Aihe: Fordsonmallit
Lähettäjä: Teuvo Heino
Maanantaina 23.8. 2004 klo 21:32:32

Viesti:
Olempa etsiskellyt jonkinlaista vanhojen traktoreiden ympärillä pyörivää sivustoa. ja ajattelinkin koittaa tätä. Ei tosin oikein lupaavalta näytä, mutta ei koiraa karvoihin ...

Siispä kysyisinkin.

Montakohan eri mallia noin pääpiirteittäin Fordson traktoreita lienee. Entäpä Fordson merkkisten autojen kavalkadi.

Omistan itse vm. 51 petroolikäyttöisen, liekö muualle maailmaan toimitettu mielestäni hieman hankalanoloista petrooliversiota. Lienee kyse polttoaineen hintapolitiikasta.

Metsikössä naapurissa seisoo, täkäläisittäin pukkimajoriksi tituleerattu traktori, jota näillä sivuilla mörkömajoriksi on mainittu. Mitenköhän on vaativa tuommoisen mörkön kunnostus. Liekö osia vielä viljalti liikkellä? Tosin siinä näyttäisivät pääpiirteittäin kaikki olevankin.

Liekö jotain mihin pitäisi huomiota kiinnittää jos em. traktoria suunnittelisi kunnostavansa, eli onko harvemmin tavattavia malleja tms. Kapineeseen on käsittääkseni sekä piikkipyörät että kumipyörät.

Entäpä tuo petrooliasia. Sitä kun ei maailmasta saa. Onko mörköjä bensiinikäyttöisenä myös tuotu, sillä käsittääkseni tämä kys laite olisi bens.petrol.

Nyt joku tietenkin mielessään manaa, että mitä täältä tuommoinen Fordsoneista mitään tietämätön kyselee. Ottaisi selvän. Mutta niin kuin Suomi.fi kirjastohaussa sivusto määritellään: Wanhojen traktorien yhteyskanavaksi neuvojen saamiseksi. Etenkin Fordson traktoreihin.

Tosin en keskustelupalstalta löytänyt mitään vanhojen traktoreitten kunnostukseen viittaavaa, joten jos joku tietää sivuston jolla käsitellään vanhoja traktoreita olisin todella kiitollinen tiedosta. Ulkomaanelävillä tuntuu olevan toimivia kerhoja niin, että niistä on runsauden pula.
RE: Fordsonmallit
Lähettäjä: Jotain vinkkejä
Tiistaina 24.8. 2004 klo 09:00:32

Message:
Ensimmäisenä tuli mieleen Wanha Woima Oulaisissa, joka on erittäin virkeästi toimiva poppoo, joiden jäsenillä paljon traktoreitakin. Liittymällä jäseneksi jonnekin vastaavaan porukkaan, minkä toiminnassa voi jo etäisyyksienkin puitteissa olla läsnä, saa ehkä eniten irti entisöinti- ja mobilistihommista. Valtakunnallisilla Netti-Clubeilla on se ongelma, että siellä on entisöintikysymyksiin vastaamassa anonyymeinä aivan erilaiset ja eri alojenkin "asiantuntijat", kuin paikallisten mobilistikerhojen "vanhemmat jäärät". Nämä entisöintialan tietäjät taasen kovin harvoin omistavat edes tietokonetta!, eivätkä ole näinollen myöskään netissä vastaamassa ihmisten kysymyksiin.
Petroolinsaanti on ongelma mutta bensallakin voi ajaa harrastetraktorin pienet työt. Ja jos innostusta riittää, niin ainahan voi pelata tolueenin ja lamppuöljyn sekoituksilla saadakseen enemmän sitä alkuperäisyyden tuntua.
Mitä tulee jonkun "pukki-Majorin" tai vast. kunnostamiseen, niin varsin yksinkertaisia ovat tekniikaltaan. Tavallisilla käsityökaluilla ja kädentaidoilla pärjää aika pitkälle, hyvä kuiva ja talvellakin plussanpuolella oleva työskentelytila olisi sen sijaan suotavaa olla.
RE: Rattorisivustoja maailmalta noin vinkiksi...
Lähettäjä: AK
Tiistaina 24.8. 2004 klo 09:02:45

Message:
Varmaankin katsoit myöskin tämän sivuston linkkivinkit...

Siellä on vähän mutta kaikki tarpeellinen! Ja täällä ne tuntuu aika monet alan harrastajat "lymyilevän"...vähän kun kyselet niin "gurut" vastaa ja monet muutkin.
Ja ei muuta kun seulomaan oikeata tietoa "mututuntumasta".

http://www.isoqa.com/peder/


http://fordson.freeweb.nl/home.htmJa sokerina pohjalla valtava kokoelma traktoriharrastajia ympäri maailman, Suomi mukaan lukien.

http://www.oldengine.org/members/harrold/

http://www.oldengine.org/members/harrold/eurb.htm#EF

Ai niin ja onhan se yksi kotimainen vielä tuolla Suomi24.fi foorumilla....

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=95&conference=1000000000000021