Aihe: etukuormaaja
Lähettäjä: pikavik 2000
Maanantaina 05.7. 2004 klo 20:57:44

Viesti:
Mitenhän olisi parasta laittaa kauhankääntö hydrauliseksi pikavik 2000 kuormaimeen? Jos saisi hyviä vinkkejä, niin ei tarvitsisi tehdä parannuksia(ainakaan kovin paljon) myöhemmin. Siinä tarvitaan venttiilejä ja sylinteritarpeita ym. tarvikkeita, niin mistähän niitä saisi käytettynä sopivasti?
RE: etukuormaaja
Lähettäjä: Harjoittelija
Keskiviikkona 07.7. 2004 klo 08:19:38

Message:
Aluksi kannattaisi ehkä miettiä kuinka jatkossa aikoo kauhat kiinnittää, värkätä uusi pikakiinnityskehys vai käyttää nykyistä lisäämällä kauhaan paikka ohjaussylinterin kiinnitykselle. Jos kuormain ei ole kovin raskaassa käytössä, riittänee yksi ohjaussylinteri kiinnitettynä toisesta päästä kuormaimen poikittaispuomiin. Yhden sylinterin tapauksessa ei tarvita kuin ohjausventtiilii, sylinteri, liittimet ja letkut, nämä ei uutenakaan maksa kovin paljoa.

Itsellä on tulossa sama projekti ja olen päätymässä sille kannalle, että teen kauhan kiinnitykselle uuden pikakiinnityskehyksen, johon ohjaussylinteri sitten kiinnitetään. Tämä siksi, että tarkoitus on käyttää muitakin työvälineitä kuin kauhaa, näin vaihto on paljon helpompaa ja lisävarusteet on helpompi sovittaa kuormaimeen sopiviksi.
RE: etukuormaaja
Lähettäjä: pikavik 2000
Keskiviikkona 07.7. 2004 klo 22:27:31

Message:
Mistähän nuita pikakiinnike tarpeita saisi?
RE: etukuormaaja
Lähettäjä: Harjoittelija
Torstaina 08.7. 2004 klo 08:22:37

Message:
Valmiita pikakiinnityskehyksiä voisi kysellä etukuormainten valmistajilta, esim. MP-lift. Tuskin nuokaan suoraan Pikavikiin käyvät, sovitustyötä joutunee tekemään. Varmaan joku paikallinen metalliverstaskin voisi tuollaisen tehdä, jos itsellä ei ole siihen mahdollisuuksia.

Helpommalla ja halvemmalla toki pääset, kun hitsaat vaan kauhaan kiinnityskorvakkeet kauhankäännön sylinterille. Jos käytössä on muita välineitä niin sama homma sitten niissä. Uusia
lisävarusteita ei tässä ratkaisussa tosin saa, vaan ne joutuu teettämään mittatilaustyönä.