Aihe: ajokielto
Lähettäjä: mää
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 09:27:04

Viesti:
Saako yksityistietä pitkin ajaa traktorilla kaverin tykö? joku äijä tuli keppi kädessä ja huusi, että ajot loppuu justiinsa nyt. Kaverin isä maksaa tietysti tiemaksuja yksiköittensä mukaan. Kiukkuinen äijä oli sitä mieltä, että esim. landcruiserilla saa käydä kaverin tykönä mutta mf35:lla ei sitte ajeta metriäkään tätä yksitysitietä. Määrääkö joku laki, millä vehkeellä saa käydä kylässä?
RE: ajokielto
Lähettäjä: TKH
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 09:34:43

Message:
Jos ei tielle ole määrätty esim.painorajoitusta tai ajoneuvokohtaista rajoitusta ei kenelläkään pitäis olla naputtamista.Eli saat mennä kyläileen vaikka 60t yhdistelmällä.
RE: ajokielto
Lähettäjä: Minä
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 09:40:46

Message:
Tuttua puuhaa, takavuosina piti mennä äestemään vuokramaata poliisin voimalla, useamman kerran.
RE: ajokielto
Lähettäjä: D
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 10:42:59

Message:

Mites se dieselvero menikään jos traktoria käytetään muuhun kuin työtarkoitukseen...
Jos vaikka olis vanha tullimies se pysäyttäjä.
RE: ajokielto
Lähettäjä: Vallu
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 11:30:46

Message:
Saa ajaa, jos ei ole erikseen liikennemerkillä kielletty esim. "ajokielletty mopoilta", "traktoreilta", tai "ei koske maanomistajaa"...
Käsittääkseni pelkkä "Yksityistie"-kyltti ei kiellä mitään. Lain mukaan yksitisteillä saa ajella käsittääkseni samallalailla kuin julkisillakin teillä, jos ei erikseen ole kielletty. Moni ei sitä käsitä. Lisäksi sanoisin että tee rikosilmoitus tuosta huutajasta. Suomessa ei niin vaan huudella ohikulkeville ihmisille, (ainakaan minulle). Kysy siltä minkä virkamiehen ominaisuudessa ko. henkilö siellä tiellä pysäyttelee ihmisiä ja huutelee ohjeita. Virkamiehenä esiintyminen on jo sitten pahempi rikos. Poliisit paikalle vain ja huutajat putkaan rauhoittumaan. Ei liene kovin vaikea hakea sitä kieltomerkkiä, jos ei halua sinne ylimääräisiä kulkijoita. Käsittääkseni jos esim. tiekunta on hakenyt kunnalta tukea tien pitoon, mutkistuu kieltomerkkien hakeminen.
RE: ajokielto
Lähettäjä: tieyksikkkö
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 11:35:31

Message:
Ei se aivan yksinkertainen juttu ole. Kaikki, jotka rasittavat tietä pois lukien ns. jokamiehenoikeudet, voidaan velvoittaa myöskin tien ylläpitokustannuksiin. Tässä tapauksessa ajoa ei voida kaiketi suoraan kieltää mutta kaverin isälle voidaan mätkäistä lisäyksiköt, jos ajosi voidaan katsoa sännölliseksi. Jos myydään esim. puuta, voidaan mätkäistä kuljetusmaksu, joka kohdistetaan puun myyjään jne.
RE: ajokielto
Lähettäjä: valdemar
Keskiviikkona 23.6. 2004 klo 11:52:12

Message:
Rasitteet tulee maanmittaustoimituksissa, maanomistajille. Maksut tulee tienhoitokunnalta, jos yleensä on tienhoitokunta ja kunnan virkamies mittaa ja vahvistaa yksiköt. Kylässä kävijöiltä ei voida pyytää maksua, eikä siltä, jonka kylässä käydään. Jos kylässä käynti on niin säännöllistä, että se on jo "asumista", niin maksut ko. talouteen autojen ja traktoreiden mukaan. Jos liikenne aiheutuu esim. ammattimaisesta säännöllisestä toiminnasta, tulee yksiköt ja muut maksut määräytyä sen mukaan. Yleisesti: jos on vakituinen tien käyttöoikeus niin on myös velvollinen osallistumaan tienhoidon kustannuksiin. Tämä koskee kaikkia yksityisteitä, ei pelkästään tiehoitokunnan teitä.
RE: ajokielto
Lähettäjä: johan nyt
Maanantaina 12.7. 2004 klo 09:09:04

Message:
Erään ison yksityistien varrella asusteli "pikkuisen iloluontoinen" naiseläjä, jolta ei kolleja puuttunut nurkista. Tiehoitokunnalle oli viimeinen pisara, kun erään teli-Skanian omistaja alkoi viettää vapaa-aikaansa tämän tyttelin kainalossa. Tiehoitokunnan delekaatio oli kuulemma jo aamulla puoli viiden aikaan vastassa, kun auton omistaja oli menossa autolleen. He olivat ilmoittaneet, että mikäli ei kahta munaa ruveta kuljettamaan pienemmällä laitteella, niin tiehoitokunta tulee estämään kokonaan ko. auton liikkumisen heidän tiehoitoalueellaan. Tapahtumien kulku jatkossa ei ole tiedossa ja olisikin mielenkiintoista tietää, pystyisikö joku tieporukka estämään tällaiset "vierailijat". Tie oli öljysorapäällysteinen, eikä mitenkään esim. painumille altis.
RE: ajokielto
Lähettäjä: pekka 2
Maanantaina 12.7. 2004 klo 14:49:12

Message:
Mites sitten kun mökkitietä rymistellään jo kolmatta vuotta peräkkäin tukkirekoilla ja metsäkoneilla?

Näin sateisena kesänä ottaa auton pohja kiinni, kun nuo konemiehet eivät älyä ajaa poissa urista.

Harmittaa, kun pohja kolisee, ja urien sivuun ei voi mennä, kun kanervat hankaa pikkuauton kyljet.

On ne metsän omistajat aikoneet jotain tehdä, kun homma on kunnossa, mutta entäs tämän kesän aikainen mökkiläis liikenne?

Tie on kymmeniä vuosia pysynyt kunnossa, kun mökkiläiset on kangella vääntääneet isommat roudan nostamat kivet mettän puolelle. mutta nyt on vaan
10-20 sentin painumat, mökki pääsemättömissä.

Kangella ei kilometrin mittaista painumaa nosteta?

Mihin valittaa, teenkö rikosilmoituksen?
RE: ajokielto
Lähettäjä: metsuri
Maanantaina 12.7. 2004 klo 16:01:42

Message:
Möin 5 vuotta sitten puuta huomattavan määrä ja tuli kovia sateite ja kun tukit piti ajaa pois.Puutavara yhtiö korjasi jälet tuomalla sepeliä monta kuormaa.Tie tuli parempaan kuntoon kuin ennen hakkuuta.KYLLÄ TIEN TAVANOMAISTA kulumista huomattavampi kuluminen = isot painumat kuuluu niiden aiheuttajalle,Kuka sen maksaa on puiden myyjän ja ostajan päätettävissä.
RE: ajokielto
Lähettäjä: P. Ykälä
Maanantaina 12.7. 2004 klo 18:04:14

Message:
"Mites se dieselvero menikään jos traktoria käytetään muuhun kuin työtarkoitukseen..."

Ei siellä laki kiellä huviajelua... Eikä sitä lakia ole siksi kirjoitettukaan.

Laki on tehty sitä varten, ettei polttoöljyllä saisi ajaa "rekan ajoja". Ts. on tarkoitettu suojelemaan kuorma-autoilijoita polttoöljy-käyttöisiltä traktoreilta.

-Paavo Ykälä, Lakimies.
RE: ajokielto
Lähettäjä: Keke
Maanantaina 12.7. 2004 klo 20:47:51

Message:
Pekka2: Puiden ostajan on korjattava aiheuttamansa vahinko tielle.Kysy lisää tieyhdistykseltä(tieyhdistys.fi)Lisää tietoa on myös tieyhdityksen markkinoimassa kirjassa: Esko Hämäläinen Tieosakas ja tiekunta.
RE: ajokielto
Lähettäjä: metsuri
Maanantaina 12.7. 2004 klo 22:57:29

Message:
Ainakin täälläpäin on tapana että ostja vastaa yksityistien vahingoista.Sama muuten pätee yleisiä teitä.Otin selvää tässä muuan vuosi sitten oli rakennuspuiden ajo keväällä ja kesä painoi päälle ,Asia hoitui maataloustraktorilla asvalttitien varressa olevalle sahalle ja eteenpäin ei mitään heikkoa. Puutavara autot eivät uskaltaneet riskeerata siitä kuulemma tulee iso lasku tien kunnostuksesta sakon muodossa.
RE: ajokielto
Lähettäjä: Peräkamarista
Maanantaina 12.7. 2004 klo 23:08:44

Message:
Tässä keskustelussa kun oli mainittuna tuo "pikkuisen iloluontoinen" naiseläjä, niin se tarkempi osoite kyllä kiinnostaisi... menisin käymään pienellä Kadetilla enkä isolla Scanialla, niinkuin se aiemmin mainittu kaveri. Eri asia sitten, jäisinkö toiseksi muussakin asiassa kuin kulkuneuvon koossa. Tuskin...
RE: ajokielto
Lähettäjä: pekka 2
Torstaina 15.7. 2004 klo 12:30:46

Message:
Jeps, niinhän se menee. Se tie on jo luvattukin homman valmistuttua laittaa kuntoon..

Minua vaan polttelee se, että hommaa tehdään palstoittain, nyt jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Vetelänä kesänä joka kerran ajat auton pohjan kosketukselle..,

Kyllä sen tien ainakin kesäaikana ja mökkikautena mielestäni tulisi olla ajokunnossa koko ajan. Ei riitä se että homman perään laitetaan kuntoon.
Vaikka asianmukaisesti on jälkeen päin luvattukkin
kunnostaa. Olenkohan vaan "pikkumainen"? Mielestäni yrittänyt kuitenkin olla kärsivällinen.

Ei se mitään haittaa, ainakaan minua, paljonko siellä talvisaikaan möyritään...

Hyvää kesää kaikille. Nyt lähen lomille. Taitaa tulla reissuja, kun mökille ei pääse!
RE: ajokielto
Lähettäjä: ari
Keskiviikkona 13.4. 2005 klo 22:49:08

Message:
Kannattaa tarkistaa mitä "tukea" tie on saanut, ennenkuin menet yksityistien julistamaan yleiseksi tieksi. Lisäksi huomioipa, että sopimustiet ja yhden omistajan maalla sijaitsevat tiet eivät ole edes yksityisteitä.

Jokamiehen oikeuksiin EI kuulu moottoriajoneuvolla ajelu toisten mailla ja yksityisteillä, joten oikeutta ajella ei siten ole. Kieltoa ei tarvitse erikseen tehdä/laittaa näytille.

Enpä menisi ihan takaamaan, riittääkö yhden yksityistien osakkaan oikeudet edes siihen, että kaikki muutkin kylän eläjät voidaan kutsua tien käyttäjiksi korvauksetta tämän toimesta.

Tie kun on pidettävä sen käyttötarkoituksen mukaisena. Lisäksi jos joku haluaa tiestä "paremman", niin on sen sitten velvollinen omasta lompsastaan kustantamaan.
RE: ajokielto
Lähettäjä: aja vaan
Keskiviikkona 13.4. 2005 klo 23:03:11

Message:
Kaverin luona kyläily katsotaan normaaliksi mökkiliikenteeksi, eli ei kateellinen naapuri muuhun pysty kuin keppiään heiluttamaan. Pienellä traktorilla ajo ei tietä sen enempää rasita kuin henkilöautokaan. Ainut ongelma on se, että normaalista poikkeava kulkuneuvo herättää helposti närää ihmisissä. Närän aiheuttaminen taas ei sekään ole lailla kiellettyä. Sama ilmiö oli aikoinaan itsellä, kun mopolla liikennöin jolloin ihmisten oli vaikea käsittää että sekin on vain liikkumista siinä kuin autoilukin..
RE: ajokielto
Lähettäjä: anssi
Sunnuntaina 17.4. 2005 klo 13:05:04

Message:
Tuosta traktorin huviajelusta, polliisit oli pojan pyssäyttäny kylillä, ja meinanneet ettei saa polttoöljyllä ajella.
RE: ajokielto
Lähettäjä: Mr X
Sunnuntaina 17.4. 2005 klo 13:34:27

Message:
Löpöllä saa ajaa ainoastaan semmoisia keikkoja jotka liittyvät maa-,tahi metsätalouden harjoittamiseen. Ruoka-kaupassa käynti ym pillurallit EI kuulu siihen.
RE: ajokielto
Lähettäjä: timppa
Sunnuntaina 17.4. 2005 klo 13:54:56

Message:
Viljelijä itse saa omalla traktorillaa ajaa verottomalla polttoaineella kirkolla kaupassa,ravintolassa,nakkikioskilla tai muuten vain mutta viljelijän pojat(tyttäret)eivät saa.Asiaa selvitettin viimevuona eräässä Koneviestissä.
RE: ajokielto
Lähettäjä: Mr X
Sunnuntaina 17.4. 2005 klo 19:27:24

Message:
Ja vitut! Ainoastaan jos se vie esim. kirkkoon omalla tilallaan valmistettua viiniä, vie kauppaan kananmunat, snagarille porsaan, jne,jne...
RE: ajokielto
Lähettäjä: tane II
Sunnuntaina 17.4. 2005 klo 20:00:12

Message:
AKE:n sivulta löytyy esite Polttoöljyn käyttö traktorissa. (Mr X voisi erityisesti tutustua kohtaan 3. "Maatilatalouden harjoittajan yksityistalouteen käytettävä traktori".)