Aihe: heinänteko sadekesänä
Lähettäjä: mikael
Sunnuntaina 11.7. 2004 klo 13:56:52

Viesti:
Onko kukaan päässyt vielä paalaamaan kuivaaheinää ja jos on niin kuinkapaljon.Onko monellakin heinät niitettynä likoamassa pellolla odottaen poutaa.Onko kukaan ruvennut laittamaan vanhaan tapaan heiniä seipäille kun jatkuvasti tulee sadekuuroja.Pellot on pehmeitä ja koneitten tulisi nyt olla kevyitä.
RE: heinänteko sadekesänä
Lähettäjä: baaler
Sunnuntaina 11.7. 2004 klo 18:51:27

Message:
joo on. Keskiviikkona kaadettiin pari hehtaaria,eikä ole vielä sadetta onneksi kohdalle sattunut.. heinä ja karhot niin vahvoja että ei vieläkään ole tarpeeksi kuivaa..kuivimmat karhot kuitenkin otetaan nyt poies..
RE: heinänteko sadekesänä
Lähettäjä: Savaloja
Maanantaina 12.7. 2004 klo 19:11:09

Message:
Näkyyhän tuota jossakin seivästetyn, muttei isompia määriä, eli ilmeisesti vain huvikseen. Omat rehut on paalattu pyöräpaaliin, viime perjantaina viimeset. Onneksi ei ole kuivanheinäntekoa tällaisena kesänä.

Ite en tee yhtään seivästä yhden -90 luvun sadekesän jälkeen, jolloin seivästettiin liki 3000 seivästä. Ja mätänivät prkl siihen seipäälle, kun vettä tuli koko ajan.
RE: heinänteko sadekesänä
Lähettäjä: Keke
Maanantaina 12.7. 2004 klo 20:35:41

Message:
Sama homma,ei enää heinänseivästystä.Pyöröpaalaus lopetti onneksi seivästyshässäkän,jossa nuoruuden kesät kuluivat.Jos kelit näyttävät siltä voin jättää luokoa kuivumaan rehuntekoaikaan ja siitä kuivaksi asti.Pari kyläläistä ehti paalata heinänsä ja hoitaa loppukuivatuksen kuivurissa.