Aihe: Briggs&Stratton 3,5 hp
Lähettäjä: Aapo
Keskiviikkona 04.8. 2004 klo 12:00:59

Viesti:
Vaihteeksi kysymys tietäjille pienemmästä koneesta:
Mikä vikana kun kampikammioon tulee kova paine ja
kone käy epätasaisesti "pumpaten" eli yrittää nostaa kierroksia ja tukehtuu liika polttoaineeseen. Savutus on runsasta: ei ole öljysavua vaan mustaa, tulppa on OK ja puristuksia tuntuu olevan ja venttiilivälykset ovat n. 0,1 mm. Kone on melko vähän käytetty.
RE: Briggs&Stratton 3,5 hp
Lähettäjä: pryt prytti
Keskiviikkona 04.8. 2004 klo 12:11:27

Message:
Hioppa venttiilit, niin jo pelittää!
RE: Briggs&Stratton 3,5 hp
Lähettäjä: Veijo
Torstaina 05.8. 2004 klo 20:13:14

Message:
Lienee turha ja tyhmä kysymys, mutta olethan pessyt ilmanputsarin?
RE: Briggs&Stratton 3,5 hp
Lähettäjä: tutkija
Torstaina 05.8. 2004 klo 21:22:14

Message:
Yleensä noissa rikrakkineissa ne moottorin kierroluvun rajoittimen jousi-ilmaläppä hässäkät siinä kaasuttimen päällä venyvät ja irtoilevat aiheuttaen erilaisia epämääräisiä humpailuja moottorin käyntiin.
RE: Briggs&Stratton 3,5 hp
Lähettäjä: Aapo
Torstaina 05.8. 2004 klo 22:31:53

Message:
Kiitoksia hyvistä vinkeistä molempiin viestiketjuihin.
Olen ihmetellyt miksi IE 6.0 tekee joskus useamman kopion viesteistä. Syynä näyttäisi olevan joku timeriasetus, joka vaatii refresh-komennon tallennusvaiheessa ja silloin syntyy toinen kopio vastausviestistä. Editoin jatkossa vähänkin pidemmät vastaukset erikseen ja heitän sen sitten copy-paste -komennolla lomakkeelle

Mutta alkuperäiseen asiaan!

Rakkineessa oli kaksi erillistä vikaa:
a) pakoventtili oli palanut ja lisäksi venttiilin varsi ja ohjain olivat pahasti kuluneet joten sitä kautta oli vuotoa, joka aiheutti tässä konemallissa kampikammioon painetta niin että karvahatun läpät lepattivat kun raotti öljyntäyttöaukon proppua koneen käydessä (onhan siinä normaalisti pientä roisketta mutta tämä suorastaan purskautti öljyt ulos ja silmille)
Venttilin palaminen lienee aiheutunut liian pienestä välyksestä 0,10 kun se pitäisi olla ohjekirjan mukaan 0,18 - 0,23

b) kaasuttimen kalvo oli pahasti venynyt, joka käsittäkseni aiheutti tuon pumppausilmiön. Tässä koneessa on ns. "Pulsa-Prime"-peruskaasutin, jossa ei ole mitään tyhjäkäynnin tai seoksen säätöruuveja eikä muita säätömahdollisuuksia; ainoastaan tuo tutkijan mainitsema automaattinen kierrosluvun säätimen/rajoittimen ilmaläppähässäkkä jousineen, joka on myös joskus aiheuttanut käyntihäiriöitä, koska sinne kerääntyy helposti heinän törkyä ja sen jälkeen ei säätö toimi niin kuin pitäisi.

Muuten tiedoksi, että maahantuojalta (Promotor, Herttoniemessä Hki) löytyy suomenkielinen korjausohjekirjakin joka kattaa ainakin suuren joukon B&S:n uudempia koneita, ei kuitenkaan ensi silmäyksellä vanhoja valkoisia
RE: Briggs&Stratton 3,5 hp
Lähettäjä: JH78
Perjantaina 06.8. 2004 klo 10:11:46

Message:
Sattuu olemaan tuollainen vajaa 20v vanha Murray leikkuri 12 hv B&S moottorilla.

10 vuotta sitten moottori tuntui väljältä ja lähti huonosti käyntiin. Tuli siinä sitten hiottua venttiilit ja koneesta tulikin sitten niin tiukka että oma akku (24A) ei sitä jaksanut pyörittää. Ostettiin sitten uusi akkukin muttei siitä suurempaa apua ollut. Jos ei heti lähtenyt käyntiin niin puhti loppui.
Viime aikoina on laitettu kylmänä käyntiin 125A akulla. Ilmeisesti venttiilit olisi pitänyt jättää kantamaan hieman.

Suunnitelmissa on ollut rakentaa teline jollekin halvalle autonakulle ja samalla laittaa paksummat kaapelit.

Vaihdelaatikkokin reistailee jo. 5 vaihde ei enää pysy päällä, koska on niin paljon väljää. Korjatahan tuota ei voi kun ei ole laakereita.
Uusi laatikko maksaa 500. Kun tuohon lisää toisen mokoman niin saa jo melkein koko koneen. Eli ei paljon kannata. Kertakäyttökoneita.