Aihe: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: Jussi
Tiistaina 13.7. 2004 klo 20:51:06

Viesti:

Tälläsestä ajattelin kysyä ASIANTUNTEVIA mielipiteitä ja kommentteja: 805 paalaajan vedossa kesäisin. 2500 h sitten (vuonna 98) virallinen Valmet-huoltaja vaihtanut ulosoton pakan, hydraulipumpun jne. Nyt sitten pakka paloi pellolla kiinni (ei enää irroittanut) jonka jälkeen ohjaus rupesi kuoleentumaan. Ilmiön aiheutti pumpun hajoaminen (paineet katosi lähes kokonaan). Avatessa pääsimme heti toteamaan, että pumpulta puuttuivat ohjuriholkit ja pumpun akselin booreissa selvää kulumaa. Mielestäni se kielii ohjureitten puutteesta ja niiden tarpeellisuudesta? Kaiketi koko pumpun hajoaminen noin vähillä tunneilla johtuisi siitä? (655:ssä pumppu kesti 10 000h)
Eikä siinä vielä kaikki, uusi pumppu, uusi kytkin kiinni, paineitten tarkastus, kaikki ok ja pellolle. Lopputulos: muutama päivä, muutamat sadat paalit ja pakka paskaksi. Epäilen ensimmäisenä omaa asennusvirhettä, mutta eipä kukaan paikallisessa Valtraliikkeessä uskottavaa selitystä keksinyt miksi näin kävi, kun paineet oli kuitenkin kohallaan. Sitä sun tätä pikkuhommaa puhuttiin, huomenna metsästettävä kaavio ton hydrauliikasta että pääsee täysin perille asiasta. Mutta käyttövirhe kuulemma. Palaahan se pakka varmasti, jos noukkija tukossa painaa kaasun pohjaan ja pakottaa ulosoton magneettiventtiilillä päälle, mutta näin ei todellakaan ole tehty. Vielä en lopputulosta tästä edes tiedä, mutta näillä näkymin ei ainakaan mitään hyvennyksiä tarvitse mistään suunnasta odottaa. Kertokaapas siis joku HYVÄ teoria miksi näin kävi..? Ja mitä mieltä ohjuriholkkien tarpeellisuudesta? (holkit löytyivät hallin perältä vanhan pumpun laipasta)

ps. Eipä ole minulla euroakaan tossa kiinni, mutta kovasti suututtaa silti.
pps. En kaipaa tästä mitään traktorimerkkisotaa, vaan lähinnä tietoa ja vastaavia kokemuksia.
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: reiska
Keskiviikkona 14.7. 2004 klo 22:01:20

Message:
teoriassa , voisi olla niin, että hydrauliikan vapaakierron venttiili olisi, joko jatkuvasti virrallinen tai sitten jumissa, kuten eräässä koneessa viime talvena. painemittaus ohjauslinjasta antaa kyllä varsin selvän kuvan hydraulitoiminnoista. olen havainnut joistakin koneista poistetun kokonaan käytöstä vapaakierron venttiili. tässä tapauksessa,ymmärtääkseni hydrauliikan vapaakierron paine on aina korkea ja saattaa aiheuttaa lämpimissä olosuhteissa öljyn huomattavaa kuumenemista.
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: 500:nen
Torstaina 15.7. 2004 klo 20:38:57

Message:
Vaihdettiinko pelkkä pakka vai myös männän tiivisteet. Pakan palaessa kuumenee tiivisteetkin. Paineen mittaus hidastin venttiilin paikalta.
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: Jussi
Sunnuntaina 18.7. 2004 klo 11:13:33

Message:

Vapaakierron poistaavat käytöstä, tästäki oli pois. Piruuttani kyllä kokeilin sitäkin, ja näytti painemittarin mukaan toimivan niinkun pitääkin. Jostain vuosimallista alkaen toi on jätetty jo tehtaalla pois.

Kaikki vaihdettiin, koska kytkinkotelo oli saanut siipeensä ja uudessa kytkimessä yksi levypari enemmän.
Joo, hidastimen jälkeen tulee tietysti vimosen päälle tieto, paljonko painetta on.
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: David
Sunnuntaina 18.7. 2004 klo 23:30:56

Message:
Sen vian voi lukutaitoinen helpohkosti määrittää traktorin kyljen tarroista...
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: Urpo
Sunnuntaina 18.7. 2004 klo 23:36:40

Message:
On tainnu nimimerkillä "David" jäädä tuo lukutaito vähän lapsenkenkiin..."pps. En kaipaa tästä mitään traktorimerkkisotaa, vaan lähinnä tietoa ja vastaavia kokemuksia" oli alkuperäisen kysyjän viimeinen kommentti...
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: Velu
Maanantaina 19.7. 2004 klo 22:24:11

Message:
Emppä ole itse tuon kanssa rassannut. Onko öljynpaineet kohdallaan myös sillon kuin öljyt on kuumat, yli 80 astetta. Öljyhän on huomattavasti ohuempaa kuumana kuin kylmänä. Onko öljynpaine ohjearvossa myös molemmissa pikavaihteen asennoissa
? Vuotava pikavaihde pystyy pudotamaan öljynpaineen niinkin alas että varoitusvalokin syttyy.
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: mika
Maanantaina 19.7. 2004 klo 23:47:48

Message:
vaikea sanoa missä vika, ei ne kyllä tosiaankaan mitkään kestävät ole... meillä menny pakat 3 kertaa 11000 tunnin aikana. heikkoa tekoa jos vertaa 8400:n pakkoihin. meillä käyttökin tosin rajuimmasta päästä.

805:ssa pyröpaalaimen edessä pakat menny pari kertaa ja hakkurin eessä kerran.
8400:ssa menny 10 000h aikana kerran hakkurin eessä ja nekin kulu loppuun=ei "palanut"
-------------------------

siis onko sinulla 1 levy enemmän pakassa? miten mahdollista "ktkinkotelo" eli malja-akseli erilainen=mahtuu 1 levy enemmän?
RE: Asiantuntemusta Valmet 805:stä?
Lähettäjä: Jussi
Torstaina 29.7. 2004 klo 05:52:42

Message:

Joo, uudessa kytkimessä 1 levypari enemmän. En sen kummemmin mitannut, että mistä sille tila on tehty, vaihtoehtoja ei montaa. Malja-akselin pohja ohuempi, mäntä matalampi, mitäs vielä..? Ei siinä kytkimen ja pumpun välissä kai alkuperäsen kanssakaan ylimäärästä tilaa hirveesti ole.

Mutta, tämä tarina ei ole vieläkään ihan päätöksessä, kun vielä ei ole paalattu paljoa. Kovin silti ihmetyttää, että ton uuden kytkimen palamisen jälkeen kasasin vanhoista paskoista levyistä parhaat valkaten "hyvän" kytkimen. Ja kas kummaa, se toimii ainakin vielä toistaiseksi, pariin kertaan ajettu tosi tiukoillekkin (moottori sammui). Uudet levyt hitsautu juuri ensimmäistä kertaa tiukalle joutuessaan. Kukahan tälle kertoisi järkeenkäyvän selityksen.. Pitääkö noi kytkinlevyt kertaalleen polttaa että rupeaa toimimaa..?? ;)