Aihe: hehkutulppa
Lähettäjä: JJ
Tiistaina 24.8. 2004 klo 13:44:24

Viesti:
Teistä varmasti joku osaa sanoa suoralta kädeltä mitenkä imusarjassa olevaan hehkutulppaan tulisi virran tulla tai olla tulematta. Koneessani virran kun kääntää päälle tulee hehkutulppaan heti jännite ja virtalukon kun kääntää hehkuasentoon jännite hehkutulpalle tulevassa johdossa vähenee. Sitä sitten en enää tiedä mitenkäs virtojen käy koneen käydessä "lähtee kyllä käymään ainakin näin suvella". Kyntilässä taitaa kylläkin olla jotain vikaa kun ei lämpene mutta näiden virtojen kulku kiinostaisi nyt enemmän. Eihän virtalukossa mitään vikaa ole. kiitos hyvistä neuvoista jo näin etukäteen.
RE: Hehkutulppa on luultavasti poikki
Lähettäjä: Mittamies
Tiistaina 24.8. 2004 klo 16:07:56

Message:
Eli hehku poikki ja jos niitä on useampia kuten sarjahehkuissa yleensä, niin joku niistä on poikki ja herkkä mittari (digitaali) näyttää jotain lukemia pelkistä vuotovirroista.
Tämä oli siis pelkkä valistunut arvaus.
Tarkemman prognoosin saat laittamalla hieman enemmän infoa kyseesä olevasta järjestelmästä.

Ellei sitten kyseessä ole joku "ammattimiehen" viritys, jossa on johdot jo valmiiksi viturallaan...

Vai onko kyseessä massikan CAV-Thermostart systeemi? Luultavasti huono kontakti jossain liittimessä.
RE: hehkutulppa
Lähettäjä: minä vaan
Tiistaina 24.8. 2004 klo 16:16:34

Message:
eli kyseessä on IMUSARJA hehku ns. thermostart jota käytetään monessa merkissä. kyllä siihen pitäs tulla virta vain ja ainoastaan kun virtalukko on hehkutus asennossa..
RE: hehkutulppa
Lähettäjä: P-J
Tiistaina 24.8. 2004 klo 22:04:49

Message:
Johdot väärin virtalukon takana. Taannoin kun fordiin vaihdoin virtalukon joka minulle myytiin alkuperäisenä varaosana Isojoen romuhallin valikoimasta, se olikin muotopuoli tarvike. Piuhat eivät asentuneetkaan samaan järjestykseen vaan jouduin turvaamaan sähkökynään. Liittimiä oli kaiken lisäksi enempi kuin alkuperäisessä ja virtalukon asentoja yksi enemmän, eli jätin kakkosasennon tyhjäksi.

Jos kyseisen virtalukon olisi asentanut johtojen jalkuperäisen järjestyksen mukaisesti olisi savu noussut jostain, en muista mistä. Vuosi aikaa.

Jos nyt olisi käynyt niin, että johdotus olisi sotkettu niin että hehku saa jatkuvan virran, se palaa. Syynä voi toisinaan olla myös kulunut virtalukko tahi asentajan itse tekemät muutokset.

Kuriositeettinä mainittakoon, että virtalukkoa on käytännössä mahdoton onnistua kytkemään vanhemmissa traktoreissa väärin jos omistaa jonkin koetinlaitteen ja vaikkapa kuudesluokkalaisen päättelykyvyn, eli härkää sarvista ja....
RE: Thermostart -hehkutulppa
Lähettäjä: Mittamies
Keskiviikkona 25.8. 2004 klo 16:27:47

Message:
Ota se johto irti siitä "tulpasta" ja mittaa yleismittarilla ohmi -alueella maatavasten sen vastus. Pitäisi näyttää likimain oikosulkua tai jokunen ohmi korkeintaan. Sitten mittaat sen jännitepuolen siitä tulpan liittimestä.Tervitset kaverin kääntelemään avainta ja ota startista herätejohto pois niin ei kone yrittele jos avain kääntyilee enemmältikin...
RE: hehkutulppa
Lähettäjä: Markku
Keskiviikkona 25.8. 2004 klo 18:19:43

Message:
Hehkutulpan vastus kylmänä tavallisilla mittareilla mitattuna on 0 ohmia,jos mittari näyttää esm:1 ohmia ja on kyseessä 12V järjestelmä saadaan virraksi I=U/R =12/1=12A ja teho P=IxU=12x12=144W , I=virta ,U=jännite ,R=vastus ,P=teho
On huomattava että hehkutulpan kuumetessa sen vastus kasvaa rajoittaen virran nousua,hehkun virta/kpl kuumana mallista riippuen on n.10-15A hetkellisesti hehkutuksen alussa huomattavastikin suurempi.
Ns.imusarjahehkut (1kpl) traktoreissa useimmiten ovat "öljypolttimia"elikkä hehkuun tulee sähköjohdon lisäksi myös polttoaineputki, hehkutettaessa tulpan kärki kuummenee päästäen polttoainetta kuumalle kärjelle jossa polttoaine syttyy palamaan, kuuluu pieni "poksaus"valkeen syttyessä joka kuumentaa imusarjassa olevan ilman ja valitettavasti polttaa myös osan hapesta.