo" kyseli, että onko VW Taro todella sama kuin Hilux. Kyllä se on ihan sama.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Tiisseli
Lauantaina 04.9. 2004 klo 08:14:11

Message:
Tuolla ylempänä "Valdo" kyseli, että onko VW Taro todella sama kuin Hilux. Kyllä se on ihan sama.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: hilu
Lauantaina 04.9. 2004 klo 09:51:33

Message:
Oon ajanut nyt -91 hiluxilla noin 280 tuhatta ja mitään remonttia ei ole tarvinu tehä!!Normaalia kulumista,pakoputki,jarrupalatja jakopäänhihna on vaihettu ja nyt pitäs vaihtaa iskaritkin.Todella luotettava ja hyvä peli ajella.Pehmeä alusta--miellyttävä ajaa tiellä.Eilenkin kävin Turussa,matkaa tuli 763 kilsaa.
Ennen oli vanhemmalla korilla oleva hilu,mutta se on huomattavasti kovempi ajettava,johtuen alustasta. Yhtenäinen etuakseli on aika jämäkkä peli ajettavana.
Toki hilu on muita verkkasempi ajettava,mutta onhan tuollakin kerenny.
Uusista peleistä mitsu ja nissan on henkilöautomaisempia,ei niin työkalumaisia sisältä,kuin tojot.
Hilussa ja tarossa on ainoa ero laturissa ja erilainen ratti.Joku on sanonu et tarossa ois paree maali kuin hilussa,mutta tiiä sitä sit.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Sami
Lauantaina 04.9. 2004 klo 10:21:40

Message:
Moi! huomioi myös polttoaineenkulutus, mulla Ranger -99 ja vie kesällä noin 11l ,talvella kun ajaa hitaammin, vaikkakin lukot päällä niin 10-10,5. Traileria vetäessä menee väh. 12 litraa.
hilux ja mitsu vie vähemmän, mutta uusi nissan on tosi pihi....kuulemma 8-9 litran väliin.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: MF 356
Lauantaina 04.9. 2004 klo 13:08:58

Message:
Hiluxia voin lämmöllä suositella, on tekniikaltaan kestävää sorttia ja pellitkin ihan ok kun muistaa jokakeväisen paikkamaalauksen suorittaa. Minkä ikäistä olet ajatellut? Olisi -88 myytävänä.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: velviiki
Lauantaina 04.9. 2004 klo 23:58:01

Message:
Jonkun moinen kokemuksen sana vanhasta Hiluksista.Tossa pihassa seisoo vuoden -85 sellainen,marraskuus tulee 15 vuotta täyteen mulla.Kun ostin,mittaris oli 109 000 km, tänään 457 800 km.En hankkiessani tosiaan aatellu pitää näin kauan mut vuosien varrella totesin että mitä hyvää vaihtamaan,enkä oo katunu.On saatanan karu peli ajaa,ei sovi munkkipossukuskeille,ei oo edes ohjaustehostinta,nykyään meteli kopis lähentelee rokkikonserttitasoa satasen nopeudes eikä jousituskaan ihan ranskiksia vastaa....

Mutta nuo on pikkujuttuja kun puhutaan TYÖKALUSTA,jonka tehtävä on kuljettaa mies ja tavaraa kotoa työmaille.En oo mikään autojen himorassaja,joten tärkein kriteeri täs asias on LUOTETTAVUUS ja siinä ainakin mun hilu on ollu joka markan ja euron arvoinen.Koskaan ei oo tien päälle jättäny,eikä myöskään metsään mikä on toimenkuva.Ei sellasta pakkasta ole vielä ollu ettei lähtis lämmittämättä käymää,eikä o tarvinnu vielä konetta avata.Konepellin alle on vaihdettu syyläri,akkuja,viskokytkin ja laturin laakerit kerran.Esim. starttimoottoria tai kytkintä ei oo pidelty kertaakaan,ainoa asia mikä on seurausta huonosta hoidosta on ruoste,mutta sen kanssa kyllä pärjää kunhan tekniikka toimii.

Olen aatellu päästää vanhuksen eläkepäiville ens kesänä,mutta epäilen etten yhtä lujaa peliä uudemmista nelikoista saa,toivottavasti olen väärässä.Niin ja näiden 15 vuoden kokemusten perusteella merkkiä ei ainakaan tarvi vaihtaa,toki käyn muitakin ensin kokeilemassa.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Liejussa kii
Sunnuntaina 05.9. 2004 klo 12:08:03

Message:
Kiitoksia kaikille! Tämä on hyvä paikka tällaiselle kokemusten vaihdolle.
Kiitti MF 356, mutta meinasin vähän tuoreempaa, ehkä jopa ihan uutta kun vähän käytetyt on näköjään ylihintasia.
Tiedättekö vielä, onko lavan pressusuoja(se matala) vakiona Hiluxissa? Olen jossain nähnyt uusia ilman pressua ja siitähän ei voi tulla mitään kun lava täyttyy lumesta.
Onko siinä vielä jokin korotusrunko ettei jää pressu kuopalle ja kerää vettä?
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: ERY
Sunnuntaina 05.9. 2004 klo 12:28:35

Message:
Velviikki puhuu asiaa joka sanalla ja noin se juur on.Itellä ollu hilu ja se ei tosiaankaan ole mikään perheauto ja turha mennä liikennevaloihin näyttämään kuin vihreillä lähtee mut työkoneena melkein vois sanoo ,et parenpaa työkaveria on vaikee löytää.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: TKH
Sunnuntaina 05.9. 2004 klo 14:41:01

Message:
Pressu ja lavan muovinen sisäkaukalo ei kuulu vakiovarustukseen,ovat lisävarusteita.Muovikaukalo on aivan ehdoton,pressua tai kuomua en ole itse koskaan kaivannut.Se suomivalmisteinen irroitettava korkeampi kuomu on paljon näppärämpi,helppo irroittaa tarvittaessa.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Ford Ranger
Tiistaina 08.11. 2005 klo 11:01:04

Message:
Mulla on ollut kohta vuoden Ford Rangeri vm. -02. Olen ollut autoon erittäin tyytyväinen. Maasto-ominaisuudetkin ovat kohtuullisen hyvät. Mitään vikoja ei ole ollut. Moottorissa on tehoja ainakin riittävästi. Muita plussapuolia on sähköiset napalukot ja mukavan oloinen alusta ajettaessa huonojakin teitä. Kulutus pyörii 10 litran kahtapuolta, riippuen miten ajelee.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juu-u
Tiistaina 08.11. 2005 klo 12:09:34

Message:
Dodge Ram 2500 4x4 5.9 Cummins TD:llä ja Fordin F250 4x4 7.3 Internationalin Powerstroke TD:llä on hyviä pelejä.. Chevyihin en koskisi (syöttöpumput/löysä lohko)..

Jotain laatuhäikkää näissäkin on mutta käytetyistä usein korjattu kaikki lastentaudit. Perusluotettavia ja huippumukavia pelejä!

Näillä vetää muutakin kuin tyhjää traileria ja lavellekin mahtuu tavaraa. Jatko-ohjaamomallit rekisteröity yleensä kuudelle.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Rami
Tiistaina 08.11. 2005 klo 14:35:38

Message:
Mulla on kanssa Dodgen Power Rami cumminsilla. Ei oo vielä valittamista ollu. n200tkm mittarissa. Viimeviikonloppunakin oli hj60 trailerin päällä vedossa. Ei loppunu voima kesken. Trailerin kestävyys kyllä vähän hirvitti... Lavalla saa viedä 1300 kiloa taakkaa. Kulkee löpötankki joutusaan, laillisesti!
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: erkkilä
Tiistaina 08.11. 2005 klo 17:34:57

Message:
osta joku amerikkalainen
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: tukijussi
Tiistaina 08.11. 2005 klo 19:15:13

Message:
800 ltr. jos ei lupia. Sen taitaa viedä pikappi mossekin;-)
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: varmari
Tiistaina 08.11. 2005 klo 20:22:18

Message:
mulla on 300+ ajettu taro/hiluxi 90-mallinen ja ei varmana oo runko ruosteessa eikä oo vielä hitsattu muuten saattaa olla joku pilkku jossain
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Teräseppä
Tiistaina 08.11. 2005 klo 23:12:28

Message:
Olis tarvis tuallaasta nelivetua sen ei tarvi olla katsastuskuntoone koska on mettätiätä n 3 km vähä sellaasta kytötiä tapaasta jonka päästä pitääs teherä hakevärkkiä.Sellaane pitääs olla jotta kulukemaha pääsis ja moottorisaha,pensat ja muut tykötarpehet kulukis völiys.Hinta on tiätty este jos on tyyris.Land-rover unimokki jeeppi riisselikoneella eli melekee vanhat sotaratsukki kelepaa kunhan ne toimii ja hinta on sopiva ni tariua 050-3378798
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: m 72
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 06:45:10

Message:
ostappa teräseppä vahna pajero tai patrolli, ruosteisia autoja saa erittäin edullisesti, itelläkin yksi lyhyt pajero ollut jo vuosia nurkka ajossa, siis ilman kilpiä.

onkos masinisteillä kokemuksia dodge ramin nelivedon toimivuuksista?
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juu-u
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 08:20:44

Message:
Dodge Rameissa neliveto on peruskamaa, ei probleemia. Käyppä kattomassa tuolta: http://dodgeram.org/
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: PS
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 10:11:25

Message:
Onko palstalaisilla kokemuksia/ajatuksia uudesta Hiluxista? Valmistusmaa taitaa olla Thaimaa, onko merkitystä? Aika muovisen oloinen peli verrattuna edelliseen hiluun, mutta se taitaa olla tätä nykypäivää..

Olen ajatellut sellaisen tilata, joten mielipiteitä, kiitos.

RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juu-u
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 12:23:51

Message:
Jos ostat uuden Hiluxin, muista teettää siihen kunnon ruostesuojaus heti uutena ja muutaman vuoden välin uusintasuojaus..
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Masi
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 12:52:31

Message:
Tuo edellinen, herran Juu-u kommentti pätee mielestäni ihan kaikkiin uusiin autoihin, ainakin jos meinaa itse pitää autoa pari kolmea vuotta kauemmin.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Teppo
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 13:14:47

Message:
Nissanin myyjälle menet ja ostat uuden pick-upin. Se on moottoriltaan ihan ylivoimainen verrattuna kilpailijoihinsa. Ajettavuus on hyvä kuromattuna ja kiskoo maantiellä vaikka rekkaa perässään. Voimansiirtoa on vahvistettu 2003 jälkeen joten siinä on autoa vuosikymmeniksi eteenpäin.

eikä hintakaan ole paha.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Rami
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 20:57:09

Message:
Mitä tietoa m72 kaipaa? Mulla ainakin toiminut moitteetta. Manuaaliset on napalukot, eli lukittaessa pitää olla samalla lailla huolellinen oli merkki "mikätahansa". Sen verran oon laiskanpuoleinen et mulla ne on kytkettynä koko ajan. Kun kerta päivässä näköjään joutuu kuitenkin kytkemään jakiksesta eteen vedon päälle (ei tartte rampata ulos joka kerta). Kulutuksen ero kytkettynä/irti on n. 1/2 litraa sadalla. Etuveto (4wd) kytkettynähän se on jäykkä ku hitto kääntymään. Pitoa on kyllä ;-)
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: TJ
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 22:11:32

Message:
Minkä vuotinen Rami on Ramilla? Power Ram eli vanhakoppainen?
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Rami
Keskiviikkona 09.11. 2005 klo 22:16:45

Message:
Ramin Rami on Power Rami!! (-91) Joo eli kantikas vanhakoppainen (89-93).
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: m 72
Torstaina 10.11. 2005 klo 06:56:35

Message:
joo mulla to on -95 malli ja etuakseli kytkeytyy alipaineella, alipaine kello oli jumissa, ja se oon vaurioitanut vetoakelit yht5een kytkevää pooriholkkia, ja nylon palat siirtajähaarun päsitä olivat kuluneet loppuun.
kai sen viellä saa kuntoon.
kyllä japanilaiset osaa tehdä nelivetoautoja!!!!!
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Ei enää japsia
Torstaina 10.11. 2005 klo 08:29:24

Message:
Nelivetoja ne osaa tehdä mutta tarvittais muutakin. Jousituksen pitää olla semmonen, että rattaat ylettyy kuoppienkin kohdalla maahan eikä vehje jää nurkkiensa varaan killumaan.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Teppo
Torstaina 10.11. 2005 klo 11:37:54

Message:
Ei noista jenkki rouskuista oo mihinkään. Ensinnäkin ne on nii massiivisia kolosseja et kapeilla metsäteillä erittäin epäkäytännöllisiä.
Painoa on jo tyhjillään niin paljon et ne ei kulje mihinkään ja uppoaa jos on vähänki pehmeempi tie. Polttoaineen kulutus on tähtitieteellinen japsi autoon verrattuna.
Paljon sähkö vikoja koska ne ei ole tehty pohjolan oloihin vaan tasaisille hiekka kentille missä keskilämpötila on aina yli 10 astetta ja sataa kerran vuodessa.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Rami
Torstaina 10.11. 2005 klo 13:18:59

Message:
Tepolle yhtään vi...lematta niin ainakaan normi metsäautotiellä ei ongelmia vrt tukkiauto 2,70leveä pituus yli 20m paino 60+t. Raktori/metsäkoneurat sitten asia erikseen, siellä tuskin menee kotuudella muut kuin pieteetillä rakennetut offiautot. Mut mikäs siinä huonojahan ne on ja vaan tyhmät ja köyhät niillä ajelee, eiks jeh? Jostain syystä aika moni on vaan tuota Ramia multa koittanu ostaa. Eipä ole muiden omistamieni autojen kohdalla vastaavaa "ongelmaa" ollu...
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juu-u
Torstaina 10.11. 2005 klo 13:32:15

Message:
Eipä taida paljon Teppo USA:ta tuntea. Oletko kuullut että Alaska kuuluu USA:lle? Näyttääpi noita jenkkirouskuja olevan sielläkin..
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juu-u
Torstaina 10.11. 2005 klo 13:57:10

Message:
Jos tarvitsee vain pienen hytin/lavan = japski

Jos tarvitsee isomman hytin/lavan = usa
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: m 72
Torstaina 10.11. 2005 klo 14:51:12

Message:
amarikan auto pitää kyllä mukavampaa ääntä! onhan siinä traktorin moottori!
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: TJ
Torstaina 10.11. 2005 klo 20:32:55

Message:
Ja jenkkien kulutuksesta, 6.2 diesel (V8)+automaatti vie n.10-15 l/100km että ei mun mielestä mitenkään tähtitieteellinen luku. Jossain kympin korvilla oon kuullut hiluxienkin liikkuvan?
Ennenkaikkea USA autoissa on näköä! Ja kokokin mun mielestä vain plussaa!
Dodge 5.9 Cumminsilla olis kyllä peli, ehkä jonain päivänä....
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: A.J.
Torstaina 10.11. 2005 klo 21:00:47

Message:
Hilux silla vm-89 659000km ilman minkäänlaista remonttia ajoin ja vaihdoin keväällä uuteen. tuli ikätäysi muuten autolle.Napalukot ei todellakaan ole suuri vaiva ja säästävät todella polttoainetta kun etuperä ei pyöri turhaan mukana jouten ajossa.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: m 72
Torstaina 10.11. 2005 klo 21:17:56

Message:
kulutuksesta viellä et toi dodge tuntuu matka ajossa menevän jopa pienmmällä kuin entinen pajero, nurkissa ajelu kuluttaa tosiaan tuon 15 litraa, syy taitaa olla tuo automaatti joka lukittuu vain maantie nopeuksissa.


Aj Eikö hiluxiin ole kartaakaan tehty kansi remonttia? mulla aikaisemmin olleella hiasella oli ajeltu noin 550000 ja kyl se kone oli jo koko loppu, ja kerran oli kansi laitettu 300000 km kohdalla
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: A.J.
Torstaina 10.11. 2005 klo 21:37:19

Message:
Ei hiluksiin kansiremontteja tarvi tehdä, suutinkärjet vaihdoin noin 450000 kisan paikkeilla.aivanvarmuuden vuoksi.Taka kardaanin ristikko tuli myös vahdettua kerran matkan varrella. et sillai.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juho
Torstaina 10.11. 2005 klo 23:11:18

Message:
Minä olen ajellut Ford Rangella kuus vuotta ja meinaan ajaa edelleenkin ongelmat on yleensä ollut ratin ja selkänojan välissä.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Urakoitsija
Torstaina 10.11. 2005 klo 23:50:48

Message:
henk.koht mielipide on ett chervolet on pick-up autojen kärkeä ja vertauspohjana on kaksi hiluxia jotka ovat talossa valitettavasti. onhan letissä voimaa ja 6-tunnelmaa
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Teppo
Perjantaina 11.11. 2005 klo 16:03:57

Message:
Kyllä sen jenkkimaan meiningin on nähny. Pikkasen ripauttaa lunta ni siellä ollaan täys paniikki päällä. Viksuimmat kiskoo lumiketjuja maantielaivoihinsa et pääsee 20sentin sohjossa etenemään seittemän tonnia painavien rammiensa kasn.

ei ei..

kyllä se pikku näppärä japsi on vaan auto. hinta on uutena alle 30 000e ja kuluttaa reilusti alle kympin satkulle.


RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Rami
Perjantaina 11.11. 2005 klo 17:08:08

Message:
Ai jaa tämähän olikin mukava yllätys et joukossa on muitakin maailmanmatkaajia. Koskas oot Teppo viimeks käyny rapakon takana ja missä osavaltioissa? Mitähän niillä muuten oli kyydissä kun oli noin painavia Rammeja??

Toyotan karuista työkaluista tuli mieleeni onkos kellään kokemusta niistä bj-40(kai)?! sarjan pikkareista. Oon kuullu et olis tosi kestäviä työkaluja. Eroaakos niiden akselit ja vaihde-/jakolaatikot suora-akselisista hiluxeista? Moottori on ainakin eri. Onko tietoa??
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: chevyy
Perjantaina 11.11. 2005 klo 18:12:51

Message:
toi ameriikkalaisten autojen polttoaineen kulutus on aika suhteellista. miks yli 6 litranen kone ei saa viedä 15L satasella ku 2.5L kone vie 10L satasella. ja jenkki menee samallalailla oli perässä 1000kg kärry tai ei. siin ei paljoo hiluxi enää ryntää. ja sitäpaitsi mun chevy vie 8L satasella matka ajossa. tosin on takaveto.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: TJ
Perjantaina 11.11. 2005 klo 19:13:08

Message:
Ei kai se jenkkiläisten autojen vika ole jos siellä hässäkkää pukkaa jos lumimyrsky sattuu. Kyse on kuitenkin yli 200 miljoonan ihmisen valtiosta jossa autoja eniten maailmassa. Yhtälailla täällä ollaan kusessa kun vähän huonompi keli sattuu, mm. viime talvinen ihmishenkiä vaatinut ketjukolari muistissa....
Ja sikäläiset olot hieman erilaiset, talvi yleensä (alueesta riippuen) lyhyt ja leuto mutta ankaria lumimyrskyjä sattuu silloin tällöin. Toisaalta jos katsotaan Kalliovuorten aluetta pohjoisessa niin kyllä ammattilaisia ovat sikäläiset rekkakuskit kun siellä vuorenrinteillä ajavat.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Jake
Perjantaina 11.11. 2005 klo 21:35:08

Message:
Minä ainakin olen ajanut jenkkikiintiöni täyteen. Raskaita rumia rumiluksia. Toleranssit ryssän luokkaa. Painon suhde kuormaan onneton. Kokoonsa nähden laiskoja. Liian usein rikki.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Jes
Sunnuntaina 13.11. 2005 klo 20:05:39

Message:
Ei ole jenkkiautojen vikaa nuo hässäkät. Sensijaan jenkkien vika on, etteivät tee sellaisia kulkuneuvoja joilla pärjäisi noissa hässäköissä. Voi niitten kuorma-autojakin. Semmosia aataminaikaisia pieniä tehottomia rumiluksia. Täkäläiset kuljetusyrittäjät kuolis nälkään niillä rimpuloilla.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Uncle Sam
Sunnuntaina 13.11. 2005 klo 23:03:58

Message:
Oi! Jes on oikein asian tuntia! Ootko oikein TV:stä näkemäsi perusteella tehnyt nuo päätelmäsi? Siellä ajavat rekoilla sellaisia kuormia joista Suomessa ei osata uneksiakaan. Niitä ei yleensä kyllä TV:ssä näytetä....
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Jes
Maanantaina 14.11. 2005 klo 00:01:50

Message:
Ei kun veljeni asuu siellä. Menen ensi keväänä käymään.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Jes
Maanantaina 14.11. 2005 klo 00:04:55

Message:
Enemmistö sen maan kuorma-autoista on surkeita räpsyjä. Kattelin muuten velipoikani omaa videota tien aurauksesta. Semmosella kärkiauralla, joita täällä oli kuuskymmentäluvulla, yrittivät toissa talvena teitä auki. Säälittävää.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Teppo
Maanantaina 14.11. 2005 klo 01:18:13

Message:
Hieman on keskustelut karannu käsistä..

yllättävää tällä foorumilla.

Mun oma mielipide on kuitenkin että taloudellisin vaihtoehto suomen oloihin on japsi kärry.

Ovat hyvin vausteltu suomen ilmastoa ajatellen

Varma toimisia

Kantavuus ja ajominaisuudet kuormattuna todella hyvät.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Arska
Maanantaina 14.11. 2005 klo 09:44:54

Message:
Täällä pohjois suomessa hilux on kestävyydeltään ja ominaissuuksiltaan täysin ylivoimainen!
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Juu-u
Maanantaina 14.11. 2005 klo 10:48:11

Message:
Uskotaan. Toijjoota Hiluks on Maailman Paras Auto ja piste.

Mutta entäs kun Autoon pitäis vielä vielä mahtua tavaraa ja ihmisiä enemmän kuin kolme kuutiin? Ja kun taakse laitetaan 3000 kilon kärry?
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: amerikka
Maanantaina 14.11. 2005 klo 13:53:06

Message:
siis miten joku voi tulla toimeen ilman itsestään tummuvaa taustapeiliä?
Kokeiltu on!
Lähettäjä: Risto
Maanantaina 14.11. 2005 klo 14:30:19

Message:
Suosittelen jättämään tuon elämänvaiheen vallan väliin. Anna tyhmempien ostella nelivetoiset lava-autot. Onnelliseksi tulee vasta kun on saanut lava-autonrähjänsä myytyä. Ei sitä kuitenkaan saa märillä säillä rypemään kenenkään metsäautoteille. Tuollainen rumilus painaa kuin synti, kamala ajaa, rumannäköinen, vie valtavasti polttoainetta, renkaat maksaa ihan sikana ja kuluvat silmissä. Pienellä peräkärryllä ja kattotelineellä kuskaat tavarasi paljon näppärämmin. Jos metsäteitä haluat kulkea niin tee se polkupyörällä tai mopolla.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: NoNiinNo
Maanantaina 28.11. 2005 klo 22:28:00

Message:
Itellä uutena ostettu Hiluksi vuodesta -02. Kilometrejä kertyny n.80000 ilman ongelmia. Ostamiseen ei ollut mitään järkevää perustetta, olen vaan aina halunnut tuollaisen.
Päivääkään en ole katunut:-)

RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Asentaja
Lauantaina 03.12. 2005 klo 21:56:34

Message:
Taitaa ameriikan poikien rekkojen max kuorma olla jotain 42 tonnia. Isoja, komeita ja kevyitä.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Uncle Sam
Lauantaina 03.12. 2005 klo 23:10:38

Message:
Eihän jenkkirekat kooltaan sen isompia ole kuin täkäläisetkään, rengaskootkin samoja. Komeampia kylläkin...

pölkynpätkiä

rankakuorma

hellapuita mökille viemässä

pihakalustevärkit
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Uncle Sam
Lauantaina 03.12. 2005 klo 23:15:09

Message:
Uutta varaajaa pannuhuoneeseen

pannun kuljetus


RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Uncle Sam
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 00:03:34

Message:
Vireo:

headin' along
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä: Tuumailevainen
Keskiviikkona 14.12. 2005 klo 23:54:14

Message:
Mites nämä ISUZU:t Onko ne täysin kelvottomia kun ei ole kukaan maininnu? Joskus on joku auton korjaaja sanonu että p"¤#¤le sinähän oot pitkälle päässy kun konetta auottiin ja mittarilukema 200tkm. Siis oon katellu pakua ja 80-90 luvun vaihteen seudulta.
RE: 4 veto lava-auto
Lähettäjä:
Torstaina 15.12. 2005 klo 00:11:14

Message:
Isuzun moottorit on kestäviä yhtä poikkeusta lukuumottamatta, se on 2,5D uutena mallina tullessaan markkinoille juuri 80-90 taitteessa. Kiertokangen pultit oli ongelma. Eiköhän ongelmasarjan moottorit ole jo poistuneet markkinoilta tai korjattu.